NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Vermisten

2News.be / Trefwoorden / Vermisten

Al meer dan 3.000 doden en vermisten dit jaar op de Middellandse Zee

Sinds het begin van het jaar zijn op de gevaarlijke tocht over de Middellandse Zee al meer dan 3.000 mensen om het leven gekomen. Van de naar schatting 3.033 doden en vermisten stierven 2.802 migranten en vluchtelingen op de centrale route tussen LibiŽ en ItaliŽ, zo deelde de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) dinsdag in GenŤve mee.
Geen vermisten na ontploffing bij ArcelorMittal in Gent
20 November, 17:30 Skynet Economie
Na de ontploffing in de staalfabriek ArcelorMittal Gent, waarbij een dode en twee zwaargewonden zijn gevallen, zijn er geen vermisten. Dat melden de Gentse lokale politie en het stadsbestuur.


Onderzoek vermisten Grenfell Tower klaar, dodental vastgesteld op 71
16 November, 11:12 NOS nieuws

Het officiŽle dodental van de brand in Grenfell Tower in Londen is vastgesteld op 71. De politie heeft het onderzoek naar de vermisten van de brand na vijf maanden intensief speuren en bergingsoperaties afgerond.

De 24 verdiepingen tellende toren werd op 14 juni compleet verwoest door het vuur. Tot nu toe werd gesproken over ongeveer 80 doden, maar dat is dus naar beneden bijgesteld. In de flat woonden mensen met allerlei verschillende etnische achtergronden.

De doden zijn 70 volwassen en kinderen die omkwamen bij de brand. Het 71e slachtoffer is een doodgeboren baby die kort na de brand ter wereld kwam. De moeder, die op de 21e verdieping van de flat woonde, had op de nacht van de brand veel rook ingeademd op weg naar beneden. 223 mensen overleefden de brand.

Fraude

Dat het officiŽle dodental lager uitvalt, komt doordat sommigen meerdere keren als vermist waren opgegeven. Een persoon zelfs 46 keer. Ook werden personen als vermist opgegeven onder verschillende namen. Anderen bleken toch niet thuis te zijn geweest op de nacht van de fatale brand. Daarnaast was een aantal mensen ten onrechte als dood opgegeven om fraude te kunnen plegen. De politie heeft maanden nodig gehad om alles uit te zoeken.

Forensische experts onderzochten de toren en het puin. De chef van de Londense politie, Stuart Cundy, zei op een persconferentie dat hij kort na de brand de flat bezocht en toen dacht dat het niet mogelijk zou zijn om alle doden te vinden en te identificeren.

Elk appartement is doorzocht door specialisten. Daarbij zijn tonnen puin met de hand gezeefd in de zoektocht naar menselijke resten. Voor de identificatie is onder anderen gebruikgemaakt van mensen die gespecialiseerd zijn in het identificeren van slachtoffers aan de hand van hun gebitsgegevens. "Specialistische teams die in Grenfell Tower werkten of in het mortuarium hebben de grenzen opgezocht van wat wetenschappelijk mogelijk is om de slachtoffers te identificeren", zei Cundy.

Strafrechtelijk onderzoek

Het vuur in de toren kon zich waarschijnlijk makkelijk verspreiden door brandbaar materiaal aan de buitenkant van de toren. Er loopt een strafrechtelijk onderzoek naar de brand.

De overlevenden van de brand voelen zich behandeld als tweederangs burgers. Woede en ongeloof over de verwoestende brand overheersen nog steeds.
Lawine in MongoliŽ doodt tien bergbeklimmers, zeven vermisten
24 Oktober, 08:42 NOS nieuws

Een lawine heeft in MongoliŽ aan zeker tien bergbeklimmers het leven gekost. Zeven worden er nog vermist.

De klimmers hadden allemaal de Mongoolse nationaliteit. Ze hadden het verbod om de 4000 meter hoge Otgontenger-berg te beklimmen, genegeerd.

Alarm

Een reddingsteam ging naar de klimmers op zoek, nadat andere klimmers, vermoedelijk van dezelfde groep, alarm hadden geslagen.

Het reddingsteam vond de tien doden op een hoogte van 3400 meter. Ze bleken door een lawine te zijn meegesleurd.

Naar de zeven vermisten wordt vandaag verder gezocht.
Dodental natuurbranden CaliforniŽ naar 42, veel vermisten terecht
19 Oktober, 03:54 NOS nieuws

Het dodental bij de natuurbranden in de Amerikaanse staat CaliforniŽ is opgelopen naar 42. De brandweer in de zwaar getroffen plaats Sonoma verwacht niet veel lichamen meer te ontdekken. Ook zijn de meeste vermisten weer terecht.

De natuurbranden ten noorden van San Francisco, de dodelijkste die ooit in de staat woedden, duren nu al ruim een week. Zo'n honderdduizend bewoners moesten geŽvacueerd worden en op het hoogtepunt waren ongeveer tweeduizend mensen vermist. Sinds gisteren heeft de brandweer het vuur beter onder controle.

Het aantal vermissingen is de afgelopen dagen bijgesteld naar vijftig mensen. De meesten leven waarschijnlijk nog, maar zeker de helft zou dakloos zijn. Omdat ze niet in de zwaarst getroffen gebieden op straat leefden, verwachten de autoriteiten dat ze op tijd zijn weggekomen bij de branden.

Op dertien plaatsen zijn nog grote brandhaarden, maar de verwachting is dat die geen directe bedreiging meer zijn voor nabijgelegen bewoonde gebieden. In sommige gebieden is het vuur al wat teruggedrongen.
Honderden vermisten bij 'catastrofale' natuurbranden CaliforniŽ
12 Oktober, 03:12 NOS nieuws

Door de natuurbranden in de Amerikaanse staat CaliforniŽ worden zeker zeshonderd mensen vermist. Volgens de lokale autoriteiten verlopen veel evacuaties chaotisch en kunnen veel mensen familie en vrienden moeilijk bereiken door verwoeste telefoon- en internetverbindingen.

Tot dusver zijn bij de natuurbranden 21 mensen om het leven gekomen. De brandweer vreest dat het dodental de komende dagen verder zal oplopen. Verwacht wordt dat het vuur verder oplaait door de harde wind.

Enorme verwoesting

Vooral in het noorden van CaliforniŽ is de verwoesting door de branden enorm. Grote delen van de bekende wijnstreken Napa en Sonoma zijn geŽvacueerd. Complete buurten zijn in as gelegd. In totaal zijn zeker 3500 gebouwen en huizen vernietigd door het vuur.

De Californische brandweer spreekt van een catastrofale natuurramp. In de staat woeden momenteel 22 brandhaarden, vijf meer dan gisteren. Het vuur verspreidt zich razendsnel door de wind en droogte. Soms zelfs sneller dan brandweermensen kunnen rennen, zei een van de leidinggevenden van de hulpoperaties.

Zo'n achtduizend brandweermannen bestrijden het vuur. Hun werkzaamheden worden bemoeilijkt door de weersomstandigheden. In veel gebieden draait de wind vaak, waardoor het vuur steeds van richting verandert.

Door de vele brandhaarden in de staat zijn sommige plaatsen moeilijk bereikbaar. Tientallen helikopters vliegen over het rampgebied om branden te blussen en achterblijvers op te pikken.

Tot nu toe is zo'n 686 vierkante kilometer in as gelegd, een gebied zo groot als de ongeveer helft van de provincie Utrecht. De brandweer vreest bovendien het ergste; de angst bestaat dat afzonderlijke brandhaarden bij elkaar komen en veranderen in een groot inferno.
Honderden mensen vermist bij bosbranden wijngebied CaliforniŽ
12 Oktober, 04:24 Volkskrant
Aanwakkerende wind bemoeilijkt het blussen van de vele bosbranden in CaliforniŽ woensdagnacht. In het wijngebied in het noorden van de Amerikaanse staat zijn al 21 mensen om het leven gekomen bij de natuurbranden, 550 worden nog vermist. Het gebied is kurkdroog na een zomer waarin het nauwelijks heeft geregend. Duizenden panden zijn verwoest door de tientallen branden. Naast de tientallen doden zi


Twee vermisten na aardverschuiving in de Zwitserse Alpen
10 Oktober, 22:06 Skynet
Bij een grondverschuiving in de Zwitserse Alpen zijn drie mensen onder het puin bedolven geraakt. Een van hen kon zich eigenhandig bevrijden en werd per helikopter naar het ziekenhuis gevlogen. Dat deelde de politie van het kanton Uri dinsdag mee. De beide anderen worden nog vermist. Het zou gaan om arbeiders die een bergpad aan het verbreden waren in de omgeving van Unterschšchen, 100 kilometer bezuiden ZŁrich.


Maria groeit uit tot orkaan en trekt verder richting Saba
18 September, 00:12 NOS nieuws

De tropische storm Maria, die afkoerst op de Bovenwindse Eilanden en Puerto Rico, is zoals verwacht uitgegroeid tot een orkaan. Er worden nu windsnelheden gemeten van zo'n 120 kilometer per uur. Het National Hurricane Center in de VS verwacht dat Maria bij zijn tocht over de Atlantische Oceaan verder aan kracht toeneemt en uitgroeit tot een orkaan van de derde categorie.

De eilanden Saba en Sint-Eustatius liggen op de koers van de orkaan en worden waarschijnlijk in de loop van dinsdag geraakt.

Sint-Maarten wordt naar verwachting niet direct geraakt, maar krijgt wel te maken met extreme regenval. Volgens NOS-weerman Gerrit Hiemstra kan er 150 tot 300 millimeter vallen. De neerslag kan leiden tot veel meer overlast dan anders in het orkaanseizoen, omdat veel daken zijn beschadigd. Ruim 90 procent van de gebouwen op Sint-Maarten heeft schade als gevolg van de orkaan Irma.

Maria trekt met windsnelheden tot 120 kilometer per uur langzaam naar het westen, in de richting van Puerto Rico. De eilanden Dominica en Guadeloupe worden maandagavond waarschijnlijk als eerste getroffen.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be