NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Verlaten

2News.be / Trefwoorden / Verlaten

Verlaten huizen komen weer tot leven in beelden van Herentalse fotografe
Vrijdag, 11:36 Gazet v. Antwerpen

Half Vlaanderen heeft een baksteen in de maag en een hypotheek op zak. In tijden van Batibouw droomt Kelly Wouters (41) uit Herentals niet van een nieuw huis, maar van bouwvallige villa?s, verlaten ziekenhuizen en ter ziele gegane bedrijven. Als Urbexfotografe zoekt ze al acht jaar naar gebouwen die de vervaldatum voorbij zijn. Haar eerste fotoboek komt er dit jaar aan.
Alonso: "Ik overwoog om eind 2017 de F1 te verlaten"
Woensdag, 12:12 Gazet v. Antwerpen
McLaren F1-piloot Fernando Alonso heeft tijdens een interview met 'F1 Racing' toegegeven dat hij vorig jaar overwoog om de Formule 1 te verlaten.


Filipijnen stappen uit Internationaal Strafhof
Woensdag, 08:36 NOS nieuws

De Filipijnen stappen uit het Internationaal Strafhof. Een hoge regeringsfunctionaris heeft tegen journalisten gezegd dat president Duterte dat later vandaag officieel bekendmaakt.

Het hof is een voorbereidend onderzoek begonnen naar Duterte. De regering in Manilla is daar woedend over en zegt dat Duterte nu al door het hof als schuldige wordt gezien.

Sinds president Duterte aan de macht is, zijn bij politiegeweld duizenden mensen gedood die ervan werden beschuldigd drugs te dealen of te gebruiken.

Verspilling

Het Internationaal Strafhof in Den Haag bekijkt of er genoeg gronden zijn om een uitgebreid onderzoek naar de president te beginnen.

De Filipijnse regering zei vorige maand al dat een onderzoek naar Duterte verspilling van tijd en geld is. Ook dreigde de regering toen al om het lidmaatschap op te zeggen.

Afrika

Het is niet voor het eerst dat een land uit het hof stapt; vorig jaar zegde Burundi het lidmaatschap op, omdat het vond dat het hof te veel nadruk legt op misdrijven die zijn gepleegd in Afrika.

Het Internationaal Strafhof (ICC) berecht genocide, oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. Het kan alleen bindende uitspraken doen over landen die bij het ICC zijn aangesloten.
Kunstenaar Rob Scholte moet atelier en woonruimte verlaten
13 Maart, 14:36 NOS nieuws

Kunstenaar Rob Scholte moet alsnog het voormalig postkantoor in Den Helder uit. Scholte ligt al tijden in de clinch met de gemeente, die het pand wil verkopen. De kunstenaar wil er echter niet weg. Het gerechtshof heeft besloten dat hij binnen dertig dagen uit het gebouw moet vertrekken.

Het pand wordt door Scholte en zijn gezin als woonruimte gebruikt. Zijn atelier zit er ook en hij heeft er het Rob Scholte Museum ingericht.

In 2008 en 2012 hebben de gemeente en Scholte overeenkomsten gesloten waarbij de gemeente delen van het pand in gebruik heeft gegeven aan de kunstenaar. Scholte had de verplichting maandelijks de kosten van gas, water en elektra te betalen. In maart vorig jaar heeft de gemeente de overeenkomsten met Scholte opgezegd, schrijft NH Nieuws.

Scholte weigerde daarna te vertrekken. In oktober oordeelde de kortgedingrechter nog dat Scholte voorlopig mocht blijven zitten. Maar per 1 juli had de kunstenaar een betalingsachterstand van ruim 19.000 euro. Hij heeft lange tijd zijn gas, water en elektra niet betaald. Dat is volgens het hof een te grote schending van de verplichtingen en daarom moet hij vertrekken.

Crimineel vonnis

Scholte spreekt van een crimineel vonnis. Het klopt dat hij de kosten voor gas, water en licht al enige tijd niet heeft betaald, maar daar is een goede reden voor, zegt Scholte. "Er was door de gemeente toegezegd dat we de begane grond en kelder mochten gebruiken als museumruimte." Dat is volgens hem niet gebeurd en dat heeft heel veel geld gekost.

Scholte is niet van plan het vonnis op te volgen. Hij rekent erop dat een nieuw gemeentebestuur de beslissing gaat terugdraaien. "Ik ga ervan uit dat de politiek dit gaat oplossen. Dat vertrouwen heb ik."
Syrische burgers verlaten 'de hel op aarde'
13 Maart, 13:24 NOS nieuws

Tientallen burgers uit de belegerde Syrische enclave Oost-Ghouta hebben het gebied verlaten via een corridor. Dat melden de Syrische staatstelevisie en Russische media. Een woordvoerder van VN-gezant voor SyriŽ Staffan de Mistura bevestigt dat een evacuatie-operatie gaande is, maar kon om veiligheidsredenen geen details geven.

Op beelden van een Syrische tv-zender waren ouderen, vrouwen, kinderen en gewonden te zien. Volgens het Syrische leger worden de gewonden naar Damascus gebracht om daar in ziekenhuizen verpleegd te worden.

Ook het Syrische Observatorium voor Mensenrechten, dat de ontwikkelingen in het land vanuit Engeland via een lokaal netwerk volgt, bericht dat gewonden en zieken worden geŽvacueerd.

Staakt-het-vuren mislukt

Oost-Ghouta, dat ten oosten van Damascus ligt, is in handen van een tweetal rebellengroeperingen. Het Syrische leger begon een paar weken geleden aan een offensief om het gebied te heroveren. Er wonen zo'n 400.000 mensen, die geen kant op kunnen.

Afspraken binnen VN-verband voor een staakt-het-vuren zijn tot dusver niet nagekomen. De afgelopen paar weken zijn volgens cijfers van de Verenigde Naties meer dan duizend inwoners van Oost-Ghouta omgekomen. Door de opmars van het Syrische leger is het gebied inmiddels gesplitst.

In Oost-Ghouta zijn grote tekorten voedsel en medicijnen en schuilen voor de bombardementen wordt bemoeilijkt doordat schuilkelders door bombardementen zijn ingestort. In Douma, de grootste stad van Oost-Ghouta, slapen families op straat, zeggen de lokale autoriteiten. VN-secretaris-generaal Guterres sprak eerder van "de hel op aarde" toen hij sprak over Oost-Ghouta.

De jongste evacuatie zou tot stand gekomen zijn door bemiddeling van Rusland, een belangrijke bondgenoot van president Assad, die ook actief betrokken is bij de militaire operatie. Het Syrische bewind rechtvaardigt de aanhoudende bombardementen met het argument dat Oost-Ghouta een broeinest van terroristen is.

In Oost-Ghouta zijn twee extremistische groeperingen actief, Jaish al-Islam (Leger van de Islam) en Faylak al-Rahman, die ook elkaar bevechten. Rusland zou met de eerstgenoemde groepering een akkoord hebben gesloten. De groeperingen blokkeerden tot dusver de evacuatie van burgers. Zo zijn er berichten dat mensen op de vlucht zijn doodgeschoten door sluipschutters.
YouTuber vindt verlaten Eurostar nabij Belgische grens
12 Maart, 13:24 Gazet v. Antwerpen

De Franstalige Youtuber en urban explorer, AdcaZz, heeft een verlaten Eurostar ontdekt. In een bos in Valenciennes, een tiental kilometer van de Belgische grens, staat de trein al jaren stof te vangen.
DISCUSSIE. Hoe kan Antwerpen jonge gezinnen in de stad houden?

De voorbije jaren trokken almaar meer jonge gezinnen weg uit de stad Antwerpen, naar de randgemeenten. Ze zoeken er betaalbare huizen, groen en een groter schoolaanbod voor hun kinderen. Voor de stad heeft dat zware gevolgen, onder meer op financieel vlak.
Oost-Ghouta al vrijwel in tweeŽn gesplitst
8 Maart, 12:00 NOS nieuws

Een Syrische commandant heeft verklaard dat Syrische troepen op het punt staan de rebellenenclave Oost-Ghouta in tweeŽn te delen. Van die opsplitsing is al dagen sprake. Syrische troepen rukken op vanaf het westen en het oosten in Oost-Ghouta. Als ze elkaar bereikt hebben, is de opdeling van het gebied ten oosten van Damascus een feit.

Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, dat op basis van verklaringen van getuigen informatie verstrekt over SyriŽ, meldt dat Oost-Ghouta al in twee stukken is verdeeld. Woordvoerders van de rebellen spreken dat tegen.

De opdeling van Oost-Ghouta zou een zware slag voor de rebellen zijn, omdat de troepen en milities van het bewind-Assad de rebellen dan steeds verder in het nauw kunnen drijven. Het verlies van het gebied is vergelijkbaar met de terugtrekking van de rebellen uit Oost-Aleppo in 2016. Daaraan ging ook een zware strijd vooraf.

Vrijgeleide

De oorlog om Oost-Ghouta heeft volgens het Observatorium in de afgelopen dagen aan bijna 900 mensen het leven gekost. Gisteren alleen al vielen er 90 doden.

Rusland heeft de rebellen in het gebied een vrijgeleide aangeboden, zoals eerder ook al gebeurde bij gebieden in SyriŽ die in handen van rebellen zijn. De opstandelingen kunnen vertrekken met familieleden en ze mogen lichte wapens meenemen.

De rebellen hebben het aanbod afgewezen om de strijd te kunnen voortzetten.

SyriŽ en zijn bondgenoot Rusland zeggen dat de verovering van Oost-Ghouta noodzakelijk is om een eind te maken aan de beschietingen op Damascus.

De gevechten in Oost-Ghouta zijn doorgegaan ondanks het 30 dagen-bestand waartoe de VN-Veiligheidsraad had opgeroepen, en de dagelijkse gevechtspauzes die Rusland had ingesteld.

Het Internationale Rode Kruis zegt dat als gevolg van de aanhoudende beschietingen een hulpkonvooi Oost-Ghouta vandaag niet in kan. Eerder deze week konden twee hulpkonvooien het gebied wel binnentrekken.
Schoon schip bij Duitse traditieclub: voorzitter en sportief directeur verlaten Hamburg, dat vecht tegen degradatie
8 Maart, 11:24 Gazet v. Antwerpen

De sportieve crisis bij SV Hamburg kost voorzitter Heribert Bruchhagen en sportief directeur Jens Todt de kop. Beide mannen werden donderdag ontslagen door de beheerraad, zo maakte de Duitse eersteklasser bekend.
Rusland garandeert veiligheid rebellen indien zij Oost-Ghouta verlaten, om eind te maken aan bloedige strijd
6 Maart, 12:00 Volkskrant
Het Russische ministerie van Defensie heeft de overgebleven rebellen in Oost-Ghouta een vrijgeleide aangeboden. Moskou zei dinsdag dat het de veiligheid zal garanderen van de strijders en hun families als ze bereid zijn de rebellenenclave bij Damascus te verlaten. Ook mogen ze hun persoonlijke wapens meenemen. Het aanbod komt terwijl het Syrische leger terreinwinst boekt bij de verovering van het


?Britten begrijpen nog altijd niet dat ze de EU verlaten'
2 Maart, 22:42 De Tijd
22:32 Theresa May spiegelt Europa de ?breedste en diepst mogelijke? relatie voor na de brexit. Keuzes maakt ze niet: ze wil het beste van twee werelden.


Auto aangereden bij het verlaten van parking
28 Februari, 10:06 Gazet v. Antwerpen
In de Gasthuisstraat kwam het dinsdagavond tot een aanrijding toen een auto een privť-parking verliet en de bestuurder niet had opgemerkt dat er een andere voertuig aangereden kwam.


"Ferrari is klaar om de F1 te verlaten"
27 Februari, 12:30 Gazet v. Antwerpen
Bernie Ecclestone waarschuwt iedereen die het wil horen dat Ferrari helemaal klaar is om een eigen kampioenschap te beginnen als de toekomstvisie van de F1 hen niet bevalt.


Kris Boeckmans herleeft bij nieuwe ploeg: ?Ik heb Lotto niet verlaten, ze hebben mij weggeduwd?
21 Februari, 03:48 Gazet v. Antwerpen

Zaterdag rijdt Kris Boeckmans (31) zijn tweede Omloop Het Nieuwsblad. Maar het scheelde geen haar op zijn geschoren kuiten of het was bij die ene 144ste plaats in 2013 gebleven. ?Na het BK in Antwerpen vorig jaar wou ik stoppen. Ik was gekraakt. Het laatste half jaar bij Lotto-Soudal heb ik mijn trainingsfiets nooit meer gekuist. Bij mijn nieuwe ploeg Vital Concept doe ik dat elke dag, al fluitend.?Bram vandecapelle
Familie in Nieuwegein moet woning verlaten na beschieting en gevonden handgranaten
15 Februari, 19:48 Volkskrant
Een familie uit Nieuwegein heeft donderdag op last van de burgemeester hun woning voor drie maanden moeten verlaten omwille van de veiligheid van de buurt. Donderdag zijn er twee granaten gevonden voor het rijtjeshuis, vorige week is hun woning beschoten. Het is zeer uitzonderlijk dat een woning om die reden wordt gesloten. Donderdagochtend rond 5 uur werd er voor het huis een verdacht voorwerp ge


Honderden passagiers moeten vliegtuigen verlaten na ?zwaar ongeval? op Heathrow Airport
14 Februari, 12:36 Gazet v. Antwerpen

Op de Londense luchthaven van Heathrow heeft zich woensdagochtend een ?zwaar ongeval? met twee voertuigen voorgedaan. Het is nog niet duidelijk om welke voertuigen het gaat, maar de hulpdiensten rukten desondanks massaal uit. Door de hinder liepen verschillende vluchten vertraging op, honderden passagiers die al in het vliegtuig zaten, moesten dat weer verlaten.
Klokken verlaten toren op 27 februari
13 Februari, 15:00 Gazet v. Antwerpen
Wie graag wil volgen hoe de klokken van de beiaard uit de Sint-Katharinatoren worden gehaald, moet dinsdag 27 februari vrijhouden. Klokkengieterij Eijsbouts uit Nederland zal die dag een grote kraan plaatsen om het werk te volbrengen.


?Temptation Island?-presentatrice gelooft nog in de liefde: ?Ik weet dat ≠Olivier me nooit zal verlaten?

Haal uw zwoelste stem maar boven en fluister ?temptation?. Want het meest besproken programma van het jaar is er weer. Temptation Island, waar Annelien Coorevits (31) toekijkt hoe beloofde trouw langzaam maar zeker serieuze ontrouw wordt. Coorevits, mama van Elena (6) en Luis (2,5) en ook soms van Olivier Deschacht (36), praat heerlijk eerlijk over moederen, monogamie en de liefde natuurlijk. ?Olivier zal me nooit verlaten.?
Verlaten Subaru-showroom neemt je mee naar de 80?s
7 Februari, 17:42 AutoBlog
Zijn die Maltesers wel helemaal lekker?.. Bij de meeste barnfinds draait het om een half versleten Ferrari die in de bossen van Oost-KirgiziŽ wordt gevonden, in dit geval is het totaal anders. Het betreft hier een verlaten Subaru-showroom op Malta. Het verhaal luidt dat op een ander deel van het eiland een nieuwe showroom open […]


Lichaam aangetroffen op verlaten terrein van Arcelor in Seraing
7 Februari, 13:24 Het Nieuwsblad Buitenland

Op een verlaten terrein van staalreus ArcelorMittal is het lichaam van een man aangetroffen. Volgens de speurders zou de man geprobeerd hebben om staal te stelen en daarbij zou hij een dodelijke val gemaakt hebben.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be