NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Verlaten

2News.be / Trefwoorden / Verlaten

Inbreker mag cel niet verlaten
Woensdag, 17:00 Gazet v. Antwerpen

Een 37-jarige man uit Herentals zit sinds eind vorige week in de gevangenis van Turnhout voor een zware diefstal. Op 27 oktober zou hij hebben ingebroken in een woning in Herentals.
Deal met IS: zo'n 250 strijders mochten vlak voor val Raqqa stad veilig verlaten
Dinsdag, 12:24 Volkskrant
Zo'n 250 strijders van IS is vlak voor de val van Raqqa een veilige aftocht beloofd door de pro-Westerse SDF-coalitie die de stad had omsingeld. De VS hebben dit bevestigd nadat de BBC maandag details over de aftocht had bekendgemaakt. Onder de IS-strijders die wisten te ontkomen, bevonden zich volgens chauffeurs van het konvooi ook buitenlandse jihadisten. De IS-strijders werden, met zo'n 3.500 f


Roma kraken Gentse woning die te koop staat

In Gent is een woning die te koop staat gekraakt. Dat schrijft Het Nieuwsblad en bevestigt de Gentse lokale politie. Volgens de eigenaars was het pand niet bewoond maar wel bemeubeld.
Landen roepen hun burgers op om Libanon te verlaten
9 November, 22:12 NOS nieuws

De spanningen tussen Saudi-ArabiŽ en de sjiitische beweging Hezbollah in Libanon zijn voor een groeiend aantal landen reden om hun burgers terug te roepen uit Libanon. Bahrein was het eerste land en vandaag volgden Saudi-ArabiŽ en Koeweit.

De spanningen zijn het gevolg van het plotselinge vertrek van de Libanese premier Saad Hariri, een soenniet. Hij maakte afgelopen weekend in Saudi-ArabiŽ bekend dat hij aftrad. Hij zegt voor zijn leven te vrezen.

De Hezbollah-beweging en Iran zouden van plan zijn een aanslag te plegen. Die twee zijn aartsrivalen van het overwegend soennitische Saudi-ArabiŽ.

Huisarrest

Hezbollah zegt dat de regering in Riyad achter het aftreden van de Libanese premier zit. Hij zou in Saudi-ArabiŽ huisarrest hebben. Wat daarvan klopt, is moeilijk vast te stellen. Sinds de bekendmaking van Hariri komen er over weer veel beschuldigingen en speculaties over complotten.

Saad Hariri is de zoon van de in 2005 vermoorde premier Rafiq Hariri, een soennitische zakenman die goede banden had met Saudi-ArabiŽ.
Steeds meer jonge gezinnen verlaten de stad
7 November, 02:30 NOS nieuws

Gezinnen met jonge kinderen vertrekken steeds vaker uit de grote stad. Vooral uit de vier grote steden vertrekken veel mensen met kinderen die nog niet naar school gaan. Van de stellen die in 2012 hun eerste kind kregen, verhuisde landelijk 14 procent binnen vier jaar naar een andere gemeente.

In de grote steden was dat twee tot drie keer zoveel. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS. In Amsterdam ligt dat percentage op 40, in Utrecht op 34, uit Rotterdam vertrok 28 procent van de jonge gezinnen en uit Den Haag 27 procent.

Vooral jonge gezinnen met een hoog inkomen (in de hoogste 20 procent) verlieten de stad. Dat geldt voor het hele land, maar sterker in de grote steden. In Amsterdam was het meer dan de helft. Van de gezinnen met jonge kinderen uit de andere inkomensgroepen verhuisde minder dan een derde.

Migratieachtergrond

Er is een groot verschil tussen gezinnen met en zonder een migratieachtergrond. De eerste groep verlaat de stad aanzienlijk minder vaak dan de tweede. In Amsterdam vertrok in vier jaar tijd bijna de helft van de gezinnen zonder migratieachtergrond naar een andere gemeente. Van de gezinnen met een Surinaamse of Antilliaanse achtergrond vertrok bijna 30 procent. Gezinnen van Marokkaanse of Turkse herkomst verhuisden met 13 en 15 procent duidelijk minder vaak. De verschillen zijn er ook in Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

In de twee jaar voor de geboorte van het eerste kind vertrekken ongeveer evenveel stellen uit de stad als in de eerste twee jaar erna.

Amsterdam groeit

In dezelfde periode, van 2012 tot en met 2016, is het aantal inwoners van Amsterdam met gemiddeld 11.000 per jaar toegenomen. De helft van de groei komt doordat het aantal geboorten hoger ligt dan het aantal sterfgevallen. De andere helft komt door migratie, voornamelijk uit het buitenland. Het aantal buitenlandse migranten is per saldo gestegen van vrijwel nul in 2012 tot bijna 10.000 in 2016.

Van de 30.000 mensen die vanuit het buitenland naar Amsterdam kwamen, waren de IndiŽrs de grootste groep, gevolgd door Amerikanen en Britten. De rest van de top-10 bestaat uit West-Europese landen. Met name twintigers en dertigers komen naar Amsterdam.

Vanuit andere gemeenten in Nederland komen minder mensen naar Amsterdam dan er weggaan. Het verschil ligt op ongeveer 4000. De plaats van vooral jonge gezinnen die vertrekken, wordt ingenomen door jongvolwassenen (17-27 jaar), die er gaan studeren of werken.
Drie raadsleden verlaten N-VA-fractie en partij: ?We zijn geen ja-knikkers?
6 November, 22:54 Gazet v. Antwerpen

De N-VA-raadsleden Patrick Graux, Jozef Jacobs en Marleen Pszeniczko verrasten maandag de gemeenteraad met hun aankondiging dat ze hun partij verlaten en als onafhankelijken voortdoen.
Scheuten in mijn hart bij het verlaten van Amsterdam
4 November, 02:18 Volkskrant
Omdat de dag van de verhuizing snel dichterbij kwam en wij slim wilden wezen, waren we op tijd begonnen met inpakken. Achter elkaar droegen we dozen de trappen af, de auto in, en alles dat door je handen ging, stemde weemoedig. Scheuten van heimwee en pret om wat komen ging wisselden elkaar af, en terwijl ik worstelde met tachtig kleuren RAL en was vergeten hoe moe je wordt van winkelen bij Ikea,


Dit is het spookachtige ?Huis van Dokter Pijn?: al dertig jaar verlaten, maar nog steeds onaangeroerd
2 November, 18:12 Gazet v. Antwerpen

Een herenhuis in het Duitse Hessen staat leeg sinds de dokter die het bewoonde bijna dertig jaar geleden onder mysterieuze omstandigheden om het leven kwam. Bij lokale bewoners staat het gebouw bekend als het ?Herenhuis vol Horror? en ?het Huis van Dokter Pijn?, en er doen al jaren griezelige verhalen de ronde. Twee moedige ?urban explorers? drongen het huis binnen en konden het spookachtige interieur - dat al jaren onaangeroerd bleef - op camera vastleggen. ?Door het gebouw sluipen is een beetje zoals tijdreizen.?
Drie Nederlandse militairen verlaten leger na misdragingen bij ontgroeningsritueel
2 November, 02:36 Volkskrant
Drie Nederlandse soldaten hebben hun eenheid in Schaarsbergen in 2014 verlaten wegens onder meer pesterijen, mishandelingen, aanrandingen en een verkrachting. De daders zouden sergeanten en korporaals uit dezelfde eenheid zijn. Dat zeggen de drie soldaten in gesprekken met de Volkskrant. Hun verhaal wordt ondersteund door onderzoek. Defensie heeft naar aanleiding van de incidenten vier militairen


Geen stroom en water meer in omstreden detentiekamp, maar vluchtelingen weigeren te vertrekken

Honderden vluchtelingen weigeren dinsdag om een controversieel Australisch detentiekamp in de Stille Oceaan te verlaten. De elektriciteit wordt wel al afgesneden en ook de toevoer van voeding en water wordt gestopt.
'Catalaanse leider Puigdemont in Brussel'
30 Oktober, 14:24 NOS nieuws

De Catalaanse leider Carles Puigdemont is in Brussel, melden Spaanse media en overheidsfunctionarissen. Ook andere leden van zijn gewezen regering zouden erbij zijn.

Wat de ontslagen premier van CataloniŽ in Brussel doet, is niet duidelijk.

Eerder vandaag maakte de aanklager in Spanje bekend dat Puigdemont en de andere leiders van de onafhankelijkheidsbeweging zich moeten verantwoorden. Ze worden verdacht van rebellie, opruiing en misbruik van publieke gelden. Ze kunnen celstraffen tot 30 jaar krijgen.
Een spookcafť, ťn een verlaten kinderdagverblijf?
16 Oktober, 19:54 Volkskrant
De Amsterdamse stadskrant berichtte over een 'spookcafť' zonder klanten en een kinderdagverblijf waar nog nooit een kind was gesignaleerd. Zoiets spreekt enorm tot mijn verbeelding. De Californische spookstad Bodie is een van de fascinerendste fenomenen die ik ooit heb gezien; de saloons, het schooltje, de kruidenierswinkel, de half in de woestijn verzonken autowrakken, leeg, maar vol schimmen van


Deel buitenlandse jihadisten heeft Raqqa verlaten

Een deel van de buitenlandse jihadisten die zich aangesloten hadden bij Islamitische Staat (IS) en zich nog in Raqqa bevinden, heeft de stad in het noordoosten van SyriŽ verlaten. Dat zegt een plaatselijk afgevaardigde van de Burgerraad van Raqqa, Omar Allouche. Het IS-bolwerk staat op het punt te vallen.
Mode-ondernemer Michael Arts renoveert verlaten Antwerps kantoorgebouw
13 Oktober, 16:24 Gazet v. Antwerpen

Hij woonde al in New York, Amsterdam en Parijs en enige tijd geleden streek hij opnieuw neer in zijn thuishaven Antwerpen. Michael Arts is modeondernemer en lanceerde labels zoals Ralph Lauren, Tommy Hilfiger en Calvin Klein op de Europese markt. Maar hij is vooral een man van het onverwachte. Voor zijn nieuwe woon-annex werkplek kocht hij in Antwerpen een verlaten kantoorgebouw uit het naoorlogse modernisme. Acht verdiepingen hoog en ontworpen door architect Lťon Stynen.
Bijzonder onrustwekkend: vier leerlingen op de dertig verlaten het middelbaar zonder getuigschrift
13 Oktober, 06:48 Gazet v. Antwerpen

Liefst 13% van alle leerlingen in de provincie Antwerpen die na het schooljaar 2014-2015 de school verlieten, hadden geen diploma. Om dat cijfer aanschouwelijk te maken: in een klas van dertig leerlingen zijn er vier die hun getuigschrift middelbaar niet krijgen en die dus bijzonder weinig kans zullen maken op de arbeidsmarkt. Het is om diverse redenen een bijzonder onrustwekkend cijfer. En het is een probleem dat met de hoogste prioriteit moet worden aangepakt.
Lichaam aangetroffen op verlaten terrein van Arcelor in Seraing
9 Oktober, 23:36 Het Nieuwsblad Binnenland

Op een verlaten terrein van staalreus ArcelorMittal is het lichaam van een man aangetroffen. Volgens de speurders zou de man geprobeerd hebben om staal te stelen en daarbij zou hij een dodelijke val gemaakt hebben.
Vriendengroep ziet droom uiteenspatten door referendum: ?We hebben Camp Nou verlaten zonder Messi te zien?
3 Oktober, 10:48 Gazet v. Antwerpen

?Een ervaring om nooit te vergeten. Zo stom dat het bijna grappig wordt?, meesmuilt Lars Vercammen uit Vremde over zijn mislukte voetbalcitytrip met makkers naar Barcelona van afgelopen weekend.
Verdachte Kasteelmoord Pierre Serry mag gevangenis verlaten
2 Oktober, 19:42 Gazet v. Antwerpen

De raadkamer in Brugge heeft beslist dat Pierre Serry, een van de verdachten op het proces rond de Kasteelmoord in Wingene, mag voorwaardelijk vrijkomen. Dat meldt VTM Nieuws.
Krakers hebben huis in Gent al verlaten
30 September, 20:06 Skynet
In Gent hebben de Roma die een huis aan de Coupure hadden gekraakt, het pand verlaten. Dat melden verschillende media en bevestigt de politie. De eigenaar heeft de deur van het huis met houten platen dichtgetimmerd.


Raad Vreemdelingenbetwistingen schorst bevel grondgebied te verlaten voor een Soedanees
26 September, 20:00 Skynet
De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen beveelt "bij uiterst dringende noodzakelijkheid" de schorsing van een bevel om het grondgebied te verlaten dat werd afgeleverd aan een Soedanees.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be