NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesVerlaten

2News.be / Trefwoorden / Verlaten

Russische ex-spion Skripal ontslagen uit ziekenhuis

De Russische ex-spion Sergej Skripal is weer uit het ziekenhuis. Hij werd ruim twee maanden geleden in kritieke toestand opgenomen, nadat hij in zijn huis in de Britse stad Salisbury vergiftigd was met zenuwgas.

De vergiftiging leidde tot een diplomatieke rel tussen Groot-BrittanniŽ en Rusland; de Britten zeggen dat de Russen achter de vergiftiging zitten. Andere landen steunen de Britse versie.

Minister Blok heeft in Londen met zijn ambtgenoot Boris Johnson overlegd over Russische betrokkenheid. Na afloop zei hij dat hij van Johnson geen extra bewijs heeft gekregen voor de Russische schuld, maar dat hij het wel plausibel vindt dat Rusland erachter zit.

Pizzeria

De dochter van Skripal, Joelia, werd ook vergiftigd. Zij werd al eerder uit het ziekenhuis ontslagen.

Er werd aanvankelijk gedacht dat de Skripals waren vergiftigd in een pizzeria in Salisbury, maar Scotland Yard ontdekte vooral in hun huis en op de knop van de buitendeur een hoge concentratie van het zenuwgas novitsjok.

Op andere plekken in de stad waar ze waren geweest, werden lagere concentraties van het zenuwgas aangetroffen. Sergej en Joelia Skripal werden bewusteloos op een bankje in een park aangetroffen.
Turkije verzoekt IsraŽlische ambassadeur tijdelijk het land te verlaten
15 Mei, 17:06 Skynet
Turkije heeft de IsraŽlische ambassadeur in Ankara gevraagd tijdelijk het land te verlaten uit protest tegen de tientallen door IsraŽlische soldaten gedode Palestijnen aan de grens met de Gazastrook. Ambassadeur Eitan Naeh werd door het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken verzocht "om tijdelijk naar eigen land terug te keren", verklaarde een Turkse diplomaat vandaag daags nadat Turkije zijn ambassadeurs uit Washington en Tel Aviv terugriep voor overleg. Het zou niet om een formele uitwijzing gaan.


Het mysterie van een verlaten supercar
14 Mei, 18:18 AutoBlog
Wat is hier in hemelsnaam gebeurd? Het lijkt welhaast een nieuwe trend te zijn: hoe snel kun je een supercar afschrijven naar 0 euro? Zo’n opgevoerd scheerapparaat is nog maar nťt op de markt en jawel, er ligt alweer een exemplaar in de puin. Neem bijvoorbeeld de auto hier op de foto’s, een McLaren 720S. […]


Unai Emery kan PSG verlaten met titel van beste coach in Frankrijk, Neymar speler van het jaar
14 Mei, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Paris Saint-Germain-trainer Unai Emery is zondag door de Franse Profliga UNFP verkozen tot beste coach in Frankrijk van dit seizoen. De 46-jarige Spanjaard verlaat PSG deze zomer. Neymar, de ster van het Parijse team, is zonder grote verrassing speler van het jaar bij onze zuiderburen.
Maleisische premier Najib geeft verkiezingsnederlaag toe
10 Mei, 08:36 Skynet
De Maleisische eerste minister Najib Razak heeft zijn verkiezingsnederlaag toegegeven. "Ik aanvaard het verdict van het volk", sprak hij donderdag. De 92-jarige oppositieleider en voormalig premier Mahathir Mohamad legt waarschijnlijk donderdag de eed af als nieuwe regeringsleider.


IsraŽl beveelt HRW-directeur het land te verlaten
9 Mei, 08:36 Skynet
IsraŽl heeft de werkvergunning van Omar Shakir, de directeur van Human Rights Watch (HRW) voor IsraŽl en Palestina, ingetrokken en hem bevolen IsraŽl binnen de 14 dagen te verlaten. Als reden gaf de regering zijn vermeende steun voor een boycot van IsraŽl op, meldt HRW op zijn website.


Lichaam aangetroffen op verlaten terrein van Arcelor in Seraing

Op een verlaten terrein van staalreus ArcelorMittal is het lichaam van een man aangetroffen. Volgens de speurders zou de man geprobeerd hebben om staal te stelen en daarbij zou hij een dodelijke val gemaakt hebben.
Olcay Gulsen lacht vanaf de posters naar ons met de ogen van een vrouw die verlaten is
30 April, 17:18 Volkskrant
Ze staat op posters en lacht vanaf het papier de wereld toe. Ik weet dat als ik mijn hand op haar schouder zou leggen, tranen van het papier zouden rollen. Het slagveld dat al vijftig jaar op strijders wachtte, heeft zij betreden. En ze is gevallen. Olcay Gulsen, de vrouw die in dezelfde dagen haar boek over succesvol ondernemen en de documenten van haar faillissement signeerde, hoor ik fluisteren


Drama voor Oostende: doelman Dutoit afgevoerd met nekbrace na zware botsing

De wedstrijd tussen STVV en KV Oostende was een aangenaam kijkstuk met behoorlijk wat doelpunten, maar de partij eindigde uiteindelijk in mineur. William Dutoit, doelman bij KV Oostende en ex-speler van STVV, kwam in de extra tijd hard in botsing met Chuba Akpom. Over de ernst van de blessure is nog niets bekend, maar het zag er niet goed uit: er werd een brace rond de nek van Dutoit bevestigd.
"Iran zal nucleair akkoord verlaten als er geen economische voordelen uit voortkomen"
28 April, 20:00 Skynet
Iran dreigt ermee het nucleair akkoord met de westerse grootmachten te verlaten indien het geen economische voordelen voor het land met zich meebrengt. Dat heeft een topman van het ministerie van Buitenlandse Zaken gemeld aan persagentschap ISNA.


Uitstapregeling verlengd voor mensen die prostitutie willen verlaten
23 April, 15:30 NOS nieuws

De regeling voor prostituees die willen stoppen met werken, wordt verlengd. Het kabinet stelt nog eens drie miljoen beschikbaar voor het komende jaar, om sekswerkers die willen ophouden te helpen en te ondersteunen. Het geld is ook bedoeld voor groepen die moeilijk te bereiken zijn door hulpverleningsinstanties. Het gaat steeds vaker om jongens die zich prostitueren.

Staatssecretaris Harbers schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat gemeenten en maatschappelijke organisaties voor 1 juli verlenging voor een jaar kunnen aanvragen voor hun uitstapprogramma's. In het regeerakkoord spraken VVD, CDA, D66 en ChristenUnie al af dat er structureel geld beschikbaar moet blijven voor mensen die willen stoppen als prostituee.

Uitstapregeling evalueren

Het kabinet gaat de huidige uitstapregeling evalueren. Begin volgend jaar moet die zijn afgerond. "Het is daarom van belang in de tussentijd, daar waar nodig, het huidige aanbod in stand te houden, en zo nodig te intensiveren", staat in de Kamerbrief.

Eerder dit jaar werd bekend dat het Openbaar Ministerie Midden-Nederland zich zorgen maakt over steeds meer jonge tieners die in de prostitutie belanden. In Utrecht waren vorig jaar vijftien tot twintig strafzaken waarbij minderjarige prostituees betrokken waren. De jongste sekswerker was 13.
Kate en Wiliam naar ziekenhuis voor bevalling derde kind
23 April, 10:06 NOS nieuws

Kate, de vrouw van de Britse prins William, is in het ziekenhuis opgenomen voor de bevalling van hun derde kind. Het Twitteraccount van Kensington Palace meldt dat het echtpaar vanochtend vroeg met een auto naar het St. Mary's ziekenhuis in Londen is gereden.

De hertogin van Cambridge ligt daar op de afgesloten Lindo-vleugel, waar ze ook haar kinderen prins George (4) en prinses Charlotte (2) op de wereld zette. Kate is in een vroeg stadium van de bevalling, meldt de woordvoerder.

Spanning

Bij het Londense ziekenhuis verzamelden zich de afgelopen dagen al fans van het Britse koningshuis. Zij wachten in spanning op de komst van het derde kind van Kate en William.

Vanwege de aanstaande geboorte deed Kate het de afgelopen tijd al wat rustiger aan. Zo was ze dit weekend afwezig op het verjaardagsfeest voor koningin Elizabeth, die 92 werd.

Prins William, die de titel hertog van Cambridge draagt sinds zijn trouwerij met Kate in 2011, is de oudste zoon van prins Charles en prinses Diana. Hij is tweede in de lijn voor troonopvolging. Plek nummer vijf is voor het kind dat nu geboren zal worden, na de oudere broer en zus.
Zuid-Afrikaanse president verlaat Britse top vanwege protesten
20 April, 03:30 NOS nieuws

De Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa heeft zijn bezoek aan de Britse top voor Gemenebestlanden in Londen afgebroken. Hij reist terug vanwege de aanhoudende gewelddadige protesten in eigen land.

In het noorden van Zuid-Afrika is het sinds woensdag onrustig. Demonstranten eisen er banen, huisvesting en maatregelen tegen corruptie. De afgelopen dagen zijn in het gebied winkels geplunderd, auto's in brand gestoken en wegen geblokkeerd. Ook kwam het tot confrontaties tussen relschoppers en agenten.

Ramaphosa heeft de demonstranten tot kalmte gemaand en de politie verzocht streng op te treden. Hij komt vandaag met lokale leiders en partijgenoten samen om de situatie te bespreken.

Slechte economische situatie

Nadat Ramaphosa het presidentschap in februari had overgenomen van Jacob Zuma zei hij dat zijn regering de corruptie in Zuid-Afrika wil aanpakken en economische groei wil bewerkstelligen. De president hoopte op de top in Londen investeerders te enthousiasmeren voor Zuid-Afrika.

Het land kan een financiŽle impuls goed gebruiken. De Zuid-Afrikaanse economie staat er slecht voor. Er is een gebrek aan banen, huizen, goede infrastructuur en medische voorzieningen.
Agenten filmen ?geest van conciŽrge? in verlaten garage van politiekantoor
16 April, 09:30 Gazet v. Antwerpen

Een beveiligingscamera van een politiekantoor in AustraliŽ legde donderdag een spookachtig tafereel vast. De agenten zijn ervan overtuigd dat de ?geest van een conciŽrge? de poort van een verlaten parkeergarage opende en een bezem buiten zette. De vreemde beelden werden op vrijdag de dertiende op Facebook gezet, maar de politie beweert dat het ?echte beelden van een bewakingscamera? zijn.
Meisjes moeten zwembad Sportoase verlaten wegens ?te uitdagende? kledij: ?We geloofden onze oren niet?
10 April, 20:12 Gazet v. Antwerpen

Twee 23-jarige vriendinnen zijn weggestuurd uit sportcentrum Sportoase in Brasschaat. Oorzaak? De zwemkledij die ze droegen, zou te aanstootgevend geweest zijn. Sportoase onderzoekt de zaak.
Dochter ex-dubbelspion Skripal uit het ziekenhuis
10 April, 09:24 NOS nieuws

De dochter van de Russische ex-dubbelspion Sergej Skripal heeft het ziekenhuis in Salisbury verlaten. De BBC meldt dat ze gisteren is vertrokken en is ondergebracht op een veilige locatie.

Joelia Skripal (33) en haar vader zijn volgens de Britse regering begin vorige maand het slachtoffer geworden van een Russische aanslag met het zenuwgas novitsjok. Ze werden op 4 maart bewusteloos gevonden op een bank in een park in het Engelse Salisbury.

Sindsdien lagen de twee in het ziekenhuis, waar ze in het begin in een kunstmatig coma werden gehouden. Vorige week werd al duidelijk dat Joelia aan de beterende hand was. Ook haar 66-jarige vader verkeert niet meer in kritieke toestand en herstelt snel.

Uitwijzen van diplomaten

De aanslag met het zenuwgas leidde tot een crisis tussen de Britten en de Russen en het uitwijzen van diplomaten. Rusland ontkent ook maar iets met de kwestie te maken te hebben en wijst voortdurend naar anderen. Ook de EU, de VS en andere landen wezen Russische diplomaten uit vanwege de zaak-Skripal.

Het Kremlin wil gezamenlijk onderzoek doen naar de kwestie, maar dat is door Londen als pervers van de hand gewezen. Rusland wil ook graag spreken met Joelia Skripal. Zij is, net als haar vader, een Russisch staatsburger en woont in Moskou. Ze was bij haar vader in Engeland op bezoek.
Enige Antwerpse kandidaat moet ?De Mol? verlaten: ?Verborgen hints in T-shirts? Allemaal echt toeval, hoor?
9 April, 03:18 Gazet v. Antwerpen

Twee weken lang hielden de T-shirts van Jeffrey Van Linden (40) uit Wilrijk de fans van De Mol compleet in de ban. De T-shirts zouden vol verborgen hints hebben gezeten. Helaas moet het programma het nu zonder de zoon van wielrenner Rik ?Kamiel? Van Linden doen.
'Rebellen willen Douma verlaten en krijgsgevangenen vrijlaten'
8 April, 15:54 NOS nieuws

De rebellen van Jaish al-Islam (Leger van de Islam) zijn bereid de Syrische stad Douma te verlaten en hun krijgsgevangenen vrij te laten. Dat meldt de Syrische staatstelevisie. Ze kiezen voor een vrije aftocht nu de stad zwaar onder vuur ligt van het Syrische leger en bondgenoot Rusland.

Douma is de laatste stad in Oost-Ghouta, nabij Damascus, waar de rebellen standhielden. Vrijdag hervatte het Syrische leger, geholpen door Rusland, de luchtaanvallen op Douma, waarmee een wapenstilstand van tien dagen werd gebroken.

Er is al een tijd overleg over een evacuatie van opstandelingen, maar de leider van Jaish al-Islam verklaarde eerder te willen blijven. Vandaag zouden ze de strijd dus willen opgeven. De rebellen hebben nog niet bevestigd dat er een overeenkomst is over hun vertrek.

Gifgas

Volgens verschillende hulporganisaties heeft het Syrische bewind gisteren ook chemische wapens ingezet in het offensief. Daarbij zouden meer dan 75 doden zijn gevallen. Damascus ontkent Douma met gifgas te hebben bestookt.

Er zijn via sociale media beelden verspreid van mogelijke slachtoffers van de gifgasaanval op Douma. Persbureau Reuters heeft de herkomst van de beelden gecontroleerd en gaat ervan uit dat de beelden authentiek zijn en uit Douma komen. De videobeelden kunnen als schokkend worden ervaren.
Urbexers wagen zich aan verlaten waterglijbanen Tour de la Famenne
6 April, 13:30 Gazet v. Antwerpen

Enkele Nederlandse urban explorers, of urbexers, hebben zich in hun laatste YouTube-video uitgeleefd op Belgische bodem, bij Tour de la Famenne. Urbexers proberen verlaten plaatsen binnen te dringen en op beeld vast te leggen. De jonge Nederlanders maakten spectaculaire beelden van de verlaten waterglijbanen bij Tour de la Famenne.
Puigdemont op borgtocht vrij in Duitsland

De Catalaanse separatistenleider Carles Puigdemont komt onder voorwaarden vrij. Dat heeft een rechtbank in Duitsland besloten. Volgens de rechter kan de oud-regiopresident alleen worden overgeleverd aan Spanje als dat land hem slechts aanklaagt wegens corruptie. De aanklacht voor rebellie is door de Duitse rechter terzijde geschoven.

(later meer)Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be