NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesVerklaart

2News.be / Trefwoorden / Verklaart

Syrisch leger verklaart regio Damascus vrij van rebellen
Maandag, 16:12 NOS nieuws

Het Syrische leger heeft verklaard dat Damascus en omgeving volkomen veilig zijn, nu militairen de laatste posten van opstandelingen in handen hebben.

Generaal Mayhoud deelde voor de televisie mee dat het leger in de afgelopen maand nog verscheidene IS-bolwerken heeft veroverd. In één adem kondigde hij aan dat de strijd tegen de resterende "terroristische bolwerken" elders in Syrië wordt voortgezet.

Het zou voor het eerst sinds het begin van de burgeroorlog in 2011 zijn dat de Syrische hoofdstad en omgeving weer volledig onder controle staan van de troepen van president Assad.

De gevechten in het zuiden van Damascus hebben de laatste weken nog aan tientallen mensen het leven gekost. In het Palestijnse vluchtelingenkamp Yarmouk, waar veel IS-strijders zich schuilhielden, zijn verwoestingen aangericht.

Oost-Ghouta

Gisteren werd een staakt-het-vuren van 24 uur afgekondigd voor het zuiden van Damascus. Rebellen konden van de gevechtspauze gebruikmaken om uit het gebied te vertrekken. Volgens het Observatorium voor de Mensenrechten zijn veel militanten inderdaad per bus geëvacueerd, en hebben IS-strijders bij vertrek hun posten in Yarmouk in brand gestoken.

Een maand geleden behaalde het Syrische leger al de overwinning in het gebied Oost-Ghouta bij Damascus, waar 400.000 mensen wonen. Tussen de veldslagen door werden evacuaties uitgevoerd, waarbij rebellen en hun familie in bussen naar andere delen van Syrië werden afgevoerd.
Martinez verklaart waarom Nainggolan er niet bij is: ?Puur tactische keuze?

Roberto Martinez heeft zijn ruime WK-selectie bekendgemaakt. De Spaanse bondscoach van de Rode Duivels deelde in het Martin?s Red Hotel in Tubeke de 28 namen mee die zich mogen klaarmaken. Daarvan moeten er nog wel vijf afvallen. Zoals Sportwereld eerder aankondigde is Radja Nainggolan er niet bij. ?Dat is een puur tactische keuze?, zei Martinez. Christian Benteke en Adnan Januzaj maken nog wel kans op het WK. Ook de doelmannenkwestie moet nog uitgeklaard worden, want zowel Sels als Casteels zijn er voorlopig bij. Naast Nainggolan zijn ook Divock Origi en Kevin Mirallas zeker dat ze niet naar het WK gaan.
Vader voormalig Genk-speler verklaart waarom zoon niet in Engelse selectie zit
17 Mei, 17:24 Gazet v. Antwerpen

De 21-jarige Jamaicaan Leon Bailey (ex-RC Genk) zal niet in actie komen op het WK in Rusland. Zijn geboorteland Jamaica kon zich niet plaatsen voor het WK. Ondanks de geruchten dat linksbuiten graag voor de Engeland zou kiezen, nam bondscoach Gareth Southgate Bailey niet op in zijn selectie. ?Het is onze eigen keuze, niet die van de coach?, vertelde zijn vader.
Raadkamer verklaart Europese aanhoudingsbevelen Catalaanse ex-ministers niet uitvoerbaar
De Brusselse raadkamer heeft vandaag na een korte zitting beslist dat de Europese aanhoudingsbevelen (EAB) tegen de drie Catalaanse ex-ministers niet-uitvoerbaar zijn. De raadkamer heeft de vordering van het Brusselse parket gevolgd.


Brusselse raadkamer verklaart Europese aanhoudingsbevelen tegen Catalaanse ex-ministers niet uitvoerbaar
16 Mei, 11:24 Gazet v. Antwerpen

De Brusselse raadkamer heeft woensdag na een korte zitting beslist dat de Europese aanhoudingsbevelen (EAB) tegen de drie Catalaanse ex-ministers niet-uitvoerbaar zijn. De raadkamer heeft de vordering van het Brusselse parket gevolgd.
Rechter verklaart voetbalclub Lierse effectief failliet
14 Mei, 15:36 Gazet v. Antwerpen

De rechtbank van koophandel in Mechelen heeft het faillissement van voetbalclub SK Lierse uitgesproken. Het gaat om de cvba en een aanverwante jeugd-vzw.
BMW verklaart de oorlog aan de draad des doods
14 Mei, 13:30 AutoBlog
Bovenstaande joekel van een computermuis bespaart je toch weer twee nodeloze handelingen per dag. Leuk die EV’s en plug-in hybrides, maar ze zorgen er wel voor dat je drukke schema elke dag nóg wat drukker wordt. Kom je ’s avonds gesloopt thuis na een dag noeste arbeid, moet je potverdikke ook nog die stekker van […]


Deze psycholoog verklaart het gedrag van kinderen vanuit de evolutie
3 Mei, 13:42 Volkskrant
Van huilbaby's via late volwassenwording naar tienerzwangerschap: ontwikkelingspsycholoog Annemie Ploeger verklaart kinderkwesties vanuit de evolutie. Dat is niet onomstreden. Als ontwikkelingspsycholoog heb je en beetje voorkennis, als je moeder wordt. Zou je denken. Maar toen ze zwanger was van haar eerste kind, besefte Annemie Ploeger, evolutionair-ontwikkelingspsycholoog aan de Universiteit va


Duterte verklaart Koeweit definitief tot verboden werkgebied voor Filipijnen
29 April, 19:06 NOS nieuws

De Filipijnse president Duterte heeft zijn bevolking definitief verboden om te gaan werken in Koeweit. Sinds februari gold al een tijdelijk verbod, na het zoveelste voorbeeld van de slechte behandeling van Filipijnse werksters en andere arbeidsmigranten in de oliestaat.

Begin februari werd in Koeweit een 29-jarige Filipijnse huishoudelijke hulp dood gevonden in een vrieskist. De vrouw is vermoedelijk door haar werkgever doodgeslagen. Het was de zevende Filipijnse werkster in enkele maanden tijd die dood werd aangetroffen in Koeweit.

Duterte besloot een voorlopig werkverbod voor Koeweit uit te vaardigen. In het land werken meer dan 260.000 Filipijnen, de meesten in de huishouding of als kindermeisje.

Onaangekondigde uitzetting

De twee landen onderhandelden de afgelopen maanden over een oplossing. Maar woensdag zette Koeweit zonder vooraankondiging de Filipijnse ambassadeur over de grens en riep de eigen gezant in de Filipijnen terug. Medewerkers van de Filipijnse ambassade in Koeweit-Stad zouden werksters hebben opgestookt om weg te gaan bij hun opdrachtgever, en de ambassadeur had zich daarover ondiplomatiek uitgesproken in Koeweitse media.

De uitzetting van de diplomaat was voor Duterte aanleiding om Koeweit definitief op de zwarte lijst te zetten. De Filipijnen die nu in Koeweit werken, mogen er van Duterte blijven. Diegenen die terug willen naar hun vaderland, krijgen hulp van overheidswege.

De Filipijnen zijn sterk afhankelijk van de inkomsten van alle inwoners die in het buitenland werken. Een op de tien Filipijnen werkt in het buitenland, in totaal gaat het om zeker 10 miljoen Filipijnse arbeidsmigranten.
Live - Hoe verklaart Rutte de vergeten memo's?
25 April, 15:30 Volkskrant
Waarom bleven premier Mark Rutte en VVD-bewindspersoon Eric Wiebes tot het bittere einde volhouden niets te weten van memo's over de afschaffing van de dividendbelasting? Vandaag moet Rutte in de Kamer uitleg geven.


Tuinconsulent (24) verklaart de oorlog aan perfecte grasmat: ?Er is gewoon te veel gazon?
24 April, 03:30 Gazet v. Antwerpen

Het moet maar eens afgelopen zijn met onze obsessie voor een perfect getrimd gazonnetje. In een open brief verklaart de West-Vlaamse Louis De Jaeger (24) de oorlog aan wat hij ?de groene woestijn? noemt . ?Een gazon is niet alleen slecht voor de natuur, het kost ook veel meer tijd en energie om te onderhouden.? Volgens tuindokter Stefaan Bingé heeft hij een punt, maar ?een grasmat is rustgevend voor veel mensen.?
Duits hooggerechtshof verklaart Adblock Plus legaal
19 April, 21:36 Tweakers
Het Duitse bundesgerichtshof heeft geoordeeld dat het bedrijf Eyeo van Adblock Plus niet de wet overtreedt met zijn dienst om internetadvertenties te blokkeren. Ook het tegen betaling doorlaten van advertenties is legaal.


Jury verklaart weduwe van dader bloedbad in homoclub Orlando onschuldig
30 Maart, 17:54 Skynet
De weduwe van de man die tientallen mensen doodschoot in een nachtclub in Orlando, in de Amerikaanse staat Florida, is onschuldig bevonden aan het verlenen van hulp aan de schutter, zo hebben verscheidene media gemeld.


Filmfestival Cannes verklaart oorlog aan de selfiemens, Netflix én de pers
29 Maart, 19:24 Volkskrant
Wekelijks nemen de cultuurspecialisten van de Volkskrant stelling in de wereld van film, muziek, theater of beeldende kunst. Deze week: Bor Beekman 's Werelds belangrijkste filmfestival begon deze week een oorlog, op drie fronten. Tegen de selfiemens. Tegen Netflix. En tegen de pers.De eerste strijd in Cannes wordt geleverd op de rode loper. Daar mogen sterren en overige genodigden zich tijdens de


Niemand verklaart je meer voor gek als je een stedentrip naar Rotterdam aankondigt
14 Maart, 20:00 Volkskrant
We gingen naar Rotterdam om de brug te zien, de Erasmusbrug. Een weekeinde lang zagen we de brug vanaf de 21ste verdieping van een glinsterend gebouw aan de Nieuwe Maas, deels een hotel, dat werd ontworpen door Rem Koolhaas. Dat zat dus wel goed. Twintig jaar geleden ging nooit iemand een weekeinde naar Rotterdam. Wie er niet per se hoefde te zijn, liet de stad links liggen. Toeristen waren wel wi

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be