NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Verkiezingen18

2News.be / Trefwoorden / Verkiezingen18

Verkiezingen18 - Marij Preneel trekt aparte Groen-lijst in Borgerhout
Vrijdag, 05:18 Skynet
In het Antwerpse district Borgerhout wordt huidig districtsburgemeester Marij Preneel lijsttrekker voor Groen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Groen en sp.a trekken er na 12 jaar niet langer samen naar de kiezer. Eerder raakte al bekend dat sp.a nationaal ondervoorzitter Stephanie Van Houtven uitspeelt als lijsttrekker.


Verkiezingen18 - Philippe Muyters duwt opnieuw Edegemse N-VA-lijst met burgemeester Koen Metsu op kop
11 Maart, 22:36 Skynet
In Edegem is zondag de N-VA-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober voorgesteld. Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters duwt de lijst. Lijsttrekker is opnieuw huidig burgemeester Koen Metsu.


Verkiezingen18 - Vlaamse oppositie ProLink in Linkebeek kijkt "kat uit de boom"
26 Februari, 22:30 Skynet Belgie
De Vlaamse oppositie ProLink in Linkebeek heeft de knoop nog niet doorgehakt of het bij de komende gemeenteraadsverkiezingen opnieuw een lijst indient. "We kijken op dit ogenblik de kat uit de boom of er aan Franstalige kant, naast de eenheidslijst waar Damien Thiéry momenteel op aanstuurt, een tweede lijst wordt ingediend waar we eventueel mee kunnen samenwerken", aldus gemeenteraadslid Rik Otten van ProLink.


Groen en sp.a ook in Borgerhout niet ?Samen? naar de kiezer

In de nasleep van het uiteenvallen van het kortstondige project ?Samen? van Groen en sp.a in Antwerpen, heeft Groen woensdagavond beslist om ook in het Antwerpse district Borgerhout na twee opeenvolgende legislaturen niet langer met sp.a naar de kiezer te trekken. Sp.a zegt akte te nemen van die beslissing en draagt meteen huidig districtsburgemeester Stephanie Van Houtven voor als lijsttrekker.
VERKIEZINGEN18 - "Zin in Gentse gemeenteraad" (Verhofstadt)
18 Februari, 08:12 Skynet Belgie
Als Guy Verhofstadt (Open Vld) een goede uitslag haalt bij de gemeenteraadsverkiezingen, zal hij deze keer wel zijn zetel opnemen in de Gentse gemeenteraad. Dat zegt het Europees parlementslid in een interview met De Zondag.


Verkiezingen18 - Zij-kant eist meer vrouwen in lokale politiek
13 Februari, 13:00 Skynet Belgie
Vrouwen worden nog altijd minder verkozen dan mannen, en ze geraken ook minder snel tot in de hoogste machtsregionen. Dat blijkt uit een analyse van zij-kant. In aanloop naar de lokale verkiezingen van oktober pleit de progressieve vrouwenbeweging daarom om bij de lijstvormingen het ritssysteem toe te passen voor de volledige lijst en nadien een 50/50-verdeling toe te passen van vrouwen en mannen in alle deputaties en schepencolleges.


VERKIEZINGEN18 - Homans lanceert Vlaanderenkiest.be
12 Februari, 12:54 Skynet
Minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) heeft vandaag de website Vlaanderenkiest.be gelanceerd. Die verkiezingssite van het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) bundelt alle praktische informatie over de lokale verkiezingen van 14 oktober 2018.


Verkiezingen18 - Heel Brussels gewest stemt op 14 oktober elektronisch met ticket
9 Februari, 14:06 Skynet
Vanaf de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober wordt in alle 19 gemeenten van het Brussels gewest digitaal gestemd met een ticket als controle. Het Brussels gewest kocht daarvoor nieuwe stemcomputers aan, voor een bedrag van 10 miljoen euro. Tijdens de Irisfeesten in mei zullen de burgers voor het eerst de toestellen kunnen testen, kondigde minister-president Rudi Vervoort vandaag aan. Er komt ook een campagne om de niet-Belgen aan te zetten zich te registreren.


VERKIEZINGEN18 - Lien Degol als onafhankelijke op Leuvense Open Vld-lijst
8 Februari, 01:30 Skynet
Styliste en modecoach Lien Degol staat voor de komende gemeenteraadsverkiezingen als onafhankelijke op de lijst van Open Vld in Leuven. Ook de Leuvense econoom Sebastiaan Wijsman, en de ondernemers Brian Bollen van restaurant Croque 'n Roll en Anita Meyer van AM&PM-relocation services, zijn nieuwe gezichten die zullen kandideren op deze lijst. Dat is woensdagavond bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Leuvense Open Vld-afdeling.


Mieke Vogels kandidaat bij lokale verkiezingen
4 Februari, 09:00 De Tijd
08:32 Groen-boegbeeld Mieke Vogels zal in oktober kandidaat zijn bij de lokale verkiezingen in Antwerpen.


VERKIEZINGEN18 - Nieuwjaarsreceptie N-VA-Lubbeek: Francken wil actief blijven in regering
28 Januari, 15:54 Skynet
"Ik wil U geen blaasjes wijs maken. Ik blijf normaliter staatssecretaris tot mei 2019. Indien ik na afloop van de federale verkiezingen opnieuw geroepen wordt voor een regeringsmandaat, zal ik sowieso mijn verantwoordelijkheid opnieuw opnemen. Ik blijf echter zoals nu actief achter de schermen in Lubbeek." Dat heeft Theo Francken, bij de lokale verkiezingen lijsttrekker voor N-VA en kandidaat-burgemeester in Lubbeek, vandaag gezegd tijdens de nieuwjaarsreceptie van zijn partijafdeling.


VERKIEZINGEN18 - Guy Verhofstadt duwt Gentse Open Vld-lijst bij gemeenteraadsverkiezingen
28 Januari, 15:54 Skynet
In het ICC-centrum heeft de Gentse afdeling van Open Vld haar nieuwjaarsreceptie gehouden. Lijsttrekker Mathias De Clercq vindt dat het na 60 jaar tijd is voor een liberale burgemeester. "Het momentum is er, en dat gaan we grijpen." Europees parlementslid en ALDE-fractieleider Guy Verhofstadt zal de lijst duwen.


VERKIEZINGEN18 - Antwerpse nieuwjaarsreceptie van N-VA in teken van districten
28 Januari, 14:06 Skynet
In het strippretpark Comics Station in Antwerpen-Centraal heeft de Antwerpse afdeling van N-VA vandaag haar nieuwjaarsreceptie gehouden. In tegenstelling tot bij de Gentse collega's werd er geen verrassend verkiezingsnieuws bekendgemaakt. Burgemeester en lijsttrekker Bart De Wever deelde de schijnwerpers met de onthulling van de lijsttrekkers in de negen Antwerpse districten.


Elke Sleurs trekt zich terug als N-VA-lijsttrekker in Gent

Niet Elke Sleurs, maar Anneleen Van Bossuyt (38) zal de Gentse N-VA-lijst trekken. Dat is zondag bekendgemaakt op de nieuwjaarsreceptie van de partij in Gent. Sleurs zal samen met Siegfried Bracke een ondersteunende rol spelen.
VERKIEZINGEN18 - Antwerpse Open Vld roept andere partijen tot de orde: "Cut the crap"
27 Januari, 23:42 Skynet
Antwerps Open Vld-lijsttrekker Philippe De Backer heeft zaterdag in zijn toespraak op de nieuwjaarsreceptie van de lokale afdeling fel uitgehaald naar de andere partijen en lijsttrekkers in de Scheldestad. Volgens hem was de inhoud van het politieke debat de voorbije weken ondermaats: de politici van links en rechts hadden het vooral over zichzelf, over "honden en dromedarissen" en over de eigen postjes. "Ik heb maar één boodschap voor hen: cut the crap, stop met die zever, want de Antwerpenaar verdient beter."


Selab maakt werk van wijk-werken
Het vroegere "Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap" is vanaf 1 januari 2018 vervangen door wijk-werken. Het initiatief krijgt de naam "wijk-werken Selab".


VERKIEZINGEN18 - Axel Ronse trekt N-VA-lijst in Kortrijk
25 Januari, 08:42 Skynet
De 36-jarige Axel Ronse wordt de kopman en kandidaat-burgemeester van N-VA voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Kortrijk. Dat kondigde de partij vanochtend aan via een filmpje op de sociale media. Ronse krijgt de 39-jarige Kelly Detavernier naast zich. De 66-jarige Rudolf Scherpereel duwt de lijst op 14 oktober.


Verkiezingen18 - Wegen van cdH en jonge Bergense belofte scheiden
22 Januari, 02:36 Skynet
De Franstalige centrumpartij cdH en de jonge politieke belofte Opaline Meunier hebben in onderling overleg beslist om al haar functies binnen de partij stop te zetten. Dat maakte de centrumpartij zondagavond bekend in een persbericht.


Vicepremier Jambon trekt N-VA-lijst in Brasschaat

Vicepremier Jan Jambon trekt bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober de N-VA-lijst in Brasschaat. Dat werd vrijdagavond aangekondigd op de nieuwjaarsreceptie van de lokale partijafdeling.
Verkiezingen18 - Koen Geens duwt de CD&V-lijst in Huldenberg
19 Januari, 22:24 Skynet
Justitieminister Koen Geens duwt in zijn woonplaats Huldenberg de CD&V-lijst bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat heeft hij vrijdagavond bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de lokale CD&V-afdeling. Lijsttrekker is Marc Verheyden, die sinds 1988 in de gemeenteraad zetelt en van 2006 tot 2012 burgemeester was. Momenteel is Verheyden 1e schepen.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be