NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesVerkiezingen18

2News.be / Trefwoorden / Verkiezingen18

Verkiezingen18 - Ecolo ziet gemeenten als steun voor burgerinitiatieven
Gisteren, 19:00 Skynet
Gemeenten moeten een rol spelen als verlengstuk van initiatieven waarin burgers zich inzetten voor een duurzame ecologische omslag. Dat bleek zondag in Louvain-la-Neuve, waar de Franstalige groenen hun campagne richting de gemeenteraadsverkiezingen van oktober lanceerden." Wij willen de partij zijn die de energie doorgeeft en verbindt", stelden covoorzitters Zakia Khattabi en Patrick Dupriez voor enkele honderden militanten op de Ferme du Biéreau.


Thuis-acteur op N-VA-lijst in Antwerpen

Acteur Mark Tijsmans, bekend van de tv-soap ?Thuis? en politieserie ?Flikken?, zal op de 51ste plaats staan voor N-VA in Antwerpen bij de lokale verkiezingen in oktober van dit jaar. De acteur en jeugdboekenschrijver wil een brugfiguur zijn tussen de Vlaams-nationalistische partij en de culturele sector die doorgaans weinig op heeft met de partij N-VA. Dat meldt De Zondag.
Verkiezingen18 - Open Vld maakt top tien voor Antwerpse kiesstrijd compleet
20 Mei, 00:24 Skynet Belgie
In Antwerpen is zaterdag de top tien voorgesteld van de kieslijst voor Open Vld in Antwerpen. Lijsttrekker Philippe de Backer benadrukt dat er heel wat jongeren op de lijst staan. De liberale partij wil onder meer van Antwerpen "de onderwijshoofdstad van Europa maken", met propere lucht voor scholen.


Verkiezingen18 - Groen in Glabbeek samen met oppositiepartij Samen naar de kiezer
15 Mei, 02:06 Skynet
In Glabbeek trekt de nieuw opgerichte lokale afdeling Groen samen met oppositiepartij Samen als SamenGROEN naar de kiezer. Dat maakten beide partijen maandagavond bekend in aanwezigheid van Meyrem Almaci, de voorzitster van Groen. Samen trok in 2012 in kartel met Open Vld naar de kiezer en haalde 2 zetels op een totaal van 17.


Verkiezingen18 - Geertrui Windels, vrouw van Herman Vanrompuy, weer kandidaat-provincieraadslid
15 Mei, 02:06 Skynet
Aftredend Vlaams-Brabants provincieraadslid Geertrui Windels, de vrouw van gewezen EU-topman Herman Vanrompuy, is bij de komende provincieraadsverkiezingen opnieuw kandidaat voor CD&V in het kiesdistrict Halle-Vilvoorde. Windels nam in 2017 ontslag als schepen en gemeenteraadslid in Sint-Genesius-Rode uit protest tegen de wijze waarop de Franstalige meerderheid haar behandelde. Ze bleef evenwel zetelen in de provincieraad.


Verkiezingen18 - Antwerpse N-VA maakt bijna volledige lijst bekend
8 Mei, 22:30 Skynet Belgie
N-VA heeft de bijna volledige lijst bekendgemaakt waarmee de partij in oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen trekt. 49 van de 55 kandidaten zijn nu bekend, mogelijk zitten er nog nieuwkomers bij de overblijvende plaatsen. Twee huidige gemeenteraadsleden nemen afscheid.


Verkiezingen18 - Maggie De Block duwt provinciale Open Vld-lijst regio Halle-Vilvoorde
7 Mei, 23:00 Skynet
Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block duwt bij de komende provincieraadsverkiezingen in oktober de Open Vld-lijst voor de regio Halle-Vilvoorde. Dat heeft het partijbestuur maandagavond bekendgemaakt. De lijst wordt getrokken door uittredend gedeputeerde Walter Zelderloo, die in Vlaams-Brabant onder meer bevoegd is voor de provinciedomeinen.


6 Mei, 20:36 Skynet
Verkiezingen18 - "Wie onze vrijheden en tradities omarmt, heeft toekomst in Antwerpen"
6 Mei, 19:24 Skynet
Antwerps burgemeester en N-VA-lijsttrekker Bart De Wever heeft zondag tijdens het verkiezingscongres van zijn partij de nadruk gelegd op het behoud van "de waarden van de verlichting" en de kennis van het Nederlands als opstap naar een volwaardige deelname aan de samenleving. "Wie onze vrijheden en tradities omarmt, heeft hier absoluut een toekomst", stelde hij. "Dat betekent: kiezen voor gelijkheid tussen man en vrouw, holebirechten en de scheiding tussen kerk en staat."


Van Besien :?Voorstellen N-VA duwen mensen nog verder in armoede?

Antwerps Groen-lijsttrekker Wouter Van Besien veroordeelt het voorstel van N-VA Antwerpen om ouders die hun kinderen niet naar de kleuterschool sturen en een leefloon ontvangen, te bestraffen. ?Hiermee duwt De Wever mensen verder in de armoede?, zegt Van Besien. ?Het leefloon verminderen brengt enkel bijkomende problemen met zich mee: nog meer schulden, nog meer onbetaalde schoolrekeningen, uitstel van doktersbezoek en ga zo maar door.?
Verkiezingen18 - Michel Verschueren lijstduwer van Open Vld in Grimbergen
6 Mei, 02:06 Skynet Belgie
Michel Verschueren (87), manager van RSC Anderlecht van 1981 tot 2003, duwt de lijst van Open Vld in Grimbergen. Dat heeft hij zaterdag zelf bekendgemaakt via Twitter. Verschueren was ook al lijstduwer voor Open Vld bij de federale verkiezingen van 2014.


VERKIEZINGEN18 - N-VA sluit samenwerking met Vlaams Belang in Gent uit
20 April, 00:12 Skynet
N-VA zal in Gent niet samenwerken met Vlaams Belang. Dat zegt lijsttrekker Anneleen van Bossuyt tijdens een kopstukkendebat, georganiseerd door de Universiteit Gent. Sp.a en Groen weigeren op hun beurt een samenwerking met PVDA uit te sluiten, al acht lijsttrekker Rudy Coddens de kans bijzonder klein. Als het rood-groene kartel zonder Daniël Termont zijn absolute meerderheid verliest, wordt de positie van lijsttrekker Mathias De Clercq (Open Vld) cruciaal. Die weigerde donderdagavond opnieuw om zijn favoriete coalitiepartner toe te lichten, maar is wel scherp voor het discours van N-VA, dat hij als "nationalistische prietpraat" omschrijft.


Verkiezingen18 - Advocate Erica Caluwaerts krijgt tweede plaats op Antwerpse Open Vld-lijst
18 April, 23:36 Skynet
De 40-jarige strafpleiter Erica Caluwaerts krijgt de tweede plek op de Antwerpse Open Vld-lijst. Dat zegt Gazet Van Antwerpen en lijsttrekker Philippe De Backer heeft het nieuws bevestigd. "Erica is liberaal in hart en nieren, en mijn perfecte running mate", zegt De Backer. "Samen gaan we van onze stad een nog betere plek maken voor élke Antwerpenaar."


Verkiezingen18 - CD&V zet voor het eerst chassidische jood op de lijst in Antwerpen
16 April, 22:30 Skynet Belgie
De Antwerpse CD&V geeft bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober de negende plaats op de lijst aan Aron Berger, een ultraorthodoxe jood. Dat zegt Joods Actueel maandagavond. CD&V-lijsttrekker Kris Peeters wil het nieuws voorlopig niet officieel bevestigen, maar laat weten dat hij woensdag meer tekst en uitleg over de lijstvorming zal geven tijdens een bezoek aan enkele joodse instellingen. Het zou de eerste keer zijn dat een chassidische jood op een lijst staat in Antwerpen.


Verkiezingen18 - Truiense dierenpartij samen met Groen naar kiezer
13 April, 06:42 Skynet
De nieuwe Truiense dierenpartij WM&D (Welzijn, Mens & Dier) komt samen met Groen op bij de lokale verkiezingen van oktober 2018. Peter Van Dam (Groen) wordt de lijsttrekker.


Marc Van Peel (CD&V) verlaat politiek
19 Maart, 17:36 De Tijd
17:16 De Antwerpse havenschepen Marc Van Peel (CD&V) komt niet op bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober.


Verkiezingen18 - Marij Preneel trekt aparte Groen-lijst in Borgerhout
16 Maart, 05:18 Skynet
In het Antwerpse district Borgerhout wordt huidig districtsburgemeester Marij Preneel lijsttrekker voor Groen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Groen en sp.a trekken er na 12 jaar niet langer samen naar de kiezer. Eerder raakte al bekend dat sp.a nationaal ondervoorzitter Stephanie Van Houtven uitspeelt als lijsttrekker.


Verkiezingen18 - Philippe Muyters duwt opnieuw Edegemse N-VA-lijst met burgemeester Koen Metsu op kop
11 Maart, 22:36 Skynet
In Edegem is zondag de N-VA-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober voorgesteld. Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters duwt de lijst. Lijsttrekker is opnieuw huidig burgemeester Koen Metsu.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be