NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Verkeer

2News.be / Trefwoorden / Verkeer

Wegen en Verkeer waarschuwt voor gladde wegen door ijzel

Tegen het einde van maandagnacht bereikt een zwakke neerslagzone vanaf de kust Vlaanderen. De neerslag bestaat uit een mix van lichte regen en sneeuw. Met temperaturen rond het vriespunt is er kans op ijzelvorming op de wegen en dus gladheid. Dat zegt het agentschap Wegen en Verkeer maandagavond.
Wegen en Verkeer vraagt voorzichtig te zijn onderweg
Zaterdag, 10:42 Skynet
De sneeuw die in de loop van deze voormiddag gevallen is, zal een negatief effect hebben op de wegdektemperaturen. Door die sneeuwval daalt de temperatuur van het wegdek tot onder het vriespunt, met kans op gladheid. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vraagt weggebruikers voorzichtig te zijn onderweg wanneer de neerslagzone actief of net gepasseerd is. Ook het KMI verwacht lokaal 1 tot 3 cm sneeuw. Daarom geldt vandaag van 10 tot 14 uur code geel voor gladheid, in heel BelgiŽ.


Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor gevaarlijk gladde wegen na middernacht
Vrijdag, 20:18 Skynet
Vannacht kunnen de wegen er na middernacht glad bijliggen. Het Agentschap Wegen en Verkeer maant automobilisten aan om uitermate voorzichtig te zijn.


Gemeentebestuur stelt doel scherp: nul doden in het verkeer
Woensdag, 20:00 Gazet v. Antwerpen
Zestien gemeenten uit de provincie Antwerpen engageren zich om het aantal verkeersslachtoffers in hun gemeente tot nul te herleiden, waaronder ook Ravels. Ze stappen mee in het project 'Verkeersveilige gemeente' van de provincie Antwerpen en worden daarin intensief begeleid.


Overweg week dicht voor verkeer
Woensdag, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Infrabel voert vanaf maandag 19 maart werkzaamheden uit in de buurt van de spooroverweg van Vossenberg. Die blijft een week afgesloten voor het verkeer.
Nieuwe trend in ons verkeer: Poolse ?camionnekes? maken wegen onveilig
Woensdag, 02:36 Gazet v. Antwerpen

De snelwegparkings in ons land blijven voor onze vrachtwagenchauffeurs ?onveilig, oncomfortabel en onvoldoende?. Daar is niet alleen het probleem van de vluchtelingen bijgekomen. Er is ook een tsunami van Poolse bestelwagens die alle reglementen omzeilen.
Politie krijgt flitscamera's tegen appen in het verkeer
13 Maart, 17:36 NOS nieuws

Speciale flitscamera's moeten de pakkans voor bellen en appen achter het stuur groter maken. De politie is al heel ver met nieuwe camera's waarmee mensen in de auto kunnen worden gefotografeerd. De apparaten zien straks of er een 'verdachte situatie' is en of een bestuurder bijvoorbeeld iets in de hand heeft. Het materiaal wordt vervolgens voorgelegd aan een medewerker van de politie. Die weegt af of er inderdaad sprake is van een strafbaar feit.

Volgens de politie is een groot voordeel van het nieuwe systeem dat niet elke keer iemand staande hoeft te worden gehouden en dat de camera het voorwerk doet. Volgens landelijk projectmanager Infrastructuur Van Hasselt van de politie gebeurt het nu te vaak dat mensen ermee wegkomen als ze appen of niet handsfree bellen. Door de camera's moet de kans groter worden dat een overtreder wordt betrapt.

Alleen de bestuurder

Het Openbaar Ministerie bekijkt allerlei juridische aspecten van het systeem en ook moet de wet worden aangepast. De politie hoopt de nieuwe flitsers nog dit jaar te gaan gebruiken. Van Hasselt benadrukt dat beelden van mensen die geen strafbaar feit plegen meteen worden vernietigd.

Hij wijst er ook op dat het alleen gaat om wie de overtreding pleegt en niet om wie er misschien nog meer in de auto zit. "Omdat we op kenteken bekeuren, vragen we aan de kentekenhouder wie de bestuurder was. Wie de passagier is, is voor ons niet interessant op dat moment."

Strengere straffen

Volgens de politie zijn de camera's niet alleen op snelwegen te gebruiken, maar op alle plekken "waar je goed zicht hebt op de voorruit van tegemoetkomend verkeer".

Vorige week zei minister Grapperhaus dat hij roekeloos rijgedrag zwaarder wil bestraffen. De maximale straf voor automobilisten die appen of niet handsfree bellen bellen gaat omhoog. Voor bellen of appen achter het stuur legt het OM nu een boete op van 230 euro.

Hoe de politie nu controleert op appen achter het stuur zie je in deze video:
Provincie geeft 16 gemeenten financiŽle steun: ?Nul slachtoffers door het verkeer, dat is de doelstelling?
13 Maart, 17:00 Gazet v. Antwerpen

Gouverneur Cathy Berx, gedeputeerde Luk Lemmens, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en Ouders van Verongelukte kinderen (OVK) vzw, lanceerden vandaag in Antwerpen het project ?Verkeersveilige gemeente? en laten 16 gemeenten als eersten instappen in een begeleidingstraject.
Berkenlaan voor verkeer afgesloten
10 Maart, 14:30 Gazet v. Antwerpen
De werken aan de Eikenstraat gaan verder. De aannemer laat zijn arbeiders de werkzaamheden ter hoogte van het kruispunt met de Berkenlaan verderzetten. Het kruispunt met de Berkenlaan zal hierdoor tot vrijdag 30 maart voor alle autoverkeer afgesloten zijn. Het goede nieuws bij deze belangrijke werken is dat de aannemer vroeger dan gepland klaar is met de aanpassingen op het kruispunt Eikenstraat - Processieweg. Dat kan daardoor dinsdagavond alweer worden opengesteld.


Nog nooit zo veel files op Vlaamse snelwegen
9 Maart, 15:48 De Tijd
15:17 Vorig jaar was een recordjaar voor de files op de snelwegen. Dat blijkt uit het nieuwe jaarrapport van het Vlaams Verkeerscentrum.


Helft van Vlamingen maakt zich zorgen om veiligheid van kinderen in verkeer

De helft van de Vlamingen maakt zich zorgen over de veiligheid van kinderen in het verkeer, zo blijkt uit nieuw onderzoek van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Ruim een kwart vindt dat kinderen tot twaalf jaar zich in de eigen buurt niet zelfstandig op een veilige manier kunnen verplaatsen. Zowat een op de vijf voelt zich zelf onveilig als fietser of voetganger.
Winterprik - Verkeer in Brussel zit muurvast
2 Maart, 18:12 Skynet
Het verkeer in heel Brussel zit vrijdagavond sinds 16.30 uur vast. Dat is vernomen bij Mobiris. Sneeuwval maakt dat de wegen glad kunnen zijn.


Sneeuw trekt over ons land: KMI waarschuwt voor gladde wegen

Vrijdag is het meestal zwaarbewolkt, met in de ochtend plaatselijk een bui van sneeuw of, langs de Franse grens, aanvriezende regen. Vanaf de middag trekt een neerslagzone noordwaarts over ons land. In het zuiden en westen van het land valt er sneeuw en soms aanvriezende regen. Elders gaat het meestal om sneeuw. Het KMI waarschuwt voor gladde wegen.
Sterk vertraagd verkeer op Brusselse invalswegen
27 Februari, 09:48 Skynet
De staking van ACOD om te protesteren tegen de pensioenhervormingsplannen van de federale regering zorgt vanmorgen omstreeks 09.00 uur voor sterk vertraagd verkeer in en rond Brussel. Het is aanschuiven op nagenoeg alle invalswegen, zo blijkt uit gegevens van Mobiris.


Akkerstraat afgesloten voor doorgaand verkeer
24 Februari, 05:18 Gazet v. Antwerpen
De Akkerstraat in Arendonk gaat vanaf maandag gedurende vijf werkdagen dicht voor alle doorgaand verkeer.


Luchtvervuiling komt minder vaak door verkeer, maar vaker door inkt, verf en cosmetica
19 Februari, 02:24 Volkskrant
Luchtvervuiling door het verkeer neemt af, maar het aandeel schadelijke stoffen uit andere bron neemt toe. Beperkende maatregelen nemen is lastig. 'Er zijn duizend tot tweeduizend bronnen die hieraan bijdragen.' Vluchtige organische stoffen (VOS) afkomstig van producten als verf, printerinkt, lijm, schoonmaakmiddelen en cosmetica worden een steeds belangrijkere bron van luchtvervuiling. Doordat de


Jongeren laten zich zien in het verkeer
19 Februari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Met het motto Word gezien of je bent gezien! gaven 225 jongeren in Vosselaar zondag de aftrap van een gloednieuwe verkeers-campagne. De jeugdraad deelde fluopakketten uit aan de jeugd om zich zichtbaarder in het verkeer te verplaatsen.
Vooral lokaal druk verkeer naar skigebieden
10 Februari, 13:30 Skynet
Zoals verwacht is het vandaag druk op de wegen naar de Europese skigebieden. Vooral op de lokale wegen is het aanschuiven, zo meldt mobiliteitsorganisatie VAB.


KMI waarschuwt voor tot 5 cm sneeuw, Wegen en Verkeer raadt aan thuis te blijven
8 Februari, 18:18 Skynet
Morgen trekt een sneeuwzone langzaam van west naar oost over het land. Het KMI waarschuwt voor gladheid. Vooral de Vlaamse provincies zullen ermee geconfronteerd worden. Het Agentschap Wegen en Verkeer en het Vlaams Verkeerscentrum raden aan om morgen niet de baan op te gaan.


Toegangsweg naar E19 gaat vier dagen dicht voor het verkeer
8 Februari, 05:24 Gazet v. Antwerpen
Van 19 tot en met 22 februari gaat de brug van de Bethovenstraat, over de E19, volledig dicht. Er moet een brugvoeg worden vernieuwd.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be