NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Vergadering

2News.be / Trefwoorden / Vergadering

Ontslag voorzitter Jan Smit bij FC Volendam bekrachtigd in vergadering
1 December 2023, 00:03 NU.NL - Sport
De raad van commissarissen (rvc) van FC Volendam heeft donderdagavond het ontslag van het bestuur bekrachtigd. Dat gebeurde tijdens een buitengewone vergadering, waarbij voorzitter Jan Smit en zijn medebestuursleden niet aanwezig waren.


1 Augustus 2023, 00:05 Skynet Economie
Vergadering kernkabinet afgelopen, werk gaat zondag voort
26 Maart 2023, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Het kernkabinet heeft zaterdag omstreeks 21.30 uur zijn werkzaamheden rond de begrotingscontrole afgerond. Zondag komen de topministers van de federale regering om 12.30 uur opnieuw bijeen.




Coronavirus - Chinees Nationaal Volkscongres moet in quarantaine voor jaarlijkse vergadering
2 Maart 2023, 00:04 Skynet Buitenland
Peking heeft twee weken geleden de "grote en beslissende overwinning" op het coronavirus had afgekondigd, maar het parlement en de partijleiding lijken toch niet zo zeker van hun stuk. Voor de jaarlijkse vergadering van het Nationaal Volkscongres zondag gelden maatregelen die herinneren aan het zero-COVID-19-beleid.


Algemene Vergadering VN - Lavrov beschuldigt het Westen van ongekende 'russofobie'
25 September 2022, 00:08 Skynet
De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov heeft zaterdag de "ongekende en groteske 'russofobie'" van het Westen aan de kaak gesteld. Hij deed dat tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York.


Minister van de Dominicaanse Republiek doodgeschoten tijdens vergadering op kantoor
7 Juni 2022, 00:01 HLN.BE
De minister van Milieu van de Dominicaanse Republiek, Orlando Jorge Mera, is maandag doodgeschoten in het gebouw van zijn ministerie. Dat vertellen verschillende bronnen binnen de instelling aan persbureau AFP.


Google Meet haalt enige gebruiker na zeven minuten uit vergadering
9 April 2022, 00:00 Tweakers
Google gaat vanaf maandag een update voor zijn videovergaderingsapp Meet gefaseerd uitrollen. Na de update wordt de eerste deelnemer na zeven minuten automatisch uit de Meet-vergadering verwijderd, als de app die als 'niet aanwezig' beschouwt.


Personeel gevangenis Sint-Gillis stemt over directievoorstellen tegen overbevolking
10 November 2021, 00:07 Skynet Economie
De directie van de gevangenis in Sint-Gillis heeft een aantal voorstellen geformuleerd als antwoord op de overbevolking en het personeelstekort in de instelling, bevestigt ACOD-afgevaardigde Joachim Vermaeren. Het personeel krijgt nu tot dinsdagavond 18 uur de tijd om zich over de voorstellen uit te spreken. Dat gebeurt via elektronische weg. Op basis van de uitslag van de stemming zullen de vakbonden beslissen of ze de stakingsaanzegging die volgende zondag afloopt, gaan activeren.


Biden spreekt Algemene Vergadering van VN toe op 21 september
14 September 2021, 00:04 Skynet
De Amerikaanse president Joe Biden zal op 21 september de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York toespreken. Dat heeft het Witte Huis maandag verklaard.


Avondoverleg Europese Commissie en AstraZeneca zonder resultaat
27 Januari 2021, 22:30 NOS nieuws

Online overleg vanavond tussen de Europese Commissie en medicijnfabrikant AstraZeneca over de haperende levering van coronavaccins heeft geen concreet resultaat opgeleverd. Eurocommissaris Stella Kyriakides schrijft op Twitter dat ze teleurgesteld is over het "voortdurend gebrek aan helderheid" over de levering van de vaccins en dat ze een helder plan eist van AstraZeneca voor de snelle levering van de vaccins voor het eerste kwartaal.

"We zullen met de firma samenwerken om oplossingen te vinden en het vaccin snel aan de inwoners van de Europese Unie te leveren." Kyriakides repte wel van een constructief gesprek met topman Pascal Soriot.

Ze voegde eraan toe dat contractuele verplichtingen nagekomen moeten worden. "Vaccins moeten worden geleverd aan EU-inwoners."

Snel verslechterd

Sinds AstraZeneca vorige week vrijdag berichtte dat het aantal vaccins voor de Europese Unie in het eerste kwartaal geen 80 miljoen maar slechts 31 miljoen zou zijn, is de verhouding tussen de EU en de medicijnfabrikant snel verslechterd.

De Europese Commissie heeft 400 miljoen doses bij AstraZeneca besteld. Om er zeker van te zijn dat AstraZeneca al vanaf goedkeuring door het Europees Medicijn Agentschap EMA (waarschijnlijk aanstaande vrijdag) zou kunnen leveren, zegde de EU al een bedrag van 386 miljoen euro toe.

De EU vraagt nu dan ook: waar zijn de vaccins? In kringen van de Europese Commissie is te horen dat die vraag vanavond nog niet is beantwoord.




Bijzondere vergadering Brits kabinet over Syrië deze namiddag
12 April 2018, 11:54 Skynet
Het Brits kabinet beraadt zich deze namiddag tijdens een bijzondere vergadering over de te volgen strategie in de crisis over Syrië. Daarbij zal het ook gaan om een mogelijke participatie aan een dreigende militaire aanval. Premier Theresa May heeft de ongeplande vergadering op de agenda geplaatst, bevestigde een regeringswoordvoerder desgevraagd in Londen.


Algemene vergadering Pro League komt maandag voor het eerst in 2018 samen
17 Maart 2018, 14:36 Skynet Sport
De raad van bestuur van de Pro League vergadert maandag (11u00) voor de derde keer in 2018, enkele uren later komt de algemene vergadering (13u30) voor de eerste keer deze jaargang samen in het bondsgebouw.


Pro League kiest maandag interim-voorzitter op eerste vergadering zonder Vanden Stock
17 Maart 2018, 11:48 Gazet v. Antwerpen

De raad van bestuur van de Pro League vergadert maandag (11u00) voor de derde keer in 2018, enkele uren later komt de algemene vergadering (13u30) voor de eerste keer deze jaargang samen in het bondsgebouw. Beide bestuursvergaderingen zullen na drie jaar niet langer gebeuren onder het voorzitterschap van Roger Vanden Stock.




Minister Kaag leidt vergadering VN-Veiligheidsraad
8 Maart 2018, 20:00 NOS nieuws

Minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking leidt vandaag de vergadering van de VN-Veiligheidsraad in New York. Kaag zit de vergadering voor omdat Nederland deze maand voorzitter is van het belangrijkste orgaan van de Verenigde Naties.

Nederland is per 1 januari een jaar lang lid van de Veiligheidsraad. Het voorzitterschap geldt als het hoogtepunt. Op 28 maart leidt premier Rutte de vergadering van de Veiligheidsraad.

Vrouwendag

In de vergadering van vandaag wordt gesproken over de verlenging van de VN-missie UNAMA in Afghanistan. Dat is een van de onderwerpen die Nederland moet behandelen tijdens het tijdelijke lidmaatschap van de VN-Veiligheidsraad.

In het kader van Internationale Vrouwendag had Nederland alle leden opgeroepen om zoveel mogelijk vrouwelijke collega's op te nemen in hun delegaties. De Nederlandse delegatie bestaat vandaag volledig uit vrouwen.







Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn