NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Verdwenen

2News.be / Trefwoorden / Verdwenen

The Vinyl Frontier brengt verdwenen Antwerpse platenzaken in kaart: ?Elke winkel heeft een eigen verhaal?
Dinsdag, 20:00 Gazet v. Antwerpen

Toen de dieren nog spraken, had elke wijk zijn platenzaak. Het collectief The Vinyl Frontier wil die vergane winkels in kaart brengen. Stickers die steevast op een lp plakten, komen op hun website terecht. En zo moeten er boeiende verhalen over die platenwinkels ontstaan.
Politie gaat zoeken naar twee mannen die 44 jaar geleden verdwenen
Maandag, 08:30 NOS nieuws

De politie gaat vandaag in Deurne zoeken naar de stoffelijke resten van twee mannen die al sinds 1974 worden vermist en vermoedelijk zijn vermoord. Dat meldt Trouw. De zoektocht richt zich vooral op de auto van de twee vrienden, omdat de lichamen waarschijnlijk zijn vergaan.

Al die jaren is er geen grote zoekactie naar de twee geweest, omdat niet duidelijk was waar dat zou moeten gebeuren. Dat er nu een locatie is waar de politie gaat zoeken, is te danken aan onderzoek van Judith Houben van recherchebureau Centaur.

Zij heeft met veel getuigen gesproken en ook met de mogelijke dader. Voor de politie gaat het officieel niet om een moordzaak, maar om een vermissing: alle moorden van voor 1988 zijn verjaard.

Geheime relatie

Piet HŲlskens was destijds 21 en zijn vriend Hans Martens 20. Beiden kwamen uit Asten. Op 16 maart 1974 bezochten ze een aantal kroegen in de omgeving van Deurne. Om 03.00 uur 's nachts verlieten ze cafť ZanziBar. Daarna zijn de twee stratenmakers nooit meer gezien.

In 2012 meldde zich een getuige die zegt dat de mannen zijn vermoord. Rechercheur Judith Houben werd op de zaak gezet en identificeerde de mogelijke moordenaar. Ze probeerde de man, die alles ontkent, tevergeefs over te halen tot een dna-test.

Het verhaal zou zijn dat Hans Martens een geheime relatie had met de vrouw van een collega. Die collega zou daarachter zijn gekomen en Hans met een aantrekkelijke deal naar een afgelegen plaats hebben gelokt. Daar zou hij hem hebben vermoord. Vriend Piet zou ook zijn vermoord omdat hij bij Hans in de auto zat.

De familie is blij dat er een zoektocht komt en hoopt dat er een einde komt aan de onzekerheid. Volgens Trouw maakt de politie de plaats waar vandaag wordt gezocht later vandaag bekend.
Tien miljard aan bevroren Libische fondsen verdwenen
9 Maart, 00:18 Skynet Economie
Meer dan tien miljard euro aan Libische fondsen, die in 2011 na een beslissing van de Verenigde Naties bevroren werden, is tussen eind 2013 en eind 2017 verdwenen van rekeningen van de Euroclear Bank. Dat schrijft Le Vif. De fondsen werden gecontroleerd door mensen uit de omgeving van de voormalige Libische leider Mouammar Kadhafi.


Oppositie wil uitleg over "verdwenen 10 miljard euro" Libisch geld
9 Maart, 00:18 Skynet Economie
De verzamelde oppositie wil tekst en uitleg van de regering over de 10 miljard euro aan bevroren Libische gelden die verdwenen zijn. "We slaan een modderfiguur", stelde Dirk Van der Maelen (sp.a) vandaag in de Kamer. "We staan internationaal opnieuw met de billen bloot. Waar is die 10 miljard euro naartoe?"


Mysterie verdwenen pilote Amelia Earhart nu eindelijk opgelost?
8 Maart, 21:36 NOS nieuws

Als eerste vrouwelijke piloot stak Amelia Earhart de Atlantische Oceaan over. En ook de Stille Oceaan. Dat maakte haar in de jaren 30, maar ook in de decennia daarna, een beroemdheid en een mythe.

Op 2 juni 1937 begon 'Lady Lindy', zoals Earhart werd genoemd, met haar navigator Fred Noonan aan wat de langste vlucht om de wereld moest worden: zo'n 47.000 kilometer. Maar het toestel en de inzittenden verdwenen spoorloos boven de Stille Oceaan.

Hoewel er allerlei theorieŽn zijn over haar verdwijning, weet niemand wat er echt gebeurd is. Maar nu is daar wellicht verandering in gekomen. Want een Amerikaanse antropoloog beweert dat botten die in 1940 op het Japanse eiland Nikumaroro zijn gevonden van Amelia Earhart zijn.

Enkele jaren na de verdwijning werden op Nikumaroro menselijke resten gevonden. Evenals een vrouwenschoen, balsem, een sextant en restanten van een kampement. Dat zou erop kunnen duiden dat Earhart een noodlanding heeft gemaakt op het onbewoonde eiland, waar ze uiteindelijk is overleden aan honger of verwondingen.

Skelet kwijtgeraakt

Een dokter onderzocht de botten destijds, en concludeerde dat die van een man moesten zijn. Daarmee leek de kous af. Maar een emeritus hoogleraar in de VS, Richard Jantz, besloot de botten opnieuw te onderzoeken met de moderne forensische apparatuur.

Helaas bleek het skelet te zijn kwijtgeraakt, maar de aantekeningen van de arts uit 1940, waren wťl bewaard gebleven. Hij had de schedel, het scheenbeen, het spaakbeen nauwkeurig opgemeten.

Lichaamsbouw

Die gegevens voerde Jantz in in een computer voor forensisch onderzoekers. Ook liet hij de afmetingen van de botten vergelijken met de lichaamsbouw van Earhart. Volgens de uitkomsten van het onderzoek is het 99 procent waarschijnlijk dat de botten inderdaad van Earhart zijn.

Wat Jantz betreft is het, in combinatie met de andere vondsten op Nikumaroro, zelfs 100 procent zeker dat het om de beroemde pilote gaat.
Oppositie wil uitleg over ?verdwenen 10 miljard euro? Libisch geld in ons land
8 Maart, 18:36 Gazet v. Antwerpen

De verzamelde oppositie wil tekst en uitleg van de regering over de 10 miljard euro aan bevroren Libische gelden die verdwenen zijn. ?We slaan een modderfiguur?, stelde Dirk Van der Maelen (sp.a) donderdag in de Kamer. ?We staan internationaal opnieuw met de billen bloot. Waar is die tien miljard euro naartoe?? Volgens minister van FinanciŽn Johan Van Overtveldt (N-VA) is het geld echter nog steeds bevroren.
52-jarige man uit Aalst verdwenen
26 Februari, 14:54 Gazet v. Antwerpen

Politie en parket vragen te willen uitkijken naar de 52-jarige Willem Moens uit Aalst. De man verliet te voet zijn woning tussen donderdag 22 februari om 21 uur en de ochtend van vrijdag 23 februari om 7 uur . Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. Hij heeft dringend medische verzorging nodig.
Nog 110 Nigeriaanse meisjes vermist na aanval Boko Haram
25 Februari, 20:54 NOS nieuws

De Nigeriaanse regering heeft bekendgemaakt dat nog 110 meisjes worden vermist na de aanval van terreurbeweging Boko Haram, eerder deze week in het noordoosten van het land. Na de aanval meldden lokale autoriteiten dat een groot deel van de meisjes was teruggevonden door het leger, maar de gouverneur van de deelstaat Yobe ontkende dat later weer.

Boko Haram viel vorige week een dorpsschool aan in Dapchi, een plaats in de noordoostelijke deelstaat Yobe. Op de school zitten 900 kinderen. Volgens ooggetuigen hadden de strijders voor de aanval aan dorpsbewoners gevraagd waar ze de school konden vinden. Na de aanval zagen de ooggetuigen dat gewapende mannen jonge vrouwen meenamen, vermoedelijk de meisjes.

Veel meisjes vluchtten tijdens de aanval de bossen in. De lokale autoriteiten zeiden eerder dat ze er rekening mee hielden dat de vermiste meisjes zich daar nog verstopten. President Buhari sprak al van een nationale ramp. Hij zegt dat alles op alles wordt gezet om de meisjes terug te vinden.

Chibok

Als Boko Haram de meisjes inderdaad heeft meegenomen, gaat het om een van de grootste ontvoeringen sinds 2014. Toen kidnapten terroristen meer dan 270 schoolmeisjes in de plaats Chibok. Zo'n 100 Chibok-meisjes worden nog steeds vermist. Van de meisjes die wel zijn vrijgekomen is bekend dat ze gedwongen werden te trouwen met strijders van Boko Haram.

De regering voert gesprekken met familieleden van de meisjes. Veel van hen hebben kritiek op de regering van Buhari, omdat ze vinden dat het te lang duurt voor er duidelijkheid wordt gegeven over het lot van hun kinderen.

De terreurbeweging richt zich regelmatig tegen scholen en andere onderwijsinstellingen. Boko Haram betekent "westers onderwijs is verboden" in het Hausa, een taal die wordt gesproken in het noorden van het land. Sinds de organisatie in 2009 de wapens oppakte zijn meer dan 20.000 mensen om het leven gekomen en zijn meer dan 2 miljoen mensen op de vlucht geslagen.
Kleertjes van drie maanden oude Louise verdwenen na consultatie: ?Stelen van een baby, dat doe je niet?
13 Februari, 20:24 Gazet v. Antwerpen

De consultatie van de drie maanden oude Louise bij Kind en Gezin in Merksem verliep allesbehalve vlekkeloos. Haar kledij werd gestolen, vermoedelijk door een andere moeder in de wachtkamer.
In het Twentse landschap is het bodemleven bijna geheel verdwenen
7 Februari, 21:00 Volkskrant
Caspar Janssen loopt een jaar lang door Nederland en brengt al doende het landschap in kaart, en daarmee de planten, dieren, mensen en kwesties van het Nederlandse land. Aflevering 165: het uiterlijk van een landschap willen behouden, gaat heus niet over nostalgie alleen. Het Twentse coulissenlandschap lezen, nog altijd met Chris van Benthem en Richard Pastoors van de pas opgerichte werkgroep Beho


Mysterie van verdwenen AED-toestel is opgelost
7 Februari, 09:00 Gazet v. Antwerpen

Het AED-toestel aan het Louis De Winterstadion in Brasschaat dat afgelopen weekend verdween, is weer terecht. Blijkt nu dat de politie van Brasschaat het toestel meenam.
AED-toestel aan Louis De Winterstadion verdwenen
Het AED-toestel aan het Louis De Winterstadion is verdwenen. Gisteren hing het er nog. Schepen van sport Adinda Van Gerven (N-VA) merkte het vanmorgen, toen ze ging joggen. Ze vraagt zich af of iemand het toestel heeft meegenomen (gestolen) of de defibrillator in een noodsituatie gebruikt is geweest, zonder dat dit achteraf gemeld werd.


Topman van Quiksilver verdwenen op zee
30 Januari, 16:48 De Tijd
16:14 Pierre AgnŤs, de 54-jarige topman van het Amerikaanse surfkledingmerk Quiksilver, is vermist geraakt op zee.


Onthullingen Indonesische media werpen nieuw licht op onderzoek naar verdwenen Nederlandse oorlogswrakken
25 Januari, 17:24 Volkskrant
Nederland heeft opnieuw opheldering gevraagd bij de Indonesische autoriteiten over de verdwenen Nederlandse oorlogswrakken in de Javazee. Aanleiding zijn recente onthullingen in Indonesische media. Het nieuwe verzoek om opheldering is pijnlijk voor minister van Defensie Ank Bijleveld, die vorig week nog aan de Tweede Kamer meldde dat een jaar durend onderzoek naar de wrakken van de bij de Slag om


Meer onderzoek naar verdwenen schepen Javazee
25 Januari, 14:24 NOS nieuws

Het ministerie van Defensie gaat nieuw onderzoek doen naar de verdwijning van Nederlandse oorlogsschepen in de Javazee. Aanleiding zijn nieuwe berichten in de media over de drie schepen die in de Tweede Wereldoorlog door de Japanners tot zinken werden gebracht.

Het kabinet maakte vorige week bekend dat het onderzoek door Nederland en IndonesiŽ geen spoor van de schepen of de daders heeft opgeleverd. Volgens het onderzoek zijn de schepen zonder vergunning van de Indonesische autoriteiten "op industriŽle wijze" geborgen. Wie dat heeft gedaan, is niet meer vast te stellen, zeiden de onderzoekers.

Massagraf

Met de berging van de De Ruyter, Java en Kortenaer zouden ook de lichamen zijn verdwenen van de militairen die met hun schip ten onder gingen.

Maar de afgelopen dagen meldde een Indonesische nieuwssite dat er wel degelijk vergunningen zijn afgegeven voor bergingswerkzaamheden in het gebied waar de schepen lagen. Ook zouden menselijke resten in een massagraf zijn begraven. Deze versie leidde tot nieuwe beroering in politiek Den Haag en het kabinet vroeg IndonesiŽ opnieuw om opheldering. Nu is dus besloten tot een nieuw onderzoek.
Verdwenen Anne-Marie teruggevonden in kelder huisarts: speurders staan voor raadsel
25 Januari, 13:12 Gazet v. Antwerpen

Iets meer dan een maand na haar verdwijning, hebben speurders het levenloze lichaam van Anne-Marie Bastin (82) gevonden in de kelder van haar huisdokter in Luik. Hoe de vrouw daar terecht kwam en hoe ze om het leven is gekomen, is voor zowel haar familie als de politie een raadsel. Maar de wetsdokter spreekt alvast van een natuurlijk overlijden.
Doorbraak in zaak van verdwenen MaŽlys? Moeder herkent haar dochter op foto in een auto
18 Januari, 12:30 Gazet v. Antwerpen

Nieuwe ontwikkelingen in de zaak van het vermiste Franse meisje MaŽlys: de moeder van de 9-jarige heeft op foto?s van bewakingsbeelden vermoedelijk haar dochter herkend in de wagen van hoofdverdachte Nordahl L.
De apathie is verdwenen, maar het Advocaat-effect betaalt zich nog niet uit in winst voor Sparta
16 Januari, 23:18 Volkskrant
Het is dat Dick Advocaat niet te boek staat als zo'n controlfreak als zijn medio december ontslagen voorganger Alex Pastoor. Anders zou je vermoeden dat hij een stem had in de keuze om een kwartier voor zijn eerste wedstrijd als tijdelijke Sparta-coach 'I want it all' van Queen door het Kasteel te laten galmen. In vier maanden moet Advocaat Sparta wegleiden van de degradatieplaatsen. Maar een hoge


Verdwenen tbs'er Van Mesdagkliniek aangehouden in Groningen
13 Januari, 17:42 NOS nieuws

De politie heeft in Groningen de tbs'er aangehouden die afgelopen weekend niet terugkeerde van onbegeleid verlof. De man had zich zondagavond moeten melden bij de Van Mesdagkliniek in Groningen.

Een eenheid van FASTnl, gespecialiseerd in de opsporing en aanhouding van voortvluchtigen, rekende de verdwenen man vanmiddag in op het terrein van een bedrijfspand in de stad. Waar hij de afgelopen dagen verbleef, heeft de politie niet gezegd.

Over de identiteit en de achtergrond van de man is niets bekendgemaakt. Ook is onbekend waarom hij in de kliniek is opgenomen.

Verantwoord

Het Landelijk Parket zei kort na de vermissing van de tbs'er, dat uit het onbegeleide verlof kan worden afgeleid dat zijn behandelaars het verantwoord vonden hem een weekend te laten gaan.

Het gebeurt wel vaker dat tbs'ers niet terugkeren van verlof. Meestal is de vermiste persoon binnen 24 uur terecht, aldus de Van Mesdagkliniek.
KAART. De verdwenen locaties en gebouwen van Antwerpen
12 Januari, 12:12 Gazet v. Antwerpen

De Universiteit Antwerpen heeft een oude kaart van Antwerpen anno 1894 kunnen laten restaureren dankzij een gift van een anonieme mecenas. Dat kon u donderdag al lezen in uw krant. Op die geweldig fascinerende kaart staan ook heel wat gebouwen en locaties die inmiddels verdwenen zijn. We doken in de archieven en brengen die stukjes verloren Antwerpen opnieuw even tot leven.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be