NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Verdachte

2News.be / Trefwoorden / Verdachte

Verdachte schietpartij Blerick aangehouden op vliegveld Parijs
Gisteren, 15:12 NOS nieuws

Bij een controle op de Franse luchthaven Paris Orly is vanmorgen een man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij in Blerick. In november werd daar de 22-jarige Ömer Köksal op klaarlichte dag op straat doodgeschoten.

De 20-jarige verdachte is door de Franse autoriteiten aangehouden. De man uit Amsterdam kwam op de luchthaven aan met een vlucht vanuit Frans-Guyana. De verdachte stond op de internationale opsporingslijst en liep bij een controle op het vliegveld tegen de lamp. De verdachte wordt overgebracht naar Nederland, maar wanneer dat gebeurt is nog niet duidelijk.

In november werd in Rotterdam ook al een 22-jarige man aangehouden in deze zaak. Hij zit nog vast. Ook deze verdachte zou betrokken zijn geweest bij het ombrengen van Köksel.

Tijdens de schietpartij in november waren volgens de politie veel mensen op straat. Vrijdag werd in Blerick nog een stille tocht gehouden voor de overleden man, meldt 1Limburg.
Verdachte opgepakt van aanrijding met vluchtmisdrijf met KRC Genk supporter
Zondag, 23:54 Skynet
De lokale politie Lanaken-Maasmechelen heeft een verdachte opgepakt voor het verkeersongeval met vluchtmisdrijf in Lanaken. Daarbij raakte een supporter van KRC Genk zwaargewond. De opgepakte verdachte is een 33-jarige man uit Lanaken.


Twee jongens opgepakt voor achterlaten verdachte tas
Zaterdag, 14:36 NOS nieuws

Twee jongens, van 14 en 15 jaar oud, zijn opgepakt nadat ze een tas hebben achtergelaten in een leegstaande loods in Krimpen aan de IJssel . De tas zou mogelijk een explosieve lading bevatten.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en de brandweer zijn bij de loods om onderzoek te doen. Een aantal woningen in de buurt is voor de zekerheid ontruimd.
Verdachte man gecontroleerd op straat, koevoet valt uit jas
Zaterdag, 14:36 Gazet v. Antwerpen

Aan de Houthulststraat onderschepte de politie in de nacht van zaterdag op zondag een man die mogelijk op dievenpad was. Bij het fouilleren viel er een koevoet uit zijn jas.
'Verdachte moord Van Hout opgepakt na getuigenis Astrid Holleeder'
Zaterdag, 04:24 NOS nieuws

In Amsterdam is crimineel Sjaak B. opgepakt voor de moord op Heineken-ontvoerder Cor van Hout, meldt De Telegraaf. In het proces tegen Willem Holleeder zei zijn zus Astrid gisteren in de rechtbank dat B. de motor bestuurde waarop de schutter zat.

Astrid Holleeder werd gisteren weer als getuige ondervraagd in het proces tegen haar broer Willem. Ze vertelde onder meer dat ze stiekem een gesprek met haar broer had opgenomen en dat die zei dat Sjaak B. betrokken was bij de moord op Van Hout.

Ze gaf de opnamen aan de rechtbank en het OM, waarop Sjaak B. werd gearresteerd, bericht de krant.

Passageproces

B. wordt door het OM al langer verdacht van betrokkenheid bij de moord op Cor van Hout, maar tijdens het Passageproces werd hij van liquidaties vrijgesproken. Wel kreeg hij 5,5 jaar gevangenisstraf voor wapenhandel.

Heineken-ontvoerder Van Hout werd in 2003 in Amstelveen op straat doodgeschoten.
Verdachte voyeur mag vrij onder voorwaarden van raadkamer
Vrijdag, 14:18 Skynet
De 41-jarige jeugdtrainer uit Gent die vrouwen filmde in de kleedruimtes van het sportcomplex van HoGent en beelden op een voyeuristisch forum plaatste, kan vrijkomen onder voorwaarden. Dat heeft de raadkamer in Gent beslist, maar het parket kan nog in beroep gaan.


Verdachte kassier gepakt in onderzoek naar nepmedewerkers fiscus
Donderdag, 20:00 NOS nieuws

In een grote oplichtingszaak rond nepmedewerkers van de Belastingdienst heeft de politie een nieuwe aanhouding gedaan in Spanje. De 29-jarige man werd internationaal gezocht en liep tegen de lamp bij een controle.

In januari pakte de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) verschillende verdachten op tijdens invallen in Arnhem. Ze zouden deel uitmaken van een bende die met babbeltrucs zeker 170 middenstanders heeft getild voor in totaal 2,2 miljoen euro.

De criminelen deden zich voor als medewerkers van de Belastingdienst en hielden de ondernemers voor dat ze een belastingschuld hadden, die onmiddellijk betaald moest worden. De FIOD vond onder meer een bel-scenario, waarin uitgeschreven stond wat de oplichters precies moesten zeggen.

Geldezels

Om het geld te incasseren, maakte de bende gebruik van geldezels. Dat zijn mensen die hun bankrekening (vaak tegen een kleine vergoeding) ter beschikking stellen aan criminelen. Zodra het geld was overgemaakt, werd het contant opgenomen bij een pinautomaat door 'kassiers' van de bende.

De man die gisteren in Spanje is aangehouden, fungeerde vermoedelijk ook als kassier. Naar verwachting wordt hij binnenkort overgeleverd aan Nederland.

In totaal heeft de FIOD in deze zaak zicht op meer dan 230 geldezels. Tot nu toe zijn veertig mensen aangehouden en verhoord op verdenking van witwassen. De rest krijgt binnenkort een oproep om zich te melden. Tot nu toe heeft niemand dat uit eigen beweging gedaan.

Fraude gaat door

Opvallend is dat de fraude ondertussen gewoon doorgaat. "Het lijkt erop dat de aangehouden verdachten binnen de criminele organisatie zijn vervangen", stelt de FIOD.

Wel is de werkwijze iets veranderd. De nepmedewerkers van de Belastingdienst zeggen nu dat het gaat om een schuld die te maken heeft met de inkomstenbelasting. Ze laten hun slachtoffers een klein bedrag overmaken op de echte rekening van de Belastingdienst en een veel hogere 'boete' op een rekening die door de bende wordt gebruikt.

Op dit moment zitten in Nederland nog drie verdachten vast in deze zaak. Volgende maand moeten zij voor het eerst voor de rechter verschijnen. Twee anderen mogen hun proces thuis afwachten.

Naar verschillende andere verdachten is de FIOD nog op zoek. De top van de organisatie zit vermoedelijk in het buitenland, buiten bereik van de Nederlandse autoriteiten.
Verdachte van moord op Eleonore blijft in de cel

Babur Y. (22), de man die dinsdag bekende dat hij zijn vriendin Eleonore ?Noor? De Strijcker (27) had omgebracht in haar huis in de Herentalse wijk Kleerroos, blijft aangehouden. Dat meldt de Turnhoutse afdeling van het parket van Antwerpen.
Poetin-criticus Nikolaj Gloesjkov onder verdachte omstandigheden overleden in Engeland
13 Maart, 18:12 Volkskrant
Een vertrouweling van de vroegere Russische oligarch Boris Berezovski, Nikolaj Gloesjkov, is gisteren dood gevonden in Londen. Volgens de Britse krant The Guardian is de doodsoorzaak nog onbekend, maar de Britse politie stelt dat er geen verband is met de vergiftiging van dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter. Het onderzoek naar Gloesjkovs dood is wel in handen gegeven van de anti-terreurafde


Voyeuristisch forum - 22-jarige verdachte niet aangehouden
12 Maart, 22:48 Skynet Belgie
De 22-jarige man die opgepakt werd in de zaak van het filmen van vrouwen in de kleedruimtes van het sportcomplex van HoGent en het plaatsen van de filmpjes op het voyeuristisch forum, is niet aangehouden. Dat heeft de onderzoeksrechter in Gent beslist.


Voyeuristisch forum - 22-jarige verdachte niet aangehouden
12 Maart, 22:42 Skynet
De 22-jarige man die opgepakt werd in de zaak van het filmen van vrouwen in de kleedruimtes van het sportcomplex van HoGent en het plaatsen van de filmpjes op het voyeuristisch forum, is niet aangehouden. Dat heeft de onderzoeksrechter in Gent beslist. De tweede verdachte wordt dinsdag pas voorgeleid.


Zorgautoriteit bezoekt verdachte tandartsenpraktijken
12 Maart, 09:42 NOS nieuws

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) gaan onderzoek doen naar fraude bij tandartspraktijken met röntgenfoto's bij kinderen. Ze nemen de declaraties van acht praktijken onder de loep.

Volgens de gegevens van de NZa maken de acht praktijken veel meer röntgenfoto's bij kinderen dan gebruikelijk. Tijdens het bezoek van de zorgautoriteit en de inspectie moeten de praktijken uitleggen hoe dat komt.

Schadelijke straling

Bij het maken van röntgenfoto's komt straling vrij die schadelijk kan zijn voor de gezondheid van kleine kinderen. Tandartsen mogen daarom geen onnodige foto's maken.

Het is de tweede keer dat de NZa een controleweek houdt bij tandartsen. De eerste keer was in september vorig jaar. Toen deed de zorgautoriteit onderzoek bij tandartsen die vaker dan gemiddeld een rekening stuurden voor het uitvragen van de medische geschiedenis.
Pegida plaatst kruizen op bouwgrond moskee Enschede
10 Maart, 14:30 NOS nieuws

Pegida heeft in Enschede opnieuw actie gevoerd tegen de komst van een moskee. Aanhangers van de anti-islambeweging hebben vanochtend kruizen geplaatst op de plek waar het islamitische gebedshuis mogelijk komt, meldt RTV Oost.

Volgens Pegida staan op de kruizen de namen van slachtoffers van moslimterrorisme in onder meer Brussel, Londen, Barcelona en Parijs. "Islam staat voor haat en terreur. Daarom vandaag onze actie in Enschede op de plek waar ze een haathuis willen bouwen", schrijft de organisatie op hun Facebook-pagina.

"Wij gaan ervoor zorgen dat dit haathuis er nooit zal komen. Enschede, u hoort nog vaker van ons", waarschuwt een aanhanger die een filmpje van de kruizen heeft gepubliceerd.

Varkensbloed

In november voerde Pegida ook al actie tegen de komst van de moskee. Toen werd er een kruis neergezet dat met varkensbloed was besmeurd. Minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming noemde de actie walgelijk en misselijkmakend.

De manifestatie van vanochtend is een vervolg op de actie met het varkensbloed. Pegida zegt te blijven protesteren tegen de komst van de moskee.
Verdachte op proces duikbootmoord: ?Journaliste Kim Wall is gestikt?
8 Maart, 16:48 Gazet v. Antwerpen

De Zweedse journaliste Kim Wall is volgens de van moord verdachte Peter Madsen aan boord van zijn duikboot gestikt nadat hij een reparatie wilde uitvoeren. De Deense uitvinder zou daarbij een compressor en twee motoren hebben opgestart en door een luik naar buiten zijn geklommen. Volgens Madsen slaagde hij er daarna niet in om het luik opnieuw te openen, waarschijnlijk, zo stelde hij donderdag op de eerste dag van zijn proces, omdat er zich in de boot een onderdruk had opgebouwd.
Verdachte onderzeebootmoord blijft ontkennen
8 Maart, 13:12 NOS nieuws

Voor het begin van het proces tegen de Deen Peter Madsen heeft zijn advocate verklaard dat Madsen blijft ontkennen dat hij de Zweedse journaliste Kim Wall heeft vermoord. Hij geeft wel toe dat hij haar lichaam in stukken heeft geZaagd. Op alle andere punten van de aanklacht, waaronder marteling, ontkent Madsen.

Het proces-Madsen begon vanochtend in Kopenhagen. De verdachte heeft een paar keer zijn verklaring over de dood van Kim Wall veranderd. Eerst verklaarde hij dat er niemand anders aan boord was, nadat hij was gered uit zijn gezonken onderzeeër. In tweede instantie zei hij dat Wall het schip voortijdig had verlaten en in de derde versie had hij haar een zeemansgraf gegeven.

Ook over de doodsoorzaak veranderde hij zijn verklaringen; eerst zou een zwaar luik op haar hoofd zijn gevallen, maar in zijn laatste verklaring daarover noemt hij rookvergiftiging als doodsoorzaak.

Kim Wall ging in augustus vorig jaar mee met een tocht in de zelfgebouwde onderzeeër van Madsen, om een reportage over de Deense uitvinder te maken. Ruim een week later werd haar in stukken gezaagde lijk gevonden in plastic zakken, die verzwaard waren met metaalbuizen, op de bodem van het water ten zuiden van Kopenhagen.

OM: zorgvuldig geplande moord

Op de zitting van vanochtend presenteerde de aanklager al het materiaal en het gereedschap waarmee Madsen te werk was gegaan. Zo waren daar de riemen waarmee ze was vastgebonden, de kettingzaag en de verzwaarde plastic zakken. Voor het OM staat daarmee vast dat Madsen de moord helemaal had voorbereid. Een seksueel motief wordt daarbij verondersteld.

Op het lichaam van de Zweedse zijn onder meer veertien steekwonden gevonden. Aan haar hoofd waren geen verwondingen, waarmee Madsens aanvankelijke bewering ontkracht werd dat een luik op haar hoofd was gevallen.
Verdachte van moord op burgemeester Moeskroen moet opnieuw de cel in
8 Maart, 12:36 Gazet v. Antwerpen

Nathan Duponcheel, de verdachte van de moord op Alfred Gadenne, de burgemeester van Moeskroen, moet opnieuw de cel in. Dat heeft de onderzoeksrechter donderdag beslist. Duponcheel werd woensdag opgepakt nadat hij zijn elektronische enkelband had verwijderd.
Texaanse rechter dient schokken toe aan zwijgzame verdachte
8 Maart, 01:48 NOS nieuws

In Texas is een rechtszaak ongeldig verklaard omdat de rechter meerdere malen een elektrische schok heeft laten toedienen aan de verdachte. De rechter deed dat omdat de man weigerde antwoord te geven op vragen. Tot drie keer toe kreeg hij een schok van 50.000 volt.

In Texas kunnen verdachten in de rechtszaal een riem om krijgen waarmee schokken toegediend kunnen worden. Dat gebeurt als de verdachte agressief wordt of probeert te vluchten. Deze rechter besloot de riem in te zetten om de man te straffen voor zijn zwijgzaamheid.

Pedofiel

De verdachte stond terecht voor seksueel misbruik van de 15-jarige dochter van zijn vriendin. De man was na de schokken zo bang dat hij zich gedurende de rest van het proces niet meer vertoonde in de rechtszaal en in zijn cel bleef, schrijft de Washington Post. De rechter veroordeelde hem tot zestig jaar gevangenisstraf.

Het gerechtshof oordeelt nu dat de schokken niet toegediend hadden mogen worden. De zaak moet opnieuw door een andere rechter beoordeeld worden.
Elk jaar 1.800 zedenfeiten met minderjarige verdachte
5 Maart, 07:48 Skynet
Elk jaar behandelen de jeugdparketten bijna 1.800 zedendossiers waarin de vermoedelijke pleger jonger is dan 18. Dat blijkt uit cijfers van justitieminister Koen Geens (CD&V), waarover De Morgen en Het Laatste Nieuws vandaag berichten.


Elf zieken na verdachte brief in militaire basis in VS
28 Februari, 06:48 Skynet
Elf personen zijn ziek geworden nadat een verdachte brief werd geopend op een militaire basis in VS-staat Virginia. Dat zegt de lokale brandweer dinsdag.


Verdachte insulinemoorden heeft drie zaken bekend
27 Februari, 14:54 NOS nieuws

De verzorger uit Rotterdam die wordt verdacht van moord en poging tot moord op bewoners van verpleeghuizen, heeft bekend dat hij drie bewoners zonder medische noodzaak insuline heeft toegediend. In twee gevallen was dat opzettelijk, in het derde zou hij per ongeluk de verkeerde patiënt insuline hebben gegeven.

Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt tijdens de eerste zitting in het proces tegen 21-jarige Rahiied A. Een van de slachtoffers overleefde het onnodig toedienen van insuline niet, de twee anderen wel.

Het onderzoek naar twaalf andere meldingen van verdachte situaties in verzorgingshuizen is nog in volle gang. Voor het onderzoek zijn drie lichamen van overleden bewoners van zorginstellingen opgegraven.

Vraagtekens

De advocaat van A. zet "gezien zijn emotionele gesteldheid tijdens het verhoor'' grote vraagtekens bij de bekentenis die de verdachte vlak na zijn arrestatie in november heeft afgelegd.

A. werkte als stagiair en invalkracht bij verschillende tehuizen in onder meer Puttershoek, Ridderkerk en Rotterdam. Hij liep tegen de lamp toen een bewoonster van een tehuis in Puttershoek onwel was geworden.

Artsen vertrouwden het niet en ontdekten dat ze zonder medische noodzaak insuline ingespoten had gekregen Daarop werd het OM ingeschakeld.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be