NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesVerdachte

2News.be / Trefwoorden / Verdachte

Verdachte van moord op verpleegster: ?Ik heb het niet gedaan?
Dinsdag, 16:48 Gazet v. Antwerpen

Ashley V.D.V. en Marco L., het koppel dat wordt verdacht van de moord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts uit Bouwel (Grobbendonk), is dinsdag voor de raadkamer in Turnhout verschenen. Ze blijven aangehouden. ?Ik heb het niet gedaan?, riep de vrouw naar de camera?s.
'IS-verdachte Suriname wilde ronselen in Nederland en BelgiŽ'
Dinsdag, 02:24 NOS nieuws

De Nederlandse terreurverdachte R. A. is volgens de Surinaamse politie het brein achter terreurgroep Islamitische Staat in Suriname. Hij probeerde behalve in Suriname ook in Nederland en BelgiŽ IS-strijders te ronselen, zo bleek gisteren uit de tweede inhoudelijke behandeling van de zaak in Paramaribo.

R. A. en zijn broer N. I. worden verdacht van betrokkenheid bij het ronselen van IS-strijders en hebben beiden de Nederlandse nationaliteit. Ze zouden ten minste twee Surinamers hebben geholpen naar SyriŽ af te reizen om zich bij de terreurgroep aan te sluiten. De broers zitten al tien maanden vast. Bij de vorige zitting in april ontkenden de broers mensen te hebben geworven.

Nauwe banden met IS

In politiedossier zijn chats opgenomen van de broers waaruit zou blijken dat vooral R. A. nauwe contacten had met IS-contactpersonen. De broers zouden zelf ook van plan zijn geweest om met hun vrouwen en kinderen naar SyriŽ te gaan. R. A. werd echter aangehouden voor hij kon vertrekken.

De advocaat van N. I. vroeg om vrijlating van zijn cliŽnt omdat hij een kleinere rol speelde, maar volgens het Openbaar Ministerie is de verdenking ernstig genoeg om hem vast te houden. Ook is het OM bang dat N. I. met zijn Nederlandse nationaliteit makkelijk het land kan verlaten.
Politie ontruimt station van Marseille, verdachte man opgepakt
19 Mei, 16:48 Gazet v. Antwerpen

Het station Saint-Charles in de Zuid-Franse stad Marseille is zaterdagnamiddag ontruimd. De politie heeft een verdachte man opgepakt. De man zou mogelijk explosieven bij zich gehad hebben. Dat melden verschillende Franse media.
Politie-inspecteurs kunnen verdachte van bromfietsdiefstal vatten
19 Mei, 15:00 Gazet v. Antwerpen

Drie inspecteurs in burger van de Antwerpse politie hebben vrijdag een verdachte van een bromfietsdiefstal kunnen arresteren. Dat gebeurde tijdens een actie genaamd ?Silvius?, die specifiek gericht is tegen gewelddadige diefstallen.
Zwijgzame verdachte van moordpoging vraagt niet om vrijlating
18 Mei, 16:48 Gazet v. Antwerpen

Lang had de raadkamer in Turnhout niet nodig om de aanhouding van Willem S. (48) uit het Nederlandse Etten-Leur met een maand te verlengen. De behandeling van zijn zaak was binnen de minuut afgehandeld. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de moordpoging op de 29-jarige kippenkweker Nick Leemans uit Rijkevorsel.
Vijftiental verdachte vaten gevonden op terrein in Schelle
17 Mei, 15:00 Gazet v. Antwerpen

De politiezone Rupel en de Civiele Bescherming zijn donderdag uitgerukt naar een terrein langs de Tuinlei in Schelle. Daar werd een vijftiental vaten aangetroffen. De Civiele Bescherming trof uiteindelijk alleen zeepresten aan, maar verder onderzoek moet uitwijzen of het niet om een dumping van een drugslabo gaat.
Verdachte bloedwaarden bij Nederlandse shorttrackster Van Kerkhof
16 Mei, 12:00 Gazet v. Antwerpen

Het Wereldantidopingagentschap WADA wil dat het Internationaal Sporttribunaal TAS nog eens goed kijkt naar de afwijkende bloedwaarden van de Nederlandse shorttrackster Yara van Kerkhof, die het gevolg zouden zijn van een hartafwijking..
Verdachte schietpartij Blerick blijft voorlopig in Franse cel
14 Mei, 21:36 NOS nieuws

Een 20-jarige verdachte van de dodelijke schietpartij in Blerick, kan waarschijnlijk pas over achttien maanden aan Nederland worden uitgeleverd. De Amsterdammer vluchtte na de schietpartij in november vorig jaar, toen de 22-jarige ÷mer KŲksel op klaarlichte dag op straat werd doodgeschoten.

In maart werd de 20-jarige verdachte op vliegveld Paris-Orly gearresteerd. Hij stond op de internationale opsporingslijst. Nederland vroeg om zijn uitlevering.

Drugs

Maar omdat hij bij zijn aanhouding in Parijs heel wat drugs op zak had, kreeg hij een gevangenisstraf van 24 maanden opgelegd. Hij moet volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie 18 maanden zitten.

Waarschijnlijk kan hij pas daarna naar Nederland komen. Het OM gaat in de tussentijd wel door met de zaak en hoopt de man tussentijds toch te kunnen horen. "Wij gaan daarover in gesprek met de Fransen."

De politie pakte twee weken na de schietpartij in Blerick een 22-jarige medeverdachte op. Die zit nog steeds vast, meldt 1Limburg.
Verdachte vernieling Joods restaurant in Amsterdam opnieuw vast
14 Mei, 18:36 NOS nieuws

De 29-jarige man die wordt verdacht van het vernielen van ruiten van een Joods koosjer restaurant in Amsterdam zit opnieuw vast. Hij heeft zich niet gemeld bij de reclassering, zoals was afgesproken.

In december vorig jaar vernielde de man de ruiten van het restaurant en haalde er een IsraŽlische vlag uit. Daarbij riep hij onder meer "Allahu Akbar". Later verklaarde hij dat hij de vlag in brand had willen steken.

De meervoudige kamer van de rechtbank buigt zich op 11 juli over de zaak. Tot die tijd was de man op voorwaarden vrij. Hij moest meewerken aan psychologisch en psychiatrisch onderzoek.

Ook moest hij zich regelmatig melden bij de reclassering, maar hij is tot twee keer toe niet verschenen op een afspraak. Op verzoek van de rechtbank in Amsterdam hij daarom zaterdag aangehouden.

Grote beroering

Het Openbaar Ministerie laat weten dat het in juli anders naar deze zaak zal kijken dan naar een 'gewone' diefstal met vernieling, vanwege de grote beroering die het heeft veroorzaakt. Dat werkt volgens het OM "strafmaat-verhogend".
Facebook schorst 200 verdachte apps
14 Mei, 16:12 De Tijd
15:45 Nadat 'duizenden' applicaties tegen het licht werden gehouden, schrapt Facebook voorlopig de toegang voor 200 verdachte apps


Klopjacht op verdachte in Amsterdam na geweld tegen agenten
12 Mei, 18:00 NOS nieuws

De politie in Amsterdam houdt een klopjacht op een verdachte die eerder geweld heeft gebruikt tegen agenten. De zoekactie speelt zich af in het stadsdeel Nieuw-West.

Agenten kwamen vanmiddag op een melding af over een verkeersruzie. Het tumult liep uit op een worsteling. Daarbij werd ook geweld gebruikt tegen de agenten.

"Dat tolereren wij niet en daarom hebben we een grote zoekactie op touw gezet", vertelt een woordvoerder van de politie aan stadszender AT5, waarover ook de regionale omroep NH schrijft. Over de precieze locatie waar het geweld zich afspeelde, kon de politie niets zeggen.

Bij de grote zoektocht zijn veel politieauto's ingezet en een helikopter. Ook zou er bij het politiebureau Meer en Vaart een arrestatieteam klaarstaan, maar de verdachte is nog voortvluchtig.
Voortvluchtige verdachte gezocht in buurt van Maximiliaanpark in Brussel
11 Mei, 19:24 Skynet
De Brusselse lokale politie heeft de achtervolging ingezet op een wagen die geseind stond. Dat meldt de politie. Het voertuig werd rond 17.30 uur opgemerkt op de Korte Groeneweg in Neder-Over-Heembeek en toen de agenten de wagen wilden doen stoppen, ging die ervandoor. De politie kon het voertuig klemrijden op de Antwerpsesteenweg maar daar gingen de twee inzittenden te voet op de loop.


Schietpartij bordeel: Verdachte duikt na achttien jaar op

Achttien jaar na de schietpartij in een Berlijns bordeel is een verdachte opgepakt in BelgiŽ. Bij de schietpartij in het bordeel Berlin-Kreuzberg werd in juli 1995 een man gedood en een andere zwaar verwond. De verdachte zou toen naar het buitenland gevlucht zijn. De man zou al die jaren in Antwerpen geleefd hebben. Inmiddels is de verdachte uitgeleverd aan Duitsland. Hij wordt beschuldigd van doodslag en poging tot doodslag. Al op 6 mei zou de man opgepakt zijn. (lla)
Steekpartij Antwerps Kiel - Verdachte wordt voorgeleid voor poging doodslag, maar ontkent de feiten
6 Mei, 12:12 Skynet
De man die zaterdagavond werd opgepakt na een steekpartij in de Antwerpse wijk Kiel, waarbij een vrouw twee messteken in de buik kreeg, zal voor de onderzoeksrechter worden geleid voor poging doodslag. Dat meldt het parket van Antwerpen, dat de verdere aanhouding van de verdachte vraagt. De man ontkent wel iedere betrokkenheid bij de feiten.


Gewapende verdachte kon bijna ontkomen, maar had niet op dit subliem hakje van kranige opa gerekend
5 Mei, 16:42 Gazet v. Antwerpen

Een 18-jarige man uit de Amerikaanse staat Ohio had te veel voorsprong op de achtervolgende politiemannen en was er bijna in geslaagd te ontkomen. Hij had echter niet gerekend op een kranige opa die met zijn kleinkinderen net uit de bibliotheek kwam en getuige was van de achtervolging. ?Ik hoorde de agenten plots roepen dat hij gewapend was en ik besloot om wat stokken in de wielen te steken?, aldus de man, die met zijn subliem hakje waarschijnlijk het leven van de verdachte redde.
OM eist werkstraf tegen Nederlandse ddos-verdachte van Lizard Squad
4 Mei, 11:24 Tweakers
Het openbaar ministerie heeft een werkstraf van 200 uur en voorwaardelijke jeugddetentie van vier maanden tegen een 21-jarige Leidenaar voor zijn betrokkenheid bij de ddos-groepering Lizard Squad.


Spectaculaire ontsnappingspoging verdachte VS
4 Mei, 08:18 NOS nieuws

In de Amerikaanse staat Utah heeft een verdachte geprobeerd om het gerechtsgebouw uit te vluchten. Op videobeelden is te zien hoe de man met handboeien om de zaal uit rent en vervolgens met een salto over de balustrade komt:

Beveiligers die het beneden zagen gebeuren, konden de man eenvoudig inrekenen.

De verdachte stond terecht voor drugsrelateerde misdrijven. Mogelijk wordt de vluchtpoging toegevoegd aan de tenlastelegging, maar de man heeft grotere zorgen aan zijn hoofd: door de val liep hij een gebroken been, gebroken bekken en een schedelbasisfractuur op.
Politie identificeert verdachte voor vandalisme Lillokensstraat
2 Mei, 03:30 Gazet v. Antwerpen

De politie van de regio Turnhout heeft een verdachte kunnen identificeren van een hele reeks beschadigingen aan geparkeerde auto?s in de Lillokensstraat in Turnhout. Bij de politie werden eind vorig jaar en begin dit jaar in totaal zo?n twintig schadegevallen gemeld van auto?s die bekrast werden.
Gespecialiseerde dienst moet adviseren over sluiting verdachte ondernemingen
29 April, 15:48 Skynet
Volgend jaar schiet een Dienst Integrale Kwaliteitsbewaking uit de startblokken die advies moet verlenen over de sluiting of opening van verdachte ondernemingen en vzw's. Dat heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vanmiddag aangekondigd in VTM NIEUWS. Vorig jaar werden in en rond Brussel 57 bedrijven gesloten, waar 173 misdrijven werden vastgesteld.


Onderzoek naar 21 verdachte overlijdens in Namen: verpleegkundige opgepakt

Het parket van Namen heeft een onderzoek geopend naar 21 verdachte overlijdens in de voorbije jaren. Een verpleegkundige is opgepakt op verdenking van doodslag, zo wordt aan onze redactie bevestigd.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be