NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Verdachte

2News.be / Trefwoorden / Verdachte

Mannen gooien met zuur in Londens winkelcentrum: 6 gewonden, 15-jarige verdachte aangehouden
Gisteren, 09:06 Gazet v. Antwerpen

Bij een zuuraanval in Londen zijn zes mensen gewond geraakt, drie van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een groep mannen gooide er in een winkelcentrum en een metrostation bijtend zuur een andere groep mannen nadat een ruzie uit de hand liep. Intussen is ook een verdachte gearresteerd, een vijftienjarige jongen.
Verdachte moord Sofie Muylle heeft test met leugendetector achter de rug

In de zaak van de moord op Sofie Muylle heeft de 23-jarige Roemeense verdachte in Brussel een test met de leugendetector ondergaan. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge wil niets kwijt over de inhoud van de polygraaftest. Alexandru C. ontkent dat hij de jonge vrouw om het leven bracht.
18-jarige verdachte aangeklaagd voor beramen aanslag Londen
Vrijdag, 15:00 NOS nieuws

Een 18-jarige man is officieel in staat van beschuldiging gesteld naar aanleiding van de mislukte aanslag in metrostation Parsons Green, vorige week vrijdag.

Deze Ahmed Hassan uit Sunbury, ten zuidwesten van Londen, wordt later vandaag aan de rechter voorgeleid. Hij wordt aangeklaagd voor poging tot moord en het overtreden van een wet tegen het bezit van explosieven.

Drie anderen blijven vastzitten. Gisteravond werden nog twee verdachten vrijgelaten, de verdenkingen tegen hen zijn van tafel.

Granaatscherven

Bij de aanslag had een emmer waarin onder meer granaatscherven zaten tot ontploffing moeten worden gebracht met een timer. De emmer stond in een treinstel. Als de opzet was gelukt waren er mogelijk tientallen mensen om het leven gekomen.

Er deed zich slechts een kleine explosie voor, waardoor dertig mensen lichtgewond raakten.
Verdachte van dodelijke aanslag op Joods Museum ?ernstig ziek?, maar ?gevangenis weigert hem te behandelen?
Donderdag, 13:12 Gazet v. Antwerpen

Mehdi Nemmouche, de hoofdverdachte van de aanslag op het Joods Museum in Brussel op 24 mei 2014, is ernstig ziek. Dat hebben zijn advocaten, meesters Sťbastien Courtoy en Henri Laquay, donderdag gezegd voor de raadkamer in Brussel. ?Hoewel zelfs de wetsgeneesheer aanstuurt op extra onderzoek, wordt hem dat ontzegd door de medische staf van de gevangenis van Brugge.?
Derde verdachte aanslag Londen aangehouden
Woensdag, 00:18 NOS nieuws

De Britse politie heeft een derde verdachte gearresteerd in verband met de bom die vrijdag deels ontplofte in het Londense metrostation Parsons Green. Bij die mislukte aanslag raakten dertig mensen lichtgewond.

In een metrostel vloog een emmer met daarin een explosief in brand. Dat leidde tot enorme paniek op het metrostation. Volgens de Britse autoriteiten hadden de gevolgen veel ernstiger kunnen zijn als het explosief was ontploft.

Huiszoekingen

De verdachte die nu is aangehouden is een man van 25 jaar. Hij werd opgepakt in Newport. De politie is nog steeds bezig met huiszoekingen op vier adressen. Die kunnen enkele dagen duren.

Zaterdag werden al twee mannen van 18 en 21 gearresteerd. Zij blijven voorlopig vastzitten.

De verdachte van 21 komt uit SyriŽ. Hij heeft een broer en een schoonzus in Nederland. Het echtpaar heeft een verblijfsstatus en woont in het Brabantse dorp Terheijden. Zij denken dat de man niks met de aanslag te maken heeft.
Verdachte na dood van partner (37): ?Geen moord, maar overdosis?
Dinsdag, 14:54 Gazet v. Antwerpen

De dood van de 37-jarige Barbara V. uit Roeselare is veroorzaakt door overdreven drugsgebruik. Dat beweert haar partner Jan P. (38) die verdacht wordt van de moord op de moeder van zijn twee kinderen. ?We ontkennen niet dat een ruzie is geŽscaleerd en dat er daarbij slagen zijn gevallen. Maar daardoor is de vrouw niet overleden?, aldus de advocaat van P., Filip De Reuse.
Ex-dopingzondaar Rumsas verdachte bij dood zoon
15 September, 15:36 Gazet v. Antwerpen

Gerechtelijke instanties in het Italiaanse Lucca hebben een onderzoek geopend naar de betrokkenheid van ex-wielrenner Raimundas Rumsas bij de dood van zijn zoon Linas. Die stierf in mei van dit jaar, vermoedelijk als gevolg van dopinggebruik.
Gewonden na explosie in metro Londen
15 September, 10:24 NOS nieuws

Bij een kleine explosie in de Londense metro zijn meerdere gewonden gevallen, melden Britse media. Er zou een emmer in een plastic tas zijn ontploft in een treinstel op het drukke station Parsons Green in het zuidwesten van de stad.

Er zijn mensen met brandwonden in het gezicht. De politie onderzoekt wat er in de emmer zat. De explosievenopruimingsdienst is ter plaatse. Volgens ooggetuigen zijn er ook gewonden gevallen bij de paniek die na de knal ontstond.

Alleen op het getroffen deel van de lijn, tussen Earl's Court en Wimbledon, ligt de metro eruit. De metrolijn is verder nog in gebruik.
Tweede verdachte van geweld tegen politie in Borgerhout blijft aangehouden
14 September, 19:48 Skynet Belgie
De raadkamer in Antwerpen heeft vandaag de aanhouding bevestigd van de 20-jarige Hamza T., de tweede verdachte die werd opgepakt voor het geweld tegen de politie op de Turnhoutsebaan in Borgerhout.


Tweede verdachte voor geweld op Turnhoutsebaan blijft aangehouden

De 20-jarige Hamza T., de tweede verdachte van het geweld tegen de politie op de Turnhoutsebaan in Borgerhout, wordt verder aangehouden. De man wordt ook als aanstoker van de feiten aanzien.
Amsterdams jaarverslag doet stof opwaaien: van fraude verdachte ambtenaar op cover
14 September, 00:43 Volkskrant
De voorpagina van het Sociaal Jaarverslag van de gemeente Amsterdam is doorgaans geen publicatie waar de hartslag van plaatselijke volksvertegenwoordigers ook maar een fractie van omhoog gaat. Totdat zij deze week de editie van 2016 in hun postvakje vonden. Onder de zes gemeenteambtenaren die de lezer vanaf de cover vriendelijk glimlachend aankijken staat namelijk niemand minder dan Saadia A. T. S


'Terroristenjager' Jimmy F. komt vrij, maar blijft verdachte terreurdreiging Rotterdam
13 September, 12:34 NOS nieuws

De 22-jarige hobbyspion en zelfverklaard terroristenjager Jimmy F. uit Zevenbergen komt maandag voorlopig vrij. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Rotterdam bepaald. Hij blijft wel verdacht van "betrokkenheid bij terroristische misdrijven" rondom de Rotterdamse Maassilo.

Volgens zijn advocaat Karianne Bal komt F., die zich online roerde in jihadistische chatgroepen, pas maandag vrij, omdat eerst nog wordt onderzocht of zijn veiligheid gevaar loopt. Het OM wil dat niet bevestigen.

F. werd opgepakt omdat hij een bericht zou hebben verspreid over de terreurdreiging in de Rotterdamse Maassilo eind augustus, nog voordat de autoriteiten alarm sloegen. Het optreden van popgroep Allah-Las aldaar werd afgelast. Bezoekers moesten het gebouw verlaten. "Wij doen nog steeds onderzoek naar zijn uitlatingen en eventuele motieven daarbij", stelt het OM.

Die motieven staan volgens zijn advocaat Karianne Bal juist haaks op de verdenking van het Openbaar Ministerie. Zij verklaarde eerder dat haar cliŽnt een hobbyspion is, die in digitale communicatiekanalen van jihadisten infiltreert om hen te ontmaskeren.

'F. tipte de AIVD'

In chatgroepen zoals de versleutelde berichtendienst Telegram legde F. contact met vermeende terroristen. Daar bood hij hen aan te helpen met het voorbereiden van eventuele aanslagen. Hij heeft naar eigen zeggen tips doorgespeeld naar de autoriteiten en heeft volgens zijn online-vrienden zelfs een ontmoeting gehad met agent van de AIVD. De AIVD bevestigt noch ontkent dat. De veiligheidsdienst laat zich naar eigen zeggen nooit uit over ontmoetingen.
Sagrada Familia in Barcelona ontruimd, anti-terreuroperatie gaande
12 September, 21:36 NOS nieuws

De iconische Sagrada Familia in Barcelona en de omgeving van de kerk zijn ontruimd vanwege een verdacht busje. Dat wordt onderzocht door de explosievenopruimingsdienst.

De ontruiming vindt plaats "in het kader van een anti-terreuronderzoek", meldt de politie van Barcelona. De Sagrada Familia geldt als een van de belangrijkste toeristische attracties van de stad.

Drie weken geleden werd in de kerk nog een herdenkingsdienst gehouden voor de aanslagen op de Ramblas en in de kustplaats Cambrils. Zestien mensen kwamen daarbij om het leven, en meer dan 120 mensen raakten gewond.

De Sagrada Familia is ontworpen door de beroemde architect GaudŪ, en is al 135 jaar in aanbouw. Naar verwachting duurt het nog zo'n tien jaar voor de kerk voltooid is. Het bouwwerk trekt jaarlijks meer dan drie miljoen bezoekers.
Verdachte van geweld op Turnhoutsebaan schreeuwt onschuld uit: ?Enkel naar agenten geroepen dat ze kalmer moesten zijn?
12 September, 12:24 Gazet v. Antwerpen

De 20-jarige man die door het parket als de aanstoker wordt gezien van het geweld tegen de politie op de Turnhoutsebaan in Borgerhout, is dinsdag voor de raadkamer verschenen. ?Mijn cliŽnt ontkent dat hij geweld heeft gebruikt of daartoe heeft aangezet?, zegt zijn advocaat Sahil Malik. Hij vroeg de raadkamer om zijn cliŽnt vrij te laten.
Burgemeester van Moeskroen dood aangetroffen op kerkhof
11 September, 23:51 Skynet Belgie
Alfred Gadenne (71), burgemeester van Moeskroen, is maandagavond dood aangetroffen op het kerkhof van Luingne (Lowingen), rechtover zijn huis. Dat heeft Christian Henry, procureur des Konings van Doornik-Bergen, bevestigd.


Burgemeester Belgisch Moeskroen dood gevonden op begraafplaats
11 September, 22:55 NOS nieuws

De burgemeester van de Belgische stad Moeskroen is dood gevonden op de begraafplaats tegenover zijn woning. Franstalige media schrijven dat de 71-jarige Alfred Gadenne tijdens het sluiten van het kerkhof is neergestoken met een mes.

De burgemeester opende en sloot de begraafplaats dagelijks. Dat laatste zou hij vanavond tussen 20.00 uur en 20.30 ook gedaan hebben.

Volgens Belgische media is er een verdachte opgepakt, maar dat is nog niet door de politie bevestigd. Later vanavond is er een persconferentie.

Gadenne was sinds 2006 burgemeester van Moeskroen, een plaats in het zuidwesten van BelgiŽ.
Verdachte van nieuw incident in Borgerhout aangehouden door onderzoeksrechter
11 September, 15:01 Skynet
De 31-jarige man die gisteren werd opgepakt bij het nieuwe gewelddadige incident tegen politieagenten in Borgerhout, is na verhoor door de onderzoeksrechter aangehouden. Dat meldt het Antwerpse parket, dat stelt dat er ernstige aanwijzingen zijn dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan opzettelijke slagen en verwondingen en aan weerspannigheid in bende. De verdachte is geen onbekende voor het gerecht.


Schietpartij in Linkebeek: ťťn dode en ťťn gewonde, verdachte opgepakt
11 September, 00:37 Skynet
De schietpartij die zondagnamiddag heeft plaatsgevonden in de Beukenstraat in Linkebeek heeft het leven gekost aan een 60-jarige man. Een tweede, 50-jarige man raakte gewond. De dader van de schietpartij, de 74-jarige buurman van de twee slachtoffers, is opgepakt. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.


Opnieuw twee agenten naar ziekenhuis na interventie in Borgerhout

Het kat-en-muisspel tussen de Antwerpse politie en een bepaalde groep jongeren uit Borgerhout houdt niet op. Zondagmiddag zijn er opnieuw inspecteurs geslagen, uitgejoeld en met projectielen bekogeld op het ondertussen beruchte Jan De Laetplein.
Vluchtmisdrijf Oostende - Verdachte vluchtte met de trein terug naar WalloniŽ
26 Augustus, 17:48 Skynet Belgie
De 18-jarige verdachte van het ongeval met vluchtmisdrijf in Oostende vluchtte naar eigen zeggen met de trein terug naar de streek van Bergen. Daarnaast ontkent hij volgens zijn advocaat dat hij de Peugeot 207 gestolen had, maar verklaarde hij wel dat de wagen in louche omstandigheden werd aangekocht.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be