NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Venezuela

2News.be / Trefwoorden / Venezuela

Maduro wil vervroegde parlementsverkiezingen in Venezuela
Gisteren, 23:06 De Tijd
22:49 De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft woensdag opgeroepen tot vervroegde parlementsverkiezingen in zijn land. Normaal zouden die pas in 2020 vallen.


Oppositie Venezuela boycot verkiezingen, nu nog maar één tegenkandidaat
Gisteren, 22:30 NOS nieuws

De coalitie van oppositiepartijen in Venezuela doet hoogstwaarschijnlijk niet mee aan de presidentsverkiezingen in april. De partijen boycotten de stembusgang op 22 april en noemen die frauduleus en illegaal.

De beslissing werd al verwacht, omdat president Maduro de coalitie al had uitgesloten van deelname. Hij besloot dat zijn drie belangrijkste tegenkandidaten niet onder hun eigen naam mee mochten doen aan de verkiezingen, als vergeldingsactie omdat ze weigerden mee te doen aan de lokale verkiezingen.

Maduro kondigde in januari aan dat hij opnieuw president wil worden en schreef daarom vervroegde verkiezingen uit. Critici zeggen dat hij daarmee wil profiteren van de chaos bij de oppositie.

Ondanks de boycot laat oppositieleider Oropeza de deur nog op een kier staan. Als Maduro iedereen weer laat meedoen, er eerlijke omstandigheden zijn en de verkiezingen verplaatst worden naar een conventionele datum aan het einde van het jaar, dan wil de coalitie alsnog meedoen. "In de naam van de overgrote meerderheid van de Venezolanen dagen we de regering van Maduro uit om zichzelf aan het volk te spiegelen in echte verkiezingen later in 2018", zegt hij.

Nog één andere kandidaat

Uit peilingen blijkt dat veel Venezolanen graag miljardair Lorenzo Mendoza als president willen, die zijn fortuin heeft verdiend met het bier-imperium Empresas Polar, maar hij heeft gezegd dat hij zich niet kandidaat stelt.

Maduro, die Hugo Chavez in 2013 opvolgde, heeft nu de coalitie zich terugtrekt geen serieuze tegenkandidaten meer. Er is op dit moment nog één geregistreerde kandidaat: de relatief onbekende pastoor Javier Bertucci.

De onvrede over het bewind van Maduro is groot. Het land is straatarm, de politie treedt hard op bij protesten in de hoofdstad Caracas, er heerst schaarste en levensmiddelen worden steeds duurder door een torenhoge inflatie.
President Venezuela: eerste verkoopdag Petro-token bracht 735 miljoen dollar op
Gisteren, 11:48 Tweakers
De president van Venezuela, Nicolás Maduro, zegt dat de eerste dag van de presale van de eerder aangekondigde Petro-cryptovaluta 735 miljoen dollar heeft opgebracht. Omgerekend is dat ongeveer 597 miljoen euro.


Venezuela lanceert cryptomunt
Dinsdag, 17:00 De Tijd
16:51 De petro's zijn bedoeld om de sancties die door de VS zijn opgelegd te kunnen omzeilen.


Internationaal Strafhof begint onderzoek naar overheidsgeweld in Filipijnen en Venezuela
8 Februari, 17:24 Volkskrant
Het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag begint onderzoeken naar grootschalig geweld door leger en politie op de Filipijnen en in Venezuela. In het eerste geval gaat het om de 'strijd tegen drugs' die duizenden mensenlevens heeft gekost, in het tweede geval om het bloedig neerslaan van demonstraties. De hoofdaanklager bij het ICC, Fatou Bensouda, maakte dat vandaag bekend. Ze legde er de nadr


Presidentsverkiezingen in Venezuela op 22 april
8 Februari, 02:06 Skynet
De omstreden presidentsverkiezingen in Venezuela, het Zuid-Amerikaanse land dat een ernstige politieke crisis doormaakt, zullen plaatsvinden op 22 april. De oppositie wijst de datum af, ze vindt die te vroeg. Op zo'n korte tijd kunnen geen vrije en transparante verkiezingen georganiseerd worden, klinkt het.


Colombia opent opvang voor vluchtelingen uit Venezuela
4 Februari, 15:36 NOS nieuws

De Colombiaanse autoriteiten hebben dit weekend de eerste opvanglocatie voor vluchtelingen uit Venezuela geopend. Bij het kamp bij de grensstad Cúcuta kunnen ongeveer 120 mensen per dag terecht, meldt persbureau AP.

De locatie wordt beheerd door het Rode Kruis. Zwangere vrouwen, ouderen en kinderen krijgen voorrang bij de opvang in het noorden van het Zuid-Amerikaanse land. Zij mogen er 48 uur blijven en moeten dan op zoek naar een andere verblijfsplek.

Cúcuta is de afgelopen weken overspoeld met Venezolanen die hun eigen land zijn ontvlucht vanwege de economische crisis. Naar schatting steken dagelijks zo'n 35.000 vluchtelingen de grens met buurland Colombia over.

Meer kampen

Sommigen van hen kunnen terecht bij familieleden of kennissen, of zijn alleen korte tijd in Colombia om voedsel en medicijnen te kopen. Voor die producten moeten ze in eigen land uren en soms dagen in de rij staan. Maar anderen slapen op straat in Cúcuta en sluiten zich aan bij bendes, met als gevolg dat de criminaliteit in de stad flink is toegenomen.

De autoriteiten zetten vorige week 130 Venezolanen uit die een kamp hadden opgeslagen op een basketbalveld. De Colombiaanse regering wil de migratieregels aanscherpen zodat vluchtelingen sneller kunnen worden teruggestuurd.

Ook worden er de komende tijd meer opvanglocaties geopend in het noordoosten van het land, melden lokale media. De verwachting is dat de vluchtelingenstroom de komende tijd blijft groeien. Er is geen zicht op economisch herstel in Venezuela en president Maduro is niet van plan op te stappen.
President Maduro van Venezuela gaat voor tweede termijn
25 Januari, 03:36 NOS nieuws

President Nicolás Maduro van Venezuela heeft zich herkiesbaar gesteld. Hij wil opgaan voor een tweede ambtstermijn van zes jaar.

Deze week werd bekend dat de verkiezingen vervroegd zijn. Voor eind april moet de stemming geweest zijn, eerst was dat pas maanden later. Die beslissing heeft internationaal tot kritiek geleid. De Verenigde Staten vinden dat de regering in Venezuela daarmee de democratie ondermijnt.

Met de snelle verkiezingen zou Maduro willen profiteren van de chaos bij de oppositie. De belangrijkste leiders zijn bijna allemaal niet meer actief, gevangen gezet of gevlucht. Eerder kondigde de president aan dat de drie belangrijkste oppositiepartijen niet mee mogen doen aan de verkiezingen.

Venezolanen demonstreerden vorig jaar massaal tegen Maduro. Ze gingen de straat op omdat het al lange tijd niet goed gaat met Venezuela. De economie zit in een dal, de inflatie is torenhoog en er zijn grote voedseltekorten. Een groot deel van het volk houdt de huidige president daarvoor verantwoordelijk. De maandenlange bloedige protesten kostten vorig jaar 125 mensen het leven.
Venezuela volhardt: Antillen-blokkade nu voor onbepaalde tijd
17 Januari, 18:30 NOS nieuws

Venezuela heeft de blokkade van de grens met Aruba en Bonaire en Curaçao opnieuw verlengd, en nu voor onbepaalde tijd. Er ligt wel een conceptakkoord tussen de betrokken partijen, maar president Maduro wil dat niet tekenen zolang de eilanden de smokkel uit Venezuela niet naar zijn tevredenheid aanpakken.

Maduro sloot de grens anderhalve week geleden. Volgens hem gaan er mensen illegaal naar de ABC-eilanden, maar worden ook onder meer drugs, wapens en delfstoffen gesmokkeld. Sindsdien verlengde de president de blokkade enkele keren met drie dagen.

Onderhandelingen tussen vertegenwoordigers van de eilanden, Nederland en Venezuela hebben nog niet geleid tot een oplossing. De delegaties bereikten volgens de Curaçaose regering vrijdag overeenstemming om de grenzen open te stellen, maar voor een definitieve deal is de handtekening van Maduro nodig.

Gestrande reizigers

Venezuela staat wel een uitzondering toe voor gestrande reizigers. Zo mogen Venezolaanse vakantiegangers die op een van de eilanden vastzitten weer naar huis vliegen, net als eilandbewoners die Venezuela niet uit konden. Hiervoor worden extra vluchten ingezet.
Parachutist, hondentrainer én acteur: dit was Venezuela's vijand nummer 1
16 Januari, 20:06 NOS nieuws

Opeens was niet president Maduro, maar híj de meest besproken man van Venezuela: Oscar Perez. De agent van de speciale eenheid stal in juni een overheidshelikopter en gooide granaten op twee regeringsgebouwen. Nu is hij dood, zegt Venezuela.

350 libertad, schreeuwden de letters op het spandoek dat Perez uit de helikopter hing, verwijzend naar een artikel in de grondwet dat burgers het recht geeft het parlement te negeren wanneer dat de democratie in gevaar brengt.

Het was een fel protest tegen het regime van president Maduro, die zijn greep op het land steeds verder verstevigde. De Venezolaanse machthebber verklaarde Perez prompt tot staatsvijand nummer 1 en 's lands most wanted man.

De 37-jarige Perez zette zijn strijd tegen de regering op social media door, maar gisternacht is de klopjacht op de Venezolaanse 007 alsnog tot een ongelukkig einde gekomen in een vuurgevecht met het leger. Venezuela meldt dat Perez is overleden.

Het verhaal van Perez leest als een James Bond-boek. Hij diende meer dan vijftien jaar als agent en piloot, maar was ook gevechtsduiker, parachutist, hondentrainer, filmproducent én acteur. Zo speelde hij in 2015 nog een rol in de Venezolaanse film Suspended Death, waarin een elite-eenheid het slachtoffer van een kidnapping redt.

Op de dag van zijn helikopteraanval, inmiddels ruim een halfjaar geleden, plaatst de actieheld op zijn Instagrampagina een aantal video's waarin hij Venezolanen oproept het land terug te winnen van de regering. Geflankeerd door vier gewapende en gemaskerde mannen staart Perez, met zijn priemende blauwe ogen, in de camera.

"We zijn een groep van militairen, politiemensen en burgers", zegt hij in de boodschap waarin hij zijn daad motiveert. Hij wil de regering van 'tiran' Maduro omver werpen.

Het is dan al maanden onrustig in het land. De schappen in de supermarkten zijn leeg, de inflatie is de hoogste ter wereld en er zijn nauwelijks medicijnen. Ruim 90 procent van de bevolking heeft honger en volgens velen is Maduro daarvoor verantwoordelijk. Demonstranten gaan dagelijks de straat op om het aftreden van hun president te eisen, die met harde hand terugslaat.

Hoewel de Venezolaanse veiligheidsdiensten 'terrorist' Perez op de hielen zitten, verschijnt hij in juli nog bij een herdenking van de slachtoffers die omkwamen bij de protesten tegen de regering. Hij roept Venezolanen op zich te blijven verzetten. Kort daarna springt Perez achter op een motor en verdwijnt hij even snel als hij gekomen is. Terug de anonimiteit in.

Woedend

Langzaam groeit hij uit tot het gezicht van de protesten. Op Instagram blijft hij fel uithalen naar de regering. Op 20 december plaatst hij nog een foto van zichzelf waarop hij zichtbaar woedend staat afgebeeld. "Een duidelijke boodschap aan het terroristische regime van Maduro", schrijft hij eronder.

Gisteren plaatst Perez opnieuw een video op Instagram. Al snel volgen er nog dertien. "Ze schieten op ons!", zegt hij. "We schieten niet terug, maar ze blijven ons aanvallen. Ze willen ons doden!" Op de achtergrond klinken geweerschoten, anderen schreeuwen om genade. "Schiet niet, er zijn hier burgers!"

Venezolaanse veiligheidstroepen voeren een grote operatie uit tegen Perez en andere leden van de rebellengroep. Ze blijken zich schuil te houden in El Junquito, niet ver van de hoofdstad Caracas.

In zijn laatste filmpje laat Perez bijna 140.000 volgers zijn bebloede gezicht zien. Hij zegt dat iedereen in het gebouw op de grond is gaan liggen en dat ze onderhandelen met de ordetroepen. "We gaan onszelf aangeven", schreeuwt hij terwijl het vuren onophoudelijk doorgaat. Nog een keer richt hij zich tot de Venezolanen. Hij zegt dat ze hoop moeten blijven houden in hun strijd tegen Maduro. Daarna blijft het stil.
Strenge controle op smokkel Venezuela, maar 'er komt wat doorheen'
16 Januari, 14:06 NOS nieuws

Goud, koper en diamanten: de levendige zeehandel tussen Venezuela en de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao) zou een goede buit opleveren. Reden voor president Nicolas Maduro om een blokkade in te stellen. Goederenverkeer is al anderhalve week niet mogelijk, met als doel smokkel tegen te gaan.

Maar wordt er echt zo'n schat aan illegale goederen vervoerd in bootjes op zee? Hans Lodder, voormalig Commandant der Zeestrijdkrachten, betwijfelt het. Tot juni vorig jaar werkte hij bij de marine in het Caribisch gebied.

"We pakken genoeg drugs. Er komt ook wel wat door", geeft hij toe. "Maar van goud- of diamantsmokkel hebben we nooit signalen gekregen." Het zal vast wel eens gebeuren, denkt hij, "maar niet zo structureel als gesuggereerd wordt door Maduro."

De marine werkt nauw samen met de plaatselijke autoriteiten. "Onze kustwacht bestaat vrijwel geheel uit lokale mensen. Die hebben hun contacten tot in de haarvaten van de samenleving."

Volgens Lodder wordt er streng gecontroleerd. "We vormen een beeld van wat er normaal vaart in het zeegebied tussen de eilanden en Venezuela. We kijken bijvoorbeeld wanneer er veel pleziervaart is of waar de visserij vaart. Als een vissersbootje op een gekke plek ligt, waar nooit gevist wordt, gaan we sowieso kijken."

En ook schepen met 'normaal gedrag' worden regelmatig gecheckt. "Er zijn veel bootjes die regelmatig verse groenten en fruit van Venezuela naar de eilanden brengen. Die hebben al jarenlang onze aandacht en soms vangen we ook wat."

Seksspullen

Maar écht grote problemen heeft Lodder bij de bootjes niet gezien. "De Venezolanen verdienen goed geld aan de vaart naar de eilanden. Als wij iets vangen, verliezen ze hun vergunning en zijn ze hun baan kwijt."

Illegale immigranten komen wel steeds vaker per boot de zee over. "Dat komt omdat het vliegverkeer steeds beter gecontroleerd wordt", vertelt hij. "Varen is dan de enige optie." Dat levert soms een interessante buit op. "Immigranten hebben vaak geen geld, waardoor ze hun overdracht met goederen moeten betalen. Een keer kwamen we een boot tegen met een enorme partij seksspullen."

Maduro beschuldigt de marine ervan dat ze bij het doorsluizen van goederen een oogje dichtknijpen, wanneer dat een extra zakcentje oplevert. Is dat iets wat Lodders herkent? "Het kan", zucht hij. "We controleren erop, en als het voorkomt stoppen we het zo snel mogelijk."

Maar in elke organisatie heb je rotte appels, zegt hij. "Er zijn altijd mensen die voor het grote geld kiezen en zich laten omkopen." Toch acht Lodder het onmogelijk dat er op zeer grote schaal dure goederen naar binnen gesmokkeld worden. "De controles zullen doorgaan, in samenwerking met Venezuela. Je loopt een keer tegen de lamp."
Leger Venezuela pakt voortvluchtige opstandelingen op na gevechten
16 Januari, 02:42 NOS nieuws

Venezolaanse veiligheidstroepen hebben na zware vuurgevechten zeker vijf voortvluchtige opstandelingen tegen de regering opgepakt. Zeker twee politieagenten en een aantal leden van de rebellengroep zijn bij de operatie om het leven gekomen. De mannen hielden zich op in El Junquito, niet ver van de hoofdstad Caracas.

De groep, die in juni de wapens oppakte tegen de regering van Maduro, werd geleid door de politieagent en voormalig acteur Oscar Pérez, die vorig jaar vanuit een gestolen helikopter overheidsgebouwen bestookte met granaten. Volgens de regering had Pérez het vuur geopend op de politie. Of hij bij de vuurgevechten om het leven is gekomen, is niet duidelijk.

Pérez is sinds de helikopteraanval zeer actief op het sociale mediaplatform Instagram. Hij doet daar felle uitspraken tegen de regering en plaatst er regelmatig foto's en filmpjes van zichzelf met wapens. Vorig jaar werd hij voor het laatst publiekelijk gezien. Hij reed toen op een motor door Caracas en verscheen bij een grote anti-regeringsdemonstratie.

Gisteren zette hij video's op Instagram waarin hij zijn volgers vertelde dat hij zichzelf wilde aangeven bij de politie, maar dat hij vermoedde dat die hem probeerde te vermoorden. Ook tijdens de vuurgevechten plaatste hij videofragmenten waarin hij zei dat hij werd beschoten door raketwerpers en dat er onschuldige burgers bij hem in het gebouw waren.

In zijn laatste filmpje is een bebloede Pérez te zien, die zegt dat iedereen in het gebouw op de grond is gaan liggen en dat ze onderhandelen met de veiligheidstroepen. Hij richtte zich in die video ook tot de Venezolanen, tegen wie hij zei dat ze hoop moesten blijven houden.

Venezuela verkeert in een diepe economische en politieke crisis, waar veel Venezolanen president Maduro de schuld van geven. Maduro probeert in reactie op de felle kritiek op zijn regering de oppositie uit te sluiten bij de komende presidentsverkiezingen en droeg de macht van het parlement over aan een zogenoemde grondwetgevende vergadering, die op zijn hand is.
Venezuela handhaaft blokkade Antillen
13 Januari, 03:48 NOS nieuws

Venezuela is voorlopig niet van plan de grensblokkade van Aruba, Curaçao en Bonaire op te heffen. Dat bleek bij langdurig overleg tussen vertegenwoordigers van Curaçao, Aruba, Nederland en de Venezolaanse regering.

President Maduro sloot de grenzen een week geleden, omdat de eilanden te weinig zouden doen tegen de smokkel uit Venezuela. Volgens Maduro gaan er mensen illegaal naar de eilanden, maar worden er ook drugs, wapens, geld en waardevolle delfstoffen als koper en goud gesmokkeld.

In het overleg zei de Venezolaanse vertegenwoordiger dat zijn land al jaren wacht op een aanpak van de smokkel.

De Arubaanse minister-president Evelyn Wever-Croes zegt dat er de komende dagen verder wordt gesproken. Ze hoopt dat de gespekken leiden tot een opheffing van de blokkade.

Door de blokkade zijn er grote tekorten ontstaan op de eilanden, zo wordt er veel minder groente en fruit aangevoerd.
Venezuela houdt grens met Benedenwindse Eilanden nog langer dicht
12 Januari, 15:12 NOS nieuws

Venezuela houdt de grens met Aruba, Curaçao en Bonaire nog zeker drie dagen dicht. Dat is in Venezuela bekendgemaakt. Het overleg vanmiddag van premier Croes van Aruba en twee ministers van Curaçao met een delegatie uit Venezuela gaat vooralsnog gewoon door.

De Venezolaanse president Maduro legde vorige week het vlieg- en scheepvaartverkeer met de drie eilanden voor drie dagen stil. Smokkelaars zouden op grote schaal goud, ertsen, diamanten en voedsel uit Venezuela wegsluizen en zo bijdragen aan de economische malaise daar. De blokkade werd dinsdag met nog eens drie dagen verlengd.

In Venezuela werd gezegd dat Curaçao verzoeken van Maduro om iets aan de smokkel te doen, heeft genegeerd. De Curaçaose premier Rhuggenaath ontkent dat en zegt dat zijn land bij de aanpak van smokkel juist volop samenwerkt met Venezuela.

Op langere termijn kan een blokkade zeer nadelig zijn voor de drie eilanden. In 2016 sloot Venezuela om dezelfde redenen de grens met Colombia. Die blokkade zou in eerste instantie ook drie dagen duren, maar duurde uiteindelijk bijna een jaar.

Vijfde lichaam

Op de kust van Curaçao spoelden woensdag vier lichamen aan van Venezolanen die vermoedelijk illegaal aan land probeerden te komen. Vandaag is op dezelfde plek een vijfde lichaam aangespoeld.

Ook werd kleding gevonden die niet bij deze drenkelingen hoort. Dat versterkt het vermoeden dat er meer mensen aan boord waren van de boot waar de slachtoffers in voeren. Een deel van hen zou veilig aan land zijn gegaan.

De regionale krant van Falcon, een kustprovincie van Venezuela, schrijft dat families in de regio in totaal dertig personen als vermist hebben opgegeven.
Lid van controversiële grondwetgevende vergadering vermoord in Venezuela

In Venezuela is woensdag een lid van de controversiële grondwetgevende vergadering vermoord. Dat heeft de voorzitter van de vergadering gemeld.
Wat moeten de Arubanen zonder de goedkope bakbananen, tomaten en papaya's uit Venezuela?
10 Januari, 02:36 Volkskrant
De Venezolaanse president Maduro houdt de grens met Aruba, Bonaire en Curaçao langer dicht. Terwijl de eilanders er best vaak spullen halen. Hij heeft krachtige buitenboordmotoren. Dus als hij de zee op is geweest om te vissen is Leonel Henriquez daarna vlot weer thuis. Of aan de andere kant: met niet te hoge golven is de Arubaan in zo'n drie kwartier bij Venezuela. Daar viel van alles te halen, v


Venezuela houdt grens met Aruba, Bonaire en ?Curaçao gesloten
9 Januari, 14:36 NOS nieuws

Venezuela houdt voorlopig de grens met Aruba, Bonaire en Curaçao dicht. De 72-uur durende sluiting van de grens die zaterdag werd ingesteld, is door president Maduro verlengd.

Vicepresident El Aissami zegt dat de blokkade nodig is, om de "maffia die ons bezit steelt en wegsmokkelt" te bestrijden. Volgens de vicepresident wordt de levensstandaard van het Venezolaanse volk erdoor aangetast.
Crisis in Venezuela: rijen wachtenden voor geplunderde supermarkten
7 Januari, 09:06 Gazet v. Antwerpen

Na een golf van plunderingen in verscheidene steden in Venezuela, worden er zaterdag militairen ingezet om supermarkten te bewaken. Daarnaast heeft de regering prijsverminderingen bevolen.
Venezuela verbiedt lucht- en zeeverbindingen met ABC-eilanden tegen smokkel
6 Januari, 19:06 Volkskrant
President Nicolás Maduro van Venezuela verbiedt tot dinsdag alle lucht- en zeeverbindingen met de zogeheten ABC-eilanden voor zijn kust. Maduro zegt hiermee een einde te willen maken aan de smokkelpraktijken van de 'maffia' op Aruba, Bonaire en Curaçao De drie eilanden zijn deel van het Nederlands koninkrijk. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zegt dat 'eenzijdi


Tientallen arrestaties na plunderingen in Venezuela
6 Januari, 14:36 Skynet
In de Venezolaanse stad Caicara hebben in het zog van de rampzalige inflatie massale plunderingen plaatsgevonden. Minstens 20 winkels werden leeggeroofd, in totaal werden 48 arrestaties verricht. Dat meldde de nieuwssite El Nacional. Eerder hadden de handelaars geweigerd de praktisch waardeloze geldbriefjes van 50 en 100 bolivar aan te nemen. Caicara ligt aan de Orinoco, ongeveer 460 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Caracas. De armere bevolking krijgt weliswaar voedselhulp, maar al maanden wordt de situatie steeds somberder. Levensmiddelen worden almaar duurder.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be