NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Vandeput

2News.be / Trefwoorden / Vandeput

Geheime missies in Syrië brengen Vandeput opnieuw in verlegenheid
25 Mei 2018, 15:30 De Tijd
17:20 Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) ligt weer onder vuur. De militaire geheime dienst zou operaties hebben uitgevoerd in Syrië zonder politieke rugdekking.


Nieuw Frans charme-offensief Rafale overtuigt Vandeput niet
15 Mei 2018, 17:12 De Tijd
18:49 'De Fransen vragen ons nog altijd een blanco cheque te tekenen'. Dat laat minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) weten, na afloop van een onderhoud met kabinetsleden van Frans minister van Defen...


Crombez: ?Vandeput werd al in september 2017 door leger geïnformeerd over F-16-studie?

Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) zou al in september 2017 op de hoogte zijn gebracht van het feit dat de Belgische F-16?s volgens constructeur Lockheed Martin langer in de lucht gehouden zouden kunnen worden. Dat zei sp.a-voorzitter John Crombez op het Grote Defensiedebat van Knack, zo meldt het weekblad op zijn website.




Vandeput wil "gewoon doorgaan met beslissing die genomen is"
19 April 2018, 09:00 Skynet
De aanbestedingsprocedure voor de vervanging van de F-16's gaat gewoon door. Die conclusie trekt minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) vandaag in het VRT-radioprogramma De Ochtend uit de marathonzitting in de Kamercommissie Defensie over de mogelijke levensduurverlenging van de gevechtsvliegtuigen. "We moeten gewoon doorgaan met de beslissing die we genomen hebben."


Vandeput wil snel beter informatiebeheer bij Defensie
17 April 2018, 08:06 Gazet v. Antwerpen

Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) wil dat het informatiebeheer bij het leger snel wordt bijgestuurd. Hij heeft daarvoor een nota bezorgd aan Chef Defensie Marc Compernol. Dat is aan Belga bevestigd.




Audit pleit minister Vandeput vrij
13 April 2018, 13:24 De Tijd
14:47 Er zijn geen aantoonbaregrove fouten gemaakt bij de behandeling van het F-16-dossier. Dat blijkt uit de audit die minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) bestelde na berichten dat de legertop cru...


Vervanging F-16's: "Interne audit pleit minister Vandeput vrij"
4 April 2018, 05:12 Skynet Belgie
Eind vorige week heeft de Algemene Inspectie Defensie de voorlopige resultaten van haar rapport over het F-16-schandaal voorgesteld aan minister Steven Vandeput (N-VA). "Uit de verhoren van de betrokken kolonels en generaals leren we dat het hier om een zware inschattingsfout gaat binnen het leger, op het randje van manipulatie. Maar over een samenzwering spreken, dat gaat te ver", zegt een bron dicht bij het onderzoek aan De Morgen.


F-16-schandaal: ?Interne audit pleit minister Vandeput vrij?

Eind vorige week heeft de Algemene Inspectie Defensie de voorlopige resultaten van haar rapport over het F-16-schandaal voorgesteld aan minister Steven Vandeput (N-VA). ?Uit de verhoren van de betrokken kolonels en generaals leren we dat het hier om een zware inschattingsfout gaat binnen het leger, op het randje van manipulatie. Maar over een samenzwering spreken, dat gaat te ver?, zegt een bron dicht bij het onderzoek aan De Morgen.




Vandeput moet opnieuw in de verdediging
28 Maart 2018, 07:48 De Tijd
09:12 Het kabinet van minister van Defensie Steven Vandeput had in 2015 al een duidelijke voorkeur voor de F-35 als opvolger van de F-16. Dat schrijft De Standaard en meldt de VRT op basis van een intern do...


Vandeput: "Strategische visie is enige dat telt, al de rest is totaal onbelangrijk"
28 Maart 2018, 07:30 Skynet
"Dirk Van der Maelen ziet spoken." Zo reageert minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) op de bewering van het sp.a-Kamerlid dat de keuze voor de F-35 van Lockheed Martin al sinds 2015 vastlag. Van der Maelen baseert zich daarvoor op een uitgelekt document van het kabinet-Vandeput, maar volgens de minister gaat het slechts om een werkdocument. "Het enige dat telt, is de strategische visie. Al de rest is onbelangrijk en onbestaande", reageert Vandeput vandaag in De Ochtend op Radio 1.


Vandeput reageert geprikkeld: ?Ik ga me niet verdedigen tegen spoken?
28 Maart 2018, 07:12 Gazet v. Antwerpen

Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) is niet te spreken over de nieuwe beschuldigingen die vandaag worden geuit aan zijn adres. Volgens Dirk Van der Maelen (SP.A) sprak het kabinet van de minister door bepaalde vereisten te stellen al in 2015 een voorkeur uit voor de Amerikaanse F-35, maar volgens Vandeput is dat onzin: ?Als meneer Van der Maelen zijn verdachtmakingen blijft uiten, dan zal hij toch ooit met bewijzen moeten komen?, klonk het in ?De Ochtend? op Radio 1.




Gelekt document brengt Vandeput in lastig parket
28 Maart 2018, 06:18 Skynet
Een gelekt document van het kabinet van minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) doet oppositiepartij sp.a besluiten dat de keuze voor de F-35 van Lockheed Martin, als vervanger van de F-16-gevechtsvliegtuigen, al lang vastligt. Minister Vandeput zelf zegt dat het gaat om "een van de vele tientallen documenten die circuleerden in brainstormsessies".


Vandeput opnieuw onder vuur: ?Keuze voor F-35 lag al in 2015 vast?
28 Maart 2018, 04:48 Gazet v. Antwerpen

Minister van Defensie Steven ­Vandeput ligt opnieuw onder vuur. Alweer heeft sp.a een vertrouwelijk document kunnen bemachtigen dat de positie van de N-VA?er onder druk kan zetten. Een interne nota van het kabinet-Vandeput zou wijzen op vooringenomenheid in het dossier rond de vervanging van de F-16?s. ?De geloofwaardigheid van de minister ligt aan diggelen?, zegt sp.a- Kamerlid Dirk Van der Maelen.




Vandeput denkt na heisa rond vervanging F-16?s niet aan ontslag
26 Maart 2018, 19:12 Gazet v. Antwerpen

Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) denkt er niet aan om ontslag te nemen. Dat zei hij maandagavond in TerZake. Vandeput voegde eraan toe dat hij niet wegloopt van problemen. De minister kwam de voorbije dagen onder vuur te liggen over het dossier rond de levensduur en al dan niet vervanging van de F-16?s van het leger.




Vandeput past voor tweede termijn na ophef over F16's
24 Maart 2018, 07:12 De Tijd
08:06 Steven Vandeput (N-VA) past voor een tweede termijn als minister van Defensie. Hij zit in een lastig parket na heisa over de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen. Volgens de sp.a wisten minstens vij...


Minister Vandeput openhartig na gelekte F-16-nota?s: ?Ik heb nooit gedacht aan opstappen?
24 Maart 2018, 01:12 Gazet v. Antwerpen

Dat de legertop voor hem informatie achterhield, is onaanvaardbaar. Maar echt slechte bedoelingen zullen de generaals en kolonels wellicht niet hebben gehad. Dixit minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA). Complotten en putschen, daarin gelooft hij niet. ?Maar na zo?n week word je wel paranoïde.? Of zijn kabinet iets afwist van de achtergehouden studies over de F-16?s, daarvoor durft Vandeput zijn hand niet in het vuur steken.




Ook coalitiepartner CD&V neemt minister onder vuur: ?Vandeput nam verlenging F-16?s nooit ernstig?
22 Maart 2018, 01:12 Gazet v. Antwerpen

Defensieminister Steven Vandeput (N-VA) heeft niet genoeg laten onderzoeken of onze F-16?s langer kunnen worden gebruikt. Het is niet oppositiepartij sp.a die dat zegt, maar Vandeputs eigen coalitiepartners. ?Vandeput heeft het parlement én de regering met een kluitje in het riet gestuurd?, zegt CD&V-Kamerlid en defensiespecialist Veli Yüksel. Vandeput zelf ontkent categorisch, maar wordt stilaan langs alle kanten onder vuur genomen. Enkel zijn eigen partij blijft hem steunen.




De Wever blijft defensieminister Vandeput steunen en haalt uit naar sp.a
21 Maart 2018, 21:36 Gazet v. Antwerpen

N-VA-voorzitter Bart De Wever blijft zijn minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) steunen. Dat zei hij woensdagavond in verschillende televisie-interviews.




Les voor minister Vandeput: miljarden uitgeven doe je niet zomaar
21 Maart 2018, 01:48 Gazet v. Antwerpen

Met belastinggeld mag niet lichtzinnig worden omgesprongen. Dat is een les die minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) en de hele legertop maar beter goed in hun oren knopen. Tot gisteren dacht Vandeput dat het absoluut noodzakelijk was om de huidige F16-gevechtsvliegtuigen van het Belgische leger tegen 2023 te vervangen. De aankoop van 34 nieuwe vliegtuigen kost de Belgische belastingbetaler 3,5 miljard euro bij aankoop. In een periode van veertig jaar loopt de kostprijs voor de nieuwe vliegtuigen zelfs op tot bijna vijftien miljard euro, omdat die toestellen flink wat onderhoud nodig hebben.




Rechterhand Vandeput is lobbyist F-35's
20 Maart 2018, 18:36 De Tijd
19:26 Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) heeft zijn adjunct-kabinetschef Simon Put eind vorig jaar de laan uitgestuurd, wegens ongeoorloofde contacten met Lockheed Martin.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn