NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesVakbonden

2News.be / Trefwoorden / Vakbonden

Politieke crisis dreigt: N-VA en Open Vld woest op minister Daniel Bacquelaine na ?akkoord? met vakbonden
Vandaag, 03:18 Gazet v. Antwerpen

Een lijst met zware beroepen? Welke lijst? De regeringspartijen N-VA ťn Open Vld vegen de deal die minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) woensdag met de overheidsvakbonden afsloot over zware beroepen voor de ambtenaren gewoon van tafel. De politieke chaos is ondertussen groot. En mogelijk raakt de regering er voor de verkiezingen zelfs niet meer uit.
N-VA: "De vakbonden communiceren nu dat leerkracht onmogelijk beroep is"
Gisteren, 14:54 Skynet
"De vakbonden communiceren hiermee dat leerkracht of hulpopvoedend personeel een onmogelijk beroep is. Dit is heel slechte reclame voor de job." Dat zegt Koen DaniŽls, onderwijsspecialist van N-VA, over de lijst met zware beroepen.


Directie en ACV hebben akkoord over herstructurering De Lijn

De directie van De Lijn en de christelijke vakbond ACV Openbare Diensten hebben een akkoord bereikt over de reorganisatie bij de openbaarvervoermaatschappij. Dat meldt De Lijn dinsdagavond in een persbericht. De andere bonden weigerden rond de tafel te gaan, en werden daarom gepasseerd. Een akkoord met ACV is voldoende om een bedrijfs-cao af te sluiten.
Politie telt 55.000 betogers, vakbonden spreken van 70.000 manifestanten
17 Mei, 00:18 Skynet Economie
De politie heeft vandaag 55.000 deelnemers geteld aan de pensioenbetoging in Brussel, de vakbonden spreken van 70.000.


Pensioenbetoging - Vakbonden rekenen op veel volk
16 Mei, 05:42 Skynet
De vakbonden trekken vanaf 11.00 uur opnieuw door de straten van Brussel voor een betoging tegen de pensioenhervormingen van de regering-Michel. Opnieuw, want op 19 december was er ook al een pensioenbetoging. Toen waren er volgens de politie 25.000 mensen. De bonden wagen zich niet aan voorspellingen voor de nieuwe betoging, maar zeggen dat de mobilisatie zeer goed liep.


Directie Axalta na gesprekken met vakbonden: ?Er wordt progressie gemaakt?
15 Mei, 16:48 Gazet v. Antwerpen

Er wordt lichte vooruitgang geboekt in de impasse tussen Axalta, dat binnenkort sluit, en de vakbonden. De directie van het chemiebedrijf liet de bonden maandagavond weten dat het bereid is te praten over een sociaal plan.
Franse vakbonden willen nu praten in plaats van staken bij Air France
8 Mei, 14:18 NOS nieuws

De vakbonden in Frankrijk willen na weken van actievoeren nu snel om tafel met de directie van luchtvaartmaatschappij Air France om alsnog tot een akkoord te komen over een loonsverhoging. Nieuwe stakingen zijn voorlopig niet aan de orde.

In een gezamenlijke verklaring zeggen de bonden dat het vertrek van topman Janaillac niets oplost en dat hij wat de bonden betreft niet had hoeven op te stappen.

Afgelopen vrijdag gooide Janaillac de handdoek in de ring toen bleek dat een meerderheid van de werknemers tegen een loonbod had gestemd. Ze vonden de geboden loonsverhoging onvoldoende.

Ze roepen de directie van Air France op om de komende dagen in gesprek te gaan en een einde te maken aan het conflict. "De bal ligt bij de directie", aldus de bonden in een gezamenlijke verklaring.

Schade

Personeel van Air France is sinds eind februari 15 dagen in staking geweest en dat heeft het noodlijdende bedrijf veel geld gekost. Iedere dag dat er wordt gestaakt lijdt Air France-KLM ruwweg 25 miljoen euro schade.

Janaillac bood werknemers een salarisverhoging van 2 procent dit jaar en 5 procent verdeeld over de komende drie jaren. De vakbonden eisen een directe loonsverhoging van 5 procent, maar geven aan dat daarover te onderhandelen valt.
Vakbonden waarschuwen voor "moderne slavernij" in Duitsland
7 Mei, 14:36 Skynet
Duitsland mag economisch dan wel sterk presteren, de groeicijfers hebben ook een duister kantje. Volgens de Duitse vakbonden neemt immers het fenomeen van "moderne slavernij" toe.


Janaillac, een luisteraar die het aflegde tegen de vakbonden
4 Mei, 21:30 Volkskrant
Zijn reputatie bij het personeel was betrekkelijk goed, maar toch ging het mis. Als vandaag een nieuw leven begint voor Jean-Marc Janaillac heeft hij in ieder geval ruim tijd voor zijn hobby: tuinieren. De Fransman die vrijdag aftrad als topman van Air France-KLM, staat erom bekend dat hij zich graag ontspant met het snoeien van rozen in de tuin van zijn ouderlijk huis in een dorpje in het zuidwes


Stakingen kosten Air France-KLM veel geld

De stakingen bij de Franse tak van luchtvaartmaatschappij Air France-KLM kosten het bedrijf veel geld. In het eerste kwartaal werd een operationeel verlies geleden van 118 miljoen euro. 75 miljoen daarvan was het gevolg van de stakingen. In het eerste kwartaal van 2017 bedroeg het verlies 33 miljoen euro.

Air France-KLM verwacht dat de verliezen verder oplopen. Ook vandaag wordt door werknemers gestaakt.

De piloten van de Franse tak eisen 6 procent meer loon dit jaar. De bonden betogen dat de lonen in 2011 werden bevroren en dat er een inhaalslag moet nodig is. Ook de winstdelingsregeling die de directie biedt, 8000 euro voor piloten en 2400 voor stewards en stewardessen, vinden de Franse pilotenvakbonden te min.

Air France KLM biedt een loonsverhoging van 2 procent dit jaar en tot 2021 nog eens 11 procent. Een substantiŽle verhoging, maar wel uitgesmeerd over meerdere jaren.

Slechte verhoudingen

De stakingen bij de Franse tak verslechteren de verhoudingen binnen de luchtvaartmaatschappij. KLM doet het al jaren beter en verdient meer dan Air France. De schade van de stakingen doen de winst teniet. Bovendien heeft KLM wťl een cao afgesloten met zijn piloten. Die krijgen dit jaar 4 procent meer loon.

Volgens Air France-KLM-topman Janaillac verzwakken en verdelen de stakingen het bedrijf. In een poging om de impasse bij de Franse tak te doorbreken, is het loonbod van de directie voorgelegd aan de werknemers in een online-referendum. Vandaag wordt de uitslag daarvan bekend.

Janaillac heeft zijn lot verbonden aan de uitslag van de stemming: als de Franse werknemers het loonbod van de directie verwerpen, stapt hij op.

Hard gelag

De werkonderbrekingen zijn een hard gelag voor het moederbedrijf, in het bijzonder KLM. De Nederlandse maatschappij profiteerde in de eerste maanden van het jaar van een sterke vraag naar vliegtickets. De gunstige marktomstandigheden leidden ertoe dat het operationele resultaat van KLM bijna verdubbelde tot 60 miljoen euro. De omzet steeg met 7,4 procent tot 2,4 miljard euro.

De totale opbrengsten van Air France-KLM kwamen mede daardoor uit op 5,8 miljard euro. In totaal stapten in het eerste kwartaal 22 miljoen passagiers aan boord van een vliegtuig van Air France-KLM. Dat betekende een stijging met ruim 5 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Opvallend zijn de prestaties van Transavia. Bij die dochter steeg het aantal passagiers met ruim 11 procent.

KLM-topman Pieter Elbers is blij met de cijfers van KLM. "Ondanks de gestegen brandstofprijs is ons operationele resultaat verbeterd. Het is een duidelijk teken dat we samen, door hard werken, onze doelen kunnen bereiken."
Mogelijk staking bij De Lijn tussen 17 en 20 mei

De socialistische en de liberale vakbond bij De Lijn hebben een stakingsaanzegging ingediend voor de periode van 17 mei tot en met 20 mei. Dat bevestigt federaal secretaris Rita Coeck van ACOD Tram-Bus-Metro.
Vakbonden buitenspel: distributiemedewerkers Jumbo kiezen voor regeling werkgever
De distributiemedewerkers van supermarktketen Jumbo hebben in meerderheid gekozen voor een arbeidsregeling van de werkgever. Het akkoord is een nederlaag voor vakbonden FNV en CNV, die de afgelopen maanden vergeefs probeerden tot een nieuwe cao te komen. Eind december bereikte Jumbo een akkoord met de centrale ondernemingsraad en de ondernemingsraad†supply chain, twee organen die binnen het bedrij


Vandaag nieuwe verzoeningspoging tussen directie en vakbonden bij Lidl

Op aandringen van minister van Werk Kris Peeters (CD&V) zitten de directie en de vakbonden van supermarktketen Lidl om 14 uur samen voor een nieuwe verzoeningspoging. Ze hopen er de staking, die al zeven dagen duurt, te kunnen beŽindigen. Dat heeft VTM Nieuws vernomen.
Jumbo-werknemers willen geen cao, vakbonden vangen bot
1 Mei, 08:54 NOS nieuws

Jumbo-werknemers hebben de vakbonden hard afgeserveerd. Een overgrote meerderheid van de werknemers van de distributiecentra van de supermarktketen kiest voor de arbeidsvoorwaardenregeling die de OR heeft afgesproken en niet voor een nieuwe cao. De 3000 medewerkers konden hun stem uitbrengen. Driekwart deed dat en daarvan stemde 96 procent voor de avr.

Het is een zure appel voor de vakbonden. Die wilden een nieuwe cao en hielden acties en stakingen om hun eisen kracht bij te zetten. Maar Jumbo besloot met de OR om tafel te gaan zitten voor een eigen arbeidsvoorwaardenregeling en passeerde daarmee de bonden.

Financieel directeur Ton van Veen is blij met de uitslag. Een avr is moderner en democratischer en doet meer recht aan de werknemers, vindt hij. "Bij een cao sluiten bonden die vaak maar een klein deel van het personeel vertegenwoordigen een akkoord. Dat leggen ze vervolgens opleggen aan anderen. Nu hebben de mensen zich zelf mogen uitspreken."

Uitzendkrachten

Volgens de vakbonden hebben vooral uitzendkrachten voor de avr gestemd en zou het vaste personeel liever een cao willen. "We gaan kijken wat we kunnen doen om alsnog goede arbeidsvoorwaarden af te dwingen", zegt FNV-bestuurder Debbie van Leiden.

Het logistiek personeel krijgt met terugwerkende kracht een loonsverhoging van 1 procent met ingang van 1 februari 2018 en volgend jaar nog een loonsverhoging van 1,5 procent.

De switch van cao naar een avr lijkt een trend te worden. Ook bij Gall&Gall en Action is gekozen voor de avr. Bovendien is de organisatiegraad van vakbonden in de retail doorgaans niet hoog.
N-VA wil vakbonden kunnen laten vervolgen wanneer ze werknemers beletten om aan de slag te gaan
30 April, 11:18 Gazet v. Antwerpen

Kamerlid Wouter Raskin (N-VA) vindt het niet kunnen dat de vakbonden bij Lidl de distributiecentra blokkeren. Hij wil opnieuw het debat aanzwengelen over de rechtspersoonlijkheid van vakbonden, zodat die in de toekomst kunnen worden vervolgd indien ze anderen het recht ontnemen om aan de slag te gaan. ?Een sociaal conflict los je op door sociaal overleg, niet door een wet op de rechtspersoonlijkheid?, reageert coalitiepartner CD&V.
Vakbond blokkeert distributiecentrum Lidl: ?Dit moet een signaal zijn aan de directie?

Zaterdag zijn al voor de vierde dag op rij 106 Lidl-supermarkten in BelgiŽ gesloten. Een verzoeningspoging tussen directie en vakbonden liep vrijdagavond niet goed af. Die vergadering legde wel de verdeeldheid tussen de vakbonden bloot. ?Dit is bijzonder pijnlijk?, klinkt het bij de christelijke vakbond LBC-NVK. De socialistische vakbond BBTK heeft inmiddels distributiecentrum in Genk geblokkeerd. ?Uit solidariteit.?
Overleg bij Lidl levert niets op

Na uren vergaderen is het overleg tussen de vakbonden en de directie van supermarktketen Lidl kort na middernacht afgesprongen. De socialistische vakbond heeft te weinig vertrouwen in het voorstel van de directie. Het is nog niet duidelijk hoeveel winkels vandaag dicht zullen blijven.
Vakbonden tonen hun kleuren aan poorten Lu Mondelez
25 April, 15:30 Gazet v. Antwerpen

Aan de poorten van Lu Mondelez in Herentals wapperden woensdag groene, rode en blauwe vakbondsvlaggen. ?
Werkgevers en vakbonden zetten eerste stevige stap naar flexibele AOW-leeftijd
18 April, 20:18 Volkskrant
Vakbonden en werkgevers hebben voor het eerst samen een vuist gemaakt voor een flexibele AOW-leeftijd. FNV, CNV en Bouwend Nederland hebben in hun nieuwe cao afspraken opgenomen om bouwvakkers met minstens 45†jaar werkervaring eerder dan de officiŽle AOW-leeftijd van hun oude dag te laten genieten. In Nederland liepen pogingen om tot een flexibele AOW-leeftijd te komen tot nu toe steeds stuk. Mini


Vakbonden gaan op 16 mei betogen tegen pensioenbeleid regering-Michel

Op 16 mei gaan de vakbonden ACV, ABVV en ACLVB samen betogen in Brussel, zo raakte dinsdag bekend. De actie kadert in het protest tegen de pensioenhervormingen van de regering-Michel.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be