NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Vakbonden

2News.be / Trefwoorden / Vakbonden

Akkoord gesloten tussen directie en vakbonden bij De Lijn in Vlaams-Brabant
22 Januari, 00:05 Skynet Economie
Er is een akkoord gesloten tussen de directie en vakbonden bij openbaarvervoersmaatschappij De Lijn in Vlaams-Brabant. Dat meldt vakbond ACOD vrijdagavond. De staking wordt stopgezet, alle bussen rijden vanaf morgen/zaterdag normaal gezien weer normaal.


Vakbonden bouwsector vinden tijdelijke werkloosheid per halve dag slecht plan
Een systeem van halve dagen tijdelijke werkloosheid voor weerverlet in de bouwsector, is geen goed plan. Dat zeggen ABVV Bouw en ACV bouw - industrie & energie (ACVBIE) maandag in een reactie op het voorstel van sectorfederatie Embuild.


Vakbonden vragen aandeelhouders tegen bonus van 12 miljoen euro voor CEO Solvay te stemmen
7 December 2023, 00:05 Skynet Economie
De bonus van 12 miljoen euro voor de CEO van Solvay, Ilham Kadri, ligt de vakbonden zwaar op de maag. Ze vragen de aandeelhouders tegen te stemmen.


Vakbonden claimen juridische overwinning tegen Colruyt
7 December 2023, 00:05 Skynet Economie
De vakbonden hebben van de rechtbank in Brussel gelijk gekregen in een juridisch dispuut over een vakbondsactie bij depots van warenhuisketen Colruyt. Dat zegt de christelijke bond ACV Voeding en Diensten in een persbericht.


"Witte rook, maar moeilijk overleg" tussen directie en vakbonden AB InBev
25 November 2023, 00:01 HLN.BE
De vakbonden en de directie van AB InBev hebben een akkoord bereikt over de loons- en arbeidsvoorwaarden. Dat melden vakbonden ABVV en ACV vrijdagavond. De maximale koopkrachtpremie van 750 euro is goedgekeurd, maar de vakbonden blijven ?met een dubbel gevoel? zitten na een ?stroef en moeilijk? overleg.


Vakbonden plannen stakingen en blokkades voedseldepots
12 November 2023, 00:00 De Tijd
10/11 Vakbonden plannen deze maand twee stakingsdagen bij depots die leveren aan supermarkten. De onderhandelingen over een koopkrachtpremie in de voedingsector zitten in het slop. 'Dit ondermijnt de toeko...


Vakbonden plannen betoging in Brussel "tegen bezuinigingen van EU"
8 November 2023, 00:05 Skynet Economie
Maandag vindt in Brussel een vakbondsbetoging plaats tegen Europese besparingsmaatregelen. Het gaat om een initiatief van de Europese vakbondsfederatie ETUC waaraan ook de drie grote Belgische vakbonden zullen deelnemen.


Spoorstakingen - Vakbonden en spoordirectie zitten donderdag opnieuw rond de tafel
8 November 2023, 00:05 Skynet Economie
De vakbonden en de directie van de NMBS zullen donderdag opnieuw rond de tafel gaan, in een poging om een volgende 48 urenstaking in december nog te kunnen afwenden. Beide partijen zullen trachten de sociale dialoog te hervatten. Dat heeft minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) dinsdag gezegd tijdens de Kamercommissie Mobiliteit.


Vakbonden verwerpen verhoging minimumloon textielarbeiders in Bangladesh met 56 procent
8 November 2023, 00:04 Skynet Buitenland
In Bangladesh werd dinsdag een verhoging van het minimummaandloon van de textielarbeiders met 56,25 procent overeengekomen, tot 12.500 taka of omgerekend zowat 104 euro. De vakbonden verwerpen de verhoging.


Septemberverklaring - Vakbonden dienstenchequesector willen dat extra budget integraal naar huishoudhulpen gaat
26 September 2023, 00:04 Skynet Economie
ACV Voeding en Diensten, ABVV Dienstencheques en ACLVB pleiten ervoor dat het bijkomende budget dat de Vlaamse regering uittrekt voor de dienstenchequesector, de huishoudhulpen ten goede komt. Het zijn namelijk niet de bedrijven, maar de huishoudhulpen die de bijkomende middelen het hardst nodig hebben.


Vakbonden luchthaven Charleroi dreigen met staking
21 September 2023, 00:04 HLN.BE
Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij Brussels South Charleroi Airport (BSCA) heeft een stakings- en actieaanzegging ingediend voor een periode van vijftien dagen. Dat bevestigt secretaris van de christelijke bediendebond CNE Yves Lambot woensdag nadat de Franstalige nieuwswebsite ?L-Post? dinsdag het nieuws naar buiten had gebracht. Bonden en directie zijn in conflict over een ?koopkrachtpremie? van 750 euro. De bonden consulteren deze week hun achterban. De directie zegt akte te nemen van de stakingsaanzegging.


Sociale onrust Ryanair - Vakbonden vragen hulp De Croo en Di Rupo in conflict met Ryanair
15 Augustus 2023, 00:06 Skynet Economie
De vakbonden bij Ryanair vragen de federale en Waalse regering om snel in actie te schieten tegen de luchtvaartmaatschappij. Die "stelt zich boven de wet", zeggen ze in een open brief aan de regeringsleiders Alexander De Croo (Open Vld) en Elio Di Rupo (PS).


Pensioenhervorming - Vakbonden stellen premier ultimatum
11 Juli 2023, 00:04 Skynet Economie
De overheidsvakbonden willen een persoonlijk onderhoud met premier Alexander De Croo over de pensioenhervorming. Zonder antwoord binnen 24 uur, zullen ze zich beraden over een reactie, klinkt het in een brief aan de eerste minister.


Leraren willen meer loon, vakbonden maken zich op voor actie
18 Juni 2023, 00:05 NU.NL - Economie
Werknemers in het onderwijs willen een hoger salaris. De onderwijsvakbonden hebben een ultimatum gesteld dat vrijdag afloopt. Wat is er aan de hand?


Vakbonden Vlaams overheidspersoneel trekken vrijdag naar Brussel
17 Juni 2023, 00:06 Skynet Economie
De vakbonden van het Vlaamse overheidspersoneel trekken vrijdag naar Brussel. Ze verzamelen om 11.45 uur met militanten op het Martelaarsplein, zo melden ze donderdagavond in een persbericht.


Extra bescherming vakbonden in betogingsverbod
10 Juni 2023, 00:04 Skynet Economie
Het federale kernkabinet heeft vrijdag overeenstemming bereikt over een aanpassing aan het gerechtelijk betogingsverbod, waarbij sprake is van een betere bescherming van vakbonden en werknemers. Dat werd uit eensluidende bronnen vernomen.


Mogelijke doorbraak VDL en vakbonden
10 Juni 2023, 00:01 AutoBlog

VDL is met de vakbonden tot een mogelijke doorbaak gekomen over de toekomst van Nedcar. VDL Nedcar, oftewel de hele Nederlandse auto-industrie, zit in zwaar weer. Hun grootste – en tevens enige – klant gaat vertrekken en het personeel is ook niet bijster gemotiveerd. De sfeer is er de laatste tijd niet beter op geworden, […]

Dit artikel Mogelijke doorbraak VDL en vakbonden verscheen eerst op Autoblog.nl.




Vakbonden en werkgevers kritisch voor Vlaamse activeringsplannen leefloners
3 Juni 2023, 00:06 Skynet Economie
Vakbonden en werkgevers, verenigd in de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV), willen dat de Vlaamse regering haar plannen om leefloners sneller aan het werk te krijgen, herbekijkt. De Vlaamse regering doorkruist er haar eigen arbeidsmarktbeleid mee in plaats van het te versterken, luidt het in een advies.


Bedrijven en vakbonden adviseren om buiten Europa te gaan kijken voor knelpuntberoepen
20 Mei 2023, 00:06 Skynet Economie
In een advies aan de Vlaamse regering zeggen werkgevers en vakbonden dat meer over de grenzen van de Europese Unie moet worden gekeken om knelpuntjobs - zoals stukadoors en chauffagisten - in te vullen.


Vakbonden blaffen wel, maar bijten niet voor hogere lonen
14 Mei 2023, 00:02 NU.NL - Economie
Vakbonden zetten de onderhandelingen op scherp om meer aandacht te krijgen voor hun zaak: compensatie van het koopkrachtverlies van werknemers. Maar het blijft vaak bij dreigen, want er zijn de laatste tijd veel cao's afgesloten. Van een stakingsgolf is geen sprake.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn