NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Vakbonden

2News.be / Trefwoorden / Vakbonden

Voorlopig geen nieuwe acties van jeugdinstelling De Kempen: vakbonden gematigd tevreden

Nieuw overleg tussen het vakbondsfront van gemeenschapsinstelling voor bijzondere jeugdzorg De Kempen in Mol en het Agentschap Jongerenwelzijn heeft dinsdag ?tegemoetkomingen? opgeleverd die woensdag en donderdag aan het personeel zullen worden voorgelegd. Dat meldt het vakbondsfront. Deze week komt er geen nieuwe stakingsactie, maar mogelijk is er volgende week nog nieuw overleg nodig over meer structurele maatregelen, klinkt het.
Vakbonden Brussels Airlines dreigen met stakingen

?We zijn klaar om te staken. Desnoods houden we vliegtuigen aan de grond.? De drie vakbonden bij Brussels Airlines dreigen in Het Nieuwsblad met stakingen nu moederbedrijf Lufthansa de eigenheid van de Belgische dochter bij het grof vuil wil zetten.
Personeel en vakbonden houden Carrefour dag lang gesloten: ?We voelen ons pionnen in een schaakspel?
2 Februari, 20:24 Gazet v. Antwerpen

Een lint met daarachter een twintigtal personeelsleden verhindert vrijdag dat klanten de Carrefour Hypermarkt in Voortkapel (Westerlo) binnen geraken. Het is de enige Carrefour-winkel die vrijdag actie voert.
Vakbonden: we leggen Volkswagen stil
2 Februari, 09:18 AutoBlog
Het gaat natuurlijk allemaal om geld. Een opmerkelijke situatie gister in de fabrieken in Wolfsburg. Zo’n 20.000 medewerkers stopten twee uur lang met het uitvoeren van hun taken. Een eerste kleine staking om de directie te laten voelen dat het menens is: 2,2% salarisverhoging is te weinig. Ze willen 6%, een beter pensioen en meer […]


Vakbonden starten donderdagavond 36 urenstaking in gevangenissen

In de gevangenissen starten de cipiers donderdagavond om 22 uur met een staking die tot zaterdagochtend 6 uur loopt. Al de hele week wordt in de gevangenissen actie gevoerd tegen het personeelstekort: cipiers werken sinds maandag twee uur minder per dag. Voor volgende week vrijdag staat opnieuw een staking gepland.
Vakbonden houden rekening met spontane acties bij Carrefour
1 Februari, 13:12 Gazet v. Antwerpen

In de door het herstructureringsplan getroffen Carrefour-winkels zijn donderdagmiddag personeelsvergaderingen aan de gang. Daags na een eerste ?gespannen? ondernemingsraad tussen directie en vakbonden, ?kunnen we niet uitsluiten dat er in de komende dagen spontane acties komen in de getroffen winkels.?
"Rumoerige" eerste bijeenkomst van vakbonden en directie Carrefour
31 Januari, 19:36 Skynet Belgie
Bij Carrefour hebben vakbonden en directie voor het eerst samengezeten na de aankondiging van de zware herstructurering bij de winkelketen. Volgens de bonden ging het er soms "rumoerig" aan toe en was de sfeer bij momenten "gespannen". De directie kondigde onder meer aan dat ze in alle Hypermarkten selfkassa's wil installeren.


Brussels minister Gosuin ontvangt directie en vakbonden Carrefour
30 Januari, 00:18 Skynet
De Brusselse minister van Werk en Economie Didier Gosuin (DťFI) ontvangt morgen de directie van Carrefour. Donderdag komen de syndicale vertegenwoordigers langs. Beide afspraken vinden omstreeks 16.30 uur plaats, zo meldt zijn kabinet.


Vakbonden starten acties in gevangenissen
29 Januari, 06:36 De Tijd
06:19 In alle Belgische gevangenissen starten de vakbonden vanaf maandag met een reeks acties om het personeelstekort aan te klagen. Vrijdag volgt er mogelijk een 24 urenstaking.


Vakbonden en collectief van koeriers zetten maandag overleg met Deliveroo voort
26 Januari, 22:30 Skynet
Maaltijdbezorger Deliveroo heeft vrijdagavond tijdens een verzoeningsbureau een eerste keer samengezeten met de vakbonden en het collectief van koeriers. Het overleg kwam er nadat het collectief twee dagen lang het gebouw van Deliveroo in Elsene had bezet. Maandag om 19.00 uur komen de partijen opnieuw samen.


Staking Aviapartner op Brussels Airport voorbij
26 Januari, 23:24 De Tijd
22:45 Bij bagageafhandelaar Aviapartner hebben vakbonden en directie vrijdagavond een akkoord bereikt.


Vakbonden in shock door banenverlies bij Carrefour: ?Hier zullen zich drama?s afspelen?
25 Januari, 18:36 Gazet v. Antwerpen

De vakbonden zijn erg hard geschrokken van de aangekondigde herstructurering bij Carrefour. Bij de winkelketen staan 1.233 banen op de tocht, en bovendien wil de directie twee hypermarkten al in juni sluiten.?Dit is een sociaal bloedbad.?
Sanering Carrefour treft BelgiŽ onverwacht hard
26 Januari, 01:12 De Tijd
01:00 De hypermarkten in Genk en Luik sluiten, vier andere winkels moeten krimpen.


Pensioenstaking niet "aan orde van de dag" voor christelijke en liberale vakbonden
24 Januari, 01:30 Skynet Economie
Voor de christelijke en liberale vakbonden is een staking "niet aan de orde van de dag", zo is vernomen bij ACV en ACLVB. De socialistische vakbond had eerder vandaag gevraagd dat de federale regering haar pensioenplannen intrekt. Gebeurt dat niet, dan kan uiteindelijk een staking volgen.


Ryanair biedt piloten loonsverhoging maar erkent vakbonden nog niet
19 Januari, 13:30 Skynet Belgie
De top van lagekostenmaatschappij Ryanair heeft vandaag een loonsverhoging van ongeveer 14 procent voorgesteld voor de in BelgiŽ gebaseerde piloten. Maar dat is voor de vakbonden onvoldoende. Zij willen erkend worden, een vraag die Ryanair belooft "in overweging te nemen". Eind februari volgt een nieuwe overlegronde.


Vakbonden De Lijn dreigen met staking
16 Januari, 18:18 Gazet v. Antwerpen

De vakbonden bij De Lijn dienen een stakingsaanzegging in. Die loopt tot raad van bestuur van 24 januari, waar herstructureringsplan besproken wordt.
Vakbonden vragen engagementen voor ze pensioendebat aanvatten
16 Januari, 00:06 Skynet Belgie
De vakbonden zijn geen voorstander van het pensioen met punten, dat ze bestempelen als "duur, ondoeltreffend en nefast voor de werknemers", blijkt uit een gemeenschappelijk persbericht van ABVV, ACV en ACLVB. Maar vooraleer ze het debat over de toekomst van het Belgische pensioenstelsel willen aanvatten, vragen ze eerst voorafgaande engagementen. "Tot op vandaag heeft de minister daar echter geen gevolg aan gegeven", betreuren de bonden.


Vakbonden en regering halen hard uit tijdens betoging tegen pensioenplannen
19 December 2017, 22:24 Gazet v. Antwerpen

Tienduizenden betogers ?tegen het pensioengeknoei? hebben een bitse communicatieoorlog ontketend tussen de regering en de vakbondsleiding. Premier Michel verwijt de bonden dat ze ?fake news en leugens verspreiden? om de mensen bang te maken. Tegelijk belooft hij dat zijn regering meer inspanningen zal leveren om de bevolking te informeren over de pensioenhervormingen.
Premier Michel haalt uit: ?Vakbonden proberen angst te zaaien met leugens?
19 December 2017, 11:00 Gazet v. Antwerpen

Het zal u niet ontgaan zijn: de christelijke en socialistische vakbonden hebben vandaag een betoging georganiseerd tegen het ?het pensioengeknoei? van de regering-Michel. Vanuit verschillende hoeken uit de politiek is er kritiek gekomen op de initiatiefnemers. Onder meer van premier Charles Michel. Volgens hem verspreiden de vakbonden leugens.
Vakbonden willen geld zien van Jumbo voor 'breken staking'
19 December 2017, 08:36 NOS nieuws

Vakbonden CNV en FNV eisen een half miljoen euro schadevergoeding van Jumbo voor het breken van het stakingsrecht. Komt de supermarktketen niet voor 4 januari over de brug, dan stappen de bonden naar de rechter.

Tijdens de stakingen bij het distributiecentrum van Jumbo in Woerden eerder dit jaar - in de week voor Pasen - zou de leiding van het bedrijf tegen de regels in hebben geschoven met uitzendkrachten. Die stonden in eerste instantie ingeroosterd bij de afdeling kruidenierswaren, maar werden uiteindelijk ingezet op de afdeling vers, waar werknemers juist het werk hadden neergelegd.

Het breken van de staking is volgens de bonden ook door de Inspectie SZW geconstateerd. Behalve Jumbo heeft ook OTTO WorkForce een claim aan de broek gekregen. De uitzendorganisatie zou uitzendkrachten hebben laten werken op plekken waar werd gestaakt, terwijl OTTO wist van de acties.

De rekening van 500.000 euro is deels bedoeld om de organisatiekosten van de staking te kunnen compenseren. Daarnaast is er volgens de bonden sprake van imagoschade.

Publiciteit

Jumbo verwijt de bonden publiciteit te zoeken met een claim die op geen enkele wijze financieel is onderbouwd. Het bedrijf spreekt met klem tegen dat tijdens de stakingen in de week voor Pasen moedwillig de stakingswetgeving is geschonden.

Wel erkent het supermarktbedrijf dat in een aantal gevallen bij de inzet van uitzendkrachten onrechtmatigheden zijn geconstateerd. Volgens Jumbo is het echter niet realistisch om aan te nemen dat je met acht uitzendkrachten, waarover in het rapport van Inspectie SZW wordt gerept, een staking kunt breken en een groot distributiecentrum met in totaal circa zevenhonderd medewerkers in bedrijf kunt houden.

Niettemin zal Jumbo onderzoek doen binnen de eigen organisatie. Ook gaat de grootgrutter in overleg met uitzenders over de kwestie.

Topje ijsberg

Debbie van Leiden van FNV Handel reageert in het NOS Radio 1 Journaal op de ontkenning van Jumbo: "Het gaat niet om die acht mensen. Het is het topje van de ijsberg. Het gaat erom dat er stakingsbrekers zijn ingezet en daarmee kom je aan een fundamenteel recht van werknemers die in actie zijn en een geschil hebben met hun werkgever."Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be