NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Uur


Autistische jongen (6) is dagelijks 4 uur onderweg naar school: ?Dit houdt Nathan niet vol?
Vrijdag, 19:48 Gazet v. Antwerpen

De 6-jarige Nathan Vergauwen uit Bornem moet elke dag vier uur lang op de bus zitten die hem naar zijn school in Antwerpen en weer naar huis brengt. ?Die toestand wordt stilaan onhoudbaar. Nathan vertrekt elke ochtend om half zeven en is pas om half zes weer thuis. Zijn leven bestaat alleen nog uit slapen en naar school gaan?, klagen zijn ouders.
Een drum-?n-bassfeestje van achttien uur lang

Een drum-'n-bassfeest van 18 uur lang, met drie podia en zo?n 35 artiesten, dat is wat muziekliefhebbers dit weekend mogen verwachten op het Kiel. Voor de organisatoren, een vriendengroep die al bijna drie jaar evenementen opzet, is dit het eerste grote festival.
Europese leiders: techbedrijven moeten terroristische inhoud binnen 2 uur wissen
Woensdag, 12:24 Tweakers
De leiders van het Verenigd Koninkrijk, ItaliŽ en Frankrijk, roepen woensdag techbedrijven op om terroristisch materiaal sneller van hun platforms te verwijderen. Ze willen dat dergelijke inhoud binnen een tot twee uur wordt gewist.


'Extremistische content sociale media binnen twee uur verwijderd'
Woensdag, 10:30 NOS nieuws

Facebook, YouTube, Twitter en Microsoft moeten extremistische content binnen twee uur gaan verwijderen. Als ze dat niet lukt, kunnen ze een boete krijgen. Dat gaan de regeringsleiders van Groot-BrittanniŽ, Frankrijk en ItaliŽ vandaag voorstellen tijdens een overleg bij de Algemene Vergadering van de VN.

De drie landen willen dat de techbedrijven sneller actie ondernemen dan nu het geval is. De grens ligt nu op 24 uur. Dat is voor de bedrijven soms al een worsteling, zegt de politieke nieuwssite Politico.

Volgende week zullen de EU-landen tijdens een top over digitale zaken in Talinn hier nog verder over praten. Ook wordt erover gesproken tijdens de G7-top in oktober.

Druk wordt groter

De vraag is dus of het wel lukt om binnen twee uur de content te verwijderen. De landen willen dit omdat de verspreiding volgens hen vooral de eerste twee uur plaatsvindt. Bij het overleg zijn ook vertegenwoordigers van de techbedrijven aanwezig. Zij hebben recentelijk samen de Global Internet Forum to Counter Terrorism gevormd om zo content beter aan te kunnen pakken.

Op vragen van de NOS over de nieuwe tijdslimiet zeggen de techbedrijven in een gezamenlijke verklaring "er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de platforms niet worden gebruikt voor het verspreiden van terroristische content". Over de nieuwe eisen wordt vooralsnog niets gezegd.

Er is al maanden discussie over de snelheid waarmee techbedrijven extremistische content verwijderen. Brussel zei al eerder dat dat niet snel genoeg gaat, al is er wel verbetering zichtbaar.

Verder en sneller

De Britse premier May ziet dat er aandacht voor is vanuit techbedrijven, maar is van plan om ze vandaag aan te moedigen "verder en sneller te gaan" om zo terreurgroepen zoals IS te stoppen. "Terroristen weten dat hun propaganda eerder wordt verwijderd en doen dus hun best om dit steeds sneller te doen, zodat ze het verwijderen voorblijven."

Twitter liet eerder vanochtend weten dat het de eerste zes maanden van dit jaar bijna 300.000 accounts heeft verwijderd die "terrorisme promoten". Volgens persbureau Reuters is dat een daling van 20 procent ten opzichte van zes maanden daarvoor. Volgens Twitter wordt driekwart van de accounts gesloten voordat de eerste tweet is geplaatst.

In december vorig jaar kondigden de bedrijven aan een gezamenlijke database aan te maken waar extremistische foto's en video's in worden geplaatst. Dit zorgt ervoor dat als Facebook iets tegenkomt, Twitter er bijvoorbeeld sneller iets aan kan doen.
Orkaan Maria spaart Sint-Maarten, raast op Puerto Rico af
Woensdag, 04:30 Volkskrant
Orkaan Maria is in de nacht van dinsdag op woensdag voorbij Sint-Maarten getrokken, op het eerste gezicht zonder al te veel schade aan te richten. De orkaan neemt in het Caribisch gebied nog steeds in kracht toe. Orkaan Maria is al een orkaan van de vijfde categorie en extreem gevaarlijk. Volgens het Amerikaanse National Hurricane Center geven de laatste metingen met een Hurricane Hunter-vliegtuig


Nieuwe burgemeester liep om 07.00 uur al door Haagse binnenstad
Dinsdag, 11:18 NOS nieuws

Het is vandaag de eerste Prinsjesdag onder de nieuwe burgemeester van Den Haag, Pauline Krikke. Zij volgde in maart van dit jaar Jozias van Aartsen op. Het is meteen ook de zwaarst beveiligde Prinsjesdag ooit.

Krikke liep vanmorgen om zeven uur al door de Haagse binnenstad om te controleren of het goed gaat met de voorbereidingen. De binnenstad is dit jaar streng beveiligd. Maar het is ook feest, benadrukt zij. Ze mocht op het vroege tijdstip de eerste Oranjefans al begroeten.

Om aanslagen te voorkomen zijn bijvoorbeeld poortjes en slagbomen geplaatst. Krikke spreekt van "inrijbeperkende maatregelen". Mensen met een grote tas of rugzak worden gecontroleerd. En daarnaast zijn er nog veel onzichtbare maatregelen, verzekert de burgemeester.

Luidruchtig protest

Er gaan geruchten dat Pegida een luidruchtig protest wil houden. Krikke zegt daar niet op voorhand tegen op te treden. "We kijken goed wat er langs de route gebeurt, we kijken of er mensen zijn die hun visie duidelijk willen maken en of dat goed en veilig kan. En als dat niet zo is, grijpen we in."

Krikke kwam op haar ochtendlijke wandeling toevallig haar voorganger tegen, die nu commissaris van de koning in Drenthe is. "Toen hebben we even gewisseld hoe dit voelt als burgemeester", zei zij vanmorgen op Radio 1.

"En ik deel met hem het gevoel van spanning. Als zo'n feestelijke, maar voor de veiligheid intensieve dag, straks achter de rug is en alles is goed gegaan, slaak ik een zucht van verlichting."

Van der Laan

Krikke zit vanmiddag in de Ridderzaal om naar de Troonrede te luisteren. Ook heeft ze een bijeenkomst van de G4, de vier grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht). "Helaas, en dat vind ik echt heel verdrietig, kan Eberhard van der Laan daar niet bij zijn. Ik heb hem gisteren een sms gestuurd, dat ik vurig en hardnekkig blijf hopen op een wonder. Ik zal hem echt heel erg missen vandaag."
Brandweer drie uur in de weer om penis uit halterschijf te bevrijden
15 September, 19:30 Skynet
Hoe het is kunnen gebeuren is officieel nog onduidelijk, maar in de Duitse stad Worms is een man met zijn penis in de opening van een 2,5 kilo wegende halterschijf blijven steken. De brandweer is eraan te pas gekomen om het zaakje te klaren.


'Chaos bij Berlijnse politie na aanslag op kerstmarkt'
15 September, 17:24 NOS nieuws

De politie heeft na de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn urenlang verzuimd een opsporingsactie op touw te zetten en zo kostbare tijd verspeeld. Na de aanslag heerste er vooral chaos, schrijft het Duitse Focus Online op basis van het afsluitende onderzoeksrapport van de Berlijnse politie. Bij de aanslag met een vrachtwagen kwamen op 19 december vorig jaar twaalf mensen om het leven en raakten 66 mensen gewond.

Noch het hoofdbureau, noch de politiecommandant ter plekke nam het initiatief tot opsporingsmaatregelen, staat in het rapport. Deels kwam dat doordat de politie ervan uitging dat de dader al gepakt was.

Kort na de aanslag werd een Pakistaanse man opgepakt, maar die bleek er niets mee te maken te hebben. In het rapport staat dat de ontoereikende kennis van de verantwoordelijke politiecommandant ertoe leidde dat er pas na drie uur een uitgebreide zoektocht werd opgestart.

Blunders

De beschrijving van de situatie in de uren na de aanslag is vernietigend. Op locatie heerste chaos en ontbrak het aan informatie. Politieagenten hadden een half uur na de aanslag nog geen idee wie de leiding had en handelden grotendeels intuÔtief, staat in het rapport. Dat er op locatie genoeg agenten waren, kwam vooral doordat velen zich vrijwillig bij de plaats van de aanslag meldden.

Door de politieblunders had de dader, Anis Amri, uren de tijd om weg te komen. Hij vluchtte via Nederland en Frankrijk naar ItaliŽ, waar hij uiteindelijk door de politie werd doodgeschoten.

Berlijnse politici maken zich zorgen over het gebrek aan leiding bij de politie na zo'n ingrijpende gebeurtenis. Marcel LŁthe van de liberale partij FDP zegt tegen Focus Online: "Het falen van de politieleiding is op zich al erg genoeg, maar het maandenlange verzwijgen van deze fouten tegenover het Berlijnse parlement en de media maakt dat de positie van de top van de Berlijnse politie onhoudbaar is geworden."
Babysit duurder: kost gemiddeld 8,56 euro per uur
14 September, 09:48 Gazet v. Antwerpen

De tarieven voor een babysit zijn licht gestegen, tot gemiddeld 8,56 euro per uur. Dat blijkt uit een analyse van de tarieven van 45.000 babysitters die hun diensten aanbieden op het online platform Yoopies.
Nieuwe studie raadt aan: ?Beweeg elk half uur een beetje, dan leef je langer?
13 September, 17:24 Gazet v. Antwerpen

Dat te lang zitten slecht is voor de gezondheid en het risico op vroegtijdig overlijden aanzienlijk doet toenemen is geen geheim. Een nieuw onderzoek, verschenen in het vakblad Annals of Internal Medicine, bevestigt de theorie en roept mensen op om elk half uur vijf minuten matig intensief te bewegen.
Storm raast over ons land: code geel, rukwinden tot 100 kilometer per uur aan de kust
12 September, 14:12 Gazet v. Antwerpen

Het wordt een stormachtige nacht. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een waarschuwing uitgestuurd dat het aan de kust gaat stormen met rukwinden tot 100 kilometer per uur. Aan de kust geldt een code oranje, in de rest van het land geldt code geel.
11 September, 00:06 Skynet Buitenland
24H Portimao: GRT Grasser Racing Team-Lamborghini gaat als leider vierde uur in
26 Augustus, 23:00 Autosport
Na drieŽnhalf uur in de eerste editie van de Hankook 24H PORTIMAO rijdt de GRT Grasser Racing Team-Lamborghini HuracŠn GT3 (#963, Christoph Lenz/Roberto Pampanini/Milos Pavlovic/Rik Breukers/Mauro Calamia) aan de leiding met een voorsprong van 30 seconden op de Wochenspiegel Team Monschau-Ferrari 488 GT3 (#488, Georg Weiss/Oliver Kainz/Jochen Krumbach/Nico Menzel. Milos Pavlovic, die de start in de GRT Grasser Racing Team-Lamborghini voor zijn rekening nam, veroverde direct bij de start de eerste plaats van Matteo Malucelli in de van pole-position gestrarte Scuderia Praha-Ferrari 488 GT3 (#11, Jiri Pisarik/Josef KrŠl/Matteo Malucelli). Het Tsjechische team is teruggevallen naar de derde positie, maar rijdt nog wel in dezelfde ronde als de leiders. Diverse A6-Am-teams volgen op korte afstand en wachten op hun kans om te kunnen toeslaan.


Aapje zit uur lang vast in kooi van leeuwen in Olmense Zoo
25 Augustus, 18:30 Gazet v. Antwerpen

In de Olmense Zoo is een aap bijna opgegeten door leeuwen. De gibbon was uit zijn kooi geglipt en kwam uitgerekend bij vier jonge leeuwen terecht.
Amerikaanse staat Texas bereidt zich voor op orkaan Harvey
25 Augustus, 13:49 NOS nieuws

In de Amerikaanse staat Texas bereiden miljoenen mensen zich voor op de komst van orkaan Harvey. Die groeide vanmorgen uit tot een orkaan in de categorie 2 en de verwachting is dat hij doorgroeit tot categorie 3.

Over ongeveer 24 uur komt Harvey aan land, zo'n 160 kilometer ten zuiden van Houston. In Texas is het dan nacht.

Het is bijna 12 jaar geleden dat de VS door zo'n zware orkaan werd getroffen. In 2005 leidde Wilma tot 22 doden in Florida. Ook in HaÔti, Cuba, Jamaica en Mexico kwamen toen mensen om het leven.

Evacuaties

In zeven plaatsen in Texas hebben tienduizenden mensen het bevel gekregen een veilig heenkomen te zoeken. In een nog wijdere regio is er alleen een advies om te vertrekken. In Corpus Christi, de grootste stad in de omgeving, zijn uit voorzorg tien ernstig zieke kinderen overgeplaatst naar een ziekenhuis in Fort Worth, 650 kilometer verder.

Verwacht wordt dat de orkaan gepaard gaat met veel regen. Ook Houston, de vierde stad van de VS, krijgt te maken met extreme regenval en overstromingen. Inwoners krijgen het advies voor ongeveer een week eten en drinken in huis te hebben.

In de Golf van Mexico, waar Harvey zich nu bevindt, zijn werknemers van de olieplatforms geŽvacueerd. Ook Shell heeft een platform ontruimd. De staten Louisiana en Texas hebben de noodtoestand uitgeroepen.

Harvey begon vorige week als een tropische storm in de buurt van de Bovenwindse Eilanden. De storm verplaatste zich over de Caribische Zee en leek in eerste instantie op te lossen toen hij dinsdag aankwam op het Mexicaanse schiereiland Yucatan. Maar een dag later werd Harvey 'herboren' en ontwikkelde de storm zich tot een orkaan.

Het warme water van de Mexicaanse Golf draagt bij aan de groei van de orkaan. Om een orkaan te laten groeien, moet de zeewatertemperatuur minimaal 26 graden zijn. Op de plek waar Harvey zich nu bevindt is het zeewater meer dan 30 graden.
Autodieven slaan elk uur van de dag toe
25 Augustus, 13:31 AutoBlog
In Nederland wordt op jaarbasis gemiddeld elk uur van de dag een auto gestolen. Dat blijkt uit de cijfers van het aantal autodiefstallen in 2016. In totaal werden afgelopen jaar 9.179 auto?s ontvreemd. Maar, hoe gek het misschien ook klinkt: er is reden voor optimisme. Het is voor de eerste keer dat dit totaal over […]


Honderden Nederlanders al 17 uur gestrand in trein
19 Augustus, 18:00 NOS nieuws

Het Sziget-festival in Boedapest is voor honderden Nederlanders anders geŽindigd dan verwacht. De trein waarmee zij van Hongarije naar Nederland reizen staat al sinds vannacht stil. Naar verwachting gaat de treinreis al met al 42 uur duren.

Door hevig noodweer in Oostenrijk brak een bovenleiding. Daardoor kwam de trein met 900 passagiers, vooral Nederlanders, stil te staan bij station Andorf in Oostenrijk. Jochem Giesen uit Leiden is onder de passagiers. Hij dacht in eerste instantie dat de trein snel weer in beweging zou komen. "Er werd eerst gedacht dat het een uurtje ging duren. Ik ging slapen en zag toen ik wakker werd dat we nog niets waren opgeschoten."

17 uur stilstand

De vermoeide festivalbezoekers vertrokken gisteren om 15.15 uur uit Boedapest. Zij kochten hun kaartje voor de Nederlandse festivaltrein bij Festival.Travel. Volgens die organisatie zou de trein om 17.00 uur weer vertrekken, maar hij staat nog stil. De reizigers komen op z'n vroegst morgenochtend om 06.00 uur aan op eindstation Amersfoort.

Een gelukje voor de gestrande reizigers is dat de trein stilstaat op een station. Ze kunnen dus naar buiten om de benen te strekken of wat te kopen bij de plaatselijke supermarkt. De sfeer in de trein is goed, zegt Jochem. "We kunnen een beetje Netflix kijken en kaartspelletjes spelen."

Festival.Travel heeft geprobeerd om de treinreizigers zo snel mogelijk weg te krijgen, maar dat is niet gelukt, vertelt woordvoerder Ruud Bongaerts. "Voor en achter de trein staan andere treinen, dus we kunnen geen kant op", zegt hij. "Ook hebben we geprobeerd om bussen naar de trein te krijgen, maar de situatie is door het noodweer zo slecht in Oostenrijk dat de bussen daar niet kunnen komen."

Festivalbezoeker Giesen vond het regenachtige weer in eerste instantie helemaal niet erg. "Tijdens het festival was het erg warm, dus de regen was wel lekker verkoelend."

Maar het weer sloeg snel om met windstoten van 120 kilometer per uur, hevige regenval en blikseminslag. Daardoor is het treinverkeer bij de Oostenrijks-Duitse grens dus stilgelegd. In Oostenrijk kwamen twee mensen om en raakten zo'n honderd mensen gewond toen een feesttent instortte.

Nieuwe vrienden

Op Twitter vragen treinreizigers om restitutie. Aan die oproep wordt waarschijnlijk geen gehoor gegeven. "Het is overmacht", zegt Bongaerts van Festival.Travel. "Als je kijkt naar wat er gisteren is gebeurd, zie je dat het niet zomaar een stormpje is geweest. We hebben geluk gehad dat we veilig zijn."

Giesen bekijkt het van de positieve kant. "We zitten hier met goede vrienden. Zelf ben ik met ťťn vriend gekomen, en nu heb ik al een paar nieuwe vrienden gemaakt."
Parkeren wordt in Nederland steeds duurder - in Amsterdam betaalt u 5 euro per uur
18 Augustus, 12:54 Volkskrant
De prijs van parkeren in de grote stad is in de afgelopen jaren flink gestegen. Het† kost nu 13 procent meer dan vijf jaar geleden. Het gemiddelde prijsniveau in Nederland steeg in die periode met 6 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Detailhandel Nederland naar parkeren op straat in 36 Nederlandse steden. De gemiddelde parkeerprijs in die steden steeg in vijf jaar van 2,31 euro naar 2,61 euro.


Filipijnen voeren oorlog tegen drugs op: 60 doden in 48 uur
17 Augustus, 22:48 Volkskrant
In korte tijd hebben de Filipijnen hun 'war on drugs' geÔntensiveerd. En als het aan president Duterte ligt zijn mensenrechtenactivisten het volgende doelwit. De geweldscampagne van de Filipijnse politie is deze week opnieuw in volle hevigheid losgebarsten. President Rodrigo Dutertes 'oorlog tegen drugs' leek te zijn geluwd, maar dat bleek schijn. Begin deze week werden in twee nachten in totaal z


Duo breekt in Oetingen (Gooik) duurrecord 'BBQ in team' met 10 uur
15 Augustus, 16:48 Skynet
Jo Vinck en BjŲrn Bouquiaux hebben een nieuw wereldrecord gevestigd op het aantal uren 'barbecueŽn in team'. Dat record stond op naam van de Fielosofen uit Torhout met een tijd van 41 uur en 3'. Het Oetingse duo stond op het Kerkplein van Oetingen (Gooik) van zondag 13 augustus om 10 uur tot vandaag rond 15 uur liefst 51 uur, 51' en 51' seconden onafgebroken aan de barbecue.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be