NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Uplace

2News.be / Trefwoorden / Uplace

Bonte: 'Vervang Uplace door recreatiebos'
29 December 2017, 09:06 De Tijd
08:33 Hans Bonte (sp.a), de burgemeester van Vilvoorde, stelt voor Uplace definitief te begraven en te vervangen door een recreatiebos.


Hans Bonte: "Maak van Uplace een recreatiebos"
29 December 2017, 07:42 Skynet Belgie
Burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (sp.a) ziet nog maar één oplossing voor het Uplace-dossier: het belevingscentrum volledig afschaffen en er in de plaats een recreatiebos inrichten. Dat schrijft De Standaard vandaag.


Uplace - "Bereid om met burgemeesters Machelen en Vilvoorde in gesprek te gaan"
23 December 2017, 19:30 Skynet
Bij de toelichting van de Vlaamse superministerraad kwam zaterdag ook even Uplace aan bod. Minister-president Geert Bourgeois richtte zich daarbij tot Vilvoorde en Machelen. "We hebben via de media vernomen dat de burgemeesters van Vilvoorde en Machelen vragende partij zijn om zelf een initiatief te nemen. Wij zijn als Vlaamse regering bereid om met hen daarover in gesprek te gaan."


Louis Tobback verheugd over arrest Uplace maar op zijn hoede voor nieuw N-VA-maneuver
22 December 2017, 17:00 Skynet
"Dit arrest is een fantastisch kerstcadeau voor de handelaars in Leuven, Mechelen en Vilvoorde. Gezien de manier echter waarop Bart Verhaeghe de N-VA in zijn zak heeft en de onvoorstelbare ijver van deze partij om toch iets van Uplace te realiseren, ben ik echter op mijn hoede voor nieuwe maneuvers". Dat stelt Leuvens burgemeester Louis Tobback als reactie op het arrest waarmee de Raad van State het GRUP voor de realisatie van Uplace vernietigde.


Koen Van den Heuvel: "Einde verhaal voor Uplace"
22 December 2017, 14:36 Skynet
Als het van CD&V-fractieleider Koen Van den Heuvel afhangt, moet de Vlaamse regering een kruis maken over het Uplace-project in Machelen. "We hebben altijd gezegd dat het bij de vernietiging door de Raad van State einde verhaal zou zijn", zo zegt Van den Heuvel aan Belga.


22 December 2017, 13:30 Skynet Belgie
Uplace: "Hopen dat Bart Verhaeghe stekker uit project van verleden trekt" (Katia Segers)
22 December 2017, 13:30 Skynet Belgie
Vlaams parlementslid Katia Segers roept Uplace-topman Bart Verhaeghe op "de stekker" uit Uplace te trekken en niet "halsstarrig vast te houden aan zijn project uit het verleden". Ze vraagt Verhaeghe ook om geen nieuwe vergunningsprocedure te starten en zo "de ontwikkeling van de hele regio voor nog minstens zeven jaar te gijzelen". Dat zegt de sp.a-politica in een reactie op de vernietiging van het GRUP door de Raad van State.


Björn Rzoska over vernietiging GRUP Uplace: "Over en uit voor megalomaan project"
22 December 2017, 12:48 Skynet
De vernietiging van het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) voor Uplace is de doodsteek voor het omstreden winkelcentrum. Dat zegt Groen-fractievoorzitter in het Vlaams parlement Björn Rzoska. "Dit is over en uit voor een megalomaan project dat nefast is voor gezondheid en stedelijke handelskernen."


Raad van State vernietigt ruimtelijk plan Uplace
22 December 2017, 11:54 De Tijd
11:27 De Raad van State vernietigt in een arrest het gewestelijk ruimtelijk plan waar het shoppingcentrum Uplace in Machelen moet komen.


Raad van State vernietigt Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan voor Uplace
22 December 2017, 11:42 Skynet Belgie
De Raad van State heeft het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) voor Uplace vernietigd. Volgens de Raad van State voorzien de nieuwe ruimtelijke plannen geen reductie maar een "substantiële toename" van de toegelaten handelsoppervlakte in de Uplace-zone. "Aldus blijkt er een onjuiste verantwoording te zijn gegeven om geen tramlijn op te leggen en om het milieueffectrapport uit 2010 te gebruiken", staat in het arrest.


Uplace splijt nu ook coalitie in Vilvoorde
21 December 2017, 16:36 De Tijd
16:19 Coalitiepartner Open VLD pikt het niet dat burgemeester Hans Bonte (sp.a) gesprekken had met Uplace over een altneratief zonder het schepencollege daarover in te lichten.


Hans Bonte: "Ik heb mij in alle contacten steeds hard verzet tegen Uplace light"
21 December 2017, 15:06 Skynet
Vilvoords burgemeester Hans Bonte (sp.a) bevestigt dat hij tot tweemaal toe over 'Uplace light' contacten gehad heeft met twee mensen van Uplace en met Wim Van Asschot, die door minister van Economie Philippe Muyters was aangesteld als bemiddelaar. "Die contacten kwamen telkens tot stand op hun vraag. Ik heb hierin steeds zeer duidelijk gemaakt dat ook deze Uplace light voor Vilvoorde totaal niet door de beugel kon", aldus Bonte.


Burgemeesters hebben zelf met Uplace aan tafel gezeten om alternatief te bespreken
21 December 2017, 14:48 Gazet v. Antwerpen

De SP.A-burgemeesters van Machelen en Vilvoorde, Jean-Pierre De Groef en Hans Bonte, hebben zelf aan tafel gezeten met Uplace om te spreken over een alternatief project. Dat zeggen verschillende bronnen op basis van documenten waarvan de vertrouwelijkheid donderdag is opgeheven.
Jo De Ro (OPen Vld): "Het is niet de Vlaamse regering die Uplace light heeft uitgevonden"
21 December 2017, 10:54 Skynet
Vlaams parlementslid voor Open Vld Jo De Ro spreekt tegen dat de Vlaamse regering of minister Philippe Muyters (N-VA) actief ijvert voor de realisatie van Uplace light. Parlementsleden van sp.a en Groen zeggen dat op basis van de verslagen van de stuurgroep die de brownfieldconvenant rond Uplace begeleidt. Volgens De Ro gaat het om een "selectieve lezing". "De conclusie kan niet zijn dat het de Vlaamse regering is die uplace light heeft uitgevonden", zegt hij.


Oppositie zet Muyters onder druk over Uplace light
21 December 2017, 04:54 Skynet
Heeft de Vlaamse regering en met name Philippe Muyters (N-VA) de voorbije maanden achter de schermen actief geijverd voor de realisatie van Uplace light? Volgens oppositiepartijen sp.a en Groen blijkt dat alvast uit de verslagen van de vergaderingen van de stuurgroep die de brownfieldconvenant opvolgt. Het kabinet van minister-Muyters ontkent dat en is de "verdachtmakingen beu". "We hebben rond Uplace altijd puur de letter van de wet gevolgd", klinkt het.


Muyters heeft "geen enkel voorstel gedaan aan regering" over Uplace
8 December 2017, 09:48 Skynet
Dat Vlaams minister van Economie Philippe Muyters (N-VA) een soort 'Uplace Light' heeft voorgesteld aan zijn collega's binnen de regering om het dossier uit het slop te trekken, klopt niet. Dat zei de minister vandaag in De Ochtend op Radio 1. "Bemiddelaar Wim Van Asschot heeft gesproken met de verschillende stakeholders en daarover een rapport gemaakt, dat ik heb overgemaakt aan mijn collega's binnen de regering."


Hans Bonte noemt Uplace light 'onverteerbaar'
8 December 2017, 10:06 De Tijd
09:57 Ook de komst van een eventueel 'Uplace light', dat een derde kleiner is dan gepland, is voor de burgemeester van Vilvoorde, Hans Bonte (sp.a), 'onverteerbaar'.


Uplace: "Constructief gezocht naar meest maatschappelijk relevante oplossingen"
8 December 2017, 09:12 Skynet
"Tijdens de onderhandelingen werd constructief gezocht naar de meest maatschappelijk relevante oplossingen voor de reconversiezone Vilvoorde-Machelen." Dat zegt CEO Jan Van Lancker van Uplace vandaag naar aanleiding van het plan voor een lightversie van het omstreden winkelcomplex.


Ultiem plan om Uplace te redden
8 December 2017, 01:06 De Tijd
01:00 Het omstreden winkelcomplex ziet oppervlakte met een derde verminderen.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be