NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Uplace

2News.be / Trefwoorden / Uplace

Unizo wil dat Vlaamse regering invulling Uplace-site overdraagt aan provincie
26 Januari, 12:54 Skynet
Nu de Raad van State eind vorig jaar het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) voor het reconversiegebied Vilvoorde-Machelen vernietigd heeft, wil ondernemersorganisatie Unizo dat de Vlaamse regering de bevoegdheid voor de opmaak van een nieuw plan voor deze regio, waar de Uplace-site deel van uitmaakt, delegeert aan de provincie.


Machelen wil Uplace uit handen nemen van Vlaanderen
24 Januari, 01:30 Skynet Economie
Machelen wil zelf zorgen voor een doorstart van het Uplace-project. De gemeente vraagt de Vlaamse regering de bevoegdheid om een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan op te maken te delegeren. Dat antwoordde Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) vandaag in het parlement op vragen van Chris Janssens (Vlaams Belang) en Björn Rzoska (Groen).


Machelen wil Uplace redden
23 Januari, 19:12 De Tijd
18:59 De gemeente Machelen heeft de Vlaamse regering gevraagd om het omstreden winkelcomplex Uplace een reddingsboei toe te werpen.


Poging tot reanimatie Uplace
19 Januari, 08:00 Skynet
Met hulp van de gemeente Machelen hoopt het bedrijf Uplace zijn omstreden winkelcentrum aan de Brusselse ring toch nog van de grond te krijgen. Dat bevestigen meerdere (anonieme) bronnen, schrijft De Tijd vandaag.


Reanimatiepoging in de maak voor shoppingcenter Uplace
19 Januari, 01:42 De Tijd
01:06 Met de hulp van de gemeente Machelen hoopt het bedrijf Uplace zijn omstreden winkelcentrum aan de Brusselse ring toch nog van de grond te krijgen. Dat bevestigen meerdere bronnen aan De Tijd.


"Schadeclaims van Uplace maken geen enkele kans"
18 Januari, 12:18 Skynet Belgie
Een eventuele schadeclaim van Uplace tegen de Vlaamse overheid maakt "geen enkele kans". "De Vlaamse regering heeft de door haar opgenomen engagementen gehonoreerd", zo heeft Vlaams minister van Economie Philippe Muyters (N-VA) geantwoord op vragen van Katia Segers (sp.a) en Björn Rzoska (Groen). Muyters haalde ook bijzonder hard uit naar de oppositiepartijen. Hij pikt het niet dat sp.a en Groen blijven beweren dat zijn kabinet zich heeft ingespannen voor een Uplace Light-scenario. "Stop met die insinuaties of toon het aan!", riep een boze Muyters.


Bonte: 'Vervang Uplace door recreatiebos'
29 December 2017, 09:06 De Tijd
08:33 Hans Bonte (sp.a), de burgemeester van Vilvoorde, stelt voor Uplace definitief te begraven en te vervangen door een recreatiebos.


Hans Bonte: "Maak van Uplace een recreatiebos"
29 December 2017, 07:42 Skynet Belgie
Burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (sp.a) ziet nog maar één oplossing voor het Uplace-dossier: het belevingscentrum volledig afschaffen en er in de plaats een recreatiebos inrichten. Dat schrijft De Standaard vandaag.


Uplace - "Bereid om met burgemeesters Machelen en Vilvoorde in gesprek te gaan"
23 December 2017, 19:30 Skynet
Bij de toelichting van de Vlaamse superministerraad kwam zaterdag ook even Uplace aan bod. Minister-president Geert Bourgeois richtte zich daarbij tot Vilvoorde en Machelen. "We hebben via de media vernomen dat de burgemeesters van Vilvoorde en Machelen vragende partij zijn om zelf een initiatief te nemen. Wij zijn als Vlaamse regering bereid om met hen daarover in gesprek te gaan."


Louis Tobback verheugd over arrest Uplace maar op zijn hoede voor nieuw N-VA-maneuver
22 December 2017, 17:00 Skynet
"Dit arrest is een fantastisch kerstcadeau voor de handelaars in Leuven, Mechelen en Vilvoorde. Gezien de manier echter waarop Bart Verhaeghe de N-VA in zijn zak heeft en de onvoorstelbare ijver van deze partij om toch iets van Uplace te realiseren, ben ik echter op mijn hoede voor nieuwe maneuvers". Dat stelt Leuvens burgemeester Louis Tobback als reactie op het arrest waarmee de Raad van State het GRUP voor de realisatie van Uplace vernietigde.


Koen Van den Heuvel: "Einde verhaal voor Uplace"
22 December 2017, 14:36 Skynet
Als het van CD&V-fractieleider Koen Van den Heuvel afhangt, moet de Vlaamse regering een kruis maken over het Uplace-project in Machelen. "We hebben altijd gezegd dat het bij de vernietiging door de Raad van State einde verhaal zou zijn", zo zegt Van den Heuvel aan Belga.


22 December 2017, 13:30 Skynet Belgie
Uplace: "Hopen dat Bart Verhaeghe stekker uit project van verleden trekt" (Katia Segers)
22 December 2017, 13:30 Skynet Belgie
Vlaams parlementslid Katia Segers roept Uplace-topman Bart Verhaeghe op "de stekker" uit Uplace te trekken en niet "halsstarrig vast te houden aan zijn project uit het verleden". Ze vraagt Verhaeghe ook om geen nieuwe vergunningsprocedure te starten en zo "de ontwikkeling van de hele regio voor nog minstens zeven jaar te gijzelen". Dat zegt de sp.a-politica in een reactie op de vernietiging van het GRUP door de Raad van State.


Björn Rzoska over vernietiging GRUP Uplace: "Over en uit voor megalomaan project"
22 December 2017, 12:48 Skynet
De vernietiging van het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) voor Uplace is de doodsteek voor het omstreden winkelcentrum. Dat zegt Groen-fractievoorzitter in het Vlaams parlement Björn Rzoska. "Dit is over en uit voor een megalomaan project dat nefast is voor gezondheid en stedelijke handelskernen."


Raad van State vernietigt ruimtelijk plan Uplace
22 December 2017, 11:54 De Tijd
11:27 De Raad van State vernietigt in een arrest het gewestelijk ruimtelijk plan waar het shoppingcentrum Uplace in Machelen moet komen.


Raad van State vernietigt Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan voor Uplace
22 December 2017, 11:42 Skynet Belgie
De Raad van State heeft het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) voor Uplace vernietigd. Volgens de Raad van State voorzien de nieuwe ruimtelijke plannen geen reductie maar een "substantiële toename" van de toegelaten handelsoppervlakte in de Uplace-zone. "Aldus blijkt er een onjuiste verantwoording te zijn gegeven om geen tramlijn op te leggen en om het milieueffectrapport uit 2010 te gebruiken", staat in het arrest.


Uplace splijt nu ook coalitie in Vilvoorde
21 December 2017, 16:36 De Tijd
16:19 Coalitiepartner Open VLD pikt het niet dat burgemeester Hans Bonte (sp.a) gesprekken had met Uplace over een altneratief zonder het schepencollege daarover in te lichten.


Hans Bonte: "Ik heb mij in alle contacten steeds hard verzet tegen Uplace light"
21 December 2017, 15:06 Skynet
Vilvoords burgemeester Hans Bonte (sp.a) bevestigt dat hij tot tweemaal toe over 'Uplace light' contacten gehad heeft met twee mensen van Uplace en met Wim Van Asschot, die door minister van Economie Philippe Muyters was aangesteld als bemiddelaar. "Die contacten kwamen telkens tot stand op hun vraag. Ik heb hierin steeds zeer duidelijk gemaakt dat ook deze Uplace light voor Vilvoorde totaal niet door de beugel kon", aldus Bonte.


Burgemeesters hebben zelf met Uplace aan tafel gezeten om alternatief te bespreken
21 December 2017, 14:48 Gazet v. Antwerpen

De SP.A-burgemeesters van Machelen en Vilvoorde, Jean-Pierre De Groef en Hans Bonte, hebben zelf aan tafel gezeten met Uplace om te spreken over een alternatief project. Dat zeggen verschillende bronnen op basis van documenten waarvan de vertrouwelijkheid donderdag is opgeheven.
Jo De Ro (OPen Vld): "Het is niet de Vlaamse regering die Uplace light heeft uitgevonden"
21 December 2017, 10:54 Skynet
Vlaams parlementslid voor Open Vld Jo De Ro spreekt tegen dat de Vlaamse regering of minister Philippe Muyters (N-VA) actief ijvert voor de realisatie van Uplace light. Parlementsleden van sp.a en Groen zeggen dat op basis van de verslagen van de stuurgroep die de brownfieldconvenant rond Uplace begeleidt. Volgens De Ro gaat het om een "selectieve lezing". "De conclusie kan niet zijn dat het de Vlaamse regering is die uplace light heeft uitgevonden", zegt hij.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be