NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Uitgesteld

2News.be / Trefwoorden / Uitgesteld

'Besluit over uitbreiding Lelystad Airport met jaar uitgesteld'
Gisteren, 05:36 NOS nieuws

Het besluit over de uitbreiding van Lelystad Airport wordt met zeker een jaar uitgesteld, melden RTL Nieuws en De Telegraaf. Volgens beide media maakt minister Cora van Nieuwenhuizen dit vandaag bekend.

Het plan was om Lelystad Airport per april 2019 uit te breiden. Er bestaat veel verzet tegen, onder meer vanwege zorgen over geluidsoverlast en luchtvervuiling. Lelystad Airport is in handen van de Schiphol Group.

Van Nieuwenhuizen wil naar verluidt meer tijd nemen om onderzoek naar onder meer die overlast te doen.

De uitbreiding van Lelystad moet de druk op Schiphol verlichten. Schiphol-topman Jos Nijhuis zei vorige week nog dat uitbreiding van Lelystad per april volgend jaar broodnodig is. "Als deze gemaakte afspraak niet kan worden ingevuld, zullen we opnieuw aan tafel moeten gaan zitten over wat dat betekent en wat de consequenties daarvan zijn."

In december hield Van Nieuwenhuizen al wel een slag om de arm voor wat betreft de openingsdatum. Ze vertelde de Kamer dat de veiligheid gegarandeerd moet zijn. "Als het meer tijd kost of als er iets meer moet worden uitgezocht, dan is dat zo."
Kamerleden met extra vergoedingen zorgen voor uitstel van loonplafond parlementariŽrs met anderhalf jaar

De nieuwe regeling voor het loonplafond voor parlementsleden gaat pas in vanaf de nieuwe legislatuur, dus ergens halfweg 2019. Dat uitstel komt er vooral op aandringen van drie liberale parlementsleden, die anders nu al minder zouden hebben.
Granaat in Belgisch graf, begrafenis uitgesteld
Maandag, 10:12 NOS nieuws

In het Vlaamse Avelgem is zaterdag een begrafenis op het laatste moment uitgesteld. De delvers stuitten bij het graven van het graf op een granaat uit de Eerste Wereldoorlog.

Er is nog geprobeerd de explosievenopruimingsdienst op te roepen, maar de delvers kregen te horen dat die vandaag pas kan langskomen.

Nog een graf graven was geen optie. "We wisten niet of de obus [Vlaams voor granaat] op scherp staat", zegt een schepen in Het Nieuwsblad. "We gaan nu peilen of er nog andere obussen liggen."

De kerkdienst voor de overledene is wel doorgegaan.
Werken aan brug over E19 uitgesteld door koude weer
Zondag, 23:24 Gazet v. Antwerpen
Omwille van het te koude weer heeft Agentschap Wegen en Verkeer beslist de werken van 19 tot en met 22 februari aan de brugvoeg in de Bethovenstraat uit te stellen.


Procedure tegen voormalige bestuurders Optima Bank onbepaald uitgesteld
14 Februari, 10:30 Skynet
De zaak die de curatoren van de failliete Optima Bank opgestart hebben tegen de voormalige top van de bank, omdat ze "kennelijk grove fouten" gemaakt zouden hebben, is onbepaald uitgesteld. Dat heeft de rechtbank van koophandel in Gent beslist, in afwachting van de uitkomst van het gerechtelijk onderzoek naar het faillissement van de Optima Bank.


OS 2018 - Olympische vrouwenslalom uitgesteld tot vrijdag
14 Februari, 10:00 Skynet Sport
De olympische vrouwenslalom die woensdagnacht (Belgische tijd) op het programma stond op de Winterspelen in Pyeongchang, is door de felle wind uitgesteld tot vrijdag, zo bevestigden de organisatoren.


Ook 15 km biatlon bij de vrouwen uitgesteld door wind
14 Februari, 10:00 Skynet Sport
De individuele biatlonwedstrijd over 15 kilometer bij de vrouwen is op de Winterspelen in Pyeongchang door de felle wind uitgesteld tot morgen. Normaal moest de wedstrijd vandaag plaatsvinden.


Ook 15 km biatlon bij de vrouwen uitgesteld door wind
14 Februari, 09:18 Skynet
De individuele biatlonwedstrijd over 15 kilometer bij de vrouwen is op de Winterspelen in Pyeongchang door de felle wind uitgesteld tot morgen. Normaal moest de wedstrijd vandaag plaatsvinden.


OS 2018 - Start vrouwenslalom uitgesteld, Vanreusel en Decroix maken olympisch debuut uur later
14 Februari, 00:54 Skynet
De start van de eerste run van de olympische slalom voor vrouwen wordt met een uur uitgesteld. Dat deelden de organisatoren woensdagochtend mee. De start was aanvankelijk voor 2u15 (10u15 plaatselijke tijd voorzien), maar de stevige rukwinden maken het te riskant.


London City vliegveld dicht na vondst bom WO II
12 Februari, 08:24 NOS nieuws

London City Airport is ontruimd nadat in de Theems een bom uit de Tweede Wereldoorlog werd gevonden. Het kleine vliegveld in Oost-Londen is gebouwd op een van de oude havens van de rivier, het King George V Dock, en wordt momenteel uitgebreid.

De bom is gevonden tijdens de werkzaamheden. De Britse marine bevestigt dat het om een explosief gaat.

Het vliegveld blijft naar verwachting de hele dag dicht. Het wordt de geschatte 16.000 passagiers afgeraden naar het vliegveld te komen. Alle vluchten zijn geannuleerd, waaronder zo'n dertig vluchten van en naar Schiphol en veertien van en naar Rotterdam.
OS 2018 - Afdaling uitgesteld door hevige wind
11 Februari, 10:00 Skynet Sport
De afdaling bij de mannen op de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang kan niet zoals voorzien op zondag doorgaan. Er staat een te felle wind in het Jeongseon Alpine Centre. Dat heeft de Internationale Skifederatie (FIS) op Twitter bekendgemaakt.


OS 2018 - Afdaling uitgesteld door hevige wind
11 Februari, 01:30 Skynet
De afdaling bij de mannen op de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang kan niet zoals voorzien op zondag doorgaan. Er staat een te felle wind in het Jeongseon Alpine Centre. Dat heeft de Internationale Skifederatie (FIS) op Twitter bekendgemaakt.


Handhaving Wet DBA voor zzp'ers uitgesteld tot 1 januari 2020
9 Februari, 15:36 NOS nieuws

Het kabinet heeft besloten de handhaving van de Wet DBA voor zzp'ers en hun opdrachtgevers nog verder uit te stellen tot 1 januari 2020. Dat hebben minister Koolmees van Sociale Zaken en staatssecretaris Snel van FinanciŽn bekendgemaakt.

Het betekent dat zzp'ers en hun opdrachtgevers tot die tijd geen boetes of naheffingen krijgen als de overheid achteraf constateert dat er sprake is van een dienstbetrekking in plaats van een opdracht uitgevoerd door een zelfstandig ondernemer.

Wel wil het kabinet vanaf 1 juli 2018 meer gaan doen om "kwaadwillenden" aan te pakken. Dat zijn gevallen van uitbuiting of het bewust ontduiken van premies en belastingen aan wat het kabinet de onderkant van de arbeidsmarkt noemt.

Het vorige kabinet besloot de handhaving van de Wet DBA al uit te stellen tot 1 juli 2018. Het huidige kabinet wil op 1 januari 2020 de wet DBA voor zzp'ers te vervangen door een "webmodule" voor opdrachtgevers.

In de tussentijd gaat het kabinet overleggen met de ondernemers zelf en met het bedrijfsleven en belangenorganisaties over hoe dit het best geregeld kan worden.

Ook dat nieuwe systeem moet schijnzelfstandigheid tegengaan. "Bovendien wil het kabinet een einde maken aan de situatie dat mensen als zzp'er werken voor een tarief dat zo laag is dat zij zich niet kunnen verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid en geen pensioen kunnen opbouwen", zegt minister Koolmees.
Beslissing over hoogwatergeul bij Varik uitgesteld, voorlopig hoeven inwoners niet in 'badkuip' te wonen
8 Februari, 16:48 Volkskrant
De stuurgroep die advies moet uitbrengen over de aanleg vaneen hoogwatergeul bij het Gelderse Varik heeft haar beslissinguitgesteld. De stuurgroep kwam vandaag bij elkaar om een keuze temaken uit twee alternatieven, maar heeft besloten daarmee te wachtentot na het bezoek van minister Van Nieuwenhuizen maandag aanhet gebied. Over de nevengeul is plaatselijk veel onvrede, omdat Varik enhet nabij gel


Spanning rond president Zuma stijgt, jaarlijkse toespraak uitgesteld
6 Februari, 15:00 NOS nieuws

De parlementsvoorzitter van Zuid-Afrika heeft de jaarlijkse speech van de president afgelast. Jacob Zuma zou overmorgen zijn State of the Nation houden, maar oppositiepartijen hadden om uitstel gevraagd tot na een vertrouwensstemming over de Zuid-Afrikaanse president. Die stemming staat gepland voor 22 februari.

De druk op president Zuma om af te treden neemt de afgelopen dagen steeds verder toe. De leiding van regeringspartij ANC zat gisteren en eergisteren bijeen om de praten over Zuma's vertrek. Ook voor morgen staat een topoverleg gepland.

Het uitstel van de parlementaire speech is bedoeld om tijd en ruimte te maken voor Zuma's opvolger, zegt NOS-correspondent Bram Vermeulen.

Corruptieschandalen

Tegen Zuma lopen meer dan 700 aanklachten wegens corruptie en witwassen. Eind december werd de door hem aangewezen opvolger als ANC-leider, zijn ex-vrouw Nkosazana Dlamini-Zuma, op het partijcongres verslagen door ondervoorzitter Cyril Ramaphosa. Hij is een rijke zakenman die het land wil hervormen en corruptie bestrijden.

Het ANC is de grootste partij in Zuid-Afrika en de leider is sinds het herstel van de democratie steeds verkozen tot president. De presidentsverkiezingen staan gepland voor volgend jaar.
Proces over moord in cafť Draaiboom uitgesteld in afwachting van meer duidelijkheid van Grondwettelijk Hof
1 Februari, 16:48 Gazet v. Antwerpen

Het hof van beroep in Antwerpen heeft het proces over de roofmoord op cafťbaas Hikmet Bildirici (47) donderdag uitgesteld tot er meer duidelijkheid is van het Grondwettelijk Hof omtrent de bevoegdheid van de correctionele rechtbank in moordzaken en de maximumstraf die kan worden opgelegd.
Prestigieuze heropening KMSKA uitgesteld tot na 2019: ?Liever een volledig afgewerkt museum presenteren?
1 Februari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (KMSKA) op het Antwerpse Zuid stelt zijn heropening uit tot 2020. Het museum zal dan wel volledig afgewerkt zijn, inclusief gevelrenovatie en tuinheraanleg, elementen die niet in het masterplan van 2015 zaten.
Stemming Eerste Kamer over donorwet week uitgesteld
30 Januari, 23:24 NOS nieuws

De stemming over de omstreden donorwet in de Eerste Kamer is uitgesteld. De senaat wil eerst een brief van initiatiefneemster D66-Kamerlid Dijkstra. De senatoren hebben, nadat ze de hele dag met haar gedebatteerd hebben, nog veel vragen.

Ze willen weten hoe de wet moet worden geÔnterpreteerd. Ook moet er meer duidelijkheid komen over de positie van de nabestaanden en de rol van de artsen. De ChristenUnie wil de zekerheid dat de nieuwe wet niet in strijd is met de Grondwet en dat de integriteit van het menselijk lichaam wordt gewaarborgd.

Dijkstra beloofde gauw met opheldering te komen. Daarna kan het debat volgende week dinsdag worden voortgezet. De hoofdelijke stemmingen volgen dan de dinsdag daarop, op 13 februari. Dat zou aanvankelijk op 6 februari gebeuren.

Als de donorwet wordt aangenomen door de senaat, kan die in juli 2020 ingaan. Minister Bruins zei dat in het debat met de Eerste Kamer. Mochten de senatoren er over twee weken mee instemmen, dan moet er eerst een langdurige campagne gevoerd gaan worden om iedereen te informeren over de consequenties van de omstreden wet.

"Alle doelgroepen moeten worden bereikt", aldus Bruins. "We zullen experts gaan raadplegen zodat alle groepen, dus ook de laaggeletterden, blinden en doven, de nieuwe donorwet goed begrijpen."

Deze campagne gaat de overheid zo'n 20 miljoen euro kosten. In totaal gaat het invoeren van de wet tussen de 60 en 70 miljoen euro kosten. "Of deze kosten acceptabel zijn, laat ik aan u", aldus Bruins.

De minister benadrukte dat het kabinet neutraal is en geen advies geeft aan de senatoren om voor of tegen het wetsvoorstel te stemmen. "Het gaat om een initiatiefwet en de Eerste Kamer is aan zet."

Minister Bruins kon niet alle vragen beantwoorden. Zo kon hij niet zeggen of er een garantie is dat er dankzij de nieuwe donorwet meer donoren zullen komen.

Best ingewikkeld

"Het is best ingewikkeld, zeg ik eerlijk na een dagje hier luisteren", aldus Bruins.

Het is nog maar de vraag of de Eerste Kamer voor de wet gaat stemmen. Die komt erop neer dat mensen die niet reageren op de vraag of ze orgaandonor willen worden als donor worden geregistreerd. Wie dat niet wil, moet dat dus uitdrukkelijk aangeven.
Het had de slotakte van Puigdemonts theaterstuk moeten zijn, maar zijn beŽdiging is uitgesteld
30 Januari, 21:00 Volkskrant
Er was rekening gehouden met alles, zelfs dat Puigdemont door het riool zou kruipen om opnieuw benoemd te kunnen worden als Catalaans premier. Maar al op dinsdagochtend stelde de voorzitter van het parlement de beŽdiging uit, omdat duidelijk was dat Puigdemont het premierschap op dit moment niet op een wettige manier zou kunnen aanvaarden. Het had de slotakte kunnen worden van het theaterstuk waar


Installatie Puigdemont tot regiopresident uitgesteld
30 Januari, 11:24 NOS nieuws

De voorzitter van het Catalaanse parlement heeft de stemming over de benoeming van de nieuwe regiopresident uitgesteld. Separatistenleider Puigdemont krijgt zo de gelegenheid om in beroep te gaan tegen het oordeel van het constitutioneel hof in Madrid. Dat heeft een "beŽdiging op afstand" via een videoverbinding verboden.

Puigdemont, die al maanden in ballingschap leeft, blijft de enige kandidaat voor het presidentschap, zegt de parlementsvoorzitter.

Puigdemont week in oktober uit naar Brussel, nadat het Catalaanse parlement zich had uitgesproken voor afscheiding van Spanje en CataloniŽ onder curatele was geplaatst.

De Spaanse justitie wil hem vervolgen, onder meer vanwege het illegaal organiseren van het referendum over onafhankelijkheid. Puigdemont wil tot nu toe niet terugkeren omdat hij dan waarschijnlijk wordt opgepakt.

Zaak zit muurvast

De separatistische partijen haalden bij de regioverkiezingen in december de meerderheid in het Catalaaanse parlement. Puigdemont is de leider van de grootste afscheidingspartij. Nu hij niet kan worden benoemd, wordt er geen andere kandidaat naar voren geschoven. Daarmee blijft de zaak muurvast zitten. Een nieuwe datum voor de benoeming is niet genoemd.

Als Puigdemont ook in hoger beroep ongelijk krijgt, is zijn rol uitgespeeld. De Catalaanse partijen kunnen dan alsnog een andere kandidaat voor het presidentschap naar voren schuiven. Doen ze dat niet, dan moeten de Catalanen in mei opnieuw naar de stembus.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be