NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Uber


Zo ging schutter te werk: opgepikt door Uber, gevlucht met leerlingen en snel nog bezoekje aan McDonald?s
Vrijdag, 07:48 Gazet v. Antwerpen

Er raakt steeds meer bekend over de schietpartij van afgelopen woensdag in een school in Florida. We wisten al dat Nikolas Cruz de schutter was en dat hij 17 mensen (3 leerkrachten en 14 leerlingen) doodde. Intussen weten we ook hoelang de schietpartij duurde en wat hij daarna nog deed. De politie heeft namelijk een tijdlijn vrijgegeven van wat er net gebeurd is.
Uber verliest ruim een miljard dollar, wel minder dan eerder
14 Februari, 10:12 NOS nieuws

In de laatste drie maanden van het roerigste jaar voor Uber tot nu toe draaide het bedrijf nog altijd fors verlies, maar wel minder eerder. Het verlies in het vierde kwartaal kwam uit 1,1 miljard dollar, 360 miljoen minder dan in de drie maanden daarvoor.

Het verlies over heel 2017 viel wel fors hoger uit dan over 2016: 4,5 miljard tegenover 2,8 miljard dollar een jaar eerder, merkt zakenzender CNBC op.

Het laatste kwartaal van 2017 was het eerste waarin de nieuwe ceo Dara Khosrowshahi volledig aan het roer stond. Hij is sinds de start bezig met blussen van allerlei brandjes die zijn voorganger, Travis Kalanick, heeft achtergelaten. Zo besloot hij vorige week een schikking te treffen in de rechtszaak tussen zijn bedrijf en Waymo, het zelfrijdende-autobedrijf van Google.

Beursgang 2019

In Amerikaanse media werd dit gezien als een overwinning voor Khosrowshahi, die daardoor weer een zorg minder heeft. Zo kan hij zich nu onder meer richten op een beursgang van Uber, die waarschijnlijk in 2019 gaat plaatsvinden. Eind vorig jaar kwam het bedrijf daarnaast in opspraak vanwege een groot datalek wat het niet had gemeld en waar het de hacker zwijggeld voor had betaald. Dit speelde toen Kalanick nog topman was.

Uber is een niet-beursgenoteerd bedrijf en is dus - in tegenstelling tot techbedrijven als Facebook en Alphabet (moederbedrijf van Google) - niet verplicht om dit soort cijfers te delen. Het geeft dus wel een aantal cijfers af, maar een compleet beeld van hoe de taxidienst het doet ontbreekt.
?Verlies Uber over vierde kwartaal minder groot?
14 Februari, 09:54 Emerce
Taxibedrijf Uber blijft maar geld verliezen. Volgens bronnen die persbureau Reuters heeft gesproken bedraagt het verlies over het vierde kwartaal 1,1 miljard dollar, al is dat iets minder dan het kwartaal eerder, toen 1,46 miljard verlies werd geleden.


Uber boekt miljardenverlies
14 Februari, 08:24 De Tijd
08:13 De nieuwe CEO van Uber pakt uit met een snelle omzetgroei, maar de verliezen blijven zich opstapelen.


Toyota stopt 69 miljard dollar in Japanse Uber
12 Februari, 15:18 Emerce
Autofabrikant Toyota steekt 69 miljard dollar in JapanTaxi, een Japanse variant van Uber. Dat bedrijf opereert inmiddels zo'n 60.000 taxi's.


Uber schikt in zaak over stelen bedrijfsgeheimen zelfrijdende auto: vijf vragen over de schikking van 245 miljoen
12 Februari, 15:00 Volkskrant
De voor Uber pijnlijke rechtszaak over het stelen van bedrijfsgeheimen is op een schikking uitgedraaid. Googles zusterbedrijf Waymo krijgt 245 miljoen dollar in aandelen. Een op het eerste gezicht flink bedrag, maar Uber komt als winnaar uit de strijd. Een jaar geleden beschuldigde Waymo branchegenoot Uber ervan dat het bedrijfsgevoelige informatie zou hebben gebruikt bij de ontwikkeling voor tech


Uber Technologies treft schikking met Google-moederconcern Alphabet
9 Februari, 23:24 Volkskrant
Uber Technologies, het bedrijf achter de taxi-app, heeft een schikking getroffen met Google-moederconcern Alphabet over de vermeende diefstal van technologie voor zelfrijdende auto's. Een dochter van Alphabet, Waymo, ziet nu 245 miljoen dollar voor een klein aandelenbelang tegemoet. De oorspronkelijke eis zou 2 miljard dollar zijn geweest.


Uber schikt voor 245 miljoen dollar in door Waymo aangespannen rechtszaak
9 Februari, 19:54 Tweakers
Uber en Google-zuster Waymo hebben een schikking getroffen, kort voordat de vijfde zittingsdag van de door Waymo aangespannen zaak zou plaatsvinden. Uber betaalt een bedrag van 245 miljoen dollar in aandelen, omgerekend ongeveer 200 miljoen euro.


Uber schikt met Waymo in zaak om zelfrijdende auto
9 Februari, 18:36 NOS nieuws

Het beloofde een groot gevecht te worden: de rechtszaak in Amerika tussen techbedrijf Waymo en taxidienst Uber. Waymo, een dochterbedrijf van Google dat zelfrijdende auto's maakt, beschuldigde Uber van het stelen van belangrijke informatie.

Maar tot een uitspraak hoefde het niet te komen: Uber heeft vandaag geschikt, zo laat het bedrijf in een verklaring op de website weten. Hoeveel het Waymo betaalt, laat het niet weten. Volgens persbureau AP gaat het om 245 miljoen dollar.

Spil in de zaak was het autobedrijf Otto, opgericht door oud-Google-werknemers en vervolgens overgenomen door Uber. Wat dat bedrijf van plan was, leek erg op waar Waymo mee bezig is. Volgens Waymo hebben de oud-werknemers via Otto dan ook gevoelige bedrijfsinformatie naar de concurrent doorgespeeld.

Excuses

Ontkennen doet Uber de beschuldigingen deels, maar niet helemaal."Dat enkele Waymo-medewerkers mogelijk op ongepaste wijze anderen uitgenodigd hebben om zich bij Otto aan te sluiten, en dat ze mogelijk Google-bestanden met zich mee hebben genomen, roept achteraf gezien moeilijke vragen op", aldus Dara Khosrowshahi, directeur van de taxidienst.

Hoewel het bedrijf niet denkt dat er bedrijfsgevoelige informatie is doorgespeeld, biedt het wel excuses aan aan Alphabet, het moederbedrijf van Google.

"Aan onze vrienden bij Alphabet: we zullen het niet over alles eens zijn, maar we zijn het er wel over eens dat Uber de overname van Otto anders aan had kunnen en moeten pakken."
Uber start deelfietsendienst
2 Februari, 09:18 Emerce
Uber start volgende week een deelfietsendienst samen met partner JUMP. Die heeft momenteel 250 elektrische fietsen geparkeerd in San Francisco. Daar komen mogelijk nog eens 250 fietsen bij.


Legalisering Uber in Brussel stapje dichterbij
1 Februari, 18:36 De Tijd
18:00 De Brusselse regering heeft een akkoord gevonden over nieuwe taxiregels, die de legalisering van Uber mogelijk maken. Maar de taxisector houdt zijn privileges tot 2029.


Uber rivaal Lyft landt in Europa
1 Februari, 15:18 Emerce
Uber-rivaal Lyft heeft zijn eerste Europese kantoor geopend in München, maar is niet van plan om in Europa diensten te introduceren. Wel wordt in Duitsland gewerkt aan autonoom rijdende auto's.


Shell wordt in Londen concurrent van Uber
19 Januari, 22:42 De Tijd
22:14 Het Brits-Nederlandse olie- en gasconcern Shell heeft een aanvraag ingediend om een taxidienst te mogen beginnen in Londen.


Wilde staking onder Uberchauffeurs: 'Waarom pakt Uber een kwart van onze inkomsten?'
19 Januari, 12:30 Volkskrant
Drie maanden is Omar (26) ermee bezig geweest: het organiseren van een wilde staking onder Uberchauffeurs. De inzet: het verlagen van de bemiddelingskosten die Uber zijn chauffeurs berekent. Bijna vijfhonderd geïnteresseerden verzamelden zich op zijn speciale 'Uber Staking'-kanaal op de berichtendienst Telegram. De actiebereidheid leek groot, maar weinig chauffeurs kwamen daadwerkelijk opdagen. Vr


Kalanick bood Uber-chauffeur 200.000 dollar als 'excuses'
18 Januari, 22:06 De Tijd
21:55 Een half jaar nadat de oprichter en CEO van Uber, Travis Kalanick, verplicht werd om als CEO ontslag te nemen, lekken er details uit over hoe hij zijn eigen wangedrag probeerde 'goed te maken'.


'Uber vergrendelde pc's op afstand bij invallen kantoren Amsterdam en Brussel'
11 Januari, 20:42 Tweakers
Uber maakte naar verluidt gebruik van een systeem dat werknemers Ripley noemden, dat op afstand pc's en smartphones kon vergrendelen en uitschakelen, en dat wachtwoorden kon aanpassen. Het systeem zou bij talloze invallen gebruikt zijn, waaronder in Brussel en Amsterdam.


'Uber blokkeerde op afstand alle computers en telefoons bij een inval'
11 Januari, 19:24 NOS nieuws

De taxidienst Uber heeft jarenlang een geheim computerprogramma gebruikt om zijn systemen te vergrendelen wanneer de inspectie een inval deed. Zo konden overheden niet bij belangrijke informatie komen, zeggen bronnen tegen persbureau Bloomberg.

Medewerkers hadden de instructie om een speciaal nummer op het hoofdkantoor in San Francisco te bellen zodra er een inval was. In dat geval werden alle computers op afstand uitgelogd en ontoegankelijk gemaakt. Wachtwoorden werden veranderd en gegevens op smartphones, laptops en computers van het bedrijf werden automatisch vergrendeld.

Dat systeem, dat Ripley werd genoemd, zou ook zijn gebruikt op het internationale hoofdkantoor in Amsterdam. In 2015 en 2016 is het volgens ingewijden ook toegepast in Brussel, Parijs, Hongkong en Montreal.

Hackers betaald

De taxidienst ligt al tijden onder vuur vanwege misstanden. Zo werden de persoonlijke gegevens van 57 miljoen gebruikers en chauffeurs gestolen. Het bedrijf betaalde de hackers vervolgens om het datalek stil te houden.

Ook gebruikte Uber het geheime programma Greyball om voor de autoriteiten onzichtbaar te blijven. Zo kon de dienst ongezien taxi's laten rijden in steden waar dat nog niet mocht.

Diefstal technologie

Andere software werd gebruikt om chauffeurs van concurrent Lyft in de gaten te houden, en met God View kon Uber de bewegingen van journalisten, politici en beroemdheden volgen. Ook heeft Waymo, een zusterbedrijf van Google, een klacht ingediend over het stelen van technologie voor zelfrijdende auto's.
Toyota concurreert met Uber én Airbnb
10 Januari, 17:18 Emerce
Toyota heeft een zelfrijdend voertuig gepresenteerd tijdens de CES-beurs in Las Vegas die weleens de volgende disruptor van de hotellerie kan worden. De zogeheten e-Palette kan namelijk worden ingezet als rijdende hotelkamer.


Uber-oprichter wil derde van zijn aandelen verkopen
5 Januari, 12:12 Emerce
Uber-oprichter en oud-CEO Travis Kalanick zou bijna een derde van zijn aandelen in het bedrijf willen verkopen. De transactie is onderdeel van de overeenkomst die investeerder SoftBank met Uber sloot.


Verdreven oprichter verkoopt voor het eerst Uber-aandelen
5 Januari, 07:42 De Tijd
07:30 Een halfjaar nadat Uber-oprichter Travis Kalanick na wangedrag ontslag nam bij Uber, verkoopt hij voor ruim een miljard dollar aandelen aan SoftBank.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be