NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Uber


Praxis en Uber gaan kerstboom bezorgen
Zaterdag, 07:00 Emerce
Uber en Praxis gaan samen kerstbomen thuis bezorgen. Via de Uber app komt er direct een kwaliteits Nordmann van 1.75 tot 2 meter naar het opgegeven adres.


Volkskrant Avond: De Brexitdeal in vier hoofdpunten | Mijn vijf maanden als Uber-chauffeur
Vrijdag, 21:00 Volkskrant
Er ligt sinds vandaag een Brexitdeal op tafel. 'We staan met 10-0 voor', vertelt een nauw betrokken EU-ambtenaar aan onze correspondent Marc Peeperkorn. Hij vat de overeenkomst samen in vier hoofdpunten. Verder in de Volkskrant Avond: journalist Jeroen van Bergeijk liet zich omscholen tot taxichauffeur en reed vijf maanden voor Uber en een interview met de machtigste man in Hilversum. 'De EU staat


Autoriteit Persoonsgegevens leidt onderzoek naar datalek Uber
4 December, 09:48 Emerce
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gaat in Europa het onderzoek leiden naar het datalek bij taxibedrijf Uber.


GM gaat concurrentie aan met Uber door invoering van zelfrijdende taxi's
1 December, 23:12 Volkskrant
Het Amerikaanse autoconcern General Motors wil al in 2019 een taxidienst met zelfrijdende auto's introduceren. De dienst wordt 40 procent goedkoper dan een taxi met chauffeur van vlees en bloed. GM wil daarmee de concurrentie aangaan met Uber en Lyft. GM verwacht dat passagiers zo'n anderhalve dollar per mijl (1,6 kilometer) zullen moeten betalen. Daarmee wordt de service al aanmerkelijk goedkoper


Hoe Uber door imagoschade en vele rechtszaken fors verlies heeft opgelopen
29 November, 22:36 Volkskrant
Lange tijd leek de aanhoudende reeks schandalen taxi-app Uber niet in de portemonnee te raken, maar het tij is gekeerd. De imagoschade en de vele rechtszaken die Uber moet voeren gaan het Amerikaanse bedrijf geld kosten. In de eerste plaats loopt het verlies van Uber op door de rechtszaken. In het afgelopen kwartaal leed Uber een brutoverlies van 630 miljoen euro, 14 procent meer dan in het kwarta


Toezichthouders EU onderzoeken datalek Uber onder leiding van Nederlandse AP
29 November, 18:30 Tweakers
De Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens gaat een Europese werkgroep leiden die onderzoek gaat doen naar het recente datalek bij taxidienst Uber. De werkgroep bestaat verder uit toezichthouders uit BelgiŽ, Duitsland, Frankrijk, ItaliŽ, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.


Aandeelhouders Uber willen aandelen verkopen
29 November, 11:30 Emerce
Grote aandeelhouders van Uber, waaronder Benchmark en Menlo Ventures, zijn bereid om hun aandelen te verkopen aan SoftBank, zelfs tegen een lagere prijs dan aanvankelijk de bedoeling was.


Uber wordt in VS aangeklaagd wegens niet melden van groot datalek uit 2016
29 November, 08:54 Tweakers
De Amerikaanse staat Washington heeft Uber aangeklaagd voor het niet melden van een groot datalek uit 2016, waarbij de gegevens van 57 miljoen Uber-accounts zijn buitgemaakt. Deze zaak kan Uber vele miljoenen dollars gaan kosten.


Uber ontwijkt omzetbelasting via Nederland
29 November, 07:18 Skynet
Uber gebruikt een bv in Amsterdam om Britse omzetbelasting te ontwijken. De Britse schatkist liep daardoor vorig jaar 23 miljoen pond mis. Dat meldt het Nederlandse onderzoekstelevisieprogramma Zembla na eigen onderzoek.


Waarde Uber fors lager bij deal Softbank
28 November, 22:48 Skynet
Uber Technologies, het bedrijf achter de taxi-app, wordt door de grote investeerder Softbank veel minder waard geacht dan eerder het geval. Volgens ingewijden hangt Softbank nu een prijskaartje van 48 miljard dollar aan Uber, terwijl dat eerder nog meer dan 68 miljard dollar was.


Nederlandse Uber-concurrent Abel stopt na bijna twee jaar
29 November, 12:24 NOS nieuws

Het lukt de alternatieve taxidienst Abel onvoldoende om voet aan de grond te krijgen. Na bijna twee jaar hebben de investeerders besloten de stekker uit de taxidienst te trekken.

In een verklaring zegt het bedrijf dat Transdev, het moederbedrijf van onder meer Connexxion en investeerder in Abel, er geen geld meer in wil steken. Dit "vanwege de hevige concurrentie en overcapaciteit op de Amsterdamse taximarkt".

De technologie die de taxi?s aanstuurt wordt wel verder ontwikkeld. Er kan nog tot aanstaande zaterdag gebruik worden gemaakt van de dienst.

Abel is niet de enige dienst die het moeilijk heeft op de Nederlandse markt. Eerder dit jaar werd taxidienst Tinker Travel al failliet verklaard.
IsraŽlische gerecht verbiedt taxidienst Uber

De omstreden taxidienst Uber mag niet langer actief zijn in IsraŽl. Dat heeft een rechtbank in Tel Aviv maandag beslist.
Uber rivaal Lyft mag zelfrijdende auto?s testen in CaliforniŽ
23 November, 15:36 Emerce
Uber-rivaal Lyft krijgt toestemming om zelfrijdende auto's te testen op openbare wegen in CaliforniŽ. Eerder kregen Uber, Mercedes Benz, Tesla en Ford al toestemming.


Uber botst op nieuw spook uit woelig verleden
22 November, 19:18 De Tijd
18:56 Toen Uber vorig jaar ontdekte dat de gegevens van 57 miljoen gebruikers waren gestolen, verzweeg het taxibedrijf dat het was gehackt en betaalde het de daders. ?Dit had niet mogen gebeuren.?


Hackers maakten gegevens 57 miljoen Uber-accounts buit
22 November, 14:05 Techzine
Uber Technologies Inc betaalde hackers 100.000 dollar om een groot datalek geheim te houden. Dat heeft het bedrijf gisteren bekend gemaakt. Gegevens van maar liefst 57 miljoen verschillende accounts kwamen bij het lek op straat te liggen en dat wilde Uber maar al te graag uit de media houden. Het lek vond plaats in oktober […]


Uber betaalde hackers zwijggeld om datalek in doofpot te stoppen
22 November, 10:42 Volkskrant
Net nu het beter leek te gaan met Uber, is het bedrijf ernstig in verlegenheid gebracht. Dit keer vanwege een groot datalek dat het bedrijf willens en wetens heeft verzwegen. In oktober vorig jaar wisten hackers zich toegang te verschaffen tot de persoonlijke gegevens van ongeveer 57 miljoen Uber-accounts. Hieronder bevonden zich 50 miljoen accounts van gewone gebruikers van de populaire taxi-app


Uber heeft een groot datalek stil gehouden en zou de hackers hebben betaald
22 November, 07:48 Tweakers
Taxidienst Uber heeft in 2016 hackers 100.000 dollar betaald om een aanval, waarbij gegevens van 57 miljoen Uber-accounts zijn buitgemaakt, onder de pet te houden. Dat stelt persbureau Bloomberg. Uber heeft bevestigd dat er in 2016 sprake was van een hack, die men toen niet heeft gemeld.


Wekdienst 22/11: hack bij Uber stilgehouden en Mladic hoort straf
22 November, 07:42 NOS nieuws

Goedemorgen! Het JoegoslaviŽtribunaal doet uitspraak in de zaak tegen Ratko Mladic en in veertien gemeenten zijn vandaag al gemeenteraadsverkiezingen. Verder is bekend geworden dat Uber een hack van miljoenen privťgegevens heeft verzwegen en de daders 100.000 dollar zwijggeld heeft betaald.

De dag begint regenachtig, later klaart het op en breekt ook plaatselijk de zon door. Het wordt zo'n 12 graden en er waait een stevige zuidwestenwind. Morgen wordt nog iets warmer en kan het aan de zee stormachtig waaien.

Ga je vandaag op pad? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

? De Bosnisch-Servische oud-opperbevelhebber Ratko Mladic hoort welke straf hij krijgt van het JoegoslaviŽtribunaal. Tegen hem is levenslang geŽist voor genocide, misdaden tegen de menselijkheid en het schenden van het oorlogsrecht. De uitspraak in de zaak tegen Mladic is live te volgen vanaf 10.00 uur op NOS.nl.

? Vandaag zijn er in veertien gemeenten in Friesland, Groningen en Gelderland verkiezingen voor nieuwe gemeenteraden. Die zijn nodig omdat de gemeenten per 1 januari fuseren tot nieuwe, grotere gemeenten.

? Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat brengt een werkbezoek aan het aardbevingsgebied in Groningen. Op verschillende locaties spreekt de minister met bewoners en bestuurders over de gevolgen van de gaswinning in de regio.

? Minister De Jonge neemt woensdag 22 november om 13.15 uur het witboek Trots op Ouderenzorg in ontvangst. Het is samengesteld door het Nationaal Ouderenfonds, Hugo Borst en Carin Gaemers en bevat een positieve verhalen uit de ouderenzorg. Ze zijn opgetekend door verzorgers, mantelzorgers, ouderen zelf en hun familieleden.

Wat heb je gemist?

Uber heeft een jaar lang een grote hack verzwegen waarbij de gegevens van 57 miljoen klanten en chauffeurs waren gestolen. De hackers die erachter zaten, kregen van Uber 100.000 dollar om het stil te houden en om de data te vernietigen, meldt persbureau Bloomberg.

Het bedrijf zegt dat het nooit had mogen gebeuren en dat het een fout was om het stil te houden tegenover de getroffenen en de toezichthouders.

Ander nieuws uit de nacht:

? Filibuster-Kamerleden zien stunt aan het eind van de nacht stranden: na een urenlang debat over het afschaffen van een belastingvoordeel voor mensen met een afgelost eigen huis, stopte de Tweede Kamer er tegen 05.00 uur mee.

? Badmeesters voelen zich meer verantwoordelijk na verdrinking Syrisch meisje: dat blijkt uit een enquÍte gehouden onder duizend badmeesters door de Vereniging Sport en Gemeenten.

? Premier Saad Hariri is terug in Libanon: ruim twee weken geleden maakte Hariri vanuit Saudi-ArabiŽ plotseling zijn aftreden bekend.

? MeToo-schandaal of niet, Trump steunt senaatskandidaat Moore: de president neemt het op voor de man die wordt beschuldigd van ontucht met minderjarige vrouwen.

En dan nog even dit:

De muziek van Mozart of Beethoven spelen met oordoppen in? Orkestmusici zien het als heiligschennis, maar kunnen het toch beter doen als ze gehoorschade willen beperken of voorkomen. Dat concludeert Remy Wenmakers van de TU Eindhoven. Hij promoveert vandaag met zijn onderzoek naar akoestiek op orkestpodia. En daaruit blijkt dat oordoppen de enige oplossing zijn, maar dat zien de meeste muzikanten niet zitten.

Fijne dag!
Uber verzweeg hacking van 57 miljoen gebruikers

Bijna een jaar geleden hebben hackers de gegevens van ongeveer 50 miljoen klanten van Uber gestolen. Maar pas nu maakt de taxi-app de diefstal voor het eerst bekend.
Uber hield hack privťgegevens miljoenen chauffeurs en klanten stil
21 November, 23:54 NOS nieuws

Uber heeft een jaar lang een grote hack verzwegen waarbij de gegevens van 57 miljoen klanten en chauffeurs waren gestolen. De hackers die erachter zaten, kregen van Uber 100.000 dollar om het stil te houden en om de data te vernietigen.

De hack-aanval was in oktober 2016. Er werden onder meer namen, e-mailadressen en telefoonnummers gestolen van meer dan 50 miljoen klanten wereldwijd, erkent het bedrijf tegenover persbureau Bloomberg. Ook gegevens van zo'n 7 miljoen chauffeurs werden buitgemaakt.

Uber benadrukt dat er geen creditcardgegevens zijn gehackt en evenmin gegevens over locaties. Het bedrijf zegt dat het nooit had mogen gebeuren en dat het een fout was om het stil te houden tegenover de getroffenen en de toezichthouders.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be