NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Uber


Belang in Uber stuwt winst Alphabet
Vandaag, 00:12 Skynet
Google-moederbedrijf Alphabet heeft in het eerste kwartaal meer winst geboekt. Het technologieconcern vermeldde voor het eerst zijn belang in taxibedrijf Uber en dat bleek stevig bij te dragen aan het resultaat.


Uber en advertenties stuwen winst Google
Gisteren, 23:18 De Tijd
22:40 De economische hoogconjunctuur legt de aandeelhouders van Alphabet (Google) geen windeieren. De groep zag de winst in het eerste kwartaal met bijna driekwart toenemen.


Coca-Cola begint handel in Uber en Lyft
Vrijdag, 06:48 Emerce
Coca-Cola gaat frisdrank verkopen via vervoersdiensten als Uber en Lyft in de Verenigde Staten. Daartoe houdt het verkennende testen met start-up Cargo, dat via kleine autoautomaten samples laat weggeven en spullen verkoopt.


Uber gaat ook in autohuur en ov-tickets
13 April, 10:18 Emerce
Uber breidt uit met autodelen en ov-kaartjes. Dat heeft CEO Dhara Khosrowshahi†bekendgemaakt. Hij stelt dat Uber een mobiliteitsoplossing moet worden in plaats van alleen een taxiplatform.


Uber neemt deelfietsbedrijf over
10 April, 12:06 Emerce
Uber heeft deelfietsbedrijf JUMP overgenomen voor een onbekend bedrag. Er gingen al geruchten over onderhandelingen tussen beide bedrijven.


Frankrijk mag managers Uber vervolgen
10 April, 11:12 De Tijd
10:51 Slecht nieuws voor Uber: het Europees Hof van Justitie heeft bepaald dat Frankrijk leidinggevend personeel van de taxidienst mag vervolgen.


HuracŠn Performante Ringtaxi is een Łber-Lambo
29 Maart, 22:06 AutoBlog
Slechte grap is slecht. Nee, de Ringtaxi zelf is geen grap. Je kunt vanaf nu daadwerkelijk op de NŁrburgring gechauffeurd worden door een Lamborghini HuracŠn Performante. De rode Italiaan is deel van het uitgebreide gamma in Ringtaxi’s. Dit betekent dat je mag instappen bij een pro om de ‘Ring te rijden zonder dat je zelf […]


Uber richt Nederlands betaalbedrijf op
28 Maart, 07:06 Emerce
Uber Technologies heeft een Europese vergunning aangevraagd bij de Nederlandsche Bank om betalingen voor taxi's en boodschappen UberEats te stroomlijnen. Dat meldt Sky News. Uber heeft de aanvraag inmiddels bevestigd.


Uber zou nu ook al in Antwerpen kunnen rijden: ?We hoeven alleszins niet te rekruteren?
28 Maart, 03:12 Gazet v. Antwerpen

Als taxidienst Uber na Brussel ook in Antwerpen zou lanceren, zou het dat legaal kunnen. In Brussel zijn nu al Vlaamse Uberchauffeurs actief die met hun vergunning voor het verhuur van voertuigen aan de slag konden. Volgens een Antwerpse taxichauffeur worden chauffeurs zelf door Uber benaderd om voor het bedrijf aan de slag te gaan.
Uber wil samenwerken voor betere mobiliteit in Brussel
27 Maart, 13:06 Skynet
De alternatieve taxidienst Uber wil samenwerken met de hele sector - ook de taxi's - voor een betere mobiliteit in Brussel. De algemene directeur van Uber in BelgiŽ, Joost Verdriesen, stelt in een verklaring dat alle professionele bestuurders daarin een rol te spelen hebben. Vandaag manifesteren ongeveer 650 taxi's tegen Uber.


Gouverneur van Arizona verbiedt verdere Uber-tests met zelfrijdende auto's
27 Maart, 08:06 Tweakers
De Gouverneur van Arizona heeft Uber verboden verder in de Amerikaanse staat te testen met zijn zelfrijdende auto's. De beslissing volgt op een dodelijk ongeluk, waarbij een 49-jarige vrouw om het leven kwam.


Uber verkoopt tak Zuidoost-AziŽ aan grootste concurrent
26 Maart, 19:30 Tweakers
Taxidienst Uber heeft zijn Zuidoost-Aziatische tak verkocht aan zijn grootste concurrent in die regio, Grab. Het is de derde keer binnen een paar jaar dat Uber het opgeeft in een bepaald gebied. Dat gebeurde eerder in China en Rusland.


Uber weg uit Zuid-Oost AziŽ
26 Maart, 11:54 Emerce
Uber verkoopt zijn activiteiten in Zuid-Oost AziŽ, een gebied met 620 miljoen inwoners, aan concurrent Grab en krijgt in ruil daarvoor een belang van 27,5 procent in de lokale taxibemiddelaar en maaltijbesteller.


Uber moet opnieuw passen en verkoopt afdeling Zuidoost-AziŽ
26 Maart, 11:00 NOS nieuws

Opnieuw moet 's werelds bekendste taxidienst zich gewonnen geven. Uber heeft besloten om zijn activiteiten in Zuidoost-AziŽ te verkopen aan concurrent Grab. De Amerikaanse onderneming heeft naar eigen zeggen de afgelopen tijd 700 miljoen dollar (omgerekend 565 miljoen euro) in de regio gestoken, maar dat was dus niet genoeg.

Uber krijgt ruim een kwart van de aandelen van het in Singapore gevestigde Grab. De verkoop van activiteiten is een strategie die de taxidienst de afgelopen maanden vaker toepaste. Eerder moest het al zijn meerdere erkennen in de Chinese rivaal Didi Chuxing en de Russische concurrent Yandex.

Daardoor kan het overkomen alsof de verkoop van bedrijfsonderdelen de nieuwe standaard is. In een memo aan zijn medewerkers zegt Uber-CEO Dara Khosrowshahi dat dat niet het geval is. Hieruit mag worden afgeleid dat dit voor Uber de laatste deal in zijn soort is.

Roerige periode

Het is de eerste keer dat Uber met Khosrowshahi aan het roer een deel van zijn bedrijf verkoopt. De vorige twee beslissingen werden nog genomen door Travis Kalanick, die sinds vorig jaar zomer weg is door een reeks schandalen.

De taxidienst komt uit een roerige periode, waarbij de ambities torenhoog waren. Daarbij hoorden pogingen om in niet-westerse markten door te breken. Dat blijkt lastiger dan verwacht. Zo stak Uber tevergeefs 2 miljard dollar in de groei van zijn bedrijf in China.

Vorige week werd bekend dat de zelfrijdende auto van Uber voor het eerst betrokken was bij een dodelijk ongeval met een voetganger. Volgens The New York Times kampt de ontwikkeling van Ubers autonome al langer met problemen. Uber heeft alle experimenten met zelfrijdende auto's tijdelijk gepauzeerd.
Autonome modus van Uber-auto's kampt al langere tijd met problemen
24 Maart, 12:30 Tweakers
De zelfrijdende auto's van Uber presteerden voor het ongeluk van vorige week al maanden minder goed dan de bedoeling was. Back-upbestuurders moesten nog met relatief grote regelmaat ingrijpen.


Uber-chauffeurs kunnen fooien cashloos ontvangen
22 Maart, 10:36 De Tijd
10:33 Wie tevreden is na een rit in een Uber-taxi in Brussel en daar de chauffeur voor wil belonen, kan voortaan een fooi uitdelen via de app van de taxidienst.


Uber-gebruikers in BelgiŽ kunnen voortaan in app fooi geven
22 Maart, 06:06 Skynet
Gebruikers van taxidienst Uber in BelgiŽ kunnen vanaf donderdag hun chauffeur een fooi geven zonder cash geld op zak te hebben. Aan het einde van iedere rit krijgt de gebruiker deze mogelijkheid in de app, zo meldt Uber. Het bedrag gaat integraal naar de chauffeur. De functie zal ook beschikbaar zijn in de Uber Eats app.


Egypte verbiedt Uber
20 Maart, 18:24 Gazet v. Antwerpen

Taxi-app Uber mag niet langer actief zijn in Egypte. Dat besliste een rechter in CaÔro, na een klacht van een groep professionele taxichauffeurs.
Bestuurder zelfrijdende Uber lette niet op bij dodelijk ongeluk
22 Maart, 09:24 NOS nieuws

De bestuurder van de zelfrijdende auto van taxibedrijf Uber die deze week in Amerika een voetganger doodreed, zat niet op te letten ten tijde van het ongeluk. Dat blijkt uit nieuwe beelden die de politie in Tempe (Arizona) heeft vrijgegeven:

De persoon, die achter het stuur zit om in te grijpen in geval van nood, kijkt regelmatig omlaag en let niet op de weg. Ze schrikt op het moment van de botsing. Op de beelden is ook te zien dat het 49-jarige slachtoffer pas laat in beeld komt, omdat het donker is. Het ongeval gebeurde rond 10 uur 's avonds. Mogelijk heeft de auto de vrouw daarom niet kunnen signaleren.

Voor zover bekend is het het eerste dodelijke ongeluk met een zelfrijdende auto. Uber heeft de tests met de zelfrijdende wagens stilgelegd en belooft mee te helpen aan het politieonderzoek.
Politie Arizona: dodelijk ongeluk autonome Uber-auto leek moeilijk te voorkomen
20 Maart, 08:42 Tweakers
De politie van de Amerikaanse staat Arizona, waar maandag een autonome Uber-auto betrokken raakte bij een dodelijk ongeluk met een voetganger, zegt na een voorlopige analyse dat het erop lijkt dat een aanrijding moeilijk te voorkomen was geweest.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be