NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Turkse

2News.be / Trefwoorden / Turkse

Bergen lijdt nederlaag tegen Turkse club in FIBA Europe Cup

Bergen heeft dinsdag op de vierde speeldag in groep G van de FIBA Europe Cup een 64-69 nederlaag geleden tegen het Turkse Demir Insaat Instanboel. Ook bij de rust was het verschil al vijf punten (26-31).
Turkse nationalisten hacken Twitteraccounts Turkije-critici
10 November, 20:00 NOS nieuws

Er zijn verschillende Twitteraccounts van critici van de Turkse regering gehackt. Het gaat onder meer om oud-Europarlementariër Joost Lagendijk, de Belgische oud-premier Guy Verhofstadt en Nieuwsuur-journalist Jan Eikelboom.

De Turkse nationalistische groep 'Ayyildiz Tim' zegt tegen de Duitse krant Westdeutsche Allgemeine Zeitung de accounts uit protest te hebben overgenomen. De hackers verzetten zich tegen de "extreme houding van België en Nederland tegen Turkije en de moslims".

Gerichte aanval

De accounts zijn gistermiddag en -avond overgenomen. Dat was ook het geval bij het account van Eikelboom. Hij kreeg aan het begin van de avond een e-mail van Twitter dat er op zijn account was ingelogd vanuit Istanbul. De hackers hebben vervolgens persoonlijke berichten verstuurd naar verschillende mensen die een band hebben met Turkije.

"Het was niet zo dat al mijn volgers een bericht kregen. Ze hebben de aanval specifiek op mensen gericht die iets met Turkije hebben", zegt de verslaggever, die veel in het Midden-Oosten heeft gewerkt.

Zo is een Duitse Koerden-deskundige benaderd met het verzoek zijn telefoonnummer te geven. Rond 21.00 uur kon Eikelboom weer inloggen op Twitter. Hij klikte op de link die in een persoonlijk bericht van Lagendijk zat, die dus eerder al was gehackt. Zowel Eikelboom als Verhofstadt maakten daarna op hun pagina melding van de gebeurtenis.
Özlem Uyar doorbreekt taboe op scheiding in Turkse cultuur: ?Je wordt als tweedehands behandeld?
10 November, 14:00 Gazet v. Antwerpen

?Ik ben geen schande?, schrijft Özlem Uyar (37) uit Bilzen in de laatste bladzijden van haar boek ?De ware sultanes?. In de pagina?s daarvoor beschrijft ze hoe ze voor de Turkse gemeenschap van haar voetstuk tuimelde op de dag dat ze scheidde van haar man en haalt ze hard uit naar Turkse mannen. ?Ik wil vrouwen wakker schudden. Wij moeten de toekomst veranderen.?
Zynga koopt Turkse concurrent
7 November, 23:48 Emerce
Gamebedrijf Zynga presenteerde vanavond de beste kwartaalcijfers sinds de beursgang in 2011. Op een omzet van 224 miljoen dollar werd een nettowinst geboekt van 18,1 miljoen dollar.


Turkse rechtbank weigert proces tegen oppositiepoliticus over te doen: Berberoglu 25 jaar de cel in
7 November, 18:37 Volkskrant
De Turkse parlementariër Enis Berberoglu moet gewoon zijn 25 jaar gevangenisstraf uitzitten. Een rechtbank in Istanbul heeft dinsdag geweigerd het proces tegen de oppositiepoliticus over te doen. Een hof van beroep had vorige maand bepaald dat dit moest gebeuren, omdat het vonnis 'onwettig' was. De strafrechter op zijn beurt meent dat juist het besluit van het hof van beroep ingaat tegen geldende


Turkse gemeenschap zelf niet te spreken over gevaarlijke trouwstoeten: ?Dit kan niet getolereerd worden?
6 November, 15:06 Gazet v. Antwerpen

?Trouwstoeten zijn een beetje een traditie in onze cultuur. Maar dat wil niet zeggen dat het verkeer in gevaar mag worden gebracht. Dat keuren wij volledig af?, zegt Fatih Calisir van de Turkse Unie van België. In een half jaar tijd zijn nu al meer dan 50 processen-verbaal opgesteld tegen deelnemers aan trouwstoeten die alle verkeersregels aan hun laars lappen en andere weggebruikers in gevaar brengen.
Turkse fabrieksmedewerkers naaien wanhopige teksten in kleding
6 November, 10:18 NOS nieuws

"Ik maakte dit kledingstuk dat u nu koopt, maar ik ben er niet voor betaald." Turkse fabrieksmedewerkers naaiden deze en andere wanhopige teksten in Zara-kleding. Ze hebben naar eigen zeggen al drie maanden geen loon gekregen.

Winkeliers van de kledingwinkel Zara in Istanbul ontdekten de ongewone teksten op de labels. Volgens diverse media zijn de kledingstukken met de noodkreten uit de rekken gehaald.

Werknemers van een kledingfabrikant in Turkije lieten de teksten in kleding achter omdat ze volgens hen vaak niet betaald krijgen voor het werk. De teksten zijn onderdeel van een campagne om Zara onder druk te zetten en fabrieken gewoon te laten betalen.

Niet verzekerd en veel overuren

Zara heeft diverse keren boetes gekregen wegens de schending van arbeidsrechten. In verschillende naaiateliers in Brazilië waar kleding voor de winkel geproduceerd wordt, werden er veel werkdagen gemaakt zonder pauzes. Ook werden medewerkers in de Braziliaanse naaiateliers vaak te laat betaald.

Ook de lonen van Turkse medewerkers in kledingfabrieken zijn vaak te laag om van te leven. Werknemers zijn soms niet verzekerd via hun werkgever en ze maken vaak veel overuren.

Nederland drong eerder aan op "hogere standaarden voor arbeidsomstandigheden" in Turkije. Werktijden en gezondheids- en veiligheidsregels moeten beter geregeld worden.
Turkse premier gaat naar VS na visarel
5 November, 17:06 Skynet
De Turkse premier Binali Yildirim gaat van 7 tot 11 november naar de Verenigde Staten voor een ontmoeting met de Amerikaanse vicepresident Mike Pence. Er zal onder meer worden gepraat over de problemen met de visa-uitreiking tussen beide landen.


Onbetaalde Turkse arbeiders plaatsen etiketjes in kleding Zara
4 November, 14:54 Gazet v. Antwerpen
Klanten van Zara in Istanbul hebben in kledij uit de winkelrekken ongewone etiketten teruggevonden. De boodschappen op deze etiketjes zouden afkomstig zijn van Turkse arbeiders die protesteren omdat ze hun loon niet ontvingen van een toeleverancier van Zara die recent de deuren heeft gesloten.


Turkse krant: ?Peter Terryn organiseerde aanvallen op Turken in Brederodestraat?
3 November, 23:18 Gazet v. Antwerpen

De Turkse krant Takvim schrijft dat de Antwerpse activist Peter Terryn de gevechten in de Brederodestraat zelf heeft georganiseerd.
Recep Tayyip Erdogan wil volledig Turkse auto in 2021
2 November, 17:54 AutoBlog
We zijn alvast benieuwd naar de kwaliteit van de toeter. Onlangs gaven we nog een overzicht van welke auto’s in welke landen populair zijn. Niet verrassend is dat we in menig natie zien dat lokaal gemaakte producten het goed doen. Kijk, daar kunnen de geitenwollen sokken die hun quinoa met het vliegtuig laten aanrukken vanuit […]


Erdogan kondigt productie van Turkse auto aan want ?Turken voorkeur geven aan wagen van eigen makelij?
2 November, 15:48 Gazet v. Antwerpen

Tegen 2021 moet er een auto van Turkse makelij te koop zijn. Vijf Turkse bedrijven slaan daarvoor de handen in elkaar, zo heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan bekendgemaakt. Erdogan meent dat de Turkse bevolking de voorkeur zal geven aan een wagen van eigen makelij.
Iraakse en Turkse troepen bewaken nu samen een van de belangrijkste Koerdische grensovergangen met Turkije
31 Oktober, 21:18 Volkskrant
Iraakse troepen hebben dinsdag een controlepost ingericht bij een van de belangrijkste grensovergangen tussen Turkije en de autonome Koerdische regio in het noorden van Irak. Het is voor het eerst in decennia dat het Iraakse leger posities inneemt aan de Turkse grens. Sinds de val van dictator Saddam Hussein in 2003 werd de gehele grensstrook tussen Irak en Turkije altijd door de Iraakse Koerden g


Turkse Vereniging betreurt geweld Brederodestraat: ?Dit is een deuk in het imago van onze buurt?
31 Oktober, 04:30 Gazet v. Antwerpen

Selamet Belkiran, coördinator van de Unie van Turkse Verenigingen (UTV), betreurt het geweld in de Brederodestraat. ?Dit mag niet verder escaleren en moet stoppen?, zegt Belkiran.
Mensenhandelaar Saban B. toch in Turkse cel
26 Oktober, 18:54 NOS nieuws

Mensenhandelaar Saban B. zit inderdaad in een Turkse cel. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie na een bericht van de advocaat van de in Nederland veroordeelde crimineel. Hij zit in Turkije de straf uit die hij van een Nederlandse rechter kreeg.

De afgelopen tijd was er verwarring over waar Saban B. zich bevond. Volgens het Duitse weekblad Der Spiegel runde hij vanuit Turkije een callcenter en was hij mogelijk op vrije voeten. Reden genoeg voor het OM in Nederland om bij de Turkse autoriteiten te controleren waar hij is.

Pooiernetwerk

Saban B. werd in 2008 en 2009 in meerdere strafzaken veroordeeld tot acht jaar cel voor mensenhandel en poging tot moord. Hij hoorde bij een pooiernetwerk in Amsterdam dat meisjes tot prostitutie dwong, mishandelde en doorverkocht. In 2009 vluchtte hij tijdens een verlof naar Turkije.

In Turkije begon er een nieuw proces tegen B. Hij mocht de uitkomst op vrije voeten afwachten. Het duurde jaren voordat de hoogste rechter in Turkije zijn straf onherroepelijk maakte. Sinds november zit hij weer vast.

Volgens het Openbaar Ministerie komt Saban B. in 2021 mogelijk vervroegd vrij.
Turkse Amnesty-voorzitter blijft vastzitten
26 Oktober, 17:06 NOS nieuws

De voorzitter van Amnesty in Turkije, Taner Kiliç, blijft voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Izmir besloten. Kiliç werd in juni opgepakt op verdenking van deelname aan de Gülen-beweging. Dat is verboden omdat die beweging volgens de regering achter de couppoging van vorig jaar zat.

Acht andere mensenrechtenactivisten die ook waren opgepakt op verdenking van deelname aan de Gülen-beweging, zijn gisteren wel vrijgelaten. Ook zijn directe collega, de directeur van de Turkse Amnesty-afdeling, mocht gisteravond naar huis.

Bewijzen

De officier van justitie zegt dat Kiliç onder meer in hechtenis blijft omdat hij de berichtenservice Bylock had gedownload. Bylock wordt volgens de Turkse justitie gebruikt door de Gülen-beweging en wordt daarom als verdacht gezien.

Amnesty International zegt dat onafhankelijk onderzoek juist heeft uitgewezen dat Kiliç Bylock niet heeft gedownload. Vijf maanden nadat Kiliç werd gearresteerd, zijn de bewijzen tegen hem nog steeds niet rond.

De mensenrechtenorganisatie vermoedt dat het OM met de voortzetting van de voorlopige hechtenis tijd koopt om meer bewijs te verzamelen tegen Kiliç.

Amnesty noemt het wrang dat Kiliç niet vrijkomt, in tegenstelling tot de andere mensenrechtenactivisten die van hetzelfde verdacht werden.

Terroristen

In totaal werden in juli acht Turkse activisten opgepakt, een maand na Kiliç, omdat ze deelnamen aan een cursus op het Turkse eiland Büyükada over digitale veiligheid. De training werd door de Nederlandse hulporganisatie Hivos georganiseerd en gegeven door een Duitse en Zweedse trainer, die ook werden opgepakt.

President Erdogan noemde die training een poging om de coup van juli vorig jaar voort te zetten. Ook het Turkse OM zag het als "een training in methoden en tactieken die ook worden gehanteerd door terroristische organisaties".

Borgtocht

Twee Turkse cursisten kwamen eerder al vrij op borgtocht. De twee Europese trainers en de zes andere Turkse cursisten, onder wie de Amnesty-directeur, hoorden gisteren dat ze hun proces in vrijheid mogen afwachten. Alleen de Amnesty-voorzitter zit nu nog vast.

Op 22 november komt de zaak weer voor de rechter in Turkije.
Turkse rechtbank laat acht mensenrechtenactivisten vrij
26 Oktober, 00:18 NOS nieuws

Acht mensenrechtenactivisten die in Turkije verdacht werden van deelname aan een terroristische organisatie worden op borgtocht vrijgelaten. Het gaat onder meer om de Duitse activist Peter Steudtner, Zweedse Ali Gharavi en de directeur van Amnesty in Turkije, Idil Eser. Ze werden in juli gearresteerd toen ze een workshop bijwoonden over digitale veiligheid.

Het Openbaar Ministerie eiste celstraffen tot 15 jaar, maar de rechtbank in Istanbul laat acht van de elf activisten nu gaan. Wat er met de andere drie gebeurt, is onduidelijk.

Turkije-correspondent Lucas Waagmeester zegt dat de activisten hun proces thuis in vrijheid mogen afwachten. Wel moeten zij zich in een rechtszaak verdedigen tegen de aanklacht van lidmaatschap van een terroristische organisatie.

De 'Elf van Büyükada', zoals de opgepakte activisten werden genoemd, waren bij een workshop over digitale veiligheid. Maar het Turkse OM zag het als "een training in methoden en tactieken die ook worden gehanteerd door terroristische organisaties".

De zaak trok internationaal veel aandacht. Volgens Amnesty zelf ging het om een training zoals die wordt gegeven bij ieder groot bedrijf, iedere overheidsinstantie of NGO die omgaat met gevoelige informatie.
Turkse politica en Erdogan-criticus richt nieuwe partij op

De Turkse politica en fervent Erdogan-criticus Meral Aksener heeft in de hoofdstad Ankara de oprichting van een nieuwe centrumrechtse partij bekendgemaakt. Ze wil met de partij bij de parlements- en presidentsverkiezingen van 2019 het vuur aan de schenen leggen van staatshoofd Recep Tayyip Erdogan.
De Balie schrapt lezing van Turkse journalist
24 Oktober, 20:06 NOS nieuws

Het Amsterdamse debatcentrum De Balie heeft een streep gehaald door een lezing van Can Dündar, de oud-hoofdredacteur van de Turkse krant Cumhuriyet. Volgens het debatcentrum is het voor Dündar niet veilig om naar Amsterdam te komen.

Het Turkse Openbaar Ministerie heeft de internationale politieorganisatie Interpol opgeroepen om een arrestatiebevel uit te vaardigen tegen Dündar, die op een onderduikadres in Duitsland verblijft. Omdat het debatcentrum niet weet of Interpol hier gehoor aan gaat geven, vindt de organisator het risico voor Dündar te groot om naar Amsterdam te komen.

In plaats daarvan is een team van De Balie naar Duitsland toegegaan en heeft hem daar geïnterviewd. Het gesprek wordt in november uitgezonden in het debatcentrum, waarna met Dündar geskypet kan worden.

Celstraf

Dündar was hoofdredacteur van Cumhuriyet, een van de weinige Turkse kranten die kritisch schrijven over het beleid van president Erdogan. In 2016 werd hij door een Turkse rechtbank veroordeeld tot een celstraf van zes jaar vanwege een publicatie in zijn krant over mogelijke samenwerking van Turkije met islamitische terroristen.

Dündar werd tijdens de rechtszaak tegen hem voor de deur van de rechtbank beschoten. Hij overleefde die aanval. Na de uitspraak verklaarde hij dat hij geen vertrouwen meer had in de Turkse rechtsstaat en vluchtte hij naar Duitsland.
OM verwacht dat Saban B. in Turkse cel wordt gezet
23 Oktober, 10:30 NOS nieuws

Het Openbaar Ministerie gaat ervan uit dat de veroordeelde vrouwenhandelaar Saban B. in Turkije wordt vastgezet. B. is in Nederland veroordeeld tot acht jaar cel, maar tijdens verlof vluchtte hij naar Turkije. Journalisten van het Duitse weekblad Der Spiegel ontdekten dat hij daar nu een callcenter heeft om energiecontracten aan Duitsers te verkopen en dat hij waarschijnlijk niet vastzit.

Turkije levert geen staatsburgers uit, maar het hooggerechtshof in Turkije bepaalde vorig jaar wel dat Saban B. zijn straf in Turkije moet uitzitten.

"De contacten met justitie in Turkije zijn uitstekend. Ze hebben altijd goed meegewerkt. Het is nu aan de Turkse autoriteiten om uitvoering aan de straf te geven", zegt officier van justitie Ten Kate.

Pooiers

Het OM heeft aan Turkije gevraagd of B. inmiddels vastzit, maar heeft daar nog geen antwoord op.

Saban B. stond aan het hoofd van een gewelddadig netwerk van pooiers. Hij en zijn bende verdienden miljoenen euro's aan uitbuiting van vrouwen in de Amsterdamse prostitutie.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be