NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Turkije

2News.be / Trefwoorden / Turkije

Akkoord over EU-begroting 2018: minder geld voor Turkije
Zaterdag, 11:00 Skynet
De onderhandelaars van het Europees Parlement en van de EU-lidstaten hebben vanochtend na 16 uur onderhandelen een akkoord bereikt over de Europese begroting voor 2018. Opvallend is dat er minder geld wordt uitgetrokken voor kandidaat-lidstaat Turkije. Er gaat wel meer geld naar veiligheid en de strijd tegen de jeugdwerkloosheid.


Turkije haalt militairen bij NAVO-oefening terug na blunder Noorwegen
Vrijdag, 17:18 NOS nieuws

Turkije trekt per direct veertig militairen terug van een NAVO-oefening in het Noorse Stavanger. De namen van president Erdogan en Kemal Atatürk, stichter van de Turkse Republiek, werden namelijk voor vijanden gebruikt.

Tijdens een toespraak in Ankara stelde president Erdogan dat zijn eigen naam en die van de vader des vaderlands in een tabel met vijanden voorkwam. "Zo kunnen we niet samenwerken, zo is er geen bondgenootschap", oordeelde hij.

De secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, heeft excuses aangeboden voor de misser. "Turkije is een gewaardeerde NAVO-bondgenoot, die belangrijke bijdragen heeft geleverd aan de alliantie."

Volgens Stoltenberg ligt de fout niet bij de NAVO, maar bij een persoon die door Noorwegen is ingehuurd. Het is volgens hem aan het Noorse leger om een straf te bepalen.
Turkije schorst kwart van zijn diplomaten na mislukte staatsgreep
16 November, 11:12 NOS nieuws

De Turkse regering heeft opnieuw een groot aantal diplomaten geschorst. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat het om zestig diplomaten gaat; dat is een kwart van de diplomaten van het land. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de mislukte staatsgreep in juli vorig jaar. Turkije gaat onderzoeken wat hun rol is geweest.

Mevlüt Cavusoglu, de minister van Buitenlandse Zaken, zegt dat de schorsing gebaseerd is op "serieuze documenten" waarbij de diplomaten in verband worden gebracht met de islamistische geestelijke Fethullah Gülen.

Volgens president Erdogan zit Gülen achter de coup van vorig jaar in Turkije. De coupplegers zouden lid zijn van zijn beweging. Gülen zelf woont in de Verenigde Staten.

Asiel in Duitsland

Na de mislukte coup hebben bijna tweehonderd Turken met een diplomatiek paspoort asiel gekregen in Duitsland. Het is niet duidelijk of de zestig geschorste diplomaten nu hun diplomatieke paspoorten hebben moeten inleveren.

Sinds de mislukte staatsgreep zijn in Turkije in totaal zo'n 50.000 mensen opgepakt die ervan worden beschuldigd aanhangers van Gülen te zijn. Nog eens 150.000 mensen zijn op non-actief gesteld. Onder hen zijn onder meer ambtenaren, rechters, militairen, journalisten en politieagenten.
Vreemde owngoal, gepakte strafschop en late zege: jonge Duivels boeken straffe zege in Turkije
14 November, 17:12 Gazet v. Antwerpen

De Belgische beloften hebben op de zesde speeldag in de voorronde van het EK 2019 in Istanboel met 1-2 gewonnen van Turkije . De jonge Duivels (U21) begonnen slecht aan de wedstrijd maar herpakten zich. Tegen tien Turken besliste kapitein Schrijvers uiteindelijk de wedstrijd met een laat doelpunt, waardoor de Belgen ongeslagen op kop blijven. Doelman Jackers liet zich ook opmerken door onder meer in die spannende slotfase een strafschop te stoppen.
Volg de match U21 Turkije - België live op Proximus TV!
13 November, 14:30 Skynet
Na hun zege tegen Cyprus afgelopen donderdag behoudt België U21 de eerste plaats in zijn kwalificatiegroep voor het EK. Dinsdag trekken de jonge Duivels naar Turkije, voor een match die je live en exclusief kunt volgen op Proximus TV, vanaf 15 uur!


Jonge Duivels verdedigen dinsdag leidersplaats in Turkije

De Belgische beloften werken dinsdag (15u) in Istanboel tegen Turkije hun zesde wedstrijd af in de voorronde van het EK 2019. Met 11 op 15 voeren de jonge Duivels (U21) hun groep aan.
Turkije stuurt hulp na aardbeving Iraaks-Iraanse grens
13 November, 08:30 Skynet Buitenland
Na de krachtige aardbeving zondagavond in het bergachtige gebied op de grens tussen Iran en Irak heeft Turkije medicijnen en voeding naar het getroffen gebied gestuurd. Dat maakte de Turkse minister-president Binali Yildirim vandaag bekend, aldus het staatspersagentschap Anadolu.


Turkije noemt bericht over ontvoering Gülen 'belachelijk'
12 November, 17:12 NOS nieuws

Turkije zegt nooit van plan te zijn geweest om de geestelijke Fethullah Gülen in de VS te ontvoeren. Via een officiële verklaring van de Turkse ambassade in Washington noemt Ankara de berichten daarover "belachelijk en ongegrond".

Vrijdag berichtte de Wall Street Journal dat Ankara oud-generaal Michael Flynn en zijn zoon een beloning van 15 miljoen dollar had beloofd als het hun zou lukken om Gülen te ontvoeren en naar Turkije te brengen. Flynn was enige tijd de nationaal veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Trump.

Uitlevering

Gülen zit volgens de Turkse president Erdogan achter de mislukte staatsgreep van juli vorig jaar. De geestelijke woont al jaren in de VS en ontkent achter de couppoging te zitten. Erdogan wil Gülen in Turkije berechten. De VS acht zijn betrokkenheid bij de staatsgreep niet bewezen en wil Gülen vooralsnog niet uitleveren.

In de verklaring van de ambassade dringt Turkije nogmaals aan op uitlevering: "Turkije en het Turkse volk verwachtten de onmiddellijke uitlevering van Fethullah Gülen aan Turkije zodat hij voor het gerecht kan verschijnen".

Rusland

Flynn ontkent dat hij betrokken was bij een plan om Gülen te ontvoeren. De Wall Street Journal zegt dat de informatie naar voren is gekomen in het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller. Die doet onderzoek naar Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016.

Flynn ligt in dat onderzoek onder een vergrootglas. Hij was 24 dagen in dienst van president Trump als nationaal veiligheidsadviseur, maar moest opstappen omdat hij had gelogen over zijn contacten met Rusland.

In het onderzoek van Mueller worden ook Flynns connecties met Turkije nader bekeken. Flynn lobbyde in 2016 in Washington voor de Turkse regering, maar verzweeg dat voor het Witte Huis. In die hoedanigheid had hij zich ook sterk gemaakt voor de uitlevering van Gülen.
Van Gogh geveild voor ruim 25 miljoen euro meer dan verwacht
14 November, 05:48 NOS nieuws

Een schilderij van Vincent van Gogh is voor bijna 70 miljoen euro (81,3 miljoen dollar) geveild. Laboureur dans un champ leverde daarmee bijna 25 miljoen euro meer op dan vooraf was geschat door veilinghuis Christie's in New York.

Het kunstwerk was afkomstig uit de collectie van de overleden miljardairs Perry en Nancy Lee Bass. In totaal ging er voor zo'n 410 miljoen euro aan moderne kunst onder de hamer. De nieuwe eigenaar van de Van Gogh bleef onbekend.

De Nederlandse impressionist schilderde het werk in het laatste jaar voor zijn dood in 1890. Van Gogh verbleef toen in de psychiatrische inrichting van Saint-Paul-de-Mausole in Frankrijk.

Laboureur dans un champ is niet de duurste Van Gogh ooit. Het record is voor Portrait du Dr. Gachet. Dat schilderij werd in 1990 geveild voor omgerekend 71,5 miljoen euro.
Advocaat Michael Flynn noemt beschuldigingen over Gülen onwaar
11 November, 02:36 NOS nieuws

De advocaat van Michael Flynn heeft woedend gereageerd op de nieuwste verdenkingen tegen de Amerikaanse oud-veiligheidsadviseur. Hij noemde het idee dat zijn cliënt zou hebben meegewerkt aan een plan om de geestelijke Fethullah Gülen uit te leveren aan Turkije schandalig en schadelijk. "Het is allemaal niet waar."

The Wall Street Journal meldde gisteren dat speciaal aanklager Robert Mueller, die de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen onderzoekt, bekijkt of Flynn en zijn zoon in opdracht van Turkije Gülen moesten kidnappen en uitleveren. Hun beloning was 15 miljoen dollar.

Ook NBC weet van het nieuwe onderzoek naar Flynn. De zender zegt dat Muellers team bekijkt of Flynn in de maanden voordat Trump het Witte Huis betrad een overeenkomst sloot met de Turken. In ruil voor geld zou hij als Trumps nationale veiligheidsadviseur stiekem opdrachten uit Ankara uitvoeren.

Verdachte

Flynn is een belangrijke verdachte in het onderzoek van Mueller. Hij was minder dan een maand in dienst en werd ontslagen omdat hij tegen vicepresident Pence had gelogen over zijn contacten met de Russische ambassadeur in de VS.

Zijn Turkse connecties waren al onderwerp van onderzoek. Flynn was een lobbyist voor de regering in Ankara, maar verzweeg dat voor het Witte Huis.
Turkse nationalisten hacken Twitteraccounts Turkije-critici
10 November, 20:00 NOS nieuws

Er zijn verschillende Twitteraccounts van critici van de Turkse regering gehackt. Het gaat onder meer om oud-Europarlementariër Joost Lagendijk, de Belgische oud-premier Guy Verhofstadt en Nieuwsuur-journalist Jan Eikelboom.

De Turkse nationalistische groep 'Ayyildiz Tim' zegt tegen de Duitse krant Westdeutsche Allgemeine Zeitung de accounts uit protest te hebben overgenomen. De hackers verzetten zich tegen de "extreme houding van België en Nederland tegen Turkije en de moslims".

Gerichte aanval

De accounts zijn gistermiddag en -avond overgenomen. Dat was ook het geval bij het account van Eikelboom. Hij kreeg aan het begin van de avond een e-mail van Twitter dat er op zijn account was ingelogd vanuit Istanbul. De hackers hebben vervolgens persoonlijke berichten verstuurd naar verschillende mensen die een band hebben met Turkije.

"Het was niet zo dat al mijn volgers een bericht kregen. Ze hebben de aanval specifiek op mensen gericht die iets met Turkije hebben", zegt de verslaggever, die veel in het Midden-Oosten heeft gewerkt.

Zo is een Duitse Koerden-deskundige benaderd met het verzoek zijn telefoonnummer te geven. Rond 21.00 uur kon Eikelboom weer inloggen op Twitter. Hij klikte op de link die in een persoonlijk bericht van Lagendijk zat, die dus eerder al was gehackt. Zowel Eikelboom als Verhofstadt maakten daarna op hun pagina melding van de gebeurtenis.
Turkije pakt ruim honderd Islamistische Staat-verdachten op
10 November, 11:00 NOS nieuws

De Turkse politie heeft ruim honderd mensen opgepakt die banden zouden hebben met Islamitische Staat. Volgens staatspersbureau Anadolu Agency vielen agenten op tientallen plekken in de hoofdstad Ankara huizen binnen.

Onder de arrestanten zijn enkele Turken en vooral buitenlanders die worden verdacht van het plannen van aanslagen. Welke nationaliteit zij hebben, is niet bekendgemaakt. Daarnaast is een aantal verdachten volgens de politie actief geweest in conflictgebieden waar IS zat. Er zou bewijs zijn dat ze van plan waren om naar Syrië te vertrekken.

Gisteren werden in Ankara meer dan 170 vermoedelijke IS-leden gearresteerd. Met de arrestaties wil Turkije voorkomen dat IS aanslagen pleegt bij een herdenking van Kemal Atatürk, vandaag, en bij de marathon van Istanbul, zondag.

Bestrijden

Turkse antiterreureenheden bestrijden IS zowel in het Midden-Oosten als in eigen land. De Turkse regering houdt IS namelijk verantwoordelijk voor meerdere aanslagen in het land. Daar zijn in de afgelopen twee jaar honderden mensen bij gedood.

Vorige maand werden in Turkije al meer dan zeventig mannen opgepakt die volgens de Turkse politie strijders waren van IS. Net buiten een winkelcentrum in Istanbul werden voertuigen met bommen gevonden. Daar werd een aanslag verijdeld op de nationale feestdag in Turkije.
Turkije pakt in Ankara 101 mensen op voor banden met IS
9 November, 10:36 Skynet
De Turkse autoriteiten hebben in Ankara 101 mensen opgepakt die worden verdacht van banden met terreurgroep IS. Dat meldt het regeringsgezinde persagentschap Anadolu vandaag. De nationaliteiten van de opgepakte personen zijn niet bekendgemaakt.


Jonge Duivels willen koppositie behouden na duels met Cyprus en Turkije

De Jonge Duivels maken zich op voor twee nieuwe wedstrijden in de kwalificaties voor het EK 2019 in Italië en San Marino. Ze nemen het donderdag in Leuven op tegen Cyprus. Volgende week dinsdag spelen ze tegen Turkije in Istanboel.
Nicolas Colsaerts grijpt net naast zege in Turkije

Met een laatste ronde van 66 slagen (-5) is Nicolas Colsaerts zondag op een gedeelde tweede plaats geëindigd tijdens het Turkish Open (EPGA/7 miljoen dollar) in Antalya. Thomas Pieters eindigde na een ultieme ronde van 70 slagen op een elfde plaats.
Iraakse en Turkse troepen bewaken nu samen een van de belangrijkste Koerdische grensovergangen met Turkije
31 Oktober, 21:18 Volkskrant
Iraakse troepen hebben dinsdag een controlepost ingericht bij een van de belangrijkste grensovergangen tussen Turkije en de autonome Koerdische regio in het noorden van Irak. Het is voor het eerst in decennia dat het Iraakse leger posities inneemt aan de Turkse grens. Sinds de val van dictator Saddam Hussein in 2003 werd de gehele grensstrook tussen Irak en Turkije altijd door de Iraakse Koerden g


In Turkije voor jihadisme opgepakte Brusselse jongeren willen een klacht indienen
30 Oktober, 15:00 Gazet v. Antwerpen

Vijf jonge Brusselaars die in september tijdens hun vakantie gedurende vier dagen werden opgesloten in een gevangenis in Turkije op verdenking van deelname aan de jihadstrijd van IS, willen nu een klacht indienen wegens onmenselijke en vernederende behandeling. Dat heeft hun advocaat Vincent Lurquin gezegd. Hij bevestigt hiermee berichtgeving over de zaak van RTBF.
In Turkije voor jihadisme opgepakte Brusselse jongeren willen een klacht indienen
30 Oktober, 14:48 Skynet Belgie
Vijf jonge Brusselaars die in september tijdens hun vakantie gedurende vier dagen werden opgesloten in een gevangenis in Turkije op verdenking van deelname aan de jihadstrijd van IS, willen nu een klacht indienen wegens onmenselijke en vernederende behandeling. Dat heeft hun advocaat Vincent Lurquin gezegd. Hij bevestigt hiermee berichtgeving over de zaak van RTBF.


Turkije arresteert 49 vermoedelijke leden van IS
28 Oktober, 21:06 Skynet
De Turkse autoriteiten hebben zaterdag 49 vermoedelijke leden van de jihadistische groep IS (Islamitische Staat) gearresteerd, zo meldt het staatspersbureau Anadolu. Sommige van de arrestanten worden verdacht van het voorbereiden van een aanslag die voor de Turkse nationale feestdag gepland was.


Red Wolves geven voorsprong uit handen tegen Turkije in voorronde WK handbal

De Belgische handbalmannen hebben woensdag hun eerste kwalificatiewedstrijd met het oog op het WK in 2019 in Denemarken en Duitsland niet winnend kunnen afsluiten. De Red Wolves speelden 27-27 gelijk bij Turkije.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be