NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Trumps

2News.be / Trefwoorden / Trumps

Actiegroep in Colorado vecht Trumps deelname bij verkiezingen aan met obscuur grondwetsartikel
7 September 2023, 00:00 HLN.BE
Een Amerikaanse actiegroep is naar de rechter gestapt om te voorkomen dat oud-president Trump mee kan doen aan de presidentsverkiezingen van 2024. De activisten beroepen zich daarbij op een deel van de grondwet dat sinds 1868 nauwelijks is gebruikt.


Trump op 37 punten aangeklaagd in zaak van geheime documenten uit Witte Huis
10 Juni 2023, 00:03 Skynet Buitenland
De aanklacht tegen Donald Trump in de zaak van de archieven die hij uit Witte Huis meenam, telt 37 punten, waaronder "het achterhouden van informatie over de nationale veiligheid" en "belemmering van de rechtsgang", zo blijkt uit de akte van beschuldiging die vrijdag bekendgemaakt is.


Facebook en Instagram heffen Trumps blokkade 'in de komende weken' op
27 Januari 2023, 00:00 Tweakers
De Amerikaanse oud-president Donald Trump mag binnenkort weer op Facebook en Instagram. Moederbedrijf Meta zegt dat het risico voor de publieke veiligheid nu voldoende is verminderd, waardoor Trump weer op de platforms mag.


Trumps Twitter-alternatief mogelijk pas in maart beschikbaar
22 Februari 2022, 00:08 NU.NL - Tech
TRUTH Social, het nieuwe sociale netwerk van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, verschijnt mogelijk pas in maart, schrijft The New York Times. Het plan was aanvankelijk om de app op Presidents' Day uit te brengen: 21 februari.


Capitool bestormd - Onderzoekscommissie dagvaardt Trumps voormalige advocaat Giuliani
20 Januari 2022, 00:05 Skynet Buitenland
Rudy Giuliani, de voormalige advocaat van Donald Trump, is samen met drie andere getrouwen van de ex-president gedagvaard door de parlementaire onderzoekscommissie die de aanval op het Capitool onderzoekt.


Trumps impeachment kan een uiterst pijnlijke belevenis worden voor de Republikeinen
28 Januari 2021, 13:45 Volkskrant
Donald Trump is vertrokken uit het Witte Huis, maar hij houdt de Republikeinse Partij nog steeds in een ijzeren greep. Dat bleek woensdag toen 45 van de 50 Republikeinse senatoren het impeachmentproces tegen hem probeerden te torpederen. Niet genoeg om het tegen te houden, maar wel een teken dat de kans klein is dat de Senaat hem zal veroordelen. Daarvoor zijn minstens zeventien Republikeinse stemmen nodig.


Biden zet Trumps Cola light-knop weer op bureau in Oval Office
27 Januari 2021, 10:15 HLN.BE
Hij was even verdwenen, maar nu is hij terug: de belknop waarmee Donald Trump volgens een Amerikaanse reporter vanuit het Oval Office bij zijn butler een Coca Cola light bestelde. Op de Resolute Desk was de knop op de eerste dag van Bidens presidentschap niet meer te zien, maar maandag dook het houtblok met de rode knop in ingewerkt daar toch weer op. De belknop gaat al tientallen jaren mee, zoals recent ook nog onder presidenten Barack Obama en George W. Bush.


Kransje van 20 dikbetaalde juryleden beslist over Trumps eventuele comeback op Facebook
25 Januari 2021, 13:06 HLN.BE
Ze zijn met 20 en komen uit 18 landen, verdeeld over alle continenten. Ze kloppen weken van amper vijftien uur en krijgen daar, volgens de New York Times, van Mark Zuckerberg zeker 100.000 dollar (82.000 euro) per jaar voor. De Facebook-baas heeft er dus iets voor over om de mensen te doen geloven in de onpartijdigheid van zijn bedrijf als het gaat over het bannen van bepaalde figuren van de sociaalnetwerksite. Zoals het beroemdste geval: Donald Trump. Of de voormalige president al dan niet mag terugkeren op het platform, daar beslissen de onafhankelijke Facebook-rechters over.


Liggen Amerikanen wakker van Trumps impeachmentproces?
25 Januari 2021, 04:19 Gazet v. Antwerpen

Het impeachmentproces tegen voormalig president Trump start op 9 februari. Maar in de straten van Washington D.C. hebben de meeste Amerikanen andere dingen aan hun hoofd.




Greet De Keyser in de VS: ?Trumps erfenis zal nog lang blijven wegen op de politiek in dit land?
25 Januari 2021, 04:17 HLN.BE
Een prachtige zonsopgang, het is bitterkoud buiten, ik zit heerlijk warm binnen aan mijn bureau dit stukje te schrijven. Het voelt goed en meteen maken delen van Amanda Gormans inauguratie-gedicht rake sprongetjes in mijn hoofd. "Het licht is er altijd, als wij dapper genoeg zijn om het te zien."


22 Januari 2021, 08:12 De Tijd
COVID-pandemie weegt op Trumps bedrijvenimperium
21 Januari 2021, 19:19 Skynet
Het bedrijven- en vastgoedimperium van de kersverse oud-president van de Verenigde Staten Donald Trump heeft het voorbije zwaar te lijden gehad onder de coronacrisis. Zo ging de omzet van 's mans hotels en golfresort fors achteruit. Dat leert een rapport van het ethiekagentschap van de Amerikaanse regering dat gisterenavond gepubliceerd werd.


Petitie om Schotse luchthaven nabij Trumps golfresort te herdopen tot ?Biden International?
20 Januari 2021, 12:00 HLN.BE
Donald Trump had naar verluidt plannen om deze week nog naar zijn golfbaan in Schotland te vliegen. De Schotten zouden de uittredende Amerikaanse president alvast niet met open armen ontvangen. Er is zelfs een petitie opgestart om de luchthaven Glasgow Prestwick, die bij Trumps golfterrein ligt, om te dopen tot Joe Biden International Airport. Al meer dan 6.000 mensen hebben de online petitie ondertekend.


Spil in rechtszaak zelfrijdende auto's van Uber en Google krijgt Trumps gratie
20 Januari 2021, 07:02 NU.NL - Tech
Anthony Levandowski, een prominente ingenieur op het gebied van zelfrijdende auto's, heeft gratie gekregen van de Amerikaanse president Donald Trump, maakt het Witte Huis woensdag bekend. Levandowski werd in augustus veroordeeld tot achttien maanden cel voor de diefstal van bedrijfsgeheimen van Waymo, het Google-bedrijf dat werkt aan technologie voor autonoom rijdende auto's.


Nieuwe horecazaak moet op eerste dag meteen sluiten
19 Januari 2021, 11:00 Gazet v. Antwerpen

Een nieuwe eetgelegenheid in de Rerum Novarumlaan in Merksem werd op de eerste dag meteen verzegeld door de Antwerpse politie. De zaakvoerders bleken met allerlei zaken niet in orde.




15 Januari 2021, 13:14 Volkskrant
Schuld van 400 miljoen dollar hangt als molensteen om Trumps zakenimperium
15 Januari 2021, 10:54 HLN.BE
Als de Amerikaanse president Donald Trump over een week weer ambteloos burger is, wacht hem een andere wereld. Na de bestorming van het Capitool keert nu ook de ene na de andere zakenpartner zich van hem af. Wat resteert zijn de schulden die hij moet betalen.


Transitie Biden - FBI bezorgd over mogelijk geweld naar aanleiding van inauguratie Biden
15 Januari 2021, 01:38 Skynet
De Amerikaanse federale politiedienst FBI waarschuwt voor mogelijk geweld naar aanleiding van de inauguratie volgende week van toekomstig president Joe Biden. Volgens FBI-directeur Christopher Wray zijn er online verontrustende conversaties opgevangen waarin onder andere werd opgeroepen tot gewapende protesten, zo zei hij donderdag in Washington. De uitlatingen worden nu geanalyseerd en onderzocht op hun werkelijke dreigingspotentieel.


Trumps voormalige lijfarts Harold Bornstein overleden
14 Januari 2021, 15:49 Skynet
Harold Bornstein, lijfarts van Donald Trump toen deze in 2015 presidentskandidaat was, is vorige vrijdag overleden. Dat blijkt uit een overlijdensbericht dat in de New York Times is gepubliceerd. Het was Bornstein die in 2015 verklaarde dat Trump "als hij verkozen wordt het gezondste individu zal zijn dat ooit verkozen werd". Later zou Bornstein verklappen dat het Trump zelf was die hem die verklaring gedicteerd had.


Snapchat bant Trumps account permanent 'in belang openbare veiligheid'
14 Januari 2021, 11:43 NU.NL - Tech
Snapchat heeft het account van de Amerikaanse president Donald Trump permanent geschorst, meldt een woordvoerder donderdag aan persbureau Reuters.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn