NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesTrump


Kim blijft gebrand op ontmoeting met Trump
Gisteren, 00:54 NOS nieuws

Kim Jong-un hoopt nog steeds dat een ontmoeting met Donald Trump door kan gaan. De Noord-Koreaanse leider heeft tijdens onverwacht topoverleg met de Zuid-Koreaanse president Moon gezegd dat hij gebrand blijft op overleg met de VS, meldt het Noord-Koreaanse persbureau KCNA een dag na de ontmoeting.

Moon ontmoette Kim gisteren in het dorp Panmunjom op de grens tussen beide Korea's. Het was de tweede keer in korte tijd dat ze elkaar spraken en de eerste keer dat leiders van Noord- en Zuid-Korea elkaar een tweede keer ontmoeten.

Het is niet bekend wie het initiatief heeft genomen voor ontmoeting tussen de beide leiders.

Consensus

Kim en Moon overlegden over hun toekomst nu Donald Trump topoverleg in Singapore op 12 juni heeft afgeblazen. De Amerikaanse president hekelde donderdag de "vijandige opstelling" van Noord-Korea in aanloop naar de top.

Noord- en Zuid-Korea spraken gisteren af elkaar vaker te zullen ontmoeten. Het eerste onderlinge topoverleg staat gepland voor 1 juni. Volgens een Noord-Koreaanse woordvoerder hebben de twee leiders een "bevredigende consensus" bereikt en willen ze zich beide inzetten voor de denuclearisatie van het schiereiland.

Kim reageerde al eerder teleurgesteld op het besluit van Trump om de top af te blazen en liet weten te willen werken aan nieuwe afspraken. Trump reageerde voorzichtig positief op die houding. Het Witte Huis liet eerder al weten dat medewerkers die naar Singapore zouden afreizen voor de top, gewoon zullen gaan.
Trump werpt levenslijn naar Chinees techbedrijf ZTE
Zaterdag, 08:12 De Tijd
08:01 ZTE, producent van telecomapparatuur was de voorbije weken speelbal geworden in het handelsconflict tussen de VS en China.


Poetin haalt uit naar protectionistische beleid Trump
Vrijdag, 18:06 De Tijd
17:50 Poetin riep tijdens een economische top in Rusland op tot handelsvrede. Hij schuwde de kritiek op Trump's protectionistisch beleid niet.


Zuid-Koreaanse president betreurt dat top tussen Trump en Kim niet doorgaat
Vrijdag, 00:00 Skynet Buitenland
De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in heeft vandaag betreurd dat de Amerikaanse president Donald Trump de ontmoeting met Noord-Korea's sterke man Kim Jong-un heeft geannuleerd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. Moon deed de uitspraken tijdens een nachtelijke spoedvergadering met de top van de veiligheidsdiensten. Die vergadering werd belegd kort na de aankondiging van Trump.


Trump draait crisismaatregelen voor banken terug
Donderdag, 19:54 NOS nieuws

De Amerikaanse president Trump heeft zijn handtekening gezet onder een wet die maatregelen versoepelt voor banken die tien jaar geleden na de financiŽle crisis zijn ingesteld. Dinsdag kreeg Trump zijn wet al door het Congres. Vandaag ondertekende hij hem.

In de nieuwe wet moeten alleen nog de grootste banken - die met een vermogen van meer dan 250 miljard dollar - maatregelen als de jaarlijkse 'stresstests' ondergaan. Eerder lag die grens op 50 miljard dollar.

Daarnaast is er voor de kleinere banken dankzij de soepelere regulering meer ruimte om te speculeren met het geld van hun klanten.

Rem

Hoewel Trump tijdens zijn verkiezingscampagne voortdurend tegen Wall Street ageerde, was terugdraaien van crisismaatregelen - in de VS bekend onder de noemer Dodd-Frank - een van zijn eerste verkiezingsbeloften. Volgens hem remmen de bankenmaatregelen de economische groei.

"De wet die ik vandaag onderteken, draait de regulering terug die kleine banken verplettert", zei Trump bij het ondertekenen.

Steun Democraten

Deregulering van de bankenregels staat al jaren hoog op de agenda bij de Republikeinen. De Democraten, die aan de basis stonden van Dodd-Frank, zagen daar niets in.

Toch stemden er dinsdag 33 van de 193 Democraten in het Huis voor de nieuwe wet. In maart waren der er in de Senaat 17 van de 47. Zij willen eenheid uitstralen in aanloop naar de tussentijdse verkiezingen later dit jaar, om zo herkozen te worden.

Kanttekening is wel dat Trump en de Republikeinen liever nog veel meer crisismaatregelen hadden teruggedraaid, maar daar bleken de Democraten niet voor te porren. De kern van de Dodd-Frank met de maatregelen voor de grootste banken blijft daardoor intact. Ook enkele instanties die in het leven zijn geroepen om extra toezicht te houden op de financiŽle sector blijven bestaan.
Trump: Amerikaans leger staat "klaar indien nodig"
Donderdag, 19:24 Skynet
Het Amerikaanse leger is "klaar indien nodig" om te reageren op Noord-Koreaanse manoeuvres. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump vandaag gezegd in het Witte Huis, enkele uren nadat bekend werd dat de Amerikanen de voor 12 juni geplande ontmoeting tussen Trump en de Noord-Koreaanse sterke man Kim Jong-un afzeggen. "Ons leger, dat met voorsprong het machtigste is ter wereld en dat onlangs versterkt werd, is zoals jullie weten klaar indien nodig". Nog volgens Trump heeft hij contact gehad met de legerleiding.


Trump bewierookt nieuw volksliedbeleid NFL
Donderdag, 18:24 Gazet v. Antwerpen

Amerikaans president Donald Trump vindt dat de NFL (National Football League) ?de juiste beslissingen neemt? met het nieuwe beleid dat spelers, coaches en personeel op het veld verplicht om recht te staan wanneer het Amerikaans volkslied weerklinkt.
Trump blaast ontmoeting met Kim Jong-un af: 'gemiste kans'
Donderdag, 16:00 NOS nieuws

President Trump heeft bekendgemaakt dat de ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un niet doorgaat. Hij sluit niet uit dat er in de toekomst alsnog een bijeenkomst komt, maar spreekt voor nu van een gemiste kans. "Een oprecht treurig moment in de geschiedenis", zei Trump. De ontmoeting stond voor 12 juni in Singapore gepland.

"Ik keek er erg naar uit daar met jou te zijn", schrijft Trump in een persoonlijke brief aan de Noord-Koreaanse leider. "Helaas, na de woede en openlijke vijandigheid in je laatste verklaring, voelt het ongepast om deze ontmoeting te hebben."

De top in Singapore stond op losse schroeven nadat Noord-Korea ruim een week geleden bekendgemaakt had de ontmoeting te heroverwegen, omdat de VS eenzijdig het einde eiste van het Noord-Koreaanse kernprogramma.
Netanyahu wil Trump overhalen de Golanhoogte te erkennen als IsraŽlisch grondgebied
Donderdag, 12:07 Volkskrant
De regering-Netanyahu probeert president Trump over te halen om de IsraŽlische annexatie van de Golanhoogte te erkennen. Volgens Jeruzalem kan zo?n Amerikaanse stap, die nog nooit door voorgaande regeringen in Washington is overwogen, zelfs in de komende maanden worden verwacht.


Trump viseert Europese auto's
Donderdag, 07:36 De Tijd
07:25 De VS bestuderen een importheffing tot 25 procent op wagens, waarbij president Donald Trump vooral 'oneerlijke concurrentie' met de EU laakt.


?OrbŠn was Trump vůůr Trump?
Donderdag, 00:18 Volkskrant
De mondiale fine fleur van het rechts-nationalisme verzamelde zich woensdag in Boedapest. Met als hoofdact Steve Bannon, de voormalige raspoetin van Donald Trump. Het tekent de veranderende sfeer in Hongarije.


Trump mag Twitter-critici niet meer blokkeren
Woensdag, 20:36 NOS nieuws

Een rechter in New York heeft besloten dat president Trump zijn critici op Twitter niet meer mag blokkeren. Het blokkeren is in strijd met het eerste amendement van de Amerikaanse grondwet: het recht op meningsuiting, vindt de rechter.

Door het blokkeren zou Trump zich niet aan de grondwet houden. "En niemand staat boven de regels, ook de president niet", aldus de rechter.

De rechtszaak werd aangespannen door het Knight First Amendment Instituut van Columbia University en zeven mensen die daadwerkelijk door Trump geblokkeerd zijn nadat ze kritiek op de Amerikaanse president hadden geleverd.

Trump wordt aangeraden om zijn Twitter-critici te 'muten' in plaats van te blokkeren. De Amerikaanse president heeft nog niet gereageerd op de uitspraak. Ook niet op Twitter.
Journalisten naar nucleaire testlocatie Noord-Korea
Woensdag, 11:48 NOS nieuws

Een groep buitenlandse journalisten is naar een afgelegen gebied in Noord-Korea vertrokken, om getuige te zijn van de ontmanteling van een nucleaire testlocatie. Op het laatste moment kregen ook acht verslaggevers uit Zuid-Korea toestemming om mee te reizen naar Punggey-ri.

Journalisten uit de Verenigde Staten, China en en Rusland verzamelden zich gisteravond al in de Chinese havenstad WŲnsan. Een Zuid-Koreaanse regeringsvliegtuig vloog de eigen journalisten vanochtend naar China, zodat ze aan de reis kunnen deelnemen.

Ceremonie

De groep zal getuige zijn van een formele sluitingsceremonie, die afhankelijk van het weer morgen of overmorgen plaatsvindt.

Punggey-ri ligt in het dunbevolkte noordoosten van Noord-Korea. De treinreis duurt tussen de 8 en 12 uur, gevolgd door een urenlange busreis. Het laatste stuk wordt in auto's afgelegd.

Een van de uitverkoren journalisten is de Amerikaanse CNN-medewerker Will Ripley. Voor vertrek schreef hij op Twitter dat de deelnemers hun telefoon niet mochten meenemen en onderweg niet de beschikking hebben over internet.

Het besluit om de Zuid-Koreanen op de reis toe te laten, viel na een gesprek in het Witte Huis tussen president Trump en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in. Ze proberen de top tussen Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un door te laten gaan. De ontmoeting is onzeker geworden na een protest van Noord-Korea tegen gezamenlijke militaire oefeningen van de Amerikanen en Zuid-Koreanen.

De ontmanteling van de testlocatie wordt algemeen gezien als een positief gebaar van Noord-Korea. De ontmanteling is echter geen onomkeerbare maatregel. Bovendien zijn er veel meer stappen van Noord-Korea op nucleaire gebied nodig.
Trump duwt soepere bankregels door Congres
Woensdag, 07:24 De Tijd
06:34 Het Amerikaanse Congres heeft de regelgeving die in 2010 werd ingevoerd om een nieuwe bankencrisis te vermijden weer afgevoerd.


Weer een maatregel van Obama teruggedraaid: Regering Trump berooft beer en wolf in Alaska van federale bescherming
Dinsdag, 18:36 Volkskrant
Ryan Zinke heeft een opgezette beer in zijn bureau in Washington, en koppen van een bizon en een eland. De Amerikaanse minister van Binnenlandse Zaken is dus de juiste man om namens president Trump de regels voor de jacht op federaal land te herzien, nu in Alaska.


'President Trump negeert beveiligingsprotocol voor gebruik van mobiele telefoon'
Dinsdag, 16:54 Tweakers
Volgens de website Politico negeert de Amerikaanse president Trump beveiligingsprotocols van het Witte Huis om zijn iPhones veilig te houden. Volgens bronnen is een van zijn smartphones, die wordt gebruikt voor Twitter en nieuwswebsites, onveilig.


Amerikaans ministerie van Justitie onderzoekt beweringen Trump over ongerijmdheden bij FBI
Dinsdag, 12:54 Skynet Buitenland
Het Amerikaanse gerecht gaat de beschuldigingen van president Donald Trump aan het adres van de FBI onderzoeken. Dat is het resultaat van een gesprek van Trump met viceminister van Justitie Rod Rosenstein maandag in Washington, zegt het Witte Huis. Trump beweerde dat de FBI een spion in het campagneteam van de huidige president zou binnengeloodst hebben.


Witte Huis laat herdenkingsmunten slaan in aanloop naar top tussen Trump en Kim
Dinsdag, 12:54 Skynet Buitenland
Drie weken voor de geplande top tussen Amerikaans president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, en ondanks dreigementen van Pyongyang om de bijeenkomst op te blazen, heeft het Witte Huis al herdenkingsmunten laten slaan van de mogelijke historische ontmoeting. In totaal werden 250 stuks gemaakt.


Herdenkingsmunt uitgegeven voor ontmoeting Trump-Kim
Dinsdag, 10:48 NOS nieuws

Het is nog niet zeker dat de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un doorgaat, maar nu al heeft het Witte Huis een speciale munt voor het bezoek laten slaan.

Op het muntje staan beeltenissen van Trump en Kim tegenover elkaar, met het woord 'peace talks' (vredesbesprekingen) en het jaartal 2018 erop. Kim Jong-un wordt op de munt de supreme leader genoemd. Er zijn 250 munten geslagen.

Een woordvoerder van het Witte Huis zegt tegen een Amerikaanse journalist dat de communicatieafdeling vaker dergelijke munten bestelt voor speciale gelegenheden. Dit gebeurde ook al onder het presidentschap van Obama, maar alleen als een reis publiekelijk is aangekondigd. De munten worden ontworpen en gemaakt door een Amerikaanse muntproducent.

Eerdere edities

Vorig jaar werden er onder meer munten uitgegeven voor de G7-top in ItaliŽ en het bezoek van Trump aan de paus in het Vaticaan.

De ontmoeting tussen Trump en Kim is gepland op 12 juni in Singapore, maar het regime in Pyongyang heeft gedreigd het af te blazen na de aankondiging van militaire oefeningen van de VS.
Trump wil onderzoek naar infiltratie FBI in zijn verkiezingscampagne

President Trump eist dat zijn ministerie van Justitie onderzoek doet naar spionage door de FBI in verkiezingstijd. Hij wil weten of er in 2016 een mol in zijn campagneteam is geÔnfiltreerd "voor politieke doeleinden".

Het ministerie moet van Trump ook nagaan of er iemand van het ministerie zelf heeft gespioneerd om achter zijn campagnestrategie of andere belangrijke informatie te komen. Mocht er sprake zijn geweest van zulke infiltratie, dan wil hij ook weten of de regering-Obama daartoe opdracht gaf.

De president twitterde dat hij morgen officieel opdracht geeft voor het onderzoek.

Vrijdag beschuldigde Trump de federale recherche al van spioneren in zijn campagne, "zelfs voordat de FBI enig benul had van dat nepverhaal over Russische inmenging (phony Russia hoax)".

The New York Times weersprak dat vrijdag. De FBI zou pas later in de campagne een informant naar twee campagne-adviseurs van Trump hebben gestuurd, niet om in het geheim rond te neuzen, maar om te praten over verdachte banden met Rusland die aan het licht waren gekomen. De twee adviseurs waren volgens de krant George Papadopoulos en Carter Page.

The New York Times zegt te weten wie de betreffende FBI-informant is (een Amerikaanse wetenschapper die in Engeland doceert), maar noemt zijn naam niet om hem niet in gevaar te brengen.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be