NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Trump


Nucleair commandant zou illegale opdracht Trump weigeren
Gisteren, 22:42 NOS nieuws

De Amerikaanse generaal John Hyten heeft op een forum in Canada gezegd dat hij de opdracht van president Trump tot het lanceren van kernwapens zou weigeren, als hij die opdracht als illegaal zou inschatten.

"Wij generaals zijn niet gek", zei Hyten, "het is onze verantwoordelijkheid om goed na te denken over dergelijke zaken". Hyten is de bevelhebber van de nucleaire afdeling van het strategische commandocentrum Stratcom.

Hyten zou in zo'n geval met de president in gesprek gaan, zei hij. Het is mijn taak de president te adviseren de opdracht in overeenstemming te brengen met de wettelijke regels en hem daartoe allerlei opties te bieden, zei Hyten. Hij merkte ook op dat het uitvoeren van een illegale opdracht strafbaar is.

Senaat

De kwestie werd op het internationale forum in Canada aan de orde gesteld naar aanleiding van een hoorzitting, dinsdag in de Amerikaanse Senaat, over de bevoegdheid van de president om kernwapens in te zetten of een oorlog te beginnen.

Robert Kehler, een luchtmachtgeneraal in ruste, zei toen tegen de senatoren dat hoge officieren een opdracht van de president om kernwapens af te vuren kunnen weigeren, als ze de opdracht zien als onwettig. Kehler zei erbij dat officieren verplicht zijn om wettige opdrachten van de president uit te voeren.
Trump gaat advocatenkosten uit eigen zak betalen voor onderzoek naar samenwerking Kremlin
Vrijdag, 23:54 Volkskrant
De Amerikaanse president Donald Trump heeft besloten zijn advocatenkosten in verband met het onderzoek naar de banden tussen zijn campagneteam en de Russen voortaan uit eigen zak te betalen. Tot dusver liet de onroerendgoed-miljardair die betalen uit de campagnekas van de Republikeinen voor de verkiezingen van 2020. In augustus betaalde het Republikeinse Nationale Comitť (RNC) 194 duizend euro voo


Trump laat invoer toe van olifantentrofeeŽn uit Zimbabwe en Zambia
Vrijdag, 02:54 Skynet
De regering van president Donald Trump laat Amerikaanse jagers opnieuw toe om trofeeŽn van olifanten die ze in Zambia of Zimbabwe neerschieten in de VS in te voeren. Ze draait zo een regeling terug van Trumps voorganger Obama, die de import verbood.


Foutje: Pentagon roept Trump op om af te treden
Donderdag, 22:00 NOS nieuws

Een medewerker van het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft op de Twitter-pagina van het Pentagon per ongeluk een anti-Trump-boodschap geretweet. Pentagon-woordvoerder Rob Manning zegt in een korte verklaring dat de medewerker zijn vergissing inzag en de tweet onmiddellijk verwijderde.

In de tweet reageert @ProudResister op de beschuldigingen van seksueel wangedrag aan het adres van de Democratische senator Al Franken en de Republikeinse kandidaat-senator Roy Moore. Hij zegt dat "de oplossing eenvoudig is": Franken moet het Congres verlaten, Moore moet zich uit de race om een senaatszetel voor Alabama terugtrekken en Trump moet aftreden.

Ook in andere tweets heeft @ProudResister Trump in verband gebracht met seksueel misbruik. Zo stelt hij dat Trump door zestien vrouwen is beschuldigd van seksueel wangedrag, en zijn voorganger Obama door nul vrouwen.

Manning voegt eraan toe dat de inhoud van de verwijderde tweet "niet bekrachtigd zou worden door het Pentagon".
Trump na AziŽ-reis: "Maximale druk" op Noord-Korea
Donderdag, 01:06 Skynet
VS-president Donald Trump heeft na zijn terugkeer van een bijna twee weken durende AziŽ-reis een "politiek van maximale druk" op Noord-Korea aangekondigd. Daarover was hij het eens met de regering van de VS-partners in de regio, vooral Japan en Zuid-Korea.


Journalist Luke Harding: 'Russen bewerken Trump al sinds 1987'
Woensdag, 20:36 Volkskrant
Er zijn beelden van Luke Harding en zijn vrouw in bed, dus video's van Donald Trump zijn er zťker, claimt de oud-correspondent. Als correspondent voor The Guardian in Moskou maakte Luke Harding (49) nog geen tien jaar geleden kennis met de harde hand van de Russische geheime diensten. Omdat zijn stukken het Kremlin niet bevielen, viel inlichtingendienst FSB hem constant lastig en werd er ingebroke


President Trump haalt zwaar uit naar krant New York Times
Woensdag, 18:48 Gazet v. Antwerpen

De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag in enkele tweets zwaar uitgehaald naar de krant New York Times.
Donald Trump haalt zwaar uit naar krant New York Times
Woensdag, 18:30 Skynet Buitenland
De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag in enkele tweets zwaar uitgehaald naar de krant New York Times.


Al bijna een ton voor vrouw die middelvinger opstak naar Trump
Woensdag, 12:48 NOS nieuws

Een geldinzamelingsactie voor de vrouw die eind oktober een middelvinger opstak naar president Trump heeft in bijna twee weken tijd bijna 100.000 dollar opgebracht. Om 12.00 uur stond de teller op 97.255 dollar.

Het geld is afkomstig van meer dan 4000 donateurs die haar steunen, omdat de 50-jarige vrouw haar baan verloor. "Juli Briskman is een inspiratie voor ons. Deze week hoorden we dat ze is ontslagen, omdat zij gebruikmaakte van rechten die wettelijk zijn vastgelegd", schreven de initiatiefnemers op gofundme.com.

Konvooi

Juli Briskman fietste 28 oktober op een weg in de Amerikaanse staat Virginia toen zij door het konvooi van president Trump werd ingehaald. Om te laten weten wat zij van hem vond, stak zij haar middelvinger in de lucht. Het moment werd vastgelegd door een fotograaf van het Witte Huis.

Nadat de foto viral was gegaan, besloot de 50-jarige Briskman haar werkgever in te lichten. Het bedrijf ontsloeg haar op staande voet, omdat zij de foto als profielfoto op Twitter en Facebook gebruikte. Dat was in strijd met het sociale mediabeleid van het bedrijf.

Dankbaar

Briskman maakte zich na haar ontslag grote zorgen. "Hoe betaal ik voor gezondheidszorg? Hoeveel spaargeld heb ik om de hypotheek en kosten van levensonderhoud te betalen? Hoe lang duurt het voor ik een andere baan vind?" schrijft ze in een dankwoord voor haar donateurs.

Het doel van de actie was om 100.000 dollar op te halen. Dat is dus bijna binnen. Het is niet bekend of de actie doorgaat zodra de 100.000 dollar is bereikt.
Noord-Koreaanse media: Trump verdient doodstraf voor belediging Kim Jong-un
Woensdag, 09:05 Skynet
In Noord-Koreaanse media wordt vandaag zwaar uitgehaald naar de Amerikaanse president Donald Trump, nadat die het voorbije weekend de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zou hebben beledigd. Een krant stelt dat Trump de doodstraf verdient en beschuldigt hem meteen ook van lafheid, omdat hij geen bezoek bracht aan de grenszone tussen Noord- en Zuid-Korea.


?Trump verdient doodstraf voor belediging Kim Jong-un?

In Noord-Koreaanse media wordt woensdag zwaar uitgehaald naar de Amerikaanse president Donald Trump, nadat die het voorbije weekend de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zou hebben beledigd. Een krant stelt dat Trump de doodstraf verdient en beschuldigt hem meteen ook van lafheid, omdat hij geen bezoek bracht aan de grenszone tussen Noord- en Zuid-Korea.
Luca Brecel makkelijk naar zestiende finales in Shanghai

Ook al arriveerde zijn vlucht slechts enkele uren voor de start van zijn wedstrijd, toch plaatste Luca Brecel (WR 14) zich makkelijk voor de zestiende finales van de Shanghai Masters.
Indiase stad verwijdert bedelaars uit straatbeeld voor bezoek Ivanka Trump
Dinsdag, 15:06 Skynet
De Zuid-Indiase stad Hyderabad wil met het oog op het bezoek van Ivanka Trump eind november alle bedelaars uit het straatbeeld weren. De politiecommissaris van de stad vaardigde op 7 november een twee maanden durend verbod uit op bedelen. Zowat 6.000 bedelaars worden verzocht om elders hun heil te zoeken, bericht de krant The Indian Express.


Donald Trump jr. sprak tijdens campagne met WikiLeaks
Dinsdag, 04:36 NOS nieuws

Donald Trump jr., de oudste zoon van president Trump, heeft tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen privťcontact gehad met het Twitter-account van WikiLeaks. In de gespreksgeschiedenis die Trump jr. inmiddels zelf online heeft gezet, is te lezen dat Wikileaks strategische aanbevelingen doet. Uit de gesprekken blijkt niet of Trump op die suggesties is ingegaan.

In screenshots van de gesprekken is te lezen dat WikiLeaks in september 2016 contact zocht met Trump jr. om hem te wijzen op een website van een campagne tegen Trump.

Enkele weken later vraagt WikiLeaks of het campagneteam van Trump aandacht kan besteden aan berichten dat Clinton opgeroepen zou hebben een drone op WikiLeaks-oprichter Julian Assange af te sturen. "Hebben we eerder vandaag al gedaan. Het is ongelofelijk waar ze mee wegkomt", antwoordt Trump jr.

Belastingstukken

Op 12 oktober stelt WikiLeaks voor dat Trump jr. belastingstukken van zijn vader naar de site lekt. "Mogelijk komen ze anders naar buiten via de meest bevooroordeelde bron (bijvoorbeeld [The New York Times] of MSNBC), die ze dan zal verdraaien en op de slechtst mogelijke manier zal presenteren", schrijft de anonieme Wikileaks-twitteraar.

"Als wij ze publiceren, zal dat het beeld van onze onafhankelijkheid versterken. Dit is de echte grap. Dat betekent dat de enorme hoeveelheid dingen die we publiceren over Clinton een veel grotere impact zal hebben, omdat het niet gezien zal worden als afkomstig van een 'Trump-gezinde' of 'Ruslandgezinde' bron, zoals het campagneteam van Clinton voortdurend lasterlijk beweert." Trump jr. lijkt op de berichten niet via Twitter geantwoord te hebben.

Pence: ik wist van niets

Vicepremier Mike Pence zegt dat hij er niet van op de hoogte was dat een lid van het campagneteam contacten had met WikiLeaks, tot berichten daarover vandaag in de media verschenen. Het nieuws werd voor het eerst gebracht door The Atlantic.

Pence heeft in het verleden ontkend dat er in het geheim werd samengewerkt met WikiLeaks. Naar aanleiding van berichten daarover zei hij vorig jaar tegen Fox News: "Niets is minder waar."
Trump draagt in rap tempo conservatieve rechters voor
Maandag, 20:48 NOS nieuws

President Trump is bezig de federale rechtbanken in de VS te hervormen door zo conservatief mogelijke nieuwe rechters voor te dragen. Het gaat dan voornamelijk om blanke mannen. Persbureau AP heeft berekend dat van de rechters die Trump tot nu toe heeft voorgedragen 91 procent blank is en 81 procent man.

Barack Obama heeft in acht jaar tijd geprobeerd meer diversiteit in de federale rechtbanken te krijgen door meer liberale Latino's, zwarten en vrouwen voor te dragen. Het Congres, dat de voordrachten moet goedkeuren, vertraagde het proces door benoemingen tegen te houden. De lege plaatsen werden bewust niet ingevuld. Trump probeert het beleid van zijn voorganger om te draaien door nu een golf van nieuwe voordrachten te doen.

De Democraten kunnen de benoemingen niet tegenhouden. In 2013, toen ze nog een meerderheid hadden in de Senaat, schaften ze de regel af dat minstens een meerderheid van 60 stemmen nodig is voor de benoeming van een rechter. Nu de Republikeinen in de meerderheid zijn, werkt die regel tegen hen.

Predicaat "niet geschikt"

Al in de weken voordat Trump als president begon, kwamen Republikeinse juristen in het geheim bijeen om plannen te maken om zoveel mogelijk jonge conservatieve rechters naar voren te schuiven voor posten die vrijkomen in de federale rechtbanken. Dat schrijft The New York Times. Die benoemingen komen nu in een stroomversnelling. Trump heeft zo vroeg in zijn presidentschap in de federale hoven van beroep al acht rechters voor het leven benoemd, de meeste sinds Richard Nixon.

De voordrachten leiden tot ophef in de VS, ook omdat er enkele mensen tussen zitten die omstreden zijn. Een van de benoemingen is van een 36-jarige advocaat, Brett Talley, die nog nooit in zijn leven een zaak heeft behandeld in een rechtszaal en door de orde van advocaten als "niet geschikt" voor zijn vak is beoordeeld. De Democratische leden van de orde maken zich volgens The New York Times ernstige zorgen over zijn gebrek aan ervaring.

Talley is ook omstreden omdat hij politieke blogs heeft geschreven over onder meer het recht op vuurwapenbezit.
Trump en Duterte 'beste maatjes', mensenrechten zijdelings genoemd
Maandag, 13:36 NOS nieuws

De Amerikaanse president Donald Trump en zijn Filipijnse collega Rodrigo Duterte hebben vanochtend in Manilla benadrukt hoe goed de band tussen de VS en de Filipijnen is.

Op de top van ASEAN, een organisatie van tien landen in Zuidoost-AziŽ, spraken de twee over handel, illegale drugs en terrorisme. Na afloop vertelden ze weinig over de inhoud van hun gesprek. Wel grapten ze over journalisten, die ze als spionnen afdeden, zegt correspondent Michel Maas in het NOS Radio 1 Journaal.

"Ze lieten merken dat ze de beste maatjes zijn. Het lijkt alsof Trump een goede vriend heeft gevonden in een regio met verder alleen maar mensen met wie heel moeilijk diplomatiek gepraat moet worden."

Vooraf probeerden mensenrechtengroepen Trump onder druk te zetten om hard te reageren op Duterte's 'oorlog tegen drugs', die sinds vorig jaar aan duizenden mensen het leven kostte. Toen een journalist vanochtend vroeg of in het kader daarvan mensenrechten ter sprake waren gekomen, zei Trump dat ze daar niet over wilden praten omdat dit geen echte persconferentie was.

Later zei een woordvoerder van het Witte Huis dat het onderwerp kort is besproken. Een woordvoerder van Duterte zei echter dat mensenrechten of buitengerechtelijke executies in het kader van de oorlog tegen drugs niet zijn besproken, schrijft persbureau Reuters.

Liefdeslied

De verhoudingen tussen de VS en de Filipijnen waren vorig jaar nog zeer gespannen. Zo noemde Duterte Trumps voorganger Barack Obama een 'hoerenzoon', nadat die zijn zorgen had geuit over mogelijke mensenrechtenschendingen. Vorige week dreigde hij met maatregelen als Trump over het onderwerp zou beginnen.

De warme band tussen de twee presidenten bleek ook al gisteravond, toen Duterte een liefdeslied voor Trump zong. Een paar kilometer verderop protesteerden honderden mensen tegen Trump en Amerikaans imperialisme.
Deze handdruk is zelfs voor Trump te moeilijk
Maandag, 09:24 Gazet v. Antwerpen

De Amerikaanse president Donald Trump staat bekend om zijn stevige handdruk waarbij hij de ander kordaat naar zich toetrekt, de ?Trumpshake? genoemd. Maar op de vooravond van de ASEAN-top in de Filipijnse hoofdstad Manila wilde men graag eens iets anders proberen.
Mensenrechten mogen de goede sfeer tussen vrienden Trump en Duterte niet bederven
Maandag, 16:00 Volkskrant
De Amerikaanse president Donald Trump en zijn Filipijnse collega Rodrigo Duterte spraken elkaar vanochtend in Manilla over handel, de Filipijnse anti-drugscampagne en terrorisme. En de mensenrechten? Niet ťťn kritisch woord. Natuurlijk is er maandag ťťn journalist die zo nodig moet vragen of Donald Trump en Rodrigo Duterte het daarover nog hebben gehad. Duterte ontduikt de vraag: 'Ho! Ho! We geven


'Ik geloof Poetin' - president Trump praat en tweet zich weer in de nesten
12 November, 22:36 Volkskrant
'Poetin meent het', zei Donald Trump in het vliegtuig tegen een groep journalisten die met hem meereisde door AziŽ. Elke keer dat Trump de Russische president spreekt, vraagt hij aan hem of het Kremlin zich heeft gemengd in de Amerikaanse verkiezingen van 2017, en telkens zegt Poetin dat hij dat ťcht niet gedaan heeft. 'En ik geloof hem als hij dat zegt.' Trump had Poetin op de APEC-top in Vietnam


Oud-inlichtingenchefs VS: Poetin manipuleert Trump
12 November, 22:00 NOS nieuws

President Trump heeft zich laten manipuleren door zijn Russische collega Poetin. Dat zeggen oud-CIA-directeur John Brennan en de vroegere leider van de gezamenlijke Amerikaanse inlichtingendiensten James Clapper. De twee dienden onder Trumps voorganger Obama.

De manipulatie door Poetin zou blijken uit de opmerking van Trump gisteren dat hij Poetin op zijn woord gelooft als die zegt dat de Russische overheid zich op geen enkele manier heeft gemengd in de presidentsverkiezingen in Amerika.

Brennan en Clapper noemen de goedgelovigheid opmerkelijk, omdat in de VS een uitvoerig juridisch onderzoek aan de gang is naar banden tussen het campagneteam van Trump en Rusland.

Onwetenheid of angst

"Trump is om welke reden dan ook geÔntimideerd door Poetin, of hij is bang voor wat die zal doen of voor wat de uitkomst zal zijn van het onderzoek", zei Brennan in het CNN-programma State of the Union. "Het komt neer op naÔviteit, onwetendheid of angst."

Clapper voegde eraan toe dat wereldleiders die de rode loper voor Trump uitrollen, in staat zijn de Amerikaanse president te manipuleren. "Ik denk dat zowel de Chinezen als de Russen ervan overtuigd zijn dat ze hem kunnen bespelen", zei Clapper.

Nietsnutten

In hetzelfde programma deed Trumps minister van FinanciŽn Steven Mnuchin de opmerkingen af als bespottelijk. "President Trump laat zich door niemand bespelen of beÔnvloeden."

De president zelf haalde al eerder uit naar Brennan, Clapper en oud-FBI-chef James Comey. Hij noemde ze politieke nietsnutten, die hun baantje alleen te danken hadden aan loyaliteit aan de hoogste baas.

Overigens heeft Trump vandaag ook gezegd dat wat betreft Russische inmenging bij de Amerikaanse verkiezingen hij achter zijn inlichtingendiensten staat, die momenteel door "goede mensen" worden geleid. Hoe dit te rijmen valt met zijn eerdere uitspraak dat hij gelooft dat Poetin oprecht is als die zegt dat Rusland zich niet met de verkiezingen in de VS heeft bemoeid, is onduidelijk.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be