NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Trump


Protest tegen Trump op het sportveld neemt toe: hou vol, mannen
Vandaag, 02:30 Volkskrant
Echt, ik wilde het best, een stukje schrijven over de vrouw die viel en opstond, die met een kapotte koersbroek de wereldtitel won na een prachtige solo. Chantal Blaak, gefeliciteerd met je geweldige prestatie. Maar ik kon het niet, het overweldigende Nederlandse wielrennen van de afgelopen week eren in bijna vijfhonderd woorden. Dat is elders in dit katern trouwens genoeg gebeurd. De zondag verli


NFL-spelers trotseren Trump: 100 sporters protesteren tijdens volkslied
Gisteren, 21:06 NOS nieuws

Meer dan honderd NFL-spelers hebben bij American footballwedstrijden geprotesteerd. De spelers knielden of gingen zitten toen het volkslied werd gespeeld. Het protest volgt op berichten van Trump over dergelijk gedrag.

De afgelopen dagen ageerde Trump meerdere keren tegen spelers die wedstrijden aangrijpen om maatschappelijke misstanden aan de kaak te stellen. Colin Kaepernick van de San Francisco 49ers begon daar vorig seizoen mee, uit onvrede over de manier waarop zwarte Amerikanen worden behandeld door de politie.

"De NFL-bazen zouden als iemand onze vlag veracht, moeten zeggen: haal die klootzak nu van het veld. Weg! Ontslagen", zei hij op een bijeenkomst in Alabama.

De NFL reageerde ongekend eendrachtig op de kritiek van Trump. Spelers, coaches en eigenaren namen afstand van de suggestie dat iemand moet worden ontslagen als hij zijn mening uit.

De eigenaren van veel NFL-teams, waaronder de New York Giants, de Miami Dolphins en de San Francisco 49ers, lieten weten dat hun spelers het recht hebben om voor hun overtuigingen uit te komen.

"Als Amerikanen kunnen we gelukkig vrij en openlijk over alles spreken", stelde de voorzitter van de Green Bay Packers. Zijn collega Robert Kraft van de New England Patriots, een Trump-aanhanger, zei dat hij "diep teleurgesteld was" door de opmerkingen van de president.

De protesten tegen de uitlatingen van Trump begonnen in Londen, waar de Jacksonville Jaguars tegen de Baltimore Ravens speelden. In totaal kozen ongeveer twintig leden van beide teams ervoor om tijdens het volkslied op een knie te gaan zitten. Anderen stonden gearmd op het veld, als teken dat ze niet te verdelen zijn.

De Pittsburgh Steelers kozen er bij hun wedstrijd tegen de Chicago Bears voor om tijdens het volkslied in de kleedkamer te blijven, zodat de spelers geen kant hoefden te kiezen. "We respecteren het volkslied, maar willen onszelf uit deze situatie houden", zei coach Tomlin. "Niemand zou moeten kiezen."

Door Trumps ferme tweets over het gedrag van Colin Kaepernick lijkt dat protest nu te zijn veranderd in een algemene stellingname tegen de onverzoenlijkheid van de president zelf. Het aantal deelnemers was dit weekend in ieder geval vele malen groter dan toen het nog over geweld tegen zwarte burgers ging.

Overigens heeft Trump het niet alleen aan de stok met American footballers: hij ruziet via Twitter ook met basketballer Stephen Curry, die niet meer welkom is op het Witte Huis om zijn NBA-kampioenschap te vieren.
Trump komt frontaal in aanvaring met Amerikaanse sportwereld

De Amerikaanse president Donald Trump maakt zich hoe langer hoe minder geliefd in de Amerikaanse sportwereld. Zijn robbertje twittervechten met NBA-ster Stephen Curry zat er nog niet op, of hij was al verwikkeld in een nieuwe kamp, deze keer met de American Football bond NFL. Later op de avond heeft voor het eerst ook een baseballspeler geknield tijdens het nationale volkslied.
Wekdienst 24/9: Trump bedreigt Kim Jong-un en Duitsland kiest
Gisteren, 09:07 NOS nieuws

Goedemorgen, het bekvechten tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea gaat onverminderd voort. En de Duitsers gaan vandaag naar de stembus.

De ochtend begint op veel plekken met mist. Later vooral in het zuiden en westen zon, het oosten heeft wat stapelwolken. Het wordt 17 tot 21 graden.

Moet je de deur uit? Dit is het overzicht van eventuele files en de situatie op het spoor. Treinreizigers rond Amsterdam en op de trajecten Breda-Eindhoven/'s-Hertogenbosch hebben te kampen met wat vertragingen door werkzaamheden aan het spoor. Op de weg is er hinder bij Gorinchem, de A27 is daar afgesloten.

Wat brengt vandaag?

- Verkiezingen in Duitsland. Wint Merkel, zoals iedereen denkt? En hoe groot wordt Alternative fŁr Deutschland? Om 18.00 uur sluiten de stembureaus en wordt een eerste exitpoll bekend. In aanloop naar de verkiezingen maakten we een aantal verhalen over hoe Duitsland ervoor staat, die vind je hier.

- Het is weer een volle sportzondag, met onder andere de laatste dag van het WK wielrennen in Noorwegen. Na het oranjesucces van de afgelopen dagen is het de vraag of er nog een medaille bij komt bij de mannen. De wegwedstrijd begint om 10.05 uur en is vanaf het begin te volgen via een livestream en een liveblog op nos.nl en vanaf 13.10 uur op NPO 1.

- Maar er is meer. De Nederlandse volleybalsters spelen in Azerbeidzjan tegen TsjechiŽ in hun afsluitende poulewedstrijd bij het EK. In het Amerikaanse Waterloo wordt het WK veldrijden gehouden. En er zijn vijf wedstrijden in de eredivisie: FC Utrecht - PSV, Ajax - Vitesse, , VVV - PEC Zwolle, FC Groningen - FC Twente en AZ - Excelsior.

Dit heb je vannacht gemist

Trump: Kim Jong-un en zijn minister 'maken het niet lang meer'

President Trump heeft gereageerd op de geharnaste uitspraken van de Noord-Koreaanse minister voor de VN. Zoals hij dat vaker doet, via Twitter. Opnieuw gebruikt hij dreigende taal tegenover de leiders in Pyongyang. "Ik hoorde net de minister van Buitenlandse Zaken van Noord-Korea spreken bij de VN. Als dit de opvattingen van de kleine raketman zijn, dan maken ze het niet lang meer!"

Ander nieuws uit de nacht:

- Uber wil door concessies in Londen blijven rijden: het taxibedrijf wil een limiet voor het aantal werkuren en vakantiegeld van chauffeurs.- Hulpverlening Puerto Rico na orkaan Maria verloopt moeizaam: veel plaatsen zitten zonder drinkwater, brandstof en elektriciteit.- Soulzanger Charles Bradley overleden: de James Brown-imitator overleed op 68-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

En dan nog dit

Voor het eerst stonden ze niet tegenover elkaar maar nŠŠst elkaar op de baan: Roger Federer en Rafael Nadal. Voor de tennisliefhebber klinkt het als een droom, voor tegenstanders waarschijnlijk als een nachtmerrie. In Praag namen de twee tennisgrootheden hun debuut als dubbelpartners namens Team Europa. De nummer 1 en 2 van de wereld versloegen Sam Querrey en Jack Sock van Team Wereld na een supertiebreak met 6-4, 1-6, 10-5.

Fijne dag!
Volgende ronde Trump vs. Amerikaanse sportwereld
Gisteren, 06:30 Skynet Buitenland
De Amerikaanse president Donald Trump maakt zich hoe langer hoe minder geliefd in de Amerikaanse sportwereld. Zijn robbertje twittervechten met NBA-ster Stephen Curry zat er nog niet op, of hij was al verwikkeld in een nieuwe kamp, deze keer met de American Football bond NFL. Later op de avond heeft voor het eerst ook een baseballspeler geknield tijdens het nationale volkslied.


Nieuwe inreisbeperkingen VS: nu ook voor Noord-Korea en Venezuela
Vandaag, 02:30 NOS nieuws

President Trump heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe regeling waarin inreisbeperkingen worden afgekondigd voor acht landen. Inwoners van Noord-Korea krijgen totaal inreisverbod voor de VS. Ook voor reizigers uit Venezuela gelden in het nieuwe document beperkende maatregelen.

Het vorige, omstreden inreisverbod van Trump, dat drie maanden geldig was en zondagavond afliep, gold voor zes landen met een overwegend islamitische bevolking. Van die landen valt Soedan niet meer onder de nieuwe maatregelen. Wel is, naast Noord-Korea en Venezuela, Tsjaad erbij gekomen. De andere landen waar beperkingen voor gelden zijn net als voorheen Iran, LibiŽ, SyriŽ, Jemen en SomaliŽ.

De nieuwe maatregelen moeten ingaan op 18 oktober. Op 10 oktober houdt het Hooggerechtshof nog een hoorzitting over het vorige inreisverbod, waar verschillende Amerikaanse rechters een streep doorheen zetten omdat ze het als discriminerend voor moslims zien.

Nauwelijks gereisd

Per land gelden gaan nu uiteenlopende regels gelden. Voor sommige landen gaat geen totaal reisverbod gelden: in Venezuela bijvoorbeeld treft het inreisverbod alleen bepaalde regeringsfunctionarissen en hun familieleden.

Maar reizigers uit Noord-Korea kunnen toegang tot de VS helemaal vergeten, al gaf een Amerikaanse regeringsfunctionaris toe dat er vanuit het stalinstische land al nauwelijks naar de VS wordt gereisd.

"Noord-Korea werkt in geen enkel opzicht met de VS samen en gaat op geen enkel verzoek tot informatie-uitwisseling in", heet het in de nieuwe regeling.
Conflict Noord-Korea en VS escaleert verder: 'Trump is geestelijk gestoord en op zelfmoordmissie'
Gisteren, 09:42 Volkskrant
Het conflict tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten is zaterdag verder geŽscaleerd met een vlucht van Amerikaanse bommenwerpers langs de Noord-Koreaanse kust en een harde toespraak van de Noord-Koreanen bij de Verenigde Naties. 'Een bezoek van onze raketten aan het gehele Amerikaanse vasteland is eens te meer onvermijdelijk geworden', zei de Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Ri Yo


Boze Trump ontvangt basketbalkampioenen niet in het Witte Huis
Gisteren, 04:19 Volkskrant
De Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag gezegd dat hij de basketbalkampioen van zijn land niet zal uitnodigen voor een traditioneel bezoek aan het Witte Huis. Verschillende spelers van de Golden State Warriors hadden gezegd dat ze het bezoek van de NBA-kampioen aan de Amerikaanse president niet zagen zitten. Traditiegetrouw ontvangt de president van de VS de kampioenen van de grote No


Algemene Vergadering Verenigde Naties - Charles Michel heeft onderhoud met Kabila
Eerste minister Charles Michel had in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een ontmoeting met Laurent Kabila, president van de Democratische Republiek Congo.


Trump's ambassadeur bij de VN is misschien wel de president van de toekomst
Zaterdag, 02:25 Volkskrant
Vorig jaar noemde Donald Trump haar nog 'een aanfluiting', nu is Nikki Haley zijn ambassadeur bij de VN en wordt haar een grote toekomst voorspeld. Er is een verhaal dat Nikki Haley liever niet vertelt, over haar jeugd in South Carolina. Het is halverwege de jaren zeventig. Nikki is een kleuter van 4 en doet samen met haar iets oudere zus Simmi mee aan een missverkiezing voor kinderen. Het is een


'Seniele vent' Trump versus 'Rocket Man' Kim: moeten we ons zorgen maken om atoomretoriek?
Vrijdag, 18:36 Volkskrant
De atoomretoriek tussen Trump en Kim loopt hoog op. Zijn het totaal gestoorde hyperbolen over totale vernietiging die we niet zo serieus moeten nemen, of wordt het echt gemeend? 'Ik zal die geestelijk gestoorde seniele vent voorgoed met vuur temmen', beloofde de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un vrijdag nadat de Amerikaanse president Trump Noord-Korea met 'totale vernietiging' had bedreigd als de


Trump kruipt uit het dal: vier van de tien Amerikanen vindt dat hij zijn werk goed doet
Vrijdag, 16:12 Volkskrant
De Amerikanen krijgen meer waardering voor Donald Trump. De president kruipt langzaam uit het diepe dal waarin hij sinds zijn aantreden was terechtgekomen. Ondanks maanden van slechte publiciteit, mislukte plannen en chaos in het Witte Huis, vindt nu zo'n 40 procent van de Amerikanen dat de president zijn werk goed doet. Zij lijken met name waardering te hebben voor Trumps optreden tijdens de orka


Kim Jong-un dreigt met 'zwaarste maatregel ooit' tegen 'gestoorde Trump'

De Amerikaanse president Donald Trump heeft met zijn toespraak voor de VN de situatie op het Koreaans Schiereiland op scherp gezet. Dat zegt de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un in een verklaring, verspreid door het staatspersbureau KCNA. Vanwege Trumps dreigement zegt Kim te overwegen te antwoorden met de "zwaarst mogelijke tegenmaatregel ooit".

Trump bedreigde Noord-Korea dinsdag met "totale vernietiging" als het land niet stopt met het kernwapenprogramma. Dat kwam hem op kritiek te staan van verschillende landen. De Nederlandse minister Koenders noemde het dreigement "geen verstandige taal".

"Ik zou Trump willen aanraden op zijn woorden te passen en er rekening mee te houden over wie hij spreekt als hij een toespraak houdt voor het oog van de wereld", aldus Kim. De Noord-Koreaanse leider spreekt van "geestelijk gestoord gedrag", en noemt de uitspraak "afpersing".

Kim Jong-un zegt Trump te beschouwen als een "schurk en een gangster die graag met vuur speelt, in plaats van een politicus". Volgens Kim hebben Trumps uitspraken hem eens te meer duidelijk gemaakt "dat de weg die ik gekozen heb de juiste is, en de weg die ik tot het einde zal volgen".

Blaffende hond

Na de toespraak van Trump haalde ook de Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken al uit naar de Amerikaanse leider. "Als hij dacht dat hij ons kon bang maken met het geluid van een blaffende hond, dan is dat een hondendroom", zei minister Ri Yong-ho.

Gisteravond kondigde president Trump nieuwe sancties af tegen Noord-Korea. Hij geeft het ministerie van FinanciŽn toestemming om bedrijven en banken die zaken doen met het communistische land te bestraffen.
Trump vindt Afrikaans land "Nambia" uit, tot groot jolijt in NamibiŽ
Donderdag, 18:18 Skynet
Waar ligt het Afrikaanse land "Nambia"? Het door de Amerikaanse president Trump gebruikte - en niet bestaande - land heeft voor groot jolijt op het Afrikaanse continent gezorgd. Op de sociale media wordt onder meer gesteld dat het wellicht om een nakomeling van een gemengd huwelijk tussen mensen uit Gambia, Zambia en NamibiŽ gaat. Trump had dinsdag in de marge van de algemene VN-vergadering in New York tijdens een lunch met Afrikaanse leiders de verbetering van de gezondheidszorg in "Nambia" geprezen.


Trump komt met nieuwe sancties tegen Noord-Korea
Donderdag, 19:12 NOS nieuws

President Trump heeft nieuwe sancties afgekondigd tegen Noord-Korea. Hij heeft het Amerikaanse ministerie van FinanciŽn toestemming gegeven om buitenlandse bedrijven en banken die zaken doen met het communistische land te bestraffen.

Met de maatregelen wil Trump de geldstromen naar Noord-Korea afsnijden, zodat het land geremd wordt in de ontwikkeling van zijn kernproeven en raketlanceringen. De sancties zijn vooral gericht tegen bedrijven in de textiel-, visserij- en IT-sector.

Trump maakte de sancties bekend na een overleg met president Moon Jae-in van Zuid-Korea en de Japanse premier Abe in New York. De leiders zijn daar voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Volgens Trump heeft de centrale bank van China de banken in het land opgeroepen om geen zaken meer te doen met Noord-Korea. Hij bedankte de Chinese president Xi, die niet bij het overleg aanwezig was, voor die maatregel.

Olie

Twee weken geleden kondigde de VN ook al nieuwe sancties af tegen Noord-Korea. De resolutie wordt gezien als een compromis tussen Amerika enerzijds en Rusland en China anderzijds: Noord-Korea mag nog twee miljoen vaten olie importeren. De VS wilde veel verder gaan, met onder meer een totaal olie-embargo tegen Pyongyang.

De sancties volgden op de zesde en zwaarste kernproef die het regime van Kim Jong-un anderhalve week geleden uitvoerde.
President Venezuela: "Trump wil me laten ombrengen"
Donderdag, 07:00 Gazet v. Antwerpen

De Amerikaanse president Donald Trump heeft plannen om zijn Venezolaanse collega Nicolas Maduro om het leven te laten brengen, althans, dat is wat Maduro zelf zegt. Volgens hem is de voorzitter van het Venezolaanse parlement, Julio Borges, betrokken bij het complot van het Witte Huis, zegt de president woensdag.
Trump's klare taal is ontwerp voor wereld waarin iedereen zijn eigen gang gaat
Donderdag, 02:12 Volkskrant
Trumps rede voor de VN zal ondemocratische landen als muziek in de oren hebben geklonken. Een 'diep filosofisch' betoog. Zo kondigde een medewerker van het Witte Huis de toespraak van president Trump voor de Verenigde Naties aan. Maar achteraf krabde zijn internationale gehoor zich achter de oren. Wat was nu precies de boodschap die Trump voor de wereld had?Het was een verwarrend mengsel van 'same


Trump verbaast met bijnaam voor Kim: waarom geeft hij een dictator een 'coole' naam als 'Rocket Man'?
Woensdag, 15:54 Volkskrant
Donald Trump verbaasde dinsdag weer de wereld met zijn optreden, nu bij de Verenigde Naties. Een dictator die de wereldvrede bedreigt, Kim Jong-un, werd totale vernietiging beloofd en omgedoopt tot 'Rocket Man'. Ook gebruikte Trump weer volop zijn favoriete drie woorden om moeilijke vragen uit de weg te gaan. 'We zullen zien', zei hij of de Verenigde Staten zich zullen houden aan het Iran-akkoord.


Je telt pas mee als Trump een bijnaam voor je heeft
Woensdag, 12:18 NOS nieuws

In zijn eerste toespraak voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties voorzag president Trump gisteren opnieuw een prominente tegenstander van een bijnaam. Deze keer was de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un de uitverkorene.

Trump sprak in New York over de spanningen tussen het Westen en Noord-Korea. Als Noord-Korea niet stopt met de ontwikkeling van zijn nucleaire programma en rakettesten, heeft de VS geen andere keuze dan het land volledig te vernietigen, zei Trump. "Rocket Man is op zelfmoordmissie", voegde hij daaraan toe, een verwijzing naar de Noord-Koreaanse leider. Sinds diens aantreden nam het aantal rakettesten van Noord-Korea flink toe.

Het was niet voor het eerst dat Trump de term Rocket Man gebruikte voor Kim Jong-un. Dat deed hij zondag ook al in een tweet.

Dat bericht maakte veel los op sociale media. Mensen maakten plaatjes van Kim Jong-un met een grote bril achter een piano, een verwijzing naar het nummer Rocket Man van de Britse zanger Elton John.

Die connectie is niet heel ver gezocht, want tijdens Trumps verkiezingsbijeenkomsten schalde Johns nummer Rocket Man geregeld uit de speakers. Totdat de zanger tegen de Britse krant The Guardian zei dat hij daar niet van gediend was. "Ik wil niet dat mijn muziek gebruikt wordt in de Amerikaanse verkiezingen", zei John. "Het is niets persoonlijks, al liggen onze politieke denkbeelden heel ver uit elkaar."

Little Marco

Trump schuwt er niet voor om zijn politieke rivalen van bijnamen te voorzien. In een tv-debat tijdens de Amerikaanse voorverkiezingen bestempelde hij zijn partijgenoot Marco Rubio als 'Little Marco'. "Maak je maar geen zorgen, Kleine Marco", brieste Trump toen Rubio zich hardop afvroeg of Trump een antwoord zou hebben op de volgende vraag van de presentator.

Ook mede-Republikein 'Lying Ted' Cruz moest eraan geloven. "Hij komt binnen met de bijbel, houdt de bijbel omhoog, legt de bijbel weer neer en hij begint leugens te verkondigen. Ik heb nog nooit iemand zo vaak horen liegen als Ted. Ik noem hem Liegende Ted."

Zijn Democratische tegenstrever in de laatste fase van de verkiezingsstrijd Hillary Clinton werd 'Crooked Hillary'; slinkse Hillary. Hij verwees daarmee naar het e-mailschandaal rond Clinton. In haar tijd als minister van Buitenlandse Zaken gebruikte Clinton een privťserver om zakelijke e-mails te versturen en niet die van het departement. Dat riep vragen op over de veiligheid en de motieven van Clinton. Later gaf Trump ook de Amerikaanse media het predicaat 'crooked', omdat ze volgens hem Clinton steunden.

Daarnaast verzon Trump onder meer nog 'Crazy Bernie' voor de Democratische kandidaat Bernie Sanders, 'Low Energy Jeb Bush' en 'Sleepy Eyes' voor NBC-journalist Chuck Todd.

Kim Jong-un verkeert dus in goed gezelschap, zou je kunnen zeggen.
'Trump zet altijd een stap vooruit en doet er dan weer twee terug'
Dinsdag, 23:06 NOS nieuws

President Trumps dreigement met "volledige vernietiging" van Noord-Korea wordt door velen veroordeeld. De Noord-Koreaanse delegatie stapte op toen Trump aan het woord kwam bij de Algemene Vergadering van de VN, en in de zaal was de onvrede regelmatig merkbaar.

"Dit is niet het staatsmanschap dat je nu nodig hebt", zegt minister Koenders van Buitenlandse Zaken, ook aanwezig in New York. "Ik vind dit geen verstandige taal. Je mag best fors zijn in je taalgebruik, ten opzichte van een land dat iedereen bedreigt", zegt de minister. "Maar je moet vooral eenheid smeden in de Veiligheidsraad."

'Raketmannetje'

Trump probeerde een bepaalde vorm van eenheid te creŽren, door de wereldleiders op te roepen tot samenwerking tegen het regime van Noord-Korea. Maar de toon van dat verzoek werd niet met groot enthousiasme ontvangen.

"Er ging af en toe echt een zucht door de zaal", zegt correspondent Wouter Zwart. "Bijvoorbeeld toen Trump de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un denigreerde, door hem een 'rocket man' te noemen: een raketmannetje dat op een zelfmoordmissie is."

De Verenigde Naties, opgericht om conflicten juist door gesprekken te voorkomen, houdt ieder jaar een Algemene Vergadering. Net als minister Koenders sprak de VN-secretaris-generaal Antonio Guterres er vandaag over de behoefte aan leiderschap in het conflict met Noord-Korea, niet confrontatie. "Het is tijd om te handelen als staatsmannen. We moeten niet richting een oorlog slaapwandelen."

Oorlogstaal is niet gebruikelijk tijdens de Algemene Vergadering. Toch is het niet de eerste keer dat het gebeurt. Zo zei Bush er in 2002 dat bij uitblijven van maatregelen, de VS actie zou ondernemen tegen Irak. Een jaar later viel hij het land binnen en begon de Irakoorlog.

Oud-minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot woonde als Nederlandse topambtenaar en minister van Buitenlandse Zaken tientallen Algemene Vergaderingen van de VN bij, ook die in 2002 toen Bush waarschuwde voor de Irakoorlog. Hij is niet onder de indruk van de uitspraken van Trump.

"Dit is niet te vergelijken met de uitspraak van Bush. Amerika was toen een jaar eerder aangevallen." Bot interpreteert het dreigement van Trump als een waarschuwing voor een tegenreactie. "Trump zegt: als jullie beginnen, doen wij dit terug."

"In al die jaren heb ik meerdere leiders donderpreken horen afsteken", zegt Bot. "Ik en anderen in de zaal keken dan enerzijds geamuseerd, anderzijds verwonderd toe. Hoe is het mogelijk dat verstandige leiders dit soort taal gebruiken, denk je dan."

Hoe groot dit laatste dreigement van "totale vernietiging" van een land ook is, Bot ziet het puur als spierballentaal. "Het is een vorm van even stevig toespreken. Even laten blijken: wij kunnen alles. Bovendien zijn we dit gewend van Trump. Hij zet altijd een stap vooruit en doet er dan weer twee terug."

Tot een nucleaire oorlog zal het volgens Bot waarschijnlijk niet komen. "Trump wordt omgeven door zeer invloedrijke oud-generaals die dit niet willen. Het hele diplomatieke circus zal worden opgetuigd en iedereen zal op hem inpraten dat dit niet militair opgelost moet worden. Kim Jong-Un zal waarschijnlijk in eerste instantie terugschelden, maar die weet ook dat een aanval het einde van hem en zijn regime zal betekenen."Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be