NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesTreinen

2News.be / Trefwoorden / Treinen

Stiptheid treinen zwaar achteruit
Dinsdag, 17:24 De Tijd
16:57 Vijf maanden op rij al gaat de stiptheid op het Belgische spoor achteruit.


Overvolle treinen richting betoging in Brussel: ?Het begint te dagen waarover het gaat?
16 Mei, 15:36 Gazet v. Antwerpen

De oproep om te betogen tegen de pensioenhervormingen van de federale regering is ook in de Kempen massaal opgevolgd. In het station van Herentals was het drummen om op de trein richting Brussel te geraken.
Acht extra treinen en voordelig ticket voor betogers
15 Mei, 00:18 Skynet Economie
Er zullen woensdag acht extra treinen rijden naar Brussel naar aanleiding van de pensioenbetoging van de vakbonden. Dat meldt de NMBS. De betogers kunnen ook gebruikmaken van een speciaal evenementenbiljet, dat meestal goedkoper uitkomt dan een gewoon biljet.


Acht extra treinen en voordelig ticket voor Pensioenbetogers
14 Mei, 15:00 Gazet v. Antwerpen

Er zullen woensdag acht extra treinen rijden naar Brussel naar aanleiding van de pensioenbetoging van de vakbonden. Dat meldt de NMBS. De betogers kunnen ook gebruikmaken van een speciaal evenementenbiljet, dat meestal goedkoper uitkomt dan een gewoon biljet.
Hele dag geen treinen bij Gouda door botsing met spoorbrug
14 Mei, 08:24 NOS nieuws

Het treinverkeer tussen Boskoop en Gouda ligt tot zeker vanavond stil door een botsing met een spoorbrug in Gouda. Gisteravond voer een containerschip tegen de brug over de Gouwe.

Volgens ProRail is de brug daarbij dertig centimeter verschoven op de fundering. De spoorbeheerder hoopt tegen het middaguur een schadeherstelplan te hebben.

Tot zeker 18.30 uur vanavond is het treinverkeer tussen Gouda en Alphen aan den Rijn verstoord, meldt Omroep West. De treinen van Gouda naar Utrecht, Den Haag en Rotterdam rijden wel.

Het is niet duidelijk waardoor het schip tegen de brug is gevaren.
NS gaat Intercity direct-treinen op hogesnelheidslijn 'met spoed' verlengen
9 Mei, 14:18 Volkskrant
De Nederlandse Spoorwegen (NS) gaan de Intercity direct-treinen die tussen Amsterdam en Rotterdam rijden ?met spoed? verlengen. De treinen krijgen vanaf januari een extra treinstel, waardoor ze met zeven rijtuigen rijden in plaats van zes. Dat levert in totaal ongeveer 800 extra zitplaatsen op. De maatregel is volgens het spoorwegbedrijf nodig om te voorkomen dat de hogesnelheidslijn ?aan zijn eigen succes ten onder gaat?.


Ten vroegste dinsdagavond weer treinen tussen Brugge en Blankenberge
8 Mei, 06:54 Skynet Belgie
Tussen Brugge en Blankenberge kunnen sinds kort na 16 uur maandag geen treinen meer rijden. Over een afstand van 500 meter is de bovenleiding van beide sporen er beschadigd. Daarnaast zijn enkele palen van de bovenleiding scheefgetrokken en is er ook schade aan de bevestigingstoestellen aan de bovenleiding. Infrabel verwacht dat de sporen ten vroegste dinsdagavond weer in gebruik genomen zullen kunnen worden.


NMBS legt dit weekend 26 extra treinen in naar de kust door het goede weer
4 Mei, 16:30 Skynet Belgie
De NMBS legt dit weekend door de goede weersvoorspellingen 26 extra treinen in van en naar de kust. Het gaat om 13 treinen per dag, goed voor meer dan 10.000 bijkomende zitplaatsen per dag. Zwemmen in zee is voorlopig enkel mogelijk in Blankenberge.


Eurocommissaris: meer snelle treinen in plaats van vuile vluchten
3 Mei, 04:42 NOS nieuws

De Europese Commissie wil het netwerk van hogesnelheidstreinen sneller uitbreiden. Eurocommissaris Violeta Bulc van transport wil zo de luchtvervuiling terugdringen en het vlieg- en wegverkeer ontlasten, zegt ze in een interview met de Telegraaf. Onder meer de spoorverbinding tussen Amsterdam en Berlijn zou sneller moeten.

Bulc wil ook naar de fiscale voordelen voor het vliegverkeer kijken. "We doen onderzoek of alle taksen en ticketheffingen eerlijk verdeeld zijn. Eind dit jaar verwacht ik conclusies en aanbevelingen."

Naar aanleiding van de drukte op Schiphol en de discussie over Lelystad Airport pleitten onder meer milieuorganisaties, de NS en spoorbeheerder ProRail ervoor om de trein meer te laten concurreren met korte vluchten.

Locomotiefwissel

Vooral de rit van Amsterdam naar Berlijn duurt met 6,5 uur opvallend lang. Dat komt onder meer doordat het Duitse en Nederlandse spoor met verschillende systemen werken, waardoor bij de grens van locomotief moet worden gewisseld. Maandag meldde Trouw dat het Duitse spoorbedrijf DB geen geld heeft om de treinreis te versnellen.

NS-topman Roger van Boxtel hoopt dat de reis naar Berlijn vanaf 2020 toch sneller kan. "We gaan twaalf gloednieuwe locomotieven leasen, die zowel over het Nederlandse als Duitse spoor mogen rijden met 200 km/u. We zijn in overleg met Deutsche Bahn en de beide overheden. Een complex proces dat we heel graag willen versnellen", zegt Van Boxtel tegen de Telegraaf.

Op termijn denkt hij naar Berlijn twee uur tijdwinst te kunnen boeken.
Zes keer meer meldingen over bedelaars op treinen
30 April, 07:06 Gazet v. Antwerpen

Het aantal meldingen over bedelaars op treinen is de voorbije twee jaar toegenomen van 405 naar 2.476, wat neerkomt op een verzesvoudiging. Dat leert Kamerlid Veli Yüksel (CD&V) uit cijfers van minister van Mobiliteit François Bellot (MR). In 228 gevallen maakte Securail een proces-verbaal op.
Federale ambtenaren staken, treinen rijden normaal

De federale ambtenaren staken maandag tegen de in hun ogen ?stiefmoederlijke behandeling? door Steven Vandeput (N-VA), minister van Ambtenarenzaken. Het openbaar vervoer is niet betrokken.
Meldingen over bedelaars op treinen nemen toe
30 April, 05:42 Skynet Belgie
Het aantal meldingen over bedelaars op treinen is de voorbije twee jaar toegenomen van 405 naar 2.476, wat neerkomt op een verzesvoudiging. Dat leert Kamerlid Veli Yüksel (CD&V) uit cijfers van minister van Mobiliteit Fraçois Bellot (MR). In 228 gevallen maakte Securail een proces-verbaal op.


Treinen opnieuw minder stipt
24 April, 17:42 Skynet Belgie
De treinen reden in maart minder stipt in vergelijking met een jaar eerder. Dat blijkt uit de gezamenlijke stiptheidscijfers die Infrabel en NMBS bekendmaakten. Ook in januari en februari ging de stiptheid erop achteruit.


Meerdere maanden geen rechtstreekse treinen tussen Antwerpen en Roosendaal

Zeker vier maanden lang, van 3 mei tot eind augustus, rijden er tijdelijk geen rechtstreekse treinen tussen Antwerpen en Roosendaal. Dat meldt de NMBS.
Supporters vernielen treinen, korte tijd vertraging bij Rotterdam
22 April, 15:30 NOS nieuws

Reizigers hebben te maken gekregen met flinke vertraging op het spoor rond Rotterdam Centraal doordat voetbalsupporters vernielingen hadden gepleegd in twee treinen. Volgens spoorwegbeheerder ProRail is in een trein de hele coupé gesloopt en bij de ander een rookbom naar binnen gegooid.

In de Rotterdamse Kuip wordt vanavond de bekerfinale gespeeld tussen Feyenoord en AZ. Het is de honderdste bekerfinale in de Nederlandse voetbalgeschiedenis.

ProRail heeft geen goed woord over voor de vernieling. "Het is belachelijk dat treinen worden gesloopt en dat reizigers vertraging oplopen door een stel malloten dat dit kennelijk een leuk voorafje vindt", aldus een woordvoerder.

Vernielde treinen uit Groningen en Vlissingen

De twee vernielde treinen kwamen uit Groningen en Vlissingen. Volgens de woordvoerder kon een van de treinen later weer gewoon worden ingezet, maar de andere niet.

De NS kan nog niets zeggen over de omvang van de schade, en bij welke club de supporters horen. "In de treinen zaten ook veel reguliere reizigers die er getuigen van waren", vertelt een woordvoerder. "Politieagenten hebben verdachten gefouilleerd en dat kostte tijd. Daardoor moest de trein van Vlissingen via Rotterdam naar Amsterdam worden opgeheven."

Supporters van Feyenoord hebben zich massaal verzameld in het centrum van Rotterdam. Volgens RTV Rijnmond is niet alleen De Kuip vol; ook alle kaarten voor het kijken naar de bekerfinale via grote tv-schermen bij de kroegen op het Stadhuisplein, Museumpark en de Binnenrotte zijn uitverkocht.

In etappes onderweg naar Rotterdam

Vanuit Alkmaar zijn in etappes zeker 140 bussen met AZ-supporters onderweg naar Rotterdam om de wedstrijd bij te wonen. Het gaat om zo'n 9500 fans. Ook in Alkmaar zelf wordt grote drukte van de AZ-aanhang verwacht.
NMBS legt dit weekend extra treinen in naar kust wegens goede weer
20 April, 17:36 Skynet
De NMBS legt dit weekend extra treinen in naar de kust. Dat staat te lezen op de website. "Alles heeft uiteraard te maken met het goede weer dat voorspeld wordt", zegt woordvoerder Bart Crols.


400 treinen staan te roesten op terrein waar er ooit 2500 passeerden: ?Allemaal betaald met belastinggeld?
13 April, 16:00 Gazet v. Antwerpen

In de buitenwijken van de Franse stad Rouen staan honderden locomotieven die nog zouden kunnen worden gebruikt om goederen te vervoeren, te roesten. Het ?treinkerkhof? gonsde twintig jaar geleden met activiteit en werd gebouwd om 2500 goederentreinen te verwerken, maar nu passeren er nog maar een handvol. ?Het resultaat van gefaalde hervormingen?, aldus een personeelslid van de Franse nationale spoorwegmaatschappij. ?En na de volgende hervorming zal de maatschappij helemaal verdwijnen.?
Enkele Thalys en Eurostar treinen afgeschaft
4 April, 10:12 Skynet Belgie
Zoals aangekondigd en voorzien in het aangepaste transportplan zijn zowel bij Eurostar als bij Thalys enkele treinen afgeschaft. Extra annulaties zijn er voorlopig niet als gevolg van de staking bij het Franse spoor.


Drie maanden lang, twee dagen per week: amper treinen in Frankrijk
3 April, 09:12 NOS nieuws

Medewerkers van de Franse spoorwegen zijn begonnen met een staking die liefst drie maanden gaat duren. De vakbonden willen elke vijf dagen twee dagen lang het werk neerleggen, uit protest tegen hervormingsplannen van de Franse president Macron. En dus ligt het treinverkeer in grote delen van Frankrijk plat.

"Het belooft landelijk een grote chaos te worden", zegt correspondent Frank Renout in het NOS Radio 1 Journaal. "Gemiddeld rijdt maar één op de acht treinen in Frankrijk vandaag. Het internationale treinverkeer naar Spanje en Italië ligt stil. Alleen de Thalys tussen Parijs en Amsterdam moet bijna normaal rijden."

Op het Parijse station Gare de Lyon is het vanochtend volgens Renout "opvallend rustig". "Het is duidelijk te merken dat de Fransen van tevoren zijn gewaarschuwd voor deze acties", zegt hij. "Maar je ziet wel veel buitenlandse toeristen met grote koffers. Zij zien tot hun grote verbazing dat er geen treinen rijden."

De Franse president Emmanuel Macron heeft nog geen acties ondernomen. Hij kijkt de staking eerst even aan. Renout: "Hij gaat zitten, afwachten en kijken of deze staking een succes wordt. Als de staking lang gaat duren, dan gaan er natuurlijk irritaties ontstaan bij de Fransen. Maar Macron heeft nog een troef achter de hand: de onderhandelingen over het hervormen van het spoorbedrijf zijn nog niet afgerond. Dus kan hij her en der nog concessies doen."

Op die manier kan Macron de vakbonden tegen elkaar uitspelen. "Hij zou concessies kunnen doen aan een paar vakbonden, en niet aan de hardliners. Daarmee breekt hij het vakbondsfront. De verwachting is dat hij die tour opgaat, als het conflict lang gaat duren. Bovendien heeft hij de publieke opinie mee: die is momenteel vóór de hervorming van Macron en tégen de staking. Maar dat zou wel eens kunnen omslaan als de staking lang gaat duren."
Enkele treinen van Thalys en Eurostar afgelast door staking in Frankrijk
2 April, 09:48 De Tijd
09:26 Het internationale treinverkeer ondervindt maandag lichte hinder van een staking in Frankrijk.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be