NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Treinen

2News.be / Trefwoorden / Treinen

Stiptheid treinen in februari gedaald
Dinsdag, 18:36 Skynet Belgie
De stiptheid van de treinen is in februari gedaald in vergelijking met het jaar daarvoor. Dat blijkt uit de gezamenlijke stiptheidscijfers die Infrabel en NMBS vandaag bekendmaakten. In februari vorig jaar reed 89 procent (zonder neutralisatie) van de treinen stipt, wat betekent dan ze met minder dan 6 minuten vertraging in hun eindstation aankwamen. Vorige maand daalde die stiptheid naar 87,3 pct.


Treinen afgelopen jaren steeds minder vol
7 Maart, 17:24 Gazet v. Antwerpen

De gemiddelde bezettingsgraad van treinen op werkdagen en buiten verlofperiodes is de afgelopen jaren continu verminderd van 43,93 procent in 2013 tot 39,38 procent in 2016. In 2017 nam het terug toe tot 39,41 procent. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Mobiliteit François Bellot op een schriftelijke vraag van Stefaan Van Hecke (Groen). De cijfers slaan op het drukste deel van het treintraject en zijn afkomstig van visuele controles van treinbegeleiders.
Bezettingsgraad treinen in ons land verminderd in de periode 2013-2017
7 Maart, 17:06 Skynet
De gemiddelde bezettingsgraad van treinen op werkdagen en buiten verlofperiodes is de afgelopen jaren continu verminderd van 43,93 procent in 2013 tot 39,38 procent in 2016. In 2017 nam het terug toe tot 39,41 procent. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Mobiliteit François Bellot op een schriftelijke vraag van Stefaan Van Hecke (Groen). De cijfers slaan op het drukste deel van het treintraject en zijn afkomstig van visuele controles van treinbegeleiders.


Minder treinen vertraagd door dieren op het spoor
5 Maart, 11:42 NOS nieuws

Vorig jaar waren minder treinen vertraagd door dieren op het spoor dan in het jaar ervoor. In 2017 liepen bijna 5000 treinen vertraging op door aanrijdingen en andere incidenten met dieren, een afname van 20 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Toch waren er vorig jaar in totaal nog bijna 2000 keer problemen met dieren die op of langs het spoor liepen. Dan ging het bijvoorbeeld om honden die te dicht bij de rails kwamen, vee dat door een open hek op het spoor terechtkwam of konijnen die aan kabels knaagden.

Oversteekplaatsen en hekwerk

Om te voorkomen dat de dieren op het spoor belanden, heeft ProRail onder meer natuurlijke afscheidingen gemaakt, honderden kilometers aan hekwerk neergezet en oversteekplaatsen aangelegd. Deze week wordt bijvoorbeeld de laatste hand gelegd aan een natuurbrug in de duinen bij Zandvoort.

Daarnaast zijn er geurpalen geplaatst om te voorkomen dat konijnen de rails of kabels bij het spoor beschadigen. De palen zijn gevuld met de stof tupoleum, die een branderige geur afgeeft waar dieren niet van houden.

Volgens ProRail hebben vooral de maatregelen bij knooppunten ertoe geleid dat er minder vertraging door dieren op het spoor was dan in 2016. In dat jaar kwamen nog ruim 6000 treinen later aan op de plaats van bestemming.
Thalys wil treinen Amsterdam-Lille in 2019 schrappen
1 Maart, 19:42 NOS nieuws

NS en Thalys hebben plannen om de rechtstreekse treinverbinding tussen Amsterdam en Lille volgend jaar te laten vervallen.

Dagelijks rijdt er twee keer een trein heen en weer, maar er gaan vaak maar weinig mensen mee. Het aantal reizigers nam vorig jaar nog af, meldt NH Nieuws.

Thalys en NS willen in plaats van de treinen naar Lille twee dagelijkse treinen van Nederland naar Disneyland Paris (Marne-la-Vallée Chessy) laten rijden, met een tussenstop op de Franse luchthaven Charles de Gaulle. "Thalys International en NS zijn ervan overtuigd dat dit een aanzienlijk voordeel biedt voor de reizigers", staat in een verklaring van Thalys en NS.

Wanneer er een besluit wordt genomen over de dienstregeling, is nog niet duidelijk.
Vanaf juni nieuwe vertrekprocedure treinen
28 Februari, 16:24 Skynet
Vanaf 10 juni voert de NMBS een nieuwe vertrekprocedure voor de treinen in. Dat heeft CEO Sophie Dutordoir aangekondigd in de Kamer. De nieuwe procedure moet de veiligheid op het spoor verhogen.


Niet plassen in Arriva-treinen: toiletten dicht door vorst
27 Februari, 20:54 NOS nieuws

De toiletten in de treinen van Arriva zijn buiten gebruik gesteld vanwege de vorst. Poep en urine in de opvangsystemen kunnen bevriezen.

Ook de leidingen in de treinen kunnen mogelijk de kou niet aan. "Als die bevriezen, kun je niet meer doorspoelen", zegt een woordvoerder van Arriva. Op de toiletten hangen stickers waarop staat dat ze niet gebruikt kunnen worden.

Het sluiten van de wc's is volgens de woordvoerder een voorzorgsmaatregel. "Het is echt wel extreme vorst voor ons land. We voorkomen hiermee dat er schade ontstaat en dat de treinen uit dienst moeten worden gehaald."

Toiletten in de treinen van de NS kunnen de komende dagen wel gebruikt worden, meldt RTV Noord. Waarom dat zo is, is niet duidelijk.

Waarschijnlijk zullen de toiletten in de Arriva-treinen zaterdag weer opengaan.
Woonboot drie keer duurder in Antwerpen dan in Gent

Maandag doen de bewoners van woonboten in Antwerpen opnieuw een poging om de stad te vragen af te zien van haar ?hallucinante prijzenpolitiek?. Sp.a en Groen plannen alvast interpellaties.
NMBS bestelt duizenden smartwatches voor stiptere treinen
21 Februari, 09:54 De Tijd
09:53 De NMBS bestelt 13.500 smarthpones, 7.000 tablets en 6.000 smartwatches. De horloges moeten helpen de treinen stipter te laten rijden.


NMBS bestelt duizenden smartwatches voor stiptere treinen
21 Februari, 09:42 Skynet Belgie
Spoorwegmaatschappij NMBS is gestart met de aankoop van duizenden smartwatches, tablets en smartphones. Volgens de maatschappij wordt daarmee verder ingezet op digitalisering. De smartwatches wil de NMBS concreet inzetten om treinen stipter te laten rijden.


Stiptheid treinen gedaald in januari
20 Februari, 17:18 Skynet
In januari dit jaar reed 88,6 procent van de treinen op tijd of met een vertraging van minder dan 6 minuten. Dat is minder stipt dan in januari 2017, toen 90,7 procent van de treinen stipt reed. Dat blijkt vandaag uit cijfers van infrastructuurbeheerder Infrabel en spoormaatschappij NMBS.


Geen treinen tussen Utrecht en Gouda door defecte bovenleiding
14 Februari, 18:36 NOS nieuws

Door een kapotte bovenleiding tussen Woerden en Gouda Goverwelle rijden er geen treinen meer tussen Utrecht en Gouda. Ook de drukke trajecten tussen Utrecht en Rotterdam en Utrecht en Den Haag worden door de storing getroffen. Die storing zal volgens de NS de rest van de avond duren.

Het treinverkeer tussen Utrecht en Gouda ligt al bijna de hele dag stil. Een bovenleiding brak vanmorgen en een deel daarvan kwam op een trein terecht. Het duurde ruim vier uur voordat een andere locomotief de trein naar Gouda had gebracht en de reizigers weer naar buiten konden. Hoe de leiding kon breken, is nog onduidelijk.

Reizigers moeten ook vanavond nog rekening houden met vertragingen. Hun worden geadviseerd hun reis van tevoren te plannen. Het is wel mogelijk om via andere trajecten om te rijden. Daarnaast zet de NS bussen in.
Staatssecretaris gaat kijken naar inzet treinen met Oudjaar
30 Januari, 15:36 NOS nieuws

Staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur wil nagaan of er treinen kunnen gaan rijden op Oudejaarsavond. In antwoord op vragen van VVD-Kamerlid Ziengs schrijft ze dat ze wil verkennen of reizigers geholpen zouden zijn met openbaar vervoer tijdens de jaarwisseling.

Van Veldhoven wijst erop dat het openbaar vervoer in Nederland al sinds jaar en dag enkele uren stilligt op 31 december en in de vroege ochtend van 1 januari. Overweging daarbij was vooral dat het ov-personeel op die manier de jaarwisseling kan vieren en dat er op Oudejaarsavond relatief weinig reizigers zijn.

In de concessie met de NS is afgesproken dat er van 31 december 20.00 uur tot 1 januari 10.00 uur geen treinen hoeven te rijden. In de praktijk rijden er vanaf 1.00 uur alweer nachttreinen.

De VVD vraagt zich af of het nog van deze tijd is dat er op Oudejaarsavond ook vanaf Schiphol geen openbaar vervoer beschikbaar is, terwijl daar wel vliegtuigen opstijgen en landen.
NMBS-treinen minder stipt in 2017
26 Januari, 08:42 Skynet
Vorig jaar reed 88,3% van de NMBS-treinen op tijd of met een vertraging van minder dan 6 minuten. Dat is een daling tegenover 2013, toen nog ging om 89,2%. De stiptheid van de NMBS is dus lichtjes gedaald, schrijft L'Echo vandaag.


NS veroorzaakte vorig jaar meer grote storingen - maar treinen reden wel vaker op tijd
24 Januari, 12:36 Volkskrant
Spoorvervoerder NS veroorzaakte vorig jaar 117 keer een grote storing. Dat zijn er 29 meer dan in 2016, toen NS 88 keer schuldig was aan het veroorzaken van een grote storing op het spoor. Dat bevestigt een woordvoerder van NS na berichtgeving door het Algemeen Dagblad. Van een grote storing is sprake als treinen samen minstens 25 uur vertraging hebben óf als op z'n minst 25 treinen niet rijden. R


Japan zet blaffende treinen in
23 Januari, 14:42 Skynet
Treinen in Japan kunnen vanaf nu blaffen als honden en snuiven als herten. Die nieuwe functie wordt door de Japanse spoorwegen ingezet om aanrijdingen met herten te voorkomen. Dat schijft de Britse krant Metro op haar website.


Zeventien sans-papiers opgepakt bij politieactie in Brusselse stations en op treinen
22 Januari, 08:00 Skynet
Bij een politieactie in de Brusselse stations en op treinen van en naar Brussel zijn gisterenavond 17 sans-papiers opgepakt. Dat meldt Olivier van Raemdonck, de woordvoerder van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. Gisteren protesteerden honderden mensen nog aan het Brusselse Noordstation en het Maximiliaanpark tegen de asiel- en migratiepolitiek van de federale regering en haar staatssecretaris Theo Francken.


Wekdienst 19/01: treinen rijden weer en fakkeltocht in Groningen
19 Januari, 07:06 NOS nieuws

Goedemorgen! Vandaag komt het onderzoeksrapport uit over het ongeluk in 2016 in Mali, waarbij twee Nederlandse militairen omkwamen. En de Groninger Bodem Beweging houdt een fakkeltocht in de stad Groningen.

Vandaag is het een wisselvallige dag. Bij buien is kans op hagel, sneeuw en onweer. Het wordt in de middag 4 of 5 graden bij een vrij rustige wind.

Ga je vandaag op pad? Dit is het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor, waar volgens de NS de treinen 'nagenoeg volgens dienstregeling' gaan rijden. De NS waarschuwt wel dat sommige treinen niet rijden of korter zijn. Ook wordt er op sommige trajecten nog aan het spoor gewerkt. De grootste problemen doen zich waarschijnlijk in de ochtendspits voor.

Wat kun je vandaag verwachten?

? De Groninger Bodem Beweging houdt een fakkeltocht in de stad Groningen. De demonstranten willen hun ongenoegen uiten over de aardbeving van vorige week maandag in Zeerijp. Er worden duizenden mensen verwacht.

? Het onderzoeksrapport over het ongeval met een mortiergranaat in 2016 in Mali waarbij twee Nederlandse militairen omkwamen wordt gepresenteerd. De kwestie leidde vorig jaar tot het vertrek van Jeanine Hennis als minister van Defensie.

? Het Verbond van Verzekeraars komt in de loop van de dag met de eerste schadecijfers van de westerstorm. Gisteren al meldde het verbond dat er zeker 50 miljoen aan schade is geleden.

Wat heb je gemist?

De ouders van de dertien kinderen die dinsdag thuis in Californië werden bevrijd, worden vervolgd voor marteling, mishandeling, verwaarlozing en opsluiting. Als de twee voor alle aanklachten worden veroordeeld gaan ze de rest van hun leven de cel in, meldt CNN. Bovendien wordt de vader ook verdacht van een "onzedelijke handeling" bij een van zijn dochters.

De kinderen van tussen de 2 en 29 jaar werden geslagen, verstikt en als straf vastgebonden. Dat gebeurde in eerste instantie nog met touwen, maar later met ketting- en hangsloten. Zo'n 'straf' duurde weken of soms zelfs maanden. Ook mochten ze niet meer dan eens per jaar douchen en kregen ze veel te weinig eten.

Ander nieuws uit de nacht:

? Minder inbraken tijdens feestdagen: Rond Kerst werd 800 keer ingebroken en rond Oud en Nieuw 536 keer, een kwart minder dan het jaar ervoor.

? Wastabletten eten: YouTube verwijdert video's van gevaarlijke rage: Bij de zogenaamde 'Tide Pod Challenge' is het de bedoeling dat je een hap neemt van capsules met daarin vloeibaar wasmiddel.

? 'Duitse IS-rapper Deso Dogg in Syrië gedood': De rapper radicaliseerde in 2010 en vertrok daarna naar Syrië. Hij dook op in IS-propagandavideo's met daarin onder meer een afgehakt hoofd.

En dan nog dit:

Het Turkse vliegtuig dat afgelopen weekend tijdens een landing op de luchthaven van Trabzon van de landingsbaan raakte, is uit de modder gehesen. De Boeing 737 van Pegasus Airlines kwam na de landing tot stilstand in de modder van een helling naast de landingsbaan, net boven de Zwarte Zee.

Volgens de piloten begon de motor opeens snelheid te maken, maar de precieze oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. Niemand raakte bij het ongeluk gewond.

Fijne dag!
Treinen mogen grens niet over door stormweer
18 Januari, 16:42 Gazet v. Antwerpen
Aan het station van Essen stonden reizigers te wachten op bussen die richting Nederland reden. Door de zware storm die ook over Nederland raasde werd het treinverkeer sinds tot 14u gestaakt.


22 uur vertragingen en 50-tal geschrapte treinen door stormweer
18 Januari, 15:18 Skynet Belgie
Op het Belgische spoorwegnet waren er deze voormiddag een 20-tal incidenten die het treinverkeer hebben gehinderd. Meestal ging het om obstakels die op de sporen of tegen de bovenleidingen waren gevallen. Dit heeft geleid tot een 22 uur vertragingen op het hele net en een 50-tal treinen werden volledig of gedeeltelijk geschrapt. Dat blijkt bij een update omstreeks 13.00 uur, aldus Infrabelwoordvoerder Frédéric Petit.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be