NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Topvrouw

2News.be / Trefwoorden / Topvrouw

Staatssecretaris Uslu van Cultuur en Media stapt op en wordt Corendon-topvrouw
1 December 2023, 00:01 NU.NL - Economie
Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) vertrekt uit het kabinet en wordt topvrouw bij reisaanbieder Corendon. Het bedrijf is opgericht door haar broer Atilay Uslu.


HEMA-topvrouw Saskia Egas Reparaz: 'Als iemand durft te twijfelen, applaudisseer ik'
29 Juli 2023, 00:00 De Tijd
22:00 In twee jaar tijd maakte de Amsterdamse Saskia Egas Reparaz de noodlijdende retailketen HEMA weer winstgevend. Ze sloot de winkels op exotische locaties, verbeterde de kwaliteit van de producten en la...


NU+ | Nieuwe Twitter-topvrouw in aantal opzichten tegenpool van Elon Musk
21 Mei 2023, 00:12 NU.NL - Tech
Linda Yaccarino volgt Elon Musk op als hoogste baas van Twitter, een half jaar nadat hij het sociale medium heeft gekocht. Ze is een grote naam in de wereld van de tv-reclame en belichaamt twee dingen waar Musk een hekel aan heeft: reguliere media en reclame.


Mediavrouw Linda Yaccarino gaat Elon Musk opvolgen als baas van Twitter
14 Mei 2023, 00:02 NU.NL - Economie
Linda Yaccarino wordt de nieuwe baas van Twitter, heeft Elon Musk vrijdag aangekondigd. Yaccarino is groot geworden in de wereld van de tv-reclame en werkte hiervoor bij mediabedrijf NBC Universal. Samen met haar gaat Musk werken aan "X , de alles-app".


Harry en Meghan nemen de leiding van Archewell over nadat topvrouw de stichting verlaat
6 December 2022, 00:00 HLN.BE
Prins Harry (38) en Meghan Markle (41) hebben hun handen vol. Naast de release van hun Netflixdocu op 8 december nemen de hertog en hertogin van Sussex nu ook de leiding over van Archewell. Het nieuws komt er nadat er bekendraakte dat Mandana Dayani, die tot voor kort aan het hoofd van de stichting stond, ermee stopt.


Noors-Nederlandse topvrouw Tinder raakt functie al na tien maanden kwijt
8 Augustus 2022, 00:11 NU.NL - Tech
De Noors-Nederlandse Renate Nyborg is na tien maanden haar functie als topvrouw van de datingapp Tinder alweer kwijt. Het bedrijf wil reorganiseren, schrijft moederbedrijf Match Group in een brief aan de aandeelhouders.


Topvrouw Sheryl Sandberg officieel vertrokken bij Meta
8 Augustus 2022, 00:11 NU.NL - Tech
Sheryl Sandberg, de rechterhand van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg, is maandag officieel uit functie getreden. Dat blijkt uit documenten van de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC).


Voor deze uitdagingen staat de opvolger van Sheryl Sandberg bij Meta
6 Juni 2022, 00:13 NU.NL - Tech
Sheryl Sandberg stopt als topvrouw bij Facebook-moederbedrijf Meta. Dit zijn de uitdagingen waar de nieuwe operationeel directeur Javier Olivan voor staat.


Topvrouw Facebook stopt na veertien jaar
3 Juni 2022, 00:01 Tweakers
Operationeel directeur Sheryl Sandberg stopt bij Meta, voorheen Facebook. Sandberg is sinds 2008 de nummer twee bij het bedrijf, achter oprichter Mark Zuckerberg. Zuckerberg grijpt het vertrek aan om meer afdelingen van het bedrijf direct aan hem te laten rapporteren.


Facebook-topvrouw Sheryl Sandberg zet stap terug
2 Juni 2022, 00:04 NOS nieuws

Topvrouw Sheryl Sandberg van Facebook heeft aangekondigd dat ze terugtreedt als operationeel directeur. Ze deed die aankondiging in een bericht op het sociale medium. De 52-jarige Sandberg was jarenlang een belangrijke drijvende kracht achter het zakelijke succes van de techgigant. Ze stond bekend als de nummer 2 van het bedrijf, na oprichter Mark Zuckerberg.

Sandberg kwam in 2008 over van Google, dat was vier jaar voordat Facebook een beursgenoteerd bedrijf werd. Ze werd beschouwd als het zakelijke genie achter de onderneming en ze was naast Zuckerberg het belangrijkste gezicht van Facebook.

Ze heeft de advertentietak van het moederbedrijf Facebook, dat nu Meta Platforms heet, volledig geleid. Vorig jaar was Facebook onder haar leiding goed voor een omzet van bijna 120 miljard dollar.

'Einde van een tijdperk'

"Toen ik deze functie aannam, ging ik ervan uit dat ik vijf jaar in deze rol zou blijven", schrijft ze. "Veertien jaar later is het tijd om het volgende hoofdstuk van mijn leven te schrijven." Ze gaat niet helemaal weg bij het bedrijf, ze zal nog een zetel in het bestuur van Meta houden.

Topman Zuckerberg noemt het terugtreden van Sandberg "het einde van een tijdperk". Hij stelt dat zij het was die hem heeft geleerd hoe je een bedrijf moet leiden. Ze kwam bij Facebook toen Zuckerberg nog maar 23 jaar oud was. Hij zegt dat hij en zijn vrouw Sandberg als een goede vriendin beschouwen.

Javier Olivan volgt Sandberg op als operationeel directeur. Volgens Zuckerberg wordt zijn rol anders dan die van Sandberg en zal Olivan zich meer op interne aangelegenheden richten.

Het terugtreden leidde tot verliezen van Meta Platforms op Wall Street. Het bedrijf verloor na de aankondiging bijna 3 procent aan waarde.




Vertrek EY-topvrouw gooit schaduw over mogelijke opsplitsing
2 Juni 2022, 00:03 De Tijd
20:46 Opnieuw opschudding bij EY. Kelly Grier, de topvrouw van de machtige Amerikaanse tak, stapt na een conflict met CEO Carmine di Sibio op bij de audit- en consultancygigant. Haar exit illustreert de moe...


Meta-topvrouw hield twee keer artikel over toenmalige vriend Bobby Kotick tegen
25 April 2022, 00:09 NU.NL - Tech
Facebook-moederbedrijf Meta is een intern onderzoek gestart rond topvrouw Sheryl Sandberg. Volgens The Wall Street Journal heeft zij de Britse krant Daily Mail twee keer gevraagd de publicatie van artikelen over haar toenmalige vriend Bobby Kotick te stoppen. Kotick is directeur van gamebedrijf Activision Blizzard.


Topvrouw Shell: 'Veel mensen zien ons als groot, machtig en afstandelijk'
16 December 2021, 00:02 NU.NL - Economie
Als de ondernemingsraad van Shell deze week een positief advies uitbrengt en de raad van bestuur er vervolgens snel een klap op geeft, kan het bedrijf voor het eind van het jaar al volledig Brits zijn. Dat zou een markant eind zijn van een voor Shell buitengewoon roerig jaar, waarin een ongekend charmeoffensief is ingezet. En dat is nodig, zegt president-directeur Marjan van Loon van Shell Nederland in gesprek met NU.nl.


IMF-topvrouw mag van bestuur aanblijven na corruptiebeschuldigingen
13 Oktober 2021, 00:03 NU.NL - Economie
Kristalina Georgieva, de in opspraak geraakte topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), mag op haar plek blijven. De raad van bestuur van het in Washington gevestigde IMF heeft maandagavond (lokale tijd) in een verklaring zijn "volledige vertrouwen" uitgesproken in de Bulgaarse hoogleraar economie.


VS zet vervolging Huawei-topvrouw niet door, ze mag terug naar China
25 September 2021, 00:04 NOS nieuws

De VS wil de Chinese Huawei-topvrouw Meng Wanzhou niet meer vervolgen voor fraude en het breken van een handelsembargo met Iran. Ze kan nu, na een deal met de Amerikaanse aanklager, na bijna drie jaar terugkeren naar China.

Meng werd in december 2018 op verzoek van de VS opgepakt op het vliegveld van het Canadese Vancouver, vlak voor een ronde belangrijke handelsgesprekken tussen Peking en de regering-Trump. Door de arrestatie van de dochter van de oprichter van Huawei verslechterde de toch al koele relatie tussen de twee landen nog verder.

De VS beschuldigde Meng ervan via een Huawei-dochterbedrijf het handelsembargo tegen Iran te hebben geschonden met de verkoop van computeronderdelen. Het land vroeg om uitlevering om haar voor fraude te kunnen berechten. Meng ontkent schuld.

De aanklager wil nu van vervolging afzien als Meng zich gedurende een proeftijd van vier jaar aan bepaalde voorwaarden houdt. Welke dat zijn is nog niet bekendgemaakt. De rechtszaak tegen de IT- en telecomreus Huawei wil de aanklager nog wel voortzetten. Het bedrijf heeft nog niet gereageerd op het nieuws.

Opgelucht

Een Canadese rechter heeft bekendgemaakt dat Meng het land mag verlaten nu de VS de aanklachten heeft laten vallen. De afgelopen jaren stond ze in Vancouver onder huisarrest.

Buiten het gerechtsgebouw stond een opgeluchte Meng de pers te woord. "De afgelopen drie jaar is mijn leven op zijn kop gezet", zei ze. "Maar ik ben ervan overtuigd dat achter de wolken de zon schijnt. Het was een ervaring van onschatbare waarde."

Dat de VS afziet van een proces tegen Meng zou de relatie met China kunnen verbeteren. Mogelijk heeft het ook consequenties voor de zaak van twee Canadese burgers die in China werden opgepakt na de arrestatie van Meng. Een van hen is inmiddels wegens spionage tot elf jaar cel veroordeeld.




STANDPUNT. NMBS en minister verslikken zich in loketten
5 Februari 2021, 02:42 Gazet v. Antwerpen

Het plan van de NMBS om de loketten in 44 stations definitief op te doeken zit tijdelijk in de koelkast. En dat is maar goed ook. Het is logisch dat de NMBS volop inzet op digitalisering en automatisering. Ook als het gaat om het aanschaffen van een treinkaartje.




NYSE krijgt na 226 jaar topvrouw
22 Mei 2018, 06:24 De Tijd
08:00 Na 66 mannen krijgt de New York Stock Exchange voor het eerst in 226 jaar een vrouw aan het hoofd.


Topvrouw: Wil je meer privacy op Facebook? Dan moet je betalen
7 April 2018, 18:42 Gazet v. Antwerpen

Facebook bevindt zich nog altijd in het oog van de storm vanwege het privacyschandaal, waarbij een data-analysebedrijf (op mogelijk illegale wijze) aan de gegevens van miljoenen Facebookgebruikers kwam. Maar ook adverteerders weten heel wat over jou. Wie zijn gegevens van die bedrijven wil afschermen, zal daarvoor moeten betalen, aldus Facebook-topvrouw Sheryl Sandberg.




Topvrouw FremantleMedia naar YouTube
21 Maart 2018, 14:42 Emerce
Cecile Frot-Coutaz, nu nog CEO van tv-producent FremantleMedia, gaat de activiteiten van YouTube in EMEA leiden. Ze werkte bijna twintig jaar voor de RTL-dochter.


Ex-directeur en spil in Samusocial-schandaal eist 280.000 euro ontslagvergoeding
20 Maart 2018, 06:24 Gazet v. Antwerpen

De gewezen directrice van de Brusselse daklozenorganisatie Samusocial Pascale Peraïta stapt naar de arbeidsrechter om haar ontslag aan te vechten. Ze eist 280.000 euro ontslagvergoeding voor de duur van haar contract tussen 2001 en 2017, zo schrijven L?Echo en De Tijd dinsdag.







Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn