NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Toekomst

2News.be / Trefwoorden / Toekomst

?Brainstorm over de toekomst?: wat zijn wielerbobo?s Patrick Lefevere en Jurgen Mettepenningen van plan?
13 Maart, 00:02 HLN.BE
Opvallende foto op X: Jurgen Mettepenningen en Patrick Lefevere die klinken na ?een brainstorm over de toekomst?. Blijkbaar zit er een samenwerking tussen Soudal Quick-Step en Pauwels Sauzen-Bingoal aan te komen. ?Het is nog prematuur, maar we zijn aan het verkennen wat we voor mekaar kunnen betekenen?, zegt Lefevere.


Oproep aan Tweede Kamer: geef duidelijkheid over toekomst Nationaal Groeifonds
8 Maart, 00:06 NOS nieuws

Nederlandse belangenorganisaties en bedrijven zijn bezorgd dat het uitstellen van de vierde ronde van investeringen vanuit het Nationaal Groeifonds gaat leiden tot afstel. Onder partijen zijn werkgeversclub VNO-NCW, KPN en chipfabrikant NXP. Het gaat om partijen die bezig zijn met subsidieaanvragen uit dat fonds. Ze roepen de Tweede Kamer op om duidelijkheid te geven. Het gaat om een bedrag van 3,4 miljard euro.

De ondertekenaars - in totaal 32 belangenorganisaties, bedrijven en kennis- en onderwijsinstellingen - verwijzen naar een Kamerdebat op 15 februari. Daarin zei PVV-Kamerlid Van Meetelen dat wat haar fractie betreft de op dat moment al uitgestelde vierde ronde van het Nationaal Groeifonds, uitgesteld blijft. "De PVV is van mening dat besteding van het fonds aan een nieuw kabinet is."

Minister Adriaansens stelde daarop voor om de openingstelling van deze nieuwe ronde naar achter te schuiven. In eerste instantie was het de bedoeling subsidieaanvragen vanaf 1 april konden worden ingediend. Dat wordt nu 1 juni en dan kunnen aanvragen tot met de laatste dag van het jaar worden ingediend.

Onduidelijkheid ontstaan

In de ogen van de partijen is er daarmee "onduidelijkheid ontstaan of van uitstel van de vierde ronde van het Groeifonds geen afstel komt". Zij dringen er bij de Kamer op aan om ruim voor 1 juni duidelijkheid te verschaffen: "de innovatiemotor van Nederland kan niet tijdelijk stil worden gezet."

De briefschrijvers stellen dat met het Groeifonds nationale investeringen in innovatie "eindelijk weer zijn gestegen" en dat dit "hard nodig was, aangezien Nederlandse investeringen achterbleven ten opzichte van omringende landen". Daarbij wordt de Tweede Kamer ook opgeroepen om stabiel beleid te voeren, zeker in afwezigheid van een nieuw kabinet.

Het Nationaal Groeifonds werd in 2020 aangekondigd door het toenmalige kabinet. Met als doel om over een periode van vier jaar - 2021 tot en met 2025 - 20 miljard euro te investeren in projecten die de Nederlandse economie op lange termijn moeten versterken. Het geld gaat naar heel verschillende projecten, zo bleek ook bij de derde ronde. Van circulaire zonnepanelen tot het vernieuwen van opleidingen in de zorg.

Vestigingsklimaat

De oproep aan de Tweede Kamer komt in een week dat er veel aandacht is voor het Nederlandse vestigingsklimaat. Gisteren bleek dat het kabinet een werkgroep heeft opgezet om ervoor te zorgen dat chipmachinemaker ASML in Nederland blijft groeien; het bedrijf waarschuwt dat als de omstandigheden niet verbeteren het nadrukkelijk over de landsgrenzen gaat kijken.

Daar kwam vandaag baggeraar Boskalis bij. Het bedrijf breidt uit in Abu Dhabi en de topman zei vanochtend dat de kans dat het volledig uit Nederland vertrekt steeds groter wordt.




St. Paul Raceteam wil CO?-neutraal racen in de toekomst
11 Februari, 00:03 Autosport
Bij St. Paul kijken ze naar de toekomst en willen ze investeren om het nuttige aan het aangename te koppelen. ?Ons doel is om St. Paul Raceteam naar netto-nul CO?-emissies te brengen?, klinkt het bij St. Paul.

Lees meer: St. Paul Raceteam wil CO?-neutraal racen in de toekomst


de Volkskrant | De toekomst is circulair, toch gaat een recyclefabriek bankroet
23 Januari, 00:03 NU.NL - Economie
Terwijl Europa veel meer plastic wil recyclen, zit de recyclebranche in zwaar weer. Een grote Nederlandse sorteerder van plastic, Umincorp, dreigt zelfs failliet te gaan. Spotgoedkoop nieuw plastic zit de groene ambities in de weg.


Topman bedrijf ChatGPT: ?Energiedoorbraak nodig voor toekomst AI?
17 Januari, 00:02 HLN.BE
Een doorbraak op energiegebied is noodzakelijk voor de toekomst van kunstmatige intelligentie (AI). Dat heeft topman Sam Altman van OpenAI, het bedrijf achter chatbot ChatGPT, gezegd. Volgens hem zal er voor AI veel meer energie nodig zijn dan veel mensen tot nu toe hebben aangenomen. Altman zei ook dat zijn bedrijf helemaal geen teksten van partijen als The New York Times (NYT) nodig heeft om chatbots te trainen.


Hyundai gelooft in waterstof, ziet toekomst in nieuwe Nexo
15 Januari, 00:01 AutoBlog

Hyundai doet het goed met elektrische auto’s. Maar het merk kijkt ook vooruit en gaat door met een nieuwe Nexo op waterstof. Waar menig autoconcern de grootste moeite heeft met de switch naar de elektrische auto’s, lijkt het Hyundai allemaal goed af te gaan. De Koreanen waren er vroeg bij en hebben met hun Ioniq-modellen […]

Dit artikel Hyundai gelooft in waterstof, ziet toekomst in nieuwe Nexo verscheen eerst op Autoblog.nl.




Na de krimp bij Renmans: 'Wij geloven net heel sterk in de toekomst van de slagerij'
30 December 2023, 00:01 De Tijd
20:03 De slagerijketen Renmans sluit vestigingen en een hele generatie slagerskoppels zwaait af bij gebrek aan opvolging: is de ambachtelijke beenhouwer met uitsterven bedreigd?


Duurzame toekomst voor BMW Racing Cup
14 November 2023, 00:01 Autosport
Onlangs waren tijdens de finaleraces van de BMW Racing Cup op het circuit van Zandvoort veler ogen gericht op de BMW M240i met startnummer 73 van Dayvtec Engineering. Aan de buitenkant vielen alleen de groene accenten op, maar de bijzonderheid zat hem in de benzinetank! Want daarin bevond zich een biobrandstof. Een voorbode van de duurzame koers die de BMW Racing Cup voor ogen heeft.

Lees meer: Duurzame toekomst voor BMW Racing Cup


Viaplay stelt publicatie kwartaalcijfers uit om over eigen toekomst te praten
26 Oktober 2023, 00:03 NU.NL - Economie
Viaplay heeft op het laatste moment de publicatie van zijn kwartaalcijfers uitgesteld. Het Zweedse mediabedrijf overlegt met aandeelhouders en geldschieters over zijn toekomst, want het gaat niet goed met de streamingdienst.


Kernkabinet vergadert nog steeds over toekomst van regering
22 Oktober 2023, 00:00 De Tijd
20:31 Hoe meer vragen opduiken, hoe meer het ernaar uitziet dat het niet zal blijven bij het ontslag van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Al ziet minister van Binnenlandse Zaken An...


Energiecontracten mogen ook in de toekomst nog aan de deur worden verkocht
11 Oktober 2023, 00:02 NU.NL - Economie
Energiecontracten mogen ook in de toekomst nog aan de deur en via de telefoon worden verkocht. Het is door Europese wetgeving niet mogelijk om dit in Nederland te verbieden, schrijft demissionair minister Rob Jetten (Energie) dinsdag in een Kamerbrief.


Explainer | U2 trapt af in stadion de Sphere: toekomst van concertbeleving?
4 Oktober 2023, 00:04 NU.NL - Muziek
De Sphere in Las Vegas zorgt voor een speciale 4D-ervaring. Het stadion hangt vol met grote schermen met ledverlichting, iedereen hoort hetzelfde geluid en bezoekers worden zelfs getrakteerd op wind en geur.


Slotdag onder een heerlijke zomerzon en met een stralende toekomst voor de Spa Francorchamps Revival
11 September 2023, 00:01 Autosport
Nooit twee zonder drie! Deze zaterdag beleefde de Spa Francorchamps Revival, in zijn eerste uitgave, opnieuw een zomerse dag waarop de wagens vanaf de Place royale in Spa vertrokken. Op het programma stond een parcours voor de klassieke auto?s uit de Classic Tour, de wagens die het voorrecht hadden om het evenement af te sluiten. En er was een belofte: de Spa Francorchamps Revival komt volgend jaar terug, voor een nog spectaculairdere tweede editie...

Lees meer: Slotdag onder een heerlijke zomerzon en met een stralende toekomst voor de Spa Francorchamps Revival


Nieuw logo verklapt de toekomst van GTI
1 Augustus 2023, 00:01 AutoBlog

Een bliksemschicht, jullie weten allemaal wat dat betekent… Het GTI-label kent veel liefhebbers, en dat zijn veelal mensen die niet van stille auto’s houden. Integendeel, er kunnen niet genoeg pops and bangs uit de uitlaat komen. Je kunt het je haast niet voorstellen, maar er gaat waarschijnlijk een dag komen dat GTI-rijders geruisloos voorbij komen […]

Dit artikel Nieuw logo verklapt de toekomst van GTI verscheen eerst op Autoblog.nl.




29 Juli 2023, 00:04 Volkskrant
Onze analist praat met Gouden Schoen Simon Mignolet over heden, verleden en toekomst: ?De club nieuwe eigenaars? Ik ga ze niet kopen, hoor?
27 Juli 2023, 00:00 HLN.BE
?Jij denkt als een echte boekhouder.? Marc Degryse legt Club Brugge-doelman Simon Mignolet (35) op de rooster. Over verleden, heden en de toekomst. ?Het is ongelofelijk wat Bart en Vincent hier hebben neergezet. Ik zou graag vijftien jaar terug in de tijd gaan en meteen mee in het project stappen.?


Zlatan Ibrahimovic (41) verlaat AC Milan, nog geen duidelijkheid over toekomst
4 Juni 2023, 00:06 NU.NL - Sport
Zlatan Ibrahimovic vertrekt komende zomer bij AC Milan, meldt de Italiaanse topclub zaterdag. De 41-jarige Zweed heeft eerder laten doorschemeren dat hij nog niet gaat stoppen, maar het is nog niet bekend wat zijn volgende bestemming wordt.


24 Mei 2023, 00:06 Volkskrant
Google gaat inactieve accounts en data in de toekomst sneller verwijderen
18 Mei 2023, 00:01 Tweakers
Google gaat inactieve accounts sneller verwijderen. Het bedrijf verandert het beleid, zodat het accounts kan verwijderen die langer die twee jaar niet hebben ingelogd. Het gaat ook om bijbehorende gegevens zoals die in Drive. De accounts krijgen wel waarschuwingen.


DML!: Zijn chatbots de toekomst?
6 Mei 2023, 00:00 Emerce
Sinds 2016 ben je ze veel vaker tegen gaan komen, digitale assistenten die simpele vragen kunnen beantwoorden waarvoor je niet direct een medewerker hoeft te spreken. De meningen zijn verdeeld over of ze echt behulpzaam zijn of dat ze simpelweg een middel voor bedrijven zijn om geld te besparen op de customer service.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn