NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Tijdelijk

2News.be / Trefwoorden / Tijdelijk

Ontwikkeling System Shock-remake is tijdelijk gestaakt
Gisteren, 09:42 Tweakers
Nightdive Studios, dat 1,35 miljoen dollar ophaalde middels crowdfunding om een remake van System Shock te maken, heeft het project tijdelijk stilgezet. Volgens de studio is dat gedaan omdat het project teveel af begon te wijken van het oorspronkelijk idee.


'Turkse boosheid over erkenning Armeense genocide vermoedelijk tijdelijk'
Vrijdag, 10:48 NOS nieuws

Nu een Kamermeerderheid de massamoord op Armeense christenen in 1915 wil erkennen als genocide, rijst de vraag hoe Turkije hierop zal reageren. De Tweede Kamer wil volgens ChristenUnie-Kamerlid Voordewind ook dat dit jaar voor het eerst een lid van de regering bij de officiŽle herdenking in de Armeense hoofdstad Jerevan aanwezig is.

Turkije ziet het gebruik van de term genocide doorgaans als een provocatie. "Dit zal niet goed vallen en leiden tot veel emoties," zegt Turkije-correspondent Lucas Waagmeester. "Maar op de lange termijn heeft het vermoedelijk weinig gevolgen."

Waarom ligt dit zo gevoelig in Turkije?

"Als landen er op staan die term genocide te gebruiken, wordt dat in Turkije gezien als een westerse poging om Turkije eenzijdig te straffen. In de officiŽle lezing van de Turkse regering heeft hier in de jaren rond 1915 een burgeroorlog plaatsgevonden, waarin alle partijen slachtoffer waren. Alleen het slachtofferschap van de Armeense christenen eruit tillen is volgens de Turken een selectieve kijk op die gebeurtenissen.

Tegelijk komt uit veel historisch onderzoek naar voren dat er sprake was van planmatige moordpartijen. En vooral verdrijving van die ene specifieke groep: de ArmeniŽrs die in AnatoliŽ (het Aziatische deel van Turkije) woonden, waardoor honderdduizenden stierven van uitputting en honger. Dat planmatige brengt veel historici bij die definitie 'genocide'. Net als de Verenigde Naties, die al sinds 1985 de gebeurtenissen aanduidt als genocide. Juist omdat Turkije die term pertinent niet wil horen, komt de discussie erover steeds dubbel zo hard aan."

Hoe gaat de Turkse regering hier op reageren?

"Onder president Erdogan is de discussie over 1915 iets opengebroken in Turkije. De aanduiding 'genocide' is hier verboden, maar er waren jaren waarin er wel weer openlijker over gedebatteerd en geschreven kon worden.

Maar het klimaat in Turkije is op dit moment ultra-nationalistisch. Vooral de AKP-regering hamert erop dat Europa en Amerika Turkije proberen te ondermijnen. Dit besluit in Den Haag zal door de Turkse regering worden aangedragen als nieuw bewijs dat het Westen, Nederland, anti-Turks is en er op uit is om Turkije te schaden.

Tegelijk zal dit vermoedelijk blijven bij een tijdelijke boosheid. Die wel diep zit, maar die verder weinig gevolgen gaat hebben voor de lange termijn."

Hoe weten we dat zo zeker?

"Er zijn veel voorbeelden in Europa. Vorig jaar nam de Duitse Bondsdag nog met grote meerderheid een motie aan waarin de gebeurtenissen 'genocide' worden genoemd. Turkije reageerde furieus: het zou een 'zware beproeving' worden voor de relatie tussen de twee landen en de Turkse ambassadeur werd teruggeroepen uit Berlijn.

Inmiddels zit die ambassadeur er gewoon weer. Duitsland en Turkije hebben een hele stroeve relatie, er zit vanalles dwars, maar het woord ArmeniŽ hoor je in dat debat zelden vallen.

Frankrijk gaat nog een stap verder. Daar woont een grote Armeense gemeenschap en het is er zelfs bij wet verboden om te ontkennen dat er een genocide heeft plaatsgevonden. Ook dat leidde aanvankelijk tot grote boosheid. Maar Frankrijk is nu een van de landen in West-Europa waar Turkije een vrij probleemloze relatie mee onderhoudt.

Steeds is de eerste emotie heel heftig, maar zijn de Turken daarna ook gewoon pragmatisch en schaadt het de relatie niet."

En met Nederland? De relatie is nu heel slecht..

"De ambassadeur kan in ieder geval niet meer worden teruggeroepen, want die zit al thuis. Nederland en Turkije hebben sinds maart vorig jaar een smeulende ruzie. Alle diplomatieke uitingen van ongenoegen zijn wel zo'n beetje uitgeput. De twee landen praten niet met elkaar op regeringsniveau.

In de afgelopen weken ging het weer even over het herstel van die relatie. Maar we hebben gezien dat die poging juist vorige week is stukgelopen. Dit besluit van de Tweede Kamer gaat dat proces hooguit nog verder vertragen. Wie het moet hebben van een goede relatie tussen Nederland en Turkije, moet sowieso geduld hebben. Na vandaag nog een beetje meer."
Ook tijdelijk regeringsvliegtuig wordt Boeing
13 Februari, 19:12 NOS nieuws

Het kabinet gaat een vervangend regeringsvliegtuig inhuren. Net als het nieuwe definitieve toestel is het een Boeing 737 BBJ. Minister Van Nieuwenhuizen schrijft aan de Tweede Kamer dat de KLM op haar verzoek een toestel heeft gevonden voor de interim-periode tot 2019. Het tijdelijke vliegtuig wordt door de KLM geleased aan een derde partij.

Vorig jaar maakte het kabinet bekend dat een Boeing 737 Business Jet de opvolger als regeringstoestel wordt van de afgeschreven Fokker PH-KBX. Het nieuwe vliegtuig moet begin 2019 worden opgeleverd en de oude Fokker is al verkocht. Voor de tussentijd zocht het kabinet een tijdelijke oplossing.

Van Nieuwenhuizen benadrukt dat het toestel aan strenge veiligheidseisen moet voldoen, die passen bij het vervoer van leden van het kabinet en het Koninklijk huis. "Gebleken is dat het vliegen op ad-hoc basis onvoldoende garantie zou opleveren voor beschikbaarheid en passende kwaliteit."

Het leasebedrag is hoger dan wat eerder was begroot. De minister wil dat binnen haar eigen begroting oplossen.
Tijdelijk geen geldopnames of betalingen met Bancontact/Mister Cash zondagnacht
7 Februari, 13:24 Het Nieuwsblad Buitenland

In de nacht van zondag op maandag zullen gebruikers van een Bancontact/Mister Cash-betaalkaart even geen geld kunnen opnemen of betalingen kunnen uitvoeren. Atos Worldine, het bedrijf dat elektronisch betaalverkeer mogelijk maakt, zal van 0.15 uur tot 4.15 uur een upgrade uitvoeren van het elektronische betaalsysteem. (lla)
Telegram-apps zijn tijdelijk verwijderd uit iTunes App Store
1 Februari, 09:06 Tweakers
De Telegram-app en variant Telegram X zijn verdwenen uit de iTunes App Store. Oprichter Pavel Durov zegt dat het komt door een 'klein probleem' en dat de apps snel terug zouden moeten zijn. Het is niet duidelijk wat het probleem is.


Medicijnagentschap EMA tijdelijk bij station Amsterdam Sloterdijk
29 Januari, 16:12 NOS nieuws

Niet ideaal, maar gezien de omstandigheden de beste oplossing. Dat zei directeur Guido Rasi over de tijdelijke huisvesting die zijn Europese medicijnagentschap EMA krijgt bij station Sloterdijk in Amsterdam. De nieuwbouw voor het agentschap, dat vanwege de brexit uit Londen weg moet, is pas eind volgend jaar klaar, zo werd vandaag bekend.

Die nieuwbouw komt aan de Zuidas in de hoofdstad. Voor het Spark-gebouw in Sloterdijk is als tijdelijke oplossing gekozen, omdat het met de trein maar tien minuten vanaf Schiphol reizen is. "Bovendien hadden we weinig keus", zegt minister Bruins van Volksgezondheid. "Er staan maar weinig gebouwen in Amsterdam leeg die geschikt zijn voor het agentschap."

Het EMA stemt in met het Spark-gebouw, al levert het agentschap de helft aan vloerruimte in. Ook zal er af en toe voor een grote 'Europese' vergadering externe vergaderruimte moeten worden geregeld.

Bouwers achter de broek zitten

"Verder zullen we de bouwers achter de broek zitten, zodat de nieuwbouw op tijd klaar is", zei directeur Rasi. Volgens hem heeft het EMA-personeel er veel zin om deze kant op te komen. "Amsterdam was ook onze eerste keus."

In november werd na een maandenlange intensieve lobby duidelijk dat het EMA naar Amsterdam komt. In de 'finale' viel eerst Kopenhagen af en uiteindelijk won Amsterdam in Brussel via een loting van Milaan.

Hoeveel de tijdelijke huisvesting kost, zegt minister Bruins niet. Wel is duidelijk dat hij 2,5 miljoen euro uittrekt voor "persoonlijke begeleiding van EMA-werknemers en hun huishoudens". In de tweede helft van dit jaar verhuist er al personeel uit Londen naar Amsterdam. Het hele bureau komt op 30 maart volgend jaar.
Zwembad Stadspark sluit tijdelijk na inbraak
Door een inbraak was het zwembad Stadspark in Turnhout zondagvoormiddag gesloten. De daders hebben zaterdagavond twee glazen deuren vernield.


Advertenties YouTube-pagina's draaiden tijdelijk coinminers
27 Januari, 13:18 Tweakers
YouTube heeft in bepaalde landen advertenties vertoond die achter de schermen aan cryptojacking doen. De 'advertenties' namen 80 procent van de rekenkracht van een cpu in en draaiden zolang de YouTube-pagina open was.


Na 'kattencafť' opent nu ook het 'mopshondjescafť' (tijdelijk) de deuren
25 Januari, 11:06 Skynet
Amsterdam krijgt er voor drie dagen een mopshondjescafť bij. Morgen laat een cafť in de Nederlandse hoofdstad zich omtoveren tot 'PUG-cafť' waar eigenaren hun kleine hondjes mee naartoe kunnen nemen om met elkaar te laten spelen. Mensen die zelf geen pug hebben maar met tientallen schattige mopsen tegelijk willen knuffelen zijn ook welkom. Het concept is een overdonderend succes: de kaarten waren binnen een dag uitverkocht, waardoor er zo'n 700 mensen geweigerd moesten worden.


OHL stuurt Berben tijdelijk naar de hoogste amateurliga
24 Januari, 01:30 Skynet
Geert Berben trekt de deur van het King Power at Den Dreef Stadion tijdelijk achter zich dicht. De middenvelder mag het seizoen vol gaan maken bij KFC Oosterzonen, dat uitkomt in de hoogste amateurliga.


SGP-Kamerlid Dijkgraaf tijdelijk uit de running
16 Januari, 13:30 NOS nieuws

SGP-Tweede Kamerlid Elbert Dijkgraaf is tijdelijk uit de roulatie. Hij is oververmoeid. Zoals het er nu naar uitziet, kan hij drie maanden niet werken.

De taken van Dijkgraaf worden de komende tijd overgenomen door de andere twee leden van de fractie, Van der Staaij en Bisschop.

Dijkgraaf is Kamerlid sinds 2010. Hij voert onder meer het woord over financiŽn, defensie en milieu. Hij is ook bijzonder hoogleraar economie in Rotterdam.

Niet vervangen

De SGP zegt te hopen en te bidden dat de periode van rust mag leiden tot herstel van krachten voor Dijkgraaf. De partij heeft nog wel even overwogen hem tijdelijk te laten vervangen. Maar volgens een woordvoerder van de fractie is daarvoor niet gekozen, omdat de verwachte periode van afwezigheid afzienbaar is.

Bovendien is de Kameragenda nog niet heel vol en zijn de mogelijke vervangers van Dijkgraaf druk met de gemeenteraadsverkiezingen, zegt de SGP.
H&M sluit al zijn winkels in Zuid-Afrika na volkswoede over dramatisch mislukte slogan op jongenstrui
14 Januari, 16:30 Volkskrant
Het Zweedse kledingconcern Hennes & Mauritz heeft zaterdag al zijn winkels in Zuid-Afrika gesloten. Dit nadat leden van een radicale oppositiepartij in dat land enkele filialen hadden bestormd uit woede over een advertentie van H&M die zij als racistisch ervaren. Op de modefoto is een zwart jongetje te zien in een sweatshirt met de tekst: 'Coolest monkey in the jungle'. De foto van H&M veroorzaakt


Gebruikers iPhones kunnen vermoedelijk tijdelijk iOS downgraden
11 Januari, 09:54 Tweakers
Gebruikers van iPhones kunnen tijdelijk iOS downgraden. Normaal gesproken stopt Apple snel na het uitkomen van een nieuwe iOS-versie met het goedkeuren van het herstellen van firmware naar de oude versie, maar vermoedelijk door een bug kan dat nu tijdelijk wel.


Microsoft stopt mainstream-support Windows 8.1
10 Januari, 18:54 Tweakers
Microsoft is gestopt met de mainstream-ondersteuning van Windows 8.1. Dat gebeurde volgens planning op dinsdag. Wel is er nog verlengde ondersteuning voor het besturingssysteem tot 2023, zo laat Microsoft weten.


Tijdelijk geen geldopnames of betalingen met Bancontact/Mister Cash zondagnacht
7 Januari, 23:06 Het Nieuwsblad Binnenland

In de nacht van zondag op maandag zullen gebruikers van een Bancontact/Mister Cash-betaalkaart even geen geld kunnen opnemen of betalingen kunnen uitvoeren. Atos Worldine, het bedrijf dat elektronisch betaalverkeer mogelijk maakt, zal van 0.15 uur tot 4.15 uur een upgrade uitvoeren van het elektronische betaalsysteem. (lla)
Radio Opsinjoor tijdelijk niet te ontvangen
7 Januari, 20:30 Gazet v. Antwerpen

Radio Opsinjoor, dat begin dit jaar verhuisde naar de nieuwe frequentie 106.6FM, is tijdelijk uit de lucht gehaald. Het Mechelse radiostation wacht nog op een vergunning.
Stormtij verwacht in Lier: bruggen tijdelijk afgesloten
3 Januari, 18:36 Gazet v. Antwerpen

In Lier wordt woensdagavond stormtij verwacht. Hierdoor zullen enkele jaagpaden en bruggen afgesloten worden. De stad voorziet omleidingen en politie om alles in goede banen te leiden.
Grondwettelijk Hof schort bevoegdheden Moldavische president tijdelijk op
2 Januari, 18:18 Skynet
Het Moldavische Grondwettelijk Hof heeft vandaag de bevoegdheden van president Igor Dodon tijdelijk opgeschort, nadat de president weigerde om de benoeming van verschillende ministers te bevestigen.


Filmzaal Paleis Soestdijk tijdelijk te bezichtigen
29 December 2017, 16:24 NOS nieuws

Wie altijd al wilde weten hoe koningin Juliana en haar man prins Bernhard film keken, heeft daar nu een mooie gelegenheid voor. Tussen twee en vijf januari kunnen bezoekers een rondleiding krijgen door dit bijzondere deel van Paleis Soestdijk.

De filmzaal is al een tijd niet meer in gebruik, maar nog helemaal intact. Inclusief de originele projectoren, die het overigens niet meer doen. Films zullen er dus ook niet worden vertoond.

Wie een kaartje heeft voor Paleis Soestdijk kan als extra een mini-rondleiding krijgen door de privť-filmzaal. Die duurt ongeveer 20 minuten.

Reserveren kan niet

Het aantal mensen dat een rondleiding kan krijgen is beperkt en van tevoren reserveren is niet mogelijk. Ook is de zaal niet toegankelijk voor rolstoelen.

De sleutels van Paleis Soestdijk zijn onlangs door het Rijksvastgoedbedrijf overgedragen aan particulieren. Die gaan er in de toekomst vooral tentoonstellingen en presentaties over innovatieve ontwikkelingen presenteren.
Coinbase legt transacties tijdelijk stil vanwege drukte in handel cryptomunten
22 December 2017, 19:12 Tweakers
Bitcoin heeft de afgelopen dagen een waardedaling van 42 procent doorgemaakt. De cryptomunt ging van een waarde van ongeveer 20.000 dollar op 17 december naar een dieptepunt van rond de 12.600 dollar op de 22e. Coinbase heeft transacties tijdelijk stilgelegd vanwege deze drukte.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be