NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesTijd


Wanneer is het tijd om je beha te vervangen?
Gisteren, 15:06 Gazet v. Antwerpen
Zijn de beha'sin jouw lingerielade nog in goede toestand? Met de soldenperiode in zicht is het misschien wel nodig om ze even te inspecteren en 'versleten' exemplaren de prullenbak in te gooien. Maar hoe weet je nu of jouw beha's toe zijn aan vervanging? Sandra Dedecker van Chantelle Lingerie vertelt je waar je precies op moet letten.


De Tijd wint prestigieuze persprijs met onderzoek naar Airbnb
Donderdag, 21:24 De Tijd
21:13 Drie Tijd-journalisten hebben de Belfius-persprijs in de categorie ?Financiële en economische pers? gewonnen voor hun dossier over de verborgen business achter de Airbnb-adresjes.


Vandoorne rijdt vijftiende tijd, Red Bulls domineren eerste oefensessie
Donderdag, 13:24 Skynet
Stoffel Vandoorne (McLaren) heeft vandaag een vijftiende tijd neergezet tijdens de eerste vrije trainingen voor de Grote Prijs Formule 1 van Monaco, van komende zondag. Vandoorne was goed voor 1:14.291. De beste tijden waren voor de Red Bulls van de Australiër Daniel Ricciardo (1:12.126) en de Nederlander Max Verstappen (1:12.280).


Stoffel Vandoorne rijdt GP van Monaco met 'speciale' helm
Onze landgenoot Stoffel Vandoorne zal tijdens het raceweekend in Monaco, dat vandaag van start gaat, met een bijzondere racehelm rijden.


DISCUSSIE. Moet de kerk komaf maken met het celibaat en meegaan met zijn tijd?
Woensdag, 11:48 Gazet v. Antwerpen

Pieter uit De Mol zal binnenkort niet langer als Priester Pieter door het leven gaan. Pieter Delanoy kondigde aan zijn kazuifel aan de haak te hangen uit onvrede met het celibaat. Vindt u zelf ook dat de katholieke kerk moet mee gaan met zijn tijd, of moet ze trouw vasthouden aan haar principes en regels?
Bruins, De Jonge en Blokhuis: 'Minder tijd aan papier besteden, meer tijd aan zorg'
Woensdag, 07:24 Volkskrant
De roep om maatregelen tegen de verstikkende bureaucratie in de zorg klink al lang, maar tot dusver vergeefs. Drie bewindslieden komen met een ?concreet en omvangrijk? plan. Maar sancties hebben ze niet.


Twitter gunt ontwikkelaars meer tijd voor nieuw API platform
Dinsdag, 10:30 Emerce
Twitter gaat ontwikkelaars iets meer tijd gunnen voor het afschakelen van diverse API's, tools waarmee derden data voor eigen toepassingen kunnen aanwenden. Aanvankelijk wilde Twitter al op 19 juni een groot aantal API's intrekken.


Oekraïne: staakt-het-vuren 7700 keer geschonden in een week tijd
Maandag, 18:36 NOS nieuws

Avdiivka is een stad aan de frontlinie in Oost-Oekraïne. Dagelijks worden hier tientallen explosies gehoord, net als op andere plekken rond het front. Maar afgelopen week was volgens waarnemers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking (OVSE) uitzonderlijk: maar liefst 7700 keer zijn inslagen van kogels en mortierbeschietingen gehoord. "Het was de slechtste week van het jaar", zei het hoofd van de waarnemingsmissie, Alexander Hug.

Hoewel in de regio al sinds het akkoord van Minsk (2015) een bestand van kracht is, is er niemand die zich daar aan houdt. "Over en weer schieten de partijen op elkaar van grote afstand, met mortieren en granaten. Af en toe wordt er een paar meter veroverd, soms valt er een dode. Maar ze vernietigen elkaars materieel niet, ze snijden geen belangrijke afvoerroutes af", zegt correspondent David Jan Godfroid. "Het is een gekke oorlog die nergens toe leidt."

"Af en toe laait de strijd op. Maar de Oekraïense regering heeft geen ambitie om de separatisten en hun Russische beschermheren eruit te schoppen, omdat dat ze rechtstreeks in oorlog zou brengen met Rusland. En de separatisten willen ook niet meer gebied van de Oekraïners veroveren. Soms wordt er weer even flink op elkaar geschoten, om te laten merken dat ze er nog zijn."

De inwoners van Avdiivka lijden dagelijks onder die beschietingen. Vaak is er dagenlang geen elektriciteit of schoon drinkwater, omdat de waterzuiveringsinstallatie en de stroomvoorzieningen regelmatig beschadigd raken door explosies.

Over en weer beschuldigen separatisten, gesteund door de Russen, en het Oekraïense leger elkaar ervan elke keer weer te beginnen met de beschietingen. De OVSE-waarnemers melden overtredingen van beide partijen. zoals het gebruik van tanks en zware wapens die verboden zijn.

Toch blijft, in tegenstelling tot wat je van zulke heftige gevechten zou verwachten, het aantal dodelijke slachtoffers beperkt. Afgelopen woensdag kwamen twee Oekraïense militairen om bij een explosie en raakten vier andere soldaten gewond.

Vredesmissie 'loos geluid'

Een coördinator van de Verenigde Naties in Oekraïne sprak onlangs opnieuw de zorg uit dat het conflict vergeten wordt, terwijl er duizenden mensen zijn gevlucht voor de strijd. Goedbedoelde pogingen om het conflict daar vlot te trekken, lopen nergens op uit.

De Duitse bondskanselier Merkel en de Russische president Poetin spraken afgelopen week nog af de mogelijkheden voor een vredesmissie in Oost-Oekraïne te onderzoeken, met militairen uit verschillende landen. "Het is een loos geluid, weet ik niet hoe vaak al gezegd", zegt Godfroid. "De meningen over een mandaat liggen te ver uiteen om tot een oplossing te komen. Europa wil dat zo'n vredesmacht overal kan opereren, maar ik kan me niet voorstellen dat Rusland akkoord gaat met controles aan hun grenzen en het tegenhouden van Russische wapentransporten."
De heropleving van het De Coninckplein: ?Vroeger boden ze je hier coke aan, maar die tijd is voorbij?
Zondag, 09:36 Gazet v. Antwerpen

Lange tijd had het De Coninckplein de naam het gevaarlijkste plein van ?t Stad te zijn. Maar Sylvia Kiebooms (51) herinnert zich nog goed de tijd dat het een swingend plein was, vol cafés waar balorkestjes ten dans speelden. ?Zoals café Kiebooms, waar mijn grootvader Leo achter de toog en de accordeon stond. Het De Coninckplein was lang de plek waar heel Antwerpen uitging. Nu is het na een moeilijke periode aan het heropleven.?
Pittig onweer mogelijk

Na een overwegend zonnige voormiddag, trekken er zondagnamiddag buien van het westen naar het oosten over het land. Die kunnen lokaal pittig zijn met onweer, rukwinden en veel neerslag - mogelijk ook hagel - in korte tijd. Daarvoor waarschuwt het KMI. Ook de komende dagen starten steeds droog, met nadien kans op buien en onweer.
Andreas Vranken loopt snelste Belgische 100 meter in tien jaar tijd
19 Mei, 16:12 Gazet v. Antwerpen

Sprinter Andreas Vranken heeft zaterdag op de Vlaamse atletiekkampioenschappen in Deinze voor een verrassing van formaat gezorgd. Hij zette met 10.37 de snelste Belgische 100 meter sinds 2008 neer. Zijn chrono was uiteraard goed voor de Vlaamse titel.
Katie Ledecky zwemt, daags na wereldrecord, tweede tijd ooit op 400 meter vrije slag
18 Mei, 10:00 Skynet Sport
De Amerikaanse zwemvedette Katie Ledecky heeft gisteren de tweede chrono aller tijden op de 400 meter vrije slag neergezet. Op een meeting in Indianapolis tikte ze aan na 3:57.94.


Piloten dreigen met nieuwe stakingen wegens hoge werkdruk: ?Amper tijd om verse onderbroek aan te doen?
18 Mei, 03:36 Gazet v. Antwerpen

Het water is te diep tussen de vakbonden en directie van Brussels Airlines. En dus dreigen de piloten met nieuwe stakingen volgende maand. De inzet: een betere balans tussen werk- en privéleven. ?De directie moet de achterhaalde werkroosters aanpakken.?
Zo wil Trump Noord-Korea in korte tijd nucleair ontwapenen
17 Mei, 16:12 Volkskrant
Een maand voor de top met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, wordt duidelijk hoe president Trump Pyongyang in korte tijd nucleair wil ontwapenen. De VS eisen dat Noord-Korea binnen een halfjaar een deel van zijn kernwapens, plutonium en raketten naar het buitenland verscheept. Pyongyang beschikt volgens schattingen over vijftien tot zestig atoombommen.


Instagram krijgt tool om te laten zien hoeveel tijd gebruikers in app besteden
16 Mei, 19:18 Tweakers
Instagram krijgt een ingebouwde tool om te laten zien hoeveel tijd gebruikers besteden binnen de app van het sociale netwerk. De Facebook-dochter wil zo gebruikers bewuster maken van tijdsbesteding online.


Genadeloos chroniqueur van zijn tijd en... fokking goed-geklede dandy
15 Mei, 23:24 Volkskrant
Al dertien jaar staar ik naar een inmiddels verschoten, ingelijste tekening van Tom Wolfe, de grondlegger van New Journalism, en reusachtig beroemd geworden door de (verfilmde) roman The Bonfire of the Vanities. De tekening is zijn versie van een auto, zoals een luxewagen behoort te zijn, uitgestrekt, elegant en wit, op maat gemaakt voor The Real White Pimp, de man die 41 witte pakken in zijn art-deco-appartement in het deftigste deel van New York had hangen.


Facebook ontmantelde afgelopen halfjaar 1,3 miljard nep-accounts

Facebook claimt in het afgelopen halfjaar bijna 1,3 miljard nep-accounts te hebben opgeruimd. Veel van die accounts zijn zogenoemde 'bots' die zijn aangemaakt om spam te verspreiden of voor illegale activiteiten zoals oplichting.

Het netwerk zegt dat de meeste nep-accounts al binnen enkele minuten nadat ze waren aangemaakt, zijn verwijderd. De bots hebben dan nog geen kans gehad contact te leggen met gebruikers.

Het bedrijf geeft toe dat niet alle foute accounts worden ondervangen; het schat dat 3 tot 4 procent van de actieve gebruikers niet deugen. Dat is een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar. Facebook heeft wereldwijd 2,2 miljard actieve gebruikers.
Derde aanvaring met Amsterdamse pont in enkele weken tijd
15 Mei, 19:12 NOS nieuws

Aan het eind van de middag is opnieuw een pont hard tegen de kade achter station Amsterdam Centraal gevaren. Volgens de politie is er iemand nagekeken door medewerkers van de ambulance. Die persoon kon daarna weer naar huis.

Getuigen zeggen tegen AT5 dat het leek alsof de pont onbestuurbaar was en niet meer kon draaien. Hij knalde eerst tegen de kade en raakte daarna nog een paar keer de wal. Een woordvoerder van het GVB zegt dat de oorzaak van de botsing wordt onderzocht.

Eerdere ongelukken

Een paar dagen geleden kwam ook al een pont in Amsterdam tegen de kade aan. Volgens het GVB gebeurde dat doordat een vaarhendel kapot was.

Op 6 mei gebeurde er eveneens een ongeluk, meldt NH Nieuws. De pont van Amsterdam-Noord naar Amsterdam Centraal kwam met hoge snelheid tegen de kade aan. Dertien mensen raakten toen lichtgewond. Hoe dat ongeluk kon gebeuren, wordt nog onderzocht.
Stoffel Vandoorne verliest tijd op eerste F1-testdag, Verstappen snelste
15 Mei, 19:12 Gazet v. Antwerpen
Tijdens dag 1 van de eerste in-season F1-test in Barcelona heeft Max Verstappen de snelste tijd gereden. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne verloor veel tijd in de voormiddag maar slaagde er alsnog in om 85 ronden af te leggen.


"Hoog tijd voor 'mobipunten' in Brussel"
15 Mei, 12:18 Skynet
Het Gewestelijk Mobiliteitsplan 'Good Move' voor de periode 2018-2028, waaraan Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) werkt, voorziet de inrichting van verschillende 'mobipunten' - die verschillende mobiliteitsopties op maat van een buurt op één plaats samenbrengen. Dat bevestigde de minister op een vraag van Brussels parlementslid Paul Delva (CD&V). Hij denkt aan de drie grote treinstations en een aantal belangrijke metrostations.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be