NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Tientallen

2News.be / Trefwoorden / Tientallen

Waalse landbouwers zakken maandag met tientallen tractoren af naar Brussel
Gisteren, 18:36 Skynet Belgie
Waalse landbouwers, voornamelijk uit Henegouwen, trekken maandagochtend met tientallen tractoren naar Brussel. Ze willen er actie voeren tijdens een vergadering van de Europese ministers van Landbouw tegen de "massale import van vlees" en naar aanleiding van de fraude bij het slachthuisbedrijf Veviba in Bastenaken. Dat meldt federatie Fugea vandaag. Andere organisaties zoals Boerenbond nemen niet deel.


Techfonds Smartfin tankt tientallen miljoenen bij
Gisteren, 01:24 De Tijd
01:03 Durfkapitalist JŁrgen Ingels, een van BelgiŽs fintechpioniers, trekt de slagkracht van zijn investeringsfonds op tot rond de 200 miljoen euro. ?De kapitaalrondes worden steeds groter.?


Duitse ambulance tientallen keren uitgerukt in Achterhoek
Donderdag, 09:48 NOS nieuws

De Duitse ambulance in Isselburg is in een halfjaar tijd ruim 50 keer uitgerukt om Nederlanders in nood te helpen. Dat blijkt uit de evaluatie van het project Spoedhulp zonder Grenzen.

In de Oost-Achterhoek kan een ambulance vanaf de Duitse kant van de grens soms sneller bij een noodgeval zijn. Vanaf het tweede kwartaal 2017 werkten bij wijze van proef Duitse Notfallsanitšter in Nederland, schrijft Omroep Gelderland.

De Duitse ambulancebroeders zijn de afgelopen periode uitgerukt in onder meer Dinxperlo en Aalten, maar ook in 's-Heerenberg en Silvolde. Vooral in Dinxperlo waren de afgelopen jaren grote problemen. Dat lijkt door dit project grotendeels opgelost.

'Net als tanken'

"Natuurlijk zijn er verschillen in spraak en cultuur, maar het gaat hier om het redden van mensenlevens," zegt Cees Schenkeveld van het Bureau Acute Zorg Euregio.

"PatiŽnten verwachten gewoon de beste zorg. Of er nou een Duitser of een Nederlander komt helpen dat moet niet uitmaken. Het moet net zo gewoon worden als tanken in Duitsland. Of het kopen van koffie in Nederland."

Mensen in Nederland die hulp nodig hebben, bellen naar 112. De meldkamer kijkt welke ambulance het snelst ter plaatse kan zijn. De aanrijtijd vanuit Isselburg is ongeveer 6 ŗ 7 minuten. In Nederland staat de ambulance in Varsseveld en de aanrijtijd is dan vaak 13 ŗ 14 minuten.

De Duitse ambulancebroeders in Duitsland hebben een intensieve training gevolgd en een speciaal certificaat gehaald om in Nederland te mogen helpen. Ze evalueren geregeld met de Nederlanders.

Hartaanval universeel

Ambulancebroeder Hermann Thomas: "Soms zijn er spraakverschillen en verschillen in gewoonten. Maar als iemand naar z'n hart grijpt in Nederland dan is dat niet anders dan wanneer een Duitser dat doet. Wij weten wat we dan moeten doen."

De Inspectiedienst voor de gezondheidszorg volgt het project op de voet. Als het experiment slaagt en de werkwijze definitief zou worden, wordt de Duitse ambulance een soort van onderaannemer van de Nederlandse ambulancedienst.

In februari was er nog een gezamenlijke oefening.
Tientallen vrachtwagens van mesthandelaar in beslag genomen
Dinsdag, 21:48 NOS nieuws

De politie heeft vandaag het volledige wagenpark van een mesthandelaar uit Wintelre in beslag genomen. Het bedrijf wordt verdacht van stelselmatige mestfraude en illegaal gebruik van rode diesel.

Op allerlei plekken in het land zijn vrachtwagens van de Brabantse mesttransporteur aan de kant gezet. De chauffeurs kregen de opdracht hun wagen over te dragen. Naast 35 vrachtwagens zijn ook enkele personenauto's van de mesthandelaar in beslag genomen.

Niemand aangehouden

Eerder op de dag werd ook een inval gedaan bij het bedrijf zelf, meldt Omroep Brabant. Daarbij is ook administratie in beslag genomen. De actie was een samenwerking van de politie, douane, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en Belastingdienst. Niemand is aangehouden.

Tegen de handelaar loopt al sinds 2016 een onderzoek. De politie denkt dat het bedrijf rommelt met de administratie van mesttransporten. Daarnaast wordt het bedrijf verdacht van het overbeladen van vrachtwagens, het overtreden van de arbeidstijdenwet en het op grote schaal rijden op rode diesel.
Tientallen vrouwen breken op indrukwekkende manier wereldrecord skydiven
Dinsdag, 17:36 Gazet v. Antwerpen

Een hoogst uitzonderlijke prestatie. Zo mag het wereldrecord van Amy Chmelecki en haar 26 vrouwelijke collega?s met recht en reden genoemd worden. Op 9 februari wisten ze in Florida het wereldrecord verticaal skydiven al na ťťn poging scherper te stellen. En daarmee was het meteen ook de ideale manier om vrouwen in het skydiven - en de sportwereld in het algemeen - wat meer in de picture te zetten. Sinds kort zijn er ook videobeelden verschenen van het spektakel.
Tientallen kandidaten verkiezingen Mexico vermoord
Dinsdag, 05:36 NOS nieuws

In de aanloop naar de Mexicaanse verkiezingen van komende zomer zijn tientallen kandidaten vermoord. Dat zegt minister Navarette van Binnenlandse Zaken. "We tellen al ongeveer dertig moorden op mensen die zich verkiesbaar wilden stellen."

Kandidaat-burgemeesters en mensen op lijsten van regionale parlementen waren volgens Navarette het vaakst slachtoffer van geweld. Een van de sterkst getroffen regio's is de staat Guerrero, in het zuidwesten van Mexico.

Vooral lokaal

Op 1 juli kunnen Mexicanen hun stem uitbrengen voor diverse functies en parlementen. Ze kiezen een nieuwe president, het nationale parlement, de senaat en regionale parlementen. Ook staan meerdere gouverneurs- en burgemeestersposten op het spel, waaronder die van Mexico-Stad.

Vooral op lokaal niveau proberen criminele organisaties grip te krijgen op de politiek en onwillige kandidaten uit de weg te ruimen. De minister roept alle politieke partijen op om zich sterk te maken voor veilige verkiezingen, voor zowel kandidaten als stemmers.

In Mexico zijn vorig jaar 29.000 mensen vermoord, het hoogste moordcijfer in tientallen jaren. Veel geweld is drugsgerelateerd.
Tientallen tassen met potgrond en groeiversnellers uit kanaal gehaald
9 Maart, 10:24 Gazet v. Antwerpen

In het Albertkanaal in Schoten zijn vrijdagochtend tientallen boodschappen- en sporttassen komen bovendrijven. De brandweer haalde ze uit het water.
Fusie Persgroep en Medialaan - Voorbije maanden al tientallen ontslagen geweest bij De Persgroep - personeel erg ongerust
9 Maart, 00:18 Skynet Economie
De directie van De Persgroep Publishing (DPP), uitgever van onder meer Humo, De Morgen en Het Laatste Nieuws, heeft de voorbije maanden al tientallen mensen laten vertrekken bij diverse diensten. Er heerst grote ongerustheid bij het personeel over de toekomst van het bedrijf. Dat zegt Tijs Hostyn van de bediendevakbond LBC donderdagmiddag.


Tientallen gevallen van verstikking na bombardementen op Oost-Ghouta
9 Maart, 00:18 Skynet Buitenland
In de Syrische rebellenenclave Oost-Ghouta zijn na luchtaanvallen van het regime tientallen gevallen van verstikking gemeld. Dat meldt het vanuit Groot-BrittanniŽ opererende Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR). Medische hulpverleners gewagen van een mogelijke chemische aanval.


Tientallen gevallen van verstikking na bombardementen op Oost-Ghouta: mogelijk chemische aanval
8 Maart, 12:36 Gazet v. Antwerpen

In de Syrische rebellenenclave Oost-Ghouta zijn na luchtaanvallen van het regime tientallen gevallen van verstikking gemeld. Dat meldt het vanuit Groot-BrittanniŽ opererende Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) donderdag. Medische hulpverleners gewagen van een mogelijke chemische aanval.
Tientallen Nederlandse organisaties naar #SxSW18
8 Maart, 08:42 Emerce
Zeker vijftig bedrijven en organisaties uit Nederland reizen komende dagen af naar Austin in Texas om daar de Nederlandse delegatie New Dutch Wave vorm te geven.


Tientallen homoposters van Suitsupply besmeurd, beklad of ingegooid
6 Maart, 20:24 Volkskrant
De reacties online op de posters met twee zoenende mannen had Suitsupply wel aan zien komen. Maar dat de borden ook zouden worden besmeurd, beklad, ingegooid en afgeplakt - dat had de pakkenfirma niet verwacht.†Tientallen reclameposters in het hele land vielen aan vandalen ten prooi. Van de vierduizend abri-posters die Suitsupply ophing in het land zijn in zeker dertig gevallen de ruiten ingegooid


Hoe de Spaanse griep 100 jaar geleden tientallen miljoenen levens eiste
3 Maart, 17:36 NOS nieuws

Honderd jaar geleden trok de Spaanse griep een verwoestend spoor. Terwijl de Eerste Wereldoorlog nog woedde, raakte een derde deel van de wereldbevolking, zo'n 500 miljoen mensen, besmet met het virus.

De meesten hadden weinig of geen last van de ziekte. Toch stierven er in 1918 en 1919 in de hele wereld tientallen miljoenen mensen aan de Spaanse griep. De schattingen variŽren van 20 tot 50 miljoen slachtoffers, al wordt ook wel 100 miljoen genoemd. En die vielen allemaal in minder dan een jaar tijd. In Nederland eiste de griep naar schatting 30.000 levens.

De Spaanse griep trok in drie golven over de wereld. De eerste begon in maart 1918 en de laatste kwam in de eerste maanden van 1919. In die tijd verspreidde het zich over de hele wereld. Wereldwijd viel een ongekend aantal slachtoffers waarbij de tien miljoen doden van de Eerste Wereldoorlog in de schaduw staan.

Immuunsysteem aangetast

"Het Spaanse griepvirus had iets wezenlijk anders dan andere griepvirussen", zegt hoogleraar Marion Koopmans. Zij is hoofd van de gerenommeerde afdeling Viroscience van het Erasmus MC in Rotterdam. "Het virus uit 1918 had een aantal mechanismen die de werking van het menselijk immuunsysteem aantastten. Vooral de eerste stappen die het immuunsysteem zet om te reageren op een bedreiging."

Hoe dat precies in zijn werk ging, is nog steeds niet echt duidelijk. Maar, vertelt Koopmans, er is iets specifieks voor dat virus waardoor het Spaanse griepvirus zo venijnig werd. "Het leidde tot heftigere en andere complicaties dan bij eerdere en latere griepvirussen. Als je lijf minder goed werkt - doordat je immuunsysteem afgeremd wordt - dan blijven ontstekingen langer actief. En dat geeft mooi voedingsmateriaal voor het ontwikkelen van ernstige complicaties."

Longontsteking

Veruit de meeste doden vielen door bacteriŽle longinfecties. In kweken van bloed en longweefsel van patiŽnten uit vijftien landen die overleden nadat ze de Spaanse griep hadden gekregen, vonden onderzoekers in bijna alle gevallen zo'n bacteriŽle ontsteking.

Die infecties werden meestal veroorzaakt door pneumokokken, streptokokken, staphylokokken en soms door een combinatie van bacteriŽn. Vaak was de oorspronkelijke virusinfectie door het Spaanse griepvirus net over zijn hoogtepunt heen, als de bacteriŽle infectie toesloeg. Dat ging in veel gevallen razendsnel: 's morgens leek de patiŽnt aan de beterende hand, 's avonds of de volgende ochtend was hij of zij dood.

Antibiotica

Ten tijde van de Spaanse griep bestonden er nog geen antibiotica waarmee bacteriŽle infecties bestreden konden worden. Antibiotica werden in 1928 door Alexander Fleming ontdekt, maar kwamen pas op grote schaal beschikbaar toen de Verenigde Staten deel gingen nemen aan de Tweede Wereldoorlog.

De medische dienst van het Amerikaanse leger en een aantal farmaceutische bedrijven produceerden toen in hoog tempo antibiotica om mee te geven naar het front. Dat had alles te maken met de grote aantallen Amerikaanse soldaten die in de Eerste Wereldoorlog stierven aan ernstige infecties. Dat waren bacteriŽle longontstekingen nadat ze de Spaanse griep hadden gekregen, maar ook wondinfecties en geslachtsziekten.

Tot er antibiotica beschikbaar kwamen was er niet zo veel te doen tegen ernstige bacteriŽle longinfecties. Het lichaam moest die zelf overwinnen, anders stierf de patiŽnt. Tegen virusinfecties, dus ook tegen alle griepvarianten, helpen antibiotica niet.

Intensive care

Een eeuw geleden stond de gezondheidszorg natuurlijk ook op een heel ander niveau dan nu. Afdelingen voor intensive care waar patiŽnten beademd kunnen worden bestonden nog niet. De eerste voorbeelden van mechanische beademing met behulp van een ijzeren long dateren van 1927. Pas in de jaren vijftig nam de beademing van patiŽnten een zekere vlucht.

Het Spaanse griepvirus was om meer redenen bijzonder, dan alleen zijn vermogen om de werking van het menselijk immuunsysteem te belemmeren. Bij andere grieppandemieŽn waren de slachtoffers vaak jonge kinderen en ouderen, bij de Spaanse griep was dat anders.

Bijna de helft van alle doden door complicaties en de griep zelf vielen onder 20- tot 40-jarigen. Dat betekent overigens niet dat jonge kinderen en ouderen gespaard werden.

Armen en analfabeten

Ondervoeding en slechte weerstand na vier oorlogsjaren in combinatie met gebrekkige hygiŽne maakten de bevolking en de rondtrekkende troepen zeer vatbaar voor de Spaanse griep. Een grote studie in Chicago vond een verband tussen sociaal-economische factoren en sterfgevallen door (complicaties van) de Spaanse griep.

Huiseigenaren en ook werklozen hadden een kleinere kans om te sterven aan de gevolgen van de Spaanse griep. Dat komt waarschijnlijk doordat zij relatief geÔsoleerd leven.

Huiseigenaren zaten vaak niet in de armste, dichtbevolkte wijken waar infectieziekten makkelijk overgedragen worden. Werklozen gaan niet naar een werkplek waar veel andere mensen zijn en overdracht van infectieziekten makkelijk plaatsvindt. Armen en analfabeten hadden meestal laaggeschoold werk. Op weg daarnaartoe en in de fabrieken was de kans op besmetting met ernstige, secundaire infecties groot.

Verspreiding via legerkamp Etaples

Veel onderzoekers denken dat de Eerste Wereldoorlog een belangrijke rol gespeeld heeft bij de verspreiding van de Spaanse griep. De logistiek rond het voeden van de legers was voor de geallieerden een groot probleem. De rol daarbij van een groot kamp voor inkomende en vertrekkende troepen in de buurt van het Noord-Franse Etaples is vaak bestudeerd.

Het stadje had een zeehaven in geallieerd gebied en treinverbindingen met de fronten in Frankrijk en BelgiŽ. Het was de grootste Engelse legerbasis in de wereld. Gewonden werden massaal afgevoerd via Etaples waar in 20 militaire ziekenhuizen ongeveer 20.000 bedden beschikbaar waren. Verder was er in het kamp plek voor zo'n 40.000 'fitte' soldaten. In werkelijkheid verbleven er meestal meer. Het kamp was een soort stad in het veel kleinere Etaples.

In het kamp werkten ook duizenden burgers waaronder 2500 vrouwen, voornamelijk als verpleegsters. Bacon, eieren en kippenvlees stonden vaak op het menu van de legerkeukens. Intussen weten we welke grote rol varkens en pluimvee spelen bij de verspreiding van griepvirussen. Sommige onderzoekers zijn ervan overtuigd dat het samenleven tussen mensen, pluimvee en varkens in het legerkamp in Etaples een sleutelrol heeft gespeeld bij het ontstaan en de verspreiding van de Spaanse griep.
Tientallen nieuwe partijen willen meedoen aan verkiezingen Thailand
2 Maart, 11:54 NOS nieuws

Zo'n veertig groepen hebben zich in Thailand bij de kiescommissie geregistreerd. Ze willen meedoen aan de verkiezingen die vermoedelijk in februari volgend jaar worden gehouden.

De militaire regering die sinds 2014 de baas is in het land, kondigde in december aan dat het het verbod op politieke activiteiten opheft en dat het de registratie van nieuwe partijen accepteert.

De registratie is slechts een begin: het betekent niet automatisch dat de partijen officieel worden erkend. Ze moeten binnen 180 dagen aan een reeks eisen voldoen: zo moet elke partij minstens 500 leden hebben en moet de partij zeker 25.000 euro in kas hebben. Bovendien moet de junta alsnog toestemming verlenen voor de deelname.

Of de verkiezingen ook echt in februari worden gehouden is nog niet zeker. De junta heeft de datum voor de verkiezingen meerdere malen uitgesteld. Ook wordt in Thailand gespeculeerd over de deelname van partijen die de militaire regering juist in stand willen houden.

Junta

Het leger nam in 2014 de macht over in Thailand. Het land was destijds zwaar verdeeld tussen regeringsgezinden en de oppositie. Die onrust begon eigenlijk al eerder, in 2006. Na maandenlange protesten werd premier Thaksin Shinawatra uit zijn ambt gezet vanwege corruptie.

Zijn zus Yingluck Shinawatra onderging later datzelfde lot. Haar tegenstanders waren woest over een amnestiewet, waardoor haar broer vervolging zou ontlopen. De wet werd ingetrokken, maar de protesten bleven. Uiteindelijk moest ze het veld ruimen.

Yingluck Shinawatra werd vorig jaar veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. Ze wordt verantwoordelijk gehouden voor een uit de hand gelopen rijstsubsidieprogramma. Het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde dat zij naar Groot-BrittanniŽ is gevlucht.
?Uitstoot tientallen nieuwe dieselwagens hoger dan de norm?

Tientallen nieuwe dieselwagens op de Europese markt stoten meer stikstofoxide (NOx) uit dan toegelaten volgens de norm. Dat klaagt milieuorganisatie Greenpeace aan.
KLM schrapt tientallen retourvluchten
28 Februari, 22:24 Skynet
De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM heeft woensdagmiddag als gevolg van een stroomstoring 34 retourvluchten vanaf Schiphol geannuleerd. Het betrof vluchten die een bestemming hadden in Europa. In de loop van de avond was de stroomstoring helemaal verholpen, maar reizigers moeten nog wel rekening houden met vertragingen, zei een woordvoerder.


OS 2018 - Tientallen fans en familieleden ontvangen Belgische atleten in Antwerpen-Centraal
27 Februari, 00:12 Skynet
In Antwerpen-Centraal zijn maandagavond de Belgische atleten van de Olympische Winterspelen aangekomen. Meer dan honderd fans en familieleden hadden zich in de centrale hal verzameld en juichten onder anderen medaillewinnaar Bart Swings toe.


Tientallen gemeenten stemmen komende week tegen woonstbetredingen
26 Februari, 05:00 Skynet
In WalloniŽ en Brussel stemmen de komende week 49 gemeenteraden over een motie tegen het wetsontwerp rond de woonstbetredingen. In Vlaanderen stemmen Antwerpen en Kraainem. Dat meldt Ecolo.


Mogelijk tientallen doden door aardbeving Papoea-Nieuw-Guinea
27 Februari, 04:42 NOS nieuws

Bij een aardbeving in Papoea-Nieuw-Guinea zijn mogelijk tientallen doden gevallen. Volgens de lokale krant Post Courier wordt het dodental geschat op zeker dertig.

De beving van gisteren had een kracht van 7,5. De meeste schade is in de provincies Hela en Southern Highlands. Daar vielen volgens de lokale autoriteiten meer dan 300 gewonden. Ook raakten huizen en andere gebouwen beschadigd.

Een provinciebestuurder spreekt tegen persbureau AP van een ontwrichtende situatie. Hij zegt niet eerder zo'n grote ramp te hebben meegemaakt. Door de beving is de stroom in het gebied uitgevallen en ligt het internet en telefoonverkeer plat. Het provinciebestuur communiceert met het rampgebied via satelliettelefoons.

Er zijn meerdere naschokken geweest en de overheid verwacht die ook voor de komende dagen. De beving heeft ook sinkholes en aardverschuivingen veroorzaakt, waardoor wegen zijn afgesloten. Het vliegverkeer is ontregeld doordat op Komo Airport de helft van de start- en landingsbaan is beschadigd.
Tientallen jongeren proeven van wetenschap, techniek en landbouw
24 Februari, 16:06 Gazet v. Antwerpen
Het Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs (PITO) organiseerde zaterdagnamiddag voor de tweede keer een DOEdag.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be