NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Theo


FC Twente-icoon en dertienvoudig international Theo Pahlplatz (76) overleden
3 Juli 2023, 00:06 NU.NL - Sport
FC Twente-legende Theo Pahlplatz is zondag op 76-jarige leeftijd overleden. De dertienvoudig international van het Nederlands elftal was al geruime tijd ziek.


Theo Francken bekent: ?Ik heb vroeger op kot wel eens een joint gesmoord?
15 September 2022, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Tijden ?De tafel van vier? kreeg Gert Verhulst politicus Theo Francken over de vloer. De burgemeester van Lubbeek werd het vuur aan de schenen gelegd door Verhulst. Uiteindelijk biechtte de N-VA-politicus op dat ook hij wel eens naar een joint greep.




Utrechtse beeldhouwer Theo van de Vathorst (88) overleden
25 Januari 2022, 00:06 NOS nieuws

Beeldhouwer Theo van de Vathorst uit Utrecht is op 88-jarige leeftijd overleden. Van de Vathorst is onder meer bekend van zijn ontwerp van de bronzen deuren van de Domkerk in Utrecht.

Ook ontwierp hij de Maartenspenning. Deze onderscheiding geeft de gemeente Utrecht aan inwoners die zich inzetten voor de stad. Het Centraal Museum in Utrecht en het Rijksmuseum in Amsterdam hebben een aantal werken van Van de Vathorst in hun collectie.

Van de Vathorst maakte ook een buste van Anton Geesink die bij de Jacobikerk in Utrecht staat, meldt RTV Utrecht. Hij overleed vrijdag in zijn geboorteplaats.




Theo Bovens reageert op commotie na benoeming tot waarnemend burgemeester Enschede
18 September 2021, 00:07 NOS nieuws

Theo Bovens (CDA) heeft gereageerd op commotie die is ontstaan na zijn benoeming als waarnemend burgemeester van Enschede. Volgens hem gaat het niet over zijn persoon, maar alleen over de gevolgde procedure.

"Ik heb uitdrukkelijk het signaal gekregen van het ministerie van Binnenlandse Zaken dat het niet over mijn kwaliteiten gaat. Dat is voor mij voldoende", zegt hij tegen 1Limburg.

Gisteren meldde NRC dat de benoeming van Bovens heeft geleid tot een conflict tussen demissionair minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en de commissaris van de koning in Overijssel, Andries Heidema. Volgens het ministerie was er geen sprake van een conflict, maar is de minister niet tijdig genoeg ingelicht. Dat is zeker gebruikelijk als de benoeming van een bewindspersoon bestuurlijk gevoelig zou kunnen liggen.

Bovendien kreeg de minister een appje, en is het niet telefonisch besproken. Ollongren en Heidema zeiden daar nog over in gesprek te gaan.

Integriteitskwesties

De tijdelijke benoeming van Bovens zou mogelijk gevoelig liggen door recente politieke gebeurtenissen in Limburg. Bovens was daar tot begin april dit jaar gouverneur. Hij stapte op na aanhoudende integriteitskwesties, in navolging van de rest van het college van Gedeputeerde Staten.

Oud-gedeputeerde Herman Vrehen (CDA) werd ervan beschuldigd provinciaal subsidiegeld te hebben doorgesluisd naar zijn eigen werkmaatschappijen. Bovens en de rest van het college ontkenden daarvan op de hoogte te zijn geweest, maar stapten toch op.

Er lopen meerdere onderzoeken naar de kwestie, onder meer in opdracht van de provincie en de lokale tak van het CDA.

1 oktober

Huidig burgemeester Onno van Veldhuizen (D66) neemt op 1 oktober afscheid van Enschede. Hij gaat aan de slag bij de Raad van State. Bovens is op zoek naar een woning in de gemeente. "Heen en weer pendelen is geen optie."

Enschede zoekt nog een nieuwe burgemeester, die in februari 2022 moet beginnen. Zestien mensen hebben gesolliciteerd op de functie.




Optreden Mental Theo en Kris Kross Amsterdam op fanplein in Boedapest
24 Juni 2021, 11:40 NU.NL - Muziek
Charly Lownoise en Mental Theo zijn door de KNVB gestrikt om zondag in Boedapest de fans van Oranje te vermaken in de aanloop naar de achtste finale op het Europees kampioenschap. Ook Kris Kross Amsterdam, FeestDJRuud en The Originals maken onderdeel uit van het programma in de fanzone.


Theo Francken grijpt naast ondervoorzitterschap van N-VA: ?Niet aangenaam, maar geen desavouering?
8 Februari 2021, 01:16 HLN.BE
Niet Theo Francken, wel Valerie Van Peel en Lorin Parys werden zaterdag verkozen tot nieuwe ondervoorzitters van N-VA. Een afstraffing na de affaire-Kucam? Het begin van het einde? ?Je mag hier niet te veel in lezen, maar het gevaar voor Theo is dat dat wel gebeurt.?


Valerie Van Peel en Lorin Parys nieuwe ondervoorzitters N-VA
6 Februari 2021, 14:47 Gazet v. Antwerpen

Valerie Van Peel uit Kapellen en Lorin Parys zijn zaterdag door de partijraad van N-VA verkozen tot ondervoorzitters. Theo Francken heeft het dus niet gehaald.




Waarom verkiezing ondervoorzitterschap N-VA zo belangrijk is voor Theo Francken
1 Februari 2021, 04:06 Gazet v. Antwerpen

De race naar het N-VA-ondervoorzitterschap is geopend. Twee mannen en vier vrouwen strijden om de twee plaatsjes naast Bart De Wever. Van hen allen heeft Theo Francken (42) het meest te verliezen. Zaterdag hakt de partijraad de knoop door, maar die is even onvoorspelbaar als eigenzinnig.




'Er is niets mis met Theo Francken'
24 Januari 2021, 16:36 De Tijd
17:19 Bart De Wever neemt zijn partijgenoot in bescherming naar aanleiding van de aanhoudende heisa rond Melikan Kucam.


Theo Francken (N-VA) krijgt ervan langs in Kamer over affaire-Kucam
19 Januari 2021, 13:06 Gazet v. Antwerpen

Oud-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) is dinsdagochtend niet opgedaagd voor de vragen na de veroordeling van zijn partijgenoot Melikan Kucam voor mensensmokkel. De commissieleden wilden weten van huidig staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) hoe hij dergelijk misbruik in de toekomst wil vermijden en haalden in dezelfde adem zwaar uit naar Francken, die volgens hen ?aan Kucam carte blanche heeft gegeven en mensenhandel heeft gefaciliteerd?.




Theo Francken dient klacht in na perslekken, parket neemt aangifte ernstig
19 Januari 2021, 13:48 Gazet v. Antwerpen

Het Antwerpse parket gaat de vermoedelijke perslekken na waarbij de krant De Standaard telefoontaps en de verhoren van voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) en zijn kabinetsmedewerkster Lies V. in het kader van de zaak-Kucam kon inzien.




KIJK LIVE. Politici debatteren over zaak-Kucam, Theo Francken (N-VA) grote afwezige
19 Januari 2021, 09:24 HLN.BE
De commissie Binnenlandse Zaken debatteert op dit moment over de zaak-Melikan Kucam. Het voormalige Mechelse N-VA-gemeenteraadslid werd vorige week veroordeeld tot acht jaar effectieve gevangenisstraf en een boete van 696.000 euro voor fraude met humanitaire visa. Kucam pleegde de feiten toen hij aan de slag was als tussenpersoon voor het kabinet van Theo Francken (N-VA), toenmalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie. Francken zelf laat verstek gaan voor het debat, dat u hier rechtstreeks kan volgen.


Hakan Calhanoglu en Theo Hernandez testen positief bij AC Milan
17 Januari 2021, 10:19 Skynet
AC Milan, de koploper in de Serie A, kan voorlopig geen beroep doen op de Turkse middenvelder Hakan Calhanoglu en de Franse verdediger Theo Hernandez. Het duo testte zaterdag positief op het coronavirus, zo bevestigt de club op zijn website.


Francken was opgestapt als zaak-Kucam eerder aan het licht was gekomen
16 Januari 2021, 11:36 De Tijd
12:22 Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) meent dat hij de politieke verantwoordelijkheid draagt in de zaak-Kucam. Hij had zeer moeilijk kunnen aanblijven als de fraude me...


Theo Francken: ?Was ik nog staatssecretaris geweest, had ik ontslag genomen?
16 Januari 2021, 08:48 Gazet v. Antwerpen

In een interview in De Ochtend op Radio1 ging Theo Franken dieper in op de affaire-Kucam en de

fraude met humanitaire visa. Of hij ontslag genomen zou hebben als het schandaal zou zijn uitgebracht op het moment hij nog Staatssecretaris voor Asiel en Migratie was? ?Jawel?, zegt hij. ?Met opgeheven hoofd.?




Brulboei Theo na z?n spraakmakende exit uit ?Big Brother?: ?Ik heb spijt van m?n uitspraken?
15 Januari 2021, 08:48 HLN.BE
?Het spijt me dat ik sommige mensen gekwetst heb.? Theo Sijtzema (54) blikt in een eerste reactie terug op z'n bewogen deelname aan ?Big Brother?. De Nederlander besloot donderdag zelf uit het spel te stappen.


Verrassende wending in ?Big Brother?: Terror Theo stapt zelf op
14 Januari 2021, 11:48 HLN.BE
Hij zorgde tijdens z?n tijd in het ?Big Brother- huis voor heel wat verdeeldheid onder de kijkers, maar daarnet besliste Terror Theo om het spel te verlaten. Dat moment zal uiteraard ook te zien zijn tijdens de liveshow vanavond.


Theo Francken (N-VA) over veroordeling Kucam: ?Dit valt niet goed te praten?
12 Januari 2021, 13:30 Gazet v. Antwerpen

Melikan Kucam (46) heeft zich schuldig gemaakt aan mensensmokkel. Hij liet zich door Syrische christenen grof geld betalen in ruil voor een humanitair visum. ?Dit valt niet goed te praten?, zegt Theo Francken (N-VA), toenmalig staatssecretaris van Asiel en Migratie.




Theo Francken: "Zware straf is gepast"
12 Januari 2021, 12:43 Skynet
N-VA-Kamerlid Theo Francken vindt het terecht dat Melikan Kucam streng gestraft wordt voor het gesjoemel met humanitaire visa. Dat zegt hij in een eerste schriftelijke reactie. "Mensensmokkelaars moeten hard aangepakt worden. Dit valt op geen enkele manier goed te praten."


Theo Francken: ?Ouders Mawda hebben permanent verblijf om humanitaire redenen gevraagd?
27 Mei 2018, 10:30 Gazet v. Antwerpen

De ouders van de overleden peuter Mawda hebben een aanvraag ingediend om in ons land te worden geregulariseerd, zodat ze om humanitaire redenen permanent in ons land kunnen verblijven. Dat heeft staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) zondag aangekondigd in De Zevende Dag op Eén. Francken is bevoegd om daar op eigen houtje de knoop over door te hakken, maar verklaarde dat over die beslissing overleg binnen de regering zal plaatsvinden.







Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn