NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Terrein

2News.be / Trefwoorden / Terrein

Herbruikbare beker wint terrein, maar 'wasstraten' hadden meer verwacht
12 Maart, 00:03 NU.NL - Economie
De herbruikbare kunststof beker wint steeds meer terrein op de kartonnen koffiebeker. Vooral grote bedrijven stappen sinds de aankondiging van nieuwe regels over op herbruikbaar servies. Maar de wegwerpbeker is nog lang niet van het toneel verdwenen.


PGA Tour - Charles Schwab Challenge: Stand na derde ronde
28 Mei 2023, 00:00 Skynet Sport
Stand na de derde ronde in de Charles Schwab Challenge (PGA Tour/8.7 miljoen dollar) die doorgaat in Fort Worth;


Groei cloudinfrastructuur neemt af, Azure wint terrein op AWS
8 Februari 2023, 00:09 Techzine
De combinatie van een robuuste Amerikaanse dollar en een trage Chinese economie heeft geleid tot een afname van de groei van de markt voor cloudinfrastructuur. De groei is gedaald tot 21%, tegenover 36% vorig jaar. Ondanks de vertraging meldt Synergy Research dat de markt afgelopen kwartaal nog steeds meer dan 61 miljard dollar bedroeg, met […]


Rode Evenepoel verliest terrein, maar beperkt schade in de Vuelta: "Nog geen reden tot paniek"
5 September 2022, 00:02 Skynet Belgie
De rode leiderstrui van Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl) vertoonde zaterdag in de veertiende rit van de 77e Ronde van Spanje voor de eerste keer barsten, maar de schade bleef aan de meet beperkt.


Veel water en een scheef terrein: opbouw Antwerp Pride-festival onder loden zon van start
11 Augustus 2022, 00:02 Gazet v. Antwerpen

De podia staan er, de eerste tentjes ook en de nodige hekken zijn geplaatst. Woensdag werd op de Antwerpse Scheldekaaien begonnen aan de opbouw van Love United, het festival van de Antwerp Pride dat zaterdag voor het eerst plaatsvindt ter hoogte van de Cockerillkaai. In totaal werken honderden vrijwilligers zich drie dagen lang belangeloos in het zweet. Onder wie meer dan dertig medewerkers van Bank Van Breda.




'Pfas-sanering op deze schaal is onbekend terrein'
7 Juli 2022, 00:02 De Tijd
01:06 De sanering van met pfas vervuilde gronden op en rond de 3M-site in Zwijndrecht vraagt een technisch en logistiek titanenwerk. 'Het is nooit eerder gedaan in Vlaanderen.'


Rusland moet al zijn thuiswedstrijden op neutraal terrein en zonder toeschouwers afwerken
28 Februari 2022, 00:07 Skynet Buitenland
De Wereldvoetbalbond FIFA heeft zondagavond een sanctiepakket afgekondigd tegen Rusland. "Geen enkele internationale competitie mag nog afgewerkt worden op Russisch grondgebied, thuiswedstrijden moeten op neutraal terrein en zonder toeschouwers gespeeld worden", klinkt het in een mededeling van de FIFA.


Onderling handjeklap om tweedehands auto verliest terrein
7 Januari 2022, 00:02 NU.NL - Economie
Steeds minder mensen kopen een tweedehands auto van een andere particulier. In plaats daarvan gaan ze juist vaker naar de autodealer, blijkt uit cijfers van BOVAG over de verkopen van gebruikte auto's afgelopen jaar.


Gewapende man opgepakt op terrein van kasteel waar koningin Elizabeth Kerstmis viert
26 December 2021, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Op kerstochtend is een gewapende man aangehouden die het terrein van Windsor Castle betrad. De Britse koninklijke familie is op de hoogte gesteld van het incident.




Baaldag voor Lukaku en Chelsea: Rode Duivel loopt coronabesmetting op, Blues verliezen terrein op Man City en Liverpool
17 December 2021, 00:00 HLN.BE
Een nieuwe klap voor Romelu Lukaku. De spits van Chelsea testte positief op het coronavirus en ontbrak dus voor de match tegen Everton. Ook Timo Werner, Ben Chilwell en Hudson-Odoi legden een positieve test af. Tot overmaat van ramp kwam Chelsea op eigen veld niet verder dan een gelijkspel. Man City en Liverpool lachen in hun vuistje.


Peilingwijzer: D66 verliest meer terrein in moeizame formatie
16 Oktober 2021, 00:04 NOS nieuws

Kort na de start van de inhoudelijke onderhandelingen over een nieuwe coalitie gaat D66 er in de Peilingwijzer stevig op achteruit. Eind juni stond de partij van Sigrid Kaag nog op 19 tot 25 Kamerzetels in dit gewogen gemiddelde van de Nederlandse zetelpeilingen. Halverwege oktober zijn dat er zo'n vijf minder: 14 tot 20 zetels.

Dat is ver achter de grootste partij, de VVD, die op 34 tot 38 zetels uitkomt. Waar D66 bij de verkiezingen van afgelopen maart nog duidelijk de tweede partij van het land was, moet het die positie nu delen met de PVV (17-20). Verder valt op dat het CDA onverminderd laag blijft staan met 5 tot 9 zetels, een halvering ten opzichte van het huidige aantal in de Tweede Kamer.

Strategische stemmers

Volgens politicoloog Tom Louwerse, de maker van de Peilingwijzer, stond D66 al langer op verlies, en zet die trend door na de beslissing van D66 om toch te gaan onderhandelen met de huidige coalitiepartners VVD, CDA en ChristenUnie. Hij verwijst daarbij naar onderzoek van I&O Research, dat laat zien dat dit een teleurstelling is voor de strategische kiezers die hadden gehoopt dat winst voor D66 een links-progressief kabinet dichterbij zou brengen.

Niet verrassend, laat datzelfde onderzoek van I&O Research zien, verliest D66 dan ook vooral kiezers aan Volt, GroenLinks en de PvdA. Volt komt in de Peilingwijzer uit op 5 tot 9 zetels, GroenLinks op 9 tot 13 en de PvdA op 8 tot 12 zetels.

Populariteit Kaag sterk gedaald

De moeizame formatie en de sterk afgenomen populariteit van Kaag zijn de voornaamste redenen voor D66 stemmers om te switchen, zegt onderzoeker Peter Kanne van I&O Research. "Kiezers geven Kaag nu gemiddeld het rapportcijfer 4,6. Ter vergelijking: in maart was dit nog een 6,1. Samen met Geert Wilders van de PVV krijgt zij nu de laagste beoordeling van de leiders van de grootste partijen."

Politicoloog Louwerse vindt het verder tekenend dat de sterke versplintering die de verkiezingsuitslag te zien gaf, in de Peilingwijzer doorzet. Behalve Volt staat ook een andere nieuwkomer, BBB, met 4 tot 8 zetels hoger dan afgelopen maart. JA21 komt op hetzelfde aantal uit.

Aan de linkerkant van het politieke spectrum blijft de SP ongeveer gelijk op 7 tot 11 zetels en de Partij voor de Dieren op 5 tot 9. De ChristenUnie scoort 5 tot 7 zetels en is daarmee groter dan Forum voor Democratie, dat op 2 tot 6 uitkomt.

Bij de kleinste partijen blijft de SGP stabiel op 2 tot 4, komt Denk uit op 1 tot 3 en zijn Bij1 en 50 Plus in de gevarenzone met respectievelijk 0 tot 2 en 0 tot 1 zetels.




Prof slaat alarm, politie draait vierkant: ?Sommige zones krijgen nog met moeite een combi op het terrein?
8 Februari 2021, 04:42 HLN.BE
"De politie is een zinkend schip." Dat zegt Jelle Janssens en hij heeft recht van spreken. Als professor aan de UGent en hoofddocent strafrecht en criminologie voert hij al jaren onderzoek naar de politie. "Sommige kleine zones krijgen nog met moeite een combi op het terrein. De minimale basiszorg voor de burger is niet langer gegarandeerd."


Recyclagepark Kasterlee komt definitief op terrein Hoge Rielen
2 Februari 2021, 21:06 Gazet v. Antwerpen

Het nieuwe recyclagepark van Kasterlee komt dan toch op een terrein van oude varkensstallen op Hoge Rielen. Het schepencollege van Kasterlee heeft hierin, ondanks protest van buurtbewoners, de knoop doorgehakt.




WHO-experts eindelijk op het terrein in Wuhan
29 Januari 2021, 09:32 Skynet
De experts van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn vrijdag eindelijk aan het werk op het terrein, in het Chinese Wuhan, kunnen beginnen. Hun missie is de oorsprong van het coronavirus opsporen.


Daling nieuwe besmettingen vlakt af in Nederland, Britse variant wint terrein
26 Januari 2021, 15:39 Skynet
In Nederland vlakt de afname van het aantal coronabesmettingen af, terwijl de extra besmettelijke Britse variant zich verder verspreidt. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft afgelopen week 35.635 positieve testresultaten geregistreerd. Dat is een daling van 8 procent, het laagste percentage in weken.


In het uitgestorven Londen wint de bakfiets terrein: ?Stadstransport van de toekomst?
22 Januari 2021, 17:21 Volkskrant
Tijdens de lockdown valt het nog meer op dan daarvoor. Het goederenvervoer per fiets wint in Londen snel terrein, aangemoedigd door de burgemeester. ?Op een fiets met trailer kunnen we evenveel vervoeren als in een busje.?


Vijftiental verdachte vaten gevonden op terrein in Schelle
17 Mei 2018, 13:00 Gazet v. Antwerpen

De politiezone Rupel en de Civiele Bescherming zijn donderdag uitgerukt naar een terrein langs de Tuinlei in Schelle. Daar werd een vijftiental vaten aangetroffen. De Civiele Bescherming trof uiteindelijk alleen zeepresten aan, maar verder onderzoek moet uitwijzen of het niet om een dumping van een drugslabo gaat.




Alternatieven voor klassiek staatsbezoek winnen terrein
12 Mei 2018, 04:36 NOS nieuws

Het aloude staatsbezoek, protocollair 'het hoogste bezoek dat tussen twee landen kan plaatsvinden', verliest steeds meer terrein aan de lichte varianten daarvan. Die luisteren naar namen als officieel bezoek en werkbezoek.

Ze duren korter, zijn zakelijker en bevatten minder protocollair gestuurde plichtplegingen. Dat geldt zowel voor uitgaande als inkomende staatsbezoeken. Een voorbeeld van deze trend biedt het officieel bezoek dat de Duitse bondspresident Steinmeier komende dinsdag en woensdag aan ons land brengt. Geen staatsbezoek dus.

Je zou verwachten dat het bezoek van het staatshoofd van het grootste buurland en de belangrijkste handelspartner van ons land, de vorm en status van een volledig opgetuigd, klassiek staatsbezoek zou krijgen. Dat zou meteen ook de weg vrijmaken voor een Nederlands staatsbezoek aan Duitsland. Dat is er nog niet van gekomen.

Het protocol eist namelijk dat een korter zittend staatshoofd (de Duitse president Steinmeier) als eerste een staatsbezoek brengt aan zijn langer zittende collega (koning Willem-Alexander). Ondanks het uitblijven van heuse staatsbezoeken tussen Nederland en Duitsland weten beide buurlanden elkaar, ook op het hoogste niveau, toch wel te vinden.

Meteen na zijn aantreden reisde de Nederlandse koning naar Berlijn: geen staatsbezoek, geen officieel bezoek, maar een kennismakingsbezoek. Daarnaast bezoekt het koningspaar elk jaar een paar Duitse deelstaten.

Dat het volgende week opnieuw geen echt staatsbezoek is, maar 'slechts' een officieel bezoek, illustreert de groeiende populariteit van alternatieve koninklijke bezoeken. Die bevatten, zoals de Rijksvoorlichtingsdienst bevestigt, "minder ceremoniële programmaonderdelen en duren daarom minder lang".

Om belastende, dure en tijdrovende staatsbezoeken te omzeilen of te verlichten wordt er dus vaker gegrepen naar het instrument van het officieel bezoek en/of het werkbezoek. Daarnaast wordt er óók veelvuldig creatief gecombineerd.

Zo bezochten koning en koningin, aansluitend op hun staatsbezoek aan Canada, in 2015 de Verenigde Staten. Zij werden door president Obama in het Witte Huis ontvangen. Dat was, al leek het er wel op, geen staatsbezoek maar een officieel bezoek.

Niet uitgerangeerd

Een sprekender voorbeeld van combineren biedt de Volksrepubliek China, dat voor een handelsnatie als de onze een lucratieve partner is. De Chinese president Xi Jinping combineerde zijn deelname aan een nucleaire topconferentie te Den Haag in 2014 met een kort staatsbezoek aan de koning.

Willem-Alexander antwoordde het jaar daarop al met een vijfdaags staatsbezoek aan China; met alles erop en eraan. In zijn kielzog, zoals steeds: een forse handelsdelegatie. En begin dit jaar brachten de Nederlandse koning en koningin samen met premier Rutte, op weg naar de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea, ook nog eens een 'werkbezoek' aan de Chinese president.

Dan laten we het bezoek dat koningin Máxima als VN-functionaris aan China bracht in het eerste jaar na de troonswisseling nog buiten beschouwing.

Toch is het klassieke staatsbezoek niet uitgerangeerd. Deze maand nog brengen koning en koningin een driedaags staatsbezoek aan het Groothertogdom Luxemburg. Voor juni staan bezoeken aan Letland, Estland en Litouwen op het programma: drie staatsbezoeken in vijf dagen tijd. Dat is gemiddeld ruim anderhalve dag per bezoek.

Ook een nieuwe trend: staatsbezoeken aan landen in dezelfde regio combineren en de duur ervan bekorten. Zo combineerde het koningspaar vorig jaar hun staatsbezoek aan Italië met dat aan Vaticaanstad.

Wat opvalt, is dat er sinds Willem-Alexander vijf jaar geleden de troon besteeg veertien uitgaande staatsbezoeken (die aan Luxemburg en de Baltische staten meegerekend) waren en slechts drie inkomende. Maar of dat een trend is? De koning heeft nog vele jaren te gaan.




Asbest gevonden op terrein voormalige vuilnisbelt in Ermelo
9 Mei 2018, 20:42 NOS nieuws

In de Gelderse plaats Ermelo is asbest gevonden op de voormalige vuilnisstortplaats De Zanderij. Het terrein is afgezet met hekken. De gemeente heeft na de vondst meteen direct betrokkenen en omwonenden geïnformeerd.

Het asbest werd ontdekt bij een bodemonderzoek dat werd gedaan omdat er onder meer een sporthal op het terrein komt. Boven de grond is op één plek asbest aangetroffen. Onder de grond is de stof op meerdere plaatsen gevonden. Daarnaast zijn zware metalen aangetroffen in de bodem.

Vuilnisbelt

Het college van B&W dinsdag op de hoogte is gesteld van de asbestvondst.

Van 1940 tot 1970 was het gebied een vuilnisbelt. In die periode kon daar legaal asbest worden gestort. Daarna was het terrein een gemeentelijke opslagplaats van onder meer zand en klinkers.

Dat het asbest nu pas is ontdekt, komt volgens de gemeente doordat de vuilnisbelt na sluiting is bedekt met een laag grond en er bij eerdere onderzoeken nooit asbestvondsten waren gerapporteerd.

Asbest is schadelijk voor de gezondheid. Inademing van deeltjes kan op de lange termijn leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, zoals kanker.




Lichaam aangetroffen op verlaten terrein van Arcelor in Seraing
8 Mei 2018, 12:30 Het Nieuwsblad Binnenland

Op een verlaten terrein van staalreus ArcelorMittal is het lichaam van een man aangetroffen. Volgens de speurders zou de man geprobeerd hebben om staal te stelen en daarbij zou hij een dodelijke val gemaakt hebben.







Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn