NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Team


Croky Cup - Philippe Clement: "Genk was het enige team dat wilde voetballen"
Zondag, 01:06 Skynet
Racing Genk-coach Philippe Clement toonde zich zaterdagavond na de verloren bekerfinale tegen Standard uiterst ontgoocheld. Clement nam zowel Standard als scheidsrechter Jonathan Lardot op de korrel. "Standard deed in het slot niets dan tijd winnen en de scheidsrechter telde de verloren tijd niet bij."


DTB Team Challenge Stuttgart - Belgische turnsters pakken de zege
Zaterdag, 21:30 Skynet
De Belgische vrouwenturnploeg heeft zaterdag in het Duitse Stuttgart de DTB Team Challenge Cup gewonnen. Nina Derwael, Rune Hermans, Axelle Klinckaert, Maellyse Brassart en Senna Deriks sloten de finale af met in totaal 156.463 punten.


Dominique Monami niet langer kapitein van Belgische Fed Cup-ploeg: contract wordt beëindigd

Dominique Monami is niet langer kapitein van de Belgische Fed Cup-ploeg, dat meldt de Belgische tennisfederatie, die haar contract beëindigde. ?De wisselwerking tussen Dominique en de ploeg bleek niet meer optimaal?, klinkt het.
De worstelingen van 'team Siri': hoe het mis ging met Apples virtuele hulp
Donderdag, 20:36 NOS nieuws

Ruzie binnen afdelingen, de dood van Steve Jobs en de verkeerde mensen op de verkeerde plek. Het ging behoorlijk mis bij de ontwikkeling van Siri, de virtuele hulp van Apples besturingssystemen. Zelfs zodanig dat de vraag mag worden gesteld hoe het op korte termijn nog goedkomt.

The Information, een goed ingevoerde techsite, sprak de afgelopen tijd met meerdere voormalige medewerkers van Apple en reconstrueerde hoe het misging. Het verhaal bevestigt een gevoel dat al langer bestaat: het is Apple niet gelukt om voorop te blijven lopen met belangrijke technologie.

De dood van Steve Jobs

Het liep allemaal anders dan verwacht. Er werd al drie jaar aan Siri gewerkt voordat Apple het in 2010 voor meer dan 200 miljoen dollar kocht. De bedenkers waren toen enorm enthousiast.

De belofte die ze van toenmalig ceo Steve Jobs kregen, was dat ze met Apples enorme oorlogskas Siri verder zouden ontwikkelen tot een systeem dat werd gezien als het "internet voor gesprekken". Anders gezegd: de ideale versie van Siri zou je niet alleen wijzen op het beste restaurant in de buurt, maar je vervolgens ook volledig door de reservering heen leiden.

Een jaar later was het dé onderscheidende functie van de iPhone 4S, terwijl het product volgens betrokkenen nog niet af was. Maar het ging pas echt mis op 5 oktober 2011, een dag nadat de telefoon was aangekondigd, toen Jobs overleed.

"Toen Steve doodging verloren ze de visie", zegt een anonieme ex-medewerker. "Ze hadden er niet een groter plan bij." Tegelijkertijd overtrof het gebruik van de dienst alle verwachtingen. De servers konden alle interesse niet aan, wat de betrouwbaarheid van Siri niet ten goede kwam.

Wat volgde was een aaneenschakeling van fouten.

Zo kwam kort na het overlijden van Jobs een manager aan het roer te staan die zich daarvoor met Apple Maps had beziggehouden. De eigen kaartendienst van Apple zag in het najaar van 2012 het levenslicht en ontpopte zich als een van de grootste mislukkingen uit Apples geschiedenis.

Volgens The Information verschilde hij fundamenteel van mening met het team. Hij was een software-ontwikkelaar en gewend dat er een keer per jaar een grote update kwam. Terwijl het team juist vond dat er continu updates nodig waren. De manager in kwestie is het overigens niet eens met die lezing en stelt dat Siri een rotzooi was toen hij binnenkwam.

Het is niet dat er binnen het team van Siri geen pogingen werden gedaan om dingen te verbeteren. Er werden jonge bedrijven overgenomen die verschillende zaken moesten verbeteren aan Siri. Maar dat leidde ook weer tot onenigheid binnen de verschillende teams. Daarnaast kon het gebeuren dat een zoekopdracht geven bij Siri of Spotlight (de zoekfunctie in iPhones, iPads en Macs) een totaal verschillend resultaat opleverde. Wat men intern nogal pijnlijk vond.

Hokjesdenken

Het verhaal van de techsite onderstreept daarnaast iets waar al langer over wordt gesproken: de verschillende teams binnen Apple werken in hokjes, op een need to know-basis. Die afspraak is volgens de reconstructie dusdanig scherp neergezet, dat ontwikkelaars van Siri pas in 2015 hoorden dat er aan een speaker werd gewerkt door een ander team: de HomePod.

En dat terwijl Amazon toen al een jaar een concurrent op de markt had. Dat was de Echo. In eerste instantie kreeg die niet zoveel aandacht, maar dat veranderde in rap tempo. Apple-ceo Tim Cook leek het apparaat niet echt serieus te nemen. Zo vond hij dat een slimme assistent vooral thuishoorde op een telefoon, niet in een cilindervormig apparaat waar je in de huiskamer of keuken mee praat. Mogelijk de reden dat het Siri-team niet wist van de HomePod-ontwikkelingen.

Het grote verschil tussen Siri en Alexa (zo heet de software die de Echo aanstuurt), is dat Alexa te koppelen is aan allerlei andere diensten. Het is iets waar Apple heel lang niet aan wilde beginnen. Dat is waarschijnlijk een grote inschattingsfout, want de iPhone, Apples grootste succes ooit, kon deels zo snel groeien doordat ontwikkelaars heel snel de ruimte kregen om voor het toestel apps te ontwikkelen. Een visie die de bedenkers van Siri deelden, maar waar dus weinig van terechtkwam.

Google, Apples grootste concurrent als het gaat om mobiele besturingssystemen, zat ondertussen ook niet stil. Het bedrijf had in 2012 Google Now gelanceerd, een antwoord op Siri. In 2016 werd dit veranderd in Google Assistant. De software ging daarnaast niet alleen op telefoons werken, maar ook op hun eigen slimme speaker, de Google Home.

De conclusie die inmiddels velen delen, is dat Apple achterop is geraakt. Amazon gaat voorop als het gaat om marktaandeel in de wereld van de slimme speaker - die wordt gezien als de plek met de meeste potentie voor de virtuele hulpjes - en Google wint ook aan terrein. Daarnaast zit Samsung ook niet stil en is Spotify ook aan het experimenteren met spraakbesturing.

De markt wordt dus steeds voller. En terwijl Apple dus in 2011 een pionier was, is het veranderd in de leerling die na de gewone schooluren veel bijles nodig heeft.
QSR Racing strijdt op 3 fronten in 2018
Donderdag, 01:00 Autosport
Het nieuwe autosportseizoen staat voor de deur en we kunnen nu al met zekerheid zeggen dat het voor QSR Racing een zeer druk seizoen zal worden. Naast de deelname aan Belcar (Belgian Endurance Championship) met meerdere wagens en het programma in de 24H Series komt er immers nog de Ford Fiesta Sprint Cup bij. En alsof dat alles nog niet genoeg is draait ook de QSR Racing School op volle toeren met de vele lesdagen en events?


Testdagen: Team Parker Racing Bentley primus na dag 1
13 Maart, 21:24 Autosport
Bentley heeft de eerste testdag voor de Blancpain GT Series op het Circuit Paul Ricard als snelste afgesloten. De "oude" Team Parker Racing Bentley Continental #30 eindigde zowel in de voormiddag als in de namiddag bovenaan de tabellen. Pieter Schothorst piloteerde de Attempto Racing naar een tweede chrono, weliswaar op een halve tel van de referentietijd. Dries Vanthoor's WRT Audi sloot af als 17e, één plaats beter dan de Ferrari van o.m. Louis Machiels. Bernard Delhez eindigde op een 36e plaats.


Doe weer mee met de Autoblog F1 team-manager!
12 Maart, 19:42 AutoBlog
Knowledge is power. Yes, dit seizoen spelen we wederom het Formule1-managerspel. Het spel loopt dit jaar via f1tm.nl. Je kan je daar aanmelden via telefoon of desktop, vervolgens speel je mee in de Autoblog subleague. Deelnamekosten zijn slechts 5 Euro (iDeal) en zodra je aangemeld bent, heb je ook de mogelijkheid om bv een eigen […]


Euro GT4: Overvolle startgrids ? drie Mercedes AMG voor Selleslagh Racing Team
10 Maart, 10:30 Autosport
De organisatie gaf vrijdag de deelnemerslijst vrij van de teams die zich inschreven voor het ganse seizoen van de European GT4 Series. Niet minder dan 70 aanvragen werden ontvangen waaruit SRO 47 wagens selecteerde. Mercedes, Audi, BMW , Chevrolet, Aston Martin, Porsche, Ginetta en KTM zijn de merken die uitkomen in de serie die ieder jaar aan populariteit wint. Opvallend is de deelname van het Belgische SRT-Selleslagh Racing Team dat drie Mercedes AMG GT4 inschreef en die ook allen door SRO werden geselecteerd.


Dit team is het eerste ?Marokkaanse? dat deelneemt aan 1.000 kilometer voor Kom op Tegen Kanker
10 Maart, 10:18 Gazet v. Antwerpen

Aan de 1.000 kilometer voor Kom op tegen Kanker neemt in mei voor het eerst een ploeg deel die volledig bestaat uit landgenoten van Marokkaanse origine. ?Kanker kent geen religie of kleur?, zegt Mourad El Idrissi van Averroes Cycling Team Mechelen.
Ondanks baanrecord van Ferrari: "Mercedes is nog steeds met voorsprong het snelste team"
9 Maart, 12:12 Gazet v. Antwerpen
De knaltijd van Sebastian Vettel in de Ferrari doet misschien anders vermoeden maar volgens F1-insiders is Mercedes momenteel nog steeds het snelste team in de Formule 1.


Opnieuw titelambities voor Aqua Protect Racing Team
8 Maart, 13:24 Autosport
Aqua Protect, het bedrijf van David Houthoofd met verschillende vestigingen over gans België, wordt zoals reeds eerder gemeld op Autosport.be de nieuwe naamsponsor van het Belcar-kampioenenteam dat tot vorig seizoen onder de naam McDonald's Racing Team door het leven ging. Eigenlijk verandert er niets concreet, want de beide vennoten David Houthoofd en François Bouillon wisselen elkaar af als titelsponsor.


Kodi-team brengt officiële alfa-build van versie 18 uit
5 Maart, 13:00 Tweakers
Het team achter de opensource mediaspelersoftware Kodi heeft de release van de eerste officiële alfa-build bekendgemaakt. Het is nog niet duidelijk wanneer de release van de definitieve versie moet plaatsvinden, al zegt het team dat dit in ieder geval 'ergens dit jaar' moet gebeuren.


Brits onderzoek: Wiggins van Team Sky won Tour de France 2012 met prestatiebevorderende middelen
5 Maart, 12:18 Volkskrant
Het net rond Team Sky, de beste en rijkste ploeg in het wielrennen, sluit zich steeds nauwer. Volgens een vandaag gepubliceerd rapport van de Britse parlementaire commissie die intensief onderzoek heeft gedaan naar Sky, heeft de ploeg bewust prestatiebevorderende producten aangewend om Bradley Wiggins de Tour van 2012 te laten winnen. Het draait allemaal om het middel triamcinolon, een ontstekings


Wijzigingen bij digital sales-team RTL
5 Maart, 10:48 Emerce
Op 1 maart is Gijs van Beek gestart als Head of Digital Sales bij RTL. Van Beek was hiervoor Head of Publisher Trading bij GroupM. Hij volgt Anna-Maria Vujinovic op, die per 1 maart de overstap maakt naar RTL AdConnect, het internationale saleshuis van RTL Group.


Ook Team Rosberg kiest voor ADAC GT Masters
2 Maart, 19:54 Autosport
Enkele jaren geleden bij de opstart van de ADAC GT Masters tekende Team Rosberg, het team van ex-wereldkampioen Keke Rosberg, al present met Audi, maar het team verdween daarna uit het kampioenschap. Na een afwezigheid van zeven jaar staat Team Rosberg dit seizoen opnieuw aan de start van de ADAC GT Masters, maar ditmaal koos men voor de Lamborghini Huracan GT3 als strijdwapen.


Rafael Nadal geeft forfait voor Indian Wells en Miami

Rafael Nadal zal deze maand niet aantreden in de Masters 1.000-toernooien van Indian Wells (Californië) en Miami (Florida). Dat maakte de 31-jarige Spanjaard vrijdag bekend. Eerder deze week gaf de nummer twee van de wereld in laatste instantie ook al forfait voor het ATP-toernooi in het Mexicaanse Acapulco.
Wielerploeg Team Sky opnieuw in opspraak: ploeg heeft testosteronpleisters zelf besteld, volgens Britse krant
2 Maart, 13:06 Volkskrant
Team Sky is opnieuw in opspraak geraakt. De Britse krant Daily Mail beweert dat de wielerploeg in 2011 zelf een pakketje met testosteronpleisters heeft besteld. Zeven jaar geleden werd het pakketje met de verboden middelen bezorgd bij hoofdkwartier van Team Sky en de Britse wielerbond in Manchester. Toen dit nieuws in het voorjaar van 2017 naar buiten kwam, beweerde de ploeg dat het een verkeerd g


Marc Goossens versterkt Aqua Protect Racing Team
1 Maart, 15:06 Autosport
Marc Goossens testte vandaag in de vrieskou samen met David Houthoofd, Frédéric Vervisch en Sven Van Laere de kampioenen Norma die dit seizoen binnen de Belcar zal worden ingezet door Aqua Protect Racing Team, het team rond François Bouillon en David Houthoofd dat dit seizoen van naam verandert en dus niet langer McDonald's Racing Team heet. Voor de rest verandert er intern quasi niets.


Jumbo vervangt LottNL als hoofdsponsor van Nederlandse WorldTour-team
1 Maart, 09:12 Skynet
Jumbo zal vanaf 1 januari 2019 LottoNL vervangen als hoofdsponsor van het Nederlandse WorldTour-team in het wielrennen. De supermarktketen heeft een akkoord gesloten voor een contract van minimaal vijf jaar, zo maakte het vandaag bekend. Lotto maakte gisteren bekend zich na vier jaar terug te trekken als hoofdsponsor van 'Team Oranje', de overkoepelende koepel waaronder naast het wielerteam ook de schaatsploeg van onder meer Sven Kramer en Kjeld Nuis valt.


Lotto vertrekt als sponsor bij Team LottoNL-Jumbo en wordt weldra vervangen door nieuwe geldschieter
28 Februari, 22:42 Gazet v. Antwerpen

De Nederlandse Nationale Loterij trekt zich terug als hoofdsponsor van het Nederlandse schaats- en wielerteam LottoNL-Jumbo. Dat heeft Arno de Jong, marketingdirecteur van de Nederlandse loterij, bevestigd.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be