NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Systemen

2News.be / Trefwoorden / Systemen

AI laat hardleerse IT-systemen soepeler samenwerken
14 Oktober 2023, 00:00 De Tijd
01:00 Middleware is software die bedrijven toelaat samen te werken over verschillende IT-systemen heen. Het is de lijm tussen organisaties. Ook daar veroorzaakt AI snelle veranderingen.


Technologie-experts roepen op ontwikkeling van AI-systemen te pauzeren
3 April 2023, 00:03 NU.NL - Tech
Meer dan duizend vooraanstaande mensen uit de technologiesector zijn erg bezorgd over de snelle ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. In een open brief roepen onder anderen Tesla-baas Elon Musk en medeoprichter van Apple Steve Wozniak op de AI-ontwikkeling tijdelijk te pauzeren.


IceFire-ransomware treft nu ook Linux-systemen
12 Maart 2023, 00:07 Techzine
De IceFire-ransomware treft niet alleen Windows-systemen, maar nu ook op Linux gebaseerde systemen. Volgens securityexperts van SentinelOne is de afgelopen weken voor het eerst een Linux-versie opgedoken van de IceFire-ransomware. Eerder waren alleen Windows-systemen het doelwit. De IceFire-ransomware werd voor het eerst in maart 2022 opgemerkt. De IceFire-versie voor Linux dook op bij media- en […]


Microsoft bood Windows 11-upgrades aan aan systemen die niet aan eisen voldeden
28 Februari 2023, 00:01 Tweakers
Microsoft bood ten onrechte upgrades naar Windows 11 aan aan gebruikers met systemen die niet aan de minimumeisen voldoen. Naar verluidt gebeurde dat zelfs bij een vm zonder tpm-module en met 2GB ram, wat de helft van het minimum is.


Grote ING-storing werd veroorzaakt door miscommunicatie interne systemen
19 Februari 2023, 00:27 NU.NL - Economie
De grote storing bij ING op 1 februari werd veroorzaakt door interne systemen van de bank die niet meer met elkaar konden samenwerken. Dat meldt de bank na een analyse van de storing.


Cybercriminelen hacken Linux-systemen met behulp van PRoot
8 December 2022, 00:39 Techzine
Securitybedrijf Sysdig waarschuwt voor BYOF-aanvallen op Linux-systemen. Cybercriminelen gebruiken open-source tool PRoot om malware te ontwikkelen voor verschillende Linux-distributies. BYOF-aanvallen, kort voor ‘bring your own filesystem’, zijn aanvallen waarbij hackers eigen apparaten gebruiken om schadelijke bestandssystemen en malware te ontwikkelen. Vervolgens worden de bestandssystemen op gehackte Linux-apparaten uitgerold om de apparaten over te nemen. Sysdig […]


Hacker breekt in systemen lokale Belgische politiedienst en plaatst data online
25 November 2022, 00:00 Tweakers
Een hacker heeft in september ingebroken bij de IT-systemen van de lokale politie van de Belgische gemeente Zwijndrecht. De persoon had toegang tot alle gegevens van 2006 tot en met september 2022 en heeft deze data op het Tor-netwerk geplaatst.


Uber onderzoekt bericht van hacker die zegt systemen te zijn binnengedrongen
19 September 2022, 00:08 NU.NL - Tech
Uber doet onderzoek naar een mogelijk cybersecurityincident. De taxiapp heeft daarvoor de politie ingeschakeld, meldt het bedrijf donderdag op Twitter.


Overheid kan ook pijn inflatie niet snel verzachten door verouderde IT-systemen
12 September 2022, 00:09 NU.NL - Tech
Het leven wordt dit jaar bijna 7 procent duurder, maar het kabinet kan de portemonnee niet zomaar verder opentrekken om de pijn te verzachten. Door de gebrekkige IT bij uitvoeringsorganisaties als de Belastingdienst kan er op korte termijn geen extra geld vrijgemaakt worden. Dat is al jaren een probleem en een oplossing laat op zich wachten.


Verouderde systemen en gebrek aan IT-kennis zijn ?giftige cocktail?
7 Juli 2022, 00:08 Techzine
Nederlandse managers worstelen met verouderde systemen. Een groot aantal bedrijven stelt updates uit vanwege een gebrek aan IT-kennis. “Een giftige cocktail”, zegt USoft CEO Hans Canisius in een nieuw onderzoeksrapport. USoft ontwikkelt een low-code platform voor het herschrijven en updaten van bedrijfskritische systemen. Onlangs sprak de organisatie met ruim 500 managers bij Nederlandse bedrijven. 23 […]


Noord-Koreaanse hackers keken mee in systemen van Nederlands defensiebedrijf
6 Juni 2022, 00:14 NU.NL - Tech
Noord-Koreaanse cyberspionnen hebben maandenlang in computersystemen van een Nederlands defensiebedrijf rondgesnuffeld, meldt cybersecuritybedrijf ESET. Om welk bedrijf het gaat en of de hackers informatie hebben gestolen, is niet bekendgemaakt.


Intel introduceert vPro voor kleine bedrijven en Chrome OS-systemen
5 Maart 2022, 00:00 Tweakers
Intel heeft zijn zakelijke vPro-platform voor de twaalfde generatie van Intel Core-processors aangekondigd. Voor het eerst is er een Intel vPro Enterprise for Chrome-onderdeel van dat platform, voor zakelijke Chrome OS-computers.


Nvidia onderzoekt cyberaanval op interne systemen
26 Februari 2022, 00:00 Tweakers
Delen van Nvidia zijn waarschijnlijk twee dagen offline geweest vanwege een cyberaanval. Het is nog niet bekend of er eventueel data buitgemaakt is of dat Nvidia op een andere manier schade heeft opgelopen.


Almere sluit systemen in verband met mogelijke cyberaanval
15 December 2021, 00:02 Emerce
De gemeente Almere heeft maandagavond uit vrees voor een cyberaanval diverse applicaties en websites afgesloten. Het gaat onder meer om Citrix, het systeem waarmee medewerkers van de gemeente kunnen inloggen.


Dell komt met systemen voor high-peformance computer-aided design
21 November 2021, 00:08 Techzine
Dell Technologies brengt met zijn Validated Designs for Manufacturing-toepassingen systeempakketten op de markt gericht op ‘high-performance computer-aided engineering en design’. Hiermee kunnen bedrijven makkelijk hoogwaardige technologische ontwerpen maken en deze sneller naar de markt brengen. Met de komst van de Validated Designs for Manufacturing kunnen bedrijven eenvoudiger high-performance computer-aided design inzetten voor het ontwikkelen en […]


Dit weten we over Hive, de groep die mogelijk MediaMarkt-systemen platlegde
11 November 2021, 00:09 NU.NL - Tech
MediaMarkt werd deze week slachtoffer van een hackaanval. Volgens onderzoek van RTL Nieuws is de aanval uitgevoerd door Hive, een hackgroep die vaker toeslaat bij grote bedrijven en zelfs bij ziekenhuizen. Ook in Nederland sloeg de bende al eerder toe.


Dell komt met nieuwe hybride PowerScale-systemen
18 September 2021, 00:08 Techzine
Dell Industries heeft vernieuwingen aangekondigd van de Dell EMC PowerScale-systemen. De nieuwe PowerScale hybride nodes en archive nodes leveren tot twee keer betere prestaties, stelt het bedrijf. Dell Industries brengt een aantal nieuwe nodes op de markt. ?Met de nieuwe PowerScale hybride (H700 en H7000) en archiefknooppunten (A300 en A3000), hebben we de vernieuwing van […]


QNAP dicht ernstige kwetsbaarheden in software voor nas-systemen
12 September 2021, 00:00 Tweakers
QNAP meldt meerdere kwetsbaarheden in software voor zijn nas-systemen verholpen te hebben, waaronder in de Qusbcam2-software. Ook switches van het bedrijf die QuNetSwitch draaien, waren kwetsbaar.


Kwetsbaarheid in Systemd laat Linux-systemen crashen
24 Juli 2021, 00:06 Techzine
Onderzoekers van securitybedrijf Qualys hebben een kwetsbaarheid in het open-source besturingssysteem Linux aangetroffen die systemen kan laten crashen. Concreet gaat het over een kwetsbaarheid in het start- en controleprogramma Systemd. Systemd heeft binnen Linux nu grotendeels het oude startup- en controleprogramma init vervangen. De onderzoekers van Qualys hebben ontdekt dat Systemd binnen het open-source besturingssysteem […]


Microsoft verwijdert Edge Legacy op 13 april van Windows 10-systemen
7 Februari 2021, 09:22 Tweakers
Microsoft gaat de oude versie van zijn Edge-browser, met de codenaam Project Spartan, vervanger door zijn nieuwe versie in een aankomende Windows 10-patch. Dat wordt de update van Patch Tuesday, op 13 april.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn