NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Syriers

2News.be / Trefwoorden / Syriers

Juristen stellen Qatar aansprakelijk voor oorlogsschade die SyriŽrs door terreurgroep Al Nusra is aangedaan
Maandag, 19:06 Volkskrant
Namens een groep Syrische vluchtelingen stelt een internationaal consortium van juristen de staat Qatar aansprakelijk voor oorlogsschade die de SyriŽrs door terreurgroep Al Nusra is aangedaan. Volgens de juristen is Qatar verantwoordelijk omdat het de terreurgroep 'aantoonbaar' financiert. Als het tot een proces komt, zal dat worden aangespannen in Nederland. 'Nederland heeft een bijzondere juridi


Axelle Red brengt bezoek aan SyriŽrs in Jordaans vluchtelingenkamp
6 April, 19:48 Skynet Buitenland
Axelle Red, ambassadrice van Handicap International, brengt komende maandag een bezoek aan het vluchtelingenkamp van Azraq in JordaniŽ. De organisatie biedt er steun aan mensen die de Syrische burgeroorlog ontvlucht zijn, met bijzondere aandacht voor gewonden en kwetsbare personen. Dat meldt Handicap International.


SyriŽrs: ?Geef ons rust, vrede en stabiliteit'
4 April, 12:48 De Tijd
12:12 In de Syrische stad Manbij staan Syrische vijanden en grootmachten lijnrecht tegenover elkaar. De stad is een kruitvat, tot wanhoop van veel inwoners. Ze snakken naar vrede en stabiliteit.


Meer dan 3000 mensen vluchten uit Oost-Ghouta
15 Maart, 14:00 NOS nieuws

Meer dan 3000 mensen zijn gevlucht uit de rebellenenclave Oost-Ghouta naar gebied dat in handen is van de Syrische overheid. Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten is het de grootste groep die uit het gebied is gevlucht sinds de start van het offensief.

Het Syrische leger begon drie weken geleden met het heroveren van de enclave. Sindsdien zijn er meer dan 1200 mensen omgekomen.

Volgens schattingen zitten er nog 400.000 burgers vast in Oost-Ghouta, dat door het legeroffensief in drie delen uiteen is gevallen. Steden zoals Douma en Harasta zijn afgesneden van de rest van de enclave.

Luchtaanvallen

Russische en Syrische troepen hebben zware luchtaanvallen uitgevoerd op Oost-Ghouta. Ook burgers die het gebied probeerden te ontvluchten, waren doelwit. Door de aanhoudende bombardementen konden hulpverleners de steden niet bereiken.

Volgens een media-activist in het gebied, de burgerverzetsbeweging Witte Helmen en het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten worden er door Russische vliegtuigen brandbommen afgegooid. Het vuur dat zo ontstaat verspreidt zich snel en volgens ooggetuigen wordt Oost-Ghouta tot de grond toe afgebrand.

De Russen en SyriŽrs zeggen dat zij alleen aanvallen uitvoeren op militanten. Zij beschuldigen de rebellen ervan dat ze burgers gebruiken als menselijk schild.

Nieuw hulpkonvooi

Ondanks de luchtaanvallen is het Rode Kruis erin geslaagd hulpgoederen te leveren aan duizenden burgers in het noordelijke deel van Oost-Ghouta. Het Rode Kruis werkt samen met de Rode Halve Maan en de Verenigde Naties. Het hulpkonvooi van 25 vrachtwagens bereikte de stad Douma, waar de meeste mensen in de regio wonen.

Het konvooi bracht 340 ton levensmiddelen, waarvan ongeveer 2600 mensen een maand kunnen leven. Eerder in de week mislukten pogingen om hulpgoederen te leveren vanwege de zware aanvallen. Hulpverleners werden daardoor gedwongen binnen te schuilen.
Hoe vergaat het de SyriŽrs die in het Amsterdamse hart van wit privilege belandden?
7 Maart, 02:24 Volkskrant
Amsterdammers leggen Shamsha Al-Barho vaak even uit hoeveel geluk ze heeft. Met zo'n prachtige woning! In Oud-Zuid nog wel! Vandaag precies twee jaar geleden schreef ik hoe bij wooncoŲperatie De Samenwerking de pleuris uitbrak, omdat het bestuur drie woningen met voorrang aan vluchtelingen wilde verhuren: harde tegenstand, eloquent verwoord door nota bene voormalige kopstukken van de VPRO en de Pv


VS verlengen beschermd statuut zevenduizend SyriŽrs
1 Februari, 08:42 Skynet
De Verenigde Staten hebben het beschermd statuut voor de ongeveer zevenduizend SyriŽrs op hun grondgebied verlengd. Ze lopen dus niet het risico om teruggestuurd te worden naar SyriŽ. Dat maakte het ministerie van Binnenlandse Veiligheid bekend.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be