NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Syrie


Dit is Salim, gemarteld in SyriŽ door Al Nusra. Nu wil hij geld zien, van Qatar, via Nederland
Gisteren, 20:18 Volkskrant
Namens slachtoffers van de Syrische strijdgroep Al Nusra eist een groep internationale juristen schadevergoeding van de oliestaat Qatar, dat de groepering zou helpen financieren. 'Ik werd geslagen met elektriciteitskabels.' 'We werden in een kamer gezet. Samen met vier andere gevangenen. Ik vroeg: waar zijn we? Welke partij doet dit? Het Vrije Syrische Leger, of anderen? Niemand zei iets. Drie uur


Internationale donors SyriŽ blazen verzamelen in Brussel
Gisteren, 19:24 Skynet
Morgen strijken de internationale donors van SyriŽ neer in Brussel voor een nieuwe conferentie over de humanitaire hulpverlening aan het land dat nu al acht jaar in oorlog leeft. Naast het humanitaire luik hopen de Europese Unie en de Verenigde Naties ook politieke steun te werven voor het zieltogende vredesproces.


Poetin dringt bij Macron aan op hervatting vredesonderhandelingen over SyriŽ
Gisteren, 16:24 Skynet
De Russische president Vladimir Poetin heeft in een telefoongesprek met zijn Franse collega Emmanuel Macron aangedrongen op een hervatting van de vredesonderhandelingen omtrent SyriŽ. De situatie is door de luchtaanvallen van de VS, Frankrijk en Groot-BrittanniŽ tegen SyriŽ alleen maar verergerd, zei Poetin volgens een mededeling van het Kremlin in Moskou. De president beschouwt deze raketaanval als een schending van het volkenrecht, klinkt het voorts.


"Slechts 20 procent van de benodigde hulp voor SyriŽ is gefinancierd"
Gisteren, 03:12 Skynet
Acht internationale hulporganisaties roepen de internationale gemeenschap op om het onderste uit de kan te halen op de donorconferentie voor SyriŽ. Dinsdag 24 en woensdag 25 april komen meer dan 85 landen, internationale organisaties en ngo's samen in Brussel voor de tweede editie van de conferentie "Supporting the future of Syria and the region". De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Europese Unie en de Verenigde Naties.


Volkskrant Avond: Wat leren Avicii's collega's van zijn burn-out? | OPCW onderzoekt gifgasaanval in SyriŽ
Zondag, 20:54 Volkskrant
Goedenavond. De burn-out van de vrijdag overleden dj Avicii (1989 - 2018) schudde de dancewereld wakker. Want toen hij in 2015 omviel en stopte met de muziek, wist een hele nieuwe generatie dat het anders moest. Maar hoe, en lukt het nu ook? Ook in uw avondnieuwsbrief: onze correspondent over de moeizame weg naar de waarheid over de vermeende gifgasaanval in Douma. Eindelijk kan de OPCW in SyriŽ o


Eindelijk kan de OPCW in SyriŽ onderzoek doen naar gifgas
Zondag, 20:18 Volkskrant
Eerst leggen SyriŽ en Rusland de VN-medewerkers geen strobreed in de weg, maar na de westerse raketten wordt alles anders. Acht dagen later dan gehoopt heeft de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) zaterdag eindelijk de Syrische stad Douma bezocht, om onderzoek te doen naar een veronderstelde gifgasaantal waarbij tientallen doden vielen.Het onderzoek van de OPCW, meer dan een wee


"Iraakse luchtaanvallen in SyriŽ hebben 36 IS-strijders gedood"
Zondag, 19:24 Skynet
Bij Iraakse luchtaanvallen op IS-stellingen in SyriŽ zijn de voorbije week 36 strijders om het leven gekomen. Dat heeft een Iraakse militaire woordvoerder zondag gezegd. Onder de doden zouden zich zes leidinggevende IS-militanten bevinden. Er werd onder meer een vergaderruimte van IS-leiders geraakt.


Geweld SyriŽ - Tientallen lijken gevonden in massagraf in Raqqa
Zondag, 02:36 Skynet
Tientallen lijken, van jihadi's maar ook van burgers, zijn aangetroffen in een massagraf in Raqqa, het vroegere bolwerk van terreurbeweging IS in SyriŽ. Dat zei een lokale verantwoordelijke.


Wat te doen met de tientallen Nederlandse IS-moeders en hun kinderen die vastzitten in Noord-SyriŽ?
Vrijdag, 20:18 Volkskrant
Moeten de kinderen uit het kalifaat van Islamitische Staat worden gerepatrieerd naar Nederland? De Kinderombudsvrouw riep daartoe deze week op, maar het kabinet vindt dat te gevaarlijk. Daaronder ligt een diep ideologisch meningsverschil†waarin partijen als GroenLinks en de PVV lijnrecht tegenover elkaar staan. Ilham uit Gouda (23) is een doorsnee IS-vrouw: een van de vele Europese meiden die sind


?Rusland en SyriŽ vertragen inspecteurs om plaats van gasaanval schoon te maken?

De regering van president Donald Trump heeft donderdag gezegd dat het ?geloofwaardig? bewijs heeft dat Rusland en SyriŽ samenwerken om internationale inspecteurs ?te vertragen en te weigeren?, zodat ze de locatie van de vermoedelijke gifgasaanval kunnen schoonmaken.
Iraakse luchtmacht voert raid uit tegen IS in SyriŽ
Donderdag, 15:12 Skynet
De Iraakse luchtmacht heeft vandaag een "moordende raid" uitgevoerd tegen stellingen van de terreurgroep Islamitische Staat (IS) in SyriŽ. Dat heeft de Iraakse premier Haider al-Abadi laten weten.


Duitse jihadist betrokken bij 9/11 gevangengenomen in SyriŽ
Donderdag, 06:30 Gazet v. Antwerpen

In het noorden van SyriŽ hebben Koerdische milities een jihadist gevangengenomen die betrokken was bij het plannen van de aanslagen op 11 september 2001 in New York. Dat meldt een commandant van de Koerdische Volksbeschermingseenheden (YPG), die zegt dat de man nu wordt ondervraagd.
Oppositie in federaal parlement vraagt uitleg over uitvoer naar SyriŽ
Woensdag, 18:12 Skynet
De oppositie in de Kamer heeft vandaag uitleg gevraagd van de ministers van FinanciŽn en Buitenlandse Zaken, Johan Van Overtveldt en Didier Reynders, over de uitvoer van Belgische ondernemingen naar SyriŽ.


Vlaamse bedrijven vervolgd voor export chemische producten naar SyriŽ
Woensdag, 12:30 NOS nieuws

In BelgiŽ worden drie Vlaamse bedrijven vervolgd voor het exporteren van chemische producten naar SyriŽ. De bedrijven hebben tussen 2014 en 2016 zonder vergunning middelen waar mogelijk saringas mee is gemaakt naar SyriŽ vervoerd. Dat gifgas is volgens de Verenigde Naties herhaaldelijk gebruikt door het Syrische regime tegen de eigen bevolking.

Weekblad Knack en de Duitse non-profitorganisatie Syrian Archive kwamen de illegale export op het spoor toen uit een database van de Verenigde Naties bleek dat BelgiŽ het enige land was dat na 2013, toen de vergunningsplicht werd ingesteld, zonder vergunning bleef exporteren naar SyriŽ.

Saringas

Het gaat om een groothandel in chemische producten voor industrieel gebruik, een administratief kantoor en een logistiek bedrijf. In 24 leveringen naar SyriŽ en Libanon werd in totaal 168 ton isopropanol, 219 ton aceton, 77 ton methanol en 21 ton dichloormethaan vervoerd. Isopropanol kan worden gebruikt voor de productie van schoonmaakmiddelen en farmaceutische middelen, maar ook voor saringas.

Volgens de bedrijven stonden hun handelspartners niet op een zwarte lijst. Ze beweren dat ze niet op de hoogte waren van de vergunningsplicht.

De OPCW en de VN stelden vorig jaar vast dat het Syrische bewind twee keer saringas gebruikte in 2017. Vier jaar eerder werd het gifgas ingezet in Oost-Ghouta. Daarbij vielen honderden doden. Het is niet duidelijk of het gas ook werd gebruikt bij de aanval op Douma, eerder deze maand.
VS gebruikten luchtaanval op SyriŽ om nieuwe 'onzichtbare' raket te testen
17 April, 17:54 Volkskrant
De luchtaanvallen van zaterdag op SyriŽ hebben opnieuw aangetoond dat de VS en Rusland het conflict gebruiken om nieuwe wapens te testen. Vier dagen na de bombardementen, prijzen de VS de effectiviteit van een de wapens die voor het eerst werden ingezet: de kruisraket Jassm-ER. Met deze stealth-raket kunnen Amerikaanse vliegtuigen doelen tot op duizend kilometer vernietigen.Twee B-1-bommenwerpers


Poetin noemt westerse aanval in SyriŽ "flagrante schending" van internationaal recht
17 April, 14:00 Skynet
De westerse bombardementen in SyriŽ hebben "de normen van het internationaal recht, inclusief het VN-Charter, flagrant geschonden". Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin gezegd in een telefoongesprek met de Duitse bondskanselier Angela Merkel, zo staat in een mededeling van het Kremlin.


"Bij nieuwe chemische aanval in SyriŽ zal het antwoord identiek zijn"
17 April, 11:36 Skynet
Als het regime van de Syrische president Bashar al-Assad opnieuw chemische wapens inzet, zullen Frankrijk en zijn bondgenoten niet aarzelen om opnieuw doelwitten op Syrisch grondgebied te bombarderen. Dat heeft de Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian vandaag duidelijk gemaakt. "Alles wijst erop" dat SyriŽ niet langer in staat is om dergelijke wapens te produceren, zegt de minister evenwel.


VS zoeken steun van Arabische troepen in SyriŽ
17 April, 11:00 Skynet
De regering van de Verenigde Staten hengelt naar militaire steun van de Arabische landen, om na de terugtrekking van de Amerikaanse troepen stabiliteit in SyriŽ te brengen. Dat schrijft de kant Wall Street Journal op zijn website.


Frankrijk trekt 50 miljoen euro uit voor noodhulp SyriŽ
17 April, 02:18 NOS nieuws

Frankrijk zet een noodhulpprogramma op voor SyriŽ. Op Twitter laat president Macron weten dat hij daar 50 miljoen euro voor ter beschikking stelt.

Het geld gaat naar hulporganisaties van de Verenigde Naties en naar ngo's die al aan de slag zijn in SyriŽ. Macron had op het presidentieel paleis een ontmoeting met tientallen organisaties om te praten over de situatie in SyriŽ. Hij sprak onder meer met het Rode Kruis en ActionAid.

Volgens schattingen van de VN hebben 13 miljoen mensen in SyriŽ behoefte aan hulp. Onder hen zijn zo'n 6 miljoen kinderen.

Bombardementen

SyriŽ wordt al zeven jaar geteisterd door oorlog. Anderhalve week geleden werd Douma zwaar getroffen, vermoedelijk door een gifgasaanval van het Syrische leger.

Als reactie hebben de Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk afgelopen weekend bombardementen uitgevoerd op doelen in SyriŽ.
Britse eigenbelang, en niet Trump, brachten Londen tot aanvallen op SyriŽ
16 April, 20:36 Skynet
De Britse beslissing om, net als de Verenigde Staten en Frankrijk, deel te nemen aan de raketaanvallen op SyriŽ, vorige zaterdag, was ingegeven door het Britse "nationaal belang". Dat zei de Britse premier Theresa May vandaag in het Britse parlement. Tegelijk ontkende ze dat Londen enkel "de bevelen opvolgde" van de Amerikaanse president Donald Trump. Ook in het Franse parlement was vandaag een parlementair debat over de aanvallen. Noch May, noch de Franse president Emmanuel Macron hadden de goedkeuring van het parlement voor de aanvallen.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be