NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Syrie


Nederlander 'die vocht voor de Koerden' komt om in SyriŽ
Gisteren, 17:24 NOS nieuws

In SyriŽ is een Nederlander omgekomen die aan de zijde van de Koerden tegen IS vocht. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken gaat het om de 24-jarige Sjoerd H.

Een medestrijder meldt zijn dood op Facebook.

Sjoerd H. had zich onder de naam Baran Sason aangesloten bij de Koerden. Hij zou door een autobom om het leven zijn gekomen. De familie van H. is van zijn dood op de hoogte gebracht. H. vertelde eerder dat hij in OekraÔne had gevochten tegen pro-Russische separatisten.

In een interview met het Koerdische ANF News zei H. vorig jaar dat hij zich bij de Koerden aansloot om de SyriŽ te bevrijden. Op dat moment was de slag om Raqqa aanstaande.
Gebruikte Turkije chemische wapens in SyriŽ? Zes slachtoffers vertonen symptomen
Gisteren, 08:24 Gazet v. Antwerpen

In de Koerdische enclave Afrin in SyriŽ - waar Turkije een offensief voert - zijn vrijdagavond zes mannen met verstikkingsverschijnselen en brandwonden overgebracht naar het grootste ziekenhuis van de regio. De directeur van het ziekenhuis, Jiwan Mohammad, kan voorlopig niet bevestigen of ze al dan niet het slachtoffers zijn van een chemische aanval. ?We hebben hun kleding bewaard voor onderzoek?, zegt hij.
34 lijken ontdekt in massagraf in SyriŽ

Het Syrische leger heeft in de provincie Raqqa, in het noorden van het land, een massagraf gevonden met 34 lijken van mensen die door de jihadistische groep IS

geŽxecuteerd werden, zo heeft het officiŽle persbureau Sana vrijdag gemeld.
Vijf Russen omgekomen bij Amerikaanse raid in SyriŽ
Donderdag, 15:36 Gazet v. Antwerpen

Bij een aanval door de coalitie die onder leiding van de VS in SyriŽ terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) bestrijdt, zijn vorige week vijf Russische burgers omgekomen. Dit heeft het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag op basis van voorlopige informatie bekendgemaakt.
'Russische huurlingen' gedood bij Amerikaans bombardement in SyriŽ
Donderdag, 00:00 Volkskrant
Het Kremlin is in verlegenheid gebracht door berichten dat Russische huurlingen zijn omgekomen bij een confrontatie met Amerikaanse troepen in SyriŽ. Volgens sommige berichten zouden zeker vier Russen zijn gedood toen zij vorige week met Syrische troepen de Eufraat overstaken om een kamp van door de VS gesteunde rebellen aan te vallen. Amerikaanse gevechtstoestellen, aanvalshelikopters en drones v


Nederland wil uitleg van Turken om inval in SyriŽ
Woensdag, 16:48 NOS nieuws

Nederland wil tekst en uitleg van Turkije over het 'Olijftak'-offensief van Turkije in de Syrische provincie Afrin. Minister Bijleveld heeft zowel bij de vergadering van de anti-IS-landen in Rome als vandaag bij de NAVO-bijeenkomst van de ministers van Defensie in Brussel gezegd dat Nederland zich grote zorgen maakt.

Haar Turkse collega, die ook bij de NAVO-vergadering was, liet zijn onvrede duidelijk blijken. "Hij begon in ieder geval steeds harder te praten om zijn argumenten kracht bij te zetten", zegt minister Bijleveld. Net als Denemarken vraagt Nederland zich af of er niet te veel geweld wordt gebruikt. "We hebben formeel gevraagd om een toelichting en die gaan de Turken morgen geven."

Turkije vindt dat de Koerdische militie YPG, die gesteund worden door de Amerikanen, een terroristische organisatie is, omdat nauw wordt samengewerkt met de Turks-Koerdische beweging PKK. De YPG is actief in Afrin.

Bij het 'Olijftak'-offensief zijn volgens Syrisch-Koerdische bronnen tientallen burgerslachtoffers gevallen.
Gevaarlijk eindspel rond SyriŽ: kleinste misstap kan leiden tot bredere oorlog - die echt niemand wil
Maandag, 21:00 Volkskrant
Het schrikbeeld van een bredere oorlog in het Midden-Oosten doemt op nu het eindspel rond de burgeroorlog in SyriŽ wordt gespeeld. Twee jachttoestellen en een helikopter werden afgelopen week uit de lucht geschoten boven Syrisch grondgebied. IsraŽl, Turkije en Rusland waren de benadeelde partijen. Zien we hier het begin van een aanzwellende luchtoorlog, nu de strijd op de grond steeds meer beperkt


Strijd tegen IS - Leider van Islamitische Staat krijgt verzorging in noordoosten van SyriŽ
Maandag, 14:06 Skynet
De leider van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS), Aboe Bakr al-Baghdadi, leeft nog en geniet verzorging in een veldhospitaal in het noordoosten van SyriŽ na bij luchtaanvallen gewond te zijn geraakt. Dit heeft directeur-generaal Aboe Ali al-Basri van het Iraakse departement voor Inlichtingen en Contraterreur, geciteerd door de regeringskrant As Sabah, vandaag gezegd.


IsraŽlische aanvallen hebben SyriŽ en Iran "zware slag" toegebracht
11 Februari, 12:18 Skynet
De reeks luchtaanvallen door het IsraŽlische leger, gisteren, heeft Iran en het Syrische regeringsleger een "zware slag" toegebracht. Dat zegt de IsraŽlische eerste minister Benjamin Netanyahu vandaag in een communiquť. "We blijven iedereen terugslaan die probeert ons aan te vallen. Dat is ons beleid en blijft ons beleid."


VN roept op tot onmiddellijke de-escalatie in SyriŽ
11 Februari, 02:06 Skynet
De secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres heeft zaterdag opgeroepen tot een onmiddellijke de-escalatie in SyriŽ. Dat zegt zijn woordvoerder Stťphane Dujarric. IsraŽl voerde er in de loop van de dag verschillende bombardementen uit.


Elf Turkse soldaten gedood in SyriŽ, zwaarste dodentol sinds begin offensief tegen Koerden
11 Februari, 00:54 Skynet
Elf Turkse militairen zijn zaterdag om het leven gekomen bij verschillende incidenten in SyriŽ. Het gaat om de zwaarste balans van het Turkse leger sinds het aan zijn offensief begon tegen een Koerdische militie in het noorden van SyriŽ op 20 januari.


Netanyahu belt Poetin na neerhalen IsraŽlisch vliegtuig door SyriŽ
10 Februari, 22:12 NOS nieuws

De IsraŽlische premier Benjamin Netanyahu heeft met de Russische president Vladimir Poetin en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson gesproken. De telefoongesprekken vonden plaats nadat het Syrische leger vannacht een IsraŽlisch gevechtsvliegtuig had neergehaald.

Netanyahu heeft tegen Poetin gezegd dat IsraŽl zichzelf zal blijven verdedigen en Iran ervan zal weerhouden om voet aan de grond te krijgen in SyriŽ. Poetin wees op de noodzaak om nieuwe confrontaties en verdere escalatie in de regio te voorkomen.

Rusland steunt, net als Iran, het regime van de Syrische president Assad en heeft militairen in SyriŽ zitten. Netanyahu zei na het telefoongesprek dat de IsraŽlische en Russische legers blijven samenwerken.

'Gevaarlijk'

De VS laat weten "zeer bezorgd" te zijn en zegt vierkant achter het recht van IsraŽl te staan om zichzelf te verdedigen. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken schrijft in een verklaring dat de acties van Iran gevaarlijk zijn voor de inwoners van de hele regio, van Jemen tot Libanon .

Het gevechtsvliegtuig werd vannacht uit de lucht geschoten nadat de IsraŽliŽrs aanvallen hadden uitgevoerd op twaalf Iraanse doelen in SyriŽ. Die aanvallen waren volgens IsraŽl een reactie op een Iraanse drone die vanuit SyriŽ het IsraŽlische luchtruim in was gestuurd.
IsraŽlisch gevechtsvliegtuig neergehaald door SyriŽ na aanval op militaire installaties
10 Februari, 13:13 Volkskrant
Een IsraŽlisch gevechtsvliegtuig is zaterdagochtend neergehaald door het Syrische luchtafweersysteem nadat IsraŽl een aanval had uitgevoerd op Iraanse militaire installaties in SyriŽ. Het is de eerste keer sinds het uitbreken van de oorlog in SyriŽ dat IsraŽl een vliegtuig verliest. De piloten hebben de crash overleefd. IsraŽl voerde zaterdagochtend vroeg 12 aanvallen uit op meerdere Iraanse en Is


Luchtaanval in SyriŽ treft ziekenhuis
10 Februari, 12:18 Skynet
Een ziekenhuis in de Syrische stad Mishimishan, in het noordwesten van het land, is gisteren getroffen door een luchtaanval. Dat meldt Artsen zonder Grenzen vandaag. "De situatie gaat van kwaad naar erger", klinkt het. De ngo ondersteunde in het ziekenhuis de vaccinatie-activiteiten, maar had er geen eigen personeel. "Deze gewelddadige aanslag kan niet worden getolereerd en is opnieuw een klap voor de al onrustige zone", aldus Omar Ahmed Abenza, AzG-landverantwoordelijke in SyriŽ. Door zulke aanvallen wordt de medische verzorging van mensen steeds moeilijker gemaakt.


Clash tussen IsraŽl en Iran in SyriŽ
10 Februari, 16:48 De Tijd
16:23 Een IsraŽlisch gevechtsvliegtuig is bij een vergeldingsaanval voor de aanwezigheid van een vermoede Iraanse drone boven IsraŽlisch grondgebied neergehaald door Syrische luchtafweer.


Erdogan: Turkse helikopter neergehaald in SyriŽ
10 Februari, 15:00 NOS nieuws

Een Turkse legerhelikopter is neergehaald in het noordwesten van SyriŽ tijdens een operatie tegen de Koerden. Dat heeft de Turkse president Erdogan tegen leden van zijn AK-partij gezegd. Tegen de zin van de internationale gemeenschap voert Turkije sinds eind januari een militaire operatie uit in de regio van Afrin, waar veel Koerden wonen.

Erdogan zei dat de verantwoordelijken "een hoge prijs zullen betalen". Het verlies van een helikopter "hoort erbij tijdens een oorlog", aldus Erdogan, die verder niet sprak over eventuele slachtoffers.

Woordvoerders van de Koerdische militie YPG bevestigen tegen internationale persbureaus dat zij inderdaad een helikopter hebben neergehaald. Ankara beschouwt de YPG als de Syrische verlengde arm van de verboden Koerdische PKK, die in Turkije staat aangemerkt als terroristische organisatie.

Hoewel Islamitische Staat zo goed als verslagen lijkt in SyriŽ, is de oorlog nog niet voorbij. Wat begon als een opstand tegen president Assad, is verworden tot een strijdtoneel waarbij verschillende landen betrokken zijn, zoals de VS, Rusland, Iran en Turkije.
Heeft IS de oversteek gemaakt vanuit SyriŽ en Irak naar Afghanistan?
9 Februari, 22:48 Volkskrant
De VS hebben vrijdag in Afghanistan de Taliban en Islamitische Staat bestookt. Een reactie op de recente golf van aanslagen door de twee rivalen. Het is een trieste lijst, de recente golf aanslagen in Afghanistan. Een aanslag op een sjiitische debatavond, 41 doden; een aanval op een luxehotel, zeker 30 doden; een aanslag met een ambulance in een drukke winkelstraat, meer dan 100 doden; een aanval


Bloedige week in rebellengebied SyriŽ, Frankrijk wil humanitaire corridor
9 Februari, 11:24 NOS nieuws

Het Syrische rebellengebied Oost-Ghouta, ten oosten van Damascus, heeft de afgelopen week de bloedigste periode in jaren doorgemaakt. Dat zegt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten, dat zich baseert op lokale bronnen.

In vier dagen tijd zouden zeker 229 mensen zijn gedood, onder wie 58 kinderen, door aanvallen van regeringstroepen. Honderden anderen raakten gewond. Het dodental van de bombardementen die gisteren op het gebied werden uitgevoerd zou 73 bedragen, onder wie twintig kinderen.

De Verenigde Naties riepen eerder deze week op tot een staakt-het-vuren, om noodlijdende mensen te kunnen helpen. Vanwege de gevechten is het tot nu toe niet mogelijk geweest om hulpgoederen te leveren en zieken en gewonden te evacueren.

Humanitaire corridor

Vanwege de schrijnende situatie in het gebied roept Frankrijk op tot een humanitaire corridor, die burgers een veilige uitweg moet bieden. De luchtaanvallen moeten volgens de Fransen zo snel mogelijk stoppen. De Franse minister van Defensie Florence Parly noemt het geweld tegen burgers in Oost-Ghouta en ook de noordelijke provincie Idlib "absoluut onaanvaardbaar".

Oost-Ghouta en Idlib zijn twee van de laatste gebieden in handen van opstandelingen. Op beide gebieden is het aantal luchtaanvallen door de Syrische regering, in samenwerking met Russische gevechtsvliegtuigen, de laatste tijd sterk toegenomen.
Twee medeplichtigen van ?Jihadi John? gevangengenomen in SyriŽ

Twee Britse jihadi?s van Islamitische Staat, medeplichtigen van ?Jihadi John?, zijn gevangengenomen in SyriŽ door een Arabisch-Koerdische bondgenoot van Washington. Dat zegt een Amerikaanse militaire verantwoordelijke in een persbericht.
Beruchte Britse IS-strijders 'The Beatles' opgepakt in SyriŽ
8 Februari, 23:24 Volkskrant
De Amerikanen hebben twee beruchte Britse leden van de terreurgroep Islamitische Staat in handen gekregen. Alexanda Kotey en El Shafee Elsheikh werden volgens de New York Times vorige maand door Koerdische strijders in SyriŽ gevangen genomen en overgedragen aan de Amerikanen. De twee behoorden tot een groepje IS-strijders dat 'The Beatles' werd genoemd vanwege hun Britse accenten. Ze stonden voora

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be