NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Surrender

2News.be / Trefwoorden / Surrender

Arrestatieteams in actie tegen motorclub No Surrender in Almere
15 Mei 2018, 05:48 NOS nieuws

Arrestatieteams hebben vanochtend bij een politieactie in Almere tegen motorclub No Surrender vijf mannen opgepakt. Vier van hen zijn lid van de motorclub. De vijfde arrestant is een 46-jarige man uit Hilversum. Het vijftal wordt verdacht van betrokkenheid bij cocaïnesmokkel.

De actie hangt samen met een politie-onderzoek dat loopt sinds januari. Toen meldde een doodsbange vrachtwagenchauffeur zich bij de marechaussee in Hoek van Holland, omdat hij vreesde dat er drugs waren verstopt in zijn vrachtwagen. Hij was met zijn vrachtwagen via de veerboot op weg naar Engeland.

De politieactie is nog aan de gang. Er worden zeven huizen doorzocht en de politie sluit niet uit dat er nog meer arrestaties volgen.




Lid motorclub No Surrender opgepakt bij controleactie
25 April 2018, 06:18 Gazet v. Antwerpen

Voor de tweede week op rij hielden Belgische en Nederlandse politiediensten een gerichte controleactie tegen de beruchte motorclub No Surrender in Poppel (Ravels). Een Nederlands lid van de club werd opgepakt. Het parket beslist vandaag of hij wordt voorgeleid. De politie nam ook vier messen en een boksbeugel in beslag.




Lid No Surrender verstopt cocaïne in dop van benzinetank
20 April 2018, 15:18 Gazet v. Antwerpen

De aanhouding van het lid van No Surrender, dat dinsdag is gepakt met cocaïne, is bevestigd. De 55-jarige Nederlander had zijn drugs verstopt in de afsluitdop van de benzinetank van zijn auto.




Politieactie tegen No Surrender MC: drugs en wapens gevonden
18 April 2018, 08:42 Gazet v. Antwerpen

Bij een gerichte controleactie tegen leden van motorclub No Surrender MC, in Poppel (Ravels), heeft de politie dinsdagavond drugs en wapens gevonden. Eén persoon werd gerechtelijk aangehouden, vijf anderen bestuurlijk.




Politie arresteert tien leden No Surrender en sluit clubhuis Haarlem
7 April 2018, 10:54 NOS nieuws

De politie heeft tien leden van de motorclub No Surrender gearresteerd. Dat gebeurde gisteren bij een doorzoeking van hun clubhuis in Haarlem. Daar lagen volgens de politie waarschijnlijk drugs en wapens.

Bij de doorzoeking zijn inderdaad drugs gevonden. De tien arrestanten zijn mannen tussen de 17 en 55 jaar. Ze zijn aangehouden omdat ze volgens het Openbaar Ministerie de Opiumwet hebben overtreden.

Verbod

De burgemeester heeft het clubhuis nu voorlopig gesloten. De aanpak van motorclubs staat voor de politie hoog op de agenda omdat ze regelmatig betrokken zouden zijn bij criminele activiteiten, zoals drugshandel.

Het OM wil een landelijk verbod voor No Surrender. Als het aan een groot deel van de Tweede Kamer ligt, krijgt de minister voor Rechtsbescherming de bevoegdheid om criminele motorclubs per direct te verbieden, buiten de rechter om.




No Surrender-oprichter Klaas Otto mag proces in vrijheid afwachten
29 Maart 2018, 12:36 NOS nieuws

Oprichter Klaas Otto van motorclub No Surrender mag zijn proces in vrijheid afwachten. De rechtbank heeft zijn hechtenis opgeschort, meldt het ANP.

Otto moet van de rechtbank wel een enkelband gaan dragen, en ook moet hij van de rechter zijn paspoort inleveren.

De oprichter van de omstreden motorclub zit al anderhalf jaar in voorarrest en wordt verdacht van onder meer witwassen, afpersing, bedreiging, mishandeling en een bomaanslag.

Wrakingsverzoek

Eerder wees de rechtbank nog een wrakingsverzoek van Otto's voormalige advocaten af. Zij vonden dat het proces niet kon doorgaan vanwege partijdigheid bij de rechtbank. Dat verzoek werd afgewezen, waarop de twee advocaten besloten te stoppen met de verdediging van Otto. Zijn nieuwe advocaten vroegen vanochtend, met succes, om vrijlating.




No Surrender-baas in voorarrest mag oude straf uitzitten
28 Maart 2018, 17:24 NOS nieuws

No Surrender-leider Henk Kuipers uit Emmen mag, nu hij toch vastzit, een oude celstraf uitzitten.

De voorman van de motorclub zit nu een paar maanden in voorarrest omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan afpersing, mishandeling en deelname aan een criminele organisatie.

Tijdens het voorarrest werd hij door het hof veroordeeld tot zes weken cel voor het rijden zonder rijbewijs. Die straf mag hij van de rechtbank nu uitzitten. Na de straf gaat het voorarrest van Kuipers verder.

Feitelijk verandert er niets, beaamt persrechter Fred Janssens van de rechtbank Groningen bij RTV Drenthe. "Er wordt alleen even een ander etiketje opgeplakt." Het gebeurt volgens Janssens maar zelden dat iemand in voorarrest graag een andere celstraf wil uitzitten.

Voordeel of niet?

Het is wel de vraag of de No Surrender-voorman geholpen is met deze beslissing. Als hij wordt veroordeeld voor de nieuwe verdenkingen wordt het voorarrest van de straf afgetrokken, met uitzondering van de zes weken die hij voor het rijden zonder rijbewijs heeft gezeten.

Kuipers heeft er met name voordeel van als hij wordt vrijgesproken. Daar gaat zijn advocaat dan ook van uit. Bovendien kan Kuipers meteen de gevangenis verlaten als zijn voorlopige hechtenis zou worden opgeheven.

De No Surrender-baas blijft in ieder geval in de cel tot 22 juni. Dan is de volgende pro-formazitting in de afpersingszaak.




Advocaten Klaas Otto (ex-No Surrender) leggen verdediging neer
13 Maart 2018, 15:24 NOS nieuws

De advocaten van Klaas Otto, de oud-baas van motorclub No Surrender, leggen de verdediging van Otto neer. Ze stoppen ermee omdat een verzoek om de rechtbank te wraken werd afgewezen door de wrakingskamer van de rechtbank.

Advocaten Louis de Leon en Robert van 't Land zeggen dat het niet verantwoord is om verder te gaan als advocaat van Otto.

De Leon deed vrijdag een verzoek om de zaak op te schorten. Otto is volgens hem geestelijk gebroken en niet meer in staat om zijn zaak te volgen en te begrijpen. Dat zou het gevolg zijn van het strenge gevangenisregime. Een psychiater onderzocht Otto dit weekend, en die oordeelde dat Otto wél in staat is de zaak te volgen.

Otto wordt onder meer verdacht van afpersing, bedreiging, mishandeling, brandstichting, witwassen en een bomaanslag. De zaak gaat op 29 maart verder.




Proces tegen ex-baas No Surrender stilgelegd; hij is 'geestelijk gebroken'
9 Maart 2018, 14:12 NOS nieuws

De rechtbank in Rotterdam heeft het proces tegen ex-No Surrenderbaas Klaas Otto opgeschort tot dinsdag. Zijn advocaat had gezegd dat hij te ziek is om voor de rechter te verschijnen. Een psychiater gaat nu onderzoeken hoe Otto er geestelijk aan toe is. Maandag moet er een rapport liggen en dan neemt de rechtbank een besluit.

Volgens de advocaat is Otto geestelijk gebroken en zou hij niet meer in staat zijn om zijn zaak te begrijpen en te volgen.

'Onmenselijk' Otto zit vast in de bijzondere afdeling in Vught en ervaart zijn behandeling daar volgens zijn advocaat als vernederend en onmenselijk. Dit zou de belangrijkste reden zijn voor zijn slechte gezondheid.

Maandagmiddag moet het onderzoeksrapport over de gezondheid van Otto klaar zijn. Als hij gezond genoeg is kan hij dinsdag alsnog voor de rechter verschijnen, meldt Omroep Brabant.

Voor de zittingen rond de voormalige No Surrender-generaal uit Bergen op Zoom waren vijf dagen uitgetrokken. Op de aanklacht staan witwassen, afpersing, zware mishandeling, brandstichting, bedreiging en een bomaanslag.

Otto (50) zit voor deze beschuldigingen al sinds juli 2016 in voorarrest.

Het proces tegen medeverdachte Janus de V. gaat vanmiddag wel van start. De V. zou samen met Klaas Otto een autohandelaar uit Bergen op Zoom hebben afgeperst, voor in totaal 180.000 euro.







Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn