NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Stuurt

2News.be / Trefwoorden / Stuurt

Beerschot Wilrijk haalt hard uit naar Cercle Brugge én voetbalbond: ?Een echte kampioen gaat zo niet om met bezoekende supporters?

De investeerders en het bestuur van Beerschot Wilrijk hebben donderdagochtend een open brief gepubliceerd op de website van de Antwerpse voetbalclub. Daarin halen ze onder meer uit richting Cercle Brugge en de Voetbalbond.
Nieuws: Lara Croft stuurt Volvo XC40
Woensdag, 20:54 Auto55
Toen Lara Croft nog uit de gamewereld naar het grote scherm verhuisde in de vorm van Angelina Jolie, had ze ook een set ?wielen? nodig. De eerste werd de stoere Land Rover Defender. Ruig tuig zullen we zeggen en de Britten verkochten ook aardig wat Lara Croft-versies van dat ding. Daar hingen behoorlijk wat accessoires aan. Twee jaar later was het weer prijs voor Lara Croft and the...

Lees meer


Trump ontslaat minister van Buitenlandse Zaken Tillerson
13 Maart, 14:00 NOS nieuws

President Trump heeft zijn minister van Buitenlandse Zaken, Rex Tillerson, ontslagen. Hij wordt opgevolgd door CIA-baas Mike Pompeo.

Trump bevestigt het nieuws op Twitter, na berichtgeving van The Washington Post.

(Later meer).
Drama voor KV Mechelen: Eupen maakt vier goals in slotfase en stuurt Malinwa naar 1B

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League zit erop. Op de laatste speeldag werd er nog gestreden om de degradatie en Play-off 1. In Eupen kan er stevig gefeest worden, want de Panda?s redden dankzij een onwaarschijnlijke ommekeer. KV Mechelen leek een gouden zaak te doen toen het 2-0 voorkwam tegen Waasland-Beveren en Eupen lang op een 0-0 bleef steken. Maar op een kwartier tijd legde Eupen er drie tegen de touwen en won het met 3-0. Eupen blijft zo in de Jupiler Pro League en Mechelen zakt zo naar 1B. In de strijd om Play-off 1 gaan Standard en Genk aan de haal met de laatste tickets. Kortrijk en Antwerp vallen naast de top zes.
Lega-leider stuurt aan op clash met Europa
9 Maart, 16:24 De Tijd
16:05 Als de rechts-populist Matteo Salvini het tot premier van Italië schopt, dreigt de derde economie van de eurozone over de begrotingsregels op ramkoers te belanden met Europa.


Giambattista Valli stuurt modellen met Instagramwaardige glittergezichten catwalk op
6 Maart, 09:30 Gazet v. Antwerpen
Opvallende beautylooks vielen tijdens de Parijse modeweek nog niet echt te noteren, tot Giambattista Valli aan zet was. De Italiaanse modeontwerper liet een groot deel van zijn modellen met opvallende glittergezichten zijn creaties tonen. Een look die al snel werd opgepikt op Instagram. Voor zijn ontwerpen zelf haalde hij zijn inspiratie bij de jaren 70 en meer bepaald bij de reizen naar andere culturen die in Europa toen voor het eerst populair werden. Die etnische invloeden lieten zich ook gelden op de catwalk met onder meer Mongolische flipflops, kaftans en djellaba's, en dat alles werd gecombineerd met romantische, golvende jurken met bloemenprints.


Amerikaanse luchtmacht stuurt Predator-drone met pensioen
5 Maart, 20:24 Skynet
Op 9 maart stuurt de Amerikaanse luchtmacht de Predator-drones met pensioen. Het onbemande vliegtuig voerde de afgelopen dertig jaar duizenden missies uit in Irak, Afghanistan en andere conflictgebieden. De US Air Force wil voortaan enkel het grotere, modernere broertje van de Predator inzetten, de MQ-9 Reaper.


Engelse bond stuurt aan op invoering van videoref in Premier League
5 Maart, 12:54 Gazet v. Antwerpen

De Engelse voetbalbond FA verwacht dat de Premier League het gebruik van de videoscheidsrechter gaat overnemen, nadat de invoering van de video assistant referee (VAR) afgelopen weekend is goedgekeurd door de internationale spelregelcommissie IFAB.
Moon Jae-in stuurt gezanten van Seoul naar Pyongyang
4 Maart, 23:00 Volkskrant
Een groep speciale gezanten reist maandag namens Zuid-Korea naar Noord-Korea met het doel om vooruitgang te boeken in de verbetering van de betrekkingen tussen beide landen die als sinds de jaren vijftig in staat van oorlog met elkaar verkeren. Dat maakte een woordvoerder van de Zuid-Koreaanse regering bekend. Meteen na het bezoek aan Noord-Korea zullen de gezanten naar de VS afreizen om daar vers


Ellemieke Vermolen stuurt cadeautje naar zoontje in de hemel
2 Maart, 17:18 Gazet v. Antwerpen
Een jaar geleden sloeg het noodlot toe voor Sergio Herman en zijn vrouw Ellemieke Vermolen. Josha, hun derde zoontje samen, werd stil geboren. De blondine herdenkt het moeilijkste moment in haar leven vrijdag met een ballon die ze losliet in de lucht.


Na kritiek op Holocaust-wet stuurt Polen trucks de Europese snelwegen op: 'Respecteer ons'
28 Februari, 22:42 Volkskrant
Op de Europese snelwegen rijden sinds deze week opvallende vrachtwagens, met op de aanhangers groot de tekst: 'Respecteer ons. Polen redden tijdens WO II meer dan 100.000 Joden.' Met die actie reageert een Poolse stichting op de enorme kritiek die Warschau de voorbije weken te verduren kreeg vanwege een omstreden wet op de Holocaust.'We willen dat mensen de waarheid vertellen over ons en onze held


Wall Street: FDA stuurt Celgene wandelen
28 Februari, 22:42 De Tijd
22:07 Op Wall Street kreeg farmareus Celgene een tweede opdoffer in vier maanden.


Beerschot Wilrijk ontvangt Cercle Brugge voor eerste finalewedstrijd: dit staat er zondag op het programma

Beerschot Wilrijk verwelkomt zondag om 16 uur Cercle Brugge in het Olympisch Stadion voor het eerste deel in het tweeluik om promotie naar de Jupiler Pro League. Of de Mannekes victorie kraaien valt nog af te wachten, maar een teleurstellend resultaat kan alvast niet aan de trouwe achterban worden toegeschreven. Voor, tijdens én na de wedstrijd worden er tal van activiteiten georganiseerd. Een overzicht.
Kroonprins van 's werelds grootste wapenimporteur Saoedi-Arabië stuurt onverwachts legertop weg
27 Februari, 23:54 Volkskrant
De Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman stuurt zijn legertop onverwacht naar huis. Saoedi-Arabië is de grootste importeur van wapens ter wereld. Zoals bijna alles wat kroonprins Bin Salman (32) doet, komt de reorganisatie onverwacht. Neem de gewezen stafchef van het Saoedische leger, generaal Abdul Rahman bin Saleh al Bunyan. Afgelopen zondag, één dag voor zijn ontslag, opende hij uit naam va


Rusland stuurt zijn modernste gevechtsvliegtuig naar Syrië
23 Februari, 15:30 Volkskrant
Rusland heeft zijn modernste gevechtsvliegtuig, de Su-57, naar Syrië gestuurd. Op foto's en een video die vlakbij de Russische luchtmachtbasis Hmeymim in Syrië zouden zijn gemaakt, is te zien hoe twee van de high-tech gevechtsvliegtuigen geëscorteerd worden door andere toestellen. De Su-57 is het enige stealth-vliegtuig waarover de Russen beschikken. Het is nog onduidelijk waarvoor Moskou het toes


Noord-Korea stuurt hoge delegatie naar sluitingsceremonie Winterspelen
22 Februari, 07:24 Skynet Sport
Noord-Korea wil zondag een hoge delegatie sturen naar de sluitingsceremonie van de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. De Noord-Koreanen hebben hun zuiderbuur op de hoogte gebracht van dat voornemen, zo laat het ministerie van Defensie in Seoel weten.


VS: Noord-Korea zag op valreep af van ontmoeting bij Spelen
21 Februari, 05:36 NOS nieuws

De Amerikaanse vice-president Pence zou bij de Olympische Spelen een ontmoeting hebben met Noord-Koreaanse afgevaardigden maar de afspraak is afgezegd. Dat zeggen een woordvoerder van Pence en functionarissen van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Volgens de stafchef van Pence is Noord-Korea afgehaakt nadat de Amerikaanse vicepresident mensenrechtenschendingen van Pyongyang aan de kaak had gesteld en plannen ontvouwde voor nieuwe economische sancties. Hij vraagt zich tegelijkertijd af of het bewind van Kim Jong-un überhaupt van plan was om te praten.

Volgens persbureau Reuters was het ook de bedoeling dat Pence zou spreken met de zus van Kim Jong-un, die een bezoek bracht aan de Spelen in Zuid-Korea.

De zus, Kim Yo-jong, nodigde Zuid-Korea tijdens haar bezoek uit voor topoverleg, maar de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in hapte vooralsnog niet toe. Hij zei dat Noord-Korea eerst met de VS moet spreken. Ook wil hij toezeggingen over het afbouwen van het nucleaire programma van de noorderbuur.
NMBS stuurt werknemers mail om intentie tot staken aan te geven: ?Technische test?

De Franstalige vleugel van de socialistische spoorvakbond, CGSP Cheminots, hekelt maandag in een persbericht een mail die de NMBS naar personeelsleden verstuurd heeft om hun intentie tot staken bekend te maken. Een woordvoerder van de NMBS laat weten dat het om een ?technische test? ging met ?fictieve data?, en dat de ontvangers op de hoogte waren van de test.
Vier stuurt Bartel wat later in het wild: programmawissel om kijkcijferkanonnen van Eén en VTM te ontlopen
19 Februari, 04:12 Gazet v. Antwerpen

Het voorjaar van Vier heeft na twee weken geen kijkcijferkanon opgeleverd. De zen- der gooit zijn programmatie op maandag alvast om. Bartel Van Riet komt later op de avond langs, om de verschroeiende concurrentie met Blind Getrouwd (VTM) en Politie 24/7 (Eén) te ontlopen.
AzG stuurt donateurs brief over seksueel wangedrag medewerkers
17 Februari, 19:12 NOS nieuws

Hulporganisatie Artsen zonder Grenzen heeft in een brief aan donateurs gereageerd op het nieuws over seksueel wangedrag van AzG-medewerkers. Afgelopen week werd bekend dat bij AzG vorig jaar wereldwijd 24 bewezen gevallen van misbruik of ander seksueel wangedrag zijn geweest. Zeven meldingen vielen onder de Nederlandse tak van de organisatie.

In de brief zegt de organisatie "graag openheid van zaken te bieden" naar aanleiding van berichtgeving in de media. AzG stelt "krachtig op te treden" tegen degenen die verantwoordelijk zijn voor onacceptabel gedrag. AzG wijst erop dat voor medewerkers gedragsregels gelden en dat er diverse "procedures en trainingen" zijn voor het personeel.

"We hebben sinds het nieuws in de openbaarheid kwam 82 opzeggingen", zegt een woordvoerder. "Dat is veel meer dan normaal, maar geen stortvloed. Het blijft een schok, maar naast negatieve reacties krijgen we gelukkig ook veel steunbetuigingen binnen."

AzG benadrukt dat het "overgrote deel" van de gevallen gaat over incidenten tussen medewerkers onderling. In 2015 werden twee gevallen van prostitueebezoek intern bestraft.

Oxfam

AzG bracht de informatie over het aantal meldingen van seksueel wangedrag naar buiten na een rondvraag van NRC onder hulporganisaties. "We hadden intern al maatregelen genomen, maar wilden zo volledige transparantie bieden. Daarom is ook de brief aan donateurs verstuurd", zegt de woordvoerder.

Bij de Nederlandse afdeling leidden vijf incidenten tot ontslag. In één geval kon geen bewijs worden gevonden en in een ander geval wilde het slachtoffer niet dat er een onderzoek werd opgestart.

Eerder bracht The Guardian zwaardere misdragingen van medewerkers van Oxfam International aan het licht. Zij maakten zich in Haïti schuldig aan seksfeesten en prostitutie, waarbij mogelijk minderjarige prostituees aanwezig waren. De feesten zouden hebben plaatsgevonden tijdens de humanitaire crisis in het land als gevolg van een aardbeving in 2010. Ook in Tsjaad zouden medewerkers prostituees hebben uitgenodigd.

Naar aanleiding van de berichten over Oxfam zegden honderden leden van Oxfam Novib, de Nederlandse tak van de organisatie, hun lidmaatschap op. Gisteren liet Oxfam International weten een grootschalig onafhankelijk onderzoek te doen naar de kwestie.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be