NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Stuurt

2News.be / Trefwoorden / Stuurt

Noord-Koreaanse 'Spice Girls' willen mee naar Spelen in Zuid-Korea
Gisteren, 12:18 NOS nieuws

Noord- en Zuid-Korea hebben vandaag opnieuw gesproken over de deelname van Noord-Korea aan de Olympische Spelen, volgende maand in Pyeongchang. De landen praatten met elkaar in het Vredeshuis in Panmunjom, de gedemilitariseerde zone.

Een van de deelnemers van die gesprekken is Hyon Song-wol. Die naam zegt je waarschijnlijk niet meteen iets, maar in Noord-Korea is ze immens populair. Ze is de leidster van de Moranbong band, een bekende meidengroep. "Je zou ze de Spice Girls van Noord-Korea kunnen noemen", zegt correspondent Marieke de Vries in het NOS Radio 1 Journaal.

Noord-Korea wil de meidenband graag meesturen met de delegatie sporters naar de Olympische Spelen, zodat de groep daar kan optreden. Een van hun grootste hits is het nummer Laten we naar de berg Pektu gaan. "Dat is een heel populair nummer in Noord-Korea. Je hoort het ongeveer ieder uur wel op de radio", zegt De Vries.

Beluister hier het nummer van de meidengroep:

"Het nummer is speciaal geschreven voor westerse oren", zegt De Vries. "Het is dus een soort propagandanummer om buitenlanders een goede indruk van het land te geven." De dames zouden persoonlijk zijn geselecteerd door Kim Jung-un en de groep is opgericht in 2012. De band heeft dan ook veel liedjes gemaakt ter ere van de leider van het land.

De leden van de meidengroep zijn voor Koreaanse begrippen modern gekleed: hoge hakken en korte rokjes. Daarmee wil Kim Jung-un laten zien dat Noord-Korea onder zijn leiding sinds 2011 jong en modern is.

En juist de kleding van de meidengroep is iets waar de landen over spraken, net als de liedjes die ze gaan zingen. Want behalve de vele popliedjes, zingt de groep ook veel Noord-Koreaanse propagandanummers, waarin Kim Jung-un wordt verheerlijkt. Tijdens die optredens dragen ze militaire uniforms en op de achtergrond zijn videobeelden van de leider van Noord-Korea te zien.

"Als de Moranbong band, gekleed in militaire kostuums, optreedt in Zuid-Korea, leidt dat bij veel Zuid-Koreanen tot ongemak", zegt Cheong Seong-Chang, analist bij een Zuid-Koreaanse Denktank. "En het zou nog controversiŽler worden als er beelden van raketlanceringen of de verheerlijking van Kim Jung-un tijdens hun optredens te zien zijn."

Of de twee Korea's geen belangrijkere zaken te bespreken hebben dan de komst van een meidenband? "Zeker", zegt de Vries. "Die moeilijkere zaken zullen ook besproken gaan worden. Ze hebben vorige week vastgelegd dat er gesprekken op hoog militair niveau zullen plaatsvinden, maar daar is het blijkbaar nog te vroeg voor. Dus worden nu de praktische details over de deelname van Noord-Korea aan de Olympische Spelen uitgewerkt."

En dat die gesprekken plaatsvinden is volgens De Vries al bijzonder genoeg. "Toen in 1988 de Spelen in Seoel werden gehouden, boycotte Noord-Korea die nog. Dus dit wordt de eerste keer dat Noord-Korea aan de Spelen in Zuid-Korea gaat deelnemen."

Bedankje richting VS viel niet goed

Vorige week bedankte de Zuid-Koreaanse president Moon zijn Amerikaanse collega Donald Trump voor het tot stand brengen van de eerste onderhandelingen tussen Zuid- en Noord-Korea in twee jaar. Daar waren ze in Noord-Korea niet zo over te spreken, vertelt De Vries. "Ze hadden zelfs een soort van gedreigd dat hun komst naar de Olympische Spelen teruggedraaid kon worden."

Want in een verklaring van het staatspersbureau staat: 'Ze moeten weten dat de treinen en de bussen die onze delegatieleden naar de Olympische Spelen vervoeren nog in Pyongyang staan. De Zuid-Koreaanse autoriteiten moeten zich ervan bewust zijn wat de onwelkome resultaten kunnen zijn van hun onbeleefde gedrag.'

"Daarmee wordt dus gewezen naar de complimenteuze opmerking van Moon in de richting van Trump", zegt De Vries.

Toch gingen de gesprekken vandaag gewoon door en woensdag praten de twee landen verder. Eerder zei de Zuid-Koreaanse premier dat hij hoopt dat de Winterspelen bijdragen aan het afnemen van de spanningen tussen de beide Korea's. Deze Olympische Spelen zijn in Zuid-Korea al omgedoopt tot de 'Vredesspelen' vanwege de deelname van Noord-Korea.
Antwerpen vergist zich en stuurt persrichtlijnen naar de pers
Vrijdag, 20:00 NOS nieuws

Pijnlijk foutje van de afdeling communicatie van de gemeente Antwerpen. Aan een persbericht over de laatste vergadering van het schepencollege (burgemeester en wethouders) was per ongeluk een bijlage toegevoegd met richtlijnen over de wijze waarop gemeenteambtenaren met journalisten moeten omgaan.

De mail was gestuurd naar tientallen journalisten en op die manier dus eigenlijk in het vijandelijke kamp terechtgekomen, meldt de Belgische krant De Morgen. De krant licht een tip van de sluier op.

Kernboodschap

Zo wordt ambtenaren aangeraden om voorafgaand aan een interview een kernboodschap te bepalen en die waar mogelijk te herhalen. 'Antwoord kort maar volledig op vragen van journalisten en ga dan via een 'bruggetje' over naar je eigen boodschap.'

Nog een tip: blijf ook na het interview professioneel en zeg niets off the record. Dus geen zinnen als: "je hebt dit niet van mij, maar die en die bakt er eigenlijk niks van", of "dit is niet voor publicatie, maar natuurlijk klopt er helemaal niets van dat besluit."

En ook niet onbelangrijk: zorg dat de relatie met de pers goed blijft. De Morgen heeft nog een advies voor de betrokken slordige ambtenaar: check steeds goed de bijlages als je een mail verstuurt.
Loeihete hatch: Ford stuurt deze Red Bull bom naar het WRC
Donderdag, 18:30 AutoBlog
Wat heb jij grote wielkasten. Op het nieuwe F1-seizoen moeten we nog even wachten, maar de mannen in de hoogste klasse van de rally-sport staan alweer te trappelen om van kiet te gaan. Eind deze maand staat de 86Ťme Rallye Automobile de Monte-Carlo op de kalender. Helaas zal negenvoudig kampioen Sťbastien Loeb niet aan de […]


300 arrestaties TunesiŽ, regering stuurt leger naar steden
Donderdag, 12:12 NOS nieuws

Bij protesten in TunesiŽ zijn afgelopen nacht meer dan 300 betogers opgepakt. Ze maakten zich volgens de regering schuldig aan plunderingen en vernielingen. Het is de derde nacht op rij dat er gewelddadige protesten zijn in Tunesische steden.

De betogers protesteren tegen prijsverhogingen, hogere belastingen en de hoge werkloosheid. Vannacht zag de regering zich genoodzaakt veiligheidstroepen te sturen naar Thala, bij de Algerijnse grens. Betogers hadden een gebouw van de politie in brand gestoken, vertelden getuigen tegen persbureau Reuters. Agenten zagen zich gedwongen om de stad te verlaten.

Ook in voorsteden van de hoofdstad Tunis was het onrustig. De politie zette daar opnieuw traangas in. In Tunis zelf was een vreedzaam sit-in-protest van studenten in een theater. Later liepen ze in een mars naar het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Behalve naar Thala zijn ook naar andere steden militairen gestuurd. Zij moeten onder meer overheidsgebouwen en banken beschermen.

Arabische Lente

De protesten begonnen vorige week, maandag sloeg voor het eerste de vlam in de pan. Sindsdien zijn er zo'n 600 mensen opgepakt. Premier Youssef Chahed beschuldigt de oppositie van het opstoken van het vuurtje met oproepen om de straat op te gaan.

De situatie wordt al vergeleken met eind 2010, het begin van de Arabische Lente, toen massale protesten uitbraken tegen het bewind van Zinedine Ben Ali. Begin 2011 stapte die op, nadat hij 23 jaar lang aan de macht was geweest. Later dat jaar volgden de eerste democratische parlementsverkiezingen in TunesiŽ, die gewonnen werden door de islamitische Ennahda-partij.

Sinds die tijd zijn hervormingen doorgevoerd, maar elke regering worstelt met de slechte economische situatie. De huidige regering zag zich gedwongen tot de prijs- en belastingverhogingen omdat er anders een gat in de begroting zou ontstaan. In 2015 kreeg het land een miljardenlening van het Internationaal Monetair Fonds. Afgelopen december waarschuwde het IMF dat Tunis maatregelen moet nemen om zijn begrotingstekort terug te brengen.

Nobelprijs

Om meer inkomsten te krijgen is de toeristische sector van levensbelang. Maar door de opstanden en twee grote aanslagen in 2015 is die sector hard geraakt. In maart 2015 vielen jihadisten het Bardo-museum in Tunis aan, waarbij 22 mensen, de meesten Europese toeristen, werden gedood. In juni van datzelfde jaar schoot een man bij de badplaats Sousse 38 toeristen dood, onder wie 30 Britten.

Er was in 2015 ook goed nieuws voor TunesiŽ. Een samenwerkingsverband van vier organisaties kreeg de Nobelprijs voor de Vrede, voor hun inspanningen de nieuwe democratie te vestigen in het land.
'Irak stuurt burgers terug naar onveilig gebied voor verkiezingen'
9 Januari, 08:36 NOS nieuws

De Iraakse overheid dwingt vluchtelingen in kampen om terug te keren naar hun woonplaats, ook al is het daar nog allesbehalve veilig. Dat zeggen burgers en hulporganisaties. Premier Abadi zou ze op tijd thuis willen hebben om zijn eigen verkiezingswinst veilig te stellen.

Het gaat om mensen uit de westelijke provincie Anbar. In de oorlog tegen Islamitische Staat sloegen daar meer dan twee miljoen Irakezen op de vlucht. Hoewel IS enkele maanden geleden uit Anbar werd verdreven, willen de nog inwoners niet naar huis: het gebied ligt nog vol boobytraps en mijnenvelden die de jihadstrijders hebben achtergelaten. Verder zijn de woningen van honderdduizenden burgers verwoest.

"Hun veiligheid kan nog niet worden gegarandeerd", zegt correspondent Marcel van der Steen. "En IS is er pas nťt weg. In SyriŽ, dat grenst aan Anbar, wordt nog elke dag gevochten tegen de terreurgroep."

Militairen

Tientallen vluchtelingen en hulpverleners in een vluchtelingenkamp in Fallujah, een plaats op vijftig kilometer van Bagdad, vertellen tegen persbureau Reuters dat sinds november 2400 tot 5000 inwoners het kamp moesten verlaten. In een aantal gevallen was dat fataal: meerdere terugkeerders zouden door achtergebleven explosieven zijn omgekomen, anderen raakten ernstig gewond.

Maar militairen blijven de kampen binnenvallen en lijsten met namen voorlezen. Wie pech heeft en zijn naam hoort, heeft een uur om zijn spullen te pakken en te vertrekken.

Het terugsturen van vluchtelingen naar Anbar zou gebeuren op gezag van Abadi. Die wil dat mensen zo snel mogelijk weer in hun thuisplaatsen zijn. In mei zijn er namelijk presidentverkiezingen en Irakezen kunnen alleen stemmen vanuit hun eigen woonplaats.

Abadi, die hoopt op een tweede termijn, is populair en wil de verkiezingen niet uitstellen. "Hij is de grote winnaar van de oorlog tegen IS", zegt Van der Steen. "Abadi wil verzilveren wat hij heeft opgebouwd."

Terug naar de tijd vůůr IS

Bovendien wil de regering van Irak zo snel mogelijk terug naar het Irak van een paar jaar geleden, denkt Van der Steen. Zo riep het in Mosul twee keer de overwinning uit op de jihadisten, terwijl de terreurgroep steeds niet helemaal verslagen bleek in de stad.

"Irak wil ontzettend graag terug naar een gewone tijd, naar het land vůůr IS", zegt Van der Steen. "En in een gewoon land gaan verkiezingen gewoon door." Maar de consequenties van die wens worden nu bij de bevolking gelegd. "Je kunt niet duizenden mensen terugsturen naar een kapotgeschoten huis met kans op boobytraps in de achtertuin."

Als de overheid de bevolking al zou willen bijstaan bij een veilige terugkeer, heeft het daar momenteel de capaciteiten niet voor, denkt Van der Steen. "Het leger heeft de handen nog vol aan het veilig houden van de door IS bevrijde gebieden."

Zo gaan er de afgelopen week weer geruchten over IS'ers die ten westen van Mosul de straat op zouden gaan met de kenmerkende zwarte IS-vlag. "De Iraakse overheid was erg snel met het uitroepen van de overwinning", zegt Van der Steen. "Maar hoewel het kalifaat is ingestort, is Islamitische Staat nog niet verslagen. Het is een gevecht dat nog lang door zal gaan."

Sjiieten, soennieten, Koerden

Premier Abadi speelt een gevaarlijk spel door inwoners van Anbar gedwongen terug te laten keren. Hij riskeert de bevolking van zich te vervreemden, nu hij ze zo openlijk blootstelt aan de gevaren in hun thuisgebied. "Hij heeft de stemmen van de overwegend soennitische bevolking van Anbar juist hard nodig", zegt Van der Steen.

Na de val van Saddam Hoessein, een soenniet, kwam de sjiitische meerderheid terug in de regering van het land. Soennieten verloren niet alleen hun macht in het land, maar voelen zich sindsdien ook achtergesteld.

Abadi, een gematigd sjiiet, is de man die de boel bij elkaar moet houden. Hij wil de sjiieten, soennieten en Koerden in het land verenigen. Met concurrentie van presidentskandidaten die juist zwaar leunen op het sjiitische Iran, lijkt Abadi ook in soennitische kringen op steun te kunnen rekenen. "Maar die moet hij natuurlijk niet verspillen", besluit Van der Steen.
Noord-Korea stuurt delegatie naar Winterspelen Pyeongchang
9 Januari, 07:24 Volkskrant
Noord-Korea stuurt volgende maand atleten, officials en een groepje cheerleaders naar de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Dit heeft een woordvoerder van de Zuid-Koreaanse regering dinsdag gezegd. Het is het eerste resultaat van het overleg tussen de twee Aziatische buurlanden bij de grens. De aankondiging is een opsteker voor Seoul, dat deelname van Noord-Korea ziet als e


Club Brugge heeft nieuwe verdediger beet en stuurt er eentje ter vervanging richting KV Mechelen

Ivan Tomecak (28) is een speler van Club Brugge. De deal tussen blauw-zwart en KV Mechelen is rond. De Kroatische rechtsachter tekent een contract voor 3,5 jaar. Omgekeerd maakt German Mera de overstap naar Malinois.
Deze bakker stuurt uw brood gewoon op via de post
8 Januari, 07:18 Gazet v. Antwerpen

Kleren of schoenen levert de facteur al, maar nu kan die dus ook aan je voordeur staan met een gesneden brood. Een bakker uit Tienen laat je namelijk als eerste online brood bestellen om het dan met de post te laten leveren. ?In van die typische Bpost-pakketten?, zegt bakker Kim Menten (29). ?Bedoeling is dat je telkens twee dagen vooraf bestelt, zo kunnen we alles mooi plannen. Bestel je bijvoorbeeld op maandag een brood, dan bakken we dat dinsdagnamiddag, gaat het direct daarna naar het postkantoor en wordt het de woensdagmorgen geleverd voor dezelfde prijs alsof je hier in de winkel een brood koopt. Tot eind januari rekenen we namelijk geen extra kosten aan als promotie, daarna zal dat enkel nog zo zijn voor wie voor meer dan 20 euro koopt. Want brood versturen, kost ons 4,95 euro per doos.?
Boekendief stuurt buit terug
7 Januari, 23:06 Het Nieuwsblad Binnenland

Een boekendief die de afgelopen twee jaar vermoedelijk voor duizenden euro filosofische en poŽtische werken gestolen heeft in boekhandel Paard van Troje, aan de Kouter, is bezig zijn buit terug te sturen.
VS stuurt bijna 200.000 Salvadoranen terug naar huis
8 Januari, 20:00 NOS nieuws

De Verenigde Staten maken een einde aan de speciale status voor immigranten uit El Salvador. Dat betekent voor bijna 200.000 mensen dat ze met ingang van 9 september 2019 terug moeten naar hun vaderland. Als ze toch in de VS willen blijven, moeten ze een permanente verblijfsvergunning zien te krijgen, anders lopen ze de kans om opgepakt te worden.

De Salvadoranen vallen onder een speciaal programma voor immigranten die recht hebben op humanitaire hulp, omdat hun land is getroffen door een natuurramp of oorlog. In El Salvador was in 2001 een zware aardbeving, waarbij ruim 1100 mensen om het leven kwamen. Honderdduizenden raakten dakloos en tienduizenden Salvadoranen zochten hun toevlucht in de VS, waar ze met name in grote steden als Los Angeles, New York, Washington en Houston terechtkwamen en daar een nieuw leven opbouwden.

Armoede en bloedig geweld

Dat de regering-Trump hen nu wil terugsturen gaat problemen opleveren voor El Salvador. Dat straatarme land is voor een groot deel afhankelijk van geld dat door Salvadoranen in de VS naar huis wordt gestuurd. Veel mensen die er nu nog wonen, proberen desnoods illegaal Amerika te bereiken, om te ontkomen aan de armoede en het bloedige geweld tussen de vele bendes in het land. Het land heeft een van de hoogste moordcijfers ter wereld.

Het programma waar de Salvadoranen onder vallen, 'Temporary Protected Status' geheten, is in naam tijdelijk, maar kan altijd worden verlengd door de minister van Binnenlandse Veiligheid. Dat is voor het laatst gebeurd onder president Obama. De regering-Trump streeft ernaar immigratie zoveel mogelijk te beperken en illegalen het land uit te zetten.

Recht om te werken

Critici zeggen dat de regeling in de praktijk voor langere tijd geldt, waardoor mensen gedupeerd raken als ze worden weggestuurd. Zo krijgen immigranten met deze status bijvoorbeeld het recht om te werken, waardoor ze in sommige gevallen al jaren ingeburgerd zijn in de VS. Maar minister Nielsen van Binnenlandse Veiligheid zegt juist dat het alsmaar verlengen van de regeling de migranten minder zekerheid geeft dan "een permanente oplossing".

Salvadoranen zijn verreweg de grootste groep die onder de regeling vallen. Ook migranten uit HaÔti komen in 2019 niet langer voor de status in aanmerking, wat gevolgen heeft voor 50.000 mensen. Ook voor Nicaraguanen en Sudanezen komt er in 2019 een einde aan. Mensen uit onder meer Nepal, SomaliŽ, SyriŽ en Jemen komen nog wel in aanmerking voor de speciale status.
Eigenaar van kebabzaak stuurt lekkernij ruimte in met weerballon
3 Januari, 08:42 Skynet
De zakenman Pascal Leuthold, eigenaar van de afhaalketen Ayverdi's, heeft de opening van een nieuwe vestiging in ZŁrich gevierd met een wel heel bijzondere stunt: hij hing een kebab vast aan een weerballon, die vervolgens 37.795 meter boven de aardbol zweefde, om twee uur later in bevroren toestand weer op aarde te landen.


Noord-Korea heropent 'hotline' met Zuid-Korea
3 Januari, 10:12 NOS nieuws

Noord-Korea heeft de hotline op de grens met Zuid-Korea heropend. Het herstellen van de telefoonlijn geldt als een diplomatieke doorbraak; de verbinding was bijna twee jaar lang niet in gebruik. Volgens Zuid-Korea is de eerste informatie inmiddels gedeeld. Het is niet bekend wat er is gecommuniceerd.

Het is een volgende stap in de verbetering van de diplomatieke band tussen de landen. Gisteren werd bekend dat delegaties van de landen binnenkort om de tafel willen om te praten over deelname van Noord-Koreaanse sporters aan de Olympische Spelen. Die zijn volgende maand in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang.

In 2016 stilgelegd

De hotline in het gedemilitariseerde grensdorp Panmunjom werd in februari 2016 stilgelegd nadat Zuid-Korea had besloten het werk stil te leggen op het gezamenlijke industrieterrein Kaesong. Het reageerde daarmee op de lancering van een langeafstandraket door Pyongyang. Daarna antwoordden de Noord-Koreanen niet meer op pogingen van de zuiderburen om contact te leggen.

De telefoonlijn werd aangelegd om ongelukken tussen beide landen te voorkomen. Vijf keer eerder werd de communicatie stilgelegd, om vervolgens weer te worden hersteld. De laatste keer gebeurde dat in 2013.

Correspondent Marieke de Vries wijst erop dat de verbinding nu voor het eerst is hersteld met de Zuid-Koreaanse president Moon aan de macht: "Het is nu afwachten wat er besproken gaat worden en of er echte gesprekken gaan volgen. Die wens heeft Moon meermaals uitgesproken".

Trump: mijn nucleaire knop is groter

Waar de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un toenadering zoekt tot zijn buurland, lijkt de relatie met de Verenigde Staten en president Trump slechter dan ooit. Trump ging op Twitter in op een uitspraak van Kim, die stelde dat de nucleaire knop altijd op zijn bureau staat. Trump reageerde door te zeggen dat hij ook een nucleaire knop heeft, en dat die veel groter is dan die van Kim.
Donald Trump stuurt eerste tweet van het jaar de wereld in: Pakistan reageert verontwaardigd
2 Januari, 11:24 Gazet v. Antwerpen

Met zijn eerste tweet van het nieuwe jaar heeft de Amerikaanse president Donald Trump bondgenoot Pakistan een veeg uit de pan gegeven: ?33 miljard dollar aan hulp, en in ruil krijgen we enkel leugens en bedrog?. De Pakistaanse regering reageert op de beschuldigingen door de Amerikaanse ambassadeur in Islamabad op het matje te roepen.
Colombia stuurt vijftig ton hesp naar Venezuela
31 December 2017, 05:24 Skynet
Colombia heeft vijftig ton hesp gestuurd naar Venezuela. In het land, dat het voorbije jaar al kampte met verschillende tekorten, was onvrede ontstaan omdat nu ook hesp niet meer voldoende voorradig was, een populaire feestdis tijdens de eindejaarsperiode.


Dit kan gebeuren als je je verlovingsfoto per ongeluk naar een bekende actrice stuurt
22 December 2017, 15:30 Gazet v. Antwerpen
De Amerikaanse Charlyn Willis kreeg een huwelijksaanzoek en was door het dolle heen. Ze stuurde meteen een foto van haar verlovingsring naar haar beste vriendin, maar kwam per ongeluk bij actrice Sarah Michelle Gellar terecht?


En dan stuurt coach in ?The Voice? plots twee deelnemers naar huis na battle: ?Ik vond het een beetje saai?
16 December 2017, 13:48 Gazet v. Antwerpen

Zangeres Anouk ligt duidelijk niet wakker van de spelregels van de talentenshow ?The Voice of Holland?. Toen twee van haar teamleden moesten strijden in de battle was ze zo teleurgesteld dat ze besloot om ze allebei naar huis te sturen. Een unicum.
PVV stuurt nieuwe lijsttrekker Rotterdam weg om steun Holocaustontkenner
15 December 2017, 16:12 NOS nieuws

Een dag nadat PVV-leider Wilders de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam heeft gepresenteerd, wordt hij alweer vervangen.

De PVV schrijft: "Tot onze grote spijt hebben wij kennisgenomen van nieuwe informatie rondom lijsttrekker Gťza HegedŁs. Deze informatie is onaanvaardbaar en past niet bij een PVV-politicus. Betrokkene is per direct van de lijst verwijderd."

Holocaustontkenner

HegedŁs heeft in 2014 zijn respect betuigd aan Holocaustontkenner David Irving, zo bericht het AD. Hij wenste hem op Facebook een gelukkige verjaardag en nog vele productieve jaren toe. "You really have my respect", schreef HegedŁs.

Wilders betreurt het zeer. "Als we dit hadden geweten dan was HegedŁs nooit op de lijst gezet." Een nieuwe lijsttrekker wordt volgende week bekendgemaakt.
BelgiŽ stuurt als eerste land vrouw als ambassadeur naar Saudi-ArabiŽ
14 December 2017, 09:36 NOS nieuws

BelgiŽ stuurt als eerste land een vrouwelijke ambassadeur naar Saudi-ArabiŽ, melden Belgische media. Het gaat om Dominique Mineur, die nu ambassadeur is in de Verenigde Arabische Emiraten. De Belgische media hebben van regeringsbronnen gehoord dat de keuze voor haar "een duidelijk signaal" is, vanwege de ondergeschikte positie van vrouwen in Saudi-ArabiŽ.

Belgische media melden dat Dominique Mineur komende zomer wordt beŽdigd.

In 2010 werd de Georgische Jekaterina Majering Mikadze al benoemd als ambassadeur, maar haar ambtswoning stond in Koeweit. Daar vertegenwoordigde ze haar land ook in omliggende landen. Toen GeorgiŽ in 2015 een ambassade in Saudi-ArabiŽ opende, stelde het land een man aan.

Rijbewijs

In Saudi-ArabiŽ hebben vrouwen toestemming nodig van een voogd om bijvoorbeeld te mogen trouwen, scheiden en werk te zoeken. Meestal is de voogd hun vader of man.

Onder invloed van kroonprins Mohammed bin Salman wordt de positie van vrouwen wel verbeterd. Vanaf volgend jaar mogen ze een rijbewijs halen en naar het stadion.

Iran

Officieel kunnen Saudische vrouwen ook ambassadeur worden, maar dat is nog niet gebeurd. Eerder dit jaar werd Fatimah Baeshen wel de eerste vrouwelijke woordvoerder van een Saudische ambassade, in Washington.

BelgiŽ stuurt nog een vrouwelijke ambassadeur naar een moslimland. Vťronique Petit gaat aan de slag in Iran.
LottoNL-Jumbo stuurt drie renners naar huis van trainingskamp omdat ze buiten de ploeg om medicatie namen
14 December 2017, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Juan-Josť Lobato, Antwan Tolhoek en Pascal Eenkhoorn zijn om disciplinaire redenen weggestuurd van het trainingskamp van LottoNL-Jumbo in Girona. Het management van de Nederlandse wielerploeg meldt dat het drietal buiten de ploeg om slaapmedicatie in bezit of in gebruik had.
Kernuitstap stuurt begrotingsdebat in de war
13 December 2017, 15:54 Skynet
Na eerdere uitspraken van premier Charles Michel en van regeringspartner N-VA stuurt de discussie over de kernuitstap de begrotingsdiscussie in de Kamer in de war. Een conferentie van voorzitters buigt zich rond deze tijd over de manier waarop de premier alsnog zijn opwachting kan maken in het parlement, nadat hij had aangegeven vandaag en morgen niet aanwezig te kunnen zijn in de plenaire vergadering.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be