NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Stuurt

2News.be / Trefwoorden / Stuurt

Prins Laurent stuurt zijn kat tijdens Koningsdag, maar zijn echtgenote Claire daagt onverwacht wel op
Woensdag, 15:12 Gazet v. Antwerpen

Koningsdag is van start gegaan met een opvallende aanwezige: prinses Claire. Een verrassing, want ze had laten weten dat ze samen met haar echtgenoot dit jaar niet op de vieringen zou zijn. Prins Laurent hield woord en stuurde wel zijn kat. Volgens officiële bronnen zou hij lange tijd ziek buiten strijd zijn.
China stuurt topdiplomaat naar Noord-Korea
Woensdag, 09:49 NOS nieuws

China stuurt vrijdag een speciale gezant van president Xi naar Noord-Korea. Officieel om verslag uit te brengen van het partijcongres van de Chinese communistische partij van vorige maand, maar aangenomen wordt dat ook het Noord-Koreaanse kernwapenprogramma aan de orde komt.

Peking heeft de Noord-Koreaanse rakettests en atoomproeven herhaaldelijk veroordeeld en steunt de sancties die de VN tegen het buurland van China heeft ingesteld.

Toch wil de Amerikaanse president Trump dat China meer doet om te voorkomen dat Noord-Korea de rest van de wereld meesleurt in een gewapend conflict. China kan de kwestie "snel en gemakkelijk" oplossen, zei Trump vorige week bij zijn bezoek aan Xi.

Scepsis

Xi's gezant, Song Tao, is het hoofd Internationale Betrekkingen van de Chinese communistische partij. Hij was in mei voor het laatst in Noord-Korea en sprak toen met vicevoorzitter Ri van de communistische partij van Noord-Korea. President Xi en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zijn nooit bij elkaar op bezoek geweest.

Een Chinese hoogleraar internationale betrekkingen waarschuwt in de Chinese krant South China Morning Post voor te hoge verwachtingen van het bezoek van de gezant. "Hieruit blijkt dat Peking de relatie met Noord-Korea niet wil verslechteren. Blijkbaar is Peking bang dat Noord-Korea China op de lijst met vijanden zet."
Turkije stuurt hulp na aardbeving Iraaks-Iraanse grens
Maandag, 08:30 Skynet Buitenland
Na de krachtige aardbeving zondagavond in het bergachtige gebied op de grens tussen Iran en Irak heeft Turkije medicijnen en voeding naar het getroffen gebied gestuurd. Dat maakte de Turkse minister-president Binali Yildirim vandaag bekend, aldus het staatspersagentschap Anadolu.


België stuurt extra militairen naar Afghanistan
10 November, 12:12 De Tijd
11:35 Zo'n 60 Belgische soldaten trainen nu vooral hun Afghanistan collega's. Daar komt nog eens 30 man bij.


Impressionant: Luca Brecel stuurt met Trump én Selby twee wereldtoppers naar huis (mét kapotte keu)
9 November, 00:42 Gazet v. Antwerpen

On-waar-schijn-lijk. Luca Brecel (WR 14) illustreerde woensdag op het Champion of Championstornooi tegen Judd Trump (WR 3) en wereldkampioen Mark Selby (WR 1) met één van zijn beste prestaties ooit welk natuurtalent hij aan de snookertafel is. Met een oude, kapotte keu zowaar.
Patokh Chodiev stuurt zijn kat naar commissie Kazachgate
7 November, 19:30 Skynet
Patokh Chodiev verschijnt morgen niet voor de parlementaire onderzoekscommissie Kazachgate. Dat liet commissievoorzitter Dirk Van der Maelen (sp.a) deze avond weten, nadat hij op de hoogte werd gebracht door Chodievs advocaten. Die verschijnen morgen om 14 uur wel voor de commissie, zij het achter gesloten deuren.


In Arizona zijn al zelfrijdende auto's op de weg - veel eerder dan verwacht
7 November, 18:37 Volkskrant
Voor het eerst in de geschiedenis rijden zelfstandig opererende auto's op de openbare weg. Waymo, Googles onderdeel dat is gespecialiseerd in autonome voertuigen, test zijn wagens in de Amerikaanse staat Arizona, zonder een medewerker achter het stuur die de zaak in de gaten houdt. De komende maanden gaat het concern de dienst aanbieden aan het publiek. De voertuigen rijden rond in de stad Phoenix


Google stuurt taxi's zonder chauffeur de baan op
7 November, 18:37 De Tijd
17:53 Met taxi's die autonoom kunnen rijden, gaat Googles moederbedrijf Alphabet de concurrentie aan met Uber.


Lidl beëindigt samenwerking met kippenbedrijf na schokkende beelden van zieke kippen

Winkelketen Lidl zet de samenwerking met het scharrelkippenbedrijf Pyfferoen in Wingene onmiddellijk stop. Dat laat Lidl weten nadat dierenrechtenorganisatie Animal Rights undercoverbeelden met zieke en gewonde kippen heeft verspreid. ?De normen waaraan een scharrelei moet voldoen, zijn zeer duidelijk omschreven in het bestek. Als die met voeten worden getreden, is er geen samenwerking mogelijk?, zegt Lidl-woordvoerster Isabelle Colbrandt.
President Mugabe stuurt tweede man weg, maakt weg vrij voor Grace
6 November, 17:30 NOS nieuws

President Robert Mugabe van Zimbabwe heeft zijn vicepresident en gedoodverfde opvolger Emmerson Mnangagwa ontslagen. Het vertrek van Mnangagwa maakt de weg vrij voor presidentsvrouw Grace Mugabe van wie wordt gezegd dat ze haar 93-jarige man graag wil opvolgen.

Grace Mugabe (52) zorgde er eerder vandaag persoonlijk voor dat provinciale leiders hun steun gaven aan een motie van wantrouwen tegen Mnangagwa. Ze speelde de afgelopen jaren een steeds prominentere rol in de Zimbabwaanse politiek.

De weggestuurde vicepresident zou een gebrek aan loyaliteit en respect aan de dag hebben gelegd, Ook zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan bedrog. In Zimbabwe werd al langer gezegd dat vicepresident Mnangagwa samenspande tegen Mugabe zodat hij diens plaats kon innemen.

Hoogbejaard

Mugabe is al president sinds 1980, het jaar dat Zimbabwe onafhankelijk werd van Groot-Brittannië. De hoogbejaarde president kampt met gezondheidsproblemen, maar hij heeft nooit een opvolger aangewezen. Hij vindt dat een taak van de regerende Zanu-PF partij die loyaal aan hem is.

Zaterdag zei Grace Mugabe al in een toespraak dat de regeringspartij volgende maand de regels aanpast zodat er een vrouwelijke vicepresident benoemd kan worden. "Wat vinden jullie ervan als ik die functie ga bekleden? Wat is daar mis mee? Hoor ik niet bij Zanu-PF?", vroeg ze haar toehoorders.

Mishandeling

Grace Mugabe kwam afgelopen zomer in opspraak toen ze door een Zuid-Afrikaanse fotomodel werd beschuldigd van mishandeling. De presidentsvrouw zou het model met een stekker hebben toegetakeld, nadat de Zuid-Afrikaanse een avond had doorgebracht met twee zoons van Mugabe.
Bulgarije stuurt corrupte toppolitici naar speciaal hof
6 November, 17:12 Skynet
Het Bulgaarse parlement heeft maandag een amendement op het strafwetboek goedgekeurd waardoor corruptie op het hoogste niveau, meer bepaald corruptie van politieke verantwoordelijken, voor een gespecialiseerde rechtbank wordt gebracht.


Opsluiting Catalaanse politici stuurt conflict naar climax
2 November, 22:42 De Tijd
22:12 De Spaanse justitie heeft donderdag de opsluiting bevolen van negen afgezette Catalaanse ministers. De demarche dreigt het conflict voort op de spits te drijven. De Catalanen trokken de straat op.


België stuurt Caudron, Merckx en Leppens naar WK driebanden

Frédéric Caudron (UMB 6), Eddy Merckx (UMB 11) en Eddy Leppens (UMB 16) vertegenwoordigen België op het komende WK driebanden in het Boliviaanse Santa Cruz (8-12 november).
Regering stuurt fiscaliteit voor hybridewagens bij
28 Oktober, 19:36 De Tijd
18:59 Hybride bedrijfswagens worden minder hard getroffen dan eerst gepland. De regering-Michel heeft de maatregelen om nephybrides aan te pakken versoepeld.


Ref stuurt Bölöni naar de tribune, Antwerp-fans bedanken hem met staande ovatie
26 Oktober, 23:06 Gazet v. Antwerpen

Hoogspanning op de Bosuil. In die mate dat coach Laszlo Bölöni op het uur door ref Van Driessche naar de tribune werd gestuurd. De RAFC-fans bedankten hun coach met een staande ovatie. De blessure van
Sony stuurt Android 8.0-update naar Xperia XZ Premium
24 Oktober, 08:48 Tweakers
Sony is begonnen met het verspreiden van de Android 8.0-update voor de Xperia XZ Premium. Die draait momenteel op Nougat. Bovendien voegt de fabrikant met de update gelijk nieuwe functies toe aan de eerder dit jaar uitgekomen smartphone.


Kern past tekst na effectentaks aan na advies Raad van State

De tekst op de taks op effectenrekeningen wordt aangepast na het advies van de Raad van State. Dat hebben de topministers zondagavond na een weekend vergaderen beslist. De motivatie van de tekst is versterkt. De certificaten, de trackers en niet-beursgenoteerde aandelen zijn opgenomen als belastbaar financieel instrument voor de effectenrekening. Al dan niet-beursgenoteerde aandelen op naam, die niet op een effectenrekening staan, worden niet opgenomen, aldus de woordvoerder van premier Michel.
Ook MR stuurt wapens naar Saudi-Arabië
18 Oktober, 10:18 De Tijd
09:45 Voor het eerst sinds de MR aan de macht is heeft de Waalse Regering 25 licenties verleend voor de uitvoer van wapens naar Saudi-Arabië.


Ecolo stuurt kat naar nieuwe raad van bestuur Nethys uit protest tegen aanblijven Moreau
17 Oktober, 21:24 Skynet
Ecolo is voorlopig niet van plan om woensdagavond een afgevaardigde te sturen naar de samenstelling van de nieuwe raad van bestuur bij Nethys, de operationele poot van de door schandalen geplaagde Luikse intercommunale Publifin. Volgens de groenen is niet aan hun eisen voldaan, omdat afgevaardigd bestuurder Stéphane Moreau nog niet is ontslagen, legt de regionale voorzitster van de Luikse Ecolo-afdeling Muriel Gerkens uit aan persagentschap Belga.


'NFI stuurt lijken naar België wegens personeelsgebrek'
14 Oktober, 07:24 NOS nieuws

Het Nederlands Forensisch Instituut besteedt een deel van de secties op lichamen sinds deze week uit aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Dat is een gevolg van capaciteitsproblemen bij het NFI, meldt het radio-onderzoeksprogramma Argos.

Per maand worden vanaf nu vijf tot tien lijken naar België vervoerd voor onderzoek. Het gaat om lichamen van mensen die mogelijk of zeker slachtoffer zijn geworden van een misdrijf. Het Openbaar Ministerie en de politie zijn akkoord met de werkwijze van het NFI, zegt Argos.

Het capaciteitstekort is volgens het NFI ontstaan door het overlijden van een van de forensisch pathologen. Omdat het instituut al een tekort had, is dat alleen maar nijpender geworden en is nu voor deze oplossing gekozen.

Forensisch patholoog Frank van de Goot noemt de gang van zaken in Argos bizar. Volgens hem tekent zich al jaren een capaciteitsprobleem af en is daar te weinig tegen ondernomen. Van de Goot en een andere onafhankelijk forensisch patholoog hebben hun diensten aangeboden aan het NFI, maar wil het instituut niet aan beginnen.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be