NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Stuurt

2News.be / Trefwoorden / Stuurt

Yvan Mayeur stuurt ontslagbrief met opsomming van al zijn verwezenlijkingen gemeenteraad

Oud-burgemeester van Brussel Yvan Mayeur heeft donderdag zijn ontslagbrief als gemeenteraadslid gestuurd aan zijn opvolger Philippe Close en aan de staatssecretaris, met het oog op de gemeenteraad van maandag 25 september.
Madrid stuurt meer politie naar CataloniŽ om referendum te stoppen
Vrijdag, 17:24 NOS nieuws

Spanje gaat meer politiemensen naar CataloniŽ sturen, om te voorkomen dat de Catalanen een referendum houden over onafhankelijkheid. De politie gaat openbare ruimtes in de gaten houden en komt in actie als er tekenen zijn van "illegale verkiezingen", staat in een verklaring van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Madrid.

De regionale regering van CataloniŽ blijft volharden in haar plan om op 1 oktober een volksraadpleging te houden. De bestuurders in Barcelona noemen de maatregelen van Madrid overdreven en bedoeld om de valse indruk van een crisis te creŽren, terwijl er helemaal geen rellen of gewelddadigheden zijn.

Zo'n 3000 tot 4000 Spaanse politiemensen zijn al in CataloniŽ aangekomen of onderweg daarnaartoe. Ze voegen zich bij de 5000 federale politiemensen die daar normaal al zijn. Volgens het ministerie in Madrid ondersteunen de nieuwkomers de regionale politiemacht in CataloniŽ, de Mossos d'Esquadra, die de verantwoordelijkheid voor de openbare orde houdt.
Rechter stuurt gewezen kamerlid elk jaar naar Auschwitz en Birkenau
Woensdag, 23:48 Gazet v. Antwerpen

Het hof van beroep van Brussel heeft woensdag opschorting van straf (gedurende vijf jaar) toegekend aan voormalig Kamerlid Laurent Louis. Die gunst is gekoppeld aan meerdere voorwaarden. Eťn daarvan is dat Laurent Louis een keer per jaar de concentratiekampen in Auschwitz en Birkenau moet bezoeken. Deze voorwaarde was door de beklaagde zelf voorgesteld via zijn advocaat Sťbastien Courtoy.
Vandeurzen stuurt Zorginspectie naar rusthuis Wijtschate
Dinsdag, 13:24 Skynet
Vlaams Welzijnsminister Jo Vandeurzen heeft een team van de Zorginspectie naar het woon- en zorgcentrum Sint-Medard in Wijtschate gestuurd. De VRT meldde dat daar een loopje wordt genomen met het welzijn van de bewoners.


Ondernemers uit ?The Sky is the Limit? in ongeziene ruzie beland: ?Hij stuurt gemene berichten naar mijn dochter van 12!?
Dinsdag, 09:30 Gazet v. Antwerpen

Dat Dave Wauwermans (48) en Peter Van den Berge (46) niet de beste vriendjes zijn, was al snel duidelijk. Maar dat de twee ondernemers uit ?The Sky is The Limit? absoluut niet door dezelfde deur kunnen, resulteert in kwade scheldpartijen en ongeziene ruzie. Dat schrijft Dag Allemaal.
Prins Laurent 'te ziek' voor standje van premier
16 September, 02:18 NOS nieuws

De Belgische prins Laurent is nog niet bij premier Michel langsgeweest voor een standje na een ondiplomatiek bezoek aan een Chinees feestje. Volgens Belgische media zegt de broer van de koning dat hij te ziek is om langs te komen.

Laurent dook in augustus op bij een feestje ter gelegenheid van de 90ste verjaardag van het Chinese leger. De prins twitterde zelfs een foto met hoogwaardigheidsbekleders in uniform. Koning en premier waren onaangenaam verrast, omdat Laurent eerder na een bezoek aan de premier van Sri Lanka te verstaan had gekregen dat hij zich niet met diplomatie moest bezighouden.

Hoewel Laurent sprak van een persoonlijke uitnodiging, vond premier Michel dat Laurent "een proportionele sanctie" opgelegd moest krijgen. Media speculeerden of Laurents jaargeld van 308.000 euro misschien gedeeltelijk zou worden ingehouden, omdat Laurent wel vaker de grenzen van het toelaatbare opzocht.

Door de afzegging van Laurent wordt het onderonsje tussen premier en prins nu een gesprek met de advocaat van Laurent. Een woordvoerder van de premier zegt dat dat gesprek voor het einde van de maan zal plaatsvinden.
Minister Weyts na nieuw geval van dierenmishandeling in slachthuis: ?FAVV controleert onvoldoende op dierenwelzijn?

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) wijst het federaal voedselagentschap FAVV met de vinger in de zaak rond het slachthuis in Izegem. Het FAVV controleert nagenoeg permanent in slachthuizen, maar focust daarbij vooral op voedselveiligheid en te weinig op dierenwelzijn, klinkt het op zijn kabinet. De minister overweegt om de controles nu volledig naar zich toe te trekken.
Lierse stuurt viertal naar B-kern
26 Augustus, 20:27 Gazet v. Antwerpen
Lierse besliste vier spelers naar de B-kern te sturen: Joeri Poelmans, Anas Tahiri, Faysel Kasmi en Ibrahim El Ansri. Allen spelers uit de Lierse Acadťmie, waar Maged Samy in een niet zo ver verleden mee uitpakte.


HPE voorziet ISS van 'supercomputer' voor stralingsexperimenten
14 Augustus, 08:48 Tweakers
Maandag lanceert SpaceX opnieuw een Falcon 9-raket. Dit keer is de lading een HPE-computer die bedoeld is voor het ISS. NASA wil onderzoeken of de computer in staat is om zonder bescherming in de ruimte te functioneren en wat het effect van straling is.


Spanje stuurt politie naar luchthaven Barcelona
11 Augustus, 15:54 De Tijd
15:24 De leden van de Guardia Civil moeten complete chaos voorkomen nu het veiligheidspersoneel vanaf maandag voor onbepaalde duur staakt.


Stad stuurt brief om overweg open te houden in Muizen
9 Augustus, 05:06 Gazet v. Antwerpen

De stad Mechelen heeft naar Infrabel een brief gestuurd om de spooroverweg in de Willendriesstraat in Muizen toch open te houden. Daar was in de buurt de voorbije maanden protest tegen.
Microsoft: 71 procent van Windows 10-gebruikers stuurt volledige telemetrie door
7 Augustus, 21:48 Tweakers
Microsoft heeft bekendgemaakt dat 71 procent van de Windows 10-gebruikers ervoor kiest om de volledige diagnostische gebruiksinformatie door te sturen. Het bedrijf zegt dat deze gegevens behulpzaam zijn bij het verbeteren van Microsoft-producten.


Brussel: UCB weegt op Bel20
7 Augustus, 11:12 De Tijd
11:00 De Bel20 kan zijn sterke prestatie van vrijdag geen vervolg geven. UCB blijft na een somber analistenrapport in de hoek waar de klappen vallen.


Paus stuurt opnieuw hoge functionaris Vaticaan weg
1 Juli, 14:00 NOS nieuws

Paus Franciscus heeft de ambtstermijn van de Duitse kardinaal Gerhard MŁller (75) niet verlengd. MŁller was hoofd van de congregatie voor de Geloofsleer, die onder meer verantwoordelijk is voor het ophelderen van gevallen van seksueel misbruik. Dat melden Italiaanse en Duitse media.

Het Vaticaan geeft geen reden voor het vertrek van MŁller. Het bericht over zijn vertrek komt kort nadat een andere hoge functionaris, de Australische kardinaal George Pell, met verlof werd gestuurd. Pell wordt in AustraliŽ vervolgd na beschuldigingen van seksueel misbruik.
Nieuws: Frankrijk stuurt half miljoen boetes naar BelgiŽ
28 Juni, 16:00 Auto55
Belgen zijn de buitenlanders die het vaakst beboet worden in Frankrijk. We gaan de Duitsers en de Italianen vooraf. Het is ook niet geheel onlogisch, gezien Belgen zich vooral tijdens de zomermaanden in grote getalen verplaatsen over Frans wegdek op weg naar een vakantiebestemming.Grote flitscampagnesDe Franse politie houdt al jaren grote flitscampagnes, met name tijdens de vakantie...

Lees meer


Voetbalclub stuurt spelertjes weg: te weinig loten verkocht
15 Februari, 16:42 NOS nieuws

Een voetbalclub uit Bladel heeft het lidmaatschap van vier kinderen van tussen de 10 en 14 jaar oud†ingetrokken. De voetballertjes verkochten te weinig loten bij de Nieuwjaarsloterij. Normaliter worden de kosten van de niet-verkochte loten afgeschreven van de rekening van de ouders, maar die wilden niet betalen.

De moeder van een 10-jarig slachtoffer vertelt aan†Omroep Brabant dat haar zoon 10 van de benodigde 25 loten, die een euro per stuk kosten, had verkocht.†"De meeste ouders betalen de club†gewoon om geen gezeur te hebben", zegt de moeder. "Maar ik vind dat je als club gewoon blij moet zijn met elke euro."

Pim Lavrijsen van VV Bladella zegt de situatie te betreuren, maar†dat het bestuur de regels volgt. "Een aantal jaar geleden is tijdens een ledenvergadering besloten dat dit de gang van zaken is. Bij een tennisvereniging moet je bardiensten draaien. Als je dat niet wilt, kan je het ook afkopen."†

Overgeven

Lavrijsen vertelt dat het bestuur meermalen heeft geprobeerd†om de 10 tot 15 euro van de ouders te innen. "Wij vinden het ook erg vervelend. De kinderen zijn de dupe." Het bestuur heeft aan de ouders voorgesteld dat ze het verschuldigde bedrag overmaken, zodat de leden er†bij de volgende†vergadering over konden beslissen. Daarop zijn ze niet ingegaan.

De moeder zegt tegen de regionale omroep dat haar kind begrijpt dat het geld niet is overgemaakt, maar dat hij er flink van baalt. "Twee dagen heeft hij hoofdpijn gehad en hij moest overgeven."
Nieuws: Oud-VW-Topman stuurt kat naar onderzoekscommissie
12 Februari, 11:06 Auto55
In Duitsland onderzoekt een parlementaire commissie de ware toedracht van het VW sjoemelsoftwareschandaal. Een zaak waarin voormalige VW-baas Ferdinand PiŽch onlangs nog van zich liet horen. Hij verklaarde dat toplui binnen Volkswagen al op de hoogte waren nog voor de Amerikaanse overheid in 2015 voor de eerste keer aan de alarmbel trok. Hij kan het weten, want hij had toen de touwt...

Lees meer


BraziliŽ stuurt versterking naar door geweld geplaagde staat
9 Februari, 01:36 Skynet
De Braziliaanse regering heeft woensdag aangekondigd 550 extra troepen te sturen naar de zuidoostelijke staat Espirito Santo, waar een politiestaking dit weekend een uitbraak van geweld veroorzaakte.


Onderwijscentrum Moretus stuurt leerlingen erop uit
8 Februari, 20:30 Gazet v. Antwerpen
Leerlingen van het onderwijscentrum Moretus lieten de voorbije weken de klas achter zich of verwelkomde leeftijdsgenoten in een uitwisselingsprogramma. Het doel is contact houden met wat binnen en buiten de school leeft.


Rode Duivels in de kijker: 'Chelsea wil Lukaku', 'Mertens lijkt weg' en 'Carrasco stuurt aan op transfer'
8 Februari, 17:00 Voetbalkrant
De Rode Duivels lopen meer dan ooit in de picture. Mertens (even) topschutter in ItaliŽ, Lukaku in de Premier League en ook Carrasco doet het goed in LaLiga. Spraakmakende transfers in de zomer? Ze zitten er aan te komen.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be