NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesStuurt

2News.be / Trefwoorden / Stuurt

Braziliaanse president stuurt leger om wegblokkades te stoppen
Zaterdag, 01:54 NOS nieuws

De Braziliaanse president Michel Temer heeft het leger toestemming gegeven de blokkades van de snelwegen door stakende vrachtwagenchauffeurs op te heffen. De truckers leggen al dagen belangrijke sectoren van de economie plat. De chauffeurs zijn boos over de hoge dieselprijzen.

In S„o Paulo is de noodtoestand uitgeroepen wegens brandstoftekort, omdat die niet kan worden geleverd. Ook liggen fabrieken stil en rijdt het openbaar vervoer minder. In verschillende grote steden beginnen supermarkten leeg te raken.

BarbecueŽn

Op beelden is te zien hoe vrachtwagenchauffeurs barbecueŽn op de weg. Op vrachtwagens hangen spandoeken met teksten als: "Stop met stelen of anders zullen wij het land stilleggen."

President Temer laat nu militairen de doorgaande routes ontruimen. "We zullen het volk niet zonder hun basisbehoeften laten zitten", aldus Temer.

Belasting

De staking is afgekondigd door de Braziliaanse truckersvereniging Abcam die 600.000 truckers vertegenwoordigt. Zij eisen dat de belasting op diesel wordt verlaagd. De dieselprijs is het afgelopen jaar sterk gestegen.

Inmiddels heeft de overheid toegezegd om diesel te subsidiŽren en de prijzen te stabiliseren. Daarop riep Abcam zijn leden op om de blokkades op te heffen. Daar is vooralsnog geen gehoor aan gegeven.

Nederlandse fruitimporteurs spreken van een drama. "Dit gaat vergaande gevolgen hebben komende week omdat van en naar de havens haast geen transport meer mogelijk is", meldt de nieuwssite AGF van de groente- en fruitsector.
Spraakcomputer Alexa stuurt ongevraagd audio-opname door
Vrijdag, 11:42 De Tijd
11:36 Producent Amazon beschrijft de situatie als een 'onwaarschijnlijke reeks gebeurtenissen' waarbij een gesprek ongewild opgenomen en verstuurd werd.


Nijmeegse prof stuurt unieke radio naar de maan
20 Mei, 16:48 NOS nieuws

Met een Chinese raket gaat vanavond laat een speciale Nederlandse radio-ontvanger de ruimte in. De radio-ontvanger, in feite drie antennes van fiberglas, moet op ongeveer 60.000 kilometer van de maan signalen opvangen die iets zeggen over het ontstaan van de aarde.

De radio-ontvanger werd ontwikkeld door Heino Falcke, hoogleraar radioastronomie en astrodeeltjesfysica aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij maakt een vergelijking met de Tesla die zakenman Elon Musk in een baan om de aarde heeft gebracht.

Falcke: "Musk heeft een hele auto de ruimte in gestuurd met een autoradio. Helaas staat die niet aan. Die ontvangt niks. Dus wij moeten gewoon de autoradio zelfstandig omhoog sturen om zelf iets te kunnen ontvangen."

Dark side of the moon

De ontvanger wordt naar een rustige plek gestuurd: de donkere kant van de maan. Falcke, terwijl hij een kruik pakt om zijn verhaal toe te lichten: "Wat je ziet is dat we vanaf de aarde altijd naar dezelfde kant naar de maan kijken. Je ziet altijd de voorkant en nooit de achterkant. Mensen noemen die achterkant soms the dark side of the moon."

Voordeel van dat gebied is dat het er lekker rustig is. In Falcke's woorden kun je daar "fantastisch wetenschap doen". In dit geval gaat het de sterrenkundige om onderzoek naar de oerknal, van waaruit alles in het heelal zou zijn ontstaan. Of eigenlijk naar de 'nagalm' van de oerknal, want die heeft al 13,8 miljard jaar geleden plaatsgevonden.

Dag een van de schepping

Nog altijd zijn er radiogolven van die 'big bang' waar te nemen. Die signalen kunnen volgens Falcke meer vertellen over het 'embryonale stadium' van het heelal. Of zoals de gelovige hoogleraar het op Omroep Gelderland noemt: "Dag een van de schepping".

Op 60.000 kilometer van de maan zullen drie antennes van fiberglas zich langzaam ontrollen als een soort meetlinten van elk vijf meter. Vervolgens moet de apparatuur gekalibreerd worden en kan het 'luisteren' naar de oerknal beginnen.

Meest spannende radio-uitzending ooit

Falcke: "Na de lancering gaan we alleen maar ruis horen, maar voor ons is dat dan wel de meest spannende radio-uitzending waar we ooit naar hebben geluisterd."

Of de lancering van de raket vanavond om 23.00 uur Nederlandse tijd doorgaat, is even afwachten. Het hangt onder meer af van de weersomstandigheden in China.
Het Rode Kruis stuurt 200 vrijwilligers naar Congo tegen verspreiding ebola
18 Mei, 17:06 Skynet
Het Internationaal Comitť van het Rode Kruis heeft meer dan tweehonderd vrijwilligers ingeschakeld in de strijd tegen de ebola-epidemie, die de voorbije weken in Congo is uitgebroken. Dit liet de hulpverleningsorganisatie vandaag weten.


Antwerpse deputť stuurt aan op afschaffing hoofddoekenverbod
11 Mei, 04:06 Gazet v. Antwerpen

De stedelijke onderwijsraad, waarin alle onderwijsnetten vertegenwoordigd zijn, heeft opnieuw een agendapunt om het verbod op het dragen van levensbeschouwelijke tekens te schrappen uit de schoolreglementen. ?Ik hoop de andere netten mee te krijgen, maar als het niet lukt doen we dit wel voor het provinciaal onderwijs?, zegt onderwijsdeputť Inga Verhaert (sp.a).
Celtic stuurt Musonda vroeger dan verwacht terug naar Chelsea
9 Mei, 14:54 Gazet v. Antwerpen

Charly Musonda Junior keert deze zomer alweer terug naar Chelsea. Het 21-jarige toptalent werd in januari door The Blues nog voor anderhalf jaar uitgeleend aan het Schotse Celtic maar voldeed niet en wordt dus alweer na een half seizoen teruggestuurd naar Londen. Dat nieuws werd ons bevestigd vanuit Chelsea.
Justitie stuurt 18 procent minder brieven
9 Mei, 01:06 De Tijd
01:04 Steeds meer klassieke brievenreuzen van Bpost digitaliseren. Alleen al door een andere inning van verkeersboetes zullen jaarlijks 3,5 miljoen brieven verdwijnen.


Boekendief stuurt buit terug

Een boekendief die de afgelopen twee jaar vermoedelijk voor duizenden euro filosofische en poŽtische werken gestolen heeft in boekhandel Paard van Troje, aan de Kouter, is bezig zijn buit terug te sturen.
N-VA wil minder leefloon voor wie kind niet naar kleuterschool stuurt in Antwerpen
6 Mei, 16:42 Gazet v. Antwerpen

Leefloners die hun kinderen niet naar de kleuterschool sturen, krijgen minder leefloon. Het is ťťn van de punten van het N-VA-programma in Antwerpen, dat de leden vandaag goedkeuren. De N-VA wil zo vermijden dat kinderen met een taalachterstand aan het lager onderwijs beginnen.
BelgiŽ stuurt meer troepen naar Irak
4 Mei, 12:30 De Tijd
12:28 De regering beslist om vanaf midden mei de militaire aanwezigheid in Irak stevig uit te breiden.


Datacentersector waarschuwt dat Nederlandse stroomnetwerk groei niet aankan
De Nederlandse datacentersector heeft een brandbrief naar minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat gestuurd vanwege acute capaciteitsproblemen in de stroominfrastructuur. Dit zou de groei van de economie belemmeren.


Intel stuurt Kaby Lake-X-processors na minder dan een jaar met pensioen
1 Mei, 14:24 Tweakers
Intel stopt de productie van de Kaby Lake X-processors. De beslissing volgt zo'n tien maanden na de introductie. Het gaat om de Core i7-7740X en de i5-7640X. Beiden zijn quadcores voor het X299-platform.


Iran stuurt Amerikaanse beurzen lager
30 April, 23:18 De Tijd
22:54 De beurzen van New York moesten maandag wat gas terugnemen. Zowel de Dow Jones (-0,61 procent) , de S & P 500 (-0,82 procent) en de Nasdaq (-0,75 procent) moesten lager afsluiten. De olieprijzen scho...


Marssonde stuurt beelden van ijs op Rode Planeet naar huis
30 April, 15:18 Skynet Belgie
De Europees-Russische sonde ExoMars heeft foto's van ijsvlaktes aan een kraterrand op de Rode Planeet naar de Aarde gestuurd. Op ťťn van de beelden is een veertig km lange doorsnede van een inslagkrater op het noordelijk halfrond te zien, zo heeft het Europese Ruimtevaartbureau ESA meegedeeld. Het zijn ook de eerste foto's van de verkenner sinds die een nieuwe baan op 400 km hoogte draait.


Frankrijk stuurt versterking naar grensstreek Alpen
23 April, 05:54 Volkskrant
Frankrijk zal extra mensen naar het grensgebied in de Alpen sturen om 'respect voor de grenscontroles' af te dwingen. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gťrard Collomb zondag gezegd, nadat er gedurende het weekeinde verschillende acties werden gehouden door zowel ultranationalistische activisten als voorstanders van migratie. Zaterdag en zondag blokkeerden extreemrechtse jongeren


Burgerkabinet Media stuurt Sven Gatz met een stapel huiswerk naar huis
21 April, 19:24 Skynet
"Ik heb weer heel wat huiswerk meegekregen, maar het is prettig om dit soort huiswerk te krijgen." Zo blikt Vlaams minister van Cultuur en Media Sven Gatz (Open Vld) zaterdag terug op een dag Burgerkabinet Media in het Vlaams parlement. Met de organisatie van dit Burgerkabinet Media wilde Vlaams minister Gatz te weten komen hoe de burger graag geÔnformeerd wordt en wat hij/zij daarbij belangrijk vindt.


Crevits stuurt kwetsbare jongeren toch terug naar buitengewoon onderwijs
20 April, 13:42 De Tijd
13:38 Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) stuurt het M-decreet bij. Een aantal jongeren met zware gedragsproblemen, of een lichte mentale beperking zullen daardoor sneller in het buitengewoon onderw...


Kabinet stuurt wet tegen ongewenste overnames telecomsector naar adviesorgaan
19 April, 10:12 Tweakers
Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat heeft het zogeheten Wetsvoorstel Ongewenste zeggenschap telecommunicatie naar de Raad van State gestuurd. Het kabinet wil met deze wet ongewenste overnames van Nederlandse telecombedrijven voorkomen.


Italiaanse president stuurt verkenner het veld in
18 April, 14:54 De Tijd
14:30 De voorzitster van de Italiaanse senaat, Maria Elisabetta Alberti Casellati, moet tegen vrijdag nagaan of een regering van centrumrechts met de Vijfsterrenbeweging mogelijk is.


Kabinet stuurt staatssecretaris Snel naar herdenking Armeense genocide
17 April, 17:18 NOS nieuws

Het kabinet stuurt staatssecretaris Menno Snel van FinanciŽn (D66) naar de jaarlijkse herdenking van de slachtoffers van de Armeense genocide in 1915. Het is voor het eerst dat een Nederlandse bewindspersoon naar de plechtigheid op 24 april in Jerevan gaat.

Dat gebeurt op verzoek van de Tweede Kamer. Die nam in februari een motie aan van de ChristenUnie, waarin gevraagd werd een lid van de regering af te vaardigen. Een staatssecretaris maakt formeel geen deel uit van de regering, dus in die zin wordt de motie niet volledig uitgevoerd.

Kwestie

De zaak ligt gevoelig. De Tweede Kamer heeft de dood van honderdduizenden ArmeniŽrs expliciet erkend als volkerenmoord, gepleegd door soldaten van het Ottomaanse Rijk. De huidige Turkse regering ontkent dat er sprake was van genocide en reageerde boos op de uitspraak van de Kamer.

Het kabinet houdt vooralsnog vast aan de omschrijving 'de kwestie van de Armeense genocide', maar stuurt nu dus wel voor het eerst een bewindspersoon naar de herdenking. Het is de bedoeling dat dat uiteindelijk elke vijf jaar gebeurt.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be