NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Studenten

2News.be / Trefwoorden / Studenten

Studenten lopen tien uur in de zon met als ultiem doel: een gratis vat
Woensdag, 20:18 Gazet v. Antwerpen
Studenten liepen vandaag hun 10urenloop op het Eilandje. Vijftien studentenverenigingen komen tijdens die loop samen om maar liefst 10 uur aan één stuk estafette te lopen. De winnende vereniging krijgt een vat in het stamcafé. Tijdens het lopen kunnen de studenten genieten van de muziek die door zowel bekend als onbekend talent wordt voorzien op verschillende podia. De wedstrijd blijft tot 22 uur duren en zal verder gezet worden in de stamcafés van de verenigingen.


Duizenden studenten protesteren in Moskou tegen WK-fanzone: ?Wij moeten wel studeren, hé?
Woensdag, 17:18 Gazet v. Antwerpen

Minder dan twee maanden voor de openingswedstrijd van het WK in Rusland protesteren in de hoofdstad duizenden studenten tegen een fanzone die eerstdaags opgericht wordt aan de staatsuniversiteit van Moskou, op wandelafstand van het Luzhnikistadion.
Nederlandse Netflix-serie gaat over studenten en demonen uit Gouden Eeuw
Woensdag, 12:30 NOS nieuws

De allereerste Nederlandse Netflix-serie heeft vooralsnog geen naam, maar de streamingdienst heeft vandaag wel nieuwe details bekendgemaakt. De show, die begin vorige maand werd aangekondigd, bestaat uit acht afleveringen van een half uur.

De serie hint volgens de makers naar de meedogenloze Nederlandse geschiedenis waarop onze welvaart deels is gebaseerd. "In het vrijgevochten Amsterdam geniet een groep jonge studenten van alles wat het leven ze biedt: rijkdom, seks en macht, tot ze een verborgen toegang naar een demonische wereld uit de Gouden Eeuw openen", schrijft Netflix in een persbericht.

Het verhaal is bedacht door filmregisseur Pieter Kuijpers (Riphagen, Van God Los). Kuijpers vindt het een eer om met Netflix samen te werken. "Het is een van de grootste en beste spelers in de wereld van drama en film", zegt hij. Schrijverscollectief Winchester McFly, bekend van onder meer de filmhit Bankier van het Verzet, zal zich buigen over het script.

Netflix telt wereldwijd meer dan 125 miljoen abonnees in ruim 190 landen. Gezamenlijk kijken zij meer dan 140 miljoen uur series en films per dag. In Nederland hebben naar schatting zo'n twee miljoen mensen een Netflix-abonnement.
Hoe je op basis van flinterdunne data omineuze conclusies over studenten durft te trekken, is mij een raadsel
12 April, 19:36 Volkskrant
Een kwart van de studenten, las ik deze week in de krant, kampt met burn-outklachten. Een op de zeven heeft last van 'ernstige angst-en depressieklachten'. En zelfmoordgedachten komen 'geregeld' voor. Dat zou blijken uit onderzoek van Hogeschool Windesheim.Uit het bericht leek maar één conclusie mogelijk: met de huidige generatie studenten is het uiterst droevig gesteld. Promovenda Jolien Dopmeije


Chinese studenten vragen Rutte de kleren van het lijf
12 April, 19:00 NOS nieuws

Het is geen grote groep, maar de twaalf studentes die Nederlands studeren op de Foreign Languages-universiteit in Peking lieten vandaag luid van zich horen. Ze hadden dan ook een bijzondere gast op bezoek: de Nederlandse premier Rutte.

Meteen bij binnenkomst in de aula was te merken dat Rutte zich als een vis in het water voelde tussen de studenten. Hij liep meteen op een groepje Nederlandse studenten af die in Peking studeren en vroeg naar hun ervaringen. Daarna ging zijn jasje uit en stond hij na de officiële speeches en plichtplegingen de studenten uitgebreid te woord.

Leiden

De meest verrassende en persoonlijke vragen kwamen van de Chinese studentes die Nederlands studeren. Zo vroeg Pip zich af wat zijn favoriete herinneringen aan zijn studententijd in Leiden zijn, omdat zij daar ook gaat studeren.

Rutte grapte dat hij er maar liefst acht jaar heeft gestudeerd omdat hij z'n studie grondig wilde aanpakken. En, voegde hij er aan toe, het was dan ook een hele moeilijke studie: geschiedenis. Daarmee kreeg hij de zaal wel aan het lachen.

Verder beloofde hij een lijst met goede kroegen aan de studenten te sturen. In China zijn kroegen geen bekend fenomeen, dus daar kreeg hij minder reactie op.

Onderwijs

Maar ook serieuzere zaken bleven niet onbesproken. De dreigende handelsoorlog tussen Trump en China kwam aan de orde en Rutte werd gevraagd of hij advies had voor China op het gebied van onderwijs.

De premier ging in op de culturele verschillen tussen China en Nederland. Dat een Nederlandse docent altijd uitgedaagd wordt door de studenten en dat in China meer hiërarchisch onderwijs wordt gegeven, waarin de docent wordt gelooft. Rutte vertelde dat hij zelf ook nog twee uur per week voor de klas staat op een middelbare school, waar veel migrantenkinderen op zitten. Hij zie ook dat hij daar eigenlijk vanmorgen had moeten zijn, maar dat hij niet spijbelde omdat ze toch examens hebben.

De premier maakte tijdens zijn bezoek van de gelegenheid gebruik om een rondje te gaan fietsen met de studenten over de campus.

Vrijetijdskleding

De grappigste vraag kwam toch wel van Julliet, die de premier goed had bestudeerd. Ze zei dat ze bij Zondag met Lubach had gezien dat Rutte buiten de Tweede Kamer altijd een wit overhemd, een grijze hoodie en een blauwe jas draagt en vroeg zich af of deze kleding een speciale betekenis hebben voor hem.

"Fantastisch!" riep Rutte uit en hij zei naar aanleiding van het programma te hebben besloten zijn informele kledingkeuze aan te zullen passen. "Niet omdat Lubach gelijk had, maar hij had misschien wel een punt."

Voorafgaand aan het gesprek met Rutte maakte correspondent Marieke de Vries de volgende reportage:
Studenten werken aan terugkeer Hyves
11 April, 14:18 Tweakers
Twee studenten claimen aan de terugkeer van Hyves te werken. De twee zoeken financiering om een betere en privacyvriendelijkere versie van het oude Nederlandse sociale netwerk te kunnen introduceren. "Hyves heeft altijd een plekje in ons hart behouden."


Studenten eindigen op vierde plaats in H2O Challenge: ?In 24 uur tijd acht landen bezocht?
10 April, 03:24 Gazet v. Antwerpen

Nick Van Baelen uit Meerhout, Christophe Thys uit Kontich en Maarten Wegner uit Hoevenen hebben afgelopen weekend deel­genomen aan de H2O Challenge met een Toyota Miria. De drie eindigden op een vierde plaats.
Barfout: voor studenten die niet vies zijn van kattenkwaad
10 April, 03:24 Gazet v. Antwerpen

Je pijlen richten op jongeren: een evidente keuze is het niet nu het ene studentencafé na het andere de boeken neerlegt. ?Maar Barfout wordt een schot in de roos.? Carapils voor 1 euro, gekleurde croque monsieurs: hier heeft alles een ?fout? kantje. Zelfs een bezoek aan ?t gemak.
Studenten organiseren eerste Muurke Klop-toernooi in Dijlestad: ?Het is heel laagdrempelig?
8 April, 03:18 Gazet v. Antwerpen

Vijf studenten ?Sport en Bewegen? van de HoWest in Brugge organiseren op woensdag 18 april het allereerste Mechelse Muurke Klop-toernooi op de speelplaats van de middelbare school BimSem. ?We willen zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met deze onbekende sport?, zeggen de organisatoren.
Drie studenten Thomas More gaan H2O Challenge aan met wagen op waterstof

Studenten Autotechnologie Christophe Thys (23), Maarten Wegner (20) en Nick Van Baelen (20) van de Thomas More-hogeschool in Sint-Katelijne-Waver zijn gisterenochtend met hun wagen op waterstof vertrokken voor de H2O Challenge. Doel van de tocht? Zo veel mogelijk verschillende Europese landen aandoen binnen de 24 uur.
Rapport vermiste studenten Mexico openbaar gemaakt
8 April, 00:24 NRC
Er is veel kritiek op de inhoud van het rapport. Zo zou er veel bewijsmateriaal zijn verdwenen.


Veel burn-outs onder studenten: actieplan nodig om 'generatie van zombies' te voorkomen
7 April, 13:30 Volkskrant
Een kwart van de studenten kampt met burn-out klachten. Een op de zeven heeft last van ernstige angst- en depressieklachten. Ook zelfmoordgedachten komen geregeld voor. Dat blijkt uit onderzoek van Hogeschool Windesheim, uitgevoerd tussen december 2017 en maart 2018, onder 3.134 studenten. Een actieplan moet een 'generatie van zombies' voorkomen. Volgens onderzoeker Jolien Dopmeijer ervaart de hui


Studenten voorzien Macbook van touchscreen met behulp van spiegeltje
5 April, 21:54 Tweakers
Een aantal MIT-studenten heeft een Macbook voorzien van een rudimentair touchscreen door gebruik te maken van een klein spiegeltje, dat in een hoek voor de webcam wordt geplaatst. De bijbehorende software hebben ze ook gepubliceerd.


Ongenoegen over wedstrijd aan Maleisische universiteit om LGBT-studenten te bekeren
5 April, 17:54 Skynet
Een wedstrijd aan een Maleisische universiteit om LGBT'ers (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders) onder de studenten te "bekeren" leidt tot ongenoegen. De bekende activiste voor de rechten van transgenders, Nisha Ayub, heeft onder meer het ministerie van Onderwijs gevraagd de zaak te bekijken.


België bindt strijd aan met valse studenten uit Kameroen
4 April, 13:24 De Tijd
13:01 Er komt een extra screening voor mensen uit Kameroen die een visumaanvraag indienen om in ons land te komen studeren.


?Campus Belgique? screent Kameroense studenten die in België willen studeren
4 April, 12:12 Gazet v. Antwerpen

Sinds begin deze maand worden Kameroense studenten die een studentenvisum voor ons land aanvragen in hun thuisland extra gescreend. Met 1.949 aanvragen vorig jaar voert Kameroen de ranglijst aan van het aantal aanvragen voor Belgische studentenvisa. Bij veel van die aanvragen werden echter valse documenten en diploma?s vastgesteld, zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).
Hogeschool Thomas More voert nieuw keuzevak in: studenten ingeschakeld om Zelfmoordlijn te versterken
3 April, 04:24 Gazet v. Antwerpen

De opleiding Toegepaste Psychologie van de Thomas More Hogeschool in Antwerpen stapt volgend schooljaar in een proefproject met het Centrum ter Preventie van Zelfdoding (CPZ). Vanaf september kunnen studenten er een keuzevak volgen rond het voeren van crisisgesprekken. Vervolgens zetten ze die kennis meteen om in praktijk, bij de Zelfmoordlijn.
Studenten Universiteit Antwerpen ontwikkelen ergonomische gitaar
1 April, 17:00 Gazet v. Antwerpen

Studenten en onderzoekers aan het Departement Productontwikkeling van de Universiteit Antwerpen ontwikkelden een ergonomische gitaar, die nu wetenschappelijk wordt getest. Klassieke gitaar spelen belast namelijk het lichaam van de muzikanten, met rugklachten of pijnlijke polsen en schouders tot gevolg.
Studenten pikken vier flessen sterke drank maar worden na achtervolging geklist door politie
1 April, 15:12 Gazet v. Antwerpen

In het Antwerpse stadscentrum zijn twee studenten, een uit Antwerpen en een uit Wuustwezel, zaterdag geklist na een diefstal uit een nachtwinkel.
Corinne van Duin zet haar vakantiegeld op de studenten van toentoer.nl
30 Maart, 18:48 Volkskrant
Omdat ik nu eenmaal dol ben op alles wat met Jane Austen te maken heeft, heb ik meteen zin om naar het Schotse landgoed Alladale af te reizen. Maar in Alladale is veel meer aan de hand. Onze reisman Noël van Bemmel ging op pad met de eigenaar. Deze rijke erfgenaam heeft het uitgestrekte landgoed gekocht. Het is een trend onder de superrijken: niet investeren in vastgoed of kunst, maar in natuurher

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be