NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Studenten

2News.be / Trefwoorden / Studenten

Slachtoffer krijgt 34.500 euro voor verminking aan oor

Hervé G. (28) uit Turnhout is vrijdag door de strafrechter veroordeeld tot een werkstraf van 200 uren. Met een kapot wodkaglas had hij in september 2013 een man uit Oud-Turnhout verminkt.
Nicole uit ?Taboe? dankbaar voor inzamelactie studenten, maar: ?Ik wil niet bedelen?
Vrijdag, 02:18 Gazet v. Antwerpen

Nicole (73) uit Deurne, die zondag op Eén te zien was in Taboe, is dankbaar voor de inzamelactie die twee studenten woensdag voor haar zijn gestart. Toch hoopt ze dat het geld ook voor bredere sociale projecten gebruikt kan worden.
Leuvense brandweer slaat alarm: ?Elke week rapen we achtergelaten ladderzatte studenten op?
Vrijdag, 02:18 Gazet v. Antwerpen

Volg ons eens een nachtje, om te kijken hoe wij ladderzatte studenten van straat moeten halen. Zwalpende gasten die door hun vrienden zijn achtergelaten, en geen idee meer hebben waar ze zijn. Die uitnodiging kregen Leuvense beleidsmakers en studentenvertegenwoordigers van het brandweerkorps van de stad. Liefst driehonderd keer per jaar moet de brandweer van Leuven uitrukken voor dronken studenten. Het korps maakt zich intussen ernstig zorgen.
Hulpdiensten trekken aan de alarmbel voor overmatig alcoholgebruik bij Leuvense studenten

De Leuvense schepen voor studentenbeleid Bieke Verlinden, vicerector Studentenbeleid Chantal Van Audenhove en Pieterjan Vaneerdeweg, voorzitter van de Leuvense Overkoepelende Kringorganisatie (LOKO) gaan donderdagavond mee op pad bij interventies van de ambulancedienst van de brandweer wegens overmatig alcoholgebruik. Ze willen daarmee de studentengemeenschap sensibiliseren rond deze problematiek.
Groen en sp.a ook in Borgerhout niet ?Samen? naar de kiezer

In de nasleep van het uiteenvallen van het kortstondige project ?Samen? van Groen en sp.a in Antwerpen, heeft Groen woensdagavond beslist om ook in het Antwerpse district Borgerhout na twee opeenvolgende legislaturen niet langer met sp.a naar de kiezer te trekken. Sp.a zegt akte te nemen van die beslissing en draagt meteen huidig districtsburgemeester Stephanie Van Houtven voor als lijsttrekker.
Dolle tocht over grachten in Antwerpse haven: zo hopen deze studenten in de aandacht te komen bij Red Bull
Dinsdag, 11:36 Gazet v. Antwerpen

Meer dan zeshonderd studenten uit de hele wereld doorkruisen van 10 tot 17 april Europa in teams van drie, met blikjes Red Bull als betaalmiddel. Maxim Piessen (23) uit Kapellen en Jan Schiltz (24) en Nils Van de Voorde (22) uit Antwerpen hopen erbij te zijn. Om zich in de kijker te werken, haalden ze een knappe stunt uit in de haven.
Studenten zijn dupe van werken aan spoor
Dinsdag, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Deze trein rijdt tot Herentals.? Die boodschap kregen studenten die zondagavond in Turnhout op de trein stapten. Ze schrokken zich een hoedje. Wat is er nu weer aan de hand?
Twee studenten naar ziekenhuis na zware brand in Leuvens studentenkot
16 Februari, 07:48 Gazet v. Antwerpen

Twee studenten zijn vanmorgen naar het ziekenhuis afgevoerd na een zware brand in een studentenkot in Leuven. In totaal zouden een tiental studenten geëvacueerd zijn. Dat bevestigde Stephanie Gille van de politie Leuven vanochtend aan VTM Nieuws.
?Problematisch perfectionisme?: ?Steeds meer studenten bezwijken onder de druk?
15 Februari, 08:24 Gazet v. Antwerpen

Wat betekent té perfectionistisch zijn? En wat doe je eraan? Studentenbegeleiders aan de Universiteit Antwerpen Isabelle Vloeberghs en Sara Backx schreven in hun nieuwe boek 'Prettig perfect?' hun bevindingen neer over studenten die dagelijks problemen ondervinden door hun drang om perfect te zijn.
Studenten verschansen zich in klaslokaal tijdens schietpartij: ?De paniek was enorm?
15 Februari, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Tijdens de schietpartij in een middelbare school in de Amerikaanse staat Florida van woensdag hebben leerlingen zelf beelden verspreid op sociale media. Daarop is te zien hoe ze zich in een klaslokaal terwijl de schutter nog buiten rondloopt.
Lerarentekort in basisonderwijs leidt tot meer pabo-studenten; vooral deeltijdopleidingen in trek
13 Februari, 23:24 Volkskrant
Het lerarentekort heeft een aanzuigende werking op pabo's. Het aantal aanmeldingen voor de lerarenopleiding in het basisonderwijs stijgt flink ten opzichte van vorig jaar. Vooral de deeltijdopleidingen, waarmee studenten versneld kunnen afstuderen, zijn in trek. Dat blijkt uit cijfers die de Volkskrant heeft opgevraagd bij de Vereniging van Hogescholen en uit een rondgang langs pabo's. Woensdag st


Studenten UAntwerpen willen middenberm Jan De Voslei nieuwe invulling geven
12 Februari, 19:48 Gazet v. Antwerpen

De studenten uit de Faculteit Ontwerp-wetenschappen van de Universiteit Antwerpen werken deze week aan de herinrichting van de middenberm op de Jan De Voslei. Tientallen masterstudenten architectuur, product-ontwikkeling en erfgoed-studies brengen hun ideeën samen met die van de buurtbewoners om de ideale invulling te vinden.
Hoe app je oma als oma niet kan appen? Twentse studenten weten het
7 Februari, 17:24 NOS nieuws

In de wijk Wesselerbrink in Enschede is een experiment gestart om het contact tussen ouderen en jongeren gemakkelijker te maken. Studenten van de Universiteit Twente komen al jaren regelmatig op bezoek in verzorgingshuis De Posten, om ervaring op te doen en omdat ze willen weten hoe ze hun technische kennis het best in kunnen zetten voor ouderen.

Uit een enquête die ze hielden met de vraag wat ouderen nodig hebben om hun omgeving te verbeteren bleek dat ouderen één ding bovenaan hun verlanglijstje hadden staan: contact met de buitenwereld waar ze zelf bijna niet meer heen konden. En zo ontstond een machine: 'appeenoma', heet die.

Het werkt zo: een jongere stuurt een appje aan een oudere, bijvoorbeeld "oma, kan ik langskomen?". Probleem is dat oma geen mobiele telefoon heeft of niet kan appen. Het appje van de jongere komt nu niet bij oma, maar in de appeenoma-machine terecht. Die machine staat in een ouderwets houten kastje, en aan de buitenkant hangt een brievenbus.

Het apparaat schrijft netjes uit wat de jongere heeft geappt, en 'spuugt' vervolgens een briefje met de tekst uit. Oma leest het briefje, en om te antwoorden schrijft ze met de hand "Ja hoor, je bent van harte welkom" op een kaartje, en duwt dat antwoord in het apparaat. Vervolgens leest de jongere dat als appje van oma op zijn telefoon.

'Het apparaat moet compacter'

De machine is geïntroduceerd tijdens de Dutch Design Week, en de reacties waren enthousiast. Alleen: iedere oudere zo'n apparaat geven, zit er op dit moment niet in. "We zijn de machine nog volop aan het ontwikkelen", zegt Wessel Fletterman, een van de bedenkers. "Het apparaat moet compacter worden, en daarmee makkelijker te plaatsen. Ook kunnen we nu nog niet grote hoeveelheden produceren."

De studenten vonden verder dat het zonde was om de contacten van de oudere te beperken tot de eigen kinderen en kleinkinderen. Ze hebben een communicatiemethode met een enorme potentie bedacht, vinden ze, en die moet zo effectief mogelijk benut worden.

En zo kwam het dat nu een proef gaat lopen in de wijk Wesselerbrink in Enschede. Kinderen van basisschool De Broekheurne, en op den duur ook andere wijkbewoners, kunnen appen met de bewoners van het verzorgingshuis De Posten, in de wijk. De machine staat op een centraal punt in De Posten.

Appjeoma is Appeenoma geworden. Oud en jong kunnen met elkaar communiceren op de manier die ze zelf het prettigst vinden. "Ik nodig een oma uit voor ons carnavalsfeest van vrijdag, hier op school", zegt de 11-jarige Emmanuel Tekle.

"Dat mag", zegt zijn juf. "Maar weet wel dat jij dan ook voor haar moet zorgen. Zorgen dat ze lekker kan zitten, en iets te drinken krijgt en dat ze het allemaal goed kan zien." Dat gaat Emmanuel doen, zegt hij, en de 12 jarige Chiara Sorkhan zit intussen een appje te sturen aan de opa van Rees die 90 jaar is geworden. Ze vraagt of ze langs mag komen om hem te feliciteren.

Dat mag, en dus zitten de twee een uurtje later gezellig in de huiskamer van het verzorgingshuis aan de appelsap, te kletsen met zo'n acht andere bejaarde bewoners. Opa van Rees zit er ook tussen. Hij geniet.

"Ik snap er geen hol van", roept hij lachend. "Maar ik vind het prachtig. Wat een mooie uitvinding van die studenten. Ik ben zelf zó verschrikkelijk onhandig met computers, en ik heb er ook een hekel aan. Maar als je er dít mee kunt doen, dan ben ik helemaal om. Een computer is een prachtig apparaat."
Deel proffen en studenten boycot vrouwelijke rector
7 Februari, 13:24 Het Nieuwsblad Buitenland

De universiteit Gent krijgt zeker geen vrouwelijke rector. Gisteren boycotte een deel van de proffen en studenten het door Vlaanderen opgelegde kiessysteem door weg te blijven bij een cruciale stemronde. Daardoor wordt de vice-rector een vrouw: Anne De Paepe, maar gaat de hoogste post van rector naar een man: Freddy Mortier.
DUO mag reisgegevens student inzien om fraude tegen te gaan
5 Februari, 17:24 NOS nieuws

Het ministerie van Onderwijs mocht de reisgegevens van een student opvragen om te controlen of ze niet fraudeerde met haar studiebeurs. De Centrale Raad van Beroep vindt de controle zwaarder wegen dan de inbreuk op de privacy.

De zaak startte vorig jaar nadat was gebleken dat de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) namens het ministerie de ov-chipkaartgegevens van honderden studenten had opgevraagd. De dienst wilde controleren of de studenten fraudeerden met hun beurs.

Om een hogere studiebeurs te krijgen, geven studenten soms op dat ze uitwonend zijn, terwijl ze eigenlijk nog bij hun ouders wonen. De reisgegevens van de ov-chipkaart zijn een belangrijk middel om na te gaan of het adres dat studenten opgeven wel klopt.

Rechtbank: student heeft gelijk

Een van de studenten was het niet eens met het opvragen van haar ov-gegevens door DUO bij Translink, het bedrijf achter de ov-chipkaaart, en stapte naar de rechter. De rechtbank oordeelde dat DUO privacyregels had overtreden en gaf de student gelijk.

DUO was het daar niet mee eens en stapte vervolgens naar de Centrale Raad van Beroep. De dienst wees erop dat de studenten van wie de gegevens waren opgevraagd allemaal binnen zorgvuldig opgestelde 'risicoprofielen' vielen en dat met de adresfraude veel gemeenschapsgeld is gemoeid.

'Weinig bewijskracht reisgegevens'

De Centrale Raad van Beroep oordeelt dat de wet het opvragen van gegevens door toezichthouders onder voorwaarden mogelijk maakt. "Omdat het opvragen van de reisgegevens nog niet maakt dat alle gangen van de student worden nagegaan, is de inbreuk op de privacy, gelet op het doel van de controle (fraudebestrijding), niet zo ernstig dat die ontoelaatbaar is te achten."

De raad tekent daarbij aan dat de reisgegevens maar weinig bewijskracht hebben, omdat er een andere verklaring kan zijn voor afwijkend reisgedrag. De student die de zaak had aangespannen, hoeft de uitwonende studiebeurs niet terug te betalen, want zelfs met de reisgevens is er niet voldoende bewijs dat de student niet op het opgegeven adres woont.

Tegen de uitspraak van de Centrale Raad van Beroep kan geen van de partijen meer in hoger beroep gaan. De Maatschappij voor Beter OV noemde de methode van DUO eerder "buitenproportioneel".
Rechter: DUO mag reisgegevens van studenten opvragen voor fraudedetectie
5 Februari, 12:42 Tweakers
De Centrale Raad van Beroep, in deze zaak de hoogste rechter, heeft bepaald dat de Dienst Uitvoering Onderwijs, oftewel DUO, reisgegevens van studenten mag opvragen om fraude te bestrijden met uitwonende beurzen.


Onderwijs fungeert als pseudomarkt waarin universiteiten concurreren om studenten
3 Februari, 02:24 Volkskrant
Een parlementaire enquête zou mooi zijn maar het zit er nu niet in. Is er verandering op til aan onze universiteiten? Binnen een week gebeurde het volgende: de universiteitsraad Groningen schoot het plan af om een filiaal in de Chinese stad Yantai te openen. Een paar dagen voordien had historicus Eelco Runia - ook Groningen - in de NRC een uitgebreide ontslagbrief geschreven. Hij deed een boekje o


Moeten studenten meer met de hand schrijven of langzamer typen?
26 Januari, 19:48 Volkskrant
Het was dinsdag de internationale dag van het handschrift. Het Platform Handschriftontwikkeling vroeg met een petitie aandacht voor het schrijven met de hand. Zij stellen voor om van schrijven op de basisschool een apart vak te maken in plaats van het bij 'taal' onder te brengen. Schrijven schijnt goed te zijn voor de hersenontwikkeling van kinderen. Studenten zouden er ook veel baat bij hebben om


Studenten die rekening van 1.100 euro voorgeschoteld kregen in Venetië, krijgen nu luxetrip aangeboden
25 Januari, 16:48 Gazet v. Antwerpen

De Japanse toeristen die vorig weekend belazerd werden door restaurant ?Osteria da Luca? vlakbij het San Marcoplein in Venetië, krijgen van The Venetian Hoteliers Association nu een luxetrip aangeboden ter compensatie. De organisatie is erg beschaamd om wat er gebeurd is en hoopt zo de reputatie van de stad enigszins op te krikken.
Internationale studenten ontwerpen nieuw interieur voor De Lisdodde
19 Januari, 17:54 Gazet v. Antwerpen

Een achttiental internationale studenten van Thomas More hebben de voorbije maanden samengewerkt om ontwerpen te maken voor ?de nieuwe cafetaria en inkomhal van het woonzorgcentrum De Lisdodde?. ?Die moet voor meer interactie zorgen met de buurt?, klinkt het.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be