NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Studenten

2News.be / Trefwoorden / Studenten

Studenten doen voor Warmste Week sensibilisering rond gevaren van de zee
Donderdag, 11:18 Gazet v. Antwerpen
Vier studenten van de Plantijn Hogeschool voeren in het kader van de Warmste Week actie om mensen te wijzen op de gevaren van de zee. Afgelopen weekend stonden ze op Lierse SK en volgend weekend op K Zandhoven SK.


Daarom gaan studenten dit weekend massaal uit de bol tijdens ?Vunzige Deuntjes?
Donderdag, 02:18 Gazet v. Antwerpen

Zes jaar geleden beslisten twee vrienden op een zolderkamertje in Amsterdam om eens een studentenfeestje te geven. Vunzige Deuntjes, zo werd dat hersenspinsel gedoopt. Een idee dat vandaag is uitgegroeid tot een geoliede pleziermachine die in 23 steden voet aan de grond heeft, waaronder Antwerpen. Een nieuwe editie vindt zaterdag plaats in Ampere.
Studenten klagen beleggingen KU Leuven aan in fossiele brandstoffen
6 December, 08:54 Gazet v. Antwerpen

Een groep studenten van KU Leuven Fossil Free heeft woensdag een ludiek Sinterklaasbezoek gebracht aan de vergadering van het Gemeenschappelijk Bureau van de KU Leuven uit protest tegen het feit dat de Leuvense alma mater, ondanks protest van de Studentenraad, de Duurzaamheidsraad van de unief, en een protestpetitie van 2.000 studenten, blijft investeren in fossiele brandstoffen. Rector Luc Sels ontkent de aantijgingen.
Studenten kunnen opnieuw samen blokken in Bielebale
Het Jeugdverblijfcentrum Bielebale naast Sportoase is in januari opnieuw beschikbaar voor studenten om er de examens voor te bereiden.


Studenten volgen bouwproject op
2 December, 02:12 Gazet v. Antwerpen

Dertien studenten Bouw van Thomas More Geel werken mee aan een bouwproject van Dillen Bouwteam uit Balen. Zij volgen Open Hoger Onderwijs dat werk met studie combineert.
Studenten fabriceren pizzadeeg met bierafval
30 November, 02:12 Gazet v. Antwerpen

Studenten van Thomas More en van KU Leuven ontdekten tijdens een driedaags bootcamp in Turnhout de opportuniteiten en valkuilen van het ondernemen. Voor het afsluiten stelden ze hun ideeŽn voor in het Pitch Cafť, de meest creatieve 50 vierkante meter van de hogeschool.
Studenten UAntwerpen krijgen vak ?duurzame ontwikkeling? aangeboden
28 November, 23:48 Gazet v. Antwerpen

Studenten van de Universiteit Antwerpen krijgen in de toekomst het vak ?duurzame ontwikkeling? aangeboden als een van de algemeen vormende vakken. Dat is gemeld bij de viering van de 30ste verjaardag van het interdisciplinaire Instituut voor Milieu en Duurzame Ontwikkeling (IMDO).
Studenten UAntwerpen krijgen vak 'duurzame ontwikkeling' aangeboden
28 November, 23:36 Skynet Belgie
Studenten van de Universiteit Antwerpen krijgen in de toekomst het vak 'duurzame ontwikkeling' aangeboden als een van de algemeen vormende vakken. Dat is gemeld bij de viering van de 30ste verjaardag van het interdisciplinaire Instituut voor Milieu en Duurzame Ontwikkeling (IMDO).


Bijna duizend VUB-studenten willen eredoctoraat Aung San Suu Kyi ingetrokken zien
28 November, 18:36 Skynet
Actief Linkse Studenten van de Vrije Universiteit Brussel organiseren morgen een protestactie tegen de genocide van Rohingya in Myanmar. Aan het rectoraat van de VUB in Elsene zullen ze een petitie afgeven om te eisen dat het eredoctoraat van Aung San Suu Kyi, staatshoofd van Myanmar en Nobelprijswinnares voor de Vrede, ingetrokken wordt.


Op deze drugsboot lopen nu studenten en onderzoekers rond
27 November, 20:54 Volkskrant
Officier van justitie Nanet Oosterveld krijgt in februari een oranje boot te zien. Het is een door de politie in beslag genomen voormalig poolschip met een hijskraan op het achterdek. Een ideaal schip voor drugssmokkelaars. Met het kraantje kunnen pakketten drugs eenvoudig uit zee worden geschept.†De boot bevat bovendien een luik waardoor drugsduikers ongezien het water in en uit kunnen. Is deze b


Chinese studenten werken 11 uur per dag om genoeg iPhone's X te maken
22 November, 22:54 Volkskrant
Foxconn, de belangrijkste toeleverancier van Apple in AziŽ, laat stagiairs illegaal overuren maken bij het produceren van de iPhone X. Dat meldt The Financial Times woensdag. Volgens de zakenkrant laat Foxconn de studenten langer doorwerken dan wettelijk toegestaan omdat de fabriek de vraag naar Apples nieuwe toestel maar nauwelijks kan bijbenen. De FT sprak met zes Chinese studenten van 17 tot 19


Lierse studenten oefenen bevallingen met levensechte pop van 150.000 euro
21 November, 16:24 Skynet
Studenten vroedkunde aan de hogeschool Thomas More hebben vandaag Victoria en baby Emma-Charlotte verwelkomd. Het gaat om gesofisticeerde simulatierobots - de eerste in BelgiŽ - waarmee de studenten gewone en risicovolle bevallingen kunnen oefenen. Victoria kost 150.000 euro.


Studenten TU Delft pakken afvaleiland Malediven aan
19 November, 10:00 NOS nieuws

Afval: op de Malediven kunnen ze er bijna niet omheen. De eilandengroep ten zuidwesten van India produceert zo'n 300 miljoen kilo afval per jaar. Maar door de hoge bevolkingsdichtheid is er vrijwel geen plek voor al het afval.

Het meeste vuilnis wordt gedumpt op ťťn eiland: Thilafushi. Ook wel bekend als Rubbish Island. De rest blijft grotendeels onaangeroerd liggen. Studenten van de TU Delft zijn op de Malediven en zoeken een oplossing voor dit probleem.

Waarom is die afvalberg zo'n probleem? Vanwege de lage ligging van de Malediven, legt student bouwkunde Sebastiaan Brouwer uit. "Het hoogste punt ligt rond de 2,5 meter. Daardoor waait veel van het afval in zee, wat het zeewater verontreinigt."

En de hoge bevolkingsdichtheid is dus ook een probleem. "Op een oppervlak twee keer zo groot als Texel wonen ruim 400.000 mensen. Vooral in de hoofdstad Malť is het druk. Daar wonen meer dan 100.000 mensen op 2 vierkante kilometer."

De Verenigde Naties willen nu dat het probleem wordt opgelost. Voor 2020 moet een idee zijn verzonnen om het afvalbeheer in goede banen te leiden.

'Mentaliteitsdingetje'

Volgens Sebastiaan is het ook een 'mentaliteitsdingetje'. "50 procent van de bevolking gooit vuilnis direct naast zich neer. Dat zorgt ervoor dat het probleem alleen maar groter wordt."

De studenten gaan nu op zoek naar een oplossing die niet stinkt en weinig ruimte in beslag neemt. "Niemand wil zo'n afvalstation naast zich hebben vanwege de stank. Maar door het ruimtegebrek op de Malediven moet dat haast wel."

Door naar de eilanden toe te gaan krijgen de studenten een realistisch beeld van wat haalbaar is op het eiland en wat niet. "De eilanden liggen vrij geÔsoleerd op zo'n 2030 kilometer van de Indiase kust. Daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk te werken met bouwmaterialen die daar al beschikbaar zijn", zegt de bouwkundestudent.

Over twee maanden presenteren de studenten hun ontwerpen.
Te veel studenten in lokaal, tentamen ongeldig
17 November, 20:18 NOS nieuws

In Heerlen moeten 240 studenten van de ICT-opleiding van Zuyd Hogeschool een tentamen overmaken. De reden: ze maakten de toets in een te klein lokaal waardoor ze dicht op elkaar zaten. Hierdoor was spieken of frauderen mogelijk.

"Bij het maken van het rooster is iets misgegaan, waardoor uiteindelijk toch te veel mensen in bepaalde lokalen zijn ingeroosterd", legt woordvoerder Erwin Groenewold van de hogeschool uit. "In sommige lokalen heb je tafels die aan elkaar vastzitten, met een bank daaraan. Omdat mensen op hetzelfde bankje aan dezelfde tafel zaten, werd het wel lastig om die toets goed af te nemen, signaleerden surveillanten."

De examencommissie van Zuyd Hogeschool heeft daarom de toets ongeldig verklaard. De herkansing is volgende week vrijdag, schrijft de regionale omroep L1. De studenten krijgen ter compensatie een lunch- en een consumptiebon.
Studenten veroordeeld voor oplichting via datingsites
14 November, 17:12 Gazet v. Antwerpen

Twee studenten van 26 uit Beerse en Malle zijn dinsdag veroordeeld, omdat ze een twintigtal mannen hebben opgelicht. De beklaagden zochten hun slachtoffers via datingsites. Ze kregen van de correctionele rechtbank van Antwerpen twee jaar cel en 1.500 euro boete, waarvan telkens de helft effectief. De rechtbank verklaarde een bedrag van 31.526 euro verbeurd. De beklaagden moeten zes slachtoffers ook ruim 13.000 euro aan schadevergoedingen betalen.
Noorse studenten vieren in nazi-uniformen: grap valt in slechte aarde
13 November, 16:54 Skynet
Een Noorse studentenvereniging wilde dit weekend op een feestje de draak steken met het nationaalsocialisme, maar schoot daarbij aan haar doel voorbij. Fuifgangers konden niet lachen met de SS-uniformen, speelgoedgeweren en prikkeldraad aan de muur, en verlieten ontzet de zaal. Dat berichtten Noorse media maandag.


Drie studenten gewond nadat auto bewust op groep inrijdt nabij Franse school
10 November, 18:12 Gazet v. Antwerpen

Een auto is bewust vrijdagnamiddag omstreeks 16 uur ingereden op een groep studenten aan een handelsschool in het Franse Blagnac, niet ver van Toulouse. Dat meldt de Franse nieuwssite BFMTV. Drie Chinese twintigers raakten gewond door de klap.
Brusselse studenten en ministers wijdden nachtbus feestelijk in tijdens eerste rit
9 November, 22:30 Skynet
De nieuwe nachtbus tussen Elsene en De BrouckŤre die speciaal voor de studenten van de Vrije Universiteit Brussel en Universitť Libre de Bruxelles op de Pleinlaan wordt ingelegd, is donderdagavond feestelijk ingewijd. De Brusselse ministers Pascal Smet (s.pa) en Guy Vanhengel (Open Vld), MIVB-directeur Brieuc de MeeŁs en de Brusselse studenten legden samen de eerste rit af.


Erasmus Universiteit op miljoenenjacht bij oud-studenten
8 November, 16:18 NOS nieuws

De Erasmus Universiteit wil een vermogensfonds vullen met 100 miljoen euro. Vandaag wordt het officiŽle startsein voor de campagne gegeven, maar er is al 26 miljoen opgehaald onder oud-studenten en families. De universiteit wil minder afhankelijk worden van de overheid en tegelijkertijd toch bij de top blijven horen.

Het nieuwe vermogensfonds is een initiatief van de Erasmus Universiteit en het Erasmus Trustfonds. De bedoeling is dat er in 2025 dus 100 miljoen in de pot zit. De universiteit wil hiermee baanbrekend onderzoek financieren, topwetenschappers naar Rotterdam halen en uitmuntende studenten met beurzen ondersteunen. De Rotterdamse universiteit wil leidend zijn op het terrein van de gezondheidszorg, duurzame welvaart en samenleven in stedelijke gebieden.

Minder overheid

Maar de nieuwe geldstroom is ook bedoeld om minder afhankelijk te worden van de teruglopende financiering door de overheid. Volgens de Erasmus Universiteit is het voor het eerst dat een universiteit in Nederland op deze schaal geld inzamelt onder particulieren voor onderwijs en onderzoek.

De universiteit hoopt dat de 100.000 oud-studenten, wetenschappers en andere betrokkenen de buidel willen trekken. Dat lijkt te gaan lukken, want nog voor de campagne is begonnen is al 26 miljoen euro opgehaald onder tientallen oud-studenten en families.

"Het enthousiasme onder oud-studenten en Rotterdammers om deze campagne te steunen is enorm, getuige de vliegende start die we hebben gemaakt", zegt voorzitter Michiel Muller van het Erasmus Trustfonds.
SSH beboet studenten voor illegale verhuur aan toeristen
6 November, 17:30 NOS nieuws

Studenten en starters die in Utrecht en Rotterdam een woning huren van de Stichting Studenten Huisvesting SSH zijn op de vingers getikt. Ze hadden hun woning illegaal onderverhuurd. De SSH heeft bijna 9000 euro aan boetes opgelegd. De illegale verhuur liep in de meeste gevallen via Airbnb.

Vijftien studenten kregen een boete, twintig anderen een waarschuwing. Van een paar studenten is het huurcontract opgezegd.

SSH had gewaarschuwd dat het onderverhuren van kamers illegaal is.

Spaanse toeristen

De SSH was door medebewoners getipt. Die zagen dat sommige kamers door toeristen en dagjesmensen werden gebruikt. "Soms liepen er Spaanse toeristen rond in studentenappartementen", zegt woordvoerder Kreeft. "Dat kan een aanwijzing zijn dat er illegaal wordt onderverhuurd."

"Onze kamers zijn er voor de studenten", zegt Kreeft. "We krijgen niet voor niets subsidie om de prijzen voor studentenwoningen te verlagen. En dan kan het natuurlijk niet dat studenten hun woning voor 50 euro per nacht verhuren."

Uitbuiten van studenten

De 9000 euro die de SSH met de boetes en schikkingen heeft opgehaald, wordt gebruikt voor een campagne tegen illegale verhuur. "Heel veel jongeren staan op een wachtlijst voor een kamer, terwijl anderen hun kamer gewoon verhuren."Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be