NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Stijgen

2News.be / Trefwoorden / Stijgen

Lonen leraars stijgen met 1,1 procent
Vrijdag, 17:54 De Tijd
17:49 Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) heeft met de onderwijsvakbonden een akkoord bereikt over een nieuwe ontwerp-cao. Die bevat een loonsverhoging voor de leraars.


Huizenprijzen Nederland stijgen sneller dan in landen om ons heen
Donderdag, 06:24 NOS nieuws

Nederlandse huizen stijgen veel sneller in prijs dan huizen in de meeste Europese landen om ons heen. Dat komt onder andere doordat het in Nederland financieel makkelijker is om een woning te kopen, bijvoorbeeld door de hypotheekrenteaftrek. Dat stelt onderzoeksbureau Calcasa.

Het afgelopen jaar stegen de woningprijzen in Nederland volgens Calcasa met 8,2 procent. In de landen om ons heen was die stijging veel minder groot. In het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld stegen de woningprijzen slechts 1,7 procent, in Duitsland 3,2 procent en in BelgiŽ 5 procent.

Dat de huizenprijzen in Nederland sneller stijgen, heeft met ons woningbeleid te maken. In Nederland konden kopers tot 1 januari 2018 een hogere hypotheek krijgen dan in andere landen. Niet alleen voor de prijs van de woning, maar ook voor de financiering van belastingen, kon een hypotheek afgesloten worden. In Duitsland en BelgiŽ moeten kopers meer eigen geld inleggen, dat is in Nederland nu ook zo.

Daarnaast heeft Nederland de hypotheekrenteaftrek, die regeling bestaat wel nog steeds, al wordt die wel afgebouwd. "Een regeling die uiteindelijk de huizenprijzen omhoog stuwt", zegt Rogier van der Hijden van Calcasa. "En Nederland had meer last van de crisis dan omringende landen. Een deel van de snelle prijsstijging is een compensatie van de crisis", stelt hij.

Tienduizenden euro's

Maarten Geerts is makelaar bij VR Makelaars, hij verkoopt huizen in Nederland en BelgiŽ. Ook hij merkt dat huizenprijzen in Nederland sneller stijgen dan in BelgiŽ. "In BelgiŽ zijn de prijsstijgingen niet zo gek hoog", zegt hij. "We merken dat het in Nederland echt aantrekt. Een huis in Nederland kan bijvoorbeeld 4 ton kosten, eenzelfde soort huis in BelgiŽ is tienduizenden euro's goedkoper."

Huizen in BelgiŽ zijn overigens al een hele tijd goedkoper dan in Nederland. Maar door het verschil in prijsstijgingen wordt dat verschil alleen maar groter.

Portugal en Ierland

Alleen in Portugal en Ierland zijn de prijsstijgingen groter dan in Nederland. In drie jaar tijd zijn woningen daar bijna een derde meer waard geworden. Die landen werden tijdens de crisis economisch gezien het hardst geraakt. "Daar was een hogere werkloosheid dan in Nederland", zegt Van der Hijden. "En als je geen werk hebt, word je gedwongen je woning te verkopen."

De vraag naar duurdere woningen daalde en het aanbod ervan steeg, daardoor werden woningen in rap tempo goedkoper. Nu de mensen weer werk hebben en zich meer kunnen veroorloven, stijgen de woningprijzen in Portugal en Ierland het snelst.
Rutte is en blijft geen EU-fan: geen extra bijdrage aan EU-begroting, zal hij in 'grote Europatoespraak' verkondigen
Woensdag, 20:06 Volkskrant
Premier Mark Rutte is geen EU-fan en zal dat ook niet worden. Voor de premier is de Europese Unie een zakelijke liefde. Nederland ziet weliswaar de meerwaarde in van een efficiŽnte Unie, om zaken als migratie, veiligheid en de interne handel goed te regelen. Maar de EU moet vooral niet te groot worden.†Nederland wil dan ook geen extra bijdrage leveren aan de EU-begroting. Daarover gaat de aangekon


Rabobank ziet winst met een derde stijgen tot bijna 2,7 miljard euro
15 Februari, 08:24 NOS nieuws

De Rabobank profiteert volop van de goed draaiende economie. De boerenbank zag het afgelopen jaar de nettowinst uitkomen op bijna 2,7 miljard euro, dat is 32 procent meer dan in 2016. Zowel de Nederlandse als de internationale tak van de bank presteerde goed.

De rente-inkomsten bleven ondanks de aanhoudend lage rente op peil. Ook werden de kosten verlaagd, onder meer door reorganisaties in Nederland.

Het marktaandeel van de Rabobank in hypotheken in Nederland steeg van 21 naar 22 procent. De hypothekenportefeuille daalde met 2,8 miljard euro tot 193,1 miljard euro, omdat klanten meer voortijdig aflosten op hypotheken en omdat enkele delen van de portefeuille zijn verkocht.

Witwaspraktijken

De stijging van de winst is volgens topman Wiebe Draijer onder meer te danken aan de positieve economische ontwikkeling in Nederland. "We liggen op schema met het bereiken van onze doelen en daar zijn we trots op. Maar onze ambities liggen nog hoger. We zullen het tempo van met name de digitalisering en innovatie nog verder moeten opvoeren", zegt Draijer in een toelichting op de cijfers. Volgens de bank is de klanttevredenheid door digitale innovaties in alle segmenten verder gestegen.

Rabobank maakte vorige maand al bekend geld opzij te zetten voor de afwikkeling van een zaak naar mogelijke witwaspraktijken bij zijn dochter RNA in CaliforniŽ. Die last van 310 miljoen euro is opgenomen in de cijfers van de gehele Rabobank-groep.
Satellietbeelden tonen: zeespiegel stijgt steeds sneller

Sceptici durven de voorspellingen over stijgende zeeniveaus al eens in twijfel trekken, maar volgens een nieuwe studie op basis van satellietbeelden kloppen die wel degelijk. De laatste 25 jaar zijn de oceanen 7 centimeter gestegen. En het gaat zelfs steeds sneller: tegen 2100 zal het water al minstens 65 centimeter hoger staan, dubbel zoveel als tot nu toe verwacht.
Huurinkomsten Xior stijgen met twee derden
9 Februari, 08:24 De Tijd
07:56 De beursgenoteerde kotmadam beheert sinds de kapitaalverhoging vorig jaar meer dan dubbel zo veel vastgoed als ten tijde van de beursgang eind 2015.


Kankergevallen in Europa zullen blijven stijgen
7 Februari, 13:24 Het Nieuwsblad Buitenland

In Europa worden elk jaar bijna twee miljoen kankerdiagnoses gesteld. ?Dat aantal zal in de toekomst alleen maar stijgen?, zegt topman Wim Van Harten van de Organisatie van Europese Kankerinstellingen (OECI).
ABN Amro profiteert van bloeiende economie en ziet kwartaalwinst fors stijgen
7 Februari, 11:24 Volkskrant
ABN Amro heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar met dank aan de florerende economie flink meer winst geboekt. Tot leuke extraatjes voor de aandeelhouders leidt dat nog niet, want de bank wil eerst de buffers nog verder versterken. Dit vanwege strengere kapitaaleisen van toezichthouders waaraan banken moeten voldoen. Dat bleek vanochtend bij de presentatie van de cijfers over het vierde kwart


'Prijzen van silicium wafers stijgen dit jaar met twintig procent'
6 Februari, 17:30 Tweakers
De bestuursvoorzitter van GlobalWafers verwacht dat de prijzen van silicium wafers in 2018 met twintig procent zullen stijgen ten opzichte van 2017. Eerder meldde een grotere waferproducent, Sumco, ook al dat de prijzen in 2018 met 20 procent gaan stijgen.


Postzegels worden duurder: tarieven stijgen met bijna 5 procent
2 Februari, 21:00 Gazet v. Antwerpen

Bpost past vanaf 1 maart 2018 haar tarieven voor binnenlandse post aan. In totaal zal de tariefverhoging voor alle producten van de binnenlandse post voor 2018 gemiddeld ongeveer 4,7 procent bedragen. Dat meldt de onderneming vrijdagavond.
Goldman Sachs ziet olieprijs boven 80 dollar per vat stijgen
1 Februari, 21:00 De Tijd
20:58 De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs heeft haar prognose voor de olieprijs fors verhoogd. Ze ziet de olieprijs de komende zes maanden met bijna 20 procent stijgen naar 82,5 dollar.


Microsofts omzet uit Azure blijft fors stijgen
1 Februari, 11:30 Tweakers
Microsoft heeft voor het veertiende kwartaal op rij een omzetstijging met dubbele cijfers gerapporteerd voor Azure. In het afgelopen kwartaal nam de omzet uit deze dienst toe met 98 procent. De inkomsten uit de verkoop van Surface-producten bleven nagenoeg gelijk.


Aantal digitale abonnees dagbladen blijft stijgen
30 Januari, 09:18 Emerce
Het aantal digitale abonnees van dagbladen stijgt sterk, zo blijkt uit cijfers van NOM. De Volkskrant noteerde de grootste groei en komt nu dicht tegen de 100.000 abonnees aan. NRC Handelsblad groeide percentueel het sterkst, naar bijna 80.000 abonnees.


Parijs houdt adem in: waterpeil van de Seine kan dit weekend stijgen tot zes meter

Parijs maakt zich volop klaar voor zware overstromingen. Door de enorme regenval deze maand blijft het waterpeil van de Seine maar stijgen. Dit weekend zou het peil zelfs een piek halen van ruim zes meter. Honderden mensen moesten eerder deze week al geŽvacueerd worden.
Verliezen Amerikaanse banken op creditcardleningen stijgen met 20 procent - nieuwe crisis op komst?
22 Januari, 12:30 Volkskrant
Ondanks de economische groei hebben steeds meer Amerikanen moeite hun creditcardschulden af te lossen. De vier grootste consumentenbanken zagen de verliezen hierop afgelopen jaar met maar liefst 20 procent oplopen. De banken - Citigroup, JPMorgan Chase, Bank of America en Wells Fargo - moesten in 2017 voor in totaal 12,5 miljard dollar verlies nemen op hun creditcardleningen. Dat is een slordige 2


Hyundai Tucson ziet aantal benzinekopers stijgen
18 Januari, 13:24 Skynet
Hyundai heeft de bestverkochte SUV in zijn gamma met 10.324 inschrijvingen in 2017. Voor het eerst werden er meer benzine- dan dieselversies besteld door de kopers.


Robbe Ceyssens, coach en partner van Elise Mertens, werkt plan uit voor nieuwe zege op Australian Open

Elise Mertens (WTA 37) plaatste zich woensdag na een onwaarschijnlijke comeback voor de derde ronde van de Australian Open. De Limburgse stond in de eerste set 5-0 in het krijt tegen de Australische Daria Gavrilova (WTA 23), maar won uiteindelijk nog in 7-5 en 6-3. ?Elise is haar tactische plan trouw gebleven, en dat heeft geloond?, reageerde haar coach en partner Robbe Ceyssens.
Gemeentelijke belastingen stijgen ook dit jaar nauwelijks - Hagenezen hebben laagste woonlasten
16 Januari, 12:54 Volkskrant
De woonlasten, zoals de rioolheffing, gemeentelijke onroerendezaakbelasting en de afvalstoffenheffing, zullen dit jaar 'zeer beperkt' stijgen. Dat blijkt dinsdag uit het jaarlijkse onderzoek van het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (Coelo). Gecorrigeerd voor inflatie dalen die lasten gemiddeld zelfs. Huurders betalen gemiddeld 0,3 procent meer, ofwel 1 euro. De woonla


Subsidies voor cultuur stijgen
11 Januari, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Het totale bedrag van de cultuursubsidies werd in Borsbeek met 33% opgetrokken. Twee verenigingen krijgen meer subsidies, de anderen behouden hun financiŽle steun van de gemeente.
Koersen blijven stijgen: rendement van 3 procent op Amsterdamse beurs in eerste week 2018
8 Januari, 23:36 Volkskrant
Superbelegger Warren Buffett zei ooit dat het voor hem het belangrijkste cijfer was om een zeepbel te onderkennen: de waarde van de aan de beurs genoteerde aandelen in procenten van het bbp. Daarom besloot hij begin 2000 zich uit aandelen terug te trekken en een groot deel van zijn geld op de bank te zetten. Het legde hem geen windeieren. Vlak daarna stortten de aandelenkoersen in als gevolg van w

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be