NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Stijgen

2News.be / Trefwoorden / Stijgen

Huizenprijzen blijven stijgen: gemiddelde prijs met bijna 10 procent toegenomen
12 April, 10:36 Volkskrant
De huizenprijzen blijven stijgen. De prijs van een gemiddelde verkochte Nederlandse woning is de afgelopen twaalf maanden met bijna 10 procent toegenomen tot 273 duizend euro. Met een prijssprong van 16 procent werden vooral appartementen duurder. Dit blijkt uit cijfers van makelaarsvereniging NVM die vandaag worden gepresenteerd. De prijzen stegen het hardst in de regio Den Haag, waar een woning


Condom en Roeselare nu zeker van het behoud: "Nu kern smeden om te stijgen; niet om te zakken"
9 April, 07:48 Skynet
KSV Roeselare had genoeg aan een 0-0 gelijkspel op het veld van KVC Westerlo om zich te verzekeren van minstens een extra jaartje Proximus League. Coach Jordi Condom was enorm tevreden met de manier waarop zijn spelers de redding bewerkstelligd hadden waardoor de Spanjaard nu stilaan de blik op volgend seizoen kan richten.Ambtenarenweddes en uitkeringen zullen volgend jaar niet stijgen
3 April, 15:12 Gazet v. Antwerpen

Het Planbureau gaat uit van een overschrijding van de spilindex in september. Volgend jaar zou de spilindex niet worden overschreden. Bijgevolg zouden de ambtenarenweddes en uitkeringen in 2019 niet omhoog gaan.
Nobelprijswinnares Malala voor het eerst weer terug in Pakistan
29 Maart, 03:12 NOS nieuws

Nobelprijswinnares en kinderrechtenactiviste Malala Yousafzai is voor het eerst sinds de mislukte moordaanslag terug in haar thuisland Pakistan. In 2012 schoten Talibanstrijders haar daar door haar hoofd, omdat ze zich inzette voor de toegang tot onderwijs voor meisjes.

De BBC meldt dat ze onder meer een bezoek zal brengen aan premier Shahid Khaqan Abbasi. Wat ze verder precies gaat doen, wordt niet bekendgemaakt omdat haar komst gevoelig ligt.

Op de Pakistaanse televisie was te zien hoe Malala met haar ouders en beveiliging aankwam op Benazir Bhutto International Airport in de hoofdstad Islamabad. Samen met medewerkers van haar Malala Foundation blijft ze naar verwachting vier dagen in Pakistan.

Ooit terug

Malala is na haar behandeling na de aanslag met haar familie in Groot-BrittanniŽ blijven wonen. Ze kreeg in 2014 op 17-jarige leeftijd de Nobelprijs voor de Vrede en werd daarmee de jongste Nobelprijswinnaar ooit.

Sinds vorig jaar combineert ze haar strijd voor onderwijs voor meisjes met een studie aan aan de prestigieuze Britse universiteit Oxford. Ze zegt al jaren dat ze ooit terug wil naar Pakistan.
Achmea en CZ waarschuwen: premie voor zorg gaat weer stijgen, mede door de reserves die opraken
26 Maart, 22:24 Volkskrant
De premies voor de zorgverzekering zullen in 2019 meer stijgen dan het afgelopen jaar het geval is geweest. Daarvoor waarschuwen verzekeraars Achmea en CZ, samen goed voor ruim de helft van alle verzekerden. Beide bedrijven noteerden verliezen: CZ sloot 2017 af met een verlies van 140 miljoen, de zorgtak van Achmea legde 175 miljoen euro toe op de basiszorgverzekeringen. Dat zorgkosten stijgen is


Amerikaanse inflatie blijft stijgen
13 Maart, 16:24 Gazet v. Antwerpen

De inflatie in de Verenigde Staten is in februari opgelopen naar 2,2 procent op jaarbasis, van 2,1 procent in januari. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
Populariteit smartphone doet verkoop op afbetaling stijgen

Het aantal producten dat op afbetaling wordt gekocht, is tussen 2016 en 2017 gestegen van 78.845 naar 96.622. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank waarover Le Soir zaterdag schrijft. De opvallende stijging heeft alles te maken met de populariteit van de smartphones en de verschillende afbetalingsplannen die de telecomoperatoren aanbieden.
Kernuitstap doet uitstoot energiesector sterk stijgen

De kernuitstap doet de schadelijke uitstoot van de Belgische energiesector met 76 procent stijgen tegen 2025. Als er twee kerncentrales langer opblijven, zal de uitstoot tegen dan met 30 procent toenemen. Dat bericht De Morgen, die de nieuwste berekeningen van econoom Johan Albrecht (UGent) over de klimaatimpact van de kernuitstap kon inkijken.
Jongerenhulplijn Awel ziet contacten via telefoon en chat toenemen

Awel, de gratis hulplijn voor kinderen en jongeren, heeft in 2017 het aantal contacten via telefoon en chat zien stijgen. Dat is goed nieuws, want het betekent dat meer oproepen werden beantwoord. Awel verwacht dat de positieve kentering zich dit jaar doorzet. De vzw heeft extra financiŽle steun gekregen, en daardoor konden nieuwe vrijwilligers aangeworven en opgeleid worden.
Accentis ziet eigen vermogen fors stijgen
26 Februari, 19:06 De Tijd
18:40 De vastgoedholding Accentis zag het eigen vermogen in 2017 met 9,3 procent toenemen tot 53,6 miljoen euro, of 0,042 euro per aandeel.


Lonen leraars stijgen met 1,1 procent
23 Februari, 17:54 De Tijd
17:49 Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) heeft met de onderwijsvakbonden een akkoord bereikt over een nieuwe ontwerp-cao. Die bevat een loonsverhoging voor de leraars.


Huizenprijzen Nederland stijgen sneller dan in landen om ons heen
22 Februari, 06:24 NOS nieuws

Nederlandse huizen stijgen veel sneller in prijs dan huizen in de meeste Europese landen om ons heen. Dat komt onder andere doordat het in Nederland financieel makkelijker is om een woning te kopen, bijvoorbeeld door de hypotheekrenteaftrek. Dat stelt onderzoeksbureau Calcasa.

Het afgelopen jaar stegen de woningprijzen in Nederland volgens Calcasa met 8,2 procent. In de landen om ons heen was die stijging veel minder groot. In het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld stegen de woningprijzen slechts 1,7 procent, in Duitsland 3,2 procent en in BelgiŽ 5 procent.

Dat de huizenprijzen in Nederland sneller stijgen, heeft met ons woningbeleid te maken. In Nederland konden kopers tot 1 januari 2018 een hogere hypotheek krijgen dan in andere landen. Niet alleen voor de prijs van de woning, maar ook voor de financiering van belastingen, kon een hypotheek afgesloten worden. In Duitsland en BelgiŽ moeten kopers meer eigen geld inleggen, dat is in Nederland nu ook zo.

Daarnaast heeft Nederland de hypotheekrenteaftrek, die regeling bestaat wel nog steeds, al wordt die wel afgebouwd. "Een regeling die uiteindelijk de huizenprijzen omhoog stuwt", zegt Rogier van der Hijden van Calcasa. "En Nederland had meer last van de crisis dan omringende landen. Een deel van de snelle prijsstijging is een compensatie van de crisis", stelt hij.

Tienduizenden euro's

Maarten Geerts is makelaar bij VR Makelaars, hij verkoopt huizen in Nederland en BelgiŽ. Ook hij merkt dat huizenprijzen in Nederland sneller stijgen dan in BelgiŽ. "In BelgiŽ zijn de prijsstijgingen niet zo gek hoog", zegt hij. "We merken dat het in Nederland echt aantrekt. Een huis in Nederland kan bijvoorbeeld 4 ton kosten, eenzelfde soort huis in BelgiŽ is tienduizenden euro's goedkoper."

Huizen in BelgiŽ zijn overigens al een hele tijd goedkoper dan in Nederland. Maar door het verschil in prijsstijgingen wordt dat verschil alleen maar groter.

Portugal en Ierland

Alleen in Portugal en Ierland zijn de prijsstijgingen groter dan in Nederland. In drie jaar tijd zijn woningen daar bijna een derde meer waard geworden. Die landen werden tijdens de crisis economisch gezien het hardst geraakt. "Daar was een hogere werkloosheid dan in Nederland", zegt Van der Hijden. "En als je geen werk hebt, word je gedwongen je woning te verkopen."

De vraag naar duurdere woningen daalde en het aanbod ervan steeg, daardoor werden woningen in rap tempo goedkoper. Nu de mensen weer werk hebben en zich meer kunnen veroorloven, stijgen de woningprijzen in Portugal en Ierland het snelst.
Rutte is en blijft geen EU-fan: geen extra bijdrage aan EU-begroting, zal hij in 'grote Europatoespraak' verkondigen
21 Februari, 20:06 Volkskrant
Premier Mark Rutte is geen EU-fan en zal dat ook niet worden. Voor de premier is de Europese Unie een zakelijke liefde. Nederland ziet weliswaar de meerwaarde in van een efficiŽnte Unie, om zaken als migratie, veiligheid en de interne handel goed te regelen. Maar de EU moet vooral niet te groot worden.†Nederland wil dan ook geen extra bijdrage leveren aan de EU-begroting. Daarover gaat de aangekon


Rabobank ziet winst met een derde stijgen tot bijna 2,7 miljard euro
15 Februari, 08:24 NOS nieuws

De Rabobank profiteert volop van de goed draaiende economie. De boerenbank zag het afgelopen jaar de nettowinst uitkomen op bijna 2,7 miljard euro, dat is 32 procent meer dan in 2016. Zowel de Nederlandse als de internationale tak van de bank presteerde goed.

De rente-inkomsten bleven ondanks de aanhoudend lage rente op peil. Ook werden de kosten verlaagd, onder meer door reorganisaties in Nederland.

Het marktaandeel van de Rabobank in hypotheken in Nederland steeg van 21 naar 22 procent. De hypothekenportefeuille daalde met 2,8 miljard euro tot 193,1 miljard euro, omdat klanten meer voortijdig aflosten op hypotheken en omdat enkele delen van de portefeuille zijn verkocht.

Witwaspraktijken

De stijging van de winst is volgens topman Wiebe Draijer onder meer te danken aan de positieve economische ontwikkeling in Nederland. "We liggen op schema met het bereiken van onze doelen en daar zijn we trots op. Maar onze ambities liggen nog hoger. We zullen het tempo van met name de digitalisering en innovatie nog verder moeten opvoeren", zegt Draijer in een toelichting op de cijfers. Volgens de bank is de klanttevredenheid door digitale innovaties in alle segmenten verder gestegen.

Rabobank maakte vorige maand al bekend geld opzij te zetten voor de afwikkeling van een zaak naar mogelijke witwaspraktijken bij zijn dochter RNA in CaliforniŽ. Die last van 310 miljoen euro is opgenomen in de cijfers van de gehele Rabobank-groep.
Satellietbeelden tonen: zeespiegel stijgt steeds sneller

Sceptici durven de voorspellingen over stijgende zeeniveaus al eens in twijfel trekken, maar volgens een nieuwe studie op basis van satellietbeelden kloppen die wel degelijk. De laatste 25 jaar zijn de oceanen 7 centimeter gestegen. En het gaat zelfs steeds sneller: tegen 2100 zal het water al minstens 65 centimeter hoger staan, dubbel zoveel als tot nu toe verwacht.
Huurinkomsten Xior stijgen met twee derden
9 Februari, 08:24 De Tijd
07:56 De beursgenoteerde kotmadam beheert sinds de kapitaalverhoging vorig jaar meer dan dubbel zo veel vastgoed als ten tijde van de beursgang eind 2015.


Kankergevallen in Europa zullen blijven stijgen
7 Februari, 13:24 Het Nieuwsblad Buitenland

In Europa worden elk jaar bijna twee miljoen kankerdiagnoses gesteld. ?Dat aantal zal in de toekomst alleen maar stijgen?, zegt topman Wim Van Harten van de Organisatie van Europese Kankerinstellingen (OECI).
ABN Amro profiteert van bloeiende economie en ziet kwartaalwinst fors stijgen
7 Februari, 11:24 Volkskrant
ABN Amro heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar met dank aan de florerende economie flink meer winst geboekt. Tot leuke extraatjes voor de aandeelhouders leidt dat nog niet, want de bank wil eerst de buffers nog verder versterken. Dit vanwege strengere kapitaaleisen van toezichthouders waaraan banken moeten voldoen. Dat bleek vanochtend bij de presentatie van de cijfers over het vierde kwart


'Prijzen van silicium wafers stijgen dit jaar met twintig procent'
6 Februari, 17:30 Tweakers
De bestuursvoorzitter van GlobalWafers verwacht dat de prijzen van silicium wafers in 2018 met twintig procent zullen stijgen ten opzichte van 2017. Eerder meldde een grotere waferproducent, Sumco, ook al dat de prijzen in 2018 met 20 procent gaan stijgen.


Postzegels worden duurder: tarieven stijgen met bijna 5 procent
2 Februari, 21:00 Gazet v. Antwerpen

Bpost past vanaf 1 maart 2018 haar tarieven voor binnenlandse post aan. In totaal zal de tariefverhoging voor alle producten van de binnenlandse post voor 2018 gemiddeld ongeveer 4,7 procent bedragen. Dat meldt de onderneming vrijdagavond.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be