NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Sterke

2News.be / Trefwoorden / Sterke

Sterke daling van aantal werknemers dat minder dan jaar thuis zit
Vandaag, 10:30 Skynet Belgie
Ruim 450.000 werknemers die minder dan één jaar ziek waren, kregen in 2017 een ziekte-uitkering. Dat blijkt uit ramingen van de ziekteverzekering. Dat zijn er tien procent minder dan in 2016. Het aantal ziektedagen daalde met ruim 7 procent. Dat meldt VRT NWS.


Andy Rihs, sterke man achter BMC, is overleden: hoe ziet de toekomst van de wielerploeg eruit?
Donderdag, 10:06 Gazet v. Antwerpen

De Zwitserse zakenman Andy Rihs is woensdagavond op 75-jarige leeftijd overleden na een lange strijd tegen leukemie. Dat berichten diverse media.
IMF prijst sterke wereldeconomie maar laakt VS omwille van handelsoorlog
Dinsdag, 17:54 NOS nieuws

De groei van de wereldeconomie zet door en versterkt zich zelfs. Voor dit én volgend jaar wordt een groei verwacht van 3,9 procent. Het is de sterkste groei sinds de crisis van 2008-2009 en ook hoger dan een half jaar geleden nog werd geraamd. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in haar halfjaarlijkse economisch rapport, de World Economic Outlook.

Er zit wel een rouwrand aan het groeiverhaal: het Amerikaanse wapengekletter rond de handel. Die handelsoorlog escaleert en drukt het vertrouwen en de export en kan roet in het eten van de wereldeconomie gooien.

'Charring picture'

"De economische groei is breed gedragen maar daar staat ook een wereldbreed handelsconflict tegenover dat de groei dreigt te verpesten. Een "charring picture", noemt hoofdeconoom Maurice Obstfeld van het IMF het, een aangebrand en verschroeid plaatje.

Het IMF wijst vooral met de beschuldigende vinger naar de VS en meer in het bijzonder naar het Witte Huis dat de boel op de spits drijft. Het is vooralsnog nog een phoney war, vooral wapengekletter en een schijnoorlog, waarbij weliswaar de eerste schoten zijn gelost maar er ook nog gepraat wordt. Maar toch. Het handelssysteem, gebaseerd op multilaterale verdragen en afspraken in WTO, TTP en Nafta, tot en met de handel in staal en aluminium, dreigt te worden verscheurd en gefragmenteerd.

Uitgerekend nu de economie sterk groeit wordt er met een handelsoorlog gedreigd, stelt het IMF bitter vast. Het leidt af van de noodzaak van bijvoorbeeld eerlijke groeiverdeling en noodzakelijke investeringen. Bovendien kan de onzekerheid een zwiep geven aan het monetaire beleid, waarbij het pompen van geld in de economie mogelijk sneller wordt afgebouwd en de rente weer kan oplopen. Landen, bedrijven of consumenten met schulden worden daardoor extra geraakt.
ECB bezorgd over sterke euro en protectionisme
12 April, 14:48 De Tijd
14:16 De Europese Centrale Bank (ECB) vreest dat de sterke euro en de angst voor een handelsoorlog de economische groei en inflatie zullen drukken.


Mazda kent een sterke groei in België
10 April, 15:06 Skynet
Van 1 april 2017 tot 31 maart 2018 schreef Mazda Belux 9.402 wagens in, wat een stijging van 15 % tegenover het vorige fiscale jaar betekent.


EK volley U18: Belgen gaan kansloos onderuit tegen sterke Italianen
9 April, 23:12 Gazet v. Antwerpen

Na vlotte zeges tegen Frankrijk (3-1) en Oekraïne (3-0) hebben de Belgen in het Slovaakse Puchov zelf een zware 3-0 nederlaag moeten slikken tegen Italië op het EK volleybal voor jongens tot 18 jaar. De setstanden waren 25-18, 25-23 en 25-18.
Vandoorne tevreden na nieuwe punten in Bahrein: "Een sterke inhaalrace gereden"
8 April, 21:54 Gazet v. Antwerpen
Onze landgenoot Stoffel Vandoorne finishte de GP van Bahrein als achtste in de punten. Vandoorne blikt tevreden terug op zijn race, al maakte hij wel een bijzonder slechte start.


Wereldwijd sterke groei van zonne-energie
5 April, 17:00 NOS nieuws

Er is vorig jaar wereldwijd veel meer geïnvesteerd in zonne-energie dan in welke andere energie-technologie dan ook. Dat blijkt uit een rapport van de VN. De investeringen groeiden met 18 procent naar ruim 130 miljard euro.

Het totale bedrag aan investeringen in hernieuwbare energie bedroeg 227 miljard euro. Dit was fors meer dan de nieuwe investeringen in kolen en gas, die worden geschat op 83 miljard euro. Zonne-energie, wind, biomassa en andere vormen van hernieuwbare energie produceerden vorig jaar samen ruim 12 procent van de elektriciteit wereldwijd. De rest komt nog altijd uit fossiele brandstoffen.

Dalende prijzen

Volgens het rapport The Global Trends in Renewable Energy Investment 2018 komt de stijging in duurzame investeringen vooral door de sterk dalende prijzen voor zonne-energie. Het jaar 2017 was het achtste jaar op rij dat de investeringen in hernieuwbare energie boven de 200 miljard dollar uitkwamen (bijna 163 miljard euro) en er is sinds 2004 maar liefst ruim 2.300 miljard euro in groene energie geïnvesteerd.

China is koploper in duurzame investeringen. Maar ook in Australië, Mexico en Zweden zijn die investeringen fors gegroeid. In andere landen was vorig jaar juist sprake van een daling, zoals in de VS, Engeland en Duitsland.

Zon in Nederland

In eigen land neemt zonne-energie eveneens een steeds grotere vlucht. Ook hier zijn de prijzen flink gedaald. Netbeheerders zien dat er sprake is van een versnelling. Belangrijke redenen hiervoor zijn de aantrekkende economie en de sterk dalende prijzen van zonnepanelen.

Kostte één paneel in 2007 volgens Milieu Centraal nog gemiddeld ongeveer 1280 euro, in 2017 was dit gedaald tot gemiddeld 440 euro voor een vergelijkbaar zonnepaneel.

Voor de komende tien jaar voorziet netbeheerder Tennet dat zonnestroom steeds belangrijker wordt in onze energievoorziening. Bij de presentatie van de jaarcijfers van Tennet, eind februari, werd de toekomstige ontwikkeling van het 'productievermogen' geschetst. Dat is een inschatting van hoe verschillende energiebronnen zich zullen ontwikkelen.

Hieruit blijkt dat in 2032 door de zon meer stroom zal worden opgewekt dan door alle windmolens tezamen op zee, of welke andere energiebron ook. Maar de ontwikkelingen gaan snel. De aankondiging in het regeerakkoord dat in 2030 alle kolencentrales gesloten zullen zijn, was hierin nog niet verwerkt.
Antwerp Airport laat sterke groei optekenen
5 April, 12:48 Gazet v. Antwerpen

Na het eerste kwartaal van 2018 noteren de regionale luchthavens van Oostende en Deurne mooie groeicijfers. In Oostende steeg het aantal passagiers met vijftien procent ten opzichte van vorig jaar, in Deurne met dertien procent.
Halsey komt met een sterke en ongezien getalenteerde entourage naar de AB
5 April, 12:30 Skynet
Halsey komt op donderdag 20 september naar Brussel, waar ze op het podium van de AB te zien is! De ticketverkoop start op vrijdag 6 april om 10u.


Studenten pikken vier flessen sterke drank maar worden na achtervolging geklist door politie
1 April, 15:12 Gazet v. Antwerpen

In het Antwerpse stadscentrum zijn twee studenten, een uit Antwerpen en een uit Wuustwezel, zaterdag geklist na een diefstal uit een nachtwinkel.
?Onze stad heeft sterke vrouwen nodig, op elk gebied?
1 April, 03:12 Gazet v. Antwerpen

?Ik ben Christel Geerts en ik wil verder werken aan de stad van uw dromen.? Met die video-boodschap trok de Sint-Niklase eerste schepen gisteren de verkiezingscampagne op gang.
Sterke vrouwen centraal op winnende foto's Nikon Press Photo Awards
29 Maart, 11:54 Skynet
Fotografen Jonas Roosens en Jasper Jacobs hebben de Nikon Press Photo Awards 2018 gewonnen. Roosens won in de categorie Nieuws met een "technisch zeer sterke en inhoudelijk interessante foto" waarop de Duitse bondskanselier Angela Merkel centraal staat. Een foto van atlete Nafi Thiam door Jacobs haalde het in de categorie Sport.


Robert Downey Jr. onthult sterke cast voor 'The Voyage of Doctor Dolittle'
29 Maart, 09:30 Skynet
Robert Downey Jr. zal volgend jaar te zien zijn als Dr. John Dolittle. De acteur speelt de hoofdrol in 'The Voyage of Doctor Dolittle', een nieuwe verfilming van het bekende boek uit 1922 van Hugh Lofting. De Amerikaan liet via Twitter ook weten wie zijn medespelers worden.


Zo snel is de 766 pk sterke Corvette ZR1
27 Maart, 08:18 AutoBlog
Wat doet de musclecar met al die paarden? Met de onthulling van de nieuwe ZR1 heeft Corvette zichzelf overtroffen. De Amerikanen gaven info vrij over het feest dat zich onder de kap afspeelt, maar communiceerden geen harde cijfers met betrekking tot de prestaties. We hebben daar nu eindelijk een antwoord op. Even een kleine opfrisser, […]


Lieke Martens, bescheiden ster aan de Catalaanse voetbalhemel: 'Ik voel me een sterke vrouw'
25 Maart, 19:24 Volkskrant
Lieke Martens liep als meisje al in het shirt van Barcelona. Sinds dit seizoen draagt ze het blauw-rode tenue. Is de club voor vrouwen net zo'n droombestemming als voor de mannen? Ja, zegt de beste beste voetbalster van Europa en de wereld. Het werkt ontnuchterend. De terreinbewaker van het trainingscomplex kent Lieke Martens niet: 'Enrique wie?', vraagt hij.Lieke Martens dus, de Nederlandse voetb


China heeft sterke wapens voor een handelsoorlog met de VS - maar houdt zijn kruit nog droog
23 Maart, 18:24 Volkskrant
De importheffingen op staal- en aluminium die de VS hebben aangekondigd, lijken steeds uitdrukkelijker gericht tegen China. Hoe hard komen de maatregelen daar aan, en wat doet Beijing terug? Het openingssalvo voor een Amerikaans-Chinese handelsoorlog kwam van Donald Trump, maar China schiet direct terug. Beijing kondigde vandaag hogere importheffingen aan op meer dan 120 Amerikaanse producten. Not


Toronto wordt afgetroefd door sterke Westbrook, ook Boston gaat onderuit in NBA
19 Maart, 12:48 Gazet v. Antwerpen

Toronto en Boston, de nummers 1 en 2 uit de Eastern Conference, hebben zondagavond allebei een nederlaag geleden in de NBA.
Titelverdediger Roger Federer wint vlot in Indian Wells

Titelverdediger Roger Federer (ATP 1) heeft zich maandag probleemloos gekwalificeerd voor de achtste finales van het Masters 1.000 toernooi in Indian Wells (hard/7.972.535 dollar).
Cappellen bevestigt sterke uitreputatie in Vosselaar
11 Maart, 19:18 Gazet v. Antwerpen
Door een derde opeenvolgende keer buitenshuis met het kleinste verschil te winnen, bevestigt Cappellen zijn sterke uitreputatie. Vosselaar - Cappellen 0-1.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be