NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Stemt


VN-Veiligheidsraad stemt unaniem voor wapenstilstand in SyriŽ
Gisteren, 21:30 Volkskrant
De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft zaterdag unaniem, met Russische steun, een resolutie aangenomen voor een wapenstilstand van dertig dagen in SyriŽ. Het staakt-het-vuren is nodig om hulpgoederen te brengen en medische evacuaties mogelijk te maken. Na aanvankelijk verzet van Rusland en dagen van onderhandelingen stemden de vijftien lidstaten zaterdag in New York voor de resolutie. De


Veiligheidsraad stelt stemming Oost-Ghouta opnieuw uit
Gisteren, 05:54 NOS nieuws

De VN-Veiligheidsraad heeft de stemming over een resolutie over een wapenstilstand in SyriŽ opnieuw uitgesteld. De resolutie moet een einde maken aan het geweld in Oost-Ghouta, waarbij de afgelopen dagen al honderden mensen zijn omgekomen.

Er wordt al dagen in de Veiligheidsraad gesproken over de tekst, die is opgesteld door Zweden en Koeweit. Rusland, bondgenoot van de Syrische president Assad, heeft diverse bezwaren op tafel gelegd. Uit angst voor een Russische veto hebben de landen de resolutie nog niet in stemming gebracht.

Rusland zegt een staakt-het-vuren van 30 dagen te steunen, maar wil wel garanties dat rebellen dan ook stoppen met hun beschietingen

VS

De Amerikaanse VN-ambassadeur Haley is boos vanwege de opstelling van Rusland. "Ongelofelijk dat Rusland een stemming over een wapenstilstand vertraagt, waardoor het langer duurt voordat hulporganisaties toegang krijgen tot het gebied", schrijft zij op Twitter. "Hoeveel mensen moeten er nog sterven voor de Veiligheidsraad hierover een besluit neemt?"

De stemming staat voorlopig gepland om 18.00 uur Nederlandse tijd.
Oppositie gromt, toch stemt coalitie het referendum weg
Donderdag, 19:00 Volkskrant
Uw politieke nieuwsbrief, met vandaag: de streep door het referendum. Goedemiddag. De coalitie zette vandaag onder grommend protest van de oppositie een streep door de referendumwet. Verder in Dagkoersen: het Zorgfonds (hoe staat het ermee?), wederom een 'inspanningsbelofte' van Rutte, en GroenLinks en PvdA proberen te stoken in de coalitie. De Kamer is vanaf morgen met krokusreces, zo ook uw nieu


Meerderheid Tweede Kamer schaft raadgevend referendum af
Donderdag, 18:24 NOS nieuws

De Tweede Kamer heeft definitief het raadgevend referendum weggestemd. Met 76 stemmen voor en 69 tegen is de wet van minister Ollongren die de afschaffing regelt aangenomen.

Over de wet en voorstellen van de oppositie werd hoofdelijk gestemd. Verschillende partijen legden voorafgaand aan de stemming een zogenoemde stemverklaring af, waarmee ze duidelijk maakten waarom ze voor of tegen stemden.

Forum voor Democratie-leider Baudet richtte het woord tot de fractie van D66: "Dit is het moment voor D66 om te laten zien dat haar vijftigjarig bestaan niet voor niets is geweest. Ik doe een oproep aan alle D66'ers in de zaal: stem met je geweten."

Alternatief

Tijdens het debat over de afschaffingswet werd al duidelijk dat geen van de oppositiepartijen het eens is met de manier waarop het kabinet van het referendum af wil. Ze vinden dat daar een referendum over gehouden had moeten worden.

Verschillende oppositiepartijen hadden eerst een alternatief willen zien. En ze begrijpen niet waarom de minister niet heeft gewacht op de evaluatie van het raadgevend referendum, eind dit jaar.

Juridische onderbouwing

Ook tegenstander van referenda SGP maakte bezwaar tegen de juridische onderbouwing. De partij steunde een aanpassing van de wet van GroenLinks, om een referendum over het afschaffen mogelijk te maken. Maar die kreeg geen steun van een meerderheid: 71 Kamerleden stemden voor, 74 tegen.

De SGP stemde vervolgens wel voor de afschaffingswet. "We hadden dit beter allemaal kunnen vermijden", zei Kamerlid Bisschop in zijn stemverklaring.

Over een paar weken wordt de afschaffingswet behandeld in de Eerste Kamer. Ook daar hebben de regeringspartijen maar een krappe meerderheid van ťťn zetel.
Eerste Kamer stemt in met donorwet: in 2020 is elke Nederlander orgaandonor tenzij bezwaar wordt aangetekend
13 Februari, 17:24 Volkskrant
De Eerste Kamer heeft het voorstel voor een nieuwe orgaandonorwet aangenomen. In 2020 wordt iedereen daardoor na overlijden in principe orgaandonor tenzij men bij leven aangeeft dat niet te willen. Nabestaanden kunnen orgaandonatie overigens tegenhouden als zij zwaarwegende bezwaren hebben. Dinsdag stemde de Eerste Kamer over het initiatiefwetsvoorstel van D66-Kamerlid Pia Dijkstra. De stemming wa


Verkiezingen18 - Heel Brussels gewest stemt op 14 oktober elektronisch met ticket
9 Februari, 14:06 Skynet
Vanaf de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober wordt in alle 19 gemeenten van het Brussels gewest digitaal gestemd met een ticket als controle. Het Brussels gewest kocht daarvoor nieuwe stemcomputers aan, voor een bedrag van 10 miljoen euro. Tijdens de Irisfeesten in mei zullen de burgers voor het eerst de toestellen kunnen testen, kondigde minister-president Rudi Vervoort vandaag aan. Er komt ook een campagne om de niet-Belgen aan te zetten zich te registreren.


Joaquin Phoenix stemt in met rol van The Joker in aankomende film
9 Februari, 10:30 Skynet
De Amerikaanse acteur Joaquin Phoenix heeft ingestemd voor de rol van The Joker in de aankomende film over de origine van de misdadige clown. Dat onthult entertainmentmagazine Variety. Hoewel de onderhandelingen met de studio nog niet aan de gang zijn, heeft Phoenix wel al zijn fiat gegeven aan regisseur Todd Phillips.


Europa stemt vandaag over de afschaffing van zomertijd
8 Februari, 08:24 Gazet v. Antwerpen

Eind maart schakelt heel Europa opnieuw over naar zomertijd. Maar heeft dat eigenlijk zin? Een informele coalitie van zo?n 80 Europarlementsleden van diverse politieke pluimage vindt van niet. Zij hebben het gehad met die halfjaarlijkse wijziging van de klok en dwingen het voltallige halfrond om donderdag in Straatsburg voor het eerst stelling in te nemen.
Europees Parlement stemt voor beŽindigen geoblocking bij online aankopen
6 Februari, 15:06 Tweakers
Het Europees Parlement heeft wetgeving aangenomen waardoor het toepassen van 'ongerechtvaardigde geoblocking' aan banden wordt gelegd. Het gaat hierbij om het maken van onderscheid op basis van het thuisland bij internetaankopen in een andere EU-lidstaat.


Democraten komen met antwoord op memo die FBI beschuldigt

De inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden in de VS heeft maandag beslist om een Democratische memo vrij te geven, als tegenbewijs voor de Republikeinse memo die vrijdag al publiek werd gemaakt. Die laatste memo heeft het over fouten van de FBI en het ministerie van Justitie in het onderzoek naar Russische inmenging in de verkiezingen.
FBI keert zich tegen publicatie door Trump van omstreden Rusland-memo
1 Februari, 07:48 Volkskrant
De FBI heeft zich tegen publicatie gekeerd van een omstreden Republikeins document dat zou aantonen dat er een anti-Trumpstemming heerst bij de dienst en het ministerie van Justitie. FBI-directeur Christopher Wray waarschuwde het Witte Huis woensdag dat het 'ernstige zorgen' heeft over de juistheid van het geheime stuk. President Trump wil het document snel vrijgeven. Het Witte Huis lijkt zich ech


Kamer stemt voor voordracht Ronald Prins als deskundig lid toetsingcommissie Wiv
23 Januari, 19:18 Tweakers
De Tweede Kamer heeft dinsdag, met uitzondering van de Partij voor de Dieren, gestemd voor de voordracht van de oud-directeur van Fox-IT, Ronald Prins, als deskundig lid van de toetsingscommissie van de nieuwe Wiv, oftewel de 'sleepwet'.


Ook Huis van Afgevaardigden stemt in met overgangsbudget
23 Januari, 01:30 Skynet
Na de Senaat heeft ook het Huis van Afgevaardigden in de Verenigde Staten ermee ingestemd om de gedeeltelijke verlamming van de federale overheid te beŽindigen. In totaal 266 parlementsleden stemden voor een overgangsbudget, 150 tegen. Daarmee komt het wetsvoorstel nu terecht bij president Donald Trump.


Senaat VS stemt in: de overheid mag weer drie weken geld uitgeven
22 Januari, 22:48 Volkskrant
Na een stemming in de Senaat stond de Amerikaanse overheid maandag op het punt de deuren weer te openen. De patstelling over immigratie is daarmee nog niet verholpen. De Senaat stemde maandag in overgrote meerderheid voor de enige uitweg uit een doodlopende straat: de terugtocht. De overheid mag weer drie weken geld uitgeven, zo besloten de senatoren. Op 8 februari moet er opnieuw worden gestemd o


Britse Lagerhuis stemt voor brexitwet
17 Januari, 23:54 NOS nieuws

Het Britse Lagerhuis heeft ingestemd met de wet die de banden met de Europese Unie verbreekt. 324 leden stemden voor en 295 tegen. De brexitwet gaat nu naar het Hogerhuis, waar meer tegenstand wordt verwacht. Premier May heeft daar geen meerderheid.

De wet vervangt de wet uit 1972 die het Verenigd Koninkrijk lid maakte van de EU en vervangt de Europese wetten door Britse. Brexit-minister Davis sprak de parlementsleden voor de stemming toe.

"Deze wet is essentieel om het land voor te bereiden op de historische mijlpaal van de terugtrekking uit de Europese Unie", zei Davis. Volgens hem zal de wet ervoor zorgen dat het afscheid van de EU "soepel en ordentelijk" zal verlopen.

Kritiek

Oppositieleider Corbyn van Labour had zijn partijgenoten opgeroepen om tegen te stemmen. Volgens hem biedt de wet te weinig garanties voor rechtsbescherming van werknemers en consumenten.

Over de wet is maanden onderhandeld. Aanvankelijk wilde May de wet niet voorleggen aan de parlementariŽrs, maar die verplichtten haar daar vorige maand toe.

Mei

De behandeling door de leden van het Hogerhuis kan nog maanden duren. Zij kunnen aanpassingen aanbrengen in de wet, die vervolgens weer naar het Lagerhuis moet. In het Hogerhuis zitten meer EU-gezinde leden dan in het Lagerhuis.

Het Britse persbureau Reuters verwacht dat het hele goedkeuringsproces nog tot mei zal duren. Het is de bedoeling dat de brexit in maart volgend jaar een feit is, indien ook de onderhandelingen met de Europese Unie succesvol zijn afgerond.
Curieuze openingsdag Australian Open: slechts twee van veertien Amerikanen naar tweede ronde
16 Januari, 02:42 Volkskrant
Voor fans van Amerikaanse tennissers viel er tijdens de openingsdag van de Australian Open weinig te vieren. Niet eerder was het vrouwentoernooi bij de Australian Open zo onvoorspelbaar als bij deze 50ste editie sinds de oprichting van het proftennis. In 1969 was pionier Billie Jean King de sterkste, toen het grandslamtoernooi nog in december op het gras van Kooyong werd gespeeld. Maandag nam de A


Milieuschandaal VW - Volkswagen stemt in met nieuwe schadeloosstellingen in Canada
12 Januari, 23:18 Skynet
In het kader van het uitstootschandaal heeft de Duitse autobouwer Volkswagen ingestemd met de uitbetaling van bijkomende schadevergoedingen aan Canadese klanten. Er is een overeenkomst bereikt voor een bedrag van 290,5 miljoen Canadese dollar (191 miljoen euro), zo deelde het bedrijf vrijdag mee.


Waaslandcross - Dertiende podiumplaats stemt Toon Aerts tevreden
23 December 2017, 19:30 Skynet
Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions) heeft zijn dertiende plek op het podium beet. "Ik won dit jaar ťťn keer", zei hij na afloop, "de andere twaalf keer was het telkens op het podium. Dat is niet slecht, goed zelfs en hopelijk kan ik me in de eindejaarsperiode nog een paar keer op dat podium hijsen."


Senaat stemt in met Trumps nieuwe belastingwet (en dat plan gaat voorbij aan het belang van de kleine man)
20 December 2017, 08:36 Volkskrant
De Amerikaanse Senaat heeft ingestemd met het nieuwe wetsvoorstel van president Donald Trump om het belastingsysteem drastisch te hervormen. Van de honderd senatoren stemden 51 in met de nieuwe wet. 48 Democratische senatoren stemden tegen. In de plannen gaan bedrijven en rijke Amerikanen minder belasting betalen. Het wetsvoorstel is nu weer teruggestuurd naar het Huis van Afgevaardigden, waar er


Amerikaanse Senaat stemt voor belastinghervorming
20 December 2017, 08:00 NOS nieuws

De Amerikaanse Senaat heeft ingestemd met de grootste belastinghervorming in ruim dertig jaar. Alle Republikeinse senatoren stemden voor, alle Democratische stemden tegen.

Voor president Trump en Republikeinse congresleden is dit de belangrijkste overwinning op het gebied van wetgeving in 2017, schrijft CNN.

Het Huis van Afgevaardigden had gisteren al voor gestemd. Daarna deed de Senaat een paar technische aanpassingen. Vandaag zal het Huis er opnieuw over stemmen; verwacht wordt dat daar wederom een vůůr uitkomt. Naar verwachting ondertekent president Trump de hervorming vanavond.

Als dat gebeurt, betekent het dat bedrijven fors minder belasting gaan betalen en dat de meerderheid van de huishoudens minder inkomstenbelasting gaat betalen. De rijken gaan er meer op vooruit dan de middenklasse en de armen. Een reden voor Democraten om het 'een cadeau aan de rijken' te noemen.

De wet is een combinatie van twee wetsvoorstellen, een van het Huis van Afgevaardigden en een van de Senaat.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be