NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Staten

2News.be / Trefwoorden / Staten

TsjechiŽ voorbij Zwitserland naar halve finales Fed Cup

TsjechiŽ heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Fed Cup. Petra Kvitova (WTA 21) zette de Tsjechische vrouwen zondag in Praag op een onoverbrugbare 3-0 voorsprong tegen Zwitserland.
Verenigde Staten vallen regeringsgezinde troepen aan in SyriŽ

Het Amerikaanse leger heeft in SyriŽ een luchtaanval uitgevoerd op de regeringsgezinde strijdkrachten. Eerder hadden die een hoofdkwartier van de Syrische Democratische Krachten (SDF) aangevallen, zegt de door de VS aangevoerde coalitie tegen IS woensdagnacht.
Poetin ?gekwetst? niet op Amerikaanse lijst te staan

De Russische president Vladimir Poetin heeft dinsdag lacherig gezegd ?gekwetst? te zijn dat hij niet op de Amerikaanse lijst van Russische notabelen staat, die in de toekomst het voorwerp kunnen uitmaken van (meerdere) sancties.
OS 2018 - Verenigde Staten sturen met 242 atleten ruimste delegatie ooit
27 Januari, 12:54 Skynet
De kleuren van de Verenigde Staten worden op de Olympische Winterspelen in Pyeongchang (9-25 februari) verdedigd door 242 atleten. Nooit eerder vaardigde Amerika zo'n ruime selectie af naar de Winterspelen.


Video: Zo veranderde Trump de Verenigde Staten
22 Januari, 16:06 Volkskrant
Donald Trumps eerste jaar verliep bepaald niet vlekkeloos, toch zijn er ook politieke successen. Van bommen tot belastingverlagingen: dit kreeg Trump in zijn eerste jaar voor elkaar. Speelt de video niet goed af? Klik hier om de video op Youtube af te spelen.


'Een Nieuw Begin voor Europa', de titel van de Europa-paragraaf was voor sommige EU-staten even slikken
13 Januari, 02:36 Volkskrant
Nu Duitsland intern orde op zaken stelt, gaat de blik van Berlijn naar de EU: de ambitie is terug. 'Een Nieuw Begin voor Europa.' Dat was de kreet die vrijdagochtend vroeg in Berlijn weerklonk toen de Duitse kanselier Angela Merkel en de sociaal-democraat Martin Schulz hun blauwdruk voor een nieuwe Grote Coalitie presenteerden. Voor sommige EU-staten moet het schrikken zijn geweest toen ze net na


VS: vijf staten in Mexico even gevaarlijk als SyriŽ, Irak en Jemen
11 Januari, 04:24 NOS nieuws

De Verenigde Staten adviseren om niet langer naar vijf Mexicaanse staten af te reizen en verhogen het reisadvies van niveau 3 naar 4. Dit in verband met het geweld tussen drugskartels en hoge aantal moorden.

Het gaat om de staten Sinaloa, Colima, Michoacan en Guerrero grenzend aan de Stille Oceaan en de staat Tamaulipas, aan de Amerikaanse grens.

De VS raadde eerder al af om naar de vijf Mexicaanse gebieden af te reizen, maar heeft ze nu geplaatst in de hoogste categorie. Daarmee vallen ze nu in het Amerikaanse rijtje met de meest onveilig landen ter wereld: Afghanistan, Centraal Afrikaanse Republiek, Iran, Irak, LibiŽ, Mali, Noord-Korea, SomaliŽ, Zuid-Soedan, SyriŽ en Jemen.

Het aantal moorden in Mexico is schrikbarend hoog en 2017 was zelfs een recordjaar. In de eerste elf maanden van vorig jaar zijn er ruim 23.000 moordonderzoeken geopend.

Het Nederlandse reisadvies voor Mexico is vooralsnog niet aangepast. Voor de staten Tamaulipas en Guerrero en de gehele grens met de VS geldt niveau 3, dat betekent dat er alleen noodzakelijke reizen moeten worden gemaakt. Voor de rest van Mexico geldt niveau 2. Nergens in Mexico adviseert het ministerie van Buitenlandse Zaken niveau 4, de hoogste categorie.
?Oprah Winfrey denkt er actief over na om de volgende president van de Verenigde Staten te worden?
8 Januari, 17:36 Gazet v. Antwerpen

Oprah Winfrey denkt er ?actief over na? om de volgende president van de Verenigde Staten te worden. Dat schrijft de Amerikaanse nieuwssite CNN op basis van twee bronnen uit de naaste entourage van de televisiepresentatrice. Na haar beklijvende speech tijdens de uitreiking van de Golden Globes zondagnacht begonnen de speculaties, maar volgens CNN gaat het dus om meer dan geruchten.
Tekortkomingen van een wereldmacht: drie boeken over de Verenigde Staten
5 Januari, 16:42 Volkskrant
Smeets' Amerika is amusant, Verhagens Amerika is spannend, Shorto's Amerikaanse Revolutie komt tot ons vanuit het perspectief van tastende en struikelende tijdgenoten. Wie van Mart Smeets houdt, zal ervan smullen: een hoogstpersoonlijk boek van zijn hand over de Verenigde Staten dat dan ook Mijn Amerika heet. Een associatief verband van uiteenlopende thema's. Zoals een concert van blueszanger Taj


Achttien Amerikaanse staten verhogen minimumloon
2 Januari, 20:06 Skynet
Het minimumloon is op 1 januari gestegen in 18 Amerikaanse staten en 19 steden. Zowat 4,5 miljoen werknemers profiteren van de maatregel.


Verenigde Staten beginnen met zege tegen Rusland op Hopman Cup
30 December 2017, 09:54 Gazet v. Antwerpen

Coco Vandeweghe (WTA 10) en Jack Sock (ATP 8) hebben de Verenigde Staten zaterdag tegen Rusland de zege bezorgd in het openingsduel van de Hopman Cup tennis, het officieuze WK voor gemengde landenteams in het Australische Perth.
VIDEO. Het is zů koud in de Verenigde Staten dat kokend water onmiddellijk in sneeuw verandert
29 December 2017, 23:42 Gazet v. Antwerpen

Als het -35 graden Celsius is, verandert kokend water onmiddellijk in sneeuw als het in contact komt met de ijzige lucht. Dat bewijzen bovenstaande beelden die werden gemaakt in de Amerikaanse staat New Hampshire.
Black Arrows zijn opnieuw te sterk voor Verenigde Staten in handbalwedstrijd
19 December 2017, 23:36 Gazet v. Antwerpen

De nationale vrouwenhandbalploeg, de Black Arrows, hebben dinsdagavond voor de tweede keer in drie dagen tijdens een vriendschappelijke interland de Verenigde Staten verslagen. Het team van bondscoach Laurent Worm won met 21-31. Bij de rust was de stand 13-14 in het voordeel van de Belgische vrouwen.
Verenigde Staten zien Klaagmuur als deel IsraŽl
16 December 2017, 13:48 Gazet v. Antwerpen

De Verenigde Staten zien de Klaagmuur in de Oude Stad van Jeruzalem als een deel van IsraŽl in een mogelijk toekomstig IsraŽlisch-Palestijnse vredesakkoord. ?We kunnen ons geen situatie voorstellen waarin de Klaagmuur geen deel van IsraŽl zou zijn?, zei een hooggeplaatste regeringsverantwoordelijke van de VS vrijdag, vlak voor vicepresident Mike Pence naar de regio zou afreizen.
VS wil weer praten met Noord-Korea
13 December 2017, 05:24 NOS nieuws

De Verenigde Staten willen opnieuw gaan praten met Noord-Korea. Aan zo'n gesprek zitten geen voorwaarden verbonden, zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson.

Volgens Tillerson is het niet realistisch om te denken dat de Noord-Koreanen hun nucleaire programma zullen opgeven enkel en alleen om aan zo'n gesprek deel te nemen.

"We kunnen praten over het weer of over de vraag of de tafel vierkant of rond is als je daar blij van wordt", zei de minister. "Maar we kunnen op z'n minst elkaar ontmoeten en een begin maken van een plan waar we mogelijk naartoe willen werken."

Tillerson zei wel dat Noord-Korea het testen van raketten moet staken. Dit jaar heeft het land al zeker 20 raketproeven uitgevoerd en gedreigd met een aanval op het Amerikaanse eiland Guam.

Trump

Volgens Tillerson is president Trump het met de aanpak eens. Die was eerder kritisch toen zijn minister in gesprek probeerde te komen met Noord-Korea. Trump wees Tillerson er op Twitter op dat hij zijn tijd ermee verspilde. Trump zei in september voor de Algemene Vergadering van de VN over de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un: "Rocket man is bezig met een zelfmoordmissie." Daarop noemde Noord-Korea Trump een "blaffende hond".

Ook van de Noord-Koreaanse zijde kwam gisteren een gematigdere toon. Een gezant van de Verenigde Naties zei vijftien uur te hebben gesproken met Noord-Koreaanse ministers. Die zouden hem hebben verteld dat ze het belangrijk vinden om oorlog te voorkomen.

Noord-Korea heeft geen toezeggingen gedaan, maar toch is de gezant positief: "Ik denk dat we de deur op een kier hebben gezet, en ik hoop van harte dat de deur naar een diplomatieke oplossing nu wijd opengezet zal worden."
Google brengt Home Max-speaker uit in Verenigde Staten
12 December 2017, 19:18 Tweakers
Google heeft zijn Home Max-speaker uitgebracht in de Verenigde Staten. De zoekgigant presenteerde de speaker meer dan twee maanden geleden. Wanneer de Home Max in de Benelux uitkomt, is onbekend.


Schulz: ik wil Verenigde Staten van Europa
7 December 2017, 14:54 NOS nieuws

De Duitse SPD-leider Martin Schulz pleit voor een nieuwe Europese grondwet, met meer Europese integratie. "In 2025 willen we de Verenigde Staten van Europa". Landen die de grondwet afwijzen, zouden automatisch de EU moeten verlaten.

Dat maakte hij bekend op de SPD-partijdag in Berlijn. waar vandaag wordt gestemd over Schulz' toekomst als partijleider en over de vraag of hij door mag gaan met gesprekken met de CDU/CSU. In september leed de SPD met Schulz als lijsttrekker een historische verkiezingsnederlaag.

Een nieuw grondwettelijk verdrag moet volgens hem geen bedreiging vormen voor de individuele lidstaten, maar "een zinvolle toevoeging" zijn op bestaan beleid. Het plan is de wet in nauwe samenspraak met de bevolking op te stellen.

Ook vraagt hij de leden of hij "een open gesprek" mag aangaan met Merkels CDU/CSU over een nieuwe regering. Nadrukkelijk wordt in Berlijn gezegd dat dit niet betekent dat hij wil gaan onderhandelen over een nieuwe Grote Coalitie (GroKo). "We willen niet per se regeren. We willen ook niet per se niet-regeren. Doorslaggevend is wat we bereiken kunnen. Ik geef u mijn woord."

Correspondent Jeroen Wollaars: "De koers van Schulz is opvallend. In de verkiezingsstrijd ging het amper over Europa. Nu denkt Schulz opeens de harten van zijn partijgenoten ťn die van de massaal weggelopen kiezers te kunnen terugwinnen met een zeer opvallend betoog over heel vergaande Europese integratie. De vraag is of dat lukt."
VS trekken zich terug uit Mondiaal Pact voor Migratie: ?Onverenigbaar met migratiebeleid Trump?
3 December 2017, 08:53 Gazet v. Antwerpen

De president van de Verenigde Staten, Donald Trump, heeft beslist dat de Verenigde Staten niet langer zullen deelnemen aan de voorbereidingen van een mondiaal pact van de Verenige Naties dat de internationale aanpak inzake vluchtelingen en migranten moet verbeteren. Volgens hem is het ?onverenigbaar? met zijn migratiebeleid. Dat maakte de vertegenwoordiging van de VS bij de VN zaterdag bekend.
De bescherming van de Baltische staten is ontoereikend
1 December 2017, 02:48 Volkskrant
De auteurs van een AIV-rapport antwoorden op kritiek in een Volkskrant-Commentaar. In reactie op het recent verschenen adviesrapport over de Navo van de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) is in de Volkskrant van 11 november de indruk gewekt dat de AIV zou bijdragen aan een herleving van de Koude Oorlog. Zo zou de AIV een oproep doen om in de Baltische staten permanent een grote legermach


Noord-Korea lanceert opnieuw raket
28 November 2017, 20:42 NOS nieuws

Noord-Korea heeft opnieuw een raket gelanceerd, meldt het Zuid-Koreaans persbureau Yonhap op basis van informatie van de legertop in Zuid-Korea. Het Pentagon heeft de "vermoedelijke lancering" bevestigd.

De laatste raketlancering was op 15 september, toen een raket over Japan vloog. Onbekend is nog om wat voor raket het nu gaat. Volgens Zuid-Korea werd de raket afgevuurd in oostelijke richting. In Japan en Zuid-Korea waren in de afgelopen dagen signalen ontvangen dat een nieuwe Koreaanse raketproef aanstaande was.

In Japan is onmiddellijk een spoedsessie van het kabinet bijeengeroepen. De raket is mogelijk in de Japanse economische zone terechtgekomen, dat zijn de wateren rondom het land. Zuid-Korea heeft direct na de lancering militaire oefeningen gehouden.

Tillerson hoopvol

Noord-Korea heeft al proeven gedaan met intercontinentale raketten, die volgens het regime in Pyongyang kunnen worden uitgerust met een kernkop.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Tillerson liet zich vorige week nog hoopvol uit dat een diplomatieke oplossing kan worden bereikt. Hij zei dat door een gebrek aan brandstof en staatsinkomsten Noord-Korea al zestig dagen geen provocatieve acties meer had uitgevoerd.

Volgens het Witte Huis is president Trump al geÔnformeerd over de lancering op het moment dat de raket nog in de lucht was.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be