NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Staten

2News.be / Trefwoorden / Staten

VS stuurt 59.000 vluchtelingen uit HaÔti terug

De Verenigde Staten sturen ongeveer 59.000 vluchtelingen van de aardbeving in HaÔti terug. De mensen met tijdelijke verblijfsstatus hebben 18 maanden de tijd om naar het CaraÔbische eiland terug te keren, zegt het ministerie van Binnenlandse Zaken van de VS maandag.
Poetin zal de Baltische staten niet gaan bezetten
15 November, 11:00 Volkskrant
Poetin gaat de Baltische landen niet bezetten, maar blijft zijn toevlucht nemen tot 'alternatieve feiten', betoogt Jeroen Bult. In zijn jongste rapport, De toekomst van de Navo en de veiligheid van Europa, concludeert de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) terecht dat Ruslands militaire machtsvertoon een passend antwoord behoeft; de Navo zal meer moeten investeren in de verdediging van de


Fed Cup - Sasnovich maakt voor Wit-Rusland weer gelijk tegen Verenigde Staten
12 November, 17:36 Skynet Sport
De finale van de Fed Cup krijgt een ontknoping met een vijfde partij. De Wit-Russische tennisster Aliaksandra Sasnovich (WTA 87) trok na een spannende driesetter tegen de Amerikaanse Sloane Stephens (WTA 13) de stand weer gelijk: 4-6, 6-1 en 8-6. De partij duurde twee uur en 23 minuten.


Coco Vandeweghe zorgt voor Amerikaanse voorsprong in finale Fed Cup

Coco Vandeweghe (WTA 10) heeft de Verenigde Staten zaterdag op voorsprong gebracht tegen Wit-Rusland in de finale van de Fed Cup. De 25-jarige Amerikaanse klopte in de eerste wedstrijd in Minsk Aliaksandra Sasnovich (WTA 87) in tweemaal 6-4.
Adviesraad: NAVO te zwak om Baltische staten te verdedigen
10 November, 08:24 NOS nieuws

Nederland moet de versterking en vernieuwing van het leger voortvarender aanpakken en zich meer richten op samenwerking met de Europese NAVO-landen om zich te weren tegen Rusland. Dat zegt de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV), een onafhankelijke organisatie die de regering adviseert, in een rapport.

De raad concludeert dat de NAVO veel te afhankelijk is van de Verenigde Staten en dat de eensgezindheid van de NAVO-landen een probleem is. Het leiderschap van Trump leidt tot zorgen over de eenheid van het bondgenootschap. Ook wordt de moeizame relatie met NAVO-lid Turkije genoemd, dat "nota bene in Rusland nieuwe raketsystemen heeft besteld".

"Het is twijfelachtig geworden of de NAVO slagvaardig en eensgezind zal optreden als het erop aankomt. Op een toenemend aantal terreinen is sprake van interne verdeeldheid", zegt commissievoorzitter Joris Voorhoeve. Volgens de raad heeft de NAVO er sinds de Koude Oorlog niet zo slecht voor gestaan.

Rusland

Volgens de AIV zijn de kwetsbare delen van het NAVO-grondgebied, zoals de Baltische staten, daardoor niet goed beschermd en zou Rusland daar misbruik van kunnen maken. De NAVO-landen zouden hun inzet in die grenslanden moeten verdrievoudigen omdat Poetin anders binnen zestig uur Tallinn of Riga zou kunnen innemen, zegt de raad.

De raad wijst erop dat er nu ook een probleem is om snel militairen te kunnen verplaatsen over verschillende landen als dat nodig is. Nu moet voor elke grens afzonderlijk toestemming worden verleend door het betreffende NAVO-land. De AIV wil dat er snel een soort militair Schengengebied komt, waarbij dit soort formaliteiten worden opgeheven.

De NAVO heeft volgens de AIV ook nog geen goed antwoord op cyberaanvallen, de nucleaire vernieuwing van Rusland en de dreiging uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten.
VS willen Noord-Korea opnieuw op lijst van staten die terreur steunen
2 November, 23:18 Gazet v. Antwerpen

De Verenigde Staten overwegen om Noord-Korea opnieuw op de lijst van landen te plaatsen die het terrorisme steunen. Het wil er mede op die manier voor zorgen om de nucleaire programma?s van Pyongyang stop te zetten, zegt de adviseur voor nationale veiligheid HR McMaster donderdag. Aan de vooravond van zijn reis naar AziŽ zei president Donald Trump dat hij van zijn bezoek ter plaatse gebruik wil maken om Noord-Korea verder te isoleren.
Overheid waarschuwt voor drugsepidemie in Verenigde Staten

De Amerikaanse overheidsorganisatie DEA heeft gewaarschuwd voor een ernstige stijging van drugsgebruik in de Verenigde Staten. Het aantal drugsdoden is sinds het begin van hun registratie nog nooit zo hoog geweest, klinkt het in een maandag door de Drug Enforcement Administration gepubliceerd rapport.
Verenigde Staten: Verstappen: "Steward is gewoon een mongool"
23 Oktober, 10:42 Autosport
Max Verstappen plaatste in de absolute eindfase van de Grote Prijs van de Verenigde Staten een inhaalbeweging op Kimi Raikkonen. Onze Noorderbuur bracht die poging tot een goed einde en pakte zo de allerlaatste podiumplaats. Enkel, was Verstappen met de vier wielen buiten de limieten van de piste geweest; een actie waarvoor hij door de stewards werd bedacht met een sanctie van vijf straftellen, waardoor hij vervolgens die podiumplek weer verloor. Na de meet liet Verstappen zich een opmerking ontvallen over de stewards die op zijn minst opmerkelijk genoemd kan worden.


Verenigde Staten: Hamilton souverein ? Mercedes kampioen
23 Oktober, 00:18 Autosport
Lewis Hamilton (Mercedes) heeft te Austin met gemak de GP van de Verenigde Staten gewonnen, zijn tweeŽnzestigste zege al. De Brit werd op het podium geflankeerd door de twee Ferrari rijders Sebastian Vettel en Kimi Ršikkonen. Met 66 punten voorsprong op Vettel en nog drie races te gaan is Hamilton mathematisch nog niet verzekerd van de titel, Mercedes daarentegen mag zich nu al kampioen bij de constructeurs noemen en dat voor de vierde maal op rij.


Verenigde Staten: Stoffel Vandoorne start achteraan
22 Oktober, 20:54 Autosport
Honda heeft besloten om de motor op de McLaren van Stoffel Vandoorne te wisselen nadat een probleem op de motor was vastgesteld. Vandoorne die al vijf plaatsen terug moest op de grid krijgt er dus 25 extra strafplaatsen bij en start dus helemaal achteraan naast de Toro Rosso van Brendon Hartley.


Hamilton verovert de pole in de Verenigde Staten, Vandoorne dertiende
Lewis Hamilton heeft in Austin de polepositie voor de GP van de Verenigde Staten veroverd. Stoffel Vandoorne reed de dertiende tijd.


Verenigde Staten: Ferrari vervangt onverwacht chassis Vettel
21 Oktober, 15:18 Autosport
Ferrari heeft besloten om het chassis dat viervoudig F1-kampioen Sebastian Vettel in Austin gebruikte op vrijdag te vervangen. Vettel krijgt een ander exemplaar van de SF70 H nadat hij kloeg over problemen met het weggedrag van zijn bolide. Ferrari bevestigt dat de vervanging gebeurde uit voorzorg, al geeft het geen verdere details over de aard van de bezorgdheden. In het begin van de tweede training bleef Vettel enige tijd langs de kant toen het team sleutelde aan zijn wagen. Het is niet bekend of die problemen gerelateerd zijn aan de chassiswissel.


Verenigde Staten bezorgd over gevechten in Noord-Iraaks stadje onder Koerdische controle

De Verenigde Staten hebben hun bezorgheid geuit over de berichten van gewelddadige confrontaties nabij het stadje Altun Kopru in het noorden van Irak die onder Koerdische controle staat. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Verenigde Staten: Williams hangt boete van 10.000 euro boven het hoofd
20 Oktober, 22:30 Autosport
Williams hangt na de eerste vrije training voor de Grote Prijs van de Verenigde Staten een boete boven het hoofd van maar liefst 10.000 euro. Het Britse team gebruikte namelijk een setje banden te laat in de sessie; het overschreed de deadline met... drie seconden. Verantwoordelijken werden bij de stewards geroepen, waar men oordeelde dat voor Williams' tweede inbreuk (na een gelijkaardig feit in BelgiŽ na een rode vlag) een berisping en voorwaardelijke boete van 10.000 euro gerechtvaardigd was. Als het team uit Grove geen derde dergelijk vergrijp begaat voor het einde van het jaar, vervalt de boete.


Verenigde Staten: Vandoorne vijf plaatsen achteruit op de grid
20 Oktober, 13:42 Autosport
Nog voor dat hij een meter gereden heeft op de piste van Austin, weet Stoffel Vandoorne (McLaren) al dat het een moeilijke race gaat worden. Bij Honda heeft men immers besloten om uit voorzorg de ICE (de verbrandingsmotor) te vervangen op de krachtbron van de Belg. Het onderdeel had al een aanzienlijk aantal kilometers op de teller staan en bij Honda wou men geen risico nemen. Doordat er verder geen andere componenten vervangen werden, blijft de straf beperkt tot vijf plaatsen achteruit op de grid.


Verenigde Staten: Wordt Hamilton dit weekend al kampioen
18 Oktober, 23:54 Autosport
Met een voorsprong van 59 punten op Sebastian Vettel kan Lewis Hamilton dit weekend in de GP van de Verenigde Staten de kat uit de boom kijken en zijn race volledig afstellen op die van de Duitser. Eindigt Hamilton zondag bij de vijf eersten dan mag hij zich zondagavond al kampioen noemen, zelfs al wint Vettel de race. Een zesde plaats is voldoende als de Ferrari rijder niet meer dan twee punten scoort. Ook Mercedes staat dicht bij de titel voor de teams.


Verenigde Staten: Ultra Soft rubber kleurt roze
18 Oktober, 12:54 Autosport
Voor de GP van de Verenigde Staten heeft bandenfabrikant Pirelli besloten om de markering op de flanken van de ultra soft banden niet langer purper te kleuren, maar roze. Deze kleuromschakeling kadert in het thema van de maand tegen kanker en verwijst naar het pink ribbon symbool van de liga tegen borstkanker.


Hoe de deelfiets in China wordt gebruikt om politiek gedachtegoed te verspreiden
20 Oktober, 02:06 Volkskrant
De concurrentie onder deelfietsenstart-ups in China is moordend, dus grijpen de bedrijven elke mogelijkheid aan om zich te onderscheiden. Populair zijn de fietsen met propaganda om het 19de Partijcongres te vieren. Zomaar een ideetje van het partijcomitť van het hippe Chinese deelfietsenbedrijf OFO: speciale fietsen met propaganda op de rode velgen om het Negentiende Partijcongres te vieren. Lihai


Omstreden winst voor Maduro bij regionale verkiezingen Venezuela
16 Oktober, 05:30 NOS nieuws

De socialistische partij van president Maduro is als winnaar uit de bus gekomen bij regionale verkiezingen in Venezuela. De regeringspartij werd door de kiesraad in 17 van de 23 deelstaten tot winnaar uitgeroepen.

De oppositie heeft sterke twijfels bij de uitslag. Op basis van peilingen leek de regeringspartij voor het eerst in 20 jaar een meerderheid van de gouverneursposten te zullen verliezen. Maduro's partij had 20 van de 23 gouverneurszetels in handen.

Stemlokalen verplaatst

Volgens oppositieleiders gingen stemlokalen in regeringsgezinde buurten eerder open. Bovendien zouden 200 stemlokalen op het laatste moment zijn verplaatst. Duizenden kiezers zouden daardoor getroffen zijn.

De kiesraad zegt juist dat er weinig onregelmatigheden waren.

De verkiezingen zijn de eerste in het Zuid-Amerikaanse land sinds Maduro in augustus het door de oppositie gedomineerde parlement opzij schoof. Maduro wil de grondwet van het land aanpassen, tot ongenoegen van de oppositie.
Na LA 2028: Verenigde Staten willen in 2026 of 2030 ook de Winterspelen organiseren
14 Oktober, 14:00 Gazet v. Antwerpen

De Verenigde Staten hebben interesse om de organisatie van de Winterspelen in 2026 of 2030 op zich te nemen. Dat bevestigde het Amerikaans Olympisch Comitť (USOC) zaterdag. In 2028 verwelkomt de VS ook al de Zomerspelen in Los Angeles.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be