NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesStaking

2News.be / Trefwoorden / Staking

Staking De Lijn - Dienstverlening ook zaterdag verstoord
Zondag, 00:18 Skynet Economie
Door de staking van vakbonden ACOD en ACLVB tegen de geplande hervormingen bij openbaarvervoermaatschappij De Lijn zal de dienstverlening ook vandaag/zaterdag verstoord zijn. De hinder is het grootst op een aantal stadsnetten, en ook de kusttram ondervindt grote hinder.


Ook zaterdagavond hinder bij De Lijn in Antwerpen door staking

De staking van ACOD en ACLVB tegen de geplande hervormingen bij De Lijn zorgt ook zaterdagnamiddag en -avond voor een verstoorde dienstverlening. De hinder is het grootst op een aantal stadsnetten. Bij de kusttram rijdt zowat de helft van de trams. De nachtbussen in Leuven rijden vanavond normaal. In Brugge rijden de avondlijnen normaal, in Oostende rijden al zeker drie avondlijnen uit. In Gent-stad stoppen de trams en stadsbussen (behalve stadsbus 8) om 20 uur met rijden. In Antwerpen start de avondploeg rond 18 uur. Dat meldt de openbaarvervoermaatschappij.
Staking : "Geen begrip voor mensen die niet weten waarom ze staken"
17 Mei, 19:12 Gazet v. Antwerpen

De staking bij De Lijn treft vooral Antwerpen hard. De socialistische en liberale vakbond leggen vier dagen, nog tot zondag, het werk neer uit onvrede met de hervormingsplannen van De Lijn. In de stad rijdt daardoor maar ťťn op drie bussen en trams. Een deel van de chauffeurs gaat dus wel nog aan het werk, maar dat kan de zware hinder niet voorkomen.
Staking De Lijn treft vooral de steden
18 Mei, 08:24 De Tijd
08:10 Antwerpen lijkt vandaag het zwaarst getroffen door de staking van de socialistische en de liberale vakbond.


Staking piloten Brussels Airlines - "Iedereen gelooft nog in akkoord"
17 Mei, 03:24 Skynet Belgie
Iedereen, zowel de directie van Brussels Airlines als de vakbonden, heeft de wil om tot een akkoord te komen voor de piloten voor dit en volgend jaar. En vanaf donderdag gaan we daar keihard aan werken, zo heeft Etienne Davignon, de voorzitter van de raad van bestuur van Brussels Airlines, gezegd na afloop van een urenlange verzoeningsvergadering die geen akkoord opleverde.


Onderhandelingen Brussels Airlines slepen zich voort
17 Mei, 00:36 De Tijd
23:57 Ook na meer dan 12 uur vergaderen is er nog geen witte rook te zien op de hoofdzetel van Brussels Airlines.


Staking heeft zware gevolgen voor concertgangers Sportpaleis
16 Mei, 22:12 Gazet v. Antwerpen

Zoals verwacht heeft de vakbondsstaking van woensdag ook zware gevolgen voor de bezoekers van het uitverkochte Sportpaleis. Daar treedt ?s avonds de Nederlandse zanger Marco Borsato op.
Derde dag op rij staking bij De Lijn: hier ondervindt u hinder

Ook op vrijdag wordt er weer gestaakt door de socialistische en liberale vakbond van De Lijn. In Antwerpen stad rijdt een derde van de trams en een vijfde van de stadsbussen.
Ouders van 1.333 Antwerpse kinderen moeten door staking alternatief voor opvang vinden
15 Mei, 12:36 Gazet v. Antwerpen

De nationale betogingen van vakbonden ACV, ABVV en ACLVB in Brussel tegen de pensioenhervormingen zullen ook effect hebben op de stedelijke kinderopvang in Antwerpen. Er zullen woensdag kinderopvanglocaties gesloten worden en de openingsuren worden aangepast. ?Ik hoop dat dit de laatste politieke staking zal zijn?, zegt Antwerps schepen voor Kinderopvang Nabilla Ait Daoud (N-VA).
Waar wordt morgen gestaakt?
15 Mei, 11:24 De Tijd
11:02 De vakbonden betogen woensdag tegen de pensioenplannen van de regering-Michel. Daar komen een staking in het onderwijs en stakingen bij De Lijn en Brussels Airlines bovenop.


Staking piloten Brussels Airlines - Verzoeningsoverleg tussen piloten en directie verloopt moeizaam
15 Mei, 00:18 Skynet Economie
De verzoeningsvergadering tussen piloten en directie maandag bij Brussels Arlines verloopt moeizaam en is sinds de middag gepauzeerd tot 15.00 uur. Dat hebben enkele piloten betrokken in het overleg omstreeks 12.15 uur gezegd aan hun stakende collega's die postgevat hebben voor het gebouw van de luchtvaartmaatschappij. De directie heeft een nieuw voorstel gedaan aan de piloten, maar over de inhoud willen die nog niets kwijt. De tweede stakingsdag op woensdag vindt hoe dan ook plaats.


Abbas roept op tot drie dagen rouw en algemene staking
15 Mei, 00:18 Skynet Buitenland
De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft opgeroepen tot drie dagen van rouw en een algemene staking in de Palestijnse gebieden morgen. Bij protesten aan de grens tussen IsraŽl en de Gazastrook zijn 52 Palestijnen gedood door IsraŽlisch geweervuur. Abbas hekelde een "bloedbad".


Staking Brussels Airlines treft 75 procent vluchten
14 Mei, 07:48 De Tijd
07:23 De pilotenstaking bij Brussels Airlines veroorzaakt de schrapping van 75 procent van de vluchten maandag.


Week in beeld: Songfestival, staking en chocola op de weg
12 Mei, 19:48 NOS nieuws

Deze week stond vooral in het teken van het Songfestival. Het lukte Waylon een plek te bemachtigen in de finale die vanavond plaatsvindt. De zanger staat daarmee in het rijtje van 26 artiesten die vanavond hun land vertegenwoordigen.

Buschauffeurs in het streekvervoer bleven actievoeren voor een betere cao. Bonden en werkgevers zijn het onder meer oneens over de werkdruk en salarisverhoging. Dinsdag werd er onder meer gestaakt in Twente, Utrecht, Arnhem en Nijmegen.

Verder verwoestte de uitbarsting van vulkaan Kilauea op HawaiÔ tientallen huizen. En blijft het onrustig in de Gazastrook.

Dan en meer in de week in beeld.

We hebben deze week ook in video gevat, bekijk hem hieronder:
17 Carrefour-winkels gesloten door staking
11 Mei, 16:42 De Tijd
16:22 Opnieuw blijven vrijdag zeventien hypermarkten van Carrefour dicht door onvrede bij het personeel over het herstructureringsplan.


Lufthansa "zeer bezorgd" om staking Brussels Airlines
10 Mei, 14:06 Skynet Belgie
Moederbedrijf Lufthansa is "zeer bezorgd" over de stakingsaankondiging bij Brussels Airlines. De piloten leggen daar volgende maandag het werk neer na een maandenlang conflict met de directie over onder meer lonen en pensioenen. Ook onzekerheid na de overname van de luchtvaartmaatschappij door het Duitse Lufthansa speelt mee, maar "men moet geen investeringen verwachten in een vloot waar de kostenpositie niet juist zit", zegt communicatiedirecteur Andreas Bartels.


Directie onderhandelt alleen met ACV: "staking vanaf 17 mei haast onvermijdelijk"
9 Mei, 17:00 Skynet
Het ziet er sterk naar uit dat er vanaf 17 mei acties zullen zijn bij openbaarvervoermaatschappij De Lijn. Dat zegt de liberale vakbond, nadat was bekend geraakt dat de directie alleen met de christelijke vakbond gaat onderhandelen over de nieuwe structuur.


Piloten Brussels Airlines zetten door met staking, mogelijk ook staking bij De Lijn en spoor

De vakbonden bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines roepen de piloten op om maandag en woensdag het werk neer te leggen. Het ziet er bovendien sterk naar uit dat er vanaf 17 mei acties zullen zijn bij openbaarvervoermaatschappij De Lijn en ook de nieuwe spoorvakbond dreigt met stakingen in mei en juni.
Staking in 24 Carrefour-winkels
9 Mei, 14:18 De Tijd
14:04 Twintig Carrefour Markets en 4 Carrefour-hypermarkten zijn woensdag dicht door een herstructurering bij Carrefour en zijn partner Mestdagh.


Japanners mogen gratis met de bus tijdens staking
8 Mei, 14:36 Skynet
Van Japanse stakingen kunnen we in BelgiŽ nog wat leren. In de stad Okayama mochten de inwoners tijdens een recente staking namelijk gratis met de bus. Dat meldt Japan Today.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be