NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Stadhuis

2News.be / Trefwoorden / Stadhuis

Busje ramt stadhuis Rhenen meermalen, man (23) opgepakt
5 November 2023, 00:06 NOS nieuws

De politie heeft een 23-jarige man opgepakt die ervan wordt verdacht dat hij vanochtend vroeg meermaals met een bestelbus op het stadhuis van Rhenen is ingereden. Daarbij ontstond grote schade aan de pui, ook een deel van de raadszaal is beschadigd.

Het incident in het Utrechtse stadje vond rond 06.30 uur plaats. Het busje werd niet veel later leeg teruggevonden een paar straten verderop in Rhenen.

"We hebben camerabeelden bekeken, buurtonderzoek gedaan en toen kwamen we vrij snel achter de identiteit van verdachte", aldus een politiewoordvoerder. Het gaat om een 23-jarige man uit Rhenen.

Of de verdachte thuis is opgepakt, wil de woordvoerder niet zeggen. Wel benadrukt hij dat de man weliswaar bewust op het stadhuis is ingereden, maar dat geen sprake zou zijn van een "gerichte actie" tegen de gemeente Rhenen. Wat dan wel het motief is, moet uit verder onderzoek blijken.

Niemand gewond

In het stadhuis was niemand aanwezig vanochtend vroeg, daar raakte niemand gewond.

Burgemeester Hans van der Pas laat bij RTV Utrecht weten geschrokken te zijn door het incident. Hij noemt de situatie "onwerkelijk".

De schade aan de pui van het gemeentehuis is groot:




Brussels stadhuis wordt als museum toegankelijk voor het publiek
17 December 2022, 00:04 Skynet
Het Brusselse stadhuis, waaruit de burgemeester en de schepenen binnenkort vertrekken, zal vanaf het voorjaar een toekomst krijgen als museum. Dat heeft Philippe Close, de burgemeester van de stad Brussel, gezegd in de marge van de begrotingsvoorstelling.


Boeren sluiten centrum Hoogstraten af als protest tegen stikstofplan, politie moet enkele heethoofden weren uit stadhuis
30 Augustus 2022, 00:02 HLN.BE
Heel wat land- en tuinbouwers hebben maandagavond samen met leerlingen van de richting land- en tuinbouw van VITO een deel van de Vrijheid, in het centrum van Hoogstraten, afgesloten met hun tractoren. Dit als protest tegen het positieve advies dat de gemeente gaf aan het Vlaamse stikstofplan. Toen bleek dat de gemeenteraad besloot om het advies niet in te trekken, probeerden boze boeren het gemeentehuis binnen te dringen. De politie moest tussenbeide komen.


Kampioenenploegen van Kangoeroes Basket en waterpoloclub Pirates gehuldigd op balkon van Mechels stadhuis
2 Juni 2022, 00:01 Gazet v. Antwerpen

De kampioenenploegen van Kangoeroes Basket en waterpoloclub Pirates werden woensdag gehuldigd op het stadhuis. Voor de damesploeg van de Kangoeroes was het al de tweede keer dat ze op het balkon verschenen, nadat ze eerder al de beker veroverden. ?Het blijft een eer om hier uitgenodigd te worden?, klinkt het.




Antwerpse stadhuis opent op 18 juni de deuren
25 Januari 2022, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) houdt nog een slag om de arm, maar het gerenoveerde stadhuis opent normaal op zaterdag 18 juni de deuren. Waarschijnlijk gaat de stad zelf in staan voor de invulling van de ruimtes op de gelijkvloerse verdieping van het stadhuis.




Minister komt subsidie voor restauratie stadhuis zelf afgeven: ?Dringend nodig want soms regent het hier binnen?
26 Januari 2021, 16:30 Gazet v. Antwerpen

Matthias Diependaele (N-VA), Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, kent maar liefst 471.895,92 euro toe voor de restauratie van het stadhuis van Sint-Niklaas. Die krijgt een grondige renovatie en wordt een pak energiezuiniger. De minister kwam het subsidiedocument dinsdag ondertekenen in het stadhuis.




SHOPPING. Warme wanten zoals oud-presidentskandidaat Bernie Sanders
21 Januari 2021, 12:42 Gazet v. Antwerpen

Niet enkel Lady Gaga, Jennifer Lopez en Jill Biden en Kamala Harris stalen de show met hun outfit tijdens de inauguratie van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden. In het publiek zat ook oud-presidentskandidaat Bernie Sanders en hij maakte vooral indruk met zijn opvallende wanten.




Snelbalie en digitaal loket moeten wachtrijen in stadhuis korter maken
19 Januari 2021, 05:24 Gazet v. Antwerpen

Bepaalde documenten van de stad kan je nu ook online aanvragen. Wie toch liever naar het stadhuis komt, kan terecht aan een nieuwigheid: de snelbalie.




Kersverse ouders moeten hier voortaan niet meer naar het stadhuis om hun kind aan te geven
18 Januari 2021, 14:00 Gazet v. Antwerpen

Een last van de schouders is het waarschijnlijk voor veel jonge ouders. Sint-Niklazenaars moeten voortaan niet meer naar het stadhuis afzakken om hun kind aan te geven. Dat kan nu ook gewoon in het AZ Nikolaas. Een afspraak maken is wel verplicht.




Vondst zestiende-eeuws raam in stadhuis is verrassing: ?Uitzonderlijk?
14 Januari 2021, 16:54 Gazet v. Antwerpen

Een raam uit de zestiende eeuw, dat tijdens de restauratie van het Schoon Verdiep in het stadhuis werd ontdekt, zorgt voor flink wat opwinding bij specialisten. ?Onwaarschijnlijk?, zegt restaurateur Martijn Remmen.




Deze 28 illustraties prijken de komende maanden op de steigerdoeken van het stadhuis
29 Mei 2018, 11:36 Gazet v. Antwerpen

Op de Grote Markt in Antwerpen zijn dinsdag de steigerdoeken van het stadhuis onthuld. Kunstenares Fatinha Ramos ontwierp de illustraties voor de vier meter hoge werfomheining. Ze vertellen een verhaal waarin ?alle troeven van Antwerpen? aan bod komen.




Waarom Kamerleden het stadhuis steeds vaker verkiezen boven het Binnenhof
28 Mei 2018, 19:36 Volkskrant
Waar het wethouderschap eerst werd gezien als een opstap naar de landelijke politiek, kiezen Tweede Kamerleden steeds vaker bewust voor een vervolg van hun carrière in de lokale politiek. Drie Kamerleden kondigden de afgelopen weken aan het Haagse pluche te verruilen voor een post als wethouder. Waarom verkiezen ze het stadhuis boven het Binnenhof?


?De reden dat de dash uit de regering is, zit in het Antwerps stadhuis?
26 Mei 2018, 01:24 Gazet v. Antwerpen

De inspanningen waren een maat voor niets. De kibbelende regering sleept zich voort. Het laatste jaar dreigt een verloren jaar te worden. Dit zijn de conclusies van Groen over de Vlaamse en federale regering. ?De reden dat de dash uit de regering is, zit hier in het Antwerpse stadhuis?, zegt Groen-voorzitter Meyrem Almaci.




Om confederale kanteling te leiden "mogen ze mij gerust uit stadhuis halen"
4 Mei 2018, 20:30 Skynet Belgie
Om de leiding te nemen van een confederale kanteling, "mogen ze mij gerust uit het stadhuis halen". Dat heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever vrijdagavond gezegd in het VRT-programma Terzake. In afwachting wil de Antwerpse burgemeester nog steeds het gesprek aangaan met de federale coalitiepartners om na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober alsnog te proberen de rit te eindigen met het beloofde begrotingsresultaat.


Bart De Wever: ?Ze mogen mij gerust uit het Antwerps stadhuis halen om confederale kanteling te leiden?
4 Mei 2018, 20:06 Gazet v. Antwerpen

Om de leiding te nemen van een confederale kanteling, ?mogen ze mij gerust uit het stadhuis halen?. Dat heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever vrijdagavond gezegd in het VRT-programma Terzake. In afwachting wil de Antwerpse burgemeester nog steeds het gesprek aangaan met de federale coalitiepartners om na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober alsnog te proberen de rit te eindigen met het beloofde begrotingsresultaat.




Waar is de buildrager? ?Verhuisd wegens werkzaamheden aan stadhuis?
27 April 2018, 15:54 Gazet v. Antwerpen

De buildrager op de Suikerrui is sinds de start van de renovatie aan het stadhuis verhuisd. Tot het einde van die werken in 2020 staat het standbeeld in het depot van het Middelheimmuseum. Heel wat dokwerkers zijn niet blij met de verhuis.




Erfgoedpremie van 3 miljoen euro voor Antwerps stadhuis
19 April 2018, 11:42 Gazet v. Antwerpen

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA), bevoegd voor onroerend erfgoed, heeft een erfgoedpremie van 3 miljoen euro toegekend aan het Antwerpse stadhuis. Daar begonnen enkele weken geleden grootschalige restauratie- en renovatiewerken die het gebouw tegen de heropening in 2020 moeten voorbereiden op een moderne werking en meer openheid naar de bezoekers toe. In 2019 gaat eenzelfde bedrag naar de restauratie van het Steen, in 2020 krijgt het stadhuis nogmaals 3 miljoen.




Renovatie van Antwerps stadhuis gaat van start: opnieuw in gebruik in 2020
9 April 2018, 18:12 Gazet v. Antwerpen

In Antwerpen is maandag de restauratie en renovatie van het stadhuis van start gegaan. Nadat alle kabinetten er vorig jaar al tijdelijk wegtrokken waren, en het gebouw werd leeggemaakt en voorbereid op de werken, plaatst de aannemer vanaf deze week werfomheining en steigers. Tegen het najaar van 2020 zou alles afgerond moeten zijn, de kostprijs wordt geraamd op 29 miljoen euro.




Stadhuis nu echt een bouwwerf
7 April 2018, 03:06 Gazet v. Antwerpen

Na een aantal maanden van voorbereiding wordt maandag gestart met de restauratie van het stadhuis. Dan worden een omheining en steigers rond het gebouw op de Grote Markt geplaatst. In het najaar van 2020 moet het vernieuwde stadhuis klaar zijn.




Brussels International Festival of Fantastic Film stelt 36e editie voor op Brussels stadhuis
15 Maart 2018, 15:42 Skynet
Het Brussels International Festival of Fantastic Film (BIFFF) zal van 3 tot 15 april voor de 36e keer plaatsvinden. De organisatoren hebben vandaag op het Brusselse stadhuis het programma voorgesteld, in aanwezigheid van schepen van Cultuur Karine Lalieux. Het genrefestival zal maar liefst 12 avant-premières vertonen aan haar 50.000 bezoekers.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn