NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Stad


Stad Gent behoudt vertrouwen in MSK-directie
Vandaag, 05:54 Skynet
In Gent heeft het stadsbestuur zijn vertrouwen in de directie van het Museum voor Schone Kunsten bevestigd. Dinsdag werd een expertencommissie ontbonden die de echtheid van 24 Russische avant-gardekunstwerken uit de MSK-collectie zou onderzoeken. Er was vorige maand twijfel ontstaan over de authenticiteit van die werken, maar tot een diepgravend onderzoek is het dus nooit gekomen. Eerder gaf MSK-directrice Catherine de Zegher aan dat te betreuren.


Bouwen we in de stad of in het groen? Door de woningnood lijkt het geen taboe meer
Gisteren, 20:00 Volkskrant
Bouwen in het Groene Hart? Jarenlang was het taboe, maar door de woningnood ligt de vraag ineens weer op tafel. 'Er is zoveel ruimte. Beperkte nieuwbouw is peanuts.' Het Groene Hart leek veilig voor de bulldozers van woningbouwers in de Randstad. Grootschalige woningbouw in het weide- en plassengebied in het hart van de Randstad was decennialang taboe. Totdat minister van Binnenlandse Zaken Kajsa


De eventmachine van de stad Brussel
Gisteren, 01:24 De Tijd
01:01 Het entertainmentvehikel van de stad Brussel, Brussels Expo, haalt 44 miljoen euro omzet uit 2,3 miljoen bezoekers per jaar aan beurzen, bedrijfsevents en entertainment in de expohallen op de Heizelvl...


Ecolo en Groen willen globale audit van de stad Brussel
Maandag, 13:36 Skynet Belgie
De partijen Ecolo en Groen willen dat er een globale audit wordt doorgevoerd van de stad Brussel. Na het schandaal rond Samusocial en nu vzw Gial is het voor de groenen tijd om alle "overbezette mandaten" op te doeken.


Eilandje krijgt eerste ?vierkant groen? kruispunt in Antwerpen

De verkeerslichten op het kruispunt Londenstraat ? Kattendijkdok-Oostkaai ? Bordeauxstraat op het Eilandje krijgen een nieuwe lichtenregeling met ?vierkant groen?.
Voor het eerst in vijftig jaar tweerichtingtrams in ?t Stad

Na Gent (foto) en de kust krijgt Antwerpen vanaf augustus tweerichtingtrams. Dat zijn trams met vooraan en achteraan een stuurcabine. Zowel links als rechts zijn er deuren voor de reizigers. Voor het eerst in vijftig jaar zullen De Lijn en de stad Antwerpen deze trams inzetten, want ze zijn nodig om het vervoersaanbod tijdens de werken voor de Oosterweelverbinding te garanderen. Ze zullen op lijn 12 rijden, die de stad Antwerpen met het Sportpaleis verbindt.
Op stap met Filip Peeters: ?Het heeft even geduurd, maar Antwerpen is echt mijn stad?
Vrijdag, 19:12 Gazet v. Antwerpen

Als inspecteur Paul Gerardi in de dramaserie Salamander op Eén springt hij met brute kracht en hoge snelheid door het beeld. Als inwoner van Boechout is acteur Filip Peeters (55) vooral een fijnproever en doet hij niets liever dan uren achter zijn fornuis staan. Zijn tocht door Antwerpen is een ronde langs gastronomische verwenadressen. ?Het heeft even geduurd, maar Antwerpen is echt mijn stad geworden.?
De Backer wil opkomen voor horeca: ?Belastingen verlagen voor motor van onze stad?
Vrijdag, 15:00 Gazet v. Antwerpen

Philippe De Backer, kandidaat-burgemeester voor Open Vld in Antwerpen, en Anthony Pierards, voorzitter van Open Vld district Antwerpen, pleiten voor lastenverlaging en administratieve vereenvoudiging voor de horeca. ?De horeca is zeer belangrijk voor Antwerpen. We moeten de belastingen verlagen en zorgen voor een administratieve vereenvoudiging voor de motor van onze stad.?
?Recordaantal branden in Mechelen?: sp.a wil dat stad inzet op brandpreventie
Vrijdag, 10:12 Gazet v. Antwerpen

Vorig jaar telde Mechelen 54 woningbranden, in vergelijking met de voorgaande jaren een record. Dat blijkt uit cijfers die sp.a opvroeg bij hulpverleningszone Rivierenland. Daarom vraagt sp.a extra aandacht voor het nut van rookmelders en brandpreventie.
Experiment geslaagd: Pop-up blijft definitief in stad
Vrijdag, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Chocolaterie Puur sluit volgende week in de Sint-Antoniusstraat, maar heropent in juni in een ander pand in dezelfde straat. De pop-up krijgt een definitief karakter. ?Het was een meevaller?, zegt Kaara Huybrechts.
Leegstaand pand herleeft als oudste brasserie van ?t stad
14 Februari, 19:48 Gazet v. Antwerpen

Nicolas Moreels, voor veel restaurantgangers beter bekend als Boris van het gelijknamig eetcafé en later -bistrot, opent de Pottenbrug opnieuw als bistrot. Daarmee knoopt hij aan bij een traditie die in 2008 even werd stopgezet.
Stad Antwerpen werkt honderdste ?missing link? tussen fietsroutes weg

De stad Antwerpen heeft de honderdste ?missing? link in het fietsroutenetwerk weggewerkt. Dat gebeurde met de heraanleg van de Pestalozzistraat op het Kiel.
Meer dan 500 kilogram cocaïne in beslag genomen in Marokkaanse stad Casablanca
11 Februari, 22:30 Skynet
In de Marokkaanse stad Casablanca hebben de autoriteiten zondag 541 kilogram cocaïne in beslag genomen in een container. Zes verdachten zijn opgepakt. Dat melden de gerechtelijke autoriteiten in Casablanca.


Duizenden manifestanten voor antiracistische betoging in Italiaanse stad Macerata
10 Februari, 20:42 Skynet
Enkele duizenden mensen hebben zaterdag in Macerata gedemonstreerd tegen het fascisme en racisme. In de Italiaanse stad schoot vorige week een man vanuit een rijdende auto op buitenlanders.


Op stap in ?t Stad met acteur Geert Van Rampelberg: ?In dit restaurant ben ik al jaren klant?
9 Februari, 18:36 Gazet v. Antwerpen

.

Van het theater tot het kleine scherm: acteur Geert Van Rampelberg (42) is alomtegenwoordig. Momenteel is hij te zien in de VTM-serie De Infiltrant en de theatervoorstelling Kunst, straks in de dramareeks De Dag, de herneming van Leopold II en JR, een voorstelling van FC Bergman. Genoeg stof voor een gesprek. Over acteren, koken en plekken in de stad die hem altijd al hebben getriggerd.
'Keulenaars vinden hun stad vaak lelijk, maar de combinatie van oude en nieuwe gebouwen is juist mooi'
9 Februari, 16:12 Volkskrant
Waar moet je wezen? Wat moet je zien? Hier de beste plekken in Keulen volgens de Nederlandse violist Daphne Oltheten, die er woont. Sinds drie jaar woont violist Daphne Oltheten, die naar eigen zeggen 'het liefst de uitersten van haar instrument opzoekt' in Keulen, samen met haar Braziliaanse vriend, de pianist Henrique Gomide, met wie ze ook optreedt. Keulen is een goeie uitvalsbasis voor concert


Stad houdt stand tegen leegstand
9 Februari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

De leegstand in Mechelen is de jongste zes jaar licht gestegen, dat blijkt uit cijfers van vastgoedspecialist Locatus. Toch houdt de Dijlestad in vergelijking met andere Vlaamse centrumsteden goed stand.
KAART. Stad is er klaar voor: fietser moet sneeuwvrij door Antwerpen kunnen rijden
8 Februari, 20:24 Gazet v. Antwerpen
Schepen Caroline Bastiaens (CD&V) is ervan overtuigd dat de fietsers met de voorspelde sneeuwval morgen veilig de baan op zullen kunnen. Zo worden wagens met sneeuwschuiven ingezet op de fietspaden.


Stad onderzoekt uitbreidingsplannen voor club van achtvoudig wereldkampioene Daniella Somers
7 Februari, 14:24 Gazet v. Antwerpen
De Merksemse Thai-en Kickboxclub The Bulldogs heeft wegens het grote succes van de club nood aan een betere en grotere accommodatie. De stad Antwerpen onderzoekt waar ze de club van achtvoudig wereldkampioene Daniella Somers kan steunen.


Nieuw mobiliteitspact voorgesteld: ?Onze stad is niet veilig voor fietsers en voetgangers?
7 Februari, 13:48 Gazet v. Antwerpen

Mobiliteitsexpert Dirk Lauwers en de organisaties Antwerpenize, de werkgroep Bezorgde Ouders, de Fietsersbond, Plan A en de voetgangersbeweging hebben woensdag hun mobiliteitspact voorgesteld. Het pact moet de stad Antwerpen veiliger maken voor het plaatselijke verkeer. Groen reageert enthousiast op de onderneming. ?We mogen geen dag langer wachten?, klinkt het.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be