NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Stad


De stad Gurgaon heeft stoep noch riolering, maar is toch één van de betere steden in India
Gisteren, 21:30 Volkskrant
Ten zuiden van Delhi is een stad verrezen die door de private sector gerund wordt: Gurgaon. Maar die sector blijkt nog een hoop te moeten leren. In Gurgaon ontbreekt het bijvoorbeeld aan riolering en een fatsoenlijke vuilnisophaaldienst. Toch doet Gurgaon het beter dan veel andere steden in India en kan het misschien als voorbeeld voor de rest van de wereld dienen. Het tempo waarin de Indiase stad


Dylan Batubinsika (22) schopt het tot vaste waarde bij de Great Old: ?Nu speel ik voor een échte stad?
Gisteren, 03:30 Gazet v. Antwerpen

Lachen, dat doet Dylan Batubinsika nog liever dan voetballen. De jonge Franse verdediger voelt zich in zijn sas bij Antwerp. Een blessure hield hem een achttal weken aan de kant, maar inmiddels staat Batubinsika er weer helemaal. ?Nu is het aan ons om Lokeren van de troon te stoten.?
Dit zijn de leukste plekken in de Zweedse stad Göteborg
Vrijdag, 15:30 Volkskrant
Waar moet je wezen? Wat moet je zien? Hier de beste plekken in Göteborg volgens Job van Eldijk (43), die er woont. Stedenbouwkundige en promovendus aan Chalmers tekniska högskola Job van Eldijk woont al dertien jaar in Göteborg, aan de westkust van Zweden. Aan de ene kant is het volgens Job niet de mooiste stad van Zweden, met z'n snelwegen dwars door het centrum en een grote sociale ongelijkheid.


?Beton gieten is makkelijk, een stad groener maken iets minder?
Vrijdag, 05:18 Gazet v. Antwerpen

Onze stad zou er een pak groener uitzien als burgers en het bestuur beter samenwerkten. Vanuit dat idee organiseert Koen Wynants van Commons Lab Antwerpen op 5 mei een soort Staten-Generaal. ?We moeten de stad beschouwen als een gemeenschappelijk goed waarvan we samen beheerder zijn. Dat vraagt een engagement van de burger, maar het resultaat zal navenant zijn.?
Richard?s even enige echte Deli van ?t Stad
Vrijdag, 03:30 Gazet v. Antwerpen

Met de pop-up Richard?s krijgt Antwerpen zijn eerste, echte deli naar Amerikaans model. Na acht tot twaalf weken maakt deze pop-up plaats voor de tweede Otomat van de stad, die pizza?s met streekproducten verkopen.
Onze reporter gaat uit in de gemeente waar het minst te beleven valt: ?1,60 euro voor een pintje, dat vind je in de stad niet meer, hč??
Donderdag, 19:06 Gazet v. Antwerpen

In de donkere straten van Sint-Amands zijn alleen de bankfilialen verlicht. Aan de op één na beroemdste Scheldebocht valt na de zoveelste prachtige zonsondergang niet bijster veel meer te beleven. Dat vinden althans de inwoners van Sint-Amands zelf. Slechts 16% van de inwoners is tevreden over de lokale uitgaansmogelijkheden. Nergens in de provincie is dat cijfer zo laag. Maar er is hoop op beterschap, ontdekten we toen we er zaterdagavond op de lappen gingen.
Zeeleeuw ontsnapt uit Chinese zoo en duikt de stad in
Donderdag, 11:00 Skynet
Een avontuurlijke zeeleeuw is afgelopen zaterdag kunnen wegglippen uit zijn kooi in Mianyang, Centraal-China. Volgens medewerkers van de zoo was de kooi niet op slot gezet, waarna het dier zijn kans schoon zag.


PVDA lanceert plan voor stad met comfortabel en veilig fietsnet
Donderdag, 03:30 Gazet v. Antwerpen

De lokale partij PVDA pakt in ­Turnhout uit met een ambitieus plan voor een veilig fietsnet. De partijleden willen tegen 2030 acht invalswegen voor fietsers uitbouwen. ?Als je veilige fiets­assen creëert, laten mensen de auto vaker aan de kant?, zegt Wout Schafraet (PVDA).
PVDA na ?Grote Bevraging?: ?We willen van Mechelen een stad op mensenmaat maken?
Woensdag, 16:42 Gazet v. Antwerpen

De Mechelse afdeling van PVDA maakte woensdag de resultaten van haar ?Grote Bevraging? bekend. Daaruit blijkt dat de Maneblussers vooral wakker liggen van de armoede in hun stad. ?Er moet opnieuw naar de mensen gekeken worden?, zegt lijsttrekker Dirk Tuypens.
Brussel-stad verbiedt WK-matchen op groot scherm
Woensdag, 11:06 Skynet Sport
Wie had gehoopt om in het centrum van Brussel de wedstrijden van de Rode Duivels op het WK te bekijken op groot scherm is eraan voor de moeite. Het stadsbestuur verbiedt grote schermen en ook cafés mogen enkel binnen de wedstrijden uitzenden, bericht Bruzz vandaag. Voetbalfans kunnen wel terecht in het stadion van RWDM in Molenbeek en op het spiksplinternieuwe Spiegelplein in Jette.


Brussel verbiedt WK-matchen op groot scherm

Wie had gehoopt om in het centrum van Brussel de wedstrijden van de Rode Duivels op het WK te bekijken op groot scherm, is eraan voor de moeite. Het stadsbestuur verbiedt grote schermen en ook cafés mogen enkel binnen de wedstrijden uitzenden, bericht Bruzz woensdag. Voetbalfans kunnen wel terecht in het stadion van RWDM in Molenbeek en op het spiksplinternieuwe Spiegelplein in Jette.
?Een houtoven is een kampvuur pal in de stad?
Woensdag, 03:30 Gazet v. Antwerpen

Met een klassieke houtoven in haar tuin in de Provinciestraat 60 wil Floortje De Ley buurtbewoners laten broodbakken. Met haar bedrijf Graan organiseert ze niet alleen workshops, maar ook bakbars. En iedereen kan inschrijven.
Journalist Karl Apers wordt sp.a?er: ?De sossen zijn nodig, want deze burgemeester houdt niet van zijn stad?

Karl Apers uit Berchem ruilt de journalistiek bij de regionale zender ATV voor een politieke loopbaan bij de Antwerpse sp.a. Een niet zo voor de hand liggende keuze en dat beseft hij ook. ?Ik zet een stap naar de onzekere wereld van de politiek?, zegt Apers. Hij zal dan ook met onmiddellijke ingang van het scherm verdwijnen.
Met het verdrijven van mensen met binding uit de stad, verdwijnt ook de ziel
15 April, 19:00 Volkskrant
Zonder overheidsregulering ontstaat een ongewenste tweedeling op de oververhitte woningmarkt. De huizenprijzen hebben opnieuw recordhoogten bereikt. Huizenbezitters en beleggers beleven gouden tijden, starters hebben het nakijken. Zonder drastisch ingrijpen zijn de grote steden straks het domein van hoogopgeleide tweeverdieners en speculanten, en zijn midden- en lage inkomens uit de stad verdreven


Antwerp is de Ploeg van ?t Stad: Owusu scoort tweemaal tegen buren van het Kiel
15 April, 16:36 Gazet v. Antwerpen

Royal Antwerp FC heeft de Antwerpse derby in Play-off 2B naar zijn hand gezet. In een kolkende Bosuil klopte The Great Old de buren van Beerschot Wilrijk met 2-0. William Owusu nam beide treffers voor zijn rekening en werd de held van Deurne-Noord. Voor Beerschot Wilrijk is het na twee gelijke spelen de eerste nederlaag in de eindronde.
Hier eet je de lekkerste martino van ?t Stad
13 April, 17:12 Gazet v. Antwerpen

De martino is waarschijnlijk de bekendste sandwich van Nederlandssprekend België. Een martino is, wanneer met zorg en kennis van zaken klaargemaakt, een meer dan fantastische sandwich. Hij is zacht, pittig en biedt een texturenspel in je mond dat het broodje tot de laatste hap boeiend houdt. Voor sommigen het ideale ontbijt tegen een kater, voor anderen een minivorm van delicate gastronomie in broodjesvorm.
Toulouse: de optimistische stad van het licht
13 April, 15:24 Volkskrant
Waar moet je wezen? Wat moet je zien? Hier de beste plekken in Toulouse volgens Pauline Michgelsen, die er woont. 'Toulouse is een optimistische stad. Misschien omdat Airbus hier zit, en meer bedrijven en industrie. Er is altijd genoeg werk. Dat voel je.' Dat zegt Pauline Michgelsen (56). Ze is tolk, vertaler, schrijft kinderboeken en boeken over Russische kunst en woont sinds zes jaar in Toulouse


Natuurpunt Antwerpen Stad organiseert beurs met uitsluitend inheemse plantensoorten
13 April, 01:36 Gazet v. Antwerpen

Natuurpunt organiseert zondag een inheemse plantenmarkt op het plein aan de Kloosterstraat. Waarom? Omdat inheemse planten insecten lokken en daar hebben ze er te weinig van in de stad Antwerpen.
Stad wil Nationalestraat niet autovrij maken voor straatfestival: ?Ergens anders wel, maar niet bij ons. Degoutant?
11 April, 17:12 Gazet v. Antwerpen

Boulevard National moest een groot feest worden voor de handelaars en bewoners in de Antwerpse Nationalestraat en de wijk Sint-Andries. Alleen dreigt het allemaal in het water te vallen, want het stadsbestuur wil de winkelstraat niet autovrij maken. Winkeliers en bewoners zijn kwaad.
Stad neemt fietsstraten onder handen
9 April, 03:18 Gazet v. Antwerpen

Na een evaluatie van de bestaande fietsstraten in het Mechelse centrum gaat het stadsbestuur aanpassingen doorvoeren in enkele van die straten. De veranderingen moeten het veiliger en aangenamer maken voor de fietsers.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be