NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Spoorwegpolitie

2News.be / Trefwoorden / Spoorwegpolitie

Schietincident Gent-Sint-Pieters - "Verdachte stormde station binnen en haalde met mes uit naar spoorwegpolitie"
24 Januari, 01:36 Skynet Belgie
De man die in het station van Gent-Sint-Pieters de spoorwegpolitie aanviel met een mes en neergeschoten werd, is buiten levensgevaar. Dat bevestigt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. De verdachte stormde het station binnen en haalde met een mes uit naar de spoorwegpolitie, zegt parketwoordvoerster An Schoonjans.


Station Gent-Sint-Pieters afgesloten na schietincident: politie schiet man met mes neer

De spoorwegpolitie heeft dinsdagavond een man neergeschoten aan het station van Gent-Sint-Pieters. De man zou een mes bij zich gehad hebben. Het parket bevestigt dat het om een ernstig incident gaat, ook NMBS meldt op Twitter dat het om een schietincident gaat. De politie is ter plaatse en heeft de situatie onder controle. Het is aangewezen om de buurt momenteel te vermijden.
Meer vandalisme op spoor, ondanks maatregelen ProRail
22 Januari, 08:54 NOS nieuws

Het aantal vertragingen op het spoor door vandalisme is verder toegenomen. Volgens spoorbeheerder ProRail waren er vorig jaar 649 incidenten. Een jaar eerder waren dat er 608.

Het gaat bijvoorbeeld om vernielingen aan seinpalen en overwegbomen. Ook gooien vandalen winkelwagentjes, bakstenen en surfplanken op het spoor. "Mensen beseffen vaak niet dat dit tot levensgevaarlijke situaties kan leiden", zegt een woordvoerder van ProRail in De Telegraaf.

Het vandalisme heeft ook financiŽle gevolgen voor ProRail en de NS. De grootste schadepost is graffiti. Het schoonmaken kost jaarlijks 4 miljoen euro.

Mobiele camera's

ProRail heeft wel extra maatregelen genomen om het vandalisme tegen te gaan. Er worden Buitengewoon Opsporings Ambtenaren (boa's) ingezet. Zij surveilleren op plaatsen waar vandalen vaak actief zijn. Ook zijn op alle middelgrote stations camera's neergezet en beschikt ProRail sinds kort over mobiele camera's.

ProRail roept in De Telegraaf mensen die langs het spoor wonen op om een oogje in het zeil te houden. "Nederland heeft 7000 kilometer aan spoor. Het is onmogelijk om elke kilometer in de gaten te houden. Meldt vandalisme dan ook direct."
Drie voertuigen federale spoorwegpolitie in brand gestoken aan station Brussel-Zuid
27 December 2017, 15:18 Skynet Belgie
Afgelopen nacht zijn drie voertuigen van de federale spoorwegpolitie in brand gestoken vlakbij het treinstation Brussel-Zuid. Dat meldt de persdienst van de federale politie. Bij de brand vielen geen gewonden. Het onderzoek naar de feiten is in handen van de lokale politie van de zone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) maar voorlopig zouden nog geen verdachten opgepakt zijn.


Stakingsaanzegging spoorwegpolitie ingetrokken
11 December 2017, 17:24 Skynet
De vakbonden van de spoorwegpolitie hebben de stakingsaanzegging ingetrokken die ze ingediend hadden tegen de toekomstplannen voor hun dienst. Dat meldt ACV Politie vandaag in naam van het gemeenschappelijk vakbondsfront.


Vakbonden bekijken nieuw voorstel Jambon voor organisatie spoorwegpolitie
6 December 2017, 13:24 Skynet
De vakbonden gaan voorlopig geen actie ondernemen tegen de toekomstplannen bij de spoorwegpolitie. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) maakte een nieuw voorstel over, dat opnieuw zal bekeken worden door het gemeenschappelijk vakbondsfront (ACOD, NSPV, ACV en VSOA).


Vakbonden spoorwegpolitie hekelen "ontoereikend antwoord" van Jambon en dreigen met acties
30 November 2017, 16:54 Skynet
Als minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) vandaag niet met een oplossing komt voor de problemen bij die spoorwegpolitie, zal het personeel overgaan tot "acties". Dat blijkt uit een mededeling van het gemeenschappelijk vakbondsfront (ACOD, NSPV, ACV en ACOD), dat evenwel nog niet beslist heeft over welk soort acties het zou gaan. De druk wordt opgevoerd omdat er volgens de bonden nog altijd "geen toereikend" antwoord is gekomen van de minister.


Jambon wil spoorwegpolitie op de trein, niet in het station
29 November 2017, 14:00 Skynet Belgie
Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) bakent de taken van de spoorwegpolitie duidelijk af. Deze gespecialiseerde dienst van de federale politie zou enkel nog op de treinen, perrons en sporen moeten werken. De veiligheid in de stations wordt een taak voor de lokale politie.


Jambon wil spoorwegpolitie op de trein, niet in het station
29 November 2017, 13:36 Gazet v. Antwerpen

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) bakent de taken van de spoorwegpolitie duidelijk af. Deze gespecialiseerde dienst van de federale politie zou enkel nog op de treinen, perrons en sporen moeten werken. De veiligheid in de stations wordt een taak voor de lokale politie.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be