NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Spectre

2News.be / Trefwoorden / Spectre

Rolls-Royce onthult Spectre
24 Oktober 2022, 00:01 Autozine
Rolls-Royce presenteert de Spectre, de eerste volledig elektrisch aangedreven auto van het merk. De Spectre staat voor een toekomst waarin Rolls-Royce het elektrisch aangedreven tijdperk betreedt. De Rolls-Royce-beleving wordt volgens de fabrikant alleen maar groter dankzij de elektrische aandrijflijn: direct beschikbare trekkracht, geluidloos rijden en het gevoel van slechts ??n oneindig lange versnelling. De benaming refereert aan de proporties van de Spectre, in de wetenschap dat er geen grotere vorm van luxe is dan die van ruimte.


Rolls-Royce test Spectre
31 Juli 2022, 00:03 Autozine
In september 2021 bevestigde Rolls-Royce dat werd begonnen met de tests van de Spectre, het eerste volledig elektrische model van het merk. Om te waarborgen dat de auto een echte Rolls-Royce wordt, doorloopt hij momenteel het zwaarste testprogramma uit de geschiedenis van het merk. De Spectre wordt getest over 2,5 miljoen kilometer, een simulatie van 400 jaar praktijkgebruik. De eerste exemplaren van de Sceptre worden in het vierde kwartaal van 2023 afgeleverd.


Oudere Intel- en AMD-processors kwetsbaar voor nieuwe Spectre-variant
14 Juli 2022, 00:08 Techzine
Oudere Intel- en AMD-processors zijn kwetsbaar voor Rettbleed, een nieuwe Spectre-variant. De kwetsbaarheid werd ontdekt door een onderzoeksteam van de Technische Hogeschool in Zurich, Zwitserland. Inmiddels zijn de eerste maatregelen aangekondigd. Zwitserse onderzoekers Johannes Wikner and Kaveh Razavi ontdekten de nieuwe Spectre-variant. Spectre is een categorie van kwetsbaarheden in microprocessors. De nieuwe variant maakt het […]


HP voorziet Spectre x360 16"-convertible van Intel Arc-gpu en Alder Lake-cpu
20 Mei 2022, 00:00 Tweakers
HP introduceert nieuwe laptops in zijn Envy- en Spectre-series. Het bedrijf komt onder meer met een Envy 16-model dat kan worden uitgerust met een Nvidia GeForce RTX 3060 of Intel Arc-gpu. Dat model komt in juli beschikbaar vanaf 1800 euro.


Onderzoekers onthullen vierde variant van Spectre- en Meltdown-lekken
22 Mei 2018, 11:18 Tweakers
Onderzoekers van Microsoft en Googles Project Zero hebben informatie naar buiten gebracht over een nieuw lek, een zogenoemde vierde variant op de Meltdown- en Spectre-kwetsbaarheid die vooral bij het gebruik van bepaalde browsers beveiligingsissues teweeg kan brengen.


Nieuw Spectre-processorlek ontdekt: patch kan je pc opnieuw vertragen
22 Mei 2018, 07:00 Techzine
Microsoft en Google hebben een nieuw processorlek onthuld dat erg vergelijkbaar is met de Meltdown- en Spectre-kwetsbaarheden van eerder dit jaar. De nieuwe exploit maakt eveneens misbruik van speculatieve uitvoering in moderne CPU?s en een patch kan opnieuw je pc mogelijk vertragen. Intel geeft de kwetsbaarheid de naam Spectre Variant 4. Het gaat om een […]


Nieuwe reeks Spectre-problemen pas dit najaar helemaal opgelost
9 Mei 2018, 15:18 Techzine
Vorige week bracht Google Project Zero acht nieuwe Spectre-bugs aan het licht. De kritieke lekken worden onmiddellijk gedicht door Intel, maar het kan tot Q3 2018 duren voordat ook alle virtuele machines een microcode patch hebben ontvangen. Duitse outletwebsite Heise heeft nieuws ontvangen van Intel over de eerste update van de nieuwe veiligheidslekken. Intel plant […]


Red Hat ziet gouden randje aan problemen Meltdown en Spectre
9 Mei 2018, 10:30 Techzine
De gevolgen van de lekken Meltdown en Spectre in Intel-processoren zijn groot. De problemen zijn ernstig. Maar er zit een gouden randje aan de problematiek, stelt Red Hat. De open source gigant stelt dat de problemen een sluimerende ?polarisatie? tussen software- en hardwareontwikkelaars hebben opgelost. Volgens de voornaamste ARM-architect van Red Hat, John Masters, waren […]


'Intel stelt patches voor nieuwe Spectre-ng-lekken twee weken uit'
7 Mei 2018, 14:12 Tweakers
Intel heeft de release van patches voor een deel van de zogenaamde Spectre-ng-kwetsbaarheden twee weken uitgesteld, meldt het Duitse Heise op basis van eigen informatie. Eigenlijk zouden maandag de eerste patches samen met nadere details uitkomen, zo bleek eerder.


'Intel maakt patches voor 8 nieuwe Spectre-achtige lekken, waarvan 4 kritiek'
3 Mei 2018, 08:48 Tweakers
Intel werkt samen met OS-makers aan patches voor acht nieuwe cpu-lekken die lijken op Spectre, meldt het Duitse c't. Van de lekken, die samen Spectre-ng heten, zijn er vier 'kritiek'. Een van de lekken zou een eenvoudige aanval op een host vanuit een vm mogelijk maken.


Microsoft rolt nieuwe Windows-updates met oplossing voor Spectre uit
27 April 2018, 14:42 Techzine
Microsoft heeft nieuwe Windows-updates uitgebracht. Die bevatten hardware-fixes van Intel, waarmee de Spectre variant 2 CPU-fout opgelost wordt. Het gaat om twee updates, die Microsoft uitbrengt voor Windows 10 en Windows Server 2016. De updates zouden ervoor moeten zorgen dat de Spectre-problemen opgelost zijn. De twee updates zijn vrijgegeven in de Microsoft Update Catalog, onder […]


AMD: microcode en OS-updates voor tweede variant van Spectre zijn beschikbaar
11 April 2018, 11:42 Tweakers
AMD heeft bekendgemaakt dat er updates beschikbaar zijn om de Spectre v2-kwetsbaarheid tegen te gaan. Dat gebeurt in de vorm van microcode via moederbordfabrikanten en via een dinsdag uitgebrachte Windows-update.


Intel stopt ontwikkeling van Spectre-microcode voor oude processors
3 April 2018, 16:54 Tweakers
Intel is gestopt met het ontwikkelen van microcode die de tweede variant van de Spectre-kwetsbaarheid moet tegengaan bij een flink aantal oude processors. Cpu's uit onder andere de Bloomfield-familie krijgen geen patches meer.


Chromebook-apparaten krijgen update tegen Meltdown en Spectre-kwetsbaarheden
21 Maart 2018, 18:36 Techzine
Google is begonnen met het uitrollen van een update voor zijn Chromebook-apparaten. De update zorgt ervoor dat de Meltdown en Spectre-kwetsbaarheden niet meer van toepassing zijn op Chrome OS. De fix komt naar Chrome OS 66 en Chromebooks met kernel 3.14 en 3.8. Google heeft op zijn Chromium-pagina?s een lijst gepubliceerd met daarop alle apparaten […]


Intel komt in tweede helft 2018 met processoren zonder Spectre
16 Maart 2018, 17:48 Techzine
Intel heeft inmiddels firmware-updates uitgebracht om de Meltdown- en Spectre-lekken in processoren van de afgelopen vijf jaar te dichten. Nu kijkt de chipfabrikant naar de toekomst. Het bedrijf heeft bekendgemaakt dat er in de tweede helft van dit jaar processoren komen waar de Spectre-fout niet in zit. Het bedrijf heeft vandaag onthuld dat het ?delen […]


Intel brengt dit jaar cpu's uit die hardwarematig beschermd zijn tegen Spectre
15 Maart 2018, 20:18 Tweakers
Intel brengt in de tweede helft van het jaar nieuwe processorseries uit die hardwarematig bescherming bieden tegen misbruik van de tweede variant van de Spectre-kwetsbaarheid en tegen Meltdown.


Microsoft start tijdelijk bugbountyprogramma voor lekken als Meltdown en Spectre
15 Maart 2018, 08:18 Tweakers
Microsoft heeft bekendgemaakt dat het een tijdelijk bugbountyprogramma in het leven roept om beloningen tot een kwart miljoen dollar uit te loven voor de ontdekking van lekken als Meltdown en Spectre. Eerder zette Intel een vergelijkbare stap.


Intel gaat Spectre-lek in Software Guard eXtensions dichten
5 Maart 2018, 09:00 Tweakers
Onderzoekers hebben een Spectre-sidechannelaanval op Intels Software Guard Extensions beschreven waarmee het geheugen van beschermde SGX-enclaves uitgelezen kan worden. Intel komt met een patch voor de sdk.


Microsoft gaat Spectre-microcode via Windows-update verspreiden
1 Maart 2018, 21:12 Tweakers
Microsoft gaat microcode van Intel die de tweede variant van de Spectre-kwetsbaarheid moet tegengaan, verspreiden naar systemen met de Windows 10 Fall Creators Update. In eerste instantie is de code gericht op systemen met enkele Skylake-processors.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn