NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Spanje

2News.be / Trefwoorden / Spanje

Waarom de Rode Duivels U21 in een stunt mogen geloven tegen Spanje
Dinsdag, 00:00 Skynet Sport
De Belgische beloften zetten hun kwalificatiecampagne voor het EK van 2025 verder met een moeilijke verplaatsing naar Spanje op dinsdag 26 maart. Als we hun eerste wedstrijd tegen de groepsleider erbij halen, weten we dat er nog niets verloren is.


Telegram in Spanje tijdelijk geblokkeerd
Maandag, 00:00 Emerce
Het Spaanse Hooggerechtshof heeft de opschorting van de diensten van de berichten-app Telegram bevolen. Aanleiding zijn klachten van mediabedrijven dat gebruikers content zonder toestemming plaatsen, meldt onder meer El Pais.


WIELERKORT. Evenepoel haspelt lastige training van vijf uur af in Spanje
20 Maart, 00:03 HLN.BE
Het wegseizoen is alweer volop aan de gang. Op deze pagina blijft u op de hoogte van al het nieuws in wielerland.


Grensrechter in Spanje botst tijdens duel met camera en loopt hoofdwond op
27 Februari, 00:03 NU.NL - Sport
Assistent-scheidsrechter Guadalupe Porras heeft zondag bij de wedstrijd Real Betis-Athletic Club (3-1) een hoofdwond opgelopen na een botsing met een camera. Het incident heeft in Spanje tot discussie over camera's langs het veld geleid.


Microsoft breidt AI-infrastructuur in Spanje uit met een investering van 2,1 miljard dollar
26 Februari, 00:00 Emerce
De Amerikaanse softwaregigant Microsoft zal zijn activiteiten op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en cloudinfrastructuur in Spanje uitbreiden door middel van een investering van 2,1 miljard in de komende twee jaar.


Junior Eurovisie Songfestival vindt dit jaar voor het eerst plaats in Spanje
20 Februari, 00:05 NU.NL - Muziek
Het Junior Eurovisie Songfestival zal later dit jaar voor het eerst plaatsvinden in Spanje. Het land is vorig jaar tweede geworden.


Nederlands kopstuk drugshandel opgepakt in Spanje, OM wil hem hier vervolgen
26 Januari, 00:06 NOS nieuws

De Spaanse politie heeft een bekende naam uit de Nederlandse onderwereld gearresteerd. Deze Karim B. is met vijf anderen aangehouden op verdenking van witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie. Het Nederlandse Openbaar Ministerie bevestigt de aanhouding van de 46-jarige Amsterdammer.

Karim B. is de oudere broer van Samir B., die in 2014 werd geliquideerd in Spanje. Justitie vermoedt dat Samir B. voorafgaand aan de moord een conflict had met de organisatie van Ridouan Taghi en Rico R., die ook wel Rico de Chileen wordt genoemd. Net als zijn broer is Karim volgens het OM vermoedelijk in een conflict verwikkeld met Taghi en R.

De politie in Spanje omschrijft Karim B. als "een van de meest gezochte criminelen van Nederland". Zijn arrestatie is onderdeel van een jarenlang onderzoek naar internationale drugsactiviteiten in Spanje. B.'s naam duikt volgens de Spaanse politie op in tal van politieonderzoeken en de organisatie waarvan hij deel zou uitmaken wordt gezien als belangrijke schakel tussen bendes die zich bezighouden met drugshandel en witwassen.

Nederlands OM wil B. vervolgen

Een woordvoerder van het Nederlandse OM zegt dat Karim B. zich op 9 januari heeft gemeld bij de Spaanse politie. Hij wordt in Nederland al langer verdacht van grootschalige handel in hard- en softdrugs. Het OM in Nederland heeft dan ook gevraagd om zijn overlevering. Of B. naar Nederland komt, is nog niet bekend.

Ook uit de politieoperatie in Spanje komt een beeld naar voren van een groot internationaal drugsnetwerk. De Spaanse politie meldt dat de organisatie actief was in Nederland, Spanje, Marokko, de Dominicaanse Republiek en de Verenigde Arabische Emiraten. Via een informeel banksysteem zou er geld zijn witgewassen.

De Spaanse politie deelde deze beelden van een inval en verschillende arrestaties:

Voor zover bekend heeft de groep sinds het begin van het onderzoek in 2018 ongeveer 6 miljoen euro witgewassen, al houdt de politie er rekening mee dat dat bedrag hoger ligt. In totaal nam de politie de afgelopen weken tienduizenden euro's in contanten en twee vuurwapens in beslag. Ook werd beslag gelegd op 172 panden, met een waarde van 50 miljoen euro. Verder werden 148 bankrekeningen met samen 3 miljoen euro geblokkeerd.




Aanvaller paste BGP-routing van Orange in Spanje aan na hacken RIPE-adminaccount
7 Januari, 00:02 Tweakers
Een hacker heeft het RIPE-account van de Spaanse provider Orange gehackt en de BGP-routing en RPKI-validatie aangepast. Daardoor hadden veel klanten van de provider geen verbindingen meer en konden ze veel websites niet meer bereiken.


PSV neemt herstelde Noa Lang mee op trainingskamp naar Spanje
3 Januari, 00:04 NU.NL - Sport
Noa Lang behoort tot de selectie van PSV die dinsdag voor een trainingskamp naar Spanje is vertrokken. De 24-jarige aanvaller is hersteld van de hamstringblessure die hem de afgelopen tijd parten speelde.


Bas Dost houdt rust en gaat niet met NEC op trainingskamp in Spanje
3 Januari, 00:03 NU.NL - Sport
Bas Dost keert voorlopig nog niet terug op de voetbalvelden. De spits, die vorige maand tijdens een wedstrijd in elkaar zakte door een ontstoken hartspier, gaat niet met zijn club op trainingskamp naar Spanje.


Spanje kiest voor Zuid-Duitse Donaueschingen als uitvalsbasis tijdens het EK 2024
14 December 2023, 00:04 Skynet Buitenland
Spanje slaat volgende zomer tijdens het EK zijn tenten op in het Zuid-Duitse Donaueschingen, vlakbij de grens met Zwitserland, zo maakte de Spaanse voetbalfederatie RFEF woensdag bekend.


Man van Belgische afkomst, bekend als rekruteerder jihadisten, opgepakt in Spanje
25 Oktober 2023, 00:04 Skynet
De Spaanse politie heeft een Spanjaard van Belgische afkomst opgepakt, die bekendstaat als een van de grootste rekruteerders voor jihadisten in Europa. Dat melden HLN.be en verschillende Franstalige nieuwssites dinsdag.


Spanje registreerde dit jaar opnieuw neerslagtekort
3 Oktober 2023, 00:06 Skynet Economie
Spanje heeft tijdens het hydrologische jaar, dat eind september afloopt, een neerslagtekort van 12 procent geregistreerd, zo meldt de Spaanse weerdienst Aemet vrijdag. Het Zuid-Europese land heeft de afgelopen twee jaar te kampen met een historische droogte.


Spanje en Portugal kampen met historisch late hittegolf
3 Oktober 2023, 00:02 Skynet
Het Iberisch Schiereiland kampt met een historisch late hittegolf. Afgelopen weekend liep het kwik op tot boven de 32 graden Celsius. Dat heeft het Spaanse weerinstituut Aemet maandag meegedeeld.


Omstreden oud-koning Juan Carlos opnieuw op bezoek in Spanje
26 September 2023, 00:03 Skynet Buitenland
De omstreden Spaanse oud-koning Juan Carlos is maandag opnieuw in zijn thuisland. Het bezoek van de 85-jarige, het vierde sinds hij in ballingschap ging, kan intussen amper op interesse rekenen van pers en publiek.


Omstreden bondscoach Vilda twee weken na wereldtitel ontslagen bij Spanje
6 September 2023, 00:04 NU.NL - Sport
Jorge Vilda is ontslagen als bondscoach van de Spaanse voetbalvrouwen. De 42-jarige trainer won twee weken geleden nog de wereldtitel met de nationale ploeg. De coach leefde al langere tijd in onmin met veel speelsters.


Oranjebeul Spanje bereikt WK-finale na knotsgekke slotfase tegen Zweden
16 Augustus 2023, 00:05 NU.NL - Sport
De Spaanse voetbalsters hebben zich dinsdag in Auckland voor het eerst in de geschiedenis geplaatst voor de finale van het WK. De bedwinger van de Oranjevrouwen versloeg Zweden in de halve eindstrijd na een hectische slotfase met 2-1.


Hittegolf - Spanje zet zich na weekend vol bosbranden opnieuw schrap
8 Augustus 2023, 00:04 Skynet Buitenland
In Spanje zijn de drie branden die dit weekend meer dan duizend hectare besloegen, maandagochtend onder controle, maar het grootste deel van het land verkeert nog steeds in hoge staat van paraatheid aangezien er zich opnieuw een hittegolf aandient, de derde al van deze zomer.


Parlementsverkiezingen Spanje - Beurs Madrid hinkt achterop
25 Juli 2023, 00:07 Skynet Buitenland
De Spaanse aandelen doen het maandag slechter dan hun Europese sectorgenoten, zo blijkt daags na de parlementsverkiezingen in Spanje die geen absolute meerderheid opleverden voor het linkse of rechtse blok. Vooral banken en nutsbedrijven stapelen de koersverliezen op, blijkt uit een overzicht van persagentschap Bloomberg.


Zwitserland is nog niet klaar met renteverhogingen, Spanje wel
25 Juni 2023, 00:05 NU.NL - Economie
Ook Zwitserland blijft last houden van een torenhoge inflatie. De Zwitserse centrale bank zal de rente naar verwachting opnieuw moeten verhogen om de stijgende consumentenprijzen te temperen, zegt centralebankpresident Thomas Jordan.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn