NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Spanje

2News.be / Trefwoorden / Spanje

Club Brugge trekt opnieuw naar Spanje voor winterstage en treft er Groningen

Club Brugge zal net als de voorbije jaren het tweede deel van de competitie voorbereiden met een stage in Marbella. Blauw-zwart trekt van 4 tot en met 11 januari naar het zuiden van Spanje, zo staat woensdag te lezen op de website van de competitieleider.
Steeds meer Sinjoren kopen villa in Spanje, zoveel kost het
Maandag, 10:00 Gazet v. Antwerpen

Steeds meer Belgen kopen vastgoed in Spanje. Speciaal voor die Belgische markt kwamen zondag Spaanse vastgoedontwikkelaars naar Wilrijk afgezakt om in kasteel Den Brandt hun bouwprojecten te verkopen aan 200 potentiŽle kopers.
Opvallend veel bootvluchtelingen naar Spanje
Zondag, 20:12 NOS nieuws

Afgelopen weekend hebben zo'n 500 migranten vanuit Noord-Afrika de oversteek gemaakt naar Spanje. Ze kwamen met circa vijftig boten uit Algerije. In de regio Murcia werden ongeveer 470 migranten onderschept door een patrouilleschip. Nog eens veertig migranten werden onderschept in twee boten in de Straat van Gibraltar.

In de Spaanse enclave Ceuta in Noord-Afrika, kwamen vandaag twintig migranten per boot aan. De kustwacht haalde ook drie lichamen uit het water van vluchtelingen die waren verdronken.

Verrassend

Ook de kustwacht in Algerije heeft dit weekeinde illegale migranten van boten gehaald. Donderdag, vrijdag en gisteren zetten 286 migranten via de Middellandse Zee koers naar Europa. Dat is uitzonderlijk omdat het relatief weinig voorkomt dat migranten proberen de oversteek te maken vanuit Algerije. De meeste van de honderdduizenden Afrikanen die dat proberen, vertrekken vanuit LibiŽ. Bovendien doen ze die pogingen meestal in de zomer, als het weer geschikter is.

Een mogelijk verklaring voor de opleving in het aantal oversteekpogingen is dat de economie in Algerije is geraakt door een sterke daling van de inkomsten uit brandstoffen.
Venezolaanse oppositieleider Ledezma duikt op in Spanje
Zaterdag, 19:06 NOS nieuws

De gevluchte Venezolaanse oppositieleider Antonio Ledezma is in Spanje opgedoken. Hij kwam vanochtend aan op het vliegveld in Madrid, met een Venezolaanse vlag over zijn schouder gedrapeerd.

Op het vliegveld zei hij tegen de aanwezige pers: "Ik ga de wereld over reizen om de hoop van alle Venezolanen te verspreiden die willen ontsnappen aan de dictatuur". Hij schetste de toestand van zijn vaderland: "Venezuela staat niet op de rand van een afgrond, het is in de afgrond gevallen."

Ledezma, tevens oud-burgemeester van de Venezolaanse hoofdstad Caracas, had al twee jaar huisarrest omdat hij een bedreiging zou vormen voor het bewind van president Maduro. Afgelopen week vluchtte hij naar Colombia. Van daaruit vloog hij naar Spanje.

Rajoy

Ledezma begon zijn wereldwijde tournee vandaag met een gesprek met de Spaanse premier Rajoy. Ook had de Venezolaan een ontmoeting met Andres Pastrana, de oud-president van Colombia, en met de Venezolaanse oud-ambassadeur Fernando Gerbasi.

Ledezma is een van de meest prominente tegenstanders van Maduro en een van de belangrijkste aanjagers van de protesten tegen diens dictatoriale bewind. Maduro noemde Ledezma in een reactie op zijn vlucht naar Spanje een "vliegende vampier".
Meer dan 260 mensen gered voor kust van Spanje

Meer dan 260 vluchtelingen en migranten zijn vrijdag gered voor de Spaanse kust. Dat is vernomen bij de zeereddingsdiensten. Nog meer vaartuigen verkeren vrijdagavond in moeilijkheden, klinkt het.
Spanje steunt Catherine De Bolle niet
Vrijdag, 12:48 Skynet
Spanje steunt de kandidatuur van Catherine De Bolle aan het hoofd van Europol niet, maar verkiest de Tsjechische kandidaat. Dat schrijft de Spaanse krant El Pais na een ontmoeting tussen Charles Michel en Mariano Rajoy.


Eerste ministers BelgiŽ en Spanje hebben bilaterale ontmoeting
Vrijdag, 10:54 Skynet
Eerste minister Charles Michel heeft op de Europese top in GŲteborg een ontmoeting van een twintigtal minuten gehad met de Spaanse premier Mariano Rajoy. Dat bevestigt de entourage van Michel.


Belgische tapijtprins slaat slag in Spanje
16 November, 18:25 De Tijd
18:20 De grootste Britse tapijtgroep Victoria, met de Belg Philippe Hamers aan het hoofd, neemt in Spanje de tegelproducent Keraben over voor 274 miljoen euro.


Wat te doen met de gevangengenomen Catalaanse politici waar niemand - ook Spanje - op zit te wachten?
9 November, 00:06 Volkskrant
Woensdag hebben Catalanen het verkeer stilgelegd uit protest tegen de hechtenis van acht Catalaanse politici. Maar nu deze politiek gevangenen geduchte tegenstanders dreigen te worden, zit Spanje ermee in zijn maag. Toen de Spaanse regering twee weken geleden de macht overnam in CataloniŽ, bleef het opvallend rustig op straat. Maar het gevangenzetten van Catalaanse politici heeft nieuwe brandstof


Justitie in Spanje laat afgezette Catalaanse ?ministers' mogelijk vrij
9 November, 00:06 De Tijd
23:30 Het Spaanse hooggerechtshof lijkt zich op te maken om de zaak van de afgezette Catalaanse regeringsleden voor zijn rekening te nemen. Mogelijk komen de opgesloten ?ministers? dan vrij.


Charles Michel: ?Er is een politieke crisis in Spanje, niet in BelgiŽ?

?De politieke crisis is in Spanje, niet in BelgiŽ?. Dat verklaarde premier Charles Michel woensdagvoormiddag in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken tijdens een actualiteitsdebat over de Catalaanse crisis.
Puigdemont kan overdracht aan Spanje honderd dagen rekken
7 November, 22:06 NOS nieuws

De kans is groot dat BelgiŽ de afgezette en gevluchte Catalaanse regiopresident Carles Puigdemont arresteert en overdraagt aan Spanje. Zijn voorlopige vrijlating afgelopen zondag verandert daar niets aan. Wel kan het allemaal nog even duren - tot maximaal 100 dagen.

Drie stappen tot de berechting van Puigdemont. In omgekeerde volgorde.

1. De Spaanse rechtszaak

De uiteindelijke beoordeling van wat Puigdemont verweten wordt door de Spaanse autoriteiten (opruiing, misbruik van publiek geld), vindt plaats door en in een Spaanse rechtbank en nergens anders. Of Puigdemont daar fysiek in de beklaagdenbank zal zitten, hangt af van de Belgische rechter.

2. Het Europese aanhoudingsbevel

BelgiŽ levert Puigdemont, en de vier andere ministers van de Catalaanse regering die op dit moment in BelgiŽ zijn, niet uit. In grote delen van de EU is een verdrag van kracht dat een proces van uitlevering onderling overbodig maakt. In plaats daarvan is er een Europees aanhoudingsbevel.

De Belgische raadkamer kijkt op dit moment of Spanje dat aanhoudingsbevel op een juiste manier uitgevaardigd heeft. Als dat het geval is, dan zijn er bijna geen gronden om het niet uit te voeren. Reden om het niet uit te voeren, is bijvoorbeeld een overtuiging dat de Spaanse rechtspraak niet in staat is Puigdemont een eerlijk proces te bieden, maar dat lijkt onwaarschijnlijk.

Op geen enkel moment komt het in BelgiŽ dus tot een inhoudelijke beoordeling of Puigdemont schuldig is. En dus is de kans groot dat de Raadkamer van het gerecht in Brussel besluit aanhoudingsbevel uit te voeren. De raadkamer heeft vijftien dagen om dat besluit te nemen. Daarna is er nog beroep mogelijk, en daarna weer een cassatie.

Als daarvoor de volle tijd genomen wordt, ben je negentig dagen verder. De kans is dus groot dat Puigdemont binnen honderd dagen terug in Spanje is.

3. Vasthouden of niet

Het besluit van de Brusselse onderzoeksrechter zondagavond ging alleen over de vraag of Puigdemont en de vier anderen deze hele procedure vast zouden zitten of dat ze in vrijheid op het besluit kunnen wachten. Het werd het laatste, op voorwaarde dat ze in BelgiŽ blijven, meewerken en laten weten waar ze verblijven.

Belgisch-politieke bemoeienis

Dat deze zaak in BelgiŽ nergens inhoudelijk zal worden, zorgt ervoor dat Belgische politiek ook geen rol speelt. Maar dat betekent niet dat de politiek zich afzijdig houdt.

De Belgische premier Michel uitte kritiek op het Spaanse politie-optreden tijdens het onafhankelijkheidsreferendum. Een staatssecretaris suggereerde dat Puigdemont in BelgiŽ asiel kon krijgen. En de minister van Binnenlandse Zaken sprak er schande van dat Spanje gekozen functionarissen wil opsluiten, hij werd daarin gesteund door een Belgische oud-Eurocommissaris.

De minister van Binnenlandse Zaken is van de grootste partij in BelgiŽ: de Vlaams-nationalistische NV-A. Een woordvoerder van de Spaanse Partido Popular, de partij van de premier Rajoy, doet het allemaal af als kritiek van een partij de tijdens de Tweede Wereldoorlog collaboreerde met de nazi's. Kijk eens in de spiegel, antwoordde NV-A-leider Bart de Wever, wijzend naar het Franco-verleden van de Partido Popular.

Het was aan de Belgische minister van Buitenlandse Zaken om de rel te sussen. "Het is geen politieke procedure", benadrukte hij.
Spanje haalt fel uit naar Jambon en N-VA
6 November, 07:18 De Tijd
06:55 Spanje reageert gepikeerd op de kritiek van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). 'Onverantwoordelijk en gevaarlijk', klinkt het.


Kinderen verwelkomen Sinterklaas die zon heeft meegebracht uit Spanje: ?Hij is wel vroeg dit jaar?
2 November, 22:42 Gazet v. Antwerpen

Allerheiligen is voorbij, tijd nu voor Sinterklaas. De goedheilig man werd donderdag in Wijnegem verwelkomd door ruim duizend kinderen en volwassenen. Hij had de zon uit Spanje meegebracht.
VTM-weerman: ?Ik ga niet meer op vakantie naar Spanje, basta!?
2 November, 20:54 Gazet v. Antwerpen

Het aanhoudingsbevel tegen de afgezette Catalaanse minister-president Puigdemont en zijn ministers, zorgt overal voor verontwaardiging. Op Twitter wordt massaal gereageerd. ?Ik ga niet meer op vakantie naar Spanje?, zegt VTM-weerman Frank Duboccage en eindigt met basta, wat eigenlijk Italiaans is.
"Steeds duidelijker dat Spanje politiek proces voert tegen Puigdemont"
2 November, 17:54 Skynet
Volgens Europees parlementslid Sander Loones (N-VA) is het steeds duidelijker dat Spanje een politiek proces voert tegen de afgezette minister-president Carles Puigdemont en zijn kabinet. Het Spaans parket heeft zonet een Europees aanhoudingsmandaat gevraagd tegen de Catalaanse leider en de leden van zijn regering die zich momenteel in ons land bevinden. "Als je ziet hoe snel en met welke gretigheid het in Spanje allemaal verloopt, begrijp ik waarom Puigdemont hier blijft", zegt Loones.


Xiaomi gaat producten verkopen in Spanje
1 November, 17:36 Tweakers
Xiaomi gaat volgende week beginnen met het aanbieden van producten in Spanje. Het is het eerste West-Europese land waar elektronica van de Chinese fabrikant via het bedrijf zelf beschikbaar zullen zijn. Xiaomi heeft ook al een webshop in Polen.


?Zolang de mogelijkheid bestaat dat Spanje vraagt om Puigdemont uit te leveren, kan niet uitgesloten worden dat hij politiek asiel aanvraagt?
31 Oktober, 15:18 Gazet v. Antwerpen

Carles Puigdemont, de ex-minister-president van CataloniŽ, heeft tijdens een druk bijgewoonde persconferentie in Brussel gezegd dat hij geen politiek asiel zou aanvragen in BelgiŽ. Toch wordt die optie nog niet volledig van tafel geveegd. ?Er kan nog altijd een Europees aanhoudingsbevel worden uitgevaardigd?, zegt Paul Bekaert, de Belgische advocaat die Puigdemont bijstaat.
Europese Unie laat het totaal afweten in het conflict tussen Spanje en CataloniŽ
30 Oktober, 02:24 Volkskrant
In dit land worden we beter geÔnformeerd over de kekke schoenen van een vicepremier dan over de achtergronden van de crisis in CataloniŽ. Dus ik kan helaas niet zeggen dat ik alle ins and outs van de Catalaanse onafhankelijkheidsrebellie ken. Maar deze totaal uit de hand gelopen politieke crisis binnen onze Europese Unie is te alarmerend om er niet de gedachten over te laten gaan.Want we gaan toch


Duizenden mensen op straat in Barcelona voor Spaanse eenheid

Duizenden mensen hebben zich vrijdag in de straten van Barcelona verzameld om te manifesteren voor de eenheid van Spanje. Ze roepen slogans als ?Leve Spanje?, ?Ik ben Spanjaard? en ?Barcelona behoort tot Spanje?. Ze eisen ook de arrestatie van de door de Spaanse regering afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be