NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Spaanse

2News.be / Trefwoorden / Spaanse

Spaanse 'politicus' Luis de Guindos wordt vicevoorzitter Europese Centrale Bank
Maandag, 22:49 Volkskrant
De Spaanse minister van FinanciŽn Luis de Guindos wordt de nieuwe vicevoorzitter van de Europese Centrale Bank. De keuze voor een Spanjaard als tweede man van de ECB vergroot volgens betrokkenen de kans dat ECB-baas Mario Draghi volgend najaar wordt opgevolgd door een 'noorderling'. De keuze van de Eurogroep voor De Guindos kwam maandag zonder stemming tot stand. De enige andere kandidaat - de Ier


Spaanse minister vrijwel zeker van vicepresidentschap ECB
Maandag, 16:12 NOS nieuws

De Spaanse minister van Economisch Zaken, Luis de Guindos, wordt vrijwel zeker op 1 juni vicepresident van de ECB, de Europese Centrale Bank. Zijn benoeming lijkt een feit nu de andere kandidaat, de Ierse bankpresident Philip Lane, zich terugtrekt.

Guindos kreeg openlijk steun van onder meer Duitsland en naar het schijnt ook Nederland. Spanje is bovendien aan de beurt voor een grote post in Europa. Guindos wordt de opvolger van de Portugees VŪtor Const‚ncio.

Als de ministers van FinanciŽn de Spanjaard voordragen, moeten de regeringsleiders op hun volgende top op 22 maart de benoeming goedkeuren.

Opvolging van Draghi

Guindos is lid van de centrumrechtse Partido Popular. Hij heeft gewerkt bij de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers, die in 2008 plotseling failliet ging. De val van Lehman Brothers veroorzaakte een wereldwijde financiŽle crisis. Later kon Guindos als minister in Spanje de puinhopen saneren die de ondergang van Lehman veroorzaakte.

Waarom de Ier Philip Lane zich voor het vicepresidentschap heeft teruggetrokken, is onduidelijk. Hij leek bij de sollicitaties in het Europees Parlement favoriet. Mogelijk richt hij zijn blik nu op het hoogste ambt: de opvolging van Mario Draghi als president van de ECB. Draghi's termijn loopt eind oktober volgend jaar af.

Een andere kandidaat voor de opvolging van Draghi is Jens Weidmann, de voorzitter van de Duitse centrale bank. Bondskanselier Merkel zou steun hebben uitgesproken voor Guindos als vicepresident, als Spanje de kandidaatstelling van Weidmann voor het hoogste ambt steunt.
Racing speelt gelijk tegen Spaanse landskampioen op Euro Hockey Indoor voor clubs

Racing is vrijdag in de Champions Cup indoorhockey voor mannenteams voorbij Complutense geraakt. De Brusselaars speelden in het Zwitserse Wettingen 3-3 gelijk tegen de Spaanse landskampioen.
?Vleesleverancier van Colruyt en Delhaize schuldig aan onvoorstelbare dierenmishandeling?

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights beschuldigt vleesproducent El Pozo van ?onvoorstelbaar dierenleed?. Het Spaanse bedrijf levert onder andere vlees aan Colruyt en AD Delhaize. Animal Rights roept de supermarktketens dan ook op om producten van het bedrijf uit het aanbod te bannen.
Spaanse eersteklasser stelt aanwinst Imoh Ezekiel (ex-Anderlecht en -Standard) voor
10 Februari, 18:00 Gazet v. Antwerpen

De Nigeriaanse aanvaller Imoh Ezekiel is zaterdagmiddag voorgesteld bij zijn nieuwe club Las Palmas. De voormalige spits van Anderlecht en Standard tekende een contract tot medio 2019 bij de Spaanse eersteklasser.
?Puigdemont kan Spaans-Belgische relaties verzuren?

De aanwezigheid in BelgiŽ van de Catalaanse separatistische leider Carles Puigdemont en diens voornemen om (opnieuw) de regio CataloniŽ onder zijn hoede te nemen vanop afstand, kunnen op langere termijn schade berokkenen aan de ?vriendschappelijke banden? tussen Spanje en BelgiŽ. Dat heeft donderdag de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, Alfonso Dastis, aan het Franse agentschap AFP gezegd.
'Te sexy' schilderij van apostel uit Spaanse kerk gehaald
7 Februari, 12:00 NOS nieuws

Een schilderij van de apostel Santiago is uit een kerk in in het Spaanse plaatsje Membrilla verwijderd omdat het te 'sexy' zou zijn. Op het schilderij draagt de apostel een tuniek en zijn een bloot bovenbeen en twee blote knieŽn te zien.

Schilder Antonio Ximťnez is woedend en vraagt de parochiepriester om tekst en uitleg, schrijft het radiostation SER. Hij eist dat het of weer getoond wordt, of wordt teruggegeven.

Geschenk

De 87-jarige kunstenaar maakte het schilderij jaren geleden in opdracht van de vorige parochiepriester, een vriend hem, en schonk het aan zijn geboorteplaats. Hij woont nu in Miami.
Spaanse minister De Guindos op weg naar ECB?
7 Februari, 12:00 De Tijd
11:23 De Spaanse regering gooit minister van Economie Luis de Guindos in de strijd om het vicevoorzitterschap van de Europese Centrale Bank (ECB). Hij krijgt concurrentie van de Ierse centrale bankier Phili...


20 doden geborgen in zee bij Spaanse enclave in Marokko
4 Februari, 14:24 NOS nieuws

Bij de Spaanse enclave Melilla in Marokko zijn twintig lichamen uit de Middellandse Zee gehaald. Het zou gaan om migranten die Melilla wilden bereiken. De lichamen werden zo'n tien kilometer van de kust gevonden door de Marokkaanse kustwacht.

Gisteren werd een waarschuwing afgegeven wegens storm op zee. Mogelijk is de boot waarop ze zaten gezonken. De kustwacht zoekt naar meer slachtoffers.

Melilla heeft samen met de Spaanse enclave Ceuta de enige landgrens tussen Afrika en Europa. Afrikaanse migranten, voornamelijk uit landen ten zuiden van de Sahara, proberen via deze route een nieuw bestaan op te bouwen in de EU. Eenmaal op Spaans grondgebied vragen ze asiel aan.
Spaanse atleet Ilias Fifa, Europees kampioen 5.000 meter, is voorlopig geschorst
2 Februari, 20:24 Gazet v. Antwerpen

De Spaanse atleet Ilias Fifa, Europees kampioen op de 5.000 meter, is voorlopig geschorst. Dat deelde het Spaanse antidopingagentschap vrijdag mee. Er loopt een dopingonderzoek tegen de 28-jarige Spanjaard van Marokkaanse origine.
Puigdemont lijkt strijd om CataloniŽ op te geven, laten uitgelekte sms'jes zien
1 Februari, 00:00 Volkskrant
Carles Puigdemont, de gewezen premier van CataloniŽ, heeft het geloof in zijn eigen herbenoeming opgegeven. Dat blijkt uit uitgelekte sms'jes die hij stuurde aan een van zijn voormalige kabinetsleden. De politicus die Spanje een half jaar lang in zijn greep hield met zijn onafhankelijkheidsstreven staat op het punt van het politieke toneel te verdwijnen. 'Het is afgelopen', schreef Puigdemont. 'De


Telefůnica start 5G experimenten in twee Spaanse steden
26 Januari, 14:06 Emerce
Telefůnica gaat nog dit jaar twee Spaanse steden ombouwen tot een 'levend lab' voor 5G experimenten. Daaraan zullen ook Nokia en Ericsson bijdragen.


Barcelona laat zich niet vangen en stoot wťl (nipt) door in Spaanse beker, Coutinho viert zijn debuut
26 Januari, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Real Madrid werd woensdag nog uit de Spaanse beker geknikkerd door stadsgenoot Leganťs, Barcelona liet zich daar niet aan vangen en won de derby tegen Espanyol met 2-0. De heenwedstrijd hadden de Catalanen nog verloren met 1-0 maar dat werd dus (nipt) rechtgezet, waardoor de dubbel er nog in zit. Eerder plaatsten ook Sevilla en Valencia zich voor de halve finales.
Spaanse IS-cel had ook Eiffeltoren op het oog
25 Januari, 13:48 NOS nieuws

Twee Spaanse deskundigen schrijven in een vandaag verschenen rapport dat de Spaanse IS-cel die in de zomer een aanslag pleegde in Barcelona, een veel grotere aanslag van plan was, mogelijk ook op de Eiffeltoren. De terroristen gingen in de maanden voor de aanslag geregeld naar Parijs, waar ze foto's en videopnamen maakten van de Eiffeltoren.

De video is teruggevonden op het schuiladres van de terroristen in Alcanar. Hun plannen liepen in het honderd door een ontploffing in dat huis. Twee leden van de cel kwamen om, een derde raakte gewond. In het huis werd een grote hoeveelheid materiaal gevonden voor het maken van bommen. Bekend was al dat de terroristen ook opnamen hadden gemaakt van de kerk Sagrada Familia en het Camp Nou-stadion in Barcelona. Ook die waren aanvankelijk mogelijk doelwit.

Springstof

Het Spaanse onderzoek is van de internationale terrorisme-deskundigen Fernando Reinares en Carola GarcŪa-Calvo van de universiteit van Madrid. Ze spraken met medewerkers van justitie die onderzoek deden naar de zaak, en maakten een analyse van het bewijsmateriaal.

De hoeveelheid chemicaliŽn in het afgelegen huis in Alcanar (aan de kust tussen Barcelona en Valencia) was goed voor 200 tot 250 kilogram van de springstof TATP, die vaak gebruikt wordt bij IS-aanslagen in Europa. Ter vergelijking: bij de aanslag op het vliegveld van Brussel in maart 2016 was 20 kilo springstof gebruikt en bij de aanslagen in Parijs in november 2015 een paar kilo TATP.

Na de ontploffing in Alcanar wijzigden de terroristen hun plannen. Op 16 augustus pleegden ze een aanslag op de Ramblas, met 16 doden en 140 gewonden.

ZŁrich en Marokko

De terroristen kochten de meeste chemicaliŽn voor hun bommen op 1 en 2 augustus, en op de dag van de aanslag, 16 augustus. De twee bestelwagens voor de aanslag waren op 16 augustus voor een week gehuurd, ontdekten de twee Spaanse onderzoekers.

Die vonden geen bewijs voor de stelling dat de daders vanuit SyriŽ of Irak werden aangestuurd door IS. Tegelijkertijd blijven buitenlandse reizen onopgehelderd die leden van de terreurcel in de weken voor de aanslag maakten. De reizen gingen bijvoorbeeld naar ZŁrich en Marokko. De onderzoekers sluiten ook niet uit dat er op die reizen ontmoetingen waren met kopstukken van IS.
Spaanse regering vecht kandidatuur Puigdemont aan
25 Januari, 13:48 NOS nieuws

De Spaanse regering vecht bij het Constitutioneel Hof in Madrid de kandidatuur van Carles Puigdemont als nieuwe regiopresident van CataloniŽ aan. Dat heeft vicepremier Soraya SŠenz de SantamarŪa gezegd.

Volgens Madrid kan Puigdemont niet opnieuw leider van een Catalaanse regering worden, onder meer omdat er in Spanje een arrestatiebevel tegen hem loopt.

Puigdemont is de afgelopen dagen naar voren geschoven als de enige kandidaat door de Catalaans-nationalistische partijen. Volgende week dinsdag stemt het parlement van CataloniŽ over de benoeming.

Politiek asiel

Het is nog steeds onduidelijk of Puigdemont zelf bij die stemming aanwezig is. Hij verblijft nu in Brussel. De Spaanse vice-premier heeft nog eens gezegd dat Puigdemont meteen wordt gearresteerd als hij weer naar Spanje komt.

Puigdemont riep eind oktober de onafhankelijkheid van CataloniŽ uit. Omdat de regering in Madrid hem daarom wil vervolgen wegens rebellie, opruiing en misbruik van publieke gelden, ging hij naar Brussel. BelgiŽ is het enige land waar een inwoner van een ander EU-land politiek asiel kan aanvragen.
Rampseizoen dreigt voor Real Madrid na blamerende aftocht in Spaanse beker
25 Januari, 00:36 Gazet v. Antwerpen

Het zit Real Madrid niet mee in eigen land. Nadat het in de competitie al uitgeteld is voor de landstitel zijn ze nu met een halve B-ploeg in eigen huis ook uit de beker geknikkerd door Leganťs. De Madrilenen moeten nu in de Champions League schitteren om hun seizoen nog te redden.
Christeyns lijft Spaanse partner in
23 Januari, 12:36 De Tijd
12:12 De Gentse detergentengroep Christeyns versterkt haar activiteiten in Spanje en Portugal met de overname van sectorgenoot Betelgeux.


?Puigdemont op vliegtuig naar Kopenhagen?

De voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont is maandagochtend vertrokken met het vliegtuig naar Kopenhagen, aldus de Spaanse krant El Pais. Het Spaanse parket had al gezegd zijn arrestatie te zullen vragen als hij naar de Deense hoofdstad zou reizen.
Kim Mestdagh pakt Spaanse basketbalbeker met Salamanca
21 Januari, 23:18 Gazet v. Antwerpen

Kim Mestdagh heeft zondag in Zaragoza de Spaanse Beker gewonnen met haar basketbalclub Salamanca. De ?Beker van de Koningin? is de eerste prijs van het seizoen die wordt uitgereikt. Volgens de traditie strijden de zes beste ploegen van de eerste ronde in ťťn weekend in hetzelfde stadion.
Spaanse rechter weigert Europees aanhoudingsbevel tegen Puigdemont uit te vaardigen

De Spaanse rechter gaat dan toch niet in op de vraag om het Europese aanhoudingsbevel tegen Carles Puigdemont opnieuw te activeren. Die vraag was gekomen in het raam van Puigdemonts bezoek aan Denemarken.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be