NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Spaanse

2News.be / Trefwoorden / Spaanse

Spaanse prijzenslag raakt Thomas Cook midscheeps
Gisteren, 14:30 De Tijd
14:05 Stevige concurrentie is goed voor wie goedkoop naar de zon wil. De Britse touroperator is er minder blij mee.


Thibaut Courtois speelt het hard in besprekingen met Chelsea, waar (Spaanse) interesse voor onrust zorgt
Gisteren, 08:18 Gazet v. Antwerpen

Thibaut Courtois heeft nog een contract bij Chelsea tot juni 2019 maar gezien zijn huidige status blijft het nooit stil rond de doelman van de Rode Duivels. Dat de 25-jarige Courtois nu de besprekingen over een contractverlenging in London wil uitstellen tot het einde van het seizoen, zorgt voor onrust bij The Blues.
Spaanse procureur-generaal overleden die Catalaanse separatisten vervolgde
Zondag, 00:18 Skynet Belgie
De Spaanse procureur-generaal Josť Manuel Maza, die het initiatief nam voor de vervolging van de Catalaanse separatistische leiders, is zaterdag overleden in Buenos Aires. Dat zegt het parket-generaal.


?Brein achter aanslagen was informant van Spaanse inlichtingendienst?

Abdelbaki Es Satty, de imam van de moskee in Ripoll die het brein zou zijn achter de aanslagen in Barcelona en Cambrils, werkte een tijd als informant van de Spaanse inlichtingendiensten. Dat heeft El Pais bericht.
Spaanse ministers: Rusland wakkerde Catalaans onafhankelijkheidsstreven aan
13 November, 23:12 Volkskrant
Bij de regeringen in Europa groeit de zorg dat Rusland probeert met desinformatie het politieke proces in hun open democratieŽn te beÔnvloeden. Dat bleek maandag op een vergadering van de Europese ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie. De Spaanse ministers betichtten de Russen ervan tweedracht te willen zaaien in Europa. Zij hebben via sociale media alles in het werk gesteld om het onafhank


Premier Rajoy bezoekt CataloniŽ voor het eerst sinds protesten
12 November, 13:00 NOS nieuws

De Spaanse premier Rajoy brengt vandaag een bezoek aan CataloniŽ, dat is voor het eerst sinds hij de regio onder direct bestuur plaatste van Madrid. Hij is aanwezig bij een campagne-bijeenkomst van zijn Partido Popular in Barcelona. Op 21 december zijn er regionale verkiezingen in CataloniŽ.

Gisteren werd in Barcelona door honderdduizenden voorstanders van Catalaanse onafhankelijkheid gedemonstreerd tegen de gevangenschap van separatistische Catalaanse leiders. Acht bestuurders en twee prominente activisten werden opgepakt na het onafhankelijkheidsreferendum dat volgens Madrid onwettig was. Zes parlementariŽrs werden op borgtocht vrijgelaten.

Na het referendum van 1 oktober vonden er massale demonstraties plaats in CataloniŽ, door zowel voor- als tegenstanders van onafhankelijkheid. Omdat het regionale Catalaanse parlement de onafhankelijkheid uitriep, plaatste Rajoy de regio onder gezag van Madrid. Ook werden nieuwe regionale verkiezingen uitgeschreven.

Intussen verblijft de Catalaanse president Puigdemont nog altijd met vier ministers in BelgiŽ. Spanje heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen het vijftal, dat zich vervolgens meldde bij de Belgische politie. Een Belgische rechter oordeelt binnenkort of het aanhoudingsbevel gegrond is.
Spaanse schrijver Carlos Ruiz Zafůn signeert op Boekenbeurs
11 November, 19:48 Skynet
De Spaanse romanschrijver Carlos Ruiz Zafůn was zaterdag te gast op de Boekenbeurs in Antwerpen. De 53-jarige Zafůn vertelde er onder meer over zijn jongste boek "Het labyrint der geesten", het sluitstuk van een vierluik. Zafůn, die opgroeide Barcelona, woont al jarenlang in de Verenigde Staten, maar liet ook kort zijn licht schijnen op de Catalaanse kwestie.


Opmerkelijke transfer op komst? ?Spaanse topclub wil Dries Mertens?
11 November, 14:43 Gazet v. Antwerpen

Dries Mertens is ook dit seizoen amper te stoppen. De aanvaller van Napoli vond in clubverband al twaalf keer de weg naar doel en was vrijdag als invaller nog goed voor twee assist bij de Rode Duivels. Zijn knalprestaties hebben dan ook interesse opgewekt. Volgens het Spaanse AS heeft Atlťtico Madrid zijn zinnen gezet op Mertens, die voor een gelimiteerde som weg kan uit het zuiden van ItaliŽ. En in het noorden van ItaliŽ zou AC Milan denken aan Leander Dendoncker.
Nieuwe 'Spaanse' pieten Amsterdam schieten platform in verkeerde keelgat
9 November, 22:12 NOS nieuws

De bekendmaking van de gemeente Amsterdam om pieten tijdens de Sinterklaasintocht van 19 november het uiterlijk te geven van Spaanse edellieden uit de zestiende eeuw, is in het verkeerde keelgat geschoten van het Landelijk Platform Slavernijverleden (LPS).

Het platform is ongelukkig met het feit dat bij de vervanging van Zwarte Piet is gekozen voor het uiterlijk van edellieden, die doen denken aan de vroegere koloniale onderdrukking door de Spanjaarden.

Deze week maakte Amsterdam bekend af te zien van zwart geschminkte pieten en deze te verruilen voor Spaanse kooplieden uit de zestiende eeuw, met felgekleurde pakken en pruiken met donkerbruin golvend haar.

Mensenhandel en slavernij

"Het is belangrijk dat we goed opletten zodat het ene kwaad niet voor het andere wordt verwisseld", schrijft het Platform Slavernijverleden in een brief aan het Amsterdamse college. Ook zou het een verkeerd beeld geven aan kinderen. Zij zouden edellieden gaan aanbidden die volgens het platform verantwoordelijk zijn voor misdaden tegen onder meer Afrikanen, zoals mensenhandel en slavernij.

Volgens Barryl Biekman, voorzitter van het LPS, zijn de Spaanse edellieden over de hele linie verantwoordelijk geweest voor mensenrechtenschendingen. "Het zijn misdadigers geweest. Mensen met geld die zorgden voor slavernij. Dat moet Nederland toch weten vanwege de tachtigjarige oorlog." Biekman noemt het schandalig dat het gemeentebestuur van Amsterdam dit bij de vergunningverlening over het hoofd heeft gezien.

Verenigde Naties

Het platform vraagt het college om de vergunning in te trekken voor de intocht en optocht van Sinterklaas met de nieuwe pieten. "We kijken wat de gemeente nu gaat doen, en gaan uit van het gezonde verstand. Wij staan paraat om de Verenigde Naties, maar vooral het Committee on the Elimination of Racial Discrimination (CERD) te informeren, omdat Nederland als lid de conventie behoort na te leven."
Spaanse toezichthouder beboet Google voor verzamelen wifidata Street View-auto's
7 November, 12:48 Tweakers
De privacytoezichthouder in Spanje, het Spaanse Agentschap voor gegevensbescherming, heeft Google een boete van 300.000 euro opgelegd voor het verzamelen van wifigegevens met de speciale Street View-auto's, terwijl daar geen toestemming voor was.


De Wever haalt hard uit naar partij Spaanse premier: ?Ze zouden echt moeten zwijgen?

N-VA-voorzitter Bart De Wever is misnoegd over de uitspraken van de partij van Spaanse premier Rajoy. ?De N-VA heeft een xenofobe voorgeschiedenis, onder meer tegen immigranten?, klonk het. ?Over de voorgeschiedenis van een partij zou de Partido Popular echt moeten zwijgen?, repliceert De Wever aan VRT NWS.
Spaanse regering razend op Jambon: ?Veel hebben we van hem niet te leren?
6 November, 07:18 Gazet v. Antwerpen

Vicepremier Jan Jambon (N-VA) doorbreekt de stilte over de Catalaanse kwestie. Hij schiet met scherp op de houding van Madrid en ook Europa krijgt een veeg uit de pan. Opmerkingen die in Spanje in het verkeerde keelgat schieten.
De Wever herdenkt Spaanse Furie op Twitter: ?10.000 Antwerpenaren werden 441 jaar geleden vermoord?
4 November, 17:54 Gazet v. Antwerpen

Bart De Wever is niet de actiefste Twitteraar, maar zaterdag maakte de Antwerpse burgemeester een uitzondering door de Spaanse Furie te herdenken.
Censuur reggaetonhit Spaanse zangeres wekt woede - mannen hoeven tekst niet te kuisen
3 November, 15:30 Volkskrant
Om op te mogen treden bij het grote Spaanse zangtalentenprogramma Operaciůn Triunfo, moest zangeres Becky G de seksuele toespelingen in haar grote hit Mayores veranderen. Fans spreken schande van de censuur en de zangeres is, met een liedje over opgewonden suikeroompjes, ineens een voorvechter voor de goede vrouwenzaak. De reggaetonoorwurm Despacito verdwijnt langzaam maar zeker uit de dagelijkse


Spaanse rechter gelast arrestatie Puigdemont, acht Catalaanse ex-ministers zitten vast
2 November, 19:42 Volkskrant
Een rechter in Madrid heeft donderdag volgens de krant La Vanguardia de arrestatie gelast van de afgezette Catalaanse leider Carles Puigdemont. Hij moest zich melden bij de rechtbank in Madrid, maar kwam niet opdagen. Eerder op de dag had een Spaanse aanklager de rechter gevraagd een internationaal arrestatiebevel uit te vaardigen tegen Puigdemont en vier van zijn ex-ministers. Ook zij moesten zic


Europees arrestatiebevel tegen Catalaanse leider Puigdemont
3 November, 20:54 NOS nieuws

Een rechter in Madrid heeft een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de afgezette Catalaanse regiopresident Puigdemont en vier Catalaanse ministers.

Zij hadden vanwege het uitroepen van de onafhankelijkheid van CataloniŽ gisteren moeten verschijnen voor een verhoor bij het Hooggerechtshof in Madrid, maar zitten op dit moment allemaal in BelgiŽ.

Rechtvaardige rechtspraak

Volgens de Spaanse krant El PaŪs heeft het Belgische parket toegezegd het Europese arrestatiebevel uit te voeren.

Tegen de Belgische zender RTBF zei Puigdemont dat hij zich wil onderwerpen "aan het echte gerecht", waarmee hij het Belgische bedoelt. Het Spaanse gerecht is volgens hem beÔnvloed door de politiek en staat niet garant voor een rechtvaardige en transparante rechtspraak.

Arrestatiebevel

De Spaanse openbaar aanklager vroeg de rechtbank gisteren al om een arrestatiebevel voor Puigdemont. Daar ontstond verwarring over toen zijn Belgische advocaat verklaarde dat zo'n bevel er al was. Later bleek dat niet het geval.

De rechter wees het verzoek van Puigdemont om te getuigen via een videoverbinding af.
Spaanse rechters over een week verder met ondervragen Catalaanse politici
2 November, 14:00 NOS nieuws

Het Spaanse hooggerechtshof heeft vanochtend Catalaanse politici ondervraagd, onder wie ook regionaal parlementsvoorzitter Carme Forcadell. Wat er is gevraagd en geantwoord, is niet bekendgemaakt, maar inmiddels is wel duidelijk dat de rechtbank de ondervragingen met een week heeft opgeschort. Ze gaan op 9 november verder.

Wel is duidelijk dat de openbaar aanklager de rechters heeft gevraagd om de Catalaanse oud-bestuurders op te sluiten, zolang het onderzoek naar het uitroepen van de onafhankelijkheid loopt. Een besluit daarover is nog niet genomen.

In het conflict om CataloniŽ zijn sinds vandaag de rechtbanken aan zet. Vanochtend begon voor twee rechtbanken in Madrid het verhoor van Catalaanse politici vanwege het uitroepen van de onafhankelijkheid van de Spaanse regio. De afgezette Catalaanse regiopresident Puigdemont en vier van zijn voormalig kabinetsleden kwamen niet opdagen, ze zitten in BelgiŽ.

Arrestatiebevel

De president van de hoogste Spaanse rechtbank heeft Puigdemont gedreigd met een arrestatiebevel als hij niet komt opdagen voor verhoor. Hoogste rechter Lesmes noemt het "normaal" dat een arrestatiebevel wordt uitgevaardigd. "Als iemand niet verschijnt, terwijl hij door een rechter is gesommeerd om te komen getuigen, dan volgt er in Spanje en in ieder ander EU-land normaal gesproken een arrestatiebevel", zei Lesmes tegen journalisten.

Met de uitspraak van de hoogste Spaanse rechter lijkt het er steeds meer op dat er een Europees arrestatiebevel voor de vijf Catalanen in BelgiŽ zit aan te komen. Het besluit daarover moet worden genomen door de rechter van het hooggerechtshof die de zaak behandelt, maar eerst moeten de negen oud-kabinetsleden van Puigdemont die wel zijn komen opdagen, worden gehoord. Onder hen is ook voormalig vice-president Junqueras.

Meewerken

De Belgische advocaat die door de afgezette Catalaanse leider in de arm is genomen, zei dat zijn cliŽnt wil meewerken met de Spaanse en Belgische autoriteiten als die daarom vragen, maar "het klimaat is niet goed, het is beter om afstand te houden", zei hij.
2 November, 12:36 Skynet Belgie
Puigdemont: ?De Spaanse regering verwerpt de democratie?

De afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont heeft de Spaanse regering in Madrid er nogmaals van beschuldigd de democratische principes te verwerpen. Dat zei hij donderdagavond vanuit Brussel tijdens een televisieboodschap op de Catalaanse zender TV3. Puigdemont eist dat de opgepakte politici in Spanje worden vrijgelaten.
Catalaanse nationalisten hebben ineens bewijs: de Spaanse staat gedraagt zich 'monsterlijk'
1 November, 02:30 Volkskrant
Madrid geeft de Catalaanse nationalisten het bewijs dat de Spaanse staat zich 'monsterlijk' gedraagt, betoogt Olaf Tempelman. In zijn boek Vergeten koninkrijken voorspelt de eminente Britse historicus Norman Davies dat Groot-BrittanniŽ en Spanje in hun huidige vorm het eind van de 21ste eeuw niet halen. In dit werk serveert Davies de wederwaardigheden van imperia als Tolosa, Sabaudia en Aragůn - n

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be