NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Soedanezen

2News.be / Trefwoorden / Soedanezen

Laatste Soedanezen in gesloten centra vragen asiel aan
8 Maart, 01:48 De Tijd
01:30 Staatssecretaris Theo Francken stapt binnenkort naar de regering met een voorstel om beter te controleren of mensen bij een gedwongen terugkeer naar hun land foltering riskeren.


Twee Soedanezen vrijgelaten op basis van CGVS-rapport
14 Februari, 15:54 Skynet
Twee Soedanezen die opgesloten zaten in een gesloten centrum zijn vrijgelaten op basis van het Soedan-rapport van het Commissariaat voor Vluchtelingen en Staatlozen (CGVS) van afgelopen week. Dat melden verschillende bronnen. In beide gevallen werd hun opsluiting herroepen door de raadkamer. Die oordeelde op basis van het CGVS-rapport dat de Belgische staat onvoldoende heeft onderzocht of de betrokkenen bij hun terugkeer het risico lopen op foltering of slechte behandeling. De Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) is in beroep gegaan tegen de beslissing van de raadkamer.


RepatriŽringen van Soedanezen hervat
13 Februari, 16:36 Skynet Belgie
Er is vanochtend opnieuw een Soedanees uit BelgiŽ gerepatrieerd naar Soedan. Dat heeft de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) bevestigd. Er was vandaag nog een tweede gedwongen terugkeer gepland, maar die tweede Soedanees heeft zich verzet tegen zijn uitwijzing. Het gaat om de eerste repatriŽring sinds de publicatie van het veelbesproken Soedan-rapport vorige week vrijdag.


Francken: '18 Soedanezen klaar voor terugkeer'
9 Februari, 14:24 De Tijd
14:08 Nu blijkt dat er in het Soedanrapport geen bewijzen staan dat gerepatrieerde Soedanezen bij hun terugkeer werden gefolterd, gaan BelgiŽ opnieuw mensen uitwijzen naar het Afrikaanse land.


"BelgiŽ schond internationaal recht bij terugsturen Soedanezen"
30 Januari, 17:06 Skynet
De Belgische overheid heeft het risico op foltering en mishandeling onvoldoende ingeschat en de internationale verplichtingen geschonden inzake 'non-refoulement', bij het terugsturen van mensen naar Soedan. Dat concludeert mensenrechtenorganisatie Amnesty International. De organisatie stelt in een verklaring dat de terugkeer naar Soedan opgeschort moet blijven tot de procedures in lijn worden gebracht met de internationale en Europese verplichtingen van BelgiŽ.


Dewael twijfelt aan uitspraak Jambon over Soedanezen

Patrick Dewael, fractieleider van Open Vld in de Kamer, betwijfelt dat er sinds het stopzetten van de uitwijzingen veel meer Soedanezen in ons land zijn toegekomen. Dat zei hij zondag in De Zevende Dag op Eťn.
Opgesloten Soedanezen maken kans op vrijlating als onderzoek blijft aanslepen

De Soedanese migranten die in gesloten centra verblijven in ons land - en die daar al een tijdje verblijven - kunnen in principe aanspraak maken op vrijlating. Dat zegt professor migratierecht Dirk Vanheule (UA). Volgens De Morgen denkt ook de Dienst Vreemdelingenzaken dat de meeste Soedanezen niet meer lang in de gesloten centra kunnen blijven, al gaat DVZ wel in beroep tegen de vrijlating van een Soedanees door de Brusselse raadkamer.
Soedanezen van wie de repatriŽring werd opgeschort verdeeld over gesloten centra
28 December 2017, 13:24 Skynet
De overplaatsing van de Soedanese migranten die opgesloten zaten in Vottem naar andere gesloten centra in ons land is een "puur praktische" beslissing. Dat zegt Freddy Roosemont, het hoofd van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) nadat de Franstalige omroep RTBF zich gisteren verwonderde over de overplaatsing van een van hen naar Steenokkerzeel.


Veiligheid Soedanezen verdiende meer controle
27 December 2017, 19:06 De Tijd
18:30 Of in Soedan gefolterd wordt, bleef woensdag een welles-nietes-spelletje. Maar BelgiŽ is wťl slordig omgesprongen met de controle op de mensenrechten.


Soedan - DVZ-topman Roosemont twijfelt aan getuigenissen Soedanezen
26 December 2017, 22:30 Skynet Belgie
De directeur-generaal van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ), Freddy Roosemont, twijfelt aan de geloofwaardigheid van de getuigenissen van de teruggestuurde Soedanezen, die zeggen bij aankomst te zijn mishandeld of gefolterd. Dat zegt hij aan VTM Nieuws en herhaalt hij aan Belga.


Oppositie wil premier deze week voor het parlement in zaak uitgewezen Soedanezen
26 December 2017, 14:12 Skynet
De oppositie wil dat eerste minister Charles Michel zich deze week komt verantwoorden voor het parlement rond de uitgewezen Soedanezen. "Staatssecretaris Theo Francken heeft willens en wetens mensen richting foltering gestuurd", zegt Ahmed Laaouej, fractieleider van PS in de Kamer.


Francken werd gewaarschuwd voor risico's in Soedan
26 December 2017, 07:54 De Tijd
07:22 Een vertrouwelijke nota van het Commissariaat voor de Vluchtelingen en Staatlozen (CGVS), gericht aan staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA), waarschuwde in oktober al duidelijk ...


Commissariaat voor de Vluchtelingen zal onderzoek naar gefolterde Soedanezen voeren
22 December 2017, 16:06 Gazet v. Antwerpen

Het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en Staatlozen zal worden gevraagd onderzoek te voeren naar de verhalen over transmigranten die na hun repatriŽring naar Soedan vanuit ons land zouden zijn gefolterd.
Theo Francken biedt excuses aan aan premier Michel na verhit debat over Soedanezen
22 December 2017, 08:54 Gazet v. Antwerpen

Staatssecretaris Theo Francken heeft zijn excuses aangeboden aan premier Michel na zijn verklaringen over de teruggestuurde Soedanezen, dat meldt het kabinet van premier Michel.
Premier laat termijn voor opschorting terugsturen Soedanezen vallen
21 December 2017, 15:48 Skynet Belgie
Er zullen geen Soedanezen in illegaal verblijf meer worden teruggestuurd naar hun land van herkomst zolang het onderzoek naar de mogelijke folteringen van eerder gerepatrieerde Soedanezen geen duidelijkheid heeft verschaft. Dat heeft premier Charles Michel in de Kamer verklaard.


Francken blijft Soedanezen uitwijzen
20 December 2017, 15:24 De Tijd
15:11 Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) schort de uitwijzing van illegale Soedanezen vooralsnog niet op, maar wil wel een onderzoek naar de getuigenissen over foltering.


Teruggestuurde Soedanezen getuigen over folteringen
20 December 2017, 09:24 De Tijd
08:41 Verscheidene Soedanezen die de voorbije maanden door BelgiŽ zijn teruggestuurd, getuigen over opsluiting en mishandeling bij hun aankomst in Soedan.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be