NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Soedan

2News.be / Trefwoorden / Soedan

VN-commissie Zuid-Soedan wil vervolgingen wegens misdaden tegen menselijkheid
23 Februari, 12:12 Skynet
Een VN-commissie voor de mensenrechten heeft 41 hoge Zuid-Soedanese functionarissen geÔdentificeerd die vervolgd zouden moeten worden wegens misdaden tegen de menselijkheid. De commissie spreekt onder andere van verkrachtingen en etnisch geÔnspireerde moorden in het Afrikaanse land dat al sinds december 2013 in een burgeroorlog is verwikkeld.


Regering hervat repatriŽringen naar Soedan: eerste Soedanees vanochtend uitgewezen
13 Februari, 16:48 Gazet v. Antwerpen

De repatriŽringen naar Soedan zijn vanochtend officieel hervat. Er is dinsdagochtend opnieuw een Soedanees uit BelgiŽ gerepatrieerd naar Soedan. Dat heeft de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) bevestigd. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) liet eerder al weten dat de regering de uitwijzingen zou hervatten.
STANDPUNT. Hopelijk is de Soedan-crisis geen maat voor niets geweest
10 Februari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Er is geen bewijs dat de Soedanezen die door BelgiŽ werden teruggestuurd naar hun land gefolterd werden. Dat blijkt uit het langverwachte onderzoek door het Commissariaat voor de Vluchtelingen. De repatriŽring van Soedanezen wordt onmiddellijk hervat, zo liet premier Michel weten. Ook de identificatiemissies uit Soedan zijn opnieuw welkom. Is de politieke crisis, de bijna-val van de regering dan een maat voor niets geweest? Hopelijk niet. Hopelijk draagt dit onderzoek bij tot een zo humaan en rechtvaardig mogelijk asielbeleid.
Soedan-rapport - Raad voor Vreemdelingenbetwistingen schorst terugsturen van Soedanees naar ItaliŽ
9 Februari, 22:30 Skynet
De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen heeft de beslissing om een Soedanese man terug te sturen naar ItaliŽ opgeschort. Dat meldt de Franstalige openbare omroep RTBF op zijn website.


Soedan-rapport - Regering zet migratiebeleid verder, maar houdt rekening met aanbevelingen uit rapport
9 Februari, 17:42 Skynet
De federale regering wil haar "kordaat en menselijk" migratiebeleid voortzetten, maar zal rekening houden met de aanbevelingen van het Soedan-rapport. Dat heeft premier Charles Michel deze namiddag gezegd in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken. Hij kondigde ook een evaluatiecommissie aan die het terugkeerbeleid onder de loep neemt.


Brussels burgerplatform wil werking versterken na Soedan-rapport
9 Februari, 17:06 Skynet
Het burgerplatform BXL Refugees is verrast door de uitkomst van het Soedan-rapport en wil zijn werking proberen versterken om de vluchtelingen die ze helpen nog beter te kunnen beschermen. "We hadden ons helemaal niet verwacht aan een rapport dat zelfs nog positief is voor Soedan", stelt woordvoerder Mehdi Kassou.


Belgisch rapport: geen bewijs foltering teruggekeerde Sudanezen
9 Februari, 16:12 NOS nieuws

Er is geen bewijs dat Sudaneze migranten die door BelgiŽ zijn teruggestuurd naar hun land, daar worden mishandeld. Een Belgische onderzoekscommissie heeft beschuldigingen over foltering onderzocht, maar volgens Belgische media geen enkel hard bewijs daarvoor kunnen vinden.

Het Tahrir-instituut was met de beschuldigingen naar buiten gekomen. Dat leidde tot kritiek aan het adres van staatssecretaris Theo Francken van Asielzaken. Hij is van de nationalistische partij N-VA en wil een streng beleid voor migranten.

Begin dit jaar dreigde er nog een kabinetscrisis in BelgiŽ omdat Francken zou hebben gelogen over het gevaar voor uitgezette migranten. Francken hield echter de steun van de N-VA en de andere partijen wilden de zaak niet op de spits drijven.

Francken heeft opgelucht gereageerd op de uitkomsten van het onderzoek. "Goed dat de waarheid aan het licht komt", schrijft hij op Twitter. De staatssecretaris zegt dat de repatriŽring naar Sudan snel kan worden hervat.
CGVS overhandigt Soedan-rapport aan minister Jambon
8 Februari, 23:06 Skynet
Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) heeft donderdagavond het rapport ontvangen dat het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en Staatlozen (CGVS) heeft opgesteld na het onderzoek naar de mogelijke foltering van Soedanezen die vanuit BelgiŽ naar hun land van herkomst werden uitgewezen. Dat heeft de woordvoerder van minister Jambon gemeld.


300 kindsoldaten vrijgelaten in Zuid-Sudan
7 Februari, 21:00 NOS nieuws

In Zuid-Sudan zijn meer dan 300 kindsoldaten vrijgelaten door twee rebellengroepen. De 224 jongens en 87 meisjes werden in het zuidwesten van het land overgedragen aan de autoriteiten en hulporganisaties.

De VN heeft bemiddeld bij de vrijlating van de kindsoldaten. Het is de bedoeling dat de komende weken nog eens honderden kindsoldaten worden vrijgelaten. In totaal gaat het om 700 kinderen, die psychologisch zullen worden behandeld en een school- of beroepsopleiding krijgen.

Seksslaaf

In Zuid-Sudan woedt al vijf jaar een burgeroorlog. Ongeveer 19.000 kinderen zijn door diverse partijen in het Oost-Afrikaanse land geronseld om te vechten. De kinderen worden meestal ingezet om te vechten, maar sommigen moeten ook fungeren als bijvoorbeeld seksslaaf.

De VN heeft tot nu toe ongeveer 2000 kindsoldaten bevrijd, ongeveer 10 procent van hen was jonger dan 13 jaar. Volgens mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch maken zowel regeringstroepen als rebellengroepen gebruik van kinderen.

Door de oorlog zijn miljoenen Zuid-Sudanezen op de vlucht geslagen. Ze verblijven in kampen in het land zelf en in de buurlanden.
Soedan-zaak: meerderheid sluit de rangen, Michel roept op tot nuance in migratiebeleid
11 Januari, 16:48 Skynet Belgie
De meerderheidspartijen in de Kamer sluiten de rangen in de Soedan-zaak. Open Vld en CD&V uitten wel kritiek op de communicatiestijl van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken. Die stijl stemt volgens hen niet overeen met het gevoerde beleid. Premier Charles Michel riep op tot nuance in het debat.


Soedan - Brusselse raadkamer beveelt vrijlating Soedanees
10 Januari, 22:06 Skynet
Een Soedanese migrant die opgesloten zat in een gesloten centrum in ons land, moet vrijgelaten worden na een beslissing van de Brusselse raadkamer woensdag. Dat bericht de Franstalige omroep RTBF. De beslissing van de raadkamer zou volgens de RTBF ingaan tegen de argumenten van staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Theo Francken (N-VA).


Soedan - Beke: "ontslag van Francken is niet aan de orde"
8 Januari, 13:12 Skynet Belgie
Voor CD&V-voorzitter Wouter Beke is het ontslag van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) "niet aan de orde". "CD&V heeft in 2014 een engagement genomen voor de volle vijf jaar, en daar blijven we bij", zei hij maandagmiddag na afloop van het CD&V-partijbureau. De crisissfeer binnen de federale regering lijkt daarmee bezworen.


Soedan - "Onderzoek dient niet om Francken vrij te pleiten of te veroordelen"
7 Januari, 23:12 Skynet
Het onderzoek dat de regering heeft gevraagd aan het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en Staatlozen is niet bedoeld om staatssecretaris Theo Francken vrij te pleiten of te veroordelen voor een eventuele verantwoordelijkheid voor het lot van Soedanezen na hun uitwijzing. Dat zegt een regeringsbron zondagavond.


Soedan - "De Wever zet Michel opnieuw in zijn hemd"
7 Januari, 20:54 Skynet Belgie
Oppositielid Kristof Calvo (Groen) vindt dat premier Charles Michel (MR) N-VA-voorzitter Bart De Wever moet terugfluiten. "Het lijkt erop dat er maar ťťn wet geldt: die van de N-VA. Dat is een angstwekkende invulling van democratie", zegt Calvo nu De Wever heeft verklaard dat zijn partij uit de regering zal stappen als staatssecretaris Theo Francken moet opstappen.


Gevechten om weidelanden eisen zeker 29 doden in Zuid-Soedan
2 Januari, 16:30 Skynet
In Zuid-Soedan hebben gevechten om weidelanden zeker 29 mensenlevens geŽist. Nog eens 21 anderen raakten zwaargewond bij de vuurgevechten tussen rivaliserende groepen van de nomadische Mundari. Dat meldt een hooggeplaatste ambtenaar in de deelstaat Terekeka vandaag.


Michel roept op tot nuance in migratiedebat
2 Januari, 12:03 De Tijd
11:29 Premier Charles Michel (MR) komt in een bericht op zijn persoonlijke Facebook-pagina terug op de heisa rond staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA)


Soedan - Francken is niet van plan ontslag te nemen
31 December 2017, 18:54 Skynet Belgie
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) denkt niet aan ontslag nemen. Dat zegt hij aan VTM NIEUWS, twee dagen na de uitspraak van CD&V-partijvoorzitter Wouter Beke, die suggereerde dat Francken zich moest bezinnen over een eventueel ontslag. "Ik zie geen problemen in de samenwerking met CD&V", reageert Francken.


Soedan - "Francken heeft te goeder trouw gehandeld"
30 December 2017, 09:36 Skynet
Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft het zaterdag in De Ochtend op Radio 1 opgenomen voor zijn partijgenoot Theo Francken. De staatssecretaris voor Asiel en Migratie heeft "te goeder trouw gehandeld", vindt Weyts.


Asiel gevraagd, toch terug naar Soedan gestuurd
30 December 2017, 04:30 Gazet v. Antwerpen

Een Soedanese vluchteling die een asielprocedure had lopen, kreeg van onze diensten het bevel terug te keren naar zijn land. Dat is volgens zijn advocate en experts in strijd met het internationale recht. Bovendien zou de man ook nog eens ondervraagd zijn geweest door de fel bekritiseerde Soedanese identificatiemissie. De zaak doet opnieuw vragen rijzen over de behandeling van Soedanezen.
Minstens 30 doden bij nieuwe gevechten in Zuid-Soedan
28 December 2017, 23:06 Skynet
Ondanks een wapenstilstand hebben nieuwe gevechten in Zuid-Soedan aan dertig mensen het leven gekost, zo heeft een bron bij het leger donderdag meegedeeld. Bij het geweld tussen rebellen en regeringstroepen kwamen in de deelstaat Bieh twaalf soldaten, elf rebellen en zeven burgers om het leven. Beide kampen beschuldigen elkaar ervan verantwoordelijk te zijn voor het geweld.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be