NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Soedan

2News.be / Trefwoorden / Soedan

Soedan-zaak: meerderheid sluit de rangen, Michel roept op tot nuance in migratiebeleid
Donderdag, 16:48 Skynet Belgie
De meerderheidspartijen in de Kamer sluiten de rangen in de Soedan-zaak. Open Vld en CD&V uitten wel kritiek op de communicatiestijl van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken. Die stijl stemt volgens hen niet overeen met het gevoerde beleid. Premier Charles Michel riep op tot nuance in het debat.


Soedan - Brusselse raadkamer beveelt vrijlating Soedanees
Woensdag, 22:06 Skynet
Een Soedanese migrant die opgesloten zat in een gesloten centrum in ons land, moet vrijgelaten worden na een beslissing van de Brusselse raadkamer woensdag. Dat bericht de Franstalige omroep RTBF. De beslissing van de raadkamer zou volgens de RTBF ingaan tegen de argumenten van staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Theo Francken (N-VA).


Soedan - Beke: "ontslag van Francken is niet aan de orde"
8 Januari, 13:12 Skynet Belgie
Voor CD&V-voorzitter Wouter Beke is het ontslag van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) "niet aan de orde". "CD&V heeft in 2014 een engagement genomen voor de volle vijf jaar, en daar blijven we bij", zei hij maandagmiddag na afloop van het CD&V-partijbureau. De crisissfeer binnen de federale regering lijkt daarmee bezworen.


Soedan - "Onderzoek dient niet om Francken vrij te pleiten of te veroordelen"
7 Januari, 23:12 Skynet
Het onderzoek dat de regering heeft gevraagd aan het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en Staatlozen is niet bedoeld om staatssecretaris Theo Francken vrij te pleiten of te veroordelen voor een eventuele verantwoordelijkheid voor het lot van Soedanezen na hun uitwijzing. Dat zegt een regeringsbron zondagavond.


Soedan - "De Wever zet Michel opnieuw in zijn hemd"
7 Januari, 20:54 Skynet Belgie
Oppositielid Kristof Calvo (Groen) vindt dat premier Charles Michel (MR) N-VA-voorzitter Bart De Wever moet terugfluiten. "Het lijkt erop dat er maar ťťn wet geldt: die van de N-VA. Dat is een angstwekkende invulling van democratie", zegt Calvo nu De Wever heeft verklaard dat zijn partij uit de regering zal stappen als staatssecretaris Theo Francken moet opstappen.


Gevechten om weidelanden eisen zeker 29 doden in Zuid-Soedan
2 Januari, 16:30 Skynet
In Zuid-Soedan hebben gevechten om weidelanden zeker 29 mensenlevens geŽist. Nog eens 21 anderen raakten zwaargewond bij de vuurgevechten tussen rivaliserende groepen van de nomadische Mundari. Dat meldt een hooggeplaatste ambtenaar in de deelstaat Terekeka vandaag.


Michel roept op tot nuance in migratiedebat
2 Januari, 12:03 De Tijd
11:29 Premier Charles Michel (MR) komt in een bericht op zijn persoonlijke Facebook-pagina terug op de heisa rond staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA)


Soedan - Francken is niet van plan ontslag te nemen
31 December 2017, 18:54 Skynet Belgie
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) denkt niet aan ontslag nemen. Dat zegt hij aan VTM NIEUWS, twee dagen na de uitspraak van CD&V-partijvoorzitter Wouter Beke, die suggereerde dat Francken zich moest bezinnen over een eventueel ontslag. "Ik zie geen problemen in de samenwerking met CD&V", reageert Francken.


Soedan - "Francken heeft te goeder trouw gehandeld"
30 December 2017, 09:36 Skynet
Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft het zaterdag in De Ochtend op Radio 1 opgenomen voor zijn partijgenoot Theo Francken. De staatssecretaris voor Asiel en Migratie heeft "te goeder trouw gehandeld", vindt Weyts.


Asiel gevraagd, toch terug naar Soedan gestuurd
30 December 2017, 04:30 Gazet v. Antwerpen

Een Soedanese vluchteling die een asielprocedure had lopen, kreeg van onze diensten het bevel terug te keren naar zijn land. Dat is volgens zijn advocate en experts in strijd met het internationale recht. Bovendien zou de man ook nog eens ondervraagd zijn geweest door de fel bekritiseerde Soedanese identificatiemissie. De zaak doet opnieuw vragen rijzen over de behandeling van Soedanezen.
Minstens 30 doden bij nieuwe gevechten in Zuid-Soedan
28 December 2017, 23:06 Skynet
Ondanks een wapenstilstand hebben nieuwe gevechten in Zuid-Soedan aan dertig mensen het leven gekost, zo heeft een bron bij het leger donderdag meegedeeld. Bij het geweld tussen rebellen en regeringstroepen kwamen in de deelstaat Bieh twaalf soldaten, elf rebellen en zeven burgers om het leven. Beide kampen beschuldigen elkaar ervan verantwoordelijk te zijn voor het geweld.


Turkije en Soedan halen banden aan en gaan samen Ottomaanse havenstad in ere herstellen
28 December 2017, 21:00 Volkskrant
Turkije heeft een akkoord gesloten met Soedan om een vervallen havenstad die dateert uit de tijd van het Ottomaanse rijk, in volle glorie te herstellen. Het project is het resultaat van een bezoek van de Turkse president Erdogan aan Soedan deze week. Daarbij kwamen Erdogan en de Soedanese president Omar al-Bashir overeen de economische en militaire banden tussen hun landen te versterken. De havens


Soedan - Kamercommissie Binnenlandse Zaken niet tijdens reces bijeenroepen
26 December 2017, 23:42 Skynet Belgie
De voorzitter van Kamercommissie Binnenlandse Zaken, Brecht Vermeulen (N-VA), is niet van plan om die commissie tijdens het reces uitzonderlijk bijeen te roepen om premier Charles Michel te horen over de repatriŽring van Soedanezen.


Soedan - DVZ-topman Roosemont twijfelt aan getuigenissen Soedanezen
26 December 2017, 22:30 Skynet Belgie
De directeur-generaal van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ), Freddy Roosemont, twijfelt aan de geloofwaardigheid van de getuigenissen van de teruggestuurde Soedanezen, die zeggen bij aankomst te zijn mishandeld of gefolterd. Dat zegt hij aan VTM Nieuws en herhaalt hij aan Belga.


Soedan - "Artikel drie geldt voor iedereen die teruggestuurd wordt"
26 December 2017, 20:00 Skynet
Artikel drie van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) geldt voor iedereen die wordt uitgewezen, niet enkel voor wie asiel heeft aangevraagd. Dat zegt Kamerlid Nahima Lanjri (CD&V) in reactie op staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).


Francken werd gewaarschuwd voor risico's in Soedan
26 December 2017, 07:54 De Tijd
07:22 Een vertrouwelijke nota van het Commissariaat voor de Vluchtelingen en Staatlozen (CGVS), gericht aan staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA), waarschuwde in oktober al duidelijk ...


Soedan - Groen wil dat premier Michel de situatie rond Soedan vandaag nog uitklaart
23 December 2017, 10:24 Skynet
"Alleen de premier kan deze situatie uitklaren. Hij moet vandaag nog duidelijk maken wat hij wel en niet wist over Soedan." Dat vinden Groen-fractieleider Kristof Calvo en Kamerlid Wouter De Vriendt.


Soedan - Emotionele reactie omdat hij altijd met de vinger gewezen wordt
22 December 2017, 21:54 Skynet Belgie
N-VA-voorzitter Bart De Wever vindt het goed dat de regering de getuigenissen van teruggestuurde Soedanezen over folteringen bij hun terugkeer gaat onderzoeken. In het verleden bleken dergelijke verklaringen vals te zijn, zo zei hij vrijdag in Terzake (Canvas). Theo Francken heeft volgens hem "een beetje emotioneel gereageerd omdat hij altijd met de vinger gewezen wordt", verklaarde hij de geprikkelde reactie zijn partijgenoot op de eerste minister.


Theo Francken op de pijnbank in Kamer over Soedan-affaire
22 December 2017, 21:30 De Tijd
21:16 De verzamelde oppositie vroeg vrijdagavond in een extra Kamerzitting over de ?Soedan-affaire? het ontslag van staatssecretaris Theo Francken (N-VA). Maar die beet van zich af.


Soedan: "De waarheid en niets dan de waarheid, dat verwachten we van ministers" (Kristof Calvo)
22 December 2017, 15:18 Skynet Belgie
Kristof Calvo roept staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) op om open kaart te spelen over de repatriŽringen naar Soedan. "Francken heeft heel wat uit te leggen over Soedan. En de antwoorden op die vragen moeten de waarheid zijn. De waarheid en niets anders dan de waarheid, dat verwachten wij van ministers", schrijft de Groen-fractieleider in de Kamer op Twitter.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be