NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesSociale

2News.be / Trefwoorden / Sociale

Arbeidsinspectie stelt sociale inbreuken vast bij Ryanair
Vandaag, 09:18 De Tijd
09:17 Bij een inval op de luchthaven van Charleroi is vastgesteld dat veel piloten van het bedrijf schijnzelfstandigen zijn.


?Ik neem foto?s van sluikstort en zet ze op sociale media?
Vandaag, 08:42 Gazet v. Antwerpen

Als het sluikstorten te hardnekkig wordt, is het tijd voor een inventieve aanpak. Pascal Heymans (45) heeft zijn persoonlijke techniek om sluikstort onder de aandacht te brengen. Hij woont in de Maatsweg in Antwerpen-Noord.
Maduro is ?herkozen?, maar Venezolanen vragen zich op sociale media af: wat nu?
Maandag, 21:36 Volkskrant
In Venezuela blijft voorlopig een straffe socialistische wind waaien. Nicolás Maduro is zondagavond als winnaar uitgeroepen van de zeer omstreden presidentsverkiezingen. ?Nooit eerder heeft een kandidaat in Venezuela 68 procent van de stemmen behaald?, jubelde de socialist in zijn overwinningsspeech. ?Het is een historische triomf.?


Bacquelaine vraagt sociale partners en Academische Raad pensioendebat te hernemen
17 Mei, 17:42 Skynet
Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) zal de sociale partners en de Academische Pensioenraad binnenkort vragen opnieuw rond de tafel te gaan zitten over het pensioen met punten. Hij sprak ook het beeld tegen dat de vakbonden over zijn wetsontwerp ophangen. "Mocht dat het ontwerp zijn dat op tafel ligt, dan zou ik mee betogen".


Wie sociale woning wil, zal geen aanbod meer mogen weigeren
17 Mei, 13:30 Skynet
Wie op de wachtlijst staat voor een sociale woning zal zijn plaats op die lijst verliezen als hij een aangeboden woning zonder gegronde reden weigert. Dat voorstel wil Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) nog voor de zomer op de Vlaamse ministerraad brengen. Momenteel verliest een kandidaat zijn plaats pas na twee ongegronde weigeringen.


Nederlandse jongeren voelen zich vaker verslaafd aan sociale media
17 Mei, 10:54 Tweakers
Jongeren in de leeftijd van 18 tot 25 jaar voelden zich in 2017 vaker verslaafd aan sociale media dan twee jaar daarvoor. In 2015 was naar eigen zeggen 19 procent verslaafd, terwijl in het afgelopen jaar 29 procent aangaf zich verslaafd te voelen, meldt het CBS.


Meer jongvolwassenen zeggen dat ze verslaafd zijn aan sociale media
17 Mei, 00:36 NOS nieuws

's Ochtends nog voor je uit bed bent op je telefoon kijken wat je gemist hebt terwijl je sliep. Of even op Instagram tot de trein er is, om de rest van de reis foto's van je vrienden te blijven liken. Jongvolwassenen zijn steeds vaker verslaafd aan sociale media, blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Van de mensen tussen 18 en 25 jaar zei vorig jaar 29 procent verslaafd te zijn. Drie jaar geleden was dat nog 19 procent. Sociale media nemen ook steeds meer tijd in beslag: van de jongvolwassenen is 29 procent 3 tot 5 uur per dag bezig met Facebook, Instagram en andere netwerken. In 2015 was dat nog 17 procent.

Een belangrijk motief lijkt de angst te zijn om dingen te missen: 34 procent is daar volgens het CBS bang voor. Bijna een kwart van de jongeren wordt naar eigen zeggen onrustig als ze berichten niet meteen kunnen lezen en 37 procent ervaart het als vervelend als ze geen toegang hebben tot het internet. Ook ervaren sommigen een slechte nachtrust door de verslaving.
Café Rex feest voor sociale kruidenier
16 Mei, 22:48 Gazet v. Antwerpen
Cafébaas Gert Raijmaekers heeft het hart op de juiste plaats. Hij zet zich graag in voor het goede doel. Dit keer voor de sociale kruidenier ?t Kabaske in Essen. Met livemuziek, foodtrucks, een cartoonist, een springkasteel en een groot zomerterras zal het volop genieten zijn. De festiviteiten vinden plaats op zondag 3 juni in de Spoorwegstraat voor café Rex. Het feest zelf is gratis en start om 15u.


?Sociale druk twintigers steeg met 33 procent?: gegoochel met cijfers of journalistieke sensatietoer?
14 Mei, 21:00 Volkskrant
Berichten verspreiden zich vaak razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Wij proberen de zin van de onzin te scheiden. Vandaag: de sociale druk die twintigers voelen om te presteren steeg sinds 1989 met 33 procent.


ACV-voorzitter Leemans wil algemene sociale bijdrage
9 Mei, 19:42 De Tijd
19:40 ACV-voorzitter Marc Leemans is op Rerum Novarum niet mals voor de regering. De regering klopt zichzelf wel op de borst voor de jobcreatie, maar volgens Leemans gaat het om 'snertjobs'.


Hoe je met robotisering de sociale cohesie in je bedrijf verbetert
9 Mei, 08:00 Emerce
Een app als rooster, messageboard, nieuws- en communicatiekanaal in één is al een mooie manier om medewerkers met elkaar te verbinden en belangrijke informatie onder de aandacht te brengen. Nog mooier wordt het wanneer je routinematige processen in die HR-app automatiseert met behulp van Robotic Process Automation.


Sociale onrust bij Brussels Airlines: ?De kans dat we er alsnog uit geraken, lijkt mij miniem?
5 Mei, 03:30 Gazet v. Antwerpen

De piloten bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines kunnen vanaf vrijdag 11 mei het werk neerleggen. De vakbonden hebben in gemeenschappelijk front een stakingsaanzegging ingediend. Het conflict is meteen de eerste test voor Christina Foerster, die sinds iets meer dan een maand aan het hoofd staat van de luchtvaartmaatschappij.
Sp.a-Mechelen hamert op sociale onrechtvaardigheid in Dijlestad
1 Mei, 16:06 Gazet v. Antwerpen

De Veemarkt was in de Dijlestad het verzamelpunt van zo?n driehonderdtal socialisten om hun feestdag te vieren. Het huidige stadsbestuur van Open Vld-Groen-CD&V en N-VA kreeg ervan langs.
1 mei - Lidl vormt start van sociale lente, voorspelt PVDA
1 Mei, 14:06 Skynet Belgie
PVDA ziet in het aanhoudende protest bij supermarktketen Lidl de start van een sociale lente. Dat zegt voorzitter Peter Mertens in zijn speech op de Dag van de Arbeid. "Het begint met één iemand, met een bedrijf dat neen zegt, en het zal eindigen met een veel grotere beweging. We shall overcome."


Deze Kempense vrouwen hebben tienduizenden volgers op sociale media
29 April, 05:18 Gazet v. Antwerpen

Wanneer u en ik een foto van een verjaardagstaart of een heerlijke hoofdschotel delen op het ­wereldwijde web, zien hooguit een ­honderdtal mensen die passeren. Maar er zijn ook Kempenaars die op Facebook en Instagram ­dagelijks duizenden volgers bereiken. Social influencers heten zij volgens de hippe terminologie. Al zeggen Ruth Van Soom en Katleen Baum zelf dat ze vooral heel erg hun zin doen.
Opinie: Heineken heeft afdeling sociale zaken nodig
24 April, 19:42 Volkskrant
Managers moeten goed zicht krijgen op de impact van hun activiteiten én hun gedrag, betoogt Katinka C. van Cranenburgh. Het Algemeen Dagblad van 19 april schrijft over het boek Bier voor Afrika van Olivier van Beemen: 'Hoofdstuk na hoofdstuk trekt hij een beerput van corruptie, seks en relaties met du­bieuze, moorddadige regimes open. Zo ontmantelt hij de reputatie van ethisch zakendoen die Heinek


Nicaraguaanse regering trekt omstreden sociale hervormingen in
23 April, 02:36 Skynet
Na dagenlange protesten tegen de geplande verhoging van de socialezekerheidsbijdragen in Nicaragua heeft president Daniel Ortega de omstreden hervormingen tenietgedaan. De beslissing maakt een bredere dialoog tussen regering en arbeiders mogelijk en herstelt de rust, zei het staatshoofd zondag in een toespraak op televisie.


President Nicaragua wil praten over omstreden wet, protesten houden aan
22 April, 04:42 NOS nieuws

De Nicaraguaanse president Ortega zegt dat zijn regering bereid is te praten over hogere pensioenpremies in het land. Hij deed die toezegging na vier dagen van demonstraties, waarbij volgens lokale media zeker tien mensen om het leven kwamen.

In een televisietoespraak zei hij dat hij wil dat er "een einde komt aan de terreur voor de families in Nicaragua". Het was het eerste publieke optreden van de president sinds de ongeregeldheden, die afgelopen woensdag begonnen.

Pensioenen gekort

De demonstraties zijn gericht tegen een nieuwe wet van de regering van Ortega, waarin de sociale premies worden verhoogd en tegelijkertijd de pensioenuitkeringen worden gekort. Aanvankelijk gingen honderden gepensioneerden de straat op. Die kregen later steun van studenten en werknemers uit het hele land.

De politie treedt hard op tegen de demonstranten en Ortega liet vijf tv-zenders uit de lucht halen. In zijn tv-toespraak verdedigde Ortega het hardhandige ingrijpen van de politie en zei hij dat onder de betogers veel criminelen zijn.
Vluchtelingen bereiden internationale gerechten bij Salade Sociale
18 April, 03:30 Gazet v. Antwerpen

De nieuwe lunchzaak Salade ­Sociale in de Van Immerseelstraat 7A gaat vandaag open. Eigenaar Arne Cremers, opvoeder van beroep, gaat er samen met vluchtelingen kleurrijke, internationale salades en soepen bereiden. Arne zal in samenwerking met de VDAB gedurende een paar maanden twee vluchtelingen ­begeleiden die daarna als volwaardige keukenhulp aan de slag kunnen. Mensen kunnen ook een ­extra sociale lunch nemen, waarvoor zij een euro extra betalen. Arne schenkt die aan een lokaal goed doel dat om de drie maanden wisselt. Het eerste goede doel is Samenlevingsopbouw in ­Borgerhout.
Premier League - Spelers van Manchester City vieren via sociale kanalen
16 April, 00:06 Skynet
Dankzij een verrassende uitschuiver van Manchester United tegen rode lantaarn West Bromwich Albion, mocht Manchester City zondag de vijfde landstitel uit de clubgeschiedenis vieren. Daags nadat de Citizens met 3-1 hadden gewonnen van Tottenham, trokken de spelers massaal de sociale media op om elkaar te feliciteren. "Wat een fantastisch gevoel", reageerde aanvoerder Vincent Kompany.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be