NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Sociale

2News.be / Trefwoorden / Sociale

Florida verbiedt sociale media voor kinderen jonger dan veertien jaar
Dinsdag, 00:10 NU.NL - Tech
Florida verbiedt kinderen onder de veertien jaar om accounts op sociale media te hebben. Daarnaast moeten veertien- en vijftienjarigen toestemming van hun ouders hebben om sociale media te gebruiken. Gouverneur Ron DeSantis tekende maandag de wet, die op 1 januari ingaat.


KIJK. Politiewagen rijdt fietser aan in Brussel: video veroorzaakt ophef op sociale media
13 Maart, 00:02 HLN.BE
Op sociale media circuleert een video van een ongeval in Brussel. Op de beelden is te zien hoe een fietser wordt aangereden door een politiewagen met zwaailichten. Er komt heel wat reactie op de video, zowel van mensen die de fietser als de politie steunen. Dat schrijft Sudinfo.


NU+ | We zijn verslaafd aan de telefoon: 'Maak scrollen op sociale media trager'
12 Maart, 00:04 NU.NL - Economie
Apps buitelen over elkaar heen om jouw aandacht te trekken en vast te houden. Het is volgens deskundigen heel lastig om je daartegen te verweren. Op de achtergrond wordt op Europees niveau aan oplossingen gewerkt.


NU+ | Directeur streamingdienst Twitch: 'Meeste sociale media zijn asociaal'
13 Februari, 00:09 NU.NL - Tech
Mensen verlangen naar gemeenschapszin, denkt Twitch-directeur Dan Clancy. Maar dat bereiken de meeste sociale media volgens hem niet. "Je zit in je eentje in een app te swipen. Daar is niets sociaals aan", zegt hij in gesprek met NU.nl.


Infographic: zo beperk je het gebruik van sociale media
12 Februari, 00:00 Emerce
De meeste mensen besteden elk vrij moment aan het scrollen door apps, met de constante stroom van informatie online. Hoe kick je af? Deze infographic van Media Update somt een aantal tips op om je sociale media gebruik te beperken.


Zuckerberg zegt sorry voor mentale schade bij kinderen door sociale media
6 Februari, 00:11 NU.NL - Tech
Mark Zuckerberg heeft zijn excuses aangeboden aan kinderen die schade hebben opgelopen door het gebruik van zijn sociale media. Dat deed de Facebook-oprichter woensdag in een hoorzitting voor de Amerikaanse Senaat.


NU+ | Directeur streamingdienst Twitch: 'Meeste sociale media zijn asociaal'
6 Februari, 00:04 NU.NL - Economie
Mensen verlangen naar gemeenschapszin, denkt Twitch-directeur Dan Clancy. Maar dat bereiken de meeste sociale media volgens hem niet. "Je zit in je eentje in een app te swipen. Daar is niets sociaals aan", zegt hij in gesprek met NU.nl.


NU+ | 'Fediverse' kan op termijn berichten van sociale media bij elkaar brengen
23 Januari, 00:04 NU.NL - Economie
Er komen steeds meer alternatieven voor X, maar daarmee raken ook berichten steeds meer verspreid. Er bestaat een manier om diensten als Threads, Bluesky en Mastodon bij elkaar te brengen: het fediverse. Maar het gaat wel even duren voordat dit soort platforms daadwerkelijk zijn gekoppeld.


Jamie-Lee Six nam pauze van sociale media: ?Genoten van elke minuut die gepasseerd is?
4 Januari, 00:00 HLN.BE
Influencer Jamie-Lee Six (25) was opvallend afwezig op sociale media de afgelopen dagen. Woensdag doorbrak ze de stilte en onthulde ze dat ze even pauze nam van alle sociale media. ?Ik heb genoten van elke minuut die gepasseerd is?. In september hekelde ze in tranen nog de felle kritiek die ze te verwerken kreeg: ?Soms is het te veel?, klonk het toen.


Eenmalige koopkrachtversterking van 200 euro voor werknemers in de sociale economie
28 December 2023, 00:20 Skynet Economie
Werknemers uit de maatwerksector zullen een eenmalige koopkrachtversterking van 200 euro ontvangen. Dat heeft de Vlaamse regering vrijdag 22 december beslist, op initiatief van Vlaams minister van Werk en Sociale Economie Jo Brouns.


Eenmalige koopkrachtversterking van 200 euro voor werknemers in de sociale economie
28 December 2023, 00:20 Skynet Economie
Werknemers uit de maatwerksector zullen een eenmalige koopkrachtversterking van 200 euro ontvangen. Dat heeft de Vlaamse regering vrijdag 22 december beslist, op initiatief van Vlaams minister van Werk en Sociale Economie Jo Brouns.


?Interdisciplinair onderzoek wenselijk voor kwesties rond vrijheid van meningsuiting op sociale mediaplatforms?
14 December 2023, 00:00 Emerce
Problemen rond vrijheid van meningsuiting op sociale mediaplatforms kunnen worden aangepakt door inzichten van onderzoek op het gebied van vrijheid van meningsuiting te combineren met die van onderzoek naar mededingingsrecht. Dat betoogt Isa Stasi in het proefschrift dat ze op 19 december 2023 verdedigt.


NU+ | Hyves was grootste sociale netwerk van Nederland, tot Facebook kwam
8 December 2023, 00:10 NU.NL - Tech
Het is vandaag tien jaar geleden dat Hyves stopte als sociaal netwerk. De Nederlandse vriendensite werd na de oprichting in 2004 groot met krabbelen, tikken, het uitdelen van respect en natuurlijk het plaatje van de dansende banaan.


Deelnemers sociale verkiezingen kennen lijstnummer
23 November 2023, 00:04 Skynet Economie
Een onschuldige kinderhand heeft woensdag op het kabinet van minister van Economie en Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) de lijstnummers getrokken voor de organisaties die in mei deelnemen aan de sociale verkiezingen. De liberale vakbond ACLVB krijgt opnieuw nummer 1, het christelijke ACV nummer 2, het socialistische ABVV nummer 3. De NCK, die het kaderpersoneel vertegenwoordigt, staat op lijst nummer 4. Het bepalen van de lijstnummers is traditioneel het startschot voor de sociale verkiezingen. De verkiezingsprocedure gaat officieel van start op 15 december 2023.


Stelling | 'Ik krijg graag persoonlijke reclames op sociale media'
9 November 2023, 00:08 NU.NL - Tech
Clicks, likes en posts: Meta gebruikt deze persoonlijke gegevens onterecht voor gepersonaliseerde reclames, vindt de Europese toezichthouder. Door verscherpte maatregelen gaan de gepersonaliseerde reclames verdwijnen. Daarom is vandaag de stelling: 'Ik krijg graag persoonlijke reclames op sociale media.'


KIJK. Gigantische tafel van Poetin leidt opnieuw tot grote hilariteit op sociale media: ?Lijkt wel een zwembad?
27 Oktober 2023, 00:03 HLN.BE
Het internet lacht zich voor de zoveelste keer een bult met de meubelkeuze van Vladimir Poetin (71). Tijdens een bijeenkomst met religieuze leiders zat de Russische president opnieuw opvallend ver weg van zijn gasten, die aan de andere kant van een reusachtige rechthoekige tafel moesten plaatsnemen. Op sociale media zijn de memes over het komische beeld alvast niet meer bij te houden.


Duitse vakbondsbaas waarschuwt Musk tegen omzeilen sociale regels
22 Oktober 2023, 00:01 De Tijd
14:59 Christiane Benner, de nieuwe baas van de invloedrijke Duitse vakbond IG Metall, haalt uit naar Elon Musk. Volgens haar probeert de Tesla-topman de sociale regels te omzeilen in de Duitse fabriek.


Federale begroting - Flexi-jobs breiden uit met hogere sociale bescherming
10 Oktober 2023, 00:09 Skynet Economie
Het systeem van de flexi-jobs breidt fors uit, maar er komt ook een sterkere sociale bescherming voor wie in het systeem actief is. Dat is het kernkabinet maandag overeengekomen, tijdens de onderhandelingen over de begroting van volgend jaar.


Sociale partners manen regeringen aan om gebruik van openbaar vervoer te bevorderen
26 September 2023, 00:04 Skynet Economie
De sociale partners, verenigd in de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB) en de Nationale Arbeidsraad (NAR), roepen de verschillende overheden in een gezamenlijk advies op om het gebruik van het openbaar vervoer te bevorderen. Dit door de 80/20-regeling, waarbij de werkgever 80 procent van de openbaarvervoerabonnementen betaalt en de overheid de resterende 20 procent bijspringt, uit te breiden. Daarnaast vragen de sociale partners ook om het gebruik van het mobiliteitsbudget te bevorderen en de combinatie fiets-trein te faciliteren.


Sociale onrust Ryanair - Stakingen troffen meer dan 62.000 passagiers
26 September 2023, 00:04 Skynet Economie
De stakingen van de piloten van lagekostenmaatschappij Ryanair tijdens de vakantie en in september hebben geleid tot de annulatie van 362 vluchten en hebben 62.324 passagiers getroffen. Dat heeft minister van Regionale Luchthavens Adrien Dolimont maandag meegedeeld in de bevoegde commissie in het Waalse parlement.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn