NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Sociale

2News.be / Trefwoorden / Sociale

Strijd tegen sociale fraude levert recordopbrengst op
Vandaag, 15:36 De Tijd
15:20 De strijd tegen de sociale fraude heeft de schatkist vorig jaar 266 miljoen euro opgeleverd. Dat heeft de bevoegde staatssecretaris Philippe De Backer zondag verklaard in het middagnieuws van VTM.


Strijd tegen sociale fraude leverde recordopbrengst op
Vandaag, 15:24 Skynet Belgie
De strijd tegen de sociale fraude heeft de schatkist vorig jaar 266 miljoen euro opgeleverd. Dat heeft de bevoegde staatssecretaris Philippe De Backer vandaag verklaard in het middagnieuws van VTM. Het gaat volgens de Open Vld'er om meer dan een verdubbeling ten opzichte van de opbrengst aan het einde van de vorige legislatuur. Toen bleef de teller op 130 miljoen euro staan.


Sociale Zaken onderzoekt Turkse 'jihadpreek' in Hoorn
Gisteren, 12:00 NOS nieuws

Minister Koolmees van Sociale Zaken gaat onderzoeken wat er is gezegd in een moskee in Hoorn, waar volgens De Telegraaf vrijdag gepreekt werd over jihad en martelaarschap van het Turkse leger. De oorlogstaal zou zijn gedicteerd door de Turkse islamitische stichting Diyanet, waarbij deze en 140 andere Nederlandse moskeeën zijn aangesloten.

Als er echt een dergelijke preek is gehouden, dan zal Koolmees Diyanet daar zeker op aanspreken, laat zijn woordvoerder bij Sociale Zaken desgevraagd weten.

'Zoete nectar van het martelaarschap'

De preek repte over de 'heilige strijd' van het Turkse leger. Er is gesproken over "het zoete nectar van het martelaarschap". De preek zou volgens een moskeebezoeker dienen om omstreden Turkse gevechten tegen Syrische Koerden in Afrin goed te praten.

De Telegraaf heeft de preek in Hoorn opgenomen en vertaald. Maar een woordvoerder van Diyanet zegt tegen de krant dat de preek nergens in Nederland is uitgesproken, omdat Nederlandse imams zelf hun preken schrijven. "Sinds een jaar gebruiken wij eigen preken in plaats van de officiële teksten uit Turkije."

Als er zulke preken klinken in Nederlandse moskeeën, dan vindt Koolmees dat "zeer ernstig", zegt hij tegen De Telegraaf. Koolmees zegt verder dat hij niet wil dat Turks-Nederlandse jongeren geïnspireerd raken door de preken om deel te nemen aan de Turkse oorlogsvoering. "Dat moeten we voorkomen."
De wondere wereld van sociale media
Donderdag, 18:36 Gazet v. Antwerpen

Open Vld organiseert op woensdag 21 februari in zaal Tighel een studie- en leeravond over sociale media, met aanvang om 20u. Het gaat vooral over Facebook en Instagram.
ASO volgt voorbeeld Team Dimension Data en neemt sociale rol op in de koers
Donderdag, 12:00 Gazet v. Antwerpen

ASO, de organisator van de Ronde van Oman, maakte voor de start van de derde rit in Oman zijn voornemen waar om ook een sociale rol in de koers op te nemen. ASO bracht net voor de start een bezoek aan de Alruwad International School. ?Meer dan ooit willen we iedereen aan het fietsen brengen en het belang van de fiets onderstrepen.? Het Franse bedrijf volgt daarmee het voorbeeld van Team Dimension Data dat al langer een sociale rol opneemt in het wielrennen.
Vlaamse meerderheidspartijen willen privégeld inzamelen voor sociale innovatie
Donderdag, 11:48 Skynet Belgie
Binnenkort kan de overheid obligaties uitgeven die privaat geld inzamelen voor vernieuwende sociale projecten. Daarover hebben de Vlaamse meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Open Vld een akkoord bereikt.


Belgische staatssecretaris voor Privacy wil 13 jaar als leeftijdsgrens voor sociale media
Donderdag, 10:30 Emerce
Kinderen zullen wettelijk gezien vanaf hun 13 jaar een profielpagina mogen hebben op sociale media. Daarvoor pleit de Belgische staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open VLD). Hij gaat daarvoor een wetsontwerp indienen.


Bruna start campagne via sociale media in verband met jubileum
Donderdag, 09:54 Emerce
Boekhandel Bruna start een uitgebreide campagne via sociale kanalen met grote weggeefacties. Dit omdat de keten 150 jaar oud is.


Nieuw voorstel van Vlaamse regering: investeer in sociale projecten en verdien geld (of raak alles kwijt)
Donderdag, 09:00 Gazet v. Antwerpen

Private investeerders en bedrijven krijgen de kans geld te verdienen met ­vernieuwende sociale projecten. Daarover hebben de meerderheidspartijen een voorstel van decreet klaar. Via ?Sociale Impact Obligaties? kunnen sociale organisaties, zoals vzw?s, met centen vanuit de privé proefprojecten opstarten om sociale problemen aan te pakken. Werkt de aanpak, dan betaalt de overheid het geld terug, mét rente. Werkt het niet, dan speelt de investeerder zijn geld kwijt.
Sociale investering kan u geld opleveren
Donderdag, 01:12 De Tijd
01:05 Om geld op te halen voor nieuwe initiatieven in welzijn wil Vlaanderen sociale-impactobligaties uitgeven. Daarover hebben de Vlaamse meerderheidspartijen een akkoord.


Unilever keert sociale media de rug toe - of maakt in ieder geval goede sier met het dreigement
Dinsdag, 22:48 Volkskrant
Dreigementen zouden als een vorm van nepnieuws kunnen worden gezien. Meestal wordt zelden de daad bij het woord gevoegd. Unilever maakte maandag mooie sier met het dreigement dat het niet meer op Facebook, YouTube en andere sociale media zal adverteren als die hun leven niet beteren. Het Brits-Nederlandse concern wil niet dat zijn merken (zoals Calvé, Dove, Knorr, Omo, Lipton) geassocieerd worden


Vlaams Belang wil N-VA langs links inhalen
Dinsdag, 19:12 De Tijd
18:40 Vlaams Belang trekt in haar nieuwste campagne resoluut de sociale kaart. Zo hoopt ze de N-VA, die een economisch steeds rechtsere koers vaart, langs links in te halen.


Zijlstra mikpunt van spot op sociale media: #HalbeWasErbij
Maandag, 18:36 NOS nieuws

De leugen van minister Zijlstra over zijn ontmoeting met Poetin leidt tot een golf van creativiteit op sociale media als Twitter. Onder de hashtag #HalbeWasErbij circuleren er foto's van historische gebeurtenissen, met het hoofd van de minister erin gefotoshopt.

Zo lijkt het alsof Zijlstra aanwezig was bij de moord op president Kennedy, de landing op D-Day en de val van de Berlijnse Muur. De leukste voorbeelden:
Sociale Kruidenier in strijd tegen armoede
Maandag, 15:36 Gazet v. Antwerpen
Voor veel mensen wordt het moeilijker en moeilijker om rond te komen op het einde van de maand. Vanuit het OCMW Vorselaar proberen ze hierop in te spelen en start men in maart met een sociale kruidenier.


Unilever dreigt te stoppen met advertenties op sociale media
Maandag, 12:00 NOS nieuws

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op grote digitale platforms zoals Facebook en YouTube. Hoofd marketing Keith Weed maakt dat later vandaag bekend tijdens de Interactive Advertising Bureau conferentie in Californië, een jaarlijkse bijeenkomst die in het teken staat van digitale reclame.

In de geplande speech van Weed staat dat Unilever niet wil adverteren op platforms die niet genoeg doen om kinderen te beschermen en haat verspreiden.

Het wasmiddelenbedrijf is een van de grootste adverteerders ter wereld met een marketingbudget van 7,7 miljard euro. Het gebruikt nu haar macht om onder meer YouTube en Facebook te stimuleren om racistische en haatdragende content op te sporen en te weren. Google, eigenaar van YouTube, wilde niet reageren. Facebook was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Niet de enige

YouTube heeft al een jaar af en aan problemen met adverteerders die zich tijdelijk terugtrekken vanwege ongewenste content. Een paar maanden terug besloten een aantal grote adverteerders, zoals snoepmaker Mars en sportmerk Adidas, hun advertenties op het videoplatform tijdelijk te pauzeren. De reclames van deze multinationals stonden naast video's waarin onder meer schaars geklede kinderen te zien waren en waar seksueel getinte reacties onder stonden.

Procter & Gamble, 's werelds grootste adverteerder, sneed vorig jaar flink in haar online marketingbudget. Volgens het bedrijf waren de online advertenties niet effectief genoeg en werd er onder meer geadverteerd op sites die vooral bezocht werden door robots.
?Eén achtste van huis geërfd en nu verlies ik sociale woonst?
10 Februari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Omdat ze één achtste van haar ouderlijk huis heeft geërfd, dreigt Veerle De Wulf uit Lint haar sociale woning kwijt te spelen. Volgens de nieuwe regelgeving mag je zelfs geen procentje eigendom hebben.
Homans keurt voorstel af: ?Wil CD&V niet dat sociale woningen gaan naar wie ze nodig heeft??

Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) is niet van plan de wetgeving rond sociale woningen bij te sturen, zoals CD&V vrijdag voorstelt. ?Ik ga ervan uit dat CD&V net als N-VA wil dat sociale woningen terechtkomen bij mensen die ze echt nodig hebben?, zegt de minister.
Sociale bioboer gezocht voor velden langs Fortbaan
9 Februari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

De gemeente heeft een opvallende vacature: voor een bioboer (M/V). Hij of zij mag aan de slag op de velden aan de Fortbaan. Woonst op het erf is niet inbegrepen.
Drieduizend gezinnen dreigen sociale woning te verliezen
8 Februari, 22:48 Gazet v. Antwerpen

Naar schatting drieduizend gezinnen dreigen hun sociale woning te verliezen. Dat was donderdag te horen in Terzake. Aanleiding is een verstrenging van de wetgeving, waardoor een sociale huurder voortaan geen enkele vorm van onroerend eigendom mag hebben.
Drieduizend huurders dreigen sociale woning te verliezen
8 Februari, 21:24 Skynet Belgie
Naar schatting drieduizend gezinnen dreigen hun sociale woning te verliezen. Dat was donderdag te horen in Terzake. Aanleiding is een verstrenging van de wetgeving, waardoor een sociale huurder voortaan geen enkele vorm van onroerend eigendom mag hebben.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be