NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesSneller

2News.be / Trefwoorden / Sneller

Soldaten, agenten en brandweermannen sneller met pensioen, ook grote groep leraars
Gisteren, 08:30 Gazet v. Antwerpen

Soldaten, agenten en brandweerlui zullen zťker vroeger met pensioen kunnen. Een grote groep van de leerkrachten ook, maar lang niet allemaal. Daar zijn minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) en de christelijke en liberale overheidsbonden het gisteren over eens geraakt.
Tesla Model 3 Dual Motor is sneller dan een BMW M3
Zondag, 18:18 AutoBlog
Grote woorden van de grote man. Wanneer Elon Musk op Twitter verschijnt, hebben we negen van de tien keer te maken met een puike aankondiging of een geniaal idee. In dit geval gaat het om de eerste van de twee mogelijkheden. De Zuid-Afrikaan liet vandaag in een reeks tweets weten dat de Model 3 AWD, […]


Leerlingen voeden gewassen met water van vissen: ?De aardbeien groeien nu vier keer sneller?
17 Mei, 03:36 Gazet v. Antwerpen

De leerlingen van de derde graad van het Koninklijk Atheneum Merksem hebben in hun school het zogenaamde Aquaponic-systeem ingevoerd. Daarbij worden gewassen gekweekt door ze aan een bak met vissen te koppelen.
Griekenland gaat asielprocedures makkelijker en sneller maken
15 Mei, 23:24 NOS nieuws

Griekenland gaat zijn asielprocedures makkelijker en sneller maken. Het parlement in Athene heeft een wet aangenomen die dat regelt. De wet is bedoeld om iets te doen aan de overbevolkte vluchtelingenkampen, waar veel internationale kritiek op is.

Op Griekse eilanden dicht bij de Turkse kust zijn vijf kampen die meer dan twee keer zoveel mensen huisvesten als de bedoeling is. In de kampen is geweld uitgebroken uit onvrede over de leefomstandigheden en de eindeloze duur van de asielprocedures.

Mensenrechtenorganisaties en de Europese Commissie hebben kritiek geuit op de Griekse overheid omdat die niet genoeg zou doen om vluchtelingen te helpen. De Europese Commissie heeft Griekenland daarvoor miljoenen euro's gegeven.

Kleinere migrantenstroom

De Griekse minister van Migratiezaken erkende in het parlement dat de wet "de vluchtelingenproblemen niet op magische wijze zal oplossen", maar hij zei dat de wachttijd voor de duizenden asielzoekers wel zal afnemen. Hij stuurt ook extra medewerkers naar de eilanden om de procedures af te handelen.

De wet bepaalt ook dat afgewezen asielzoekers korter de tijd krijgen om in beroep te gaan. Daartegen hebben mensenrechtengroepen protest aangetekend.

Door het Europese akkoord met Turkije uit 2016 is de migrantenstroom naar Griekenland veel kleiner geworden, maar alle migranten die al in Griekenland waren zitten er min of meer vast totdat hun asielverzoek is afgehandeld. Ook is er de afgelopen maanden weer een kleine toename van het aantal migranten.
Spoor/wegvoertuig moet gestrande treinreizigers sneller redden
11 Mei, 10:42 NOS nieuws

Reizigers die vastzitten in gestrande treinen moeten sneller uit de trein worden gehaald, vindt spoorbeheerder ProRail. Daarvoor is nu nieuw materieel besteld: de Unimog, een voertuig dat zowel op de weg als het spoor kan rijden.

Als een trein komt stil te staan door een storing of een aanrijding kan het soms uren duren voor reizigers eruit kunnen. Vorig jaar waren er 2122 gestrande treinen. Daarvan duurde het zo'n 24 keer twee uur of langer voordat reizigers werden bevrijd.

De NS en ProRail sturen nu bussen en een sleeplocomotief naar de trein, maar die kunnen niet altijd goed in de buurt komen. Met de aanschaf van de Unimogs hoopt ProRail dat het niet meer hoeft voor te komen dat mensen twee uur vastzitten. "En op termijn willen we dat zelfs terugdringen tot maximaal een uur", zegt een woordvoerder.

Daarnaast gaat ProRail in de zomer ook experimenteren met het 'opduwen' van gestrande treinen. De trein die achter de stilgevallen trein staat, rijdt dan vooruit en gaat de trein naar het dichtstbijzijnde station duwen.

Toestemming minister

De Unimog is geen nieuw voertuig. In Duitsland worden ze al gebruikt om gestrande treinen weg te slepen en andere klussen uit te voeren op het spoor. "We kunnen ze nu pas aanschaffen omdat we eerst toestemming van de minister nodig hadden", vertelt ProRail. "Wij mogen bij wet eigenlijk geen eigen locomotieven hebben, omdat we beheerder zijn en geen vervoerder."

Over waarom ProRail ze dan aanschaft, en niet de NS, is de spoorbeheerder duidelijk: "Wij worden ook aangekeken als er iets misgaat op het spoor, dus wij hebben er ook een belang bij om de boel zo snel mogelijk vrij te krijgen."

In totaal zijn er vijf Unimogs besteld. Volgend jaar worden ze geleverd.
Stoffel Vandoorne in stijl naar de GP van Spanje
Onze landgenoot Stoffel Vandoorne reisde in stijl af naar de GP van Spanje, de eerste Europese race op de F1-kalender.


Wil je sneller zwanger worden, eet dan meer fruit en minder fastfood
4 Mei, 11:18 Gazet v. Antwerpen
Wil je binnenkort snel zwanger worden, dan lijkt het een goed idee om even wat meer fruit en minder fastfood te eten. Dat is het advies van Australische wetenschappers na onderzoek bij meer dan 5000 vrouwen die voor het eerst zwanger wilden worden.


Nederlandse grensgemeente trekt aan de alarmbel: ?Wij zijn bang. We willen dat Doel sneller sluit?
2 Mei, 13:06 Gazet v. Antwerpen

?Hier in Nederland worden wij steeds ongeruster over jullie kerncentrale in Doel. Vorige week was er weer een lek. We willen dat Doel sneller sluit?, zegt politicus Eric de Regt van de grensgemeente Roosendaal.
Tandartsen die patiŽntengegevens lekten worden sneller aangepakt
30 April, 17:18 NOS nieuws

Namen, bsn-nummers, en zelfs globale medische informatie. Vijf tandartspraktijken maakten die gegevens per ongeluk toegankelijk voor iedereen die wist waar hij ongeveer moest zoeken. Van wachtwoorden of andere beveiligingsmaatregelen waren de gegevens niet voorzien. Ook het aanpassen van de data was mogelijk.

"Ik kwam deze gegevens tegen toen ik bezig was met het voorbereiden van een gastles", zegt tweedejaars informatica-student Tim Koers, de ontdekker van het datalek. "Na drie tot vier minuten zoeken kwam ik dit tegen." Koers stuitte erop via Zorgsom, een systeem waarmee patiŽnten een indicatie kunnen krijgen van hoeveel ze terugkrijgen van hun zorgverzekering.

Met de nieuwe privacywet, die op 25 mei ingaat, kan dit soort datalekken worden bestraft, zegt Aleid Wolfsen, voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens. "Nu kunnen we alleen boetes opleggen als sprake is van opzet of schuld. Maar straks geldt: als het fout is, is het fout." Juist in een sector die zoveel met gevoelige informatie werkt, is dat volgens hem belangrijk.

Koploper

De zorg is koploper bij het lekken van data. Van de tienduizend datalekken die vorig jaar zijn gemeld, kwam bijna een derde uit de zorg. Vooral ziekenhuizen en apotheken lekten veel data, in de meeste gevallen door informatie per ongeluk naar de verkeerde persoon te sturen.

"We zien te vaak dat er slordig met zorgdata wordt omgegaan en dat de beveiliging niet goed op orde is", zegt Wolfsen. Daar staat tegenover dat de zorg volgens hem datalekken relatief snel en goed meldt.

Sinds 2016 moeten datalekken verplicht worden gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Maar sancties waren er tot dusver niet. In ruim twee jaar is geen enkele boete opgelegd, onder meer omdat de lat daarvoor nu erg hoog ligt.

Dat gaat veranderen, zegt Wolfsen. "Tegen dit soort datalekken kunnen we straks sneller en makkelijker optreden".

Schrikken

Tandarts Aad Hermann schrikt als hij hoort dat er persoonlijke gegevens van zijn cliŽnten onbeveiligd op het web gestaan hebben. "Mensen staan te goeder trouw bij ons ingeschreven. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat hun gegevens op straat komen te liggen. Ook al zijn de gegevens waar ik mee werk minder gevoelig dan gegevens uit bijvoorbeeld de jeugdpsychiatrie, het gaat toch om persoonlijke informatie."

Volgens Koers, die het lek ontdekte, zijn de data van 7600 mensen toegankelijk geweest. De kans is zeker aanwezig dat er gegevens zijn misbruikt, omdat ze zo eenvoudig te vinden waren en niet van een wachtwoord waren voorzien.

De tandartspraktijken moeten het lek melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens, zegt tandartsenberoepsorganisatie KNMT ."Dit is een goed voorbeeld van wat er mis kan gaan als hier niet genoeg aandacht aan wordt gegeven", aldus een woordvoerder van die organisatie.

Vertrouwen

Maar dat is dan ook best lastig, zegt tandarts Hermann. "Ik werk met persoonlijke gegevens", zegt hij. "En ik vind het natuurlijk heel belangrijk dat die goed beschermd worden, maar zo'n datalek gaat bijna boven mijn pet." Hij dacht dat hij wel veilig zat. "Dat blijkt toch niet helemaal zo te zijn." Hij heeft het datalek gemeld.

Kun je van mensen die zijn opgeleid om zorg te verlenen, wel verwachten dat ze de ins en outs van hun ICT-systemen kennen? Wolfsen vindt van wel. "Bij goede zorgverlening hoort ook dat je goed omgaat met de data van je patiŽnten", zegt Wolfsen.

PatiŽnten delen intieme gegevens. "Intiemer kŠn bijna niet. Daar is het beroepsgeheim ook voor. Je verwacht van een zorgverlener dat hij dat heel netjes en zorgvuldig behandelt", zegt Wolfsen. Die zorgverlener is volgens hem daarom verantwoordelijk voor de beveiliging. "Ook als hij dat gedeelte uitbesteedt aan een ander."

Amateuristisch netwerkbeheer

Directeur Edgar van der Geest van Zorgsom zegt dat de fout ligt bij 'amateuristisch netwerkbeheer bij de praktijken'. Hoewel zijn bedrijf de software maakt, zijn de tandartspraktijken verantwoordelijk voor de beveiliging van het systeem.

"Soms wordt de ict bij zo'n praktijk verzorgd door een neefje of broertje van een tandarts", zegt Van der Geest. "Het is de verantwoordelijkheid van de praktijk zelf." Toch gaat zijn bedrijf maatregelen nemen. "We gaan vanaf nu actief controleren of er systemen openstaan bij tandartsen."

Van der Geest stipt aan dat het systeem niet is gekoppeld aan het elektronisch patiŽntendossier. "Het is bedoeld om mensen een indicatie te geven van de vergoeding van hun zorgverzekering", zegt hij. "Er staan dus mogelijke behandelingen in. Niet elke behandeling die er in staat, is ook per se uitgevoerd."

In de praktijk van Hermann gaat het intussen steeds vaker over de nieuwe privacywet. "Ik maak me toch wel een beetje zorgen over die nieuwe wet en mogelijke boetes, omdat ik dacht dat ik het goed geregeld had en er natuurlijk absoluut geen sprake is van opzet."

Meneer Jansen

Hij hoopt dat de wet zijn dagelijkse praktijk niet al te zeer gaat beÔnvloeden. "De toezichthouder heeft gezegd redelijk te blijven, dus daar hoop ik dan maar op", zegt Hermann. "Want als ik de wet heel letterlijk interpreteer, mag ik geloof ik ook niet meer bij de balie de wortelkanaalbehandeling van meneer Jansen benoemen. Dat zou natuurlijk wel een beetje gaan wringen in de dagelijkse praktijk."
Trouw: trein naar Berlijn wordt voorlopig niet sneller
30 April, 03:30 NOS nieuws

Zes uur en twintig minuten duurt een treinreis van Amsterdam naar Berlijn en dat wordt voorlopig niet korter, meldt Trouw. Duitsland heeft geen geld voor de investeringen in de infrastructuur om de reistijd significant te verkorten.

Dat blijkt na gesprekken tussen de NS en Deutsche Bahn. Ook het overslaan van tussenstations zit er niet in, omdat veel steden hun internationale verbinding willen behouden.

Locomotief

De enige winst die wel gerealiseerd kan worden is de twintig minuten die het kost om van locomotief te wisselen aan de grens. Het is niet bekend wanneer dat wordt afgeschaft.

Dat significante tijdwinst er niet in zit is teleurstellend voor de NS en ProRail. Die bedrijven willen graag een volwaardig alternatief bieden voor het vliegtuig. Voor korte trajecten binnen Europa moeten mensen vaker de trein nemen, zei ProRail-directeur Pier Eringa eerder.
Ook in eerste middelbaar sneller extra leerkrachten bij grote leerlingentoename
27 April, 15:54 Skynet Belgie
Wanneer scholen in het eerste jaar secundair te maken krijgen met een sterke toename van het aantal leerlingen, zullen ze in de toekomst sneller extra leerkrachten kunnen inzetten. Dat heeft de Vlaamse regering vandaag beslist op voorstel van minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V).


?Waar halen ze toch hun energie...? Daarom bent u sneller moe dan uw kinderen
25 April, 15:30 Gazet v. Antwerpen

Waar hŠlen ze hun energie, vraagt u zich soms af, wanneer de kinderen onvermoeibaar blijven spelen. Terwijl u zelf maar al te graag in een zetel wil ploffen. Weet dan dat uw kinderen even straf zijn als marathonlopers.
Scholen sneller ingelicht als leerkracht verdacht wordt van zedenfeiten
25 April, 07:24 Skynet
De parketten kunnen scholen voortaan sneller op de hoogte brengen als een leerkracht verdacht wordt van bijvoorbeeld het bezit van kinderporno of kindermisbruik. Op ini≠tiatief van de ministers van Onderwijs en Justitie, Hilde Crevits en Koen Geens (beiden CD&V), zijn daar nieuwe richtlijnen over verspreid. Dat schrijven Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen woensdag.


Geens werkt aan nog sneller snelrecht: "Geweld op politie kan niet"
24 April, 17:06 Skynet Belgie
Voor minister van Justitie Koen Geens kan geweld op politie niet. Maar hij wijst erop dat justitie al sneller en efficiŽnter optreedt bij incidenten zoals in de Anderlechtse wijk Peterbos, zo stelt de minister in een reactie op de recente incidenten.


Slaapproblemen? Als je met deze robot in bed stapt zal je sneller in slaap vallen
13 April, 15:24 Volkskrant
'Voor mensen die moeilijk in slaap vallen of 's nachts wakker worden en niet meer in slaap kunnen komen. Slapeloosheid is een serieus probleem, want slapen doen we eenderde van ons leven. Mensen die aan slapeloosheid lijden, vallen vaak terug op melatonine-tabletten. Volgens ons rust je van de slaap die je daarmee wint niet uit. Vandaar dat wij een technologische optie hebben bedacht.' 'Als je gaa


Vacalians neemt Vacanceselect over: sneller stappen zetten in e-commerce
12 April, 12:42 Emerce
De Franse campingverhuurder Vacalians neemt het Nederlandse Vacanceselect & Selectcamp over. Het overnamebedrag is niet bekend gemaakt, maar de kapitaalinjectie moet ertoe leiden dat Vacanceselect als pure player zijn e-commercestrategie sneller en groter kan vormgeven, aldus commercieel directeur Daniel Scheijen.


Rotterdamse haven wil sneller schone scheepvaart
11 April, 22:36 NOS nieuws

Het Havenbedrijf Rotterdam wil iets doen aan de uitstoot van CO2 en andere uitlaatgassen door schepen in de haven. Daarom stelt het een stimuleringsregeling van vijf miljoen euro beschikbaar voor klimaatvriendelijke zeevaart. Ook zijn er technische hulpmiddelen beschikbaar waarmee de uitstoot kan worden teruggebracht.

"We hebben voor het eerst gekeken naar de CO2-uitstoot van de scheepvaart en die is fors", zegt Allard Castelein, directeur van het Havenbedrijf Rotterdam. "Wereldwijd zijn de schepen verantwoordelijk voor 2,3 procent van alle CO2-uitstoot. En omdat de scheepvaart niet aan een land toebehoort, is die tot nu toe uit het Parijs-akkoord gebleven. Dat is te betreuren."

Dubbele uitstoot

Het Havenbedrijf heeft in kaart gebracht wat het zou kunnen doen om de uitstoot aan te pakken. "Als je de haven van waaruit het schip vertrekt richting Rotterdam, of waar het vanuit Rotterdam naartoe vaart bij elkaar optelt, zit je op een uitstoot van 21 tot 25 miljoen ton CO2. De industrieŽn in de haven zelf zitten op 32 miljoen ton. Dat wordt met die uitstoot van de schepen bijna verdubbeld. We zijn daar niet voor verantwoordelijk maar kunnen wel proberen daar invloed op uit te oefenen."

Dat wil het Havenbedrijf onder meer doen door de zeescheepvaart te stimuleren schonere brandstof te gebruiken. Castelein: "En voor de binnenvaart willen we zelfs gaan naar nul euro havengeld als deze schepen helemaal schoon varen."

Omarmen

De internationale scheepvaartorganisatie IMO vergadert op dit moment in Londen over juist deze problematiek. Castelein roept de partijen op om het Parijs-akkoord alsnog "volledig te omarmen" en de verantwoordelijkheid op zich te nemen om te komen tot een reductie van de uitstoot van CO2 van 95 procent in 2050. "Dat is ingrijpend, maar niet ingrijpender dan het is voor de industrie hier, of in een andere sector. Ik zie niet in waarom de scheepvaart een uitzonderingspositie moet hebben."

Volgens de directeur van het Havenbedrijf Rotterdam zijn er verschillende oplossingen te bedenken die helpen bij het terugbrengen van de CO2-uitstoot. Zo wordt volgende week een speciale app gelanceerd waarmee rederijen, verladers en agenten precies kunnen zien waar een schip is, wanneer er een kade vrij is, wanneer het brandstof heeft geladen en weer vertrekt. Castelein: "Zo voorkom je dat schepen niet terechtkunnen en liggen te pruttelen in de monding van de Maas tot er plek is. Daarmee kun je zo'n 20 procent aan CO2-uitstoot besparen."

Ook wordt een routeplanner geÔntroduceerd die al door 166 landen wordt gebruikt en waarmee je per route precies kunt zien hoeveel uitstoot een bepaald vervoer met zich meebrengt.

Prikkel

Het Havenbedrijf hoopt dat de vijf miljoen euro een stimulans is voor bedrijven om iets aan de CO2-uitstoot te doen en dat binnenvaartschepen zo schoon worden dat er geen havengeld hoeft te worden betaald. Castelein: "En als het geld op is voor deze maatregel omdat er zo veel schone schepen zijn", zegt Castelein, "is dat een luxeprobleem. Daar buig ik me dan wel over."
Aantal woningen stijgt sneller dan aantal gezinnen
11 April, 02:30 Skynet
Het totale aantal woningen is de laatste twintig jaar sneller gestegen dan het aantal gezinnen. Dat is onder meer een gevolg van de toename van het aandeel appartementen, blijkt uit een studie die het Institut pour un Dťveloppement Durable (IDD) woensdag publiceert. Toch is er geen sprake van een prijsdaling.


Nieuws: Porsche 919 verpulvert Spa-Francorchamps record
10 April, 09:06 Auto55
Porsche z?n Le Mans avontuur is over. Het recordaantal titels is weer voor onbepaalde tijd veilig, concurrent Audi is naar huis. Toyota zou zowaar eens Le Mans kunnen winnen want er zijn geen concurrenten meer over. Maar Porsche is nog niet helemaal klaar met de Le-Mans-winnende 919. In plaats van de racer stof te laten vergaren in een hangar, trekt hij de wereld rond in een 919-Tri...

Lees meer


Treinreis naar Nederland wordt sneller en makkelijker dan ooit
8 April, 03:18 Gazet v. Antwerpen

Vanaf maandag 9 april rijdt de Beneluxtrein op de hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Brussel. De nieuwe treinverbinding zorgt ervoor dat Nederland meer dan ooit in de achtertuin van Antwerpen ligt. Vanuit het Centraal Station in Antwerpen bent u in een halfuur in Breda. Vanuit station Noorderkempen in Brecht duurt de rit een kwartier.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be