NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Sluit


Vlaamse regering sluit financieringsovereenkomst met BAM voor Oosterweel
Vrijdag, 17:54 Skynet
De Vlaamse regering heeft de financieringsovereenkomst met de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) voor het Oosterweelproject goedgekeurd. De BAM leent 3,6 miljard euro van de Vlaamse overheid en zal dat bedrag over 35 jaar terugbetalen met de inkomsten van de geplande tolheffing. Minister van Begroting en FinanciŽn Bart Tommelein: "Dankzij haar goede rating kan Vlaanderen aan gunstigere voorwaarden lenen dan als de BAM zelf de markt zou moeten opgaan. We maken in onze overeenkomst met de BAM duidelijke afspraken voor de toekomst, zodat we voldoende zekerheid inbouwen voor beide partijen."


Gerucht: Amazon sluit Eindhovense beeldschermfabrikant Liquavista
Donderdag, 16:30 Tweakers
Amazon zou bezig zijn om zijn dochterbedrijf Liquavista uit Eindhoven op te heffen. Liquavista zou niet in staat zijn gebleken om zuinige beeldschermen op basis van electrowetting op grote schaal te produceren.


Belgische shorter Och-Ziff sluit Europees fonds
Donderdag, 15:12 De Tijd
14:54 Het hedgefonds Och-Ziff, dat regelmatig speculeert op de koersdaling van Brusselse aandelen, doekt zijn slabakkende Europese fonds op. De nieuwe CEO wil weer op de kernactiviteiten focussen.


De ooit zo machtige speelgoedketen Toys 'R' Us sluit haar deuren in de VS
Donderdag, 22:24 Volkskrant
De bekende speelgoedketen Toys 'R' Us heeft woensdag haar deuren gesloten in de Verenigde Staten. Het is de retailer niet gelukt een oplossing te vinden voor de jarenlange financiŽle problemen die ontstonden door afnemende verkopen en oplopende schulden. In september vorig jaar vroeg de ooit zo machtige speelgoedketen uitstel van betaling aan in de VS en Canada. Na teleurstellende verkopen tijdens


Bedrijf van de Panama Papers sluit de deuren
Donderdag, 05:00 NOS nieuws

Mossack Fonseca, het bedrijf dat centraal stond in het schandaal rond de Panama Papers, wordt opgeheven. De juridische en zakelijk dienstverlener is de enorme reputatieschade en de economische schade niet meer te boven gekomen.

Twee jaar geleden publiceerden verschillende Europese media, waaronder Trouw en het Financieele Dagblad, de Panama Papers. Het werd een wereldwijd schandaal. In de miljoenen gelekte documenten van Mossack Fonseca bleek dat het bedrijf duizenden bedrijven en personen heeft geholpen om geld weg te sluizen naar belastingparadijzen.

Onomkeerbare schade

In een verklaring schrijft het bedrijf: "De slechte reputatie, de berichtgeving in de media, het financiŽle circus en de ongebruikelijke stappen van een aantal Panamese overheidsdiensten hebben onomkeerbare schade veroorzaakt. Dat maakt het noodzakelijk eind deze maand de activiteiten stop te zetten."

Op het hoogtepunt had de firma vestigingen in veertig landen en werkten er zo'n 600 mensen. Daar is nu niet veel meer van over. Veel kantoren zijn gesloten en er werken nog ongeveer vijftig mensen.

Mossack Fonseca zegt dat er wel een paar mensen aan het werk blijven om zaken af te wikkelen en verzoeken van onder meer justitie in behandeling te nemen. Ook zegt het bedrijf dat het blijft strijden voor gerechtigheid.

Steekpenningen

Een jaar geleden werden de oprichters JŁrgen Mossack en Ramon Fonseca opgepakt, overigens niet vanwege de Panama Papers. De twee worden ervan beschuldigd dat ze hebben geholpen bankrekeningen op te zetten voor het Braziliaanse bouwbedrijf Odebrecht. De rekeningen werden gebruikt om steekpenningen door te sluizen.

In Nederland waren de Panama Papers de directe aanleiding voor een parlementaire enquÍte. Daarin werd geconcludeerd dat trustkantoren, belastingadviseurs en hun vermogende klanten in Nederland een papieren werkelijkheid creŽerden die toezicht door De Nederlandsche Bank en de Belastingdienst moeilijk en soms onmogelijk maakte.
Ghelamco sluit miljoenendeal over hoogste toren in Polen
Woensdag, 13:24 De Tijd
13:07 De verkoop van de helft van de Spire kan de ontwikkelaar tot 300 miljoen euro opleveren, zeggen kenners.


Aanslagen Brussel - twee jaar later - Meer ademruimte voor militairen, maar wel nog nijpend tekort aan jong personeel
Woensdag, 05:54 Skynet
Sinds het dreigingsniveau in BelgiŽ in januari is verlaagd van niveau 3 naar 2 is er meer ademruimte gekomen voor het militair personeel. Toch is er nog altijd een nijpend tekort aan jong personeel. Dat zeggen de legervakbonden naar aanleiding van de tweede verjaardag van de aanslagen in Brussel en Zaventem.


Google Shopping sluit API voor Magento: wat te doen?
13 Maart, 10:06 Emerce
Over drie weken verdwijnt de API waarmee onder meer Magento-gebruikers hun webwinkel direct integreren met Google Shopping. Wat is het alternatief?


Kansspelcommissie verbiedt ook bingospelletjes, Center Parcs sluit speelhal helemaal
13 Maart, 09:48 Gazet v. Antwerpen

?Center Parcs moet zijn speelhallen voor kinderen helemaal sluiten, in al zijn Belgische parken. Ook de kien- en bingospelletjes moeten stoppen.? Dat stelt de Kansspelcommissie in een brief die ze verstuurd heeft naar het vakantiepark. De brief was gisteravond nog niet aangekomen, maar Center Parcs liet wel weten dat het in afwachting van ?duidelijkheid? zijn speelhallen sluit voor het publiek. ?En ook de bingospelletjes worden gestaakt.?
Gemeente sluit aan bij Statiegeldalliantie
6 Maart, 12:00 Gazet v. Antwerpen
Zwerfvuil wordt regelmatig opgehaald en er zijn meerdere preventiecampagnes, maar toch blijven regelmatig achtergelaten blikjes of flessen opduiken. Het gemeentebestuur van Rijkevorsel is ervan overtuigd dat de invoering van statiegeld het zwerfvuil aanzienlijk vermindert.


Serie A volgt voorbeeld van Premier League: transfermarkt sluit voor start van competitie

De transfermarkt in de Serie A zal volgend seizoen sluiten net voor de start van de competitie. Dat kwam de Italiaanse eersteklassers overeen en werd maandagavond bekendgemaakt na een vergadering van de Italiaanse profliga. De Serie A volgt hiermee het voorbeeld van de Engelse Premier League.
Ierse premier sluit onderhandelingen met Londen over grenskwestie uit
5 Maart, 20:24 Skynet
De Ierse eerste minister Leo Varadkar sluit uit dat hij met de Britse regering onderhandelingen gaat voeren over de Ierse grenskwestie. Dat heeft hij gezegd op radio-omroep RTE.


Vermassen over Hardy: "Beschuldigde is psychopaat: sluit hem op en gooi de sleutel weg"
5 Maart, 11:24 Skynet
Voor advocaat Jef Vermassen is het duidelijk dat Renaud Hardy een psychopatische seriemoordenaar is. Het eerste deel van zijn pleidooi wijdde hij aan waarom Hardy volgens hem een psychopaat is. "Er zijn zo weinig vergelijkingspunten met onze denkwereld, hij lijkt wel van een andere planeet", aldus de advocaat die actrice Veerle Eyckermans bijstaat. "Het is zeer spijtig dat hij niet van een andere planeet komt, want dan zouden we hem kunnen terugsturen." De enige oplossing, voor Vermassen, is de man opsluiten en de sleutel weggooien.


La Vie Marie sluit de deuren
5 Maart, 02:06 Gazet v. Antwerpen

In de winkel voor kinderspullen en accessoires La Vie Marie op de Vrijheid is de uitverkoop gestart. Uitbaatster Freya Verschueren stopt omdat ze meer evenwicht wil tussen haar gezinsleven en professionele bezigheden.
WK indooratletiek - Polen sluit WK af met wereldrecord
4 Maart, 22:06 Skynet
De Poolse estafetteploeg op de 4x400 meter heeft de WK indoor in Birmingham afgesloten met een wereldrecord. Karol Zalewski, Rafal Omelko, Lukasz Krawczuk en Jakub Krzewina snelden in de finale naar het goud in een mondiale toptijd: 3:01.77. Ze verbeterden daarmee het wereldrecord dat sinds 2014 met 3:02.13 in handen was van een Amerikaans kwartet.


Sluit het koningshuis nou prinsenkinderen buiten om zťlf niet door de mand te vallen?
2 Maart, 02:18 Volkskrant
Over de nieuwe prins Hugo wordt wat meewarig gedaan: al die moeite om erbij te mogen horen... Maar draai het eens om: is het niet juist onze koninklijke familie zelf die kosten noch moeite spaart om te voorkomen dat het gezelschap te groot wordt? Dat begon al meteen: Willem van Oranje erfde de prinsentitel slechts omdat zijn oom alleen buitenechtelijke kinderen had. Historica Reinildis van Ditzhuy


Bart De Wever mengt zich in hoofddoekendebat: ?Ik sluit me aan bij de leer van het spaghettimonster?

Een week geleden besliste de rechtbank van Tongeren dat 11 meisjes uit Maasmechelen toch een hoofddoek mogen dragen op de schoolbanken, ondanks het algemeen hoofddoekenverbod in hun school. In Terzake debatteerden Darya Safai (N-VA) en Mieke Vanhecke (CD&V) over het recht om een hoofddoek te dragen op school. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) reageert op Twitter en roept op tot een ?gelijke behandeling voor elke overtuiging?.
VU sluit krakersvrijplaats na bijeenkomst met Palestijnse activist
1 Maart, 08:18 NOS nieuws

Krakersvrijplaats De Verrekijker op de campus van de Vrije Universiteit moet ontruimd worden en mag niet meer worden gebruikt. De universiteit besloot daartoe nadat het studentencollectief achter de vrijplaats er dinsdag een bijeenkomst hield met een voor moord veroordeelde Palestijnse activist. Volgens de VU is het vertrouwen in De Verrekijker weg.

De activist, Rasmae Odeh, kreeg in IsraŽl een levenslange gevangenisstraf voor een bomaanslag in 1969. Daarbij kwamen twee studenten om het leven. Bij een gevangenenruil in 1980 kwam ze vrij. De studenten zeggen dat Odeh niets met de aanslag te maken had en noemen haar, tot schok van de VU, een heldin.

"Het mag duidelijk zijn dat deze mevrouw niet een al te beste reputatie heeft, om het maar netjes te verwoorden", zegt woordvoerder Wessel Agterhof van de Vrije Universiteit in het NOS Radio 1 Journaal.

De uitnodiging van De Verrekijker was niet de aanleiding om de zaal te sluiten. "Het belangrijkste is: wij waren er niet van op de hoogte. Het was een geheime bijeenkomst en dat nemen we De Verrekijker zeer kwalijk."

Politie waarschuwde VU

Hij vindt dat de studenten nonchalant zijn omgesprongen met de veiligheid op de campus. "Het OM heeft online meegekeken en de politie heeft ons geÔnformeerd over de lezing, niet de studenten zelf. Dat is niet de weg die we willen bewandelen."

Volgens Agterhof waren er ernstige zorgen over de veiligheid van de studenten en medewerkers, al bleef het rustig bij de zaal. "We hebben geluk gehad, of misschien hebben we ons overdreven zorgen gemaakt. Maar als we geconfronteerd worden met een geheime lezing en het verloopt toevallig rustig, dan laten we het daar niet bij."

Censuur

Het NOS Radio 1 Journaal heeft de studenten achter De Verrekijker gevraagd om een reactie, maar ze wilden niet reageren. Op Facebook zeggen ze dat er sprake is van censuur. Agterhof blijft erbij dat het verzwijgen van de bijeenkomst de reden is voor de sluiting en wil niet zeggen of de VU de lezing had laten doorgaan als de studenten de universiteit wel hadden ingelicht.

Goed contact

Volgens Agterhof was het contact met De Verrekijker goed in de twee jaar dat de krakers op de campus zaten. Hij denkt daarom dat ze gehoor geven aan het verzoek de ruimte te ontruimen. "Al heb ik op sociale media gezien dat ze daar anders over denken."
Keert Buffon op zijn 40ste terug bij ItaliŽ? Legendarische doelman sluit comeback niet uit
27 Februari, 13:06 Gazet v. Antwerpen

Gianluigi Buffon sluit een terugkeer bij de Italiaanse nationale ploeg niet uit. Dat heeft de 40-jarige doelman dinsdag verkondigd op de Italiaanse televisie.
Eťn versnelling is genoeg: Van der Poel pakt zijn 32ste zege van het seizoen

Mathieu van der Poel (Circus-Corendon) heeft zijn 32ste seizoenszege te pakken. In de Sluitingsprijs in Oostmalle koos de Nederlander halfweg koers het hazenpad. Met deze 32ste overwinning evenaart van der Poel veldritlegende Roland Liboton.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be