NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Sluit


?Investering Roularta sluit delisting niet uit'
Vandaag, 16:30 De Tijd
16:00 De overname van de vrouwenbladen van Sanoma door Roularta is logisch, zeggen analisten. Ze sluiten niet uit dat er ondanks de investering alsnog een delisting plaatsvindt en vinden dat de koersval al ...


H&M sluit al zijn winkels in Zuid-Afrika na volkswoede over dramatisch mislukte slogan op jongenstrui
Het Zweedse kledingconcern Hennes & Mauritz heeft zaterdag al zijn winkels in Zuid-Afrika gesloten. Dit nadat leden van een radicale oppositiepartij in dat land enkele filialen hadden bestormd uit woede over een advertentie van H&M die zij als racistisch ervaren. Op de modefoto is een zwart jongetje te zien in een sweatshirt met de tekst: 'Coolest monkey in the jungle'. De foto van H&M veroorzaakt


Driesterrenrestaurant Hertog Jan kondigt plots sluiting aan: ?Stoppen op toppunt?

Hertog Jan, het driesterrenrestaurant van topchef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens in Zedelgem, sluit eind december de deuren. Dat meldt het duo zaterdag.
Kantoor VGZ Heerlen sluit, ruim 300 mensen ontslagen
Vrijdag, 14:36 NOS nieuws

Zorgverzekeraar VGZ sluit zijn vestiging in Heerlen. Daardoor verliezen ruim 300 mensen hun baan. De locatie zal midden volgend jaar volledig dicht gaan.

De medewerkers hebben gisteren te horen gekregen dat ze per mei 2019 op straat staan. Dat meldt een woordvoerder aan 1Limburg. De zorgverzekeraar werkt veel met uitzendkrachten en tijdelijke contracten.

Volgens woordvoerder Jan Sinnige wordt de sluiting nu al bekendgemaakt zodat het personeel voldoende tijd heeft om een andere baan te zoeken. "We gaan de komende tijd inventariseren voor hoeveel mensen nog werk in andere vestigingen is."

De afstoting is nodig om de premies betaalbaar te houden, zegt VGZ. De vestiging in Heerlen gaat dicht omdat het huurcontract afloopt.

Chatten en mailen

De werkzaamheden worden volgens bestuurder Annelies Bontjer van FNV Bondgenoten deels verplaatst naar het kantoor in Eindhoven. "We gaan met het bestuur bekijken wie er mee kan naar Eindhoven, maar door digitalisering zal ook een deel van de banen verdwijnen."

Doordat klanten minder bellen en meer chatten en mailen kan VGZ besparen op personeelskosten.
Soedan-zaak: meerderheid sluit de rangen, Michel roept op tot nuance in migratiebeleid
Donderdag, 16:48 Skynet Belgie
De meerderheidspartijen in de Kamer sluiten de rangen in de Soedan-zaak. Open Vld en CD&V uitten wel kritiek op de communicatiestijl van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken. Die stijl stemt volgens hen niet overeen met het gevoerde beleid. Premier Charles Michel riep op tot nuance in het debat.


Hogeschool Rotterdam sluit gebouw uit angst voor Grenfell Tower
Donderdag, 01:24 NOS nieuws

De Hogeschool Rotterdam heeft uit voorzorg een gedeelte van een van zijn gebouwen gesloten. Het gaat om het oudste deel van een gebouw aan aan de Kralingse Zoom. Uit voorlopig onderzoek van de hogeschool blijkt dat het gebouw gevelplaten bevat die net zo brandbaar zouden kunnen zijn als de Grenfell Tower in Londen, afgelopen zomer.

"Naar aanleiding van de brand in de Grenfell Tower in Londen heeft Hogeschool Rotterdam het initiatief genomen om onderzoek te doen naar de brandveiligheid van de gevelbekleding van haar gebouwen", schrijft de hogeschool.

In juni kwamen 71 mensen om het leven bij de brand in Londen doordat het vuur zich razendsnel verspreidde via de gevelplaten aan de buitenkant. De Hogeschool Rotterdam wil daarom geen risico nemen en laat het gebouw de komende dagen verder inspecteren.

"We realiseren ons dat dit een buitengewoon ingrijpend besluit is, maar de veiligheid van onze medewerkers en studenten staat bij ons voorop", zegt collegevoorzitter Ron Bormans in een persbericht.

Colleges verplaatst

Vandaag en morgen gaan alle lessen en tentamens in bouwdeel C niet door. Colleges worden voorlopig verplaatst naar andere gebouwen; die zouden wel aan alle brandveiligheidseisen voldoen. Het deel dat wordt gesloten is 30 jaar oud en biedt ruimte aan 3.500 studenten van de Rotterdam Business School.

Volgende week woensdag wordt de definitieve uitslag van het onderzoek verwacht. Dan wordt ook bepaald of er maatregelen voor de lange termijn nodig zijn.
Fagron sluit deal met cannabisbedrijf
Woensdag, 14:36 De Tijd
14:27 Fagron sluit een deal met het Canadese Cannimed Therapeutics om diens medicinale cannabisproducten te verdelen.


AS Roma sluit Rode Duivel na berucht filmpje weer in de armen: ?Er is geen affaire-Nainggolan?
Woensdag, 14:00 Gazet v. Antwerpen

Radja Nainggolan is terug in vrede aangenomen door zijn club AS Roma. Dat bevestigde coach Eusebio Di Francesco woensdag tijdens een promotioneel event. ?Er is geen affaire-Nainggolan. Radja zal starten tegen Inter?, klonk het duidelijk. De Romeinen hernemen op 21 januari de competitie tegen Internazionale.
AEX sluit op hoogste niveau sinds 2001
9 Januari, 18:12 NOS nieuws

De AEX-index op de beurs in Amsterdam is op het hoogste niveau gesloten sinds de zomer van 2001. De AEX sloot met een plus van 0,4 procent en kwam daarmee uit op 563,04 punten.

Daarmee is het piekniveau (561,90 punten) van 2007 overtroffen. De laatste keer dat de index daarvoor zo hoog uitkwam was in 2001. Ook andere graadmeters eindigden hoog. De MidKap won 0,4 procent en kwam uit op 857,41 punten.

De afgelopen dagen heerste een optimistische stemming onder Europese beleggers. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 0,7 procent.

De grootste winnaar in Amsterdam was telecombedrijf Altice, met een winst van 10,5 procent. Het bedrijf splitst zijn Amerikaanse tak af, waardoor Altice USA kan doorgroeien zonder last te hebben van de schulden van het moederbedrijf.
Jeanswinkel in Hoogstraat sluit na 25 jaar de deuren

Denim City, de jeanswinkel in de Hoogstraat, sluit eind januari de deuren. ?Ik ben heel blij dat ik het zo lang hebben kunnen doen, maar aan alle mooie dingen komt een einde. Ik ben klaar voor de volgende stap?, zegt eigenaar Guido Kools (60).
EK schaatsen - Mathias Vosté sluit EK af met zesde plek op massastart
7 Januari, 18:42 Gazet v. Antwerpen

Op de laatste dag van de Europese titelstrijd schaatsen in Kolomna is Mathias Vosté als zesde geëindigd op de mass start. Daarmee slaagde Vosté in zijn opzet bij de top acht te finishen.
Consortium techbedrijven sluit zich aan bij rechtszaak netneutraliteit VS
7 Januari, 12:48 Tweakers
De Internet Association, een belangenbehartiger waar grote techbedrijven zoals Google en Facebook bij zijn aangesloten, gaat meedoen aan rechtszaken tegen de Amerikaanse overheid vanwege netneutraliteit. De club probeert zo een bijdrage te leveren aan het in stand houden van netneutraliteit.


Venezuela sluit grens met Aruba, Bonaire en Curaçao
6 Januari, 13:42 NOS nieuws

De Venezolaanse president Maduro heeft de grens tussen zijn land en Aruba, Bonaire en Curaçao voor 72 uur gesloten. Vanuit Venezuela gaan de komende drie dagen geen schepen en vliegtuigen naar de drie eilanden. Media melden dat toeristen wel kunnen terugkeren naar Venezuela.

Op Telesur, de staatszender van Venezuela, zei Maduro dat smokkelaars goud, ertsen, diamanten en voedsel uit Venezuela wegsluizen naar de eilanden. Curaçao zou verzoeken van Maduro om hier iets aan te doen, hebben genegeerd.

De Curaçaose premier Rhuggenaath heeft gezegd dat er nooit zo'n verzoek is binnengekomen en dat Maduro in feite de eilanden beschuldigt van het faciliteren van de smokkel van Venezolaanse bodemschatten. "Dit terwijl de kustwacht van Curaçao samenwerkt met de Venezolaanse kustwacht en gezamenlijke oefeningen houdt om de grensoverschrijdende criminaliteit te bestrijden. Het gaat hier tenslotte om een gezamenlijk belang", zegt hij.

Twee jaar

Volgens correspondent Dick Drayer op Curaçao kan de blokkade in theorie flinke gevolgen hebben voor de eilanden. "Al zal dat nu nog meevallen", zegt hij. "Luchtverkeer tussen de eilanden en Venezuela is er bijna niet meer. Maar het zeeverkeer is fors. Er is een grote olieraffinaderij op Curaçao voor olie uit Venezuela. En er wordt veel groente en fruit uit Venezuela geïmporteerd."

Drayer is verbaasd over de stap van Maduro. "De hoeveelheid smokkelwaar waar we over spreken is voor Curaçao weliswaar groot, maar voor Venezolaanse begrippen heel klein. Er wordt veel meer gesmokkeld naar Colombia."

Lange rijen

Twee weken geleden zei Maduro al te overwegen de handel met Aruba, Bonaire en Curaçao stop te zetten. Hij houdt de Nederlandse eilanden verantwoordelijk voor de lange rijen voor winkels in Venezuela. Het land zit in een diepe economische en politieke crisis als gevolg van Maduro's beleid.

Eerder sloot Maduro ook al de grens met Colombia voor 72 uur. Toen zei Maduro dat "de maffia" de wind uit de zeilen moest worden genomen.
Twee woningen in Breda onder vuur genomen
6 Januari, 12:30 NOS nieuws

Afgelopen nacht zijn kort na elkaar in Breda twee woningen onder vuur genomen. Er waren mensen thuis, maar niemand raakte gewond. De politie heeft nog geen idee of er een verband bestaat tussen twee schietpartijen. Kort nadat de tweede woning was beschoten werd in de buurt een brandende auto aangetroffen. De politie vermoedt dat die auto betrokken is bij minstens een van de schietpartijen.

De meldingen over de schietpartijen kwamen omstreeks 02.30 uur vannacht. Bij een van de woningen raakte de deurpost beschadigd, bij de andere sneuvelde een ruit. Volgens Omroep Brabant is met een automatisch wapen geschoten.

De politie stelde direct na de incidenten een onderzoek in, waarbij ook een helikopter werd ingezet. Er is nog geen spoor van de daders. Ook over het motief voor de schietpartijen is nog niets bekend.
Twitter sluit account van Griekse extreemrechtse partij af
5 Januari, 10:24 Skynet
Twee weken nadat Twitter aankondigde nieuwe regels te hanteren om racistische, haatdragende of gewelddadige groepen tegen te gaan, besliste de sociaalnetwerksite gisteren de account van de Griekse extreemrechtse partij Gouden Dageraad af te sluiten. Dat meldt onder meer de Griekse krant Ekathimerini.


Rijkswaterstaat sluit Ramspolkering vanwege hoogwater
5 Januari, 00:30 NOS nieuws

Rijkswaterstaat heeft de Ramspolkering bij Kampen gesloten vanwege de hoge waterstand. Daardoor is er geen scheepvaartverkeer mogelijk tussen het Ketelmeer en het Zwarte Meer.

De kering is een zogenoemde balgstuw, een opblaasbare dam. In een uur tijd worden er miljoenen liters water en lucht in drie 'ballonnen' gepompt, waardoor de waterweg volledig is geblokkeerd. Daarmee moet het achterliggende land worden beschermd tegen overstromingen.

De Ramspolkering is een van de vijf grote stormvloedkeringen van Nederland. Woensdag werden alle vijf gesloten vanwege de westerstorm die toen over het land raasde. Dat was voor het eerst.

In heel Nederland staat het waterpeil in de rivieren hoog. Dat komt vooral door hevige regen in Duitsland, België en Frankrijk. Beheerders van natuurgebieden en waterschappen hebben daarom maatregelen genomen.
Laatste buurtwinkel Bel sluit deuren definitief
3 Januari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Met een bescheiden afscheidsfeestje op oudejaarsdag trokken Patrick ?Pat? Van Genechten en Nicole Maes definitief de deur dicht van hun buurtwinkel Pat in Geel-Bel. ?Is dit wel de juiste beslissing??
Nasdaq spurt door grens van 7.000 punten
3 Januari, 06:00 De Tijd
05:22 Dankzij een quintet steraandelen spurtte de technologiebeurs op 174 dagen 1.000 punten hoger.


Franse F1-piloot sluit 2017 op fantastische manier af
1 Januari, 20:24 Gazet v. Antwerpen
De Franse F1-piloot Romain Grosjean is op de allerlaatste dag van 2017 opnieuw vader geworden.


Deze populaire roze latte sluit 2017 in schoonheid af op Instagram
31 December 2017, 10:30 Gazet v. Antwerpen
2017 was het jaar van de trendkleur millennial pink, maar evengoed van allerlei opvallende creaties met koffie, als je die twee combineert dan kom je terecht bij een pink latte. Nog net op de valreep een van de mooiste drankjes van het jaar op Instagram.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be